Written by AbangNara | November 8th, 2010

rita rudaini aidil

Sesungguhnya kami dah semakin pening dengan si Rita dan si Aidil nie. Sekejap kata dah berbaik. Lepas tue tup-tup bergaduh pulak. Pastue Aidil kata dia pergi mahkamah untuk tangguhkan tuntutan sulh yang dibuat. Tup-tup hari ini cerita sebenar dah terbongkar. Rupa-rupanya ada 10 tuntutan yang dibuat oleh Aidil. Antaranya:-

1. Menuntut hak penjagaan anak secara kekal (hadhanah)
2. Menuntut perintah isteri taat (nusyuz) terhadap Rita
3. Menuntut Rita menghadiri majlis sulh, 16 Disember di Mahkamah Tinggi Syariah Seremban

Ingatkan dah berbaik sebenar-benarnya baik. Rupa-rupanya indah khabar dari rupa. Rita Rudaini pun terkejut dan berpendapat yang Aidil tidak lagi menyayanginya kerana sanggup membuat tuntutan seperti itu. Kata Rita:-

[note]Saya kena kuatkan semangat dan bersedia untuk dibicarakan di mahkamah selepas suami sanggup membuat tuntutan itu [/note]

Dari perkembangan terbaru ini, nampak gayanya peratusan rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil untuk diselamatkan sudah hampir tiada lagi. Tapi sama-samalah kita doakan agar mereka terbuka hati untuk berbincang secara elok-elok. Pesanan kami, sila ingatkan anak sulung dan anak dalam kandungan anda. Buat anak pandai so kenalah pandai bagi kasih sayang yang secukupnya untuk mereka. Kalau bercerai rasa-rasanya boleh ke cukup kasih sayang?

P.S: Apa motif ambik gambar macam nie?

158 responses to Apa Kes Rita Dan Aidil Nie? Pening Kepala Kami Dibuatnya

  1. Gegeh says:

    alah kalo nk cerai.. cerai jer lah.. Aidil kan mude lgi.. bnyk lagi mase nk enjoyss

    • Gegeh says:

      kawen tanpa restu keluarga mcm nilah akan jadinya..sekejap jer.. coz tak ade keredhoaan, so sakinah dalam keluarga tu takder.. just kawen utk melepas nafsu sajork

      • aku says:

        bukan masalah restu ke tak..masalah nye diri sendiri..
        kalu parent tak restu,then usaha la sampai parent restu..jahat sangat ke parent aidil sampai tak boleh nak restu??come on la,pakcik makcik tu pun manusia,ade otak,boleh pikir..dorang da ada anak,tak kan la parents nak tgk anak menantu hidup tak penah aman..semua nye terletak pada aidil..
        sbg suami dan ketua keluarga aidil yang kene jaga family(isteri,anak and kandungan isteri)..

        • aku says:

          jahat sangat ke rita sampai parent aidil tak leh terima dia?kalu betul parent aidil tak terima rita,then nape aidil nak tuntutan hak penjagaan anak plak?kalu parent aidil tak leh terima rita,nape dorang nak cucu yang lahir dari perut menantu bernama RITA RUDAINI??bg aku la,kalu betul tak suka bukan setakat rita yg family aidil takleh terima,tak ape2 benda berkait dgn rita pun family aidil takkan terima..so,lu pikir la sndiri,betul ke family aidil takleh terima rita?
          or aidil yg tak reti nak handle keadaan??dunno..

        • milix says:

          wat kuarge aidil..udah2 le tu..klu xsuka rita n mmg dh xleh time jd mnntu @ skdr nk jadikan menantu yg dianak tirikan..awk amik ank awk tu udahle…xsuke rita biakan dia..xyahla pujuk aidil amik ank dia..dorg cerai ke x…biala dorg kgsi jaga…
          aidil..masa gatai nkkan rita..sggp bawa dia g siam sana…xkisah pun mak bapak xrestu..dh camni..cam lembu kene cucuk idung lak..awk tu ketua kurage…klu parent xsuka ..uasahakannlah…klu awk xsuke pun..cerai lelok…xyahla nk amik terus ank tu..mgm pun ank hak awk..tp rita pun berhak..pe salahnye kongsi jaga…jgnla awk +pedih ati dia…bkn seng ibu yg sygkan ank nk pisah ngn ank..klu sah dia mmg xnk jaga len cite r…bercerai xsemestinye kene bermusuh…kesian kat org yg pernah kite syg tu…igtla jasa n kebaikan n saat manis yg penah dkongsi bersama…watla yg terbaik ttnpa sengaja menyakiti ati bekas pasangan masing….kesian ank2…smga berbaik biapun terpaksa bercerai

        • milix says:

          g1..jgn byk syak…xelok….jgnla amik ank tu..bia ngn ibu dia..kesian….klu fmly takut rita minta harta…wat pjnjian…tp jgnla pisahkan ank dr ibu dia…

        • idam says:

          aidil tu tak brapa mature lagi.. muda sangat… payah dia nak wat penilaian..

        • apa sudah jadi dengan artis negara kita ye?

          :)

        • pinkyboo says:

          tu laa..buat teladan lain2 artis..budak kecik jg n dok buat laki..budak kecik yg bodoh bengong sokmo..mace aidil tuu..haa habis madu sepah d buang..dah plak skrg ni nk dengar ckp mak pak..lagi pun org nogori ni kuat adat..kalau A ..A lah kata diorang..x rasa x tahu..x kena x tahu..kawan kami dah kena ..ramai..!!!!!All d best to you Rita!

        • budi says:

          setuju jgk la dgn “Aku’
          kawin dgn restu pun boleh b’cerai jugak..tgk contoh la..Maya Karin..Pokok pangkal nye..masalah diri sendiri..

        • anonymous says:

          tol3..stuju ngat ngan aku n budi..kawen yg dpt restu pn becerai berai gak..wat knduri kawen abiz puloh2 ribu..tp x smpat dpt ank da cerai…mmm..dunia skang..

        • aku says:

          aku lagi sekali setuju..kalu nak cerai,cerai cara elok la..dah amik anak pompuan orang,bawak sampai siam nak kawin dulu..kalu dah taknak,buat cara elok la..da ada anak kn,kene la pikir masa depan..bercerai ke tak,itu hal kedua..yg penting,kebajikan anak yang dah lahir dan akan lahir kena la jaga..dia kan yang bagi rita mengandung,bertanggungjawab la..childish sgt la aidil ni,naik menyampah aku!tolong la matang sikit aidil oiii

        • allid says:

          dhla buat kat bini mcmtu..pastu nk amik anak secara kekal plak..sapa punya idea la ni…mak bapak aidil kah? menantu tak mau terima, cucu mau plak..depa xtau ka yg syurga cucu depa tu bawah tapak kaki mak dia?? harap2 biarla hak penjagaan anak dpt kat rita..dia lebih berhak…

        • ez0ra says:

          cian gak aku kat rita.. yg aidil tue time cinta smua okey bler dah abes madu buang rita cam tue je. yg jd mangsa ank2. k0t ye p0n x pyahlah nak tuntut anak secra kekal. cian rita. aidil tue muda leh kwen lain & buat anak yg lain. tp cian rita. rumah tangga dah runtuh, anak nak diambil.

        • lady79 says:

          sokong 10% dgn ‘aku’

        • estimate says:

          sbnarnya byk kes2 yg kahwin lari ke thai, tanpa restu mak bapak tak menjadi apa… kebanyakan mereka tak bahagia utk berkeluarga….. mak ayah kita dh makan garam dulu dr kita, so mereka tau jenis menantu mana yg sesuai utk mereka, supaya anak2 mereka bahagia ke anak cucu…..

          jdi lah kes ini sbg cth kepada anak2 muda… yg nak kahwin ats dasar nafsu….dan tanpa keralaan mak ayah…

          tak ke mana p0n jika perkahwinan tanpa restu dr mak ayah.

      • PS says:

        aik, memang la kawen nak bagi pelepas nafsu secara halal. dah tu nak ‘lepas’ ikut mana?

        • Gegeh says:

          kalo setakat kawen pelepas nafsu..tu yg rumah tangga porak peranda.. coz nfsu dh lepas..,prinsip perkhwinan bukan hnya pelepas nfsu.. lebih drpd tur wokey..kearah melahirkan Ummah yg beribadah kpd Allah.. g blajo kursus kawen..kalo dh kawen g amek blk kursus rmh tngga

        • key says:

          at least dorg kawen, dr x kawen.. tu lg 1 dosa..xda timbulnya soal nafsu ni weiy..ni soal x matang si aidil tu ha..bini pun x dpt jg, nk amik anak pulak..p jg tiang gol je la weih!!!

      • binladen says:

        ini la akibat nikah tanpa persetujuan mak bapak..sia2 makbapak beranak kn kau nak…

        • sarah says:

          tak setuju , ni bukan sebab restu or tak restu . sebagai contoh : parent aku dulu pun kahwin tanpa restu dr parent mak aku , tapi ayah aku usaha sampai lah parents mak aku setuju . jadi soal restu ke tidak tak tak bukan lah masalhnya .

          yang masalahnya adalah si aidil tuh tam matang dalam membuat keputusan . kesian rita , dah la nak amik anak secara kekal . apa perasaan korang kalau korang ada dalam situasi seperti rita ? sakit kan ?

      • Sang Pemimpi says:

        Bukan begitu….niat dorg cuma nak mengelakkan maksiat…tidakkah itu semua elok di sisi ugama? kalo setakat nafsu…dorg xkawen…penceraian berlaku kerana kuarga yg xpaham…n xcube memahami….kalo hati kuarga tu jenis keras…ginila jadiknya…bukan semua perkahwinan tanpa restu keluarga xbahagia…..semua terpulang pada objektif awal perkahwinan…n kesanggupan pasangan dalam menghadapi gelombang hidup pada maasa mendatang…

    • luvvender says:

      kapel kecoh,kawen kecoh,beranak kecoh nk cerai pon kecoh…huhu…kalah hollywood…tue la jd kalau x dpt restu parents…..

      • Gegeh says:

        aku setuju dgn Luvender…perkahwinan tanpa ader persetujuan kedua-dua belah pihak keluarga mmg huru hara..time-time gadoh cenggini xde parents yg nk amek pedulik..kalo der keredhoaan mak ayah..atleast aderla nasihat drpd diorg..coz perkahwinan tu bukan hnya antara couple itu.. tetapi perhubungan kedua dua keluarga..percentage kawen dgn restu dan tnpa restu keluarga, possibilities utk bercerai yg tnpa restu absolutely tinggi.. korg check dgn mahkamah syariah..

        • tembikai [email protected] says:

          tapi ade jugak kahwin dgn restu yg cerai kn?
          ade jgk kahwin yg mak ayah arrange pun bercerai kn?
          tak de sapa yg sempurna beb..cume beringat la nak buat pape pn,jgn smpy menyusahkan org yg penah kita sayang..

      • tembikai [email protected] says:

        tak baik cakap cm2 luvender..kite sume ni manusia,tak sempurna..amik iktibar la dari kesah rita..doa moga2 kite tak terima nasib sama macam dia..

        • peace says:

          agreed 101%
          cerai berai tu takdir allah s.w.t
          restu or tak bukan sebabnya….
          ketua keluarga tu yg x matang dan berfikir dan mndengar hasutan org luar…hal rumah tangga
          tolong jgn libatkn family masuk campur..lgpn da
          tau dr mula yg family aidil menentang…so skrang
          ni la pilihan aidil … org N9 mmg kuat adat… entahlah
          yg aku tau puncanya mmg dr aidil…

        • Sang Pemimpi says:

          betul tu Peace….semua tu berpunca dr keluarga yg terlalu berkeras n cube terime hakikat….ginilah jadiknya….apa yg nak di kire kan sgt…dorg dah sah suami isteri…xsuke kenapa plak….dah jadik menantu awak pun….so…kepada bakal2 mertua2 di luar sana….jgnla jadik cm kuarga si aidil ni….bukannyer si rita tu penjenayah pon…pasal kisah silam???past is past……xperlu d pertikaikan….INGAT UNGKIT MENGUNKIT LA PUNCA UTAMA PERPECAHAN DALAM RUMAHTANGGA….Wallahualam…

    • diana says:

      yes..ada change ngorat aidil!!

  2. Miss_hujaN says:

    hope diowg x bercerai ..

  3. makarina says:

    sabar je lah eh..huhu

  4. aries_april says:

    no 2 tu mmbuat kta keliru….
    tul ke ek?

  5. Apple says:

    Restu ke tak restu……
    Ramai pasangan kawin gengan restu cerai juga
    Perkahwinan umpama sebuah kapal pandai pandailah mengemudikanya….memang banyak rintangan laut bergelora dan sebagainya.
    Tolak ansur yang penting bukan nak tunjuk siapa pandai….
    HARUS BERTANGGUNGJAWAB TERDADAP PILIHAN SENDIRI

  6. […] Panas, Apa Kes Rita Dan Aidil Nie? Pening Kepala Kami Dibuatnya Submitted by selebriti on November 8, 2010 […]

  7. munah says:

    Jantan bongok..bini pregnant buat lagi hal macam nie…nanti nak ambik lagi anak kedua tu…dasar jantan…pergilah mangkuk… patutnya hiburkan hati isteri and jaga dia elok-elok time nie….hemm

    • aku says:

      BETUL!aku memang sokong.
      bini penat mengandung,keje dia amik anak..
      bercerai belom,g tuntut hak penjagaan anak..
      aku tak paham la..ape yg dia pikir sebenarnye??

      • so what says:

        aidil oh aidil..jage anak pun tidak tp ada ati nak hak jagaan anak kekal..mampu ker ko nak jage sdgkan diri sendiri pun sket2 carik mak bapak?

        • hmmmmm says:

          1. tu lah kaedahnya lelaki otak budak2…. takde tanggungjawab… dah reti bwk anak org sampai ke siam… retilah nak jaga….

          2. tuntut la mcm2 kat mahkamah.. ingat hakim2 syariah tu bebal ke nak bagi kat Aidil… harlowww… dlm sebulan, berapa hari je aidil jenguk anak dia? hishh… pikir la Aidil oooi…. mana ada hakim bagi kat bapak yg tak bertanggungjawab? alasan apa…. nenek/ datuk ada nak jaga??? buat apa nenek/datuk kalo dah maknya ada… heyyyyyyy……. tak cerdik sungguh…

          3. rita nusyuz?? owh sedap lak tuduh nusyuz ya… org tu dah mengandung dah pun nusyuz mendenya… ko tau ke maksud nusyuz tu nak nuntut bagai???

          4. rita… ko nak lagi laki macam tu??? owh… tak payah la.. harapkan muka je… otak tarakkkk….

          huhu

  8. whatever says:

    the guy have no balls. depan cakap lain blakang cakap lain. kenapa perlu nak sorok2 camtu. kalau aku jadi rita mesti aku malu sbb mcm kita beria2 pulak.

    dugaan rita. dahla pregnant. kalau bercerai jawablah dgn anak2 tu nanti. pantang betul dengan spesies2 lelaki mcm nie.

  9. applelady says:

    Mmg dah JODOH dia org dulu…tp rita nie kan dah cukup matang n tua patutnya b4 decide nak trm n nikah dgn mamat nie dia kena fkr pengalaman keruntuhan rmh tangga lepas n fkr org muda nie mcm ner rentak dia…klu 3-4 thn muda tak apa nie dah layak panggil adik. lelaki mcm Aidil nie ank mmg ssh nak matang klu asik2 rujuk pada family.AIDIL kau tue dah jadi suami org tanggungjwb besar lbh lg dah mampu bg ank kat rita tue…skrg ank nak masuk 2 mcm nie lak kau wat dia.klu ikotkan kematangan n pengalaman hdp ko mmg tak layak tuntut hak jaga ank!!!to rita plk…lembutkan ati tue sket berbaiklah dgn family hubby tue coz bila kiter kawen kita bkn kena trm hubby jer kiter kena trm satu family dia special parents dia jgk…ada paham rita?

    • aku says:

      time bercinta,sume elok je beb..umo berape pun,sume sama je..tapi bile dah kawin,kena la matang,tak kire la laki muda ke tua,yg penting laki tetap suami,tetap ketua keluarga..

  10. GILER TOL….
    RITA PENAT BERANAK + JAGA ANAK..
    SESEDAP NAK AMBIK…
    TUMPU JEW LA KAT BOLA TUE….
    SIAN RITA….. DA LA XBAGI NAFKAH

    “Pelakon Rita Rudaini Mokhtar,32, berkemungkinan akan memfailkan tuntutan nafkah anak dan isteri terhadap suaminya, Mohd. Aidil Zafuan Abd. Radzak,23, selepas mendakwa lelaki itu mengabaikan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga.” SUMBER MSTAR

    APE NTAH MASALAH DORG NIE…..

    • mummy_iman says:

      kalu cenggini harap2 hak jagaan anak dapat kat rita..

      • so what says:

        aku pun hrp rita yg dpt jage anak dia..aidil tu bini sorang pun takleh jage jgn harap nak jage anak kecik..ko pegang bola lebih kerap dr pegang si airit tu tetibe nak tuntuk hak jage anak..blaja jadik matang dulu la weh..sket2 gi mahkamah mcm lar istri tu takder prasaan or takleh diajak berbincang!

  11. applelady says:

    bkn nak kater apelah ajal maut jdh pertemuan ditgn ALLAH…tp kan klu ikutkan dulu better si rita nie kawen dgn org lbh tua dr dia yg lbh cinta n syg dia lbh dr dia syg org tue coz lelaki nie klu perempuan yg lbh cinta n syg dia mmg dia akn naik lemak…pendek kata dulu mesti ade jer VIP ker yg nak rita tp rita tolak nak jgk ADIL bodoh nie coz of CINTA…rita zaman nie kena fkr pjg bkn cinta jer klu poket jap ade jap susut pon payah gak nak sara diri n ank2.tpu lah saper yg kater cinta lbh penting dr duit!leh kenyang ker dgn cinta semadang rita???tgk nafkah pun ko tak dpt tup2 dia nak tuntut ank.grm gak dgn rita nie…kdg coz nampak kekerasan ati dia nie if bace btl2…n si aidil lak tak matang n tak layak pimpin keluarga if tak ubh sikap ank manje dia tue!

    • cikedi says:

      huhuhuu…kalo kwin dgn lelaki MUDA…pompuan yg lebih TUA kena jadi pendidik…bukan tunjuk manja lebih2 dgn suami…sbb dia x matang..so dia akan buat conclusion dia…bini aku ni x cerdik….mau pk tu RITA..aku ckp ni atas dasar pengalaman…..aku kawin pun beza umo byk gak…hampir 10 tahun..sepatutnya kita yg lebih tua ni dah byk pengalaman hidup kena bijak menggunakan akal…org yg tak matang ni kena didik dia dgn ILMU…sebagai isteri ni kena byk ILMU…apatah lagi ILMU akhirat…dekatkan diri dgn ALLAH..isnyaallah..ALLAH tolong kita ..apatah lagi niat kita utk menjadikan suami kita seorang yg baik…tp kenalah hadapi UJIANNYA dulu..hidup ni simple jerr sebenarnya kalo kita betul2 dekatkan diri dgn ALLAH….itu jerr matlamat kita sebenarnya…nakkan keredhaan ALLAH…bukan nakkan keredhaan manusia,,lagi satu…jgn la EGO tu lebih2 sgt walaupun kita rasa suami kita ni obsess kat kita…JANGAN!! bila2 masa saja ALLAH bole tarik balik perasaan syg suami kita tu dari KITA…yg penting jgn EGO n beralah lah..sbb manusia x punyai apa2..ALLAH segala galanya…mmg sakit la kalo suami perangai mcm AIDIL ni…tp apa yg perlu di lakukan RITA…kao didik HATI n DIRI ko tu utk betul2 kuat…BETULKAN diri ….insyaallah ko boleh hadapi semuanya….sekadar nasihat…sbb aku penah lalui semua ni…cuma bezanya…ibu bapa mertua ku sgt2 BAIK…mereka memberi sokongan pd ku…sbb tu kalo ko cerdik RITA..ko tackle mak bapak AIDIL tu…show your good as menantu..tak rugi beb!!! selamat berjaya…

      • mama mia says:

        masalh ny walaupn laki awk xmatang,tp mak bapak dia matang..xmcm parents AIDIL nie..dh kawen sudah la,jodoh kot,bkn kt tgn mak bapak nk restu ker x.tuhan yg jodoh,redha la..nk tentang ketentuan tuhan?nk plak suh anak menantu bercerai berai,pe hukum ny?tgk,bape byk dh dosa dk bt..alahai..

        • peace says:

          betul tu…mslahnya mak bpk pon tak matang..camtu dorang didik ank lelaki dorang jd tak matang jugak..

  12. RiRi says:

    urmmm…sabar je lah kn…sian aku tgok..

  13. MANIS GULE says:

    kesiannye aku dengan rita ni…bnyak bersabar ye rita..banyakkan berdoa…doa org yang teraniaya insyaAllah cepat dimakbulkan Allah…sabar laa….jikalau rita ader kesilapan..lembutkan hati dengan meminta maaf..seseungguhnya org yang memohon maaf, sifatnye lebih mulia dari org yang sebaliknya..AIDIL & RITA…SELAMATKAN LA RUMAHTANGGA KALIAN……..

  14. akulahpompuanittew says:

    To Aidil: u can go to hellllll!!!!!
    To Rita: dah tu Ritaaa!!kor lupakan je mamat nih!!!jantan dayus mcm ni mmg x bleh disimpan jadi laki!!wat malu anak2 je sok ada bapak mcm nih!!!!kepala hotak dia kat mana tiba2 nak hak penjagaan anak secara kekal??????byk aku nak sumpah jantan x de te**r mcm aidil nih, tapi aku dah malassss!!!!!kor ingat mengandung senang???beranak senanggg???kor cari betin lain yg kuarga kor suka, kor kawen je la aidil, kor suruh bini baru kor beranak!!abih citer!!!S*t*n betullaaaa!!!!!

    • akuxstatik says:

      haha…tol r cakap ko…..Aidil 2 batang je le pakai…otak xle pakai…umahtangge mane yang xpenah dlande badai….kene la toleransi….kene kuatkan semangat bile dengar thmahan orang…ini x..mengelupur..lom bincang ape2 ngan rita da g mohon 2 n nih..bodoh+sengal pown yea aku tengok Aidil nih….kko engat bini ni cam bola da xnak dtendang2….hampeh….

      • zara says:

        betul2..setuju dgn anda berdua…waktu sblm khwn jnji yg nu la..yg ni la…syg dunia akhirat la..lps dh nikah..tup2 jd mcm ni..dilempar mcm kain buruk..mmg xberguna btl

    • j says:

      aku stuju ngan ko….

  15. mizzlynn says:

    Aidil tu yg bodo, sbg suami kena lah lebih bertanggjwb..igt p mahkamah leh setel ker..bodo punya aidil..bini dh ahh pregnant..nih ahh mslh kawin dgn org muda..tk dpt enjoy wat hal lak..

  16. elya says:

    LAU LAWAN MAHKAMAH CNFIRM RITA MENANG SBB AIDIL TAK BERI NAFKAH ISTERI DAN ANAK,NI KN PULAK NK JAGA ANAK WALHAL BLUM BCERAI.. HERAN PE PUNYA SUAMI CMNI..! AIDIL NI T’MKN KATA2 ORG KOT TU YG XLEH SETEL SNDIRI. FKRLH MATANG DH JD AYAH DH..

    • sb says:

      harap2nye rita menang jugak… tapi tak tahulah mungkin ada klausa2 tertentu yg memungknkan aidl menang… aduhaiiiiiiiiii x sanggupnye aku…….. aku blh bygkan perasaan rita kalau kena berpisah dengan anak, boleh meroyan jadinye… menangis aku, terimagine kalau aku terpaksa berpisah secara paksa dgn anak2 dengan cara mcm ni… apa punya jantan si aidil ni? ko tau tak hukum memisahkan ibu dan anak? lainla kalau ibu tu mmg dah x nak anak dia… dunia dunia

  17. ain says:

    hmm.. dah agak dah mmg ade prob
    sebab kalo gaduh cane pun
    bila gaduh tu libatkan mahkamah.. itu dah kira tahap teruk

    pendek kata.. aidil tu yg tak betol..
    aku rasa family aidil tu ok je.. baik2..
    sure rita rasa tertipu gila2

  18. Lovely says:

    Tahun ni je dah ramai
    Artis BERCERAI
    Rumahtangga Artis
    Pandai2 la diorang SETEL sendiri

  19. Oden says:

    Oden makin benci dengan Si Aidil ni…At least Rita ade jugak la nampak nk defense Rumah Tangga dieorg tp Aidil tuh dah soh soh gile nk cerai….Hope Rita dapat jumpa suami yg lebih baik dari Aidil tuh…Cthnya Odenla….hehehe

  20. amy says:

    xpayah pening peningkan kepala dgn kisah diorang ni..ini kes org yg takde otak takde ilmu dan tak paham apa itu perkahwinan dlm ISLAM dan menganggap isu perkahwinan mcm bola yg dia selalu sepak tu…mungkin aidil tercabar dgn kembarnya ye la si kembar kan dapat yg muda bergetah si ayu raudhah..sedangkan dia….

  21. norsu says:

    Masalahnye adalah adik bradik aidil tu sendrik..dorg mmg xsuke rita..da la gemok2..xsedar diri sunggoh..kwn aku ade kwn gan kakak kepade c kembar ni..mulot mmg jahat giler!! N kwn aku siap tunjuk g fb salah sorg kakak kembar tu..mmg dorg xsuda2 menghina n mendoakan keruntuhan rumah tangga rita!!! Amat kongajaq n laha skali!!!!

    • Ieza says:

      norsu, apa nama kakak2 kembar ni ah…biar kita tgk kat fb dia, apa dia tulis…mesti bertepuk2 tak hingat kan..

    • ain says:

      ooooooooooooooooooooooo.. patot la ayu tu dok canang kat org2 pasal rita
      nak tunjuk sokongan kat akak2 aidil nanti la tu
      jahatnyaaaa

    • j says:

      dia org tu lupa…sibuk ngan rumahtangga adik…umahtangga sendiri…dah cukup baik jaga ke…. Allah maha adil…

      • mummy_iman says:

        tu lah… aku dulu ada sorang kawan.. kawen mak pak lelaki x setuju, kawen senyap2.. last2 mak pak lelaki dpt tau, i paksa cerai. lelaki hak bodo tu ceraikan bini dia seb baik x pregnant aper lagi.. last2 balasan Tuhan, anak perempuan makcik tu pun diceraikan laki dia jugak.. sampai masuk spital makcik tu.. dok merayu2 suh kawan aku terima balik anak dia.. sorry lah.. skrg kawan aku bahagia dgn suami baru dia..

  22. kaca mata says:

    kawin sorok2 lagi

  23. BlackBerry00 says:

    nara…
    dah click komen ‘tuk like @ dislike
    tp xde paper pun…???

  24. taruna says:

    cerai aja lah .. rita .. aidil.. biar senang dan puas hati org2 yg x senang dgn perkahwinan ini ..

  25. ahm says:

    bukan reporter je naik pening.. kita yang baca kisah dia ni pon naik pening juga dibuatnya.. hidup artis memang tak pernah reda dari masalah dan gosip.. lumrah alam namanya

  26. stupid punya aidil
    ada otak tak reti pakai
    buat apa pegi mahkamah
    bukankah itu niatnya nak becerai
    engko buat bini ko mcm sampah
    main bola bknnya hebat sangat
    rambut je fesyen bebagai…

  27. fea says:

    peningnyerrrrrr…

    aidil tu x pk ke pro n cons action die mase nk wat tuntutan tu smue…adehhh…

    rita pon…da si aidil kate die da tarik tuntutan tu…yg sudah tu sudah laaa…die x pk pjg mase tu agaknye ..pening sgt kot…suda2 la rita..bwk bertenang..jgn ikutkan hati sgt,,,,jaga kandungan tu leklok k…

    mcm mana pon,weols sgt2 berharap uols bole berbaik2,btl punyer baikkkk ok.buang la yang keruh,amik yang jernih.

    *hoping for many happy returns for both of u* **hugs**

  28. abangnara says:

    komen like ngan dislike nie macam ada masalah je. nanti saya check balik ek

  29. Mummy Chubby says:

    Dlm hal ni, suami sepatutnye memainkan peranan. xkira la die lag muda @ tua. Bila die berani buat keputusan berkahwin tanpa restu keluarga, bermaksud die sanggup hadapi semua dugaan mendtg. ikut hukum mmg wajib suami jaga kepntingan anak isteri tap bila die mengabaikan, berdosa besar. kalo Aidil tuntut hak kekal jaga anak, mampu ke die menjaga sebaiknye? sedangkan, die sndri jarang ada kat umah…kat sini pn dah nmpk hipokritnye keluarga Aidil. dpn media lain bicaranye tap kita xtau cite sebaliknye. Mmg agak pelik bila Aidil buat semua keputusan mmbelakangkan isteri slps pulang dr umah keluarganye.
    Buat Rita, kdg2 kita sbg prmpn kena ada tolak ansur. Mengalah bila perlu demi kebaikan tap bila pengorbanan yg dibagi, racun yg kita dpt….kena tabah & sabar.
    Mummy x menyebelah mana2 pihak. mgkn Rita de silapnye.setiap kata-kata yg keluar dr mulut, istri kena jaga.
    Buat Aidil, hak mmg diatas kamu tap Allah lag adil & saksama. rini kite menganiaya, esok lusa ntah apa balasannye…jgn buat keputusan melulu sbb kdg2 kita xtau keputusan tu disbbkan masuk cmpur org lain @ dtg dari dri sndri.
    Sekian :)

  30. chelin says:

    Mana pegi kakak2 mulut jamban si aidil ni… puas atilah gamaknya kot dpt runtuh kan rumahtangga adik dia… tapi they hv to think, meruntuhkan masjid orang ni….. hukumnya… sendrik fikirlah…. sbb kakak2 jamban ni pun ada umah tanggan depa sendrik….

    To rita : u go mom.!!! tak de kebuluqnya kau kalau tak de aidil tak de telo tu… bab2 main… hidup.. bab2 defend umahtangga… telo lembik…. Allah dah tunjuk sikit kat kau… masih tak reti2 lagi nak pikiaq… GTH… pas2 ada lagi hati nak amik anak… pegidahhhhh.. your balls also tak reti nak jaga…. panas betul aku ngan jantan spesis harap muka tapi tak de otak + the family’s yang bengap!!!!

  31. Ieza says:

    complicated sungguh kisah diaorg nih..
    Aidil: kalau dah tak mampu utk menanggung tanggangjawab sebagai suami & bapa, lepaskan Rita elok2..ceraikan elok2 & jgn susahkan Rita lebih2 lagi Rita tgh mengandung, jgn seksa hati & mental dia ..awak tak rasa mcmana wanita mengandung…
    Rita: kalau masih sayangkan Aidil, lepaskan dia pergi ke pangkuan family dia..percayalah satu hari nnt, mesti dia akan melutut balik pada Rita bila dia dah dapa berfikir secara waras & kenal erti kehidupan sebenar…
    Kasihanilah anak & juga bb yg bakal dilahirkan…kasihan Rita yg tengah mengandung..sapa yg pernah mengandung, akan faham apa yg Rita rasa..pedih hati bila dlm keadaan tertekan masa mengandung…

  32. aqal says:

    aidil,mak bapak dia,sedara dia n org2 kat keliling dia:
    tak takut balasan allah ke?buat satu2 benda jgn ikut nafsu je…pikir!ada agama, ikut.mampu ke nk jawb kat ‘sana’ nnt?korang x takut kena kat diri sendiri balik ke?tak pun kat anak2 pompuan korang,cucu2 korang,cicit2 korang.dunia ni berputar.hari ni kita binasakn hidup org,x mustahil esok lusa kena kat kita balik apa yg dh kita dh buat kat org….kena ingat “doa org2 yg teraniaya ni,kalau dilakukan bersungguh2 insyallh dimakbulkan allah”.
    rita:sabar byk2, ingat tuhan.kena tahu,kat luar ramai org yg sokong n doakan kesejahteraan u.ramai org drp tak minat,alih2 bila jd mcm ni terus sayang dan doakan yg terbaik utk u.kuatkn semangat,insyalah anak2 pasti takkan terpisah dr u.kalau pun jodoh u tak panjang, jgn sesekali u sedih hya disebabkn sorang llki mcm tu.u cantik n masih muda lagi.jadikan teladan dimasa dpn…

  33. littlemia says:

    Innalillah…x suke ahkak baca menda2 mcm ni..cian la kat mama yg mengandung+ melahirkan tu…senang2 nak ambik plak..ingat mengandung tu cam mesin wut mee ker…..come on la aidil..cian la kat rita tu…ahkak leh rasa caner perasaan mama yg berpisah ngan anaknyer….pk pakai otak jgn pakai tutttttttttttt..ok

    • sb says:

      sedih kannnnnnnnnnn…. dah x nak rita, ko lepas la dia elok2. tak payah la nak susahkn hidup dia dgn tuntutan x masuk akal ko. berapa kali agaknye ko pegang anak ko spjg dia lahir? tup2 senang2 ko nak amek dia… semoga Tuhan balas cash perbuatan ko, dan semoga Rita bahagia walaupun tanpa ko di sisi… ko bukan hbeat mane pun aidil,, kuasa Tuhan lagi hebat…

  34. littlemia says:

    yup setuju ngan ieza..hanya seorg ibu yg paham naluri ibu……lelaki camni campak kat laut jer bgi mkan jerung…..

  35. akuorangbiasa says:

    payah toll..
    kawin ngan org muda..otak kecik plak..tk matang lansung..
    kawin ngan org tua..miang plak,,gatai satu macam..

  36. Kasih says:

    kita sedia maklum yg jodoh pertemuan dan ajal maut ditngan Allah, dan dlm kes ni bkn krn perkawinan drg x dpt restu dan nk bercerai… even yg dpt restu pun ttp ada gak yg bercerai-berai…

    mslhnya mudah sj, hal2 umah tngga ni suamni isteri yg kena duduk berbincang dan settlekan bkn biar org lain yg wt keputusan tuk umah tngga kita..

    aidil, umur tu bkn nya 1 mslh pun even dia muda.. tp bl dh kawin, ada isteri dan anak2 disitu dh nmpk pttnya kematangan perlu seimbang dlm diri agar umah tangga terjaga, dan anak bini dilindungi… bkn nya membiarkan org lain msk cmpr dlm hal2 begini…

    ingt, Allah berikan rita sbg isteri tuk dilindungi dan dijagai, dan anak2 sbg waris generasi… jd jgn lah disepak kesana sini ibarat bola yg di pdng tu…

    rita, sbg isteri dan ibu mmg dituntut kesabaran yg tgg dlm melayari umah tngga, tp kalo asik berbelit sj citer nya si aidil tu, dr trusan aib adalah lbh baik lps kan sj suami yg x ttp pendirian begini…

    walau apa jd pun, anak2 ttp disamping rita krn mmg dh tertakluk anak2 slalunya akan diberikan hak kpd ibu selagi mampu dan waras… dan rita mmg terserlah sifat keibuan tu….

    dan wt fmly rita, smda mak ayah, atau kakak2 nya, insaf2 lah… krn walau terpaksa lari hgg ke siam tuk bernikah, aidil & rita telah mnghalalkan suatu yg haram… niat mereka elok krn mendirikan mesjid…

    tp jika terdetik skit sj hatta sebesar zarah sklai pun dlm ati tu, fmly2 aidil nk runtuhkan mesjid yg terbina, maka tnggung lah azab seksa dr Allah S.W.T nnt…

    didoakan agan ikatan ni kekal lah antara aidil & rita, dan bahagia bersama ank2…. Amin…

    • aqal says:

      dan wt fmly AIDIL, smda mak ayah, atau kakak2 nya, insaf2 lah… krn walau terpaksa lari hgg ke siam tuk bernikah, aidil & rita telah mnghalalkan suatu yg haram… niat mereka elok krn mendirikan mesjid…

    • hazel says:

      setuju dgn Kasih.. mslh rumhtangga biarlah diselesaikn secara berbincang antara suami dgn isteri. bl melibatkan campurtangan org ketiga, mmg kucar kacir le jdnya. tak salah mendengar pendapat tp bukan menurut sebulat2nya. buat pertimbangan sewajarnya. isteri itu amanah suami, andai dipersiakan.. tidakkah itu satu dosa besar di sisi ALLAH? jgn hny menilai kesilapan psgn sdgkan diri sendiri jua tdk kurang cacat celanya?? muhasabah diri, berbincang secara damai dan andai perpisahan jua yg diingini, biarlah secara elok namun bersedialah dgn sebarang kemungkinan yg bkl mendatang. tiada gunanya mnyesal di kemudian hari..
      -doa org yg teraniaya itu sentiasa didengariNYA-..

  37. ana says:

    BANYAK CERAI BERAI NI BUKAN SEBAB RESTU JE TAPI RAMAI YANG JAUHKAN DIRI DARI ALLAH

  38. littlemia says:

    stuju ngan ana…i like

  39. Pemerhati says:

    Spjg mengikuti kisah kemelut rumah tangga rita-aidil, baru skrg saya terpanggil untuk mberi komen berkenaan kisah mrka. Saya dapati aidil x jujur dlm mengeluarkn kenyataan sebelum ini bahawa sjk mengetahui rita mengandungkn anak ke2, perasaan syg kpd rita semakin btambah (kenyataan ini dkeluarkn br2 ini stlh mrk bdamai). Sdgkan sejak hr rye ke5 rita telah memaklumkan kpd aidil yg dia tlh mengandung. kalau diikutkan, aidil membuat tuntutan di mahkamah pd awal oktober iaitu slps rye ke5. Kesimpulan yg boleh dibuat di sini, aidil berbohong. Sy dpt mengandaikan aidil membuat kptsn mbwa kes ke mahkamah tanpa bfkr pnjg n dlm keadaan beremosi, sebab tu lah bila dh berbaik dgn rita, aidil cuba utk membuat penangguhan sulh. Apa motif aidil membuat tuntutan hak penjagaan anak secara kekal? sdgkn selama ini aidil ker yg bnyk menjaga anak? jgn pshkan ksh syng ank n ibu, bfkrlah scr relevan dlm mnyelesaikan mslh..kalau dh xde jln pdamaian, bpisahlah scr elok..aidil kne ingt pshkn ank n ibu bkn sje mberi ksn kpd si ibu malah mberi ksn jgka pjng kpd emosi n t/laku ank2.. bykkn solat, mohon ptnjk dr Allah..

  40. man says:

    buat rita kuatkan semangt….fikir positive..klau org dh x sayang lupakan jelah..ramai lg yg nak kt awak tu….

  41. mia says:

    MEMANG AIDIL NI BUDUH,..ADAKAH PATUT BELUM CERAI DAH MINTA PENJAGAAN HAK ANAK SECARA KEKAL,..DIA TAKUT SEBENARNYA BILA NAK CERAI NANTI PENJAGAAN HAK ANAK NI DPT PADA RITA SBB SELAMA INI, RITA DAN KELUARGA DIA YG JAGA ANAK DIA…TAPI JANGAN TAKUT RITA, SBB PENJAGAAN ANAK BIASANYA KEPADA IBU SELAGI IBU TERSEBUT TIDAK BUAT MAKSIAT, LAGIPUN KO BOLEH TANGGUNG NAFKAH ANAK KECUALI KO X PENDAPATAN.TAPI JGN SEKALI KO MINTA CERAILAH…LAGIPUN KO TENGAH MENGANDUNG SKARANG KO ADA ALASAN UTK X MEMISAHKAN ANAK2 KO NANTIIUNTUK AIDIL, KALAU NAK CERAI, CERAILAH, AWAK MASIH MUDA DAN HANDSOME, KO KAWIN DAN AKAN PUNYA ANAK SENDIRI…HUK..HUK..HUK..SEDIHNYA…ANAK2 BERPISAH DGN IBU…

    • more says:

      aidil mmg gila ah. ada hati nak tuntut anak, isteri tgh pregnant pun leh cerai, xtau la mahkamah mana yg nk ikut nafsu ko, buat mahkamah sendiri lar…
      masa raya pun leh tinggal anak isteri pastu nk claim isteri nusyuz, kalo rita nk claim ko nusyuz yo la, xsedar diri nyer jantan, xbijak langsung, permainan sekumpulan dungu, insyaAllah serba rongak. tinggal anak isteri, itu ker gaya bapa sayangkan anak, nampak sgt dia nk anak tu utk mak bapak dia, dia dah kawen dpt anak lain nanti, xder saper la nk sayang anak rita tu. merudum la karier bola sepak ko nanti, kapten kalo dah xadil anak isteri mana leh jadi ketua jawabnya bawa malang utk team jer la…

      • akulahpompuanittew says:

        aku setuju sesagt stetment kor nih..aku aminkan doa kor!!!!mentang2 dia ensem, capten plak team NS tuh!belagak la x heran kat bini kor ye aidil???kor tgk la si rita tu sket pny hot!!klu x hot, x kan la kor nak kat dia smp sanggup bwk lari ke Siam, so x heran le jgk x de kor aidil oi…ppuan lain yg dpt kor nnt pun hazab le jgk dpt laki dayus mcm kor, x tau nak pertahankan anak bini seniri!!blah la kor aidil..!!!

        • lol says:

          saper yg dpt laki mcm si aidil anak mak ni mmg confirm merana.obviously dia jnis ego nak mampos..sume mslh dia rase dia aje yg btol. ada ker sebok nak jage anak sdgkan slame ni anak pun dia jarang jumpe. raye pun dok bekepit ngan mak bapak pastu terhegeh2 nak amik anak sdgkan slame ni bini yg susah payah jage anak tu..
          pastu dia bkn jenis yg tau mentadbir r’tangga..ada mslh bkn nak berbincang. alasan konon bizi lat. bola smpai tak smpat contact bini..katun lar ko aidil! main mcm hebat sgt..puiiii!!sket2 gi court..amik ko..rita pun dah amik lawyer to fight ko..mcm lar pandai jage anak sdgkan diri sndiri x matang..confirm mak ko yg nak tlg jage kan?

        • sb says:

          geram sungguh la aku sampai terbyk pulak komen aku dah ni. tak boleh terima akal aku dia nak pisahkan rita dgn anak. what the la budak hingusan ni.

          rita: jangan emosi, mental dan kesihatan diri. tertekan mcm mane pun, pls be strong utk anak. JANGAN beri peluang dan ruang2 mereka mencari kesilapan rita untuk menang hak penjagaan anak. Allah itu maha adil, insyAllah ramai yg mendoakan rita

        • sb says:

          silap.. JAGA emosi, mental dan kesihatan diri… (kalut snagat sampai tersalah :) )

  42. red says:

    ade jugak org nk layan psal diorang ek..panjang wuu komen…:p

  43. ade otak says:

    kesian gak tgk rita..dah la tengah pregnen..mesti dia tertekan..

    besarnya dugaa..kadang2 kita rasa kita ada masalah,ditimpa dugaan berat,sebenarnya ada lagi org yg menanggung dugaan lebih hebat dari dugaan yang kita dapat..

    RITA..BERSABARLAH..

  44. player malaysia bodoh says:

    pada aku kebayakkan player bola malaysia ni tak educated..belajar pun sampai SPM, sebab tu susah utk berfikir secara kritikal..

    • akulahpompuanittew says:

      betul!!contoh nya dulu mcm siapa tu??Azman Adnan, haleeda sket pny cun ke dari dulu smp skrg, tapi sebok nak kawen dgn bohsia kumpulan Feminin tuh, haaa..amik kor dah kawen, anak 2 jd mcm mana si As tuh???aku gelak je tgk diorg dlm Sehati Berdansa dulu!!org2 lelaki yg gatal mcm ni mmg x kan sedar diri selagi x terduduk!!!!

      • a’ah

        haleeda skrang cun melecun
        as skarang dh mcm tong!

        • Kasih says:

          tp bkn sumer player bola ada attitude cam aidil ni…

          tgk player2 dl, pndai jer main bola dan jg umah tngga… dan yg sblm2 nie pun gan wife pun ok jer cm ada lah beberapa kerat yg otak x berfungsi skit bl dtg bab2 cerai nie…

  45. jeng2 says:

    Tahniah buat kluarga aidil..mgkin dari awal lg penceraiankan yang anda suka daripada berbaik2 dan melihat anak sendiri hidup bahagia.
    buat aidil:anda tahu angkut rita kawin kat thai,tp xtahu tanggungjawab seorang suami..gaknya dia pikir kawin ni mcm main pondok2 kot..banyak org muda tp pikiran luas..tp ko ni xda pendirian..mcm lembu kena cucuk hidung.

  46. diya says:

    teringat kt jiran yg baru2 ni bercerai.. akibat campur tangan keluarga mertua.. hmmm…

  47. diriku ini.... says:

    apa yg korang heran sgt cerai berai artis ni?…bukan namanya artis kalau kahwin cerai ni tak ada publisiti…..biarkan lah mereka tak lama kita akan dgr lah mereka kawain baru..artis ni senang ja kawin cerai ni….kalau mereka bercerai…pasti banyak yg apply terutama aidil….anak2 pun apa nak kesian mereka ada duit dan harta…lain lah kalau bercerai berai tu ibu bapa yg miskin…mesti anak tu hidup melarat kan….mcm dia org ni tak ada hal punya….

    tak pyh nak pening2…..tgh tunggu siapa lagi artis seterusnya yg akan bercerai berai….

  48. bukan RITA says:

    aku arap dorg tak jadi berpisah and aidil akan sayang rita seperti dulu…..tapi klau sebaliknya aku arap idup aidil dan kuarga dia tak aman…..sbb wat anak org derita…..pastu semoga rita akan jupe laki kaya tahap jutawan, and laki yg bertanggungjawab yg sanggup jaga rita dan anak2nya……serta laki yang lagi ensem dari aidil tu……..

    • sb says:

      biasanya, kalau dah sampai jadi kes mcm ni, susah la nak berbaik balik. sbb dalam hati masing2 dah ada rasa syak dan was-was, susah nak percaya semula. ye la, dalam rita dok percaya dkt si aidil ni, ingtkan mmg dia nak berbaik2 semula, sekali hidup2 kena ‘kencing’

  49. love_aidil says:

    aidil…im waiting for youuuuuuu

    • lol says:

      make sure ko gedik, seksi dan mekap tebal mcm AR..baru family aidil akan suke..
      pastu awal2 lg ko siapkan perjanjian yg jgn suke dgr ckp mak bapak dan raye mesti ngan ko..sbbnye aidil ni slalu telupe dia dah ada anak bini..mase dia lebih byk kat rumah mak bapak dia dr rumah ko nnt..
      pastu ko kene besedia utk jadik janda bile ko dah pregnan anak ke2..slmt mencoba!!

      • sb says:

        haha… aku suka komen ko lol, sungguh sarcastic.

        good luck to love_aidil.. jgn lupa pakai baju ala2 x cukup kain ye :)

  50. Maimoon says:

    Sebok jage tepi kain org je. Buat tambah dose. Lantak p la dia handle sendiri idup dia

  51. love_aidil says:

    ak dh dapat rasa dorang ni xkan dapat kekal…agak2nya jodoh aidil ngan ak kot..hahahaha

  52. Leo says:

    Betoi la orang kata kawen tanpa restu keluarag memang susah, mcm2 masalah nak menimpa.
    Kenapa aidil bertindak mcam tu? mesti ade sebab..
    Mungkin ada campur tangan pihak lain.

    • sb says:

      kawen dgn restu pun sama jugak.
      setiap pasangan ada masalah masing2, yg membezakan bagaimana cara mengatasinya. kalau handle problem mcm si aidil ni, mmg mcm ni la resultnye.
      pasal campur tgn pihak lain tu, mmg semua org dah tahu

  53. nadhwa says:

    hurmmm….entah la nk ckp ape lgi…dulu rita ngan aidil ni psangan fvrite aku wlaupun di0rg kawin mcm tu…hurmmm dalam hal ni aku salahkan aidil..b0d0h la laki camni…dye pnye statement ntah pape…pastu ade hti nk mintak hak pnjagaan ank.kekal plak tu…pdhal x cerai lagi..aku dpt rase rumah tgge d0rg ni x lame da…TAPI aku still bharap di0rg akn bedamai..buat aidil:fikir la anak dlm kandungan..kesian kat rita..,(peminat setia rita rudaini)

  54. sya says:

    aidil 2 betul2 x matang….pelik betul dh umur 23 x kan laa x matang lg,bkn nyerr x da lelaki umur 23 kawen,byk ..bahagia jaa…kes niee bkn krn dia org artis or tdk,org biasa pun byk jaa cerai berai..n bkn krn restu or x restu,niee diri sendiri,x da penderian..aidil lidah bercabang..famly dia pun satu,dulu konon2 x restu rita pasal dia artis,hbs 2 ayu 2 sapa…bdk PKNK sapa x kenal ayu raudah,semua org kenal..mcm mn perangai dia allah saja yg tahu…kenapa blh restu,kerana takut zakuan buat perangai mcm aidil kan……
    aidil,org yg ada agama akan berfikir,x kan buat begitu pada isteri dia…dahlaa isteri mengandung,memg laa kau x leh cerai isteri kau skrg,kalau kau cerai sekrg,kau x kan dpt anak,2 yg kau buat tuntutan 2 dulu…ingt rita 2 bodoh sgt kaa…mula2 wat tuntutan nusyuz,pastu 2 wat tuntutan anak..kau memg gila laa aidil…betul gila,kau ingt kak ipar kau keja kat mahkamah seremban 2 kau akan berjaya dlm kes ini,n kau ingat kakak kau pekerja sosial hospital serembn kau blh berjaya dlm kes 2 jaa……kalau kau berjaya pun kau x kan selamat,hanya allah hanya mampu membalas nyer…
    walaupun aku x berapa minat rita sgt,aku mengikuti kes rita niee..krn aku mengenali siapa kakak2 kau aidil…mereka x blh terima hakikat,dpt adik ipar sebaya dengan mereka………insaflaaa kakak2 aidil n zakuan adha,semoga allah swt sentiasa melindungi rita rudaini……..amin…

    • sb says:

      Allah maha kuasa, makhluk tak punya apa.

      Semoga Rita tabah dan menang. Aku tak de la minat sgt rita ni, tp dah jadi mcm ni, kesian sgt dekat dia, dah la tgh preg, hanya org yg pernah preg shj tahu, mcm mana perasaan nye menghadapi masalah time mcm ni, perubahan emosi, ditambah dgn tekanan mcm ni, silap2 orang blh hilang kawalan…

  55. silentgirl says:

    keluarga aidil ni tah pape..sian la kat rita..xkesahlah tua ke muda..da kawen…da ade ank n n pregnant lg..aidil ni mmg sekor jntn pengecut..mmglah ko tu ank jntn kne dgr ckp famili..kne lebihkan mak dari isteri..tp klu mak ayh umpama mruntuhkan rumahtangga ko, xpyh la nk ikot ~ bdoh..otak letak kat lutut..maen bola asek injured! hope dorg xlah bcerai berai..sian kat ank2. mak ayh n famili aidil ni tlg la pk..sudah2lah mmbenci rita..famili ni spatotnya nk tgk ank2 bhagia..ni tak. kalo hina sgt bermenantukan artis..asal ayu raudhah bole dirisikkan utk zaquan? pelik2..sbb nye rita ni tua..tu je.to aidil…common la..be a man, ur wife need ur support..otherwise cut off ur balls la.hahahah,..pity rita..hope u’ll be stronger!

    • bukan ayu raudah says:

      asyik2 salahkan keluarga aidil..asyik2 kesia kat rita…
      asyik 2 kata aidil tak matang….budus…..mcm lah artis lain tak cerai berai….kalau korang jd artis nasib korang pun mcm tu juga….

      • bukan RITA says:

        dah memang salah masuk campur rumahtangga anak…..memang ler org salahkan….cuba kawen dulu baru masuk sini komen…..tak pon klau ang ahli keluarga aidil cuba bawak2 muhasabah diri tuh……..tak baik nak rosakkan rumahtangga dorng…..klau kita doakan org lain bahagia…nanti kita pun bahagia…..bukan ayu raudah….pergi muhasabah diri….

    • sb says:

      bukan ayu raudhah.. bawak2 la istighfar (kalau islam)… tak kena dkt batang hidung sendiri boleh la kata. dah kawen ke belum ni? kalau dah kawen dah ade anak ke belum? hanya orang yang dah ade anak shj tahu, mcm mana perasaan dipisahkn dgn anak. Sedangkan pegi keje pagi balik petang pun, asyik teringatkan anak, hati tak tenteram, asyik fikir macam mane org jaga, dah mkn belum, sihat ke tak, jatuh ke… Ini kan pulak anak dirampas (akan kalau terjadi)..

      Kalau belum kawen lagi, just imagine je la, kalau dulu2 mak awak diperlakukan macam ni, terpisah secara paksa dgn awak… mcm tu la perasaannye… (ke tak de perasaan?, x boleh nak imagine)

  56. sya says:

    to bukan ayu raudah:kenapa artis 2 bkn manusia kaa…ada jgk kan artis bahagia…jgn salahkan artis dlm kes niee…org bkn artis 2 pun ada jgk cerai berai…nawaitu msg2…apa pun sentiasa doakan kebahagian msg2…kesian anak2 yg tdk beribu berbapa….

  57. bukan RITA says:

    patutnya kalau pon kita benci kat orang…..tak patut doakan ketakbahagiaan org lain….muka rita muda jelita….walapun umor dia dah tua……..umur hanya pada angka….tp bukan pada rupa…..kekeke…..kakak aidil mmg muka tua…..

    • silentgirl says:

      salah la bukan rita..umur hanya pada angka..bukan pada wajah..suke tgk rita n aidil dlm iklan tu..npk manja n muda..gunalah safi rania~ ye ke kakak aidil ni muke tua?ni stok jeles la kat rita yg jelita tu..

  58. senduk says:

    Pada 3 tahun awal perkahwinan mmg byk cabaran.sye bcakap dr segi pngalaman.Hrp sgt mereka dpt trskan perkahwinan mereka.Hadapulah cbaran ini dgn hati yg kuat.Fikirkan nasib si ank yg masih kecil…Apelah slahnye ketepikan ego msing2 demi kebahagiaan anak tercinta…Doa byk2 mnta Allah beri petunjuk..

  59. darlene says:

    aidil ni langsung tak matang.. ada masalah ngan rita.. skit2 nak discus ngan family dia.. patutnya papehal discus laa korang suami isteri dulu.. kan ke rita tu wife dia.. ni tak.. sume nak ngadu kat mak ayah dia… mak ayah nye pon satu.. jgn laa duk sibuk masok campur hal umah tangga anak2.. let them handle their problem own their own.. ni skit2.. kalo wartawan intbw.. sume nak cite.. kecoh tol.. dediam da laa.. sian kat anak2 n anak yg bakal lahir tu.. cam tak pk masa dpn je.. da jadik suami.. patutnya pandai laa nak didik anak isteri… ni kalo dia pon masih nak manja ngan mak ayah susah laa…

  60. TADZMAHAL says:

    MELALUI PENGALAMAN DAN PENGAMATAN SAYA , WANITALAH YANG SELALU MENJADI MANGSANYA.SAYA HARAP RITA SABAR DAN TABAHKAN HATI. MUNGKIN ADA HIKMA DI SEBALIK SEMUA NI.WALAU MACAM MANAPUN SAYA MENGHARAPKAN YANG TERBAIK DALAM HUBUNGAN AIDIL DAN RITA SEBAB SAYA SUKA PASANGAN NI.

  61. HotGirl says:

    Inilah kalau berkahwin dengan lelaki muda…diorg mana tahu sikap tanggungjawab……yg fmily aidil pn x boleh nk restu ke…..nie nk merosakkn rumahtangga anak plak…mcm nie ke syg anak…fkirkanlah aidil…..ko 2 lelaki…ketua keluarga….bertanggungjawab la……nie nk dok bawah ketiak fmily je……pada rita rudani bersabar k….mungkin ada yg lebih baik menanti rita nanti…..

    • Laura Ashley says:

      btl2…muda..pastu blom puas enjoy dah gatal nak kawen..mmg lah ckp syg..tp kat mulut je..
      bila dah bosan ngan wife dia, mulalah lah cari yg lain…

  62. dewisue says:

    Tau tak, AMAT BESAR DOSANYA MERUNTUHKAN MASJID!!!Lebih2 lagi bila ada anak….
    Jangan pisahkan anak dari ibu…harap hakim mahkamah syariah tu nantu, kot lah jadi bercerainya, tendang je bontot c Aidil tu, ingat senang2 je amik anak dari emak, ko buat jer, yg bawak 9 bulan tu c Rita. Yang org tua Aidil nie, GILA gamaknya…ke tak leh nak pikir dah.Dasar Ego nak mampus.Rita, tabahkan hati… Allah memihak pada yang benar.

    Buntingkan Rita lagi, pastu yang dalam perut tu nak gak…GILA PUNYA JANTAN!!!Dayus

    • sb says:

      itu lah nye, mak ayah si aidil takkan x blh nasihat anak dia. kot ye pun nak bercerai, apesal la sampai nak tuntut hak penjagaan kekal. ape perasaan mak ayah dia kalau terpaksa berpisah dengan anak2 dia. diorang pun dah rasa dulu masa aidil kawen kat siam, kata membelakangkan diorang. habes tu, skrg nak balas dendam ke pae? nak bg rita rasa pulak kalau anak kena rampas? kata kuat agama, ape agama ajar macam ni ke? kang kalau kata lbh2 kang, dikata kurang ajar, tak hormat org tua, tp… itulah… kata dah makan asam garam banyak… aduhai…mak cik, pakcik oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  63. Laura Ashley says:

    Ni pendapat saje..bkn ditujukan pada Rita & Aidil je…kat luar sana pun ramai jgk yg situasinya mcm nie. X puas enjoy, dah nak kawen.. mcm ni lah jd nya… masa bercinta je, janji sehidup semati..Nak apa, semua diturutkan. Bila dah kawen, dah dpt yg dia nak…Lupa janji2 tu semua..kdg xbleh nak salahkan lelaki je…yg pompuan pun sama gak. Masing2 dah ada tanggungjwb memasing, pandai2 lah jaga.

  64. miadd says:

    memang aidil tu bodoh…orang puji dia sekalipun aku tetap kata dia bodoh. masa main sedap..tak fikir plak rita tu tua yer.

  65. sweet says:

    to rita….b ptint ok…tntu ade hikmhnyer dsblik sume niyh…

  66. lolyat gang says:

    itu la
    2 ekor ni
    jantan bodo
    betina bodo

    yg aku kelakar,masa dorg kapel dulu
    siap ade org2 dlm forum intenet yg ucap tahniah kt rita
    sbb dpt laki muda
    bodo tul korg

  67. JoeMS says:

    korang ni kalau bercerai mesti salah lelaki je. Rita tuu yang degil sangat. Tak mahu jumpa keluarga mentua. Tarik muka masam. Tak mau balik rumah mentua. Dia ingat nak kawen ngan laki muda dan hansem saja. Dalam adat melayu kena kawen dengan keluarga sekali. Dah pual aidil pujuk tapi degil jugak. Sanggup ajak aidil kawen kat siam punya nak kan aidil. Antara isteri dan ibu dah sah2 aidil kena pilih ibu. Selalu kalau bercerai bila bekas suami tak bagi nafkah sibuk \kata suami x bertanggungjawab tapi bila suami nak penjagaan anak kekal korang x sokong jugak. Korang ingat dunia ni dunia pompuan ka? Dalam hal ni aku sokong aidil. rita, dah dua kali kawen, masih x sedar diri. hormat suami dan hormat keluarga suami ya. untuk isteri2 di luar sana juga…

    • akulahpompuanittew says:

      kor ni bg pendapat ikut sedap je kan???haihhhh!!!kalo si aidil tuh, jaga anak dia, take care betoi2, x de saper heran le dia nak hag jagaan kekal ke apa ke, ni kalo takat jenguk2 mcm anak angkat jek, pastu tinggal bebulan2, tiba2 nak hak jagaan kekal???kor kalo x nak tgk real situation, pk cara logik pun bleh timbang la benda nih…kalo kor, kuarga mertua kor, ipar duai kor, x abih2 maki kor, hina kor mcm2, x cukup kat media, kat fesbuk, kat org kampung, kat org bandor, kor nak ke pi mengadap muka diorang….ehhh..yg bwk pi kawen siam tu si aidil yg bawak, bkn rita aku rasa, penakut benor ke aidil tu smp dia yg kena dilarikan ke siam???kamon laaaaa…..!!!satu hari sok, ada adik pompuan kor ke, anak pompuan kor ke, kena mcm ni, baru kor tau rasa macam mana…aku ckp mcm ni sbb aku dah rasa!!!pahammmm????Walo Rita tu janda, umor meningkat, tapi dia ada hati dan perasaan jgk!!bgtau family aidil, tunggu la nasib Zakuan tu sok dpt bini mcm Ayu tuh!!tunggu jek!!!!

  68. fans rita.. says:

    kau orang jgn nk ckp yg bukan2…jgn kau org bruk2kn rita dn aidil yer.!!!
    aku arap diorang xkn brcerai demi airit rayyan rezki tu..amin,,,,,,,,

    • fans rita.. says:

      korang jgn duk pndai2 kutuk rumah tgga diorang k…ksian kt rita klau aidil cerai dia,,, nnti klau korang dah kahwin dn dceraikn bru korang tau camne rsenye… hati kau akn pecah dihempas or ditoreh toreh dgn pisau..!!!! so, doakn kebahgiaan diorang…x de kebahgiaan dlm prpisahan punyer…

  69. damia says:

    rita: jgn mngalah..hak penjagaan ank bwh umo 10thn dibwh ibu unless terbukti rita ada wat maksiat atau tak mampu dari segi zahir/ kewangan nk jga ank. Simpan sume resit2 perbelanjaan utk ank, mkn, pakai sume sbg bukti…Fight sampai abis..bg ajar aidil & kuarga mereka yg byk mulot dn busuk ati tu. Byk kan solat & doa…doa org teraniaya tak de hijab….InsyAllah..(aku penah lalui nye dlu…)

    aidil: org yg ada niat nk bercerai je failkan nusyuz dan hadanah kat mahkamah…tu dh jd tuduhan namanye..klau btol ada niat nk berbaik..bukan ni caranye…klau btol kuarga ko org yg baik2, dorang akn nasihatkan ko, bukan menggalakan ko ke mahkamah dn buat tuntutan yg kelakar!! Tunggu je la nnti….Hakim dn undang2 syariah tak bodo…

    • sb says:

      sokong damia. kita tolong doakan untuk rita. kata keluarga baik2… patutnya cari jalan utk kekalkan masjid, ini sengaja diapi2kan pulak… busuk betul hati kakak2 dia, kalau kena dekat diri diorang baru diorang tahu nanti

  70. nu..ui says:

    no komen…penin la kes dorg neh….

  71. Been looking for on ebay for a while so done search on google and came up with this site, great article ill pass it on this afternoon to my friend who was looking for something like this.

  72. porno izle says:

    Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

  73. dean says:

    Aidil oh Aidil….dalam hal ini kalau kita perlihatkan semua aspek Aidil lebih perlu menajalankan tugasnya sebagai ketua keluarga dengan penuh keimanan yang tinggi. Bukan nak mengatakan Aidil tidak mempunyai iman yang kukuh, dalam keadaan begini kita perlulah balik kepadaNYA setiap masa. Jika kita terus melupakan maka tiada sebarang permasalahan yang adpat diselesaikan dengan dalam keadaaan sempurna. Allah memberi manusia dan akal fikiran untuk mentafsir setiap sesuaut perkara yang tersirat adn tersurat. dan kita sebgai umatnya perlulah senantiasa menggunanakn akal fikiran bila melakukan sesuatu perkara. Aidil, kembali kepada Allah..InsyaAllah sinar akan terus bersama awak sepanjang masa. Cukuplah sekadar melakukan solat 5 waktu dan terus berdoa dan berusaha untuk kesejahteraan awak, isteri, anak dan keluarga. Ingatlah tanggungjawab awak sebagai suami, selepas awak sah menjadi suami kepada seorang wanita, maka bermulalah episod baru dan tanggungjawab yang besar untuk diri awak. Jangan ketepikan keluarga tetapi berikan perhatian kepada isteri dan anak dahulu dan barulah keluarga anda dan isterinya. Fikirkanlah Aidil. InsyaAllah

  74. ZZZZZZZZ says:

    MOGA ADA CAHAYA DAN SINAR UNTUK RITA. ANDAI PENDEK JODOH RITA PASTIKAN PILIH ORANG YG CUKUP UMUR, PERKASA, YG LAGI HENSEM DARI AIDIL TU, BERGAYA, LAGI KAYO DARI AIDIL TU SETAKAT MAIN BOLA TU TAK MENJAMIN HIDUP DAN KALAU BOLEH YG YATIM PIATU, SONANG HIDUP……….

  75. kay says:

    rita n aidil———lebih baik berdamai dari berpecah belah…., kesian anak2. cari jln penyelesain yg terbaik utk keharmonian rumahtangga…., masing2 kena buang ego dan marah baru berkekalan. kerana ego dan marahlah semuanya akn hancur????? Kita ni adakalanya suka lihat kesalahan org tanpa mengkaji dimana silap kita dan begitu juga dgn pertolongan…., selalu ingat kita ja tolong org tp kita tak ingat apa yg org tolong kita.

    ayu——-i tak rasa ayu bertindak sedemikian coz dia sendiri bakal mengecapi kebahagian……

    sebagai peminat saya doakan yg terbaik utk kalian semua…..—-luv u-

  76. kak zah says:

    kelakar la tengok dia orang ni..gaduh2 tapi masih boleh buat anak lagi…sebenarnya aidil tu belum matang lagi nak melayan kerenah si rita tu…sabar aje lah aidil…sebagai suami awak kena tutup rahsia rumahtangga….sedangkan lidah lagi tergigit…inikan pula…..

  77. aku rasa adik beradik AIDIL yg masuk campur. yg cuba manambah bara lebih kat org tua. itu yg x sattle lg