Written by AbangNara | May 22nd, 2015

Susulan laporan polis yang dilakukan terhadapnya oleh bekas suami, Aidil Zafuan, Rita Rudaini telah tampil mempertahankan diri. Iyerlah, siapa tahan kalau ada panggilan bertalu-talu masuk ke telefon kita di tengah-tengah malam. Rita memaklumkan yang dia sekadar memuatnaik naik nombor yang sering menganggunya di Instagram tanpa mendedahkan identiti pemilik nombor tersebut.

rita rudaini

Kata Rita Rudaini:-

Saya menyiarkan nombor telefon orang yang menganggu saya kerana mahu tidakan itu diberhentikan segera. Dalam keterangan gambar yang saya muat naik di Instagram, saya tidak sebut pun siapa pemilik nombor berkenaan.

Saya tahu dia (Aidil) buat laporan polis tetapi laporan berdasarkan apa? Apa bukti saya memburuk-burukkan isterinya? Saya cuma memuat naik nombor telefon orang yang selalu menganggu saya kerana tidak tahan dengan tindakannya.

aidil zarema rita

Ada benarnya juga kata Rita Rudaini itu kan? Entahlah. Sesekali terasa macam tengah tengok drama Sepanyol pula. Satu demi satu kontroversi melanda mereka bertiga ini. Masing-masing ada pendapat masing-masing. Masing-masing merasakan diri sendiri berada di pihak yang benar. Apa pun laporan polis telah dilakukan. Sama-samalah kita tunggu hasil siasatan. Sumber Kosmo.
manja sirehP.S: Ada masalah-masalah di atas untuk Miss V anda? Segan nak kongsi dengan rakan-rakan untuk cari jalan penyelesaian? Tak perlu risau lagi. Gunakan sahaja Manja Sireh Hygeniec Wash. Memang berkesan berdasarkan ribuan testimonial. Suci, bersih dan halal. Cerita banyak tak guna. Sila ushar di Facebook Fyqa Signature HQ dan juga Instagram Signature HQ.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

122 responses to Apa Bukti Saya Memburuk-burukkan Isteri Aidil? – Rita Rudaini

  1. Ikhlas says:

    Salam.. Cuba Rita tunjukkan bukti pula cara gangguan yang di lakukan oleh Aidil/Zarema yang Rita xtahan sangat tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia tak kata pun aidil atau zarema yang ganggu kan?

      0

      0
      • b says:

        mmg rita tak kata pun aidil atau zarema yang ganggu..
        tp ade bace komen rita kat gmbar yg die post tu..
        die ckp no org yg call die tu no kapel, tukar 0 dgn 1 je..
        rita tau no aidil brpe kan,sah2 la rita ade no aidil..
        rita ni pandai..konon2 xbgtau name la..tp die bg nombor tu..padahal die tau nombor tu sape punya sbb rita tau no dorg no kapel..

        rita..ape yg u nk tegak kan ni bagus, utk anak2..sbb tu nk tuntut macam2..tp ape yg u buat ni betul2 ke utk anak2 atau untuk kepuasan diri u so dpt balas dendam dekat aidil???kalau betul utk anak2 bg je la aidil nk jumpa anak2, bg die call, kenape u block no aidil??

        0

        0
        • hamba Allah says:

          kita ada akal boleh fikir dimana logik nya. kita pun tak pasti siapa salah siapa betul….jangan menuding jari mana-mana pihak nanti jadi fitnah…hanya mereka dan Allah je tahu…..jangan mencari dan jangan terlalu menghukum..biar kuasa Allah yang tentukan siapa sebenarnya yang salah bagi saya tiada faedah dan sebab yang logik knp rita harus balas dendam dia mampu survive diri n anak-anak ada positif dan negatif disitu. tapi secara kasar dah nampak siapa yang kurang sihat fikirannya. buat pengajaran pada masyarat kita. wallahualam

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pandai kau rita..Orang cari pasal pastu kau kenakan lah balik..Kih3

          0

          0
        • Anonymous says:

          LAYAN GOSSIP KORANG NI LAMA2 AKU YG SAKIT JIWA. SHUT THE FARK UP!!!!

          0

          0
        • c says:

          Biar lah dia nak block ke .. dia nak apa ke .. anak tu anak dia .. masalah tu masalah dia .. yg kau sibuk2 marah2 dah kenape ?

          0

          0
      • Kopanas says:

        But its well known to whom she ment it for.. People not stupit no?

        0

        0
    • Dark Angle says:

      Something is wrong with her.. kesian babe.. makin kesian aku dengan si rita ni.. she seems lost.. keep on messing with her ex’s life.. now dah putar belit cerita.. cuba pihak aidil plak sebarr no dia.. apa jadi? owh, dah bleh baca dah.. dia akan meroyan and amek tindakan sana sini.. dramaqueen much..

      0

      0
      • anonymous says:

        dia tak ada sikap merendah diri dan redha apa yg terjadi…kenapa asyik nk salahkan aidil…kita sebagai isteri mcmana pulak…hormat tak ibu bapa mertua..walau buruk perangai mertua,mereka tetap ibu bapa suami kita..sbb itu hidup rita jadi mcm tu asyik nampak salah orang pd dia…dia salah pd orang lain macamana pulak…

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul tu….nmpk sgt dia ego dan xredha dgn ape yg terjadi…..susah betul!

          0

          0
        • amoi says:

          tahnya..aku baca xde plak rita ckp itu zarema or aidil..lakibini tu terasa lebih..HAHAHAHA..sbbnya mmg call la tu..

          pkl 10.44 malam..mmg agak lewat jgk laa…kalau aku nak call org pkl 10 keatas mmg akan jadi serbasalah..walaupun tahu org tu x tido lagi…ni lakibini yg makan cili tu, sentap lebih la..hahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalo mentua perangai cam hantu hormat pon tk guna doh!!!hormat akan dtg dgn sdirinya kalo org tua tau batas dlm mencampuri urusan umah tanga ank2…kalo dh tau tua dh nk mati ingat2 le skit dosa pahala ni tk jadi batu api pulak dlm hal umah tanga ank sdiri…cam mana nk dpt perhormatan dri org muda….ingat tua boleh buat apa jer perangai so org muda gak d persalahkan sbb tk merhormati org tua….byk org tua ambil kesempatan dgn cara ni..ingat kita akan d hormati jika kita lebih dulu menghormati org lain….

          0

          0
        • amoi says:

          stuju berjuta lemon dgn statement Anonymoussays: May 22, 2015 at 1:48 pm!

          0

          0
        • damai says:

          rita nie sebijik mcm mak mertua aku, dah bertahun cerai semua dah ada kehidupan sendiri, asyik bapak mertua aku aja salah, padahal dari ku mula rumah tangga sampai skg, bapak mertua x pernah ckp buruk pasal ibu mertua ku lagi dia nasihat kan suami ku g jengok2 ibu kau wpun dia x jaga kau dari kecil kerana bgm pun dia tetap ibu kandung kau. tapi if aku kat mak mertua, ibu mertua asyik cerita keburukkan ayah mertua ku,

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia x cakap buruk bermakna dia sedar tau dia dah buat salah dahulu..
          dah salah lepas tu nak burukkan orang yang ko aniaya tu x ke kejam..
          mak mentua ko tu plk patutnya move on la..

          0

          0
      • Aidil,jgan tunjuk bodoh pls! says:

        Baik ko kesian kan si aidil tu dapat bini gila dan bodoh. Lagi kesian, aidil sama bodoh tapi sombong. Aku tak suka cara rita yg degil dan ego tu tapi kalau terpaksa pilih dua je, aku tak pilih yang gila, bodoh dan sombong. Maka bab ini aku sokong rita lah, salah tak salah siar nombor lantak la, siapa suruh zarema tu gilabodoh sangat pergi ganggu orang lain dan cari pasal. Buat malu je puiii.

        0

        0
    • aku yuhanis says:

      Awk ni Zarema ek?

      0

      0
    • bengong says:

      Cuba ko lak tunjuk bukti tetiba nak BZ body

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yeh…….nak tahu juga sebab kat miscall tu, cuma tunjuk 1 miss call bukan berpuluh-puluh miscall daripada nombor yang same, cuma SATU. Dah dituduh ganggu siang malam sampai tak boleh tidor. From this, kita boleh tahulah, Rita ni sebenarnya sakit jiwa. Dia boleh twist fact – ONE MISS CALL jadi berpuluh miss call……………..Memang pompuan gilalah

      0

      0
  2. Oolala says:

    kahkahkahkahkahkahkahkah….ko ni mmg putar alam la pompuan oiiiii, dh ckp mcm2, siap tunjuk no fon lg…pstu ckp cm ni lak.,..pe jadah la ko ni pompuan….bila nk insaf x tau la

    0

    0
  3. Aidil yang Bangang says:

    ZZ paksa Aidil la tewww….da takut kan…

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ini semua salah si aidil ..kenape dia pakai hp zarima untok nk cakap ngan ank2? n kenape aidil tk pakai hp dia sendiri ? dh tentu Nye zarima dh control si aidil suroh dudok dudok suroh geleng geleng si aidil pon ikot je lah dh takot punye pasal..bende2 macm ni aidil dia tidak akan sedar ape yg zarima dh buat pada diaa..Almaklom lah kannnnnn..

      0

      0
  4. sy syg kak rita says:

    kak rita.. dah dah la tu.. maafkan mereka.. jangan biar dendam merosakkan kamu.. Allah itu Maha Adil..

    0

    0
    • Tema Camelia says:

      Sebagai sesama perempuan, aku hipotesis kan yang sebenarnya ritrud masih terlalu sayangkan aidil, thats why dia gigih. bukan dia harap nak balik pun, tapi you kiss you pay gitewww. aku harap semua perempuan sekuat ritrud ni, jangan cepat give up dan fight for yourself! hidup feminism!

      0

      0
  5. rara says:

    diam la pompuan giler

    0

    0
  6. poyos la says:

    bg ak RR ni jenis pendendam smpi mati .. yg dia pi block no duda dia nape plk?kan susah duda ko nk kol nk bckp dgn ank2 dia..klu rse diri tu betul show off ape yg si ZZ tu kaco smpi ko xthn..dlm ig da mmg sah2 ko nk followers ko tau tu keje ZZ tp da jdi mcmni ko pusing plk citer..sian ak tgk janda sorg ni..janda len elok jer ..maria farida nora danish xde pon nk meroyan mcm RR ni..

    0

    0
    • Roti bun says:

      Nora danish yg disebutnya. Nora tu laki dia tak buang anak woi!! Lepas cerai siap pergi ikut mentua ke overseas lagi. Mak pak aidil mana? Sampai nafkah cucu pun tak dapat. Bodoh sila simpan dalam poket sebelum tulis.

      0

      0
      • poyos la says:

        kan da dpt cume xdpt mcm yg RR tuntut ..oklatu dr xdpt lgsung..kna la redha at least ank2 RR dpt hak pjagaan klu mahkamah xbg lgsung mau gila..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kau bleh buktikan bapak dia buang anak? kau bercakap atas adasar apa kenyataan RR je kn? klu pon dulu xbertanggungjawab (tgk la perangai RR plak cmne kan), kenapa skrg nk sekat bila si bapak nak bercakap dgn anak? apa hak kau halang hubungan antara anak dgn bapak? ke kau saje nak guna anak2 kau jadi senjata untuk ikat + serang aidil?

        0

        0
        • eoty says:

          berdosa besar hukumnya menghalang hubungan antara anak dgn bapak

          0

          0
        • Guess who says:

          habis tu kalau dah mahkamah sampai kena arahkan kena bayar nafkah anak tu apa benda? kalau ko tak buang anak, ko rasa anak2 ko nak makan apa kalau bapak tak bagi duit? nafkah rm2k tu pun lepas fight kat mahmakah.

          ko fikir la, bapak ko kawen lain, ko dgn adik beradik ko yang bekas isteri ni bapak ko biar je. aku dah banyak sgt tgk kes macam ni, bapak kawen dua tiga, anak2 isteri pertama dapat rm80 je sebulan sorang sampai buat degree pun. nak minta tolong mintak duit makan pun bapak suruh cari sendiri. last2 bila dah jadi Dr pandai pula mengaku anak. puihhhhh sangat!

          0

          0
    • bella says:

      Janda lain yg ko sebut tu bapak diaorg syg giler kt ank2. RR ni nk minta maknank pun kena fight kt mahkamah.
      Ko xde kt tmpt dia jd ko boleh sebut apa je

      0

      0
    • aku jer says:

      dia tuntut hak dia ape…tak kena batang hidung ko boleh la gebang…ade ke call nak cakap ngan anak pukul 10++ dekat pukul 11 dah…akai xde…janda lain laki dia ade tanggungjawab kot, semua berbayar…lenkali jangan hentam buta tuli mangkuk poyos…salam

      0

      0
    • POYOS BODOH says:

      wei ko ni pehal.. yg dia call mlm buto tu nape..ko x faham ke?

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      biarkn kalau rita nk block tkde faedah Nye ! biar bekas laki tk boleh nk kol atau ape2…ape guna Nye ? mulot aidil ngan zarima harap bising2 aje tapi habok pon tkdak !!

      0

      0
  7. toing says:

    maseh ada rasa syg …

    0

    0
  8. Anonymous says:

    x tau nk komen apa dah.. for zarema ko mmg salah la g cri gado dgn rita ni.. dia jnis xkn diam apa2 jd.. aku x pihak mna2.. tpi pda aku better zarema ni diam je.. klu x bnda ni xkn abis.. klu btol aidil guna nmbor zarema kol rita nk ckp dgn ank then dia x angkt.. bole je tggalkn msj yg dia kol btujuan nk ckp dgn ank.. sekurang ada bukti kn.. ini call mlm2.. nkckp dgn ank.. ermm sah2 ank2 dh tido..

    0

    0
  9. #noorlatipah#gst#brim280515#1mdb# says:

    to aidil/zarema – noorlatipah cadang korang baik diam jer..bia pompuan gila talaks ni yang berbunyi atas bwah. bila korang pn berbunyi nampak sangat korang pn 2X5 gaks..kalo orang ada itu skula tinggi dia tarak bunyi punya..peminat panatik diapn dok pujipoja pompuan ni bukan dapat ape pn….bengong semua..

    0

    0
    • aku jer says:

      dia giler talak ke ko komen hentam guna kepala lutut…bukan dia gile talak tapi zarimah tu yang x secure…bengong patah balik ke noorlatipah yang byk sangat makan brim

      0

      0
    • apa yang kau merepek ni #noorlatipah ? Ayat macam haram jadah . Ni sah tak pegi sekolah ! Sakai . Kau dengan Zarema tu yang 2×5 . Bodoh simpan poket k .

      0

      0
    • mihmih says:

      kan kan kannnnnnn!! sah la si ritrude tu gila talak

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      helo ! kite bukan Nye nk ape2 dari rita kite cuma nk menyokong n kasi dia semangat untok kuatkn diri dia dari bende2 yg macm skarang ni…si aidil betol2 macm jantan kaberet lorong..tkde bodek ! zarema ni pon 2×5 macm laki dia busok hati n tkde hati perot !

      0

      0
  10. sha says:

    aiii..dunia dh nak k pnghujung..bmaaf2an lh..brsemuka dn selesaikn lh segala sengketa..

    0

    0
  11. lempeng pisang garing says:

    dah siar nombor telefon orang tu..pastu tanya pula…. propa sungguh.. apa salahnya bagi bapa budak2 tu cakap melalui phone… jangan asyik nak menang sendiri ja Rita..ego sungguh…cubalah memaafkan dan bersabar… kalau Rita dekatkan diri dengan Allah..insyaAllah hati dan hidup Rita akan jadi tenang.. buat soat Tahajjud tiap2 malam..insyaAllah..hidup akan lebih tenang dan bahagia..

    0

    0
    • jesy says:

      Rita tak tahu pun tu number sape. Bila Rita angkat senyap pulak. Dah kenapa senyap…..takut ker nak cakap ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ko rita ke? mana ko tau yg dia senyap tak nak ckp? rita yg tak jwb kol tu, pastu propa gangguan. ape ade hal, kalo xmau jwb silent kan je lah phone tu. bkn nye boleh pengsan pon kalo dgr fon tu berbunyik.

        0

        0
      • b says:

        rita tak agkt pon no tu..kan die kate no tu misscall die..
        ade bace komen rita kat gmbar yg die post tu..
        die ckp no org yg call die tu no kapel, tukar 0 dgn 1 je..
        rita tau no aidil brpe kan,sah2 la rita ade no aidil..
        rita ni pandai..konon2 xbgtau name la..tp die bg nombor tu..padahal die tau nombor tu sape punya sbb rita tau no dorg no kapel..

        rita..ape yg u nk tegak kan ni bagus, utk anak2..sbb tu nk tuntut macam2..tp ape yg u buat ni betul2 ke utk anak2 atau untuk kepuasan diri u so dpt balas dendam dekat aidil???kalau betul utk anak2 bg je la aidil nk jumpa anak2, bg die call, kenape u block no aidil??

        0

        0
        • c says:

          suka hati dia lah nak block .. kau sape nak persoalkan .. hp .. hp dia .. masalah .. masalah dia .. kalau kena btg idung kau baru tau rasa ..
          aptb.

          0

          0
    • ckp cam pandai sgt says:

      Aidil pon kalo nk hidup tenang jgn le berhelah nk byr nafkah ank2…darah daging sdiri tu kot….yg betina gila ni pon kalo nk hidup tenang jgn le sekat suami tok jln kan tgjwp dia pd ank2 sdiri sepatutnya galakan suami rapat dgn ank2….skrg sdiri yg meroyan spai tk tenang hidup dok call org tgh2 mlm…siapa yg tk tenang skrg?

      0

      0
    • wawa zamberut says:

      Bagi aku le kan kalo zarema fendi ni buat perangai cam memey n fashah sendet tk masuk campur dlm urusan antara rita dan aidil mesti lama2 rita boleh terima mona fendi ni cam aby dan nora terima perampas laki depa tpi zarema dia busuk hati nk bolot semua laki org pon dia nk pastu tamak duit pulak…yg si aidil ni pon satu hal jantan tk de telo…tk cam norman dan jajai bertgjwp dgn nafkah ank2…so jdi le depa cam AC Mizal nasib ex ac mizal tk cam rita…tpi tgok le nasib mc mizal skrg ank2 pon tk nk jumpa dia…ank dh besar baru le dok merayu ank jumpa dgn dia kata rindu le…syg le…puuuiiii

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau dia buat solat tahajjut pon kan dia nk kasitau 1malaysia tu riak nama Nye macm si johan ashari tu !

      0

      0
  12. bunga kulup says:

    Eeeeeeee semak la berita korang ni..!! x habis2, lpas ni si aidil plak yg membalas komen si rita ni, lepas tu si rita ni balas balik, mcm tu la seterusnya sampai abg jamil mampus. masa kahwin kentut pun bau busuk, sanggup kawin kat siam sebab cinta punya pasal kononya… haisshhhhh…,

    0

    0
  13. Anonymous says:

    rita, kamu mmg xbagtau siapa pemilik no hp too tp silapnya kamu, semua no to kamu dedahkan.. dah tentu2 la org blh cari siapa sipemilik no too.. rsnya dkt capsyion pic to pun awkk srh pemint2 awk cr siapa pemilik no talifon to kan..? jgn ingat awk sj yg betul yaaaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      X ada salah klu aidil nak coll anak2..dia bapa pada anak2 itu..mana ada bapa yg x sayangkan anak dan x ingatkan anak sendiri…Zarema dh baik tu coz bg aidil guna phone dia utk coll rita..if kata zarema x baik ..tu silap coz klu dia benci @ dendam dia x akan bg phone dia..not to back up aidil n zarema tp rita cuba bawa bersabar dan maafkan apa yg telah berlaku..bagi peluang utk aidil..

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        kasi aidil peluang ape ? peluang untok nk burok2kn rita lagi gitu !

        0

        0
  14. aidah says:

    rita..please move on dear…

    0

    0
    • strawberries says:

      Move on macam mane maksud awak?
      She’s making a fuss over a calling nomber, takde mention pon name ex-laki or the new wife!
      Its totally two diff issue here.

      0

      0
  15. rahsia says:

    RITA JGN RISAU YE.KALAU NAK DIIKUTKAN,RITA YG PERLU BUAT REPORT POLIS DULU SBB DIGANGGU OLEH NOMBOR MISTERI TU.TP KIRA OK LA RITA X BUAT PUN.LAST2 SI PENGGANGGU YG BUAT REPORT? SERIOUS KES LAWAK NIH

    0

    0
  16. ritacantik says:

    semua yg komen di atas adalah zarema si jelmaan mona fendi n ayu raudhah jongang..hahaha

    0

    0
  17. anon131 says:

    Rita-bila hati telah hitam

    0

    0
    • Anonymous says:

      nampak sdr sj yg betul,,, sempurna… org lain semua slh… rjn2 ya tgk ceta dkt 106 too… bl hati telah hitam

      0

      0
  18. #noorlatipah#gst#brim280515#1mdb# says:

    noorlatipah xnk sokong sapa2..cuma nk pesan la kat aidil/zarema ni..xyah la korang nk layanss sgt pompuan gila talaks ni..makin layan makin naik gila talaksnya tahap 360 degree n kalu korang layans sgt dia ni korang pn 2X5 tahapnya. Dia ni kurang kasih sayang laki sebenarnya…tula tahap psiko jadinya…huhu..sad to say la peminat panatik dia pn… sedih aku bila baca komen korang..mcm korang lebih tau lua dlm pompuan nis & laki bini tu…ermmmm…

    0

    0
  19. aidil masih tak matang says:

    ermmmm…perlu ke repot polis…atas kesalahan apa yg RR buat…tak faham aku dengan aidil nie…sbgai lelaki kena berfikiran matang…cari jalan utk menyelesaikan masalah…bukan tambah masalah…kang tak pasal2 RR pulak wat repot polis….makin panjang lah kisah diaorg nie….
    #damailah

    0

    0
  20. madam casper says:

    Tak habis2 lagi isu ni. Yang jadi mangsa keadaan adalah anak2. Baik Rita mahu pun Aidil kena dok semeja dan berbincang untuk menamatkan kisah ini. Aidil pun dah ada keluarga baru. Kedua-duanya patut buka minda luas2…apa yang dah lepas patut dilepaskan dan pandang kedepan mulakan hidup baru.
    Aidil sebagai bapa harus melaksanakan tanggungjawab yang selayaknya kepada anak2. Anak dah 3 bro menikah pun dah 2 kali takkan tak reti2 lagi. Yang berada disekeliling Aidil patut menasihati Aidil supaya adil terhadap ketiga-tiga anaknya. Jangan fikir bila dah bagi nafkah bulanan dah memadai. Luangkan masa dgn anak2, call bertanya khabar dsbnya. Jangan jadikan alasan dah bercerai dgn mak nak mengelat dari anak2. Aku rasa si Rita yang menyinga sangat ni sebab si Aidil ni tak pedulikan anak2. Asyik berkepit dgn anak baru. Jadi kena paham perasaan ibu yang rasa sedih bila anak2 dia sendiri tak rasa kasih sayang dan sentuhan seorang bapa. Aidil boleh kata Rita tak bagi dia jumpa anak2…sekat panggilan dsbnya. Aku paham perasaan Rita sebab dia la ni bukan takat mak tapi ayah pada anak2 dia jadi dia mmg akan protect dan jaga keselamatan anak2 dia. Mat Aidil kalau rindu anak2 sgt pi la rumah jumpa anak2. Tu pun tak boleh ka? takkan bini tak percaya kot??

    0

    0
  21. Aku sokong RITA says:

    Rita…ko xsalah…pdn muke 2 berokk tu…si berok jan nk cover si berok bet..nmpk sgt kan…simpanla ckit bangang ko aidil..zarema..dulu konon nafi ada hubungan…tup2 kawen….choi

    0

    0
  22. reen says:

    rita ni nampak kurang bijak. kalau betul2 diganggu sepatutnya pergilah buat report polis bukan pegi upload kat ig. aidil nampak lebih matang dan bijak. ape perasaan anak2 u rita kalau mereka dah besar tgok perangai si ibu macam ni. malu. u kuat rita, so just move on and tak perlu buang masa utk benda remeh temeh mcmni. mcmana yg u slalu tujukkan yg u ni ibu tunggal yg kuat, u juga patot tunjukkan yg u ni ade kelas dan sofistikated utk handle benda2 mcm ni. stop being so childish

    0

    0
  23. k.mah says:

    #supportrita

    0

    0
  24. me says:

    Nak cll tanya pasal anak2 tengah malam buta pekejadahnya.anak2 pun dah tido la..tu pun tak bole fikir.dah tentu rita ade bagitau bila angkat tepon orang yg call tu senyap.cuba kena kat diri sendiri.tengah nak tidokan anak2 ade orang psiko asyik call je..kalau sekali dua tak apa lagi.ni dah banyak kali..padan la dengan muka laki bini tu.orang tu tak kacau family ko pun..yang ko pergi jolok sarang tebuan tu siapa suruh.lain kali #bodohtusimpansikitdalampoket

    0

    0
  25. TETTTT says:

    kau ni sakit…mentall sgt dah rita…hati busukkkkkk

    0

    0
  26. nok gebuzzz says:

    aidil la yg banggang..p buat laporan polis mcm la si rita tu nak bom rumah dia pulak,kesian la ko aidil mcm lembu kena cucuk hidung beristerikan si zz tu…nak ketawa pon ada la tgk gelagat si aidil ni

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Rita oh rita, sudah2 le orang tu dah bahagia dgn keluarga dia sekarang. X usah le nak provoke Aidil. Kalau awak tu x berapa nak betul… Almaklum la artis dah x berapa nak popular mcm ni la nak cari publicity… Teringat lagi masa rita muncul dlm rancangan meletop Nabil panggil rita ‘kak rita”. Boleh rita jawab “apa kakak2 ni”.. Macam nila kalau manusia tak sedor diri dah tua… malunye…. tidak berpijak dibumi yg nyata… kesian kesian…

    0

    0
  28. rara says:

    pandai betol aidil pilih bini.. dua2 cun, wajah ayu dan keibuan.. sejuk je mata memandang, berbudi bahasa, hormat suami, hormat orang tua, penyabar.. tahniah aidil.. si zerema jenis yang baling batu sorok tangan.. silap skit menagmuk habis p[ecah barang umah.. si Rita plak.. sekali org buat die luka.. habis la..ke lubang cacing die gali… tahniah aidilll……….. camni la bini yg org carik… bahagia rumah tangga

    0

    0
  29. ritacantik says:

    abg dayus..abg dayus…

    0

    0
  30. Olaf says:

    Ada baiknya mereka ni hentikan tunjuk masalah2 di media sosial. Tak pasal2 orang lain masuk campur. Kalau nak pun bersemuka lah. Rita tuduh Aidil, Aidil tuduh Rita, sampai bile nak habis? Kes dieorg ni dah bertahun x settle2. Sebab hati masing2 x dapat memaafkan sebab tu tak tenang. Juz my opinion. Kalau boleh janganlah biar cerita2 di baca org lain. Ade sesetengah org suka n sokong, ade jugak yg mencaci, meluat. Saya harap dieorang ni berbaiklah demi anak2.

    #peacenowar

    0

    0
  31. Hmm..jangan sentap masing-masing..jangan salah kan sesiapa..
    kalau tak ganggu orang jangan terasa..
    Nak call anak2 call siang-siang..tak manis call tengah-tengah malam..
    Kalau dia tak angkat phone hantar message..kot2 masa tengah buat panggilan tengah shootingkan..
    BTW..Betul ke dia gila talak???

    0

    0
  32. ahkak puaka says:

    KNP AKU RASA RITA NI JD MANGSA GAME SI PUAKA2 SUNDAL 7 KETURUNAN TU EH? AKU TGK RITA NI KALAU ORG X KACAU DIA, DIA PUN TAKKAN KACAU ORG. JGN KATA RITA LA, KITE YG BUKAN ARTIS NI PUN MCM TU. KO TGK JELA DIA NGN BEKAS LAKI DIA, ADE DIA NAK SOUND2 RIYAN2 KT BEKAS LAKI DIA??? UNLESS SI AKHBAR TU BUAT HAL. X MCM SI EDEL NO TELO NI, DIA YG START, SO DIA KENA HBSKN GAME NI. DIA X PERLU NK MELENTING, NK SENTAP SBB RITA EXPOSE NO TU. AND AKU PERCAYA SETIAP APE YG RITA CKP, AKU X RASA RITA NK BUAT CERITA. DIA BYK KEJE LA WEI. MANA NAK JG ANAK, NAK URUSKN BISNES KECANTIKAN DIA LG, NK BERLAKON.. SO DIA TAKKAN NK REKA CITER UTK BENDA BODOH2 NI. TP SI BODOH SEBELAH SANA YG SUKA MAIN ACAH2 GAYA NI. SILAP ORG LA DIA NK BUAT MAIN. #TEAMRITA

    0

    0
  33. Queen Aurora says:

    First of all, to Rita, you have to show the evidence to prove that you were getting disturbance from that number. Second, in your caption, you told your followers to find out who is the caller. It means you intentionally/secretly hoping for people to know it’s Zarema’s number. It’s like orang yang suruh bunuh lebih berdosa daripada orang yang membunuh. Third, are you too dumb to block a person’s number and then finally make it a big issue? You started this new drama, so face it. Dear Rita, stop being childish wih this stupid drama. Being a single mother is a super power. I know you can do this. You already prove that you’re a good mother to your children. Now, you have to stop being a girl, be a lady. Be classy. Show him that you can live without him. Make him feel regret for leaving you but don’t torture him. Live a life that will make him miss you. Now thats what you call revenge. Not this stupid rubbish.

    Next, to the readers, are you all hoping for Aidil to be an irresponsible dad forever? What if he really changed? I admit I hated Aidil when he ignored his children in his past. Who are we to judge him anyway? God knows everything. Maybe he already taubat. Maybe he still loves his children but his ego makes him to behave that way. I’m trying to think positive about this matter but since he’s the father, I’m still gonna blame him though. It’s his responsibilities. Manusia bila2 pun boleh berubah. Boleh insaf. Mungkin dia dah insaf. Mungkin dia rindu sangat kat anak2 dia tu yg dia x mampu nak tunggu sampai pagi. I’m not saying this is what happened but I’m assuming. Coz I dont want to judge anyone. I bet we all know only 5% of their stories. Allah knows it all. We dont know the real story so lets not talk bad anyone. What if Zarema really didnt disturb Rita? Kita yang berdosa sbb kutuk Zarema. What if Zarema yang disturb Rita? Kita jugak yang berdosa kutuk Rita?

    0

    0
    • akulahperempuanittew says:

      Logically, call x wife using current wife’s no. at midnight and keep on calling until 2-3 am ton talk to his kids???come on… !! and blame RR blocked his no?? it was ZZ yang blocked RR no., blocked RR whatsapp and everything from AZ hp… and still you blame RR in this situation…??? OMG…can’t believe this! This is not revenge, she just trying to stop all bullshit!!

      0

      0
      • Queen Aurora says:

        Did I write anything about Rita blocked Aidil’s number? U didnt get my point there. And i dont have time to explain to you. Im not gonna wholly blame anyone without knowing their real stories. Yes, I blamed Rita but for showing the number to public. For that only. Other than that, I’m on her side because I know it’s never easy to be a single mom. And I’m not Aidil’s fan either. I said MAYBE HE DAH INSAF. Hanya Tuhan yang tahu.

        0

        0
    • Ibu says:

      Yes I strongly agree with u, sebagai wanita tak kira mana latarbelakang & apa jua permasalahan yg kita hadapi, kita perlu berfikir secara rasional, jgn ikut emosi, jaga maruah kewanitaan kita walau mcm mana dlm keadaan sekalipun, must always be smart in any action

      0

      0
    • Derpina says:

      You..i like you. The way you wrote is really pleasant to read ~ your spelling is good, no nonsense short-form spelling.

      What you wrote is exactly what I have in my mind.

      Therefore, I conclude that your comment is valid.

      0

      0
    • aku bukan judge says:

      u “dont want to judge anyone ” ..
      abis yg kau buat ni apa .. kata rita mcm2 tu bkn judging her ke ? ko tau ke apa jadi sebenar2nya .. so takya ler buang masa buat karangan panjang2 ni yer ..kbye

      0

      0
  34. Anonymous says:

    anak anak juge yang jadi mangsa akibat kebodohan orang tua. kecian

    0

    0
  35. Anonymous says:

    ritA.. aidil bt laporan polis sbb kamu dedahkan no tpon mereka bkn buat lporn polis kamu buruk2kan mereka.. ish3 dia nie…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Mesti si Adil ni meyesal sebab penah kawen dengan Rita

    0

    0
  37. ada otak pikir says:

    cuba lah contohi norman hakim, jejai, yg jaga kebajikan anak2 dgn bini first.

    0

    0
    • roti bun says:

      also si bossned bf si nora danish. walau i x gemar si nora tapi she is lucky la dapat bossned.

      0

      0
  38. zarra says:

    bapa budak tu cuma ada satu telefon saja ka sampai kena guna telefon bini baru utk telefon cakap dgn anak-anak? pastu tengah malam baru nak call anak2 …. nampak sangat bini baru paksa cakap macam tu …. pikr sendiri pun dah tau si bapa punya perangai

    0

    0
  39. sokongrita says:

    Rita di pihak yg benar..sape suh call dia mlm2…kalau aku pon boring org duk call mlm2…kalau nk jumpe ank sms je..klu nk bg duit bank in je..xpyh nk gngu org lain..gile talak tol jantan ni…kalo ko x pegi repot polis pon org luar xtau…rjin sgtla polis nk siasat…aku repot org curi sport rim keta dalam pagar umh aku pon polis xdtg siasat pon..ni kn pula takat boh nombor hp ko kt social media

    0

    0
  40. ustajahcelop says:

    peminat tegar RR terus menegakkan dan membenarkan kata2 RR. sokong kaw kaw RR wpun none of the peminat tegar RR dok serumah dan tidur sebantal dengan RR. ini la yang dikatakan #fanstilljannah

    manakala orang yang tak minat RR/AZ/ZZ, terus membaca dan menghakim(menghukum).

    semoga semuanya terus muhasabah diri. Diva AA selamanya.

    0

    0
  41. Lia says:

    Yang sebenarnya Zarema call sebab nk menjemput anak anak Aidil ke majlis aqiqah anaknya. Sebab macam mana pun, anak Zarema kan adik kepada anak anak Rita.

    0

    0
  42. Penat dah nak baca says:

    Enough la…both pihak just keep quiet.. kesian kat anak2 tu nnt dorg dah besar dorg akan nampk parents dorg yg asyik bergaduh di mata public…

    Ape2 pn i pity those children… dorg tak bersalah..and yet they have to face all this..maybe not now…but someday…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    kalau aku jadik zarema aku tak kawin ngan aidil..hahaha.. serabot dah kawin lain tp ngan bekas isteri n anak2 pon takleh nak settle cara baik.. lelaki bodoh namanya tu.. pastu cerita aib sendiri kat paper.. hishhh..

    0

    0
  44. tah apa apa says:

    kalau RR publish no tu kat public apa yang dia dapat? nak mintak fan tolong kacau no tu plak ker? report polis aja laaa…xyah berlakon sgtlaaa RR.. saja nak buat story..

    0

    0
  45. naruto says:

    zarema ni dr zaman sek lagi mmng annoying
    x sangke smpai da ke tua ni pun still annoying lg perangai dye..
    sadissssssssss!!

    0

    0
  46. LOLA says:

    setuju 200% dengan zarra..si aidil tu pakai keta bukan main mewah..pakai motor berkuasa besar lagik..upadate kat instagram bukan main mewah lagik pegi becuti sana sini..kehidupan dia ngan rita dulu dua2 bekerja tapi sape yang berhempas pulas carik duit sebab nak sara kehidupan diorang?tapi kehidupan aidil ngan zareema?zareema tu bekerja ke?tapi boleh aje hidup dengan gaya mewah??mase zarema bersalin,ade tak aidil ni mintak balik duit kos perubatan kat zarema macam yang dia buat kat rita dulu??

    ingat aidil..ade sampai suatu mase ,yang nak mendoakan awak nanti anak2 awak..tak kire berape ramai isteri2 awak,selagi anak2 awak berBIN kan nama awak,awak perlukan diorang untuk mendoakan awak sekalipun awak dah takde pape dengan mak diorang sebab Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna berBIN kan Aidil Zafuan…

    untuk rita,tabah lah demi Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna.

    0

    0
  47. MDM CANTIK says:

    haahhaahaha padan muka zarema n aidil x hidup bahagia…2 la nak sangat laki orang..x kan bahagia..goooogogooo rita..

    0

    0
  48. LOLA says:

    setuju 200% dengan kenyataan zarra…aidil mampu beli kete mewah…mampu beli motor bekuasa tinggi..tu tak termasuk lagi kemampuan beliau pegi bercuti yang macam dia update kat instgram..mase dia dengan rira,kedua2 mereka bekeje..tapi kos perbelanjaan sape yang lagi banyak tanggung??mase dengan zareema ni,zareema tu bekeje ke?tapi mampu pulak dia tanggung segala perbelanjaan diorang..mase rita bersalin dulu,aidil ade mintak balik duit kos hospital..tapi dgn zareema ade diamintak balik tak??so,takkan satu bijik handphone untuk call anak2 pun dia tak boleh beli kalau rita dah block no dia?setakat nak call anak2,takkan nak pakai iphone pulak??

    untuk aidil,awak kena ingat yang satu masa nanti awak perlukan doa dari anak2 yang berBIN kan nama awak sekalipun awak dengan mak diorang dah takde pape..awak bukan sahaja memerlukan doa dari Ayden Zeeyad Bin Aidil Zafuan… tapi awak jugak memerlukan doa dari Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna sebab kedua-dua nak ni pun berBIN kan Aidil Zafuan…awak kene berlaku adil dengan anak2 awak..

    untuk rita,tabah lah demi anak2..kuat semangat demi diorang..

    0

    0
    • hattap says:

      KELASSSSSSS ko LOLA. KELASSSSSSSS sangatttttttttt.

      ko mesti pminat setia RR. semua ko tau. KELASSSSSSSSS ko. mesti presiden kelab peminat rita rudaini kan.

      0

      0
  49. Anonymous says:

    kenapa tak block jer no tu kalau tak thn dgn gangguan tu? ke dah lebih limit no yg diblock sampai tak blh nak block lg?? (kalau wujudlah kes mcm ni). tak perlu havoc sgt lah rita. ya betul..memang awak pintar, tp simpan sikit ego tu dlm poket. semakin terserlah kegoan dan kedegilan tu. even dgn ex mertua sendiri dlu pun msh nak ego bagai. dekatkan diri dgn Tuhan, mengadu kpdNya. bkn media sosial. spt yg slalu awk sbt, Tuhan lbh mengetahui.
    p/s:aku bkn nak backup az dan zz ok..cuma pendpt aku jer psl rr yg tak sudah2 ni.

    0

    0
  50. RR Ketandusan Batang says:

    RR ni dah gila kote. Gila talak. Gila bayang. Gila duit. Konon nak pertahankan hak anak. Nanti anak tu dah besar, di nampak yang perempuan yang bertopengkan seorang ibu ni lah yang setan dan sundal.

    0

    0
  51. apa yang kau merepek ni #noorlatipah ? Ayat macam haram jadah . Ni sah tak pegi sekolah ! Sakai . Kau dengan Zarema tu yang 2×5 . Bodoh simpan poket k .

    0

    0
  52. Anonymous says:

    RR sudah lah RR!

    semua ni Silap ko jugak!
    apa sal dari dulu2 tak ambik hati mak bapak aidil?

    tu lah ko hasut aidil, bawak dia lari pegi siam semata mata sebab kau nak kawin dengan dia. ko ajar dia kurang ajar dan menderhaka pada mak bapak dia. sekarang ko ajar anak anak ko pulak menderhaka pada bapak depa. ingat RR, satu hari anak anak akan balas balik!

    kau patut nya contohi Fasha Sandha, waktu kawin dgn jejai, mak jejai langsung tak suka dia, tapi dia pandai ambik hati, mulut baik tak mcm ko mulut longkang, ego belagak diva! skrg bahagia je tgk gambar mak jejai dgn fasha!

    0

    0
    • sel otak bg sambung says:

      Apa si anon ni komen mcm tak cukup zat jer kepala otak dia.
      Pondan ke aidil tu … rita yg bawa lari ke siam?. Mmg la rita tu beza umur bnyk dia tetap pompuan. Bg janji mcm2 kàt pompuan last2 dia pun stuju. Otak kat lutut boleh pikir lg tp otak si anon ni kat tapak kaki la …
      Rita ni tak pernah kurang ajar dgn parents aidil mula2 dulu tp mertua asyik jd batu api … dia tak tahan lg. Org jolok sarang tebuan. Masa tu rita mengandung.
      Aduh ex kaki bini ni bila nak stop. ( Aku pon x minat dua2 org ni. )Termasuk komen bodoh anon ni. Plz la stop. Aku bg fakta jer. Smua org salah dlm hal ni.

      0

      0
      • sel otak bg sambung says:

        Hello parents jejai ada kelas very da classy. Bkn setakat kelas dgn harta tp kelas dgn budi pekerti. Datin Sri baik orgnya wlpn jutawan. Tak suka pun … dia senyum jer. Bukan mcm parents Aidil batu da api. Lg pun anak Datin Sri dah suka … dah jd menantu pun. Parents Aidil mcm tu ke? …. Tak payah bandingkn sbb mcm langit tembus bumi. Jejai bg alimoni tak lokek dan tak pernah fail. Cuba parents aidil layan bekas menantu mcm tu. Mcm Datin Sri layan Nora danish?. Cnfrm Rita tak bising. Tngk cucu pun berkira masa dan tenaga kluarga aidil tu. Tak ada ke ustazh terkenal nak nasihatkn Adil Rita.

        0

        0
  53. cakoi panas says:

    ZAREEMA NI BODOH BERTINGKAT2…… BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    0

    0
  54. rena says:

    Agaknya Rita dah pendam rasa terlalu lama dek asyik di call siang malam. Siapa tahan? Kalau complain kat polis, benda remeh-temeh pulak. Lain kali si tuan punya badan bertimbang rasa laa sikit…sms jer laa..tak kan laa memanjang nak ‘block’ no tue sbb biasanya org yg suka mengacau org tue akan cuba cara lain pulak…apply no. baru…org tue pon ada kehidupan dia sendiri…sorang diri membesarkan anak2..tak kesian ke? Allah tanya kat akhirat nanti apa mau jawab?

    0

    0
  55. Anonymous says:

    kesian korg..depa nyer masalah korg yg dpt dosa lebih..kutuk sana sini, kutuk sesame sendiri..depa tu ilexx2 je..ntah2 saja nk test market msg2…! kesian korg…kesiannn sgt!!

    aptb!

    0

    0
  56. copot says:

    Dia masih sayang rita agaknya….heeee

    0

    0
  57. oh iyo ko says:

    replying to damai 4:35pm

    Yg ko nmpk bpk mertua ko tak pernah cerita keburukan mak mertua ko .. ko kata mak mertua ko selalu cerita keburukkan bpk mertua ko .. ko sedar tak .. skrg ni ko tgh buat apa .. ko baru je menceritakan keburukkan mak mertua ko kat org ramai .. elok nah perangai ko tu .. tu lagi berdosa besar tau .. sebelum nak mengata org .. check diri sendiri dulu ..
    plus 1 more thing .. ko tu cuma menantu .. sepanjang drg mula2 kawin .. ko tu wujud lagI dlm perkahwinan mereka .. ko tak nampk apa yg actually terjadi .. so takya ler takat dgr dari satu pihak je .. ya cik damai ..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    BOLEH TAK ABG NARA BUANG IKLAN FYQA SIGNATURE NI?? MALU PULAK AKU BACA PSL MISS V BERBAU LA, LENDIR LA, X GRIP, KURAP, KUSAM SEGALA MAK NENEK DITULISNYA SEMATA2 JUALAN PRODUK! TERGANGGU BTL NK BACA KOMEN N BLOG NIH TAU! OK SEKIAN..

    0

    0
  59. akak melayu says:

    ini laa padah nye bila soal rumah tangga dok p canang satu malaysia .. org awam yg dok jd keyboard warrior ni mengumpul dosa besar sbb kn cerita yg tk thu mne hujung pangkalnye .. life artis kt malaysia tk ad yg manfaat utk org awam or peminat2 setia dari sang artis dan sang pemain bola.. sudah2 laa korng dok melayan gossip tp kain sendiri tk jaga!!! ni nk jaga tepi kain org .. yg paling cerdik kt sini sang artis dan sang pemain bola pemikiran tk matang menjadi bahan lawak di media social :) !

    0

    0
  60. Anonymous says:

    wajah yg “KOTOR atau TAK CANTIK” tidak akan menyakitkan hati seseorg TETAPI lidah yg “KOTOR” pasti akan menyakitkan hati seseorg.. rita.. muka awk dah cntik tp mulut awk too.. kalau awk sll tertny knp aidil tingglkn awk, sy rs mulut awk penyebabnya.. cuba awk sll amalkan baca doa tgk cermin.. lagi 1 kemaafan dendam yg terindah.. mcm lagu aisyah too.. maafkn, hati awk akan jd tenang…

    0

    0