Written by serenity | October 29th, 2013

Sebelum ini Diana Nasir, kakak kepada pelakon Anzalna Nasir telah memuat naik status berunsur cinta di Facebooknya kepada pelakon Shah Iskandar yang menimbulkan spekulasi mereka sedang bercinta.

Bagaimanapun Shah Iskandar telah memberitahu Media Hiburan yang dirinya hanya menganggap Diana sebagai kawan biasa, sekaligus menampakkan wanita itu seolah-olah bertepuk sebelah tangan atau ‘syok sendiri’. Melalui Melodi TV3 Ahad lepas, Anzalna telah tampil memberikan penjelasan beserta bukti untuk menafikan kakaknya hanya syok sendiri terhadap Shah Iskandar.

Sebenarnya Anzalna pun tak mahu masuk campur dalam kes orang lain, tetapi nak tak nak dia kakak Anzalna dan Anzalna terpaksa masuk campur.

Jujurnya, Anzalna tidak tahu tentang hubungan mereka. Anzalna tak pernah dengar kakak Anzalna bercerita tentang Shah Iskandar.

Itu yang Anzalna agak terkejut. Tak sangka tiba-tiba keluar gosip yang menjatuhkan kakak Anzalna, nampak macam kakak Anzalna yang syok sendiri. Selepas itu Shah Iskandar mengakui yang kakak Anzalna hanyalah kawan biasa.

Anzalna minta kakak Anzalna beritahu perkara sebenar. Bila ditunjukkan mesej-mesej, benda tidak akan terjadi sekiranya bertepuk sebelah tangan. Mesti orang akan marah kakak Anzalna kerana syok sendiri terutamanya peminat Shah Iskandar. Macam dia seolah-olah ‘berada dalam dunianya sendiri’.

Anzalna dah dapat bukti mesej-mesej Shah Iskandar sendiri dan Anzalna boleh tunjuk.

Untuk makluman anda, mesej yang berlatar hijau adalah dari Diana Nasir manakala yang berwarna putih ialah dari Shah Iskandar.


 photo 2.jpg
 photo 6.jpg
 photo 5.jpg
 photo 3.jpg
 photo 4.jpg
 photo 1.jpg
Rasanya agak jelas juga mesej-mesej dari Shah Iskandar sememangnya bertujuan untuk memikat Diana. Boleh dikatakan kebanyakan perempuan akan ‘cair’ dengan mesej seperti ini, yang mungkin telah membuatkan Diana tanpa segan silu menulis status berunsur romantik di Facebooknya kepada Shah Iskandar.

Malangnya Shah Iskandar hanya mengatakan Diana sekadar kawan biasa. Apakah penjelasan Shah Iskandar berhubung perkara ini? Looks like me, sounds like me, but it’s not me? Atau “telefon saya digodam.” ?

Bersama kita nantikan.


Untuk semua bakat-bakat unik  di seluruh negara. Jom tampilkan bakat anda itu, mana tahu anda akan jadi buruan media satu masa nanti. Jangan malu, jom serbu semua tempat uji bakat MyGempak II, “Lebih Gempak, Lebih Meriah’.

74 responses to Anzalna Nasir Dedah Bukti Kakak Tidak Syok Sendiri

  1. Nureza Aida says:

    Ha3. Ini kali lah

    0

    0
    • aKU oRANG says:

      ape yang aku pelik skrg ialah si Diana Nasir ni artis ke??
      xpayah nk tulis cite pasal org yg bukan artis laa..
      Dunia.. Dunia..

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        macam bajet je, macam gampang!
        klik me..

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          standard jawapan, telefon kena hack..puiiii…tak pon..jawapan dia..”ehhh ehh..mak jantan k..mak suka anak2 ikan jerrrr…mak tak layan pompuan..” puiiiii~

          0

          0
        • lolita says:

          nyampah lak aku ngan SHAH….why artis bile dah kantoi suka nak nafi2
          at the end bile bukti ada…pastu baru nak jujur….RASE GELI TAU TAK?
          better honest daripada orang jadi geli ngn retis yg macam ni

          0

          0
        • asam hidup says:

          akhirnya, perempuan2 bodoh ni juga yg jadi mangsa dgn ayat2 cinta yg power oleh seekor lelaki miang….

          0

          0
        • Diana says:

          ala..lelaki bangla tu nak main ngan kakak kou je. tak serious pun. move on la. tinggalkan saja…

          0

          0
        • K.A.A says:

          kalo aku x terpikat la.. si shah ni memang menggedik.. mainkan perasaan perempuan.. bagus anzalna pertahankan kakak mu,…

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          Macam comel jer, macam comel jer phone kau..
          nak klikk me..

          0

          0
      • kesianpompanatsni says:

        mungkin kakak dia bukan artis tapi gosip tu bkn dikaitkan dgn Mr. whatever iskandar tu ke?????dia bukan artis? lol..ko ni mesti pompan cetek otak komen yg taksub dgn mamat sweet talker tu..kasihan~ kau idop la dalam dunia kau tu..berangan sampai tumbuh jerawat kat muka..mohon jgn kelar lengan kalau ko kene game mcm akak anzalna..malu taw~

        0

        0
      • anymous says:

        mmg diana tu bukan artis tapi dlm hal ini nak kasitau yg shah tu badjet populer..mainkan perasaan perempuan pastu tak mengaku . Jadi pengajaran pada peminat atau artis yg ingin mendampingi mamat spore perasan bagus tu supaya tak leka di ulit mimpi dgn kata2 manis mamat tu .

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku x kenal pon diana nih….nak cari publisiti ke? btw dua2 gatal so terima je la cemuhan oang ramai…hal peribadi pon ko nak kecoh semalaya…artis sampah murahan je semua nih…bakat ke laut

        0

        0
      • Olga says:

        KAKAK DIA ARTIS LA WEIIII PELAKON BARU,TU LA KAU DUDUK DLM GUA DGN ORG UTAN KE SAMPAI X TAU PASAL NI,SEPATUTNYE NICK KAU “AKU ORANG UTAN”

        0

        0
    • olga olgi says:

      ape yg blh aku katakan… sedey!!!! hahahaha

      0

      0
    • cinta says:

      tudia aihhh~~ baru ada akaiii…lelaki..lelaki…macam2 hal,kan…risau ‘saham’ jatoh le kekununnye tu…memang susah nak dipercayai lelaki2 yang bermulut manis…bukan gender bias…tetapi almost hakikat le kekdahnye…hu3…

      0

      0
  2. joyah says:

    ntah la weh.. kakak hg bukan artis pun, so rasa mcm tak penting sgt la nak ketahui psl nih..

    apapun aku suka lakonan hg dlm love you mr arrogant.. cute jek..

    0

    0
    • batgirl says:

      kuikuikui mr arrogant azlee khairi daa.. aku pon memule silap.. :D

      0

      0
      • Anonymous says:

        joyah cite pasal anzalna ler.kot

        0

        0
      • Anonymous says:

        joyah cite pasal anzalna ler.kot

        0

        0
      • chronicz says:

        aku rasa joyah suka lakonan anzalna la dalam mr arrogant… ko salah org ni.. huhu

        0

        0
        • batgirl says:

          eh betul le joyah maksudkan anzalna bile dibaca smula.. wakakaka malunyierrr :D

          0

          0
        • zaia says:

          a’ah..aku bca blk,dia mksudkan anzalna kot..
          tapi ada hikmah batgirl slh fhm.di takdirkan aku baca.baru aku tau kiteorg silap org.hahaha
          terima kasih la joyah n batgirl!ok bye

          0

          0
      • zaia says:

        ehhhhhhhh?????????!!!!!!!!!!!!
        yang ini bukan Mr Arrogant tu ke??????
        hahhahahaha..!!!..silap org..??
        muka sama jeee?
        hsmate aku sukanyee tengok drama tu tapi tak kenal pelakon,aku plak start tengok dua minggu lepas,memang menarik so ingat nak tengok dari 1st episode nanti(kalau minat masih ada,xDDD).
        So tu yang kiteorg pun ikuti jgk la citer gossip ni ingatkan ni la antara pelakon utamanya….silap org!!kesian kawan aku..hahaha..
        habis tu sape lak hamba Allah si shah iskandar ni drama ape??
        pe kejadah citer si kandar ni plak yg naik di bibir mungil kawan aku xD, kat umah dia gi sebut pasal gossip nie pastu sebut mr arrogant….hahahhahahaha kesiannya.
        dah la ko sha iskandar,dah la tak dikenali,mulut manis lak tu!!.
        xD
        ok bye

        0

        0
    • joyah says:

      aku cita pasal anzalna la.. suka lakonan anzalna dalam cita mr arrogant.. kan dah cakap ‘kakak hang’ kat atas tu.. sah2 la anzalna..

      takkan la diana nasir tu kakak shah iskandar pulak… beza pun muka shah tu dengan azlee khairi kot.. azlee khairi tu kalau kata muka macam remy ishak aku ye kan la jugak.. shah iskandar ni muka macam faizal AF4 kot..

      0

      0
      • kertu says:

        hahahhaha komen kau win lah joyah. memang muka shah cam faizal af pon. diana baik kau kapel ngan faizal je. komen tak playboy pasal dia pon ntah wujud kat mana skang. wakakkakaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          tp dia ngn azlee khairi tu belakon jd adik beradik dlm drama kul10 tu, fira ayuni.bole nmpk beza.hehe

          0

          0
      • eeeee says:

        dulu masa mula2 shah ni jd pelakon,aku pun igt faizal AF4 buat comeback jd pelakon..mati2 aku igt faizal AF4..errkkk dh la xhensem..perasan plak..mesti lpas ni pompuan takut nk dekat dgn ko..klu xhensem perangai hensem org pandang jgk wei.

        0

        0
  3. saya ok jer!! says:

    hahaha. macam2 hal shah iskandar ni.. hahahahah..

    0

    0
    • Dark Angel says:

      ok, pasni jawapan dari shah iskandar would be like this :
      -itu bukan saya.. saya nafikan sekeras2nya.. ini semua fitnah..

      just be honest la shah iskandar.. tak baik memainkan perasaan seorang perempuan.. awak dah menunjukkan yang awk mmg seorang playboy yang ayat2nye amat manis si gadis bleh jatuh cinta.. AWAK SANGAT BAHAYA UNTUK DIDEKATI OLEH MANA-MANA WANITA..

      (ini untuk sekiranya memang kakak anzalna teraniaya…)

      0

      0
  4. minah jambu merah biru says:

    pes kau ada ?? hehe

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      eh tadi macm pes ! no 4 pulak pegi Nye ! ni semua bang nara punye pasal ! asek asek nk mtermatics aje tk habis2 cmana nk pes cngini ni ??

      0

      0
  5. kesian kat kakak dia mesti malu

    inshaaALLAH yang dizalimi doanya ALLAH takkan tolak

    doa yang terbaik untuk semua pihak

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhh ape nk di maluknnn angap aje perkara ni perkara biasa ajeeee perkara dh pon terjadi kalau nk malu pon dh terlambatt….si shah ni pon satu suka sangat main kn perasaan pompan kenape gitu ni??? konek tu dh gatal eh ?? pastu dia boleh cakap pulak saya ngan Diana hanye kawan biasa saja…sedangkn si Diana mati2 ingat yg shah ni suka ngan dia ……..dh lah Diana u jangan layan si shah ni lagi…u tu bukan Nye tk jambu ! ramai lagi jantan2 yg hensem2 u boleh dapat ! mungkin shah dh ada mateair yg brtudong itu hari yg muka dia macm nenek nenek tu…pompan yg semacam itu memang padan ngan shahhh..

      0

      0
  6. Indu says:

    Ehm… no komen. nama pun retissss… Bace jer.

    0

    0
  7. akuu says:

    haaaa, ntah2 ngorat dua org dlm satu masa tak? hah tu susah ngaku..saja test market hehehe

    0

    0
  8. Shah says:

    Agak terkinja2 mcm b***k jugak la…

    bende x penting pon nk bsg2

    0

    0
  9. cik piNgu says:

    Betul la Diana tu bukan retiss. tp sb terpalit nama Anzalna, mmg la Anzalna akan terasa. Btw, sy bukan peminat anzalna jauh sekali kakak dia yg mmg sy x minat langsung *sb bukan retiss pun kan??kan??kan??* ni pendapat sy la, xmo bias kepada sape2.

    Tp, di sini menampakkan sikap sebenar Shah.. ALahai Shah, awak tu nama baru nak naik tp dah nampak pangai buaya, nape la artis baru skg kebanyakannya mcm tu ek. Baru up skit, kontroversi lebih dari kerjaya.. Macam ni ke industri nak maju? Hurmm..

    Macam sedih je..macam sedih je..macam sedihhhh jeeeeee!!!

    0

    0
  10. bilakakjemahmenulis says:

    nak defend diri tu dah mmg betul la tu. tapi perlu ke? si laki kata kawan biasa. si pempuan diam. si adik reveal conversation kakak dgn laki tu. halo. malu la weh.

    0

    0
    • dena says:

      diana bkn artis…tp shah iskandar tu artis… so kalau rase ni gosip diana x sesuai kat sini korang anggap je lah gosip ni pasal shah iskandar.. retis la tu kan… n yg ceritakan n tunjuk sms tu hari ni adalah adik diana,anzalna..n anzalna adalah artis. so baca je lah,bkn mati pun.

      tp aku sokong apa yg diana n anzalna buat. diana dah salah langkah, so better die diam sbb dia bukan artis utk bg apa2 statement. so org akan cari adik die yg artis. mane2 adik pun kalau tahu kakak die betul,akan amik peluang ni utk bersihkan name kakak die.

      satu je lah utk shah iskandar, padan muka. nasib baik xde kt malaysia.. berpeluh la family nk kena jawab org2 tnye pasni bile bukti da depan mata

      aku mmg xbekenan mane ngan kakak anzalna ni,suke sgt pakai baju2 gitu, tp buruk cmne pun pakaian die,dia pun manusia,,ade hati…. mmg salah die sbb update status mcm tu,,tp bile bukti da keluar mcm ni…rase lah kan buaya2 out there,jgn nk seronok je karang meludah ke langit setepek kena kt muka sendiri balik

      0

      0
  11. mayo says:

    alah artis lelaki semua pon buaya darat.ngan peminat nafikan ade girlfriend padahal da siap bersusun menyimpan wat stok main2.nak kata ensem sangat tu xde la sangat.

    0

    0
  12. miss wanny says:

    haa.. Anzalna Nasir? nyampukk??? nnti kena warning saman lak.. mcm kna ngn NEELOPAK tu! haha

    relex dikk, klu betul sttment xsalah pun.. masalahnya we oll xknal pn kakak adik tu.. kihkih

    0

    0
  13. Anonymous says:

    So tis is pengajaran…selagi kta menjaga Maruah n tk sewenang2 menyerahkan mahkota pada lelaki yg belum tentu jd Suami kta so kta tak perlu risau if setakat cinta then putus…lelaki mcm ni mesti pikat Utk menjamah tubuh wanita je bukan serius nk jdkan isteri pun…mayb at the same time dia pasang beberapa gf pun tk tau…so apapun yg penting wanita n gadis2 di luar sana jgn bodoh sgt mudah percaya sampai sanggup serahkan body…1more thing sejahat2 lelaki mrk masih nk cari gadis yg baik n suci as a wife walaupun mrk sendiri dh tak berapa suci…yg murah n senang dpt tu just a part time jela for them…so sayangila Maruah anda

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ko yg lbeh2 knpe anzalna?ee mcm gmapang jer

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Biar dia la nk defends akaknya pun, adik beradik kot.

    0

    0
  16. sinaPILAMI says:

    Shah Iskandar ngorat jerk… bukan da datang umah meminang pun…
    lainla kalo da pinang da kompon jadi bini…bole la kecoh satu dunia if u want…..
    LOL…….

    0

    0
  17. pah says:

    itu kan sms lama…

    6-1=5

    0

    0
  18. mia says:

    aku x phm nape skang industri hiburan kt Malaysia dipenuhi dgn berita2 psl artis sendu mcm ni. org2 mcm ni bukan minat nk jadi org seni pn, just nk glamer je.. gosip bercinta je lebih..

    0

    0
  19. maya says:

    sesuai sgt tujukan lagu Yuna Lelaki utk shah.. kesian kakak anzalna. mmg dia bukan artis tp maruah dia telah tercalar krn statement dri shah. so x salah anzalna nak cover kakak dia tu.
    jom layan lagu ni…

    http://www.youtube.com/watch?v=2JhCI-SF2-U

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=2JhCI-SF2-U&hl=en_US&fs=1&%5D

    0

    0
  20. laddy says:

    sekurang2nya dah tau dah perangai shah iskandar nie. muka jer nampak baik. tapi hipokrik. huhu3…jatuh saham la pas nie….

    0

    0
  21. dibiru lolooooo says:

    sama je perangai mcm hafizul kamal. kaki perempuan! shah iskandar please la! kau kalau tak ada perasaan tak pyh la nak bgi ayat palsu!

    0

    0
  22. thejudgingcat says:

    masing2 aib da terbuka . sume baik buruk orang da tau . tulah kalau nak jadi retis kne pandai2 jaga diri . jangan nak heboh life korang tu bukan supastak pon.

    0

    0
  23. marsh says:

    Looks like me, sounds like me, but it’s not me? Atau “telefon saya digodam.” ?……..haha nice

    0

    0
  24. Diana says:

    Buaye betine jumpe buaye jantan…

    xde beza pon…. same2 bongok

    0

    0
  25. anzalna says:

    len kali x yah la nk heboh2 sgt ko bercinte dgn sape2. tnggu confirm dlu dh smpai tahap nk kwen br la heboh

    0

    0
  26. Amoi Comel says:

    Kakak Azalna tak cantik langsung. Make up tebal macam pondan

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Looserrrrrrrrrrr

    0

    0
  28. Dayang Bulat says:

    oh lelaaaaaki~ tak guuuna~~ gaya yuna zarai, bukan semua ye, dia ni je yg tak guna, geram lak baca.. haizzz….

    0

    0
  29. nonamanes says:

    Elok. Sekor bajet hot guy, dua ekor lagi bloody bimbo. Perfect match!! Moahhh

    0

    0
  30. Anzal benar benar says:

    Ios tak update, masih guna ios lama.

    0

    0
  31. Mislabelled says:

    alahai….TAK SEMUA mat Singapore mcm gitu…actually tak kira la mat mat mana pun – or minah minah mana pun..semua kan manusia…sure la tak sempurna selagi nama manusia…alahai..da sudah..pegi carik yg lain pulak

    0

    0
  32. z says:

    memanglah diana tu bukan artis,tapi sekarang kita bercakap tentang lelaki nama shah tu,artis la kot walau suam-suam kuku,dah katanya bercinta dengan artis,automatik akan terpalitlah juga cerita masuk dalam blog gosip kalau dia tak nak pon,aku tak rasa diana pon heran sangat nak jadi artis,cuma yang dikesalkan sikap shah yang ingat dia artis popular sangat sampai nak rahsiakan apa-apa,menyakitkan hati ramai pihak,tepuk sebelah tangan tak berbunyi,terutama kalau dah terang lagi bersuluh macam ni siap ada bukti lagi,kan diri sendiri dah malu,memang sweet talker la shah ni

    0

    0
  33. OBSERVER says:

    ni yang aku tak paham… penting sangat ke berita ni, sampai kecoh satu Malaya????

    0

    0
  34. MR ADVICE says:

    so pempuan kat luar sana, pasni jangan jadi macam diana. kalu ada jantan guna ayat power, jangan cair cepat sangat. pada sapa sapa yang ada adik pempuan ka, kakak ka, sepupu pempuan ka, sapa-sapa la, janji pempuan tolong nasihat. nanti jangan sampai habis madu sepah di dibuang

    0

    0
  35. […] Shah membuat penafian itu kerana memalukan Diana sendiri.      Kredit kepada blog beautifulnara. […]

    0

    0
  36. zaza says:

    kesimpulannya, selain shah jazlee, kita dh ada sorang lagi buaya baru , import dr singapore bernama shah iskandar. -_-

    0

    0
  37. MAK CIK DIVA says:

    Padan muka Shah Iskandar…cas bagus laa tu…dah ngorat anak org..lepas tu x mengaku!! Dasar BUAYA SINGAPORE!

    0

    0
  38. honey_madu says:

    Jantan mcm Shah Iskandar tu x buat jd laki pn x ralat….
    byk lagi lelaki soleh kt luar sana….bajet macho konon…
    knp artis2 neh ske menafikn? bila dh ada bukti sahih buat2 suci plak ngaku “nak mengalah”…poyo
    bagus anzalna….ko bkn kecoh…tp ko mnunjukkan kebenaran….jantan tu yg bodoh…

    0

    0
  39. […] senang untuk menurunkan ego dan mengalah buat seorang lelaki, namun Shah Iskandar ternyata matang menghadapi kontroversi dirinya bersama Diana Nasir baru-baru ini. Lu memang sempoi bro!!! Bagi Abang Nara langkah mengalah yang diambil oleh Shah […]

    0

    0
  40. ho yeahh says:

    saya bcakap dr soal pengalaman la, erm dr ayat2 msg kat atas, terang2 mmg itu ayat lelaki yg mmg nak main2 je. kalau serius, takkan cakap sejiwang itu. sbb nk main2 tu lah ayatnya gile bunga, kalau serius nkkan kita dia tak mampu nk ckp mcm tu sbb malu. alah kita bole tau la org mengayat ke serius..tggl kita je kena bfikiran sedar bahawa itu adalah ayat serius ke atau menggatal. mgkin diana tu sukakan si shah tu mbuatkan dia tak dapat beza ayat cinta atau main2 sbb tgh jatuh cinta.

    0

    0
  41. […] Anzalna Nasir Dedah Bukti Kakak Tidak Syok Sendiri (72) […]

    0

    0
  42. […] Anzalna Nasir Dedah Bukti Kakak Tidak Syok Sendiri (73) […]

    0

    0