Written by AbangNara | April 26th, 2010

anne ngasri bercerai
Lama-lama terfikir jugak yang kehidupan artis Malaysia nie dah macam artis Hollywood. Selang sebulan dua mesti keluar berita artis bercerai. Mungkin jodoh tak panjang. Mungkin dah habis segala perbincangan dibuat sehingga cuma tinggal penceraian sebagai jalan terakhir. Agaknya itulah yang terjadi kepada Ngasriah Ngasri atau lebih popular dengan nama Anne Ngasri yang sedang menunggu keputusan mahkamah Mei ini mengenai kes penceraiannya dengan suami, Abdul Wafi Hassan.

Walaupun sudah memiliki 2 cahaya mata hasil perkongsian hidup bersama, nampaknya jodoh Anne dan suami hanya sampai di sini sahaja. Punca sebenar penceraian dirahsiakan. Dan sememangnya memang wajar punca keretakan rumah tangga dirahsiakan agar tidak membuka pekung sesiapa. Kalau bukak cerita pun buat malu diri sendiri sahaja.

Buat Anne dan suami, nasihat kami cuma satu sahaja. Walaupun sudah bercerai, janganlah abaikan kasih sayang terhadap anak anda berdua. Mereka masih kecil dan perlukan kasih sayang seorang ayah dan seorang ibu. Cubalah berbincang secara baik untuk kebaikan dan masa depan anak anda berdua. Mereka tidak bersalah dalam hal ini.\

P.S: Pernah tak korang mengejar bayang? Melenkoli cinta tak kesampaian bukan salah sesiapa tetapi ego yang tak bertempat.

70 responses to (TAKZIAH)Anne Ngasri Pulak Bakal Bercerai

  1. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    last week dh msuk paper..
    mcm2x la arts skrng ni

    0
    0
  2. Fact-oriented Person says:

    Bercerai-berai dah jadi lumrah bagi artis, & tanggapan orang awam terhadap artis ttg isu ni akan berterusan.. Jadi kalau diorang nak bad-impression ni tak berterusan terhadap diorang (artis2), masing2 jagalah rumahtangga elok2 jangan asyik nak bercerai…

    0
    0
  3. kechik_adios says:

    KEBANYAKKAN YANG MASOK SEHATI BERDANSA NIE KAN,SUME LAH DOK BECERAI,DARI RADHI OAG,DIRA,ANNE.. NTAH SAPE NTAH LAGI WEI..

    ADE BADI KE PROGRAM 2?? HUHU :)

    0
    0
  4. Zaza Muhammad says:

    sedey tol dgr kes2 camni…. semoga diaorg berusaha selamatkan perkahwinan diaorg. paling simpati kpd ank2 yg masih kecil iskiskiskisk….

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tu la….
      hope dia orng fkr la msa dpn..cam na ank2x….
      tp klau x leh trs gak..
      nk bt cam na…

      0
      0
    • ctzen says:

      ye ye
      macam dah trend
      tp xleh ckp juga, sesapa pun

      0
      0
    • Fact-oriented Person says:

      Btul.. Rentetan dari perceraian akan menyebabkan kemurungan kpd kanak2, kekecewaan bagi yg sedang meningkat dewasa & kehilangan kasih sayang bagi yg masih kecil. Ini adalah yg paling kerap berlaku. Anak2 sentiasa terkesan dgn perceraian ibubapa mereka walaupun diorang kadang2 tak dapat zahirkan betapa frustnya diorang bila ini terjadi.

      Biasanya anak2 akan terpisah dari bapa sebab dia berada di bawah jagaan ibu..biarpun pd awal perceraian, si bapa akan dpt selalu pegi jumpa anaknya, tapi setelah kedua2nya kawin lain, maka payah dah nak teruskan..

      Kes2 macamnilah yg paling banyak di mahkamah syariah, & terjadi kpd saudara sendiri. Saudara sy yg bercerai dkt 10 thn lebih kini dah tak dapat nak jumpa anak langsung kerana dihalang bekas isteri yg dah bersuami..sedangkan nafkah anak RM500-600 dibayar setiap bulan, tapi takleh jumpa..

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        a’ahh…tu psl klu boleh avoid lah cerai berai ni… effect kpd ank2 ni bkn skarang ni tapi drag smpi ke masa depan diaorg. kesian betul bile plak ayah atau mak yg tak dapat bertemu ngan anak2 masing2. Mula lah bila dah besar nanti, tak kenal adik beradik satu mak atau satu ayah, tup tup terbercinta ngan adik beradik sendri… haru! nk kawen baru tau. so jgn le ayah atau mak cuba memisahkan anak2 dgn mak atau ayah kandung diaorg, Allah itu maha berkuasa…

        0
        0
  5. cili says:

    cam xde keberkatan jer dorang nih. artis bercerai je dgr.

    0
    0
  6. fifie says:

    sedeynye…nape smpai jd cmni..
    sian anak2..

    0
    0
  7. insuraya says:

    minta biarla mereka rujuk semula demi kepentingan anak2 yang masih kecil dan memerlukan kasih syang bimbingan dari kedua ibu bapa..

    0
    0
  8. Dauspozi says:

    Artis kalau tak cerai tak sah, pikir anak2 dulu beb… jangan ikut hati macam tu…

    P/s: Awek Bikini Merah Dengan 20 Orang lelaki

    0
    0
  9. FTNer says:

    susah nak cakap pasal artis-artis ni..
    seolah-olah kahwin cerai ini macam perkara biasa.

    kenapa yang masuk sehati berdansa ni banyak cerai ek? perasan tak?

    agaknya diorang2 ini kena pergi bercuti kat negara Turki kut..baru hangat sikit perkahwinan..

    0
    0
  10. puteriaquarius81 says:

    lumrah dunia.. even bukan artis pun byk kes camni, cuma disbbkan diorg public figure, so ramai la yg judge… dugaan suami & isteri. x smua perfect. sblm kawin x nmpk kelemahan masing2. bila dh bersama mula la rasa bosan, xleh terima itu ini..
    apa pun doakan yg terbaik utk smua pasangan suami isteri x kira la artis atau tidak.. just my opinion.. peace no war..

    0
    0
  11. elmo cute says:

    Aku 2thn lbih dh kwin tp blum ada rezeki nk timang anak. P kitorg ttp brusaha bdoa bsbr.. Dlm kes artis cerai ni cm nk nngis aku dgr. Diorg xkasihan ke ngn anak2? Xtfkr mse dpn anak2.. Bsyukur la ada anak.. Ada klemahn tu biasa la masing2 ada klemahn dn kelebihn so trima jela..

    0
    0
  12. YOURSCOMMENT says:

    Ish…Ish…Ishhhhhh…

    Dah xde jodohkan…tapi ni sume ketentuan…kalu penceraian jalan terbaik…xleh nak kata ape dah la…

    DULU LAIN SEKARANG LAIN

    0
    0
  13. zulkahar says:

    la, ngapanye tetiba aje, lakonan hidup citenya gitule yek…
    ingatkan cam manggis, hitam kat luar putih didalam, rupanya cam durian plak la…..kat luar penuh ranjau, kat dalam ada yang suka ada yang tk suka isinya…….klu kena gaya sedap, sedap le….durian daun kot……apa pun pilihan ditangan sendiri……………………

    0
    0
  14. AnneDeSilva says:

    alahaiii…
    nk buek mcmana..
    takde jodoh kot..
    tp kan..
    dh 2 anak..
    takknla tak sefahaman lg kot??hurmm..
    doakan yg trbaik jekla..

    0
    0
    • ctzen says:

      ala..
      ada artis veteran yg dh bercucu pun bercerai berai
      inikan plk yg muda belia
      lagi byk godaan

      0
      0
  15. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    maybe dia orng x ckp knl each other..that y smua ni trjdi..kan dia orng kawen pas bbrpa bln ja brcnta…

    pa pn..hope smua ni leh d prbaiki lgi….

    0
    0
  16. Greg says:

    Hmm.. Bukan nak cakap apa, aku selalu nampak laki dia ni kat club. Bertukar tukar perempuan pulak tu. Aduhai …

    0
    0
    • iyeke says:

      hurm…wafi clubbing? tp muka dye cam baik

      0
      0
    • standard la anon says:

      hmmm…. aku pun bukan nak ckp apa.. cuma nak tanya.. greg selalu nampak wafi kat club, so greg pun selalu lah pegi club kan? ironi betul.

      0
      0
  17. megahertz says:

    Dlm stiap p’hubungn psti ade dugaan. Lg2 hidup b’rumh tanga. Klu p’tahankn rumh tangga tp hari2 masam muka, b’tikam lidah, b’gadoh, sini tengking sane, sane maki sini (ade kwn yg rumh tangga dia cmni) & sbgnye, kt mane kmanisannye?? Phala x dpt, dosa yg b’tmbh. Brape lame nk hadap keadaan cmtu? Jgn kate; “hadap jelh demi ank2”. Sbb kita sndiri b’hak utk bahgia. So, kene buat jln pnyelesaian. & bila p’pisahan t’jd, jgn anggap tu 1 bala. Kuatkn smangt & believe dat wat ever yg Allah taqdirkn pd kita, 4 sure ade hikmahnye.. Allah sdng mnguji..

    0
    0
    • Ryta says:

      Betol3….sokong kata2 megahertz…..tepat sekali!

      0
      0
    • arianell says:

      betul2 saya setuju… bercerai memang di benci tuhan tapi hukumnya x berdosa..

      Ada org tak bercerai tapi tetap x duduk sebumbung.. alasan demi anak2. bapak x jugak jumpa anak2. Bahagia kah hati kita..

      Kalo dah makan hati hari2…bergaduh sana sini.. lagi menambah dosa. hati pun x bahagia…

      0
      0
  18. strawberi says:

    lorr..ni geng sehati berdansa cerai jugak..dahla dira ngan ash dah cerai..ni anne plak..iskkk

    0
    0
  19. matjoe says:

    aku best dgr anne dh nak pakai tudung tp, ni berita mmg sedih laa. apa guna berkahwin bercahaya mata 2 tapi tidak selamanya….

    0
    0
  20. ctzen says:

    eh eh akak rasa tajuk cite dh ubah
    td tulis bercerai, la ni bakal bercerai lak
    ke aku je yg perasan
    tuan tanah dh ubah yea..

    0
    0
  21. exa says:

    for me, kes cerai ni tiap2 hari mesti ada kat pejabat agama..bezanya sbb diorang ni artis yang dikenali sure keluar paper bagai.. dalam agama sekali pun, cerai satu perkara yang tidak disukai Allah sbb tu kalau boleh, elakkan.. tp kalau dah memasing xleh tolerate nak buat mcm mana kan..kesian pd anak2 la…kecik2 dah alami trauma (tiada keluarga bahagia)…sedey wooo.. stiap hubungan husband n wife mesti ada pasang surutnya..bila ada anak, anak tu la pengaman n pengikat kasih syg.. even aku pun xterlepas dr gado2 ni..org kata mencari keserasian..tp bila pandang anak, alahaiii..xjd nak gado lama2… bg pendapat aku, kalau husband n wife tahu kedudukan, tanggungjwb, peranan n sikap tolak ansur, insyaAllah..takat gado kecik2 tu blh selesai dgn baik..pokoknya ingat semula nawaitu knpa kita pilih dia sebagai teman hidup kita.. sekadar pandangan aku je

    0
    0
  22. BlackBerry00 says:

    dorg dh confirm bercerai ke msh lagi dlm kes mahkamah..??
    soal jodoh ketentuan Tuhan
    ape2pon aku doakan moga2 jodohku berpanjangan..
    takut bila dengar kes2 mcm ni dh jadi macam satu musim..

    kalau benarlah dah bercerai
    aq akan ttp doakan yg terbaik buat anne, wafi ngn anak2..

    0
    0
  23. Ayie says:

    buang yg keroh amek yg jernih, barulah aman rumah tangga..

    0
    0
  24. lissa says:

    suma yg datang n terjadi ni..hanya satu syarat dari tuhan supaya kita lebih menilai sesuatu lebih dalam sebelum membuat keputusan..buat kak n sabar2 lah ye kak..apa yg terjadi sume ada hikmahnya…hanya haba yang merasa mengetahuinya..akum

    0
    0
  25. Miss_hujaN says:

    cerai skang da jdik trend artis jew ..x kecian kt anak2x ke ..


    Sent on a phone using T9space.com

    0
    0
  26. mia says:

    Sebenarnya, bukan artis je yang bercerai, bukan artis pun ramai juga yang bergaduh…saya selepas 2 tahun berkahwin pun hampir nak bercerai tu dah dapat anak kedua tu..bukan sbb orang ketiga tapi bila kita bergaduh dgn suami kita, berselisih faham atau x sependapat, keluarlah perkataan cerai..mmg itu saja jalan yang kita nampak, nasib baiklah sorang kawan ni nasihatkan saya banyak bersabar, banyakkan doa, sembahyang hajat dan istharah dan ingat anak2 yg mmg rapat dgn bapa mereka..bila kita hampir kpd ALLah insyallah dimudahkan urusan kita..alhamdulilah berkat usaha, doa , toleransi dan kasih sayang, perkahwinan bertahan sehingga masuk 10 tahun..dan punya 6 orang anak..Apa yang penting, kita tahu tanggungjawab sebagai isteri dan suami..TAPI..saya tidak tahulah pula kalu suami saya ada perempuan lain, atau dia suka clubbing or x bertanggungjawab..mungkin lain ceritanya..WALLHUALAM…

    0
    0
  27. Jay Ar says:

    siannye… dia. tpi xpe la, drp menanggung sengsara dek krna rumahtangga yg xbahagia lebih baik berpisah tuk mulakan hidup baru dgn haluan sendiri. Hidup hanya sekali so kenalah berani memperjuangkan nasib diri….. jgn takut, mungkin ada kebahagiaan lain sedang menanti di depan sana.

    0
    0
  28. lady gaga says:

    klau blh rujuk ape slhnye berbaik semula, sian kat anak2..

    0
    0
  29. syasya says:

    Anak baru nak membesar…. nak kate alasannye tak de anak, anak dah 2 dah. Nak kate Anne tu tak cantik, mmng dah cantik pun… klu lah laki dia yg salah… aku tak tau dia nak ape lg… ye lah.. masalah org mane kite taukan?? same2 lah kite lihat..

    0
    0
  30. manjalara says:

    skrg ni bila dgr artis kawin aku dah malas nak baca tentang kisah kenduri diorg yg grand mengalahkan anak raja sbb penceraian lah kisah akhir perkahwinan mereka tu, semuanya asyik bercerai jer seolah-olah perkahwinan tu mcm main pondok2, diorg ni tak tahu ke hukum sebuah perkahwinan? sdgkan penceraian Allah paling tak suka, kalau dah kawin tu jgn la nak riak sngt, kena la belajar tentang hukum hakam juga bukan boleh main2

    0
    0
  31. pening says:

    Sedih tgkkan senario artis2 bercerai-berai ni…x kesiankah mereka dgn nasib anak2 yg msh kcl tu…x taula d mana slpnya…adakah kerana terlalu mengejar glamor..ntahla….

    0
    0
  32. NizAm says:

    NANTI BEAUTIFULNARA KENA BUAT LIST PERKAHWINAN ARTIS YANG PALING SINGKAT …HEHEHE

    0
    0
  33. randy orton says:

    ko 2 orang ni apekejadahnye ar?! ko 2 ekor nk melingkup ke,ape ke,ada org kesah?!! tp cubala pikir ckit anak korg tu.mesti terkesan punyer diaorg.ko x pk ke! sure bila diaorg da kwin nanti,x lma pastu mesti ikut prangai bodoh korg ni.BERCERAI. harap bulu kemaluan je tebal! ini la kalo kawin sb nafsu jek smata2….MORON!!!

    0
    0
  34. Jay Ar says:

    kita hanya melihat dan mendengar tapi kesahihannya…?
    fikir dulu sebelum berkata-kata bimbang tak sengaja menambah lagi bisa pada luka yang sedia ada.

    aku tak suka tengok perempuan yang rela membiarkan suami mendera. aku juga tak setuju suami yang sanggup simpan isteri yang tak setia.

    0
    0
  35. Gosipgurl_fea says:

    what a pathetic ………

    0
    0
  36. faridah bt salim says:

    boooodoooooo

    0
    0
  37. faridah bt salim says:

    kenan wase kat azizah mahsan

    0
    0
  38. miss hariati says:

    Sbnrnye saya dah agak benda ni akan berlaku. Seorang adik kpd coursemate sy kenal husband Si Anne ni. Husband si Anne ni memang miang, gatal, dan ntah ape lagi la…Asyik duk mesej ganggu budak tu..Xsedar dia tu laki org…Patutla rumah tangga bergoyang…

    0
    0
    • ada says:

      bini dah ada, nguratla bini… wpun dah kawin tp api cinta boleh tinggal bara dan padam, nk kena sentiasa kipas n tambah kayu

      0
      0
  39. Jay Ar says:

    cerai adalah ssuatu yg halal tapi dibenci ALLAH. Tp jika itu sja jln trbaik,teguhkanlah pendirian. setiap insan berhak mengecapi kebahagiaan….

    0
    0
  40. stella says:

    perasan tak, artis yang masuk sehati berdansa.. lepas habis ramai yg bercerai? dah lme i persan ni.

    0
    0
  41. bikin panaz says:

    wafi 2 bukan hensem pon dah macam muka mr.os jer..

    0
    0
  42. zin says:

    hal2 rumh tga ni memg berat tgjwb…tulh klu masih ada rsa tgjwb n syg wlu sdikit dgn psgn @ank2..elakkn la bcerai ni…..lgpun kta hdup kt dunia ni bukan lama…mybe pas bcerai dgn psgn..bcerai ngn jasad sdri plak….. aduhhhhh wpun dh x suka, cuba cri kebaikan @pgorbanan pasgn yg penah dlakukn……. jgn terlalu ikutkn perasaan n dgr ckp2 org yg x batu apikn keadaan.. kecualilh dh xda jln lain…..tp perlu ingt pkara halal yg Allah swt paling benci “penceraian” suami istri…..

    0
    0
  43. Apadahjadi says:

    Tinggal kenangan je iklan aircond panasonic inverter.sejukkk.nyamannn je.tabahlah dgn ujian yg Maha Esa.ada hikmah atas semua yg terjadi.

    0
    0
  44. bunga says:

    x sngka sgt..igt ok je..tup2 dh cerai dh..dh la ngah ngandung lg..hrp ptmbgkn kptsn utk cerai 2..kesian kt ank2..

    0
    0
  45. EMA says:

    TAKZIAH WAT ANNE,APAPUN SAYA TURUT BERSIMPATI DENGAN ANNE.KITA SEBAGAI WANITA HARUSLAH BANYAK SABAR…ANGGAPLAH DUGAAN DARI ALLAH UNTUK KITA.MUNGKIN ADA HIKMAH DISEBALIK PENCERAIAN ITU.DAN MUNGKIN ADA YANG LEBIH BAIK TELAH ALLAH SEDIAKAN UNTUK KITA.KITA SEPATUTNYA TIDAK LAH BOLEH TEKAN ORANG YANG SEDANG DILANDA MASALAH.TAPI KITA PERLU BERI NASIHAT SUPAYA DIA LEBIH BERSEMANGAT UNTUK MENERUSKAN HIDUP APALAGI DENGAN ANAK-ANAK.APAPUN,SAYA DOAKAN ANNE HAPPY,DAN LEBIH BERSABAR MENGHADAPI DUGAAN INI UNTUK ANAK-ANAK.

    0
    0
  46. Legalsounds says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks – you cleared up some things for me!

    0
    0