Written by Bella | July 10th, 2017

Tidak dinafikan hampir semua wanita pasti ingin tampil lebih anggun dan berkasut tumit tinggi ketika majlis raja sehari mereka, tetapi lain pula buat pelakon Anis Al- Idrus yang selesa memakai kasut sneakers ketika majlis akad nikahnya yang berlangsung baru-baru ini. Meskipun menerima pelbagai kritikan daripada netizen, Anis nampaknya enggan terlalu mengambil pusing mengenai isu tersebut.

Saya sebenarnya pakai baju kurung pun guna sneakers. Saya pakai kasut begini kerana nak selesa, sebab kalau pakai ‘heels’ mesti jatuh. Saya ingatkan kasut ini tidak kelihatan maklumlah dah tertutup dengan busana, rupanya nampak juga.

Tak terlintas langsung nak jadi pengantin viral atau pun sengaja tarik perhatian orang. Tak kisahlah apa orang nak kata yang penting saya selesa dan majlis pun dah selesai. Alhamdulillah.

Sebenarnya, Anis pernah mengalami situasi yang agak memalukan ketika memakai kasut tumit tinggi sebelum ini.  Tidak mengapalah jika ada yang mengkritik, apa yang penting kita merasa selesa dengan apa yang dipakai. Tak gitu?

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : kaki5photo

22 responses to Anis Al-Idrus Tidak Kisah Dikritik Pakai Sneakers Ketika Majlis Akad Nikah

  1. terettt says:

    ok laaa….not bad…dh selamat nikah…hope pasni xkuar gosip pasai die dh.. so boring

    29

    0
    • iq says:

      setuju….paling winnnn siap main bunga api…

      10

      0
      • Anonymous says:

        cuba kalau mat salek minah salh pakai converse masa kwen..oo semua puji, canteklah kiut lah..
        kalau melayu je nak kecam..
        bengong!

        31

        -1
    • Absolutely Baby says:

      Mmg takde hal pon dia nak pakai sneakers. Bukannya kacau org, lantak pi la kat dia, hari kwin dia.
      Mgkin dia dari dulu tak naik2 so try utk buat publisiti kot, still, tak la bodo mcm coco tu sgt, takat pkai sneakers je.
      Pasni takyah boh lagi cite anis ni eh nara & bella, die ni cam takde function pun, blakon pun tak..

      26

      0
    • yawyaw says:

      dah tu.. laki nye pendek..tpaksa la pki flat je..hahaha

      6

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      alhamdulillah…asalkn kite selesa dengan ape yg kite pakai so ape nak peduli ape yg orang nak cakap tol tak ! tapi asalkn jangan berjubah tutop muka main bowling suda..pakai pakaian yg sewaktu dengan nye masa bermain bowling…

      0

      0
  2. irnaerha says:

    well that so cute! no one said it has to be heels to match d gown. love it!

    15

    0
  3. Anonymous says:

    Pakai sneakers pon nak kecoh dah kenapa la netizen ni…bukannya dia berkaki ayam pon, adoiiii……..perkara kecik mcm ni pon nak dijadikan isu…

    23

    0
  4. mimos says:

    sebab melayu perasan diva kalau pakai high heels esp kt klcc.. betina tudung hijabster jalan mcm bapak dia punya org nak kena mengelak dia cat walk mcm cun sgt tepek bedak sekati klu hujan lalu bawah atap zin air yg turun tu kena muka mau berbaloq line hahahaahahah..
    cuci mekap muka mcm lahanat tengok pun xlalu..

    6

    0
  5. aku says:

    kasut pn jadi isu…bodo2 la lu

    1

    0
  6. photographer says:

    rasa geraam je kt jurukamera. awat edit gmbr smpai hilang detail baju. nak sgt tgk baju dia tp yg nmpk keputih2putihan. dan blur2 je.

    4

    1
  7. JEMAH LANGSI says:

    stetmen bodoh plakon sendu!!!ingatkan tk nmpk sneaker sbb terttup ngn baju,abes ko amek gmba nmpk kasut mcm gamba no dua tu bkn ke sengaja carik perhatian org ke?????bodoh pny manusia!!!

    2

    4
    • Timah says:

      Pndai sgt ke yg nk bodohkn org??

      4

      0
      • Anonymous says:

        Saya sebenarnya pakai baju kurung pun guna sneakers. Saya pakai kasut begini kerana nak selesa, sebab kalau pakai ‘heels’ mesti jatuh. Saya ingatkan kasut ini tidak kelihatan maklumlah dah tertutup dengan busana, rupanya nampak juga.

        timah oiiii!!!!ni sbb knp aku ckp sendu ni bodoh!!!ko baca ape aku komen!!ko pun sama bangang!!!

        1

        1
        • Timah says:

          Abes tu dh knp? Ada masalah ke? Kesian.. Ish3…

          2

          1
        • JEMAH LANGSI says:

          masalahnya timah yg bodoh,kalo dia amek gmba tk nmpk kasut,tkde sape tau dia pkai sneakers ke kaki ayam,tp bila org nmpk org komen pasal dia pkai sneakers dia boleh kata tk kesah dkritik dikutuk padahal si sendu ni yg show off…kau ni dulu timah tk sekolah ke???bodoh tahap dewa sungguh kau ye????!!!skng aku nk bertekak dgn kau pasal penggunaan ayat kau dlm Bahasa melayu!!!

          0

          1
  8. Anonymous says:

    Setuju gila. Nk ss tepek kat fb

    0

    0
  9. EYN says:

    nampak gambar kecik mcm flat
    shoe je tu..tapi apa masalahnya pun? tuan punya badan punya suka laa..badan dia, majlis dia, family dia..korang nak lebih2 apasal? laki dia happy je..lorat terlampau la korg..

    2

    0
  10. suhaimah58 says:

    laaaa sneakers kot bukannye pki selipar, kalo pun pki selipar lantak dialah .. pe yg nak dikecohkan sgt kan asal dia selesa udah, doa yg baik2 sahaja

    3

    0
  11. Yekeni says:

    Hai… org pakai sneakers pun org lain kecoh. Kepo betullah melayu2 ni. I bila cari rumah, i make sure takde jiran2 melayu… kepoh tahap incorrigible gitu… lemas… rimas.. malas…

    0

    0
  12. leave it as it is says:

    gelak lah baca komen.. hanya kasut beb.. pakai kasut mahal-mahal kawin beribu2 esok2 dengar cerita cerai.. kasut mahal buang kat dalam tong sampah sal sakit hati bila tengok and terkenang.. itu lagi haru biru..

    2

    0
  13. Manusia2 says:

    Aku tngok ja x tau nak komen macam mana..

    0

    0

Leave a Comment

Optional