Written by Bella | May 15th, 2017

Sejak minggu lepas, dunia hiburan tanah air kecoh dengan isu  yang melibatkan dua orang pelakon wanita terkenal, Fasha Sandha dan Nora Danish.

Enggan lagi masyarakat terus berspekulasi dan diasak dengan pelbagai soalan, Fasha yang tidak merencana untuk mengadakan sebarang sidang media berhubung isu beliau disaman telah mengeluarkan satu kenyataan rasmi di akaun Instagramnya.

Dalam kapsyen panjang lebar yang dimuat naik oleh beliau, Fasha ada memberitahu beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak penganjur dan juga mana-mana pihak ketiga yang sudah memalukan beliau.  Fasha juga pada masa yang sama menjelaskan luahan beliau mengenai kejadian yang berlaku ketika acara fesyen Fenomena Aidilfitri 2017 tidak ditujukan kepada pihak tertentu seperti yang didakwa.

Nampaknya kedua-dua belah pihak telah tampil dengan kenyataan mereka sendiri mengenai isu ini. Buat masa ini, kita tidak boleh komen apa-apa dan nantikan perkembangan isu ini selanjutnya.

243 responses to Anggap Tindakan Pihak Ketiga Kurang Matang, Ini Kenyataan Akhbar Dari Fasha Sandha

  1. vroom says:

    perlu ke nak bubuh australia? x semegah pun..

    159

    0
    • kisah ko says:

      KURANG MATANG katanya. tapi FS kutuk pendek tetap pendek la,bla2, tak matang jg spr budak2.

      *tak minat dua-duanya

      171

      0
      • Anonymous says:

        setuju..aku memang xberkenan ngan FS ni. sibuk canang org tak matang bagai, padahal die yang first kuar kan statement dlm IG die. siap cakap pendek la, burung hantu la..da terang2 ko bercakap pasal musuh ketat ko. siap cakap org tu pura2 bahagia la, tumpang kesenangan la. nampak sgt ko jeles sebab die da kawen n die idup senang. tetibe plak aku aku jadi peminat ND. huh!

        167

        1
        • Lol says:

          Kes retis bergaduh dari dulu:

          Ogy vs Erma Fatima
          Rita Rudaini vs Lisdawati
          Ifa Raziah vs Safura
          Fazura vs Neelofa
          Fasha vs Nora
          Azwan Ali vs semua org! Huhuhu

          118

          1
        • Pekerja Gomen says:

          Dalam kes ni sbnrnya paling kesian skali Fasha.
          Dia mungkin tak sedar yang dia mempunyai Mental Illness.
          Lebih memburukkan keadaan…
          Dia dikelilingi orang2 yang “tak guna”
          Batu api, kaki temberang dan tukang bagi nasihat yang hanya downgrade kan dia.

          Cuba tengok dia up Whatsapp Yuna dan Kilafairy..
          Untuk apa?
          Nak bgtau, Well.. i ada supporters di kalangan artis…
          Dia tatau dengan dia buat begitu secara tak langsung dia menjatuhkan org lain. Skang baru kita tau mulut Kilafairy mcm mana kan?
          Batu api ronston rupanya…..

          Patutnya sebagai kawan ko perlu suruh dia shut up and stay class..
          Bukan keluarkan statement demi statement yg menunjukkan betapa sakit mental dan bimbonya dia.

          Pity Fasha

          60

          1
        • Anonymous says:

          setuju!! sait plak ati kite dgn fs ni

          7

          1
        • Anonymous says:

          Yang sebenarnya dua2 bodoh. Nama je dah mak2 tp perangai macam budak2. Menyampah aku

          1

          2
      • Julia julai says:

        Dua2 perangai x brape ok. Tp cube tgk hal sblm ni. Spe perangai paling x brape ok?

        Spe selamba pakai bikini dkt lua???
        Spe x reti jage & de isu dgn mertua???
        Spe suka ckp lepas???
        Spe kuat gaduh dgn org???
        Spe skandal dgn laki org???
        Spe suke mbuat kenyataan teruk???
        Spe suke mengaibkn org???
        Spe suke mfitnah org???

        Susah nk cr org pling perfect umpama nk mcari parti politik.

        Tu je aku nk ingatkn.

        100

        1
      • Sis pun pendek says:

        bagi aku benda ni simple. fasha ni pun masalah jugak…kalau nd nak tarik diri sebab ko datang, ko ada 2 options je :
        -masuk majlis dengan bergaya. buat derk dgn nd. nd tak suka, biar dia tarik diri, dia blah. padan muka dia.
        -takpayah masuk majlis, voguely blah dari situ. balik rumah masak2 or pegi makan besar kat hotel, spend masa dengan anak2, tidur pun cukup. lagi happy.

        tapi sebenarnya ko sendiri pun tak fikir panjang. tu la bahana hina orang pendek,akal pun pendek. ko sendiri pun tak berapa cerdik sebenarnya. tak fikir panjang sebelum buat keputusan. sudahnya, habis dihina keluarga orang. ko takde keluarga sendiri ke? tak marah if orang hina keluarga sendiri ?

        terlanjur perahu boleh diundur, terlajak post kat socmed, siap sedia duit laa jawabnya..

        31

        1
      • Kak nam says:

        Mcm bdk2..masing2 dh tua..fikir la nnt ank2 korang dh besar dorg baca sume cite korg ni..kang x psl2 bergaduh pulak rayqal,rayfal n raysha tu sbb mak2 dorg asyik bergaduh sma sendiri

        20

        0
      • Gulliver says:

        Serius aku ckp aku bukan nd punya fans tapi tgkkan perangai minah fasha sendu ni membuatkan aku sokong nd. Go burung antu!

        47

        1
      • MISSING IN ACTION says:

        sama je la dua-dua pun tak matang. dia kata dia, dia kata dia.. memalukan..

        5

        3
    • lili says:

      vroom..aku tak nmpk pn ade word australia kt atas tu. ko nmpk ko.

      0

      60
      • Pekerja Gomen says:

        Yg last tu bukan perkataan Australia ke?
        Aku cadangkan ko baca pakai kanta pembesar

        100

        0
      • Julia julai says:

        Kesian akak ni rabun. Tengah syok bercinta ke?

        22

        0
        • lili says:

          ye la hakak ngah becinta ngan laki ko. baik ko jga laki ko bebaik2 noks..

          3

          19
        • Julia julai says:

          Sy belum bkahwin lg kak….hahaahaha

          37

          1
        • Anonymous says:

          wakakakaka lili…Julia Julai, U WIN !!

          21

          1
        • wekkkkkkk says:

          belum kawen..tpi dh rabun…rabun sbb byk blajar x apa…tapi rabun dn blum branak..ni payah sikit..sbb org tua2 kata, jika kita mlahirkan anak…jarak penglihtn kita akan berkurangan sikit….tapi ini kes blum beranak…dh tahap 4 rabun nyer…sian.
          Kurangkan gula dan garam dlm makanan seharian…

          1

          16
        • Anonymous says:

          Lili kau dh desperate sngt fasha..tk baik kebas laki orang tau..

          5

          0
      • Anonymous says:

        Kau tak nampak? Chronic ni case kau. Pergi jumpa doctor check mata cecepat.

        8

        0
      • Anonymous says:

        Eh bodoh. Kalau kau tak tau ceta baik pegi tido je

        0

        0
        • fromthe_truestory says:

          mnusia jenis spesis : jahat” suka mengta dan mencaci org, hati berkulat, brnanah, padahl org x pun guna ayat mencacicerca org….makbapak x ajar bersopan ke dgn org…
          lenkali kalau nk reply comment jgnlah..guna ayat sakitkn hati org…sapa mulakan dulu ha…mangkuk hayun…sapa mulakn…taip ayat sudh la…
          Anonymous, May 16, 2017 at 5:56 pm,

          5

          0
    • Org Belakang Tabir says:

      FS yg insecure sebenarnya…

      Aku adalah orang yg terlibat dalam kes ini.
      Nora TAK PERNAH cakap dia akan tarik diri kalau FS ada..
      Pihak penganjur yang khuatir dengan kehadiran FS, ND akan tarik diri…
      Sbb FS bukan dijemput oleh pihak penganjur..
      FS hadir atas jemputan SAJAT.

      Bila pihak penganjur tahu FS ada dari situ baru timbul hura hara..
      Penganjur ingat ND akan tarik diri atau mengamuk..
      Tp setelah penganjur berbincang dengan ND…
      ND kata ok.. dia fine with it.
      Barulah penganjur call Sajat bgtau.. ok FS boleh join..
      FS plak tak tahu atas hasutan Sajat atau mmg perasaan insecure dan dengki dengan ND.. tanpa usul peksa… terus up status kat IG… hentam burung hantu..

      COME ON… semua org tau ko hentam burung hantu @ OWL
      iaitu pemiliknya ND… Siap hina laki dia..
      Hanya kerana ko tak sebut nama penuh dia dan nama penuh laki dia…
      Ko anggap… ko tak buatt tuduhan atas sesiapa?

      Betul kata ko… Malaysia ada undang2 kan..
      Ko ingat kita rakyat Malaysia ni boleh selamba fitnah org dengan gunakan nama samaran org…. pastu cakap… sy tak sebut nama siapa2.

      Kali ni aku harap ko takkan terlepas.
      Tak bermakna selamat 7 tahun yg lepas…
      ko akan selamat kali ni.

      Aku bukan peminat ND, lg aku nyampah kat laki dia Si Nedim.
      Tp… aku rasa perangai ko yg skang ni membuatkan org nampak…
      Seolah2 selama ni ko pura2 je baik…
      Nasib baik Jejai tak ceraikan ko masa mengandung mcm Nora..
      Kalau tak konfem meroyan…
      Skang pun dh lain mcm meroyan nya…

      353

      1
      • wekkkkkkk says:

        …jadi dlm kes ni..ND/FS…. saman SAJAT la…
        Penganjur x jmput FS…Sajat yg jemput…
        ..tapi ND tarik diri jika FS datang…..
        maknenyer…..SAJAT tak peduli ugutan ND..
        SAJAT nak laga.-lagakan FS/ND lah…ya..

        ….lebih dari ular belitnya ni…”kebenaran akan terbukti nnti ..kata ND…so ND jgn terburu2….saman org….relek sis / FS pun tenang..

        Guna FBI lah dlm permaslahan besar dlm Malaysia skrg ni…Najib / Zahid pun tax tahu citer FS/ND…kenapa org FBI akan dtg ke M;sia..

        1

        51
        • Anonymous says:

          ape benda kau merepek ni labu.. nd bukan tarik diri klu fs datang.. penganjur INGAT nd AKAN TARIK DIRI, klu fs datang.. tp nd xkesah pun. simple bm kot.

          82

          0
        • mia says:

          weh mende ko ni, simple ayat dalam BM pn x pandai baca.. Orang mcm ko ni la yg buat sesuatu cerita tu bila smpai kt orang jadi lain.

          49

          0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous .May 15, 2017 at 4.45 pm..

          “Nora TAK PERNAH cakap dia akan tarik diri kalau FS ada..
          Pihak penganjur yang khuatir dengan kehadiran FS, ND akan tarik diri…
          Sbb FS bukan dijemput oleh pihak penganjur..
          FS hadir atas jemputan SAJAT.”…

          aku fhmlah…pumpkin

          11

          4
        • ohlala says:

          “Pihak penganjur yang khuatir dengan kehadiran FS, ND akan tarik diri…”

          wekkkkkkk kau bodoh ke apa. kau tak nampak tu ‘PIHAK PENGANJUR KHUATIR” bukan ND yg khuatir.

          32

          0
      • sesiapa jela.... says:

        Masalahnya penganjur yang gelabah lebih…pikir keadaan akan huru hara…rasanya diorang akan profesional dalam kerja..memanglah penganjur akan lebih jaga ati ND sebab brand die ade dlm koleksi tu…FS sekadar artis jemputan Sajat je tp x perlulah buat andaian mcm tu…kenalah profesional….selama ni Nd ngan FS berjmpa dlm event mane2 pon diorg profesional je…bkn 2,3 org je dlm event tu…mungkin xkan bertembung pon…wallahualam…

        46

        0
        • Anonymous says:

          bab profesional….aku yakin pd FS. dia sgt pro bab2 kerja nie.
          jgn la kita nak tutup mata semata2 benci FS.

          1

          93
        • Anonymous says:

          Dah siapa yg ckp kat fasha org nak halau dia tu. Entah ada ke x penganjur ckp pasal halau. Saman pun x leh menang. Penganjur ada hak nak halang ke x. Dia yang memalukan diri dikatanya org malukn dia padahal dia yg up status tu dulu. Kalo dia duk diam je xda sapa tau

          45

          0
        • wekkkkkkk says:

          ” Pihak penganjur yang khuatir dengan kehadiran FS, ND akan tarik diri…”
          so..mcm ugut je pada penganjur…

          Sama la…dh brpakat….kalau x…xkn buat pada FS…knapa pihak pengajur takut pada ND ke…sbb suami anak Menteri kan…

          …ngok utk …ohlala..May 15, 2017…5.31pm , Anonymous .May 15, 2017 at 4.45 pm dan mia , May 15, 2017 at 5:08 pm .

          0

          22
      • Annnoooonyy says:

        Btl tu…seolah olah meludah ke langit jth ats muka sendiri…si FS ni boleh la geng ngan si RITRUDE….bercakap mcm semua die je y btl

        50

        0
      • Pulak, mengelabah says:

        Gara2 FS tak reti duduk diam walaupun tengah bercuti, tiap kali dia up status jer mesti berbelit2 jadinya.. Mengelabah betullah minah nie.. Bingit!
        Bila nak sentuh pasal peribadi ND aku memanglah x berkenan sangat pun dengan high profile dia.. Dari waktu bercinta dengan current husband dia lagi asyik berkepit..
        *Tapi!! Dulu dia x berkepit ngan ex husband dia, ex dia kena rampas tau sampai kena cerai waktu mengandung.. Time tulah I ikut perkembangan dia susah payah jadi ibu tunggal T.T
        Tak macam FS nie, sejak kena cerai satu persatu kontroversi fia buat..

        67

        0
      • Anonymous says:

        Orang belakng tabir..baru aku faham kisah sebenarnya…
        Hah mereka yg sokong FS bukak mata dan telinga..tkyah nk meroyan kalau tk tahu apa2.
        Anyway FS aku dh dapat judge siapa kau sebenarnya…dah salah cuba putar alam..kau ingat kita ni semua budak2..konon tak sebut namalah..tapi sebut burung hantulah..cari laki kayalah bla bla bla..kalau kau tak cakap pasal ND abih siapa lagi? Takkan azwan ali pulakan..

        57

        0
      • Pida says:

        Ewah ewahhhhhhh. Kau cakap ni kau tahu ke?? Video dah adaaa lah. Video live lagi tuu Jakel oncall dgn Sajat pasal ND taknak Fs adaa . Jangan cakap pakai kepala lutut. Kalau 100% tahu cerita sbenar takpe. Ni setakat baca2 gitu takyahleeee.

        2

        43
        • Podahhh says:

          Lagi samdol acah2 tahu and rasa betul.. Setakat video/rakaman main petik nama ND jer ko nak loba siut.. Engko yang ketinggalan konon nak budjet tahu semuanya..

          27

          0
        • Duality says:

          Okla lg ND hidup mcm tu….
          Meh aku ingatkn ko spe FS yg nobody tu….. :

          -Pernah isap rokok
          -Pernah minum arak (kwn aku penah jd bodyguard FS….mmg nampak dia buat benda kotor ni)
          -Pernah pki bikini dkat luar
          -De masalah dgn ex mertua.
          -De masalah dgn famili. Adik bradik dia mmg sosial. De sorg adik dia jd penyanyi band club. Ko bleh byangkn cmne hidup adik pempuan dia
          -Ye famili dia mmg nobody
          -Suka mengaibkn org
          -Suka bri kenyataan teruk
          -Suka fitnah org
          -Suka ckp lepas
          -Kaki gaduh
          -Skg sikit nk kaitkn hidup ibu tunggal
          -Saiz B CUP JE
          -Memang sosial hidup
          &
          -Masih x jumpa org kaya nk djadikn suami.

          Nk thu beto hal ni ko g tnye org len xpn google je…..hahaha

          2

          2
        • KUKUKAKAKKIKI says:

          hahahha aku tak paham… dan aku tak rasa video tu bukti… just convesation sajat jer… bukan keluar kenyataan dari ND or penganjur… bahahhahahha aku yang bodoh or blur… tp yg pasti tu bukan bukti ler…

          21

          0
        • fromthe_truestory says:

          aku sokong ckp ko: Pida..May 15, 2017 at 7:23 pm
          Org kalau hati busuk, mana2 reply comment pun ada busuk….mcm lh dia yg perfect semua reply…

          2

          6
      • anon tertekan dislike komen org be says:

        Sorry tertekan dislike pulak. Aku like 1000x komen ko wahai org belakang tabir

        16

        0
      • nur says:

        agree………… dah lah xdijemput oleh penganjur………..nak mengamuk xtentu pasal

        30

        0
    • Anonymous says:

      Untuk info ko, slalu org buat statement memang akan letak tmpt dia tulis statement tu. Ada yg letak tarikh sekali.

      28

      9
    • raff says:

      first time pegi kot! kikiki

      15

      0
    • Anonymous says:

      FS bole la start menabung dari ari ni, maklumlah lps ni mmg muflis abis satu family, da la x berharta, rmh pun x de, rmh FS skrg pun masih harta Jejai, cuma sbb bercerai kira harta sepencarian tu yg FS claim rmh tu harta dia, padahal sesen pun x de duit dia masa beli rmh tu, lain kali jgn ikut sgt nasihat mak kamu tu perangai dia pun bkn baik sgt, semua org dimakinya, cerita semua pusing mcm citer tamil nak bagi betul kedia..kesian tgk kau Fasha..semoga kau tabah

      59

      0
      • Anonymous says:

        tak jgk rasanya, sbb jejai masih sygkan janda dia ni. sure dia akan support utk dptkan good lawyer. ant ND dan FS sah2 cinta hati jejai ttp pd FS (xyah nak nafikan) ni soal hati. kalau FS kalah pon silap2 jejai tlg bayarkan. cinta mati ni oii! bab hati & perasaan ni lain.takkan sanggup kita tgk org yg disayang dlm kesusahan.so, jejai will always be there.

        5

        42
        • Anonymous says:

          Jejai..mak dia dan orang2 yg sewaktu dgnnya..aku 100% tak caya dorang sukakan FS..
          FS siap maki hamun klurga jejai..bagitau media jejai mengacau dia..makin nyampah mungkinlah..

          40

          0
        • Anonymous says:

          hahahahaha..berangan2 dlm novel ke kak..pernah bercinta je pernah khwin je. cinta mati knon kah333 x kan jejai relax je cerai skg.haha..x tahan perangai mcm pasha..dr suka jd x suka..yg xminat nd pn boleh mnyokong nd..dh mmg hina sgt ape yg pasha buat tu..x hbis2 meroyan lg2 plk lps kena cerai nie..

          11

          0
      • Anonymous says:

        malukan diri sendiri fs ni.. ckp nora harap duit laki.. fs sendiri xde umah sendiri… showoff mcm serba mampu… nk tido pon harap ehsan umah si jejai yg sesen bukan hasil dia..

        45

        0
        • Pida says:

          Eh kau cakap ni kau tahu serba serbi smua ke? Memang betul pun apa FS cakap tu , ND tu harapkan duit laki jee . Bukan nak usaha sendiri. Fs tu lagi okay sebab dia pandai berdikari cari duit makan apa smua sndiri. Em entAh2 yang cakap ni pun suka makan pakai duit laki ahhahahaha

          1

          47
        • Anonymous says:

          Kenapa fs ingt nd xde duit ek. Dorg dua2 blakon drama. Nd blakon filem gak polis evo letup tu. Duta company besar2 oppo safi rania lg. Bisnes lg kafe la baju la. nd sendiri lg bnyk duit rasanya tp dia kahwin org kaya utk taknak jatuhkan standard dia la. Klau part duit nd sendiri earn a lot

          46

          1
        • Anonymous says:

          ND jauh lagi berdikari.. berniaga berusaha ade bisnes sendiri cari duit mkn pakai.. lagi jauh ber duit dibanding FS.. kene keje xabis2 merengek janda anak dua cari rezeki.. takat berdikari tuk mkn lepas laaa.. walhal tinggal umah free dh cerai harap jejai tanggung lagik.. terima kenyataan fanatik FS..

          37

          0
        • fromthe_truestory says:

          sokong ko “Pida …May 15, 2017 at 7:43 pm .
          org kalau hti busuk…mana2 comment reply pun ada busuk

          0

          9
      • KEPO says:

        Betul3x…

        0

        0
    • tak tahu says:

      kan tu kenyataan untuk akhbar, memang lah perlu , kau tak pernah baca surat khabar ke ? masa, tempat tarikh semua perlu dinyatakan .

      5

      7
    • miss kepah says:

      dia bukan nk show off dia kat autralia, phm tak kenyataan akbar tu apa? mmang kena bubuh di mana knyataan itu dibuat, buh nama full. tula rakyat malaysia, baca gosip je rajin, baca akbar malas, nak hentam orang no 1…aritu ND akad nikah pakai seksi, kecam ND, arini FS sindir ND, kecam FS…hmm yelah kecam selagi buleh ye,,,,

      i genuinely want this drama between two lady bosses ni berakhir cepat. I will be the happiest if they can bury the hatchet. it has been years, almost a decade. come on.

      6

      23
      • Anonymous says:

        Setahu aku ND dh lupakan..waktu FS beranak pun dia jengok FS waktu dlam hari..walau dh tkde apa2pun.. Wlau fasha berjaya rampas jejai..begitu kuat dn tabah hati ND..cuba fikir2kan.
        Mungkin incident baru2 ni fasha bercerai dgn jejai..ND dah mula tk suka dgN FS..Al maklumlh kn ND dgn bekas mak mertua masih saling berhubung demi cucu..aku rasa bekas mak mertua masih sayangkan ND berbanding si FS.

        51

        0
        • Anonymous says:

          mak mertua sayang/suka pon buat apa dah kalau anaknya jejaitu tak suka! ish! tak paham aku…yg nak kawen dgn nora tu mak jejai or jejai?? akaki ada ka??? setakat mak mertua suka tp jelik pon tak guna! aparaaaa!

          0

          14
        • Anonymous says:

          mana kau tau jejai x suka nd?hahaha. n perlukan mak jejai x syg nd klu jejai xde pape dgn nd? jejai, jejai la. mak jejai, mak jejai la. lantak dorng la. kesian..fans pasha desperate mcm pasha

          12

          0
        • destiny says:

          woi siapa cakap FS tu rampas jejai dari ND?? kalau kau nak tahu dari dlu FS tu memang dah dgn jejai sebelum ND lagi. ND tu yg sebenarnya rampas jejai. lepastu jejai confess yg dia tkde perasaan cinta dkt ND sebab tu dia ceraikan ND. dia kawin dgn FS masa dia dah jadi duda. and jejai sendiri dah jelaskan yg FS bukan perampas. memang mak jejai semua tk suka FS sebab FS bukan menantu pilihan keluarga jejai. jejai fight utk FS eventho satu family tk suka FS. ND pilihan family sebab kawan baik dgn adik beradik & sepupu sepapat jejai. mcm mana aku boleh tahu cite ni? sebab jejai sendiri pernah cerita depan kawan2 aku. lain kali sblm bercakap or buat assumption bodoh, baik selidik dlu betul2.

          1

          7
    • Anonymous says:

      fikir sy jer yg persaan kat bwh tu

      1

      0
    • Anonymous says:

      So what is your problem then?

      0

      0
    • Anonymous says:

      What is ur problem then?

      0

      0
    • anyn says:

      mak jejai wish mothers day utk nd je.. padahal anak fs pn cucu dia jgk… darah daging jgk.. hadoi masalah rmahtgga msalah family satu mesia tau

      11

      1
      • anonymous says:

        sbb nd wish dulu kat mak jejai..tu yg mak jejai balas blk..kalau tgk ig mak jejai ade je dia letak gmbr dgn video anak2 fs tu..bkn xde langsung..

        23

        0
    • LATTY says:

      YANG KAU JELES KENAPA?
      SBB KAU BELUM PERGI AUSTRALIA.
      DIA BUBUH AUSTRALIA SBB NAK BGYTAU DIA MASIH DI SANA.

      0

      3
    • Anonymous says:

      Fs ni kan ckp dgn dri sendiri ka apa. X matang??? Yg ko tu siap post kat ig mnta ksian dgn org ramai pastu ckp SUPERMOM. Hellooo kalau ko kat ND xtau la apa ko kerjakan. Org yang bodoh je x terasa dgn statement ko kat ig. Ni la klau bkawan sgt dengan bapok. Dah makin menjadi. Meroyan!!! Dulu nd ok je lawat ko tM ko dah branak!! Ni dia dah bahagia ko kacau lg

      8

      0
  2. ciknona says:

    buat la apa yang terbaik fasha .. i pray for ur happiness

    7

    20
  3. kiah senduk says:

    tula menulis tanpa berfikir, bila dah jadi kata TAK MENULIS NAMA SESIAPA. tapi semua orang tau FS tulis dengan niat dan ditujukan pada sesiapa.

    111

    0
    • Anonymous says:

      Lantak dia lah nak tulis apa pon. Dan lantak ND la nak saman ke apa. Eleh si botak Nedim tu pon selalu je buli orang kat social media dia. Takde pulak nak kecoh.

      3

      39
      • jiran cik melati says:

        orang tak kecoh laa sebab dia bukan artist pun…ni citer pasal 2 PELAKON WANITA yang pernah bersuamikan orang yang same..adoiii ko ni…

        30

        0
    • Ethereal says:

      Betul..dah tentu org pun blh agak siapa yg dia maksudkan..siap tulis “Burung Hantu” itu kan jenama pakaian ND..ND kena hentam teruk2 baru cakap xmaksudkan sesiapa.ND nak saman FS nak ambil tindakan undang2 huhu..xhabis2.Dah tahun 2017 pun masih xblh berbaik dorg nih…Dah nak puasa pun xelok gaduh2..Cubalah bersikap matang keduanya..Gaduh mcm mane pun tetap blh jumpa..industri perfileman ni bukan besar pun..balik2 pun jumpa..Saling membenci boleh tidur nyenyak ke dorg nihh?? Haizzz xfaham..

      34

      0
    • Anonymous says:

      tulisan sebelum ni pun sangat berterabur ayatnya dan mengikut emosi.. seperti apalah orang2 berfikir sehingga percaya.. tidak menyokong mana mana pihak..

      19

      0
  4. belati says:

    gajah sama gajah berjuang….semut menyorok di tengah2..
    Gajah2 tadi sampai berguling kat tanah…semut tadi dh masuk lubang
    sambil katawa
    padan muka mu dua ekor gajah yg bingai…

    13

    0
  5. kemboja says:

    tindakan dia up status IG matang lak?? tak sebut nama tp ada # org dh dpt agak dh.. kebetulan ND ada sana.. tak taula kalau ada org pendek yg lain. cepat sgt tunding jari pd org lain nak2 yg melibatkan ND..

    72

    0
  6. shay says:

    Neelofa ade post “EMPTY MINDS MAKE THE MOST NOISE”

    60

    0
    • Anonymous says:

      Tapi Neelofa pun selalu je make noise masa dia dengan Fattah. Claimed Fattah kantoi la, dorang penah couple awal-awal berlakon la, etc tapi Fattah tak cakap apa-apa pun. Itu bukti Neelofa pun got empty minds la kan?

      92

      0
    • NUR says:

      yup………………..ND KENA CERAI WAKTU MENGANDUNG…………XDE PUN DUK BASH KELUARGA fASHA SANDHA, FS KENA CERAI LEPAS DPT DUA ANAK…. BASH KELUARGA ND………….

      24

      0
  7. stiap hari jejai cuma membaca jer says:

    drama ni makin best lak, tp apa tajuk dia hah? nak donlod lagi

    5

    0
    • Anonymous says:

      mengingatkan aku pada pergaduhan diva actress malaysia OGY – ErMA FATIMA. sape ingat???

      7

      0
      • fromthe_truestory says:

        Diva bergado…dulu tu ya…last2 dua2 x dpt anak dri si lelaki yg ingini tu…itu kawen ini x ada anak…ini kawen ini, pun x ada anak jugk..
        last2 ,,,very good bye…..sama2 janda skarg..
        (apa2 pun anak u pemberian Allah kan..aku tau)…sbb ko tanya la Anonymous

        3

        1
        • Anonymous says:

          eh…erma xjanda la. kn bade xnk ceraikan erma, walaupon erma tu xleh lahirkan zuriat. respek la kt bade.

          8

          0
        • fromthe_truestory says:

          hai Anonymous”..akhirnya kitapun sama2 slhkn.. 2x5x2..
          btulkn Bade bkn berebut eman manan…yg sebut Ahmad Idham tu lagi kelako..kehkehkeh..
          thtg cerai tu x tau la..cuma aku baca dulu tu’failkan cerai”..selebinhya x update..

          apapun kak “fromthe_truestory”…ni muda 5 tahun dri kak erma fatima…tapi mgkn sezaman dia gak…pnh suatu ketika dulu…kak Erma Fatima tu masa muda terserempk kt “Central Market KL gn Bade”…wah lawa dn handsome lh …masa tu tahun 1990….

          2

          0
      • Sakura says:

        kenapa makcik Ogy dgn Erma Fatima bergaduh ?? … berebutkan Ahmad Idham ker ??

        0

        2
        • Anonymous says:

          berebutkan Eman Manan lah , bukan Ahmad Idham .. Ahmad Idham tu dgn Haliza Misbun Cinderella.

          8

          1
        • fromthe_truestory says:

          bukan berebut |’ BADE ke..bekas laki erma..bila erma dh kawen gn Badie….baru Ogy kawen Eman..
          ..Bukan berubut Eman Manan”…..
          ko ni “kelakor la Sakura”..apa kena gn Ahmad Idham..tersedak Ahmad Idham.

          dan Anonymous..Ahmad Idham tu cuma berlakon je gn Haliza Misbun dlm story “Cinderella”..
          yg popolar..lagu tu…KIta memang bukan di jodohkn bersama..”..

          4

          0
        • Anonymous says:

          Itu cerita zaman dolu2 larr dik oiyy.
          Zaman2 kak ogie gn EF jahiliyah lagi.
          Yg aku suka scene time ogy meroyan smbil pegang trofi dia tu smbil terpekik2 “tergedik2” kt EF.

          Mmg kt luar cerita pn dorng gaduh btl kn??

          2

          0
        • fffffff says:

          kah kah kah siak no ahmad idham…selera plak si tek lalat tu nk n dorg bedue.. hahaha…ngek la ko ni…

          1

          0
        • Anonymous says:

          ni sejarah lama..budak2 skrg mana tau. ogy-eman mana-erma. masing2 tgh hot & famous masa tu. ingat baju kawen ogy yg merah menyala …tp cantik kena dgn kulit dia yg putih melepak. kira masa tu best women win la.

          5

          0
        • Cat Lover says:

          Ahmad Idham dgn Haliza Misbun memang bercinta dulu masa shooting drama Cinderella…..tapi Ahmad Idham x nak ngaku. Nak jaga saham kot…time tu kan dia tengah hot mcm Fattah Amin. Lepas abis drama Cinderella pun dorang still rapat …..lepas tu senyap mcm tu jer…maybe dah x ada jodoh.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Ogy kahwin dgn Eman Manan.
          Erma Fatima kahwin dgn Bade, bila masa lak dorang rebutkan jantan ?
          Dulu Ahmad Idham memang couple dgn Haliza Misbun … dorang berlakon sebulan di New Zealand tapi dia x nak mengaku bercinta… kesian Haliza

          2

          0
        • fromthe_truestory says:

          “Ogy kahwin dgn Eman Manan.
          Erma Fatima kahwin dgn Bade, bila masa lak dorang rebutkan jantan ?..Say: .Anonymous..May 15, 2017 at 11:34 pm

          FYI,
          ..Erma kawen dulu..tak lama lpas tu baru Ogy kawen..
          Rasanya mmg u x tau citer ni…dh lama., ..selain bengang yg Erma kutuk Ogy .

          Anonymous..May 15, 2017 at 11:34 pm

          0

          0
    • wekkkkkkk says:

      reply utk “tagline atiap hari jejai cuma membaca jer”..
      Ddisbbkan byk perkataan “tidak”..
      1. TIDAK PERNAH.
      2. TIDAK MENULIS NAMA SESIAPA.
      3. TIDAK PATUT TERASA.
      4. TIDAK TAKUT.
      5. TIDAK MASUK AKAL.
      6. TIDAK BERJAYA.
      7. TIDAK AKAN.
      8. KURANG MATANG.
      ..jadi kita bagi tajuk..”…Pernah Menulis Terasa Takut Akal Kurang Matang:..

      25

      0
  8. Anonymous says:

    Harap ada jalan penyelesaian terbaik. All the best to both of u.

    4

    0
  9. lara alana says:

    aik
    buat status tapi off komen
    pemenda laa dia ni

    19

    0
  10. Munzirun Mukminin says:

    FS nampak sangat awak dah takut. Nak putar belitkan perkara kat orang ramai. Kalau tak nape tiba2 buat STATEMENT MATANG & tidak serahkan peguam awak nanti yang selesaikan. Tunggulah kes dibicara dulu & tengok kebenaran kat sape. Takpun awak diam je & tunggu perhitungan di akhirat.
    Terima Kasih
    Munzirun Mukminin
    Malaysia

    88

    0
  11. Pulak, mengelabah says:

    Waktu ND nak saman bukan main lagi kata ikuti perkembangan kes nie walaupun tengah bercuti, siap bagitau tak takut dan #burungpsycho bagai.. Bila jakel dah bagi komen kat Awani boleh plak korner2 ayat dia.. luculah kamu nie FS..

    73

    0
  12. Nur Sajati says:

    Orang yang matang adalah orang yang kuat menyindir-FS

    50

    0
  13. Addin says:

    Tak pernah tulis nama sesiapa tapi hashtag semua tahu dia tuju pada siapa . and tu pun dah cukup nampak macam sebar kan fitnah.
    Lepastu nak cover line “tak tuju sesiapa” . dia baru tersedar lettew hahahahahah
    Even though tak minat dua dua but fasha kind of childish.

    65

    0
  14. HAGU says:

    mula2 kesian kat FS tp bila dah jd camni terus x jadi kesian..lao aku jd ND aku pun marah..walaupun x mention nama tp hint tu kan ade..org da bole agk sape..lg 1 siap kutuk family ND ckp org lain tanggung family ND..lao mrh ND kutuk je ND sorg x yah nk libatkan family pulak kan..kan da kena saman..x kisahla org nk ckp ND hipokrit ke ape tp dia x penah pulak nk post buruk2 pasal FS kt media sosial..ni da la ko punye ig public org yg x follow pun bole tau ko post buruk2 pasal org..

    47

    0
  15. fromthe_truestory says:

    hai..pegi jln2 kt Australia pun hati tak tenteram….nk tenangkan hati dn tenangkan fikiranpun x dapat…sian ko FS.
    Jgn ko “lestik’ kanggaru tu lak ya…..lpas geram kt org tu…x pasal2…di saman kt sana..sbb kannggaru mati tetiba kerna perbuatan org M’sia..kbetulan Ko tgh pegang lestik dn ada batu…

    44

    1
    • Anonymous says:

      kau ni org gila baru kat beautifulnara ke? asyik reply komen, mcm takde kerja lain.

      4

      0
      • fromthe_truestory says:

        Org kalau hati busuk, mana2 reply comment pun ada busuk….mcm lh dia yg perfect semua reply…

        ..apahl ko ssh hati sgt aku ada kt sini..ko tu yg x keja kan…byk btui nama ko Anonymous…tak keja ke..
        Aku ni org lama…bkerja..dtg keja…reply komen je…mana ada keja..Tapi bos bayar gaji penuh…ko ada..

        1

        1
        • fromthe_truestory says:

          bila aku row….byk btui tagline “Anonymous”…mmg u x kejakn…warna logopun hmpir sama…mesti org yg sama…stakat ni aku x rabun lagi…walaupun org lama dn blum paki crmin matapun….zoomkn …cubalh ko blok akunyer tagline…email aku…boleh x…

          1

          0
  16. Keee says:

    FS oh FS. Klau dah #burunghantu tu semua org faham dan tahu siapa yg ditujukan. Jenama ND OWL. Sah2 dia sorang je bwk jenama tu di majlis tersebut. Dlm video yang kononnya bukti pihak penganjur call sajat pon terang lagi nyata sajat sebut NORA. Mmg awk berniat dan tujukan status ig tu dekat ND. Siap # mcm2 dan buat lg status tentang keluarga dia semua. Aduhaiii skrg ckp tak mention nama pulak. Pelik pulak perangai mcm ni. Siapa yg tak matang pon tak tahu la. Bwk2 beli cermin dekat Australia sana ye.

    68

    0
    • Anonymous says:

      dia ingat dengan delet semua hashtag tu dia boleh corner2 .. dah berlambat orang screen shot post ori dia.. pandai pulak edit post..

      22

      0
  17. anonymous says:

    FS patut jd mcm anzalna..ingat kes anzalna dedahkan keburukan neelofa time dewi remaja dulu smpai neelofa nk saman anzalna..last2 anzalna minta maaf kt neelofa walaupun org ckp permohonan maaf tu dibuat secara paksa tp xde merugikan sape2 pun sbnrnye..neelofa pun x jd saman cuma anzalna x leh sebut nm neelofa lg je pastu kan…kan senang camtu..hahaha

    34

    0
  18. Bom says:

    Boooo fasha….. Childish and immature!!!!

    49

    0
  19. Nelydia says:

    Fasha Sundal ni meroyan tak habis.Mcm mental pun ada juga. sian!!

    28

    0
  20. Donald Trump says:

    Bimbonya FS ni.

    25

    0
  21. Pasha Sendat says:

    Hek eleh. Takot la tu. Dah penganjur mohon maaf, FS tak leh nak tembak ND lagi. And plus dah kena hantar surat saman, trus tak nak buat PC konon. Padahal kate ikut perkembangan berita biarpun duk melancong kat Australia. FS ni mmg giler ah. Kalau bukan giler perhatian, giler nak cari rampas laki orang. Puhleaseeee la FS. Ngko tu dah la mcm bapok, cukup2 la nak cari gado.

    Pasha Sendat
    Dalam Jamban – Malaysia

    44

    0
  22. alin says:

    biar nora danish saman jek fasha ni. n mintak peguam stop fasha dari terus perli2 family Nora. Dah lah kutuk nora. pastu kutuk keluarga nora. Up diri sdri dlm ayat tu. Padahal cube tgk berita awani tu..dlm tu owner Jakel dah maklumkan akk nora ckp diaowg ok.N mintak Penganjur layan FS mcm biase, n bagi layanan baik lagi pada fasha.

    Dosa fasha ni sbb selalu pk negetif jek psl org lain. Padahal org tu byat baik pada dia.

    61

    0
    • Mira says:

      Yup. Tolong la saman. Harap2 berjaya. Dah bertahun seronok sangat jadi pembuli siber kutuk maki hina mengata menghentam orang dalam instagram dia. At least boleh letak titik dekat perangai tak semenggah dia tu. Kadang2 kita yang malu baca ayat dia and mak dia tulis kat instagram. Mencarut sampai terbuka merata rata aib family sendiri, haih.

      52

      0
  23. ... says:

    Fasha oh Fasha.. memangla kau tak bubuh nama siapa tapi semua peminat seni tanahair tau siapa hidung kembang, pendek dan Burung Hantu yang disebut kau tu. Siap fan dan haters ko tag dia lagi kat statement Ig ko tu. So ko tak perlu berpura-pura okei. Kau yang mula dulu. Entah macam mana pondan mengaku khunsa tu menyampaikan cerita dengan kau sampai kau meroyan beri statement panjang lebar kat Ig. Setakat video conversation tu entah sahih ke tak sebab siapa-siapa boleh berlakon berpura-pura. One sided conversation katakan. Apa-apa pun kau yang buat statement itu dulu cakap macam-macam tanpa bukti rasmi dari pihak Jakel. Jakel nama besar senang bagi kau check reconfirm dulu. Ini tak.. meroyan nya dulu. Eleh. Antara kau dan Nora Danish sapa yang dulu buat rumahtangga masing-masing cerai berai??? Eleh.. suruh orang move on tapi kau yang selalu meroyan kat Ig juga. Perempuan mana yang tak benci kau apabila kau sebab perempuan tu kena cerai.. lebih-lebih lagi time mengandung???

    54

    0
  24. Mira says:

    Kurang matang katanya. Awak post siap kutuk hina family ND matang ke? Kutuk fizikal orang matang ke? (kau siapa nak kutuk fizikal org weh. Kurniaan Allah kot) Kutuk ND dan family makan harta lelaki matang ke? Pegi holiday pun siap mention guna duit sendiri tak guna duit lelaki lain atau orang lain matang ke? Awak campurkan semua dendam kesumat bertahun dulu dengan isu halau ni matang ke? Post kat ig dan biarkan semua die hard fans awak kutuk hina orang lain sampai sekecil kecil perkara dalam hidup orang tu, matang ke? Fasha Sandha so funny. Dalam statement ni pun sempat mengungkit hal 7 tahun dulu. Belah sana nak saman fitnah, dia pun nak saman malu. Dalam hal ni rasanya Fasha yang terlebih malukan ND. Rasanya la. So siapa yang sepatutnya saman malu siapa ni?

    71

    0
    • Anonymous says:

      Si pasah ni nk buat saman malu sbb dia dah termalu sendiri. Tu dia buat saman malu tu. Muka dh tebal weyhh.
      Kahkahkah.

      16

      0
  25. amira says:

    fasha siap sumpah atas nama anak even dah tau cerita sebenar dr owner jakel.
    Apadaa..nti anak yg kene makan sumpah baru tau.

    49

    0
  26. bravoo_girl says:

    Semua org salah, tindakan FS jer yg betul ehhh… Yg tulis bagai kat IG tu matang ker Cik Kak oiii… Hanya org bodoh je yg x tahu ko tuju kat sape hahaha..

    Dulu ex mak mertua x betul, lepas tu ex husband skrg Nora plak… Ko je yg btl ehh FS..

    Actually den nie x minat pun ngn ND tp dalam hal nie den rase FS nie b’tindak melulu di sebabkn HATI yg penuh dendam & x puas hati tu dah b’sarang dlm hati tu..

    Biler ex husband ambik anak, update le kat IG rindu ank bagai nk gila.. Kalu ko gi function etc x de plak update mcm tu… Org lain pun ade ank Cik Kak oiii & org lain pun ade cari duit sendiri utk gi holiday & besarkn ank tp x de war2 utk org lain tahu mcm RR.. Niat tu kene perbetul Cik Kak…

    Kesian kat anak2 tgk mak2 dia org gaduh.. Doa byk2 pd Allah agar ego tu jgn tinggi sgt, niat tu biar lurus & hati tu biar bersih…

    #bukanteamfasyadanbukanteamnora

    48

    0
  27. pineapple says:

    First, ini adalah pendapat peribadi..bagi saya tindakan kedua-duanya kurang profesional based on tempoh mereka berada di dalam industri..both dah established and they have their own specialties..they could have settle it maturely, instead of choosing IG to explain everything..maafkan saya kerana pada saya kejadian ini hanyalah satu sebab untuk trigger balik perasaan kurang senang towards each other..as all of us know that they have bad blood before this which both of their marriage failed terribly..this is nothing more than revenge and perasaan tidak pernah redha dengan kehidupan, baik diri sendiri or orang lain..to both of them, ramadhan is just around the corner..im not muslim but i do respect ramadhan..(sebab saya suka bazaar ramadhan :) )so, bersangka baik is much more better than keep on digging benda dah lepas..be your true self..
    #whatrespectisallabout #pendapatperibadi #nohardfeeling

    5

    10
  28. Jemahs says:

    Eee kan dah malu. Padan muka emo tak bertempat. Cepat melatah. Siap tulis jadi ibu tunggal bagai lah. Bercuti guna duit sendiri lah. Aku tak suka pon ND tapi mentang la dia tak pandai menyindir, suka hati je kau memperkecilkan kerja ND and cakap ND bercuti guna duit laki. Konon berbangga status ibu tunggal, tapi ko tak ingat ND lagi awal jadi ibu tunggal sebabkan enko. Loser FS

    66

    0
  29. Ina Farhana says:

    Tapi dia ade letak komen kat last sekali “All the best to you burung hantu” walaupun tak letak nama seseorang. Semua tahu burung hantu tu (owl) jenama nora danish. Kan dah bagi hint tu nora danish. Masih lagi post instagram tu kat web abg nara ni..hahah

    27

    0
  30. melati says:

    shame on you la fasha. nampak sgt sape yang childish *smh

    24

    0
  31. fifi says:

    Aku x minat dorg tapi aku x berkenan dgn burung hantu tu… Mmg jenis hidup suka ditaja. Peace! P/S: mesti jap lg peminat ND dtg hentam… Dorg ni dpt allowance dari ND kot utk benci org2 yg kecam ND. hehe

    1

    46
    • nurul says:

      kang jap g peminat ND plak ckp peminat fasha dpt allowance dari fasha.. sampai kiamat x abes korg ni..

      9

      0
    • min says:

      ni mesti sofhi si bapok. hahahaha..

      weyh..hanya org yg waras je lah bole fikir mne yg betul or x.

      akal tu xperlu di sogok dgn duit tp didahului dgn kewarasan. ada faham. hahaha

      13

      0
    • Bibi says:

      Bistu fs xpernah ditaja??datuk S tu sape fs??jgnlah hanya krn skrg da xlaku dikalangan penaja meroyan kat jemaah2 tajaan lain…btw mmg tanggungjawab suami utk menaja isteri paham

      31

      0
      • tahubanyak says:

        You silap kak..dato s tak pernah taja fasha..pasal dato s berkira nak taja fasha lah fasha tinggalkan dato s. siapa nak ber girlfriend kan perempuan pyscho suka maki2..selalu duduk bawah pokok depan rumah orang stalk orang bila orang perasan kata kebetulan lalu. rumah orang bukan tepi jalan besar oiii boleh kebetulan lalu..baru kenal dengan dah minta bayar macam2 beli macam2. jantan bukan semua sama kak..ada yg kedekut ada yg pemurah..in this case dato s tergolong dalam lelaki yg kedekut pada fasha LOL sbb pyscho.

        9

        0
        • Keretakancil says:

          Serius ke weh??!!!versi yg aku dgr dr pasah dato s ni saiko..siap perangkap pasah utk bersama dgn dia dkt umah dato s..memula dgr mmg mcm pelik sbb yg nampak over gediknya si pasah.. tp layankan je

          2

          0
        • tahubanyak says:

          kaki putar belit (keling kan) mmg akan cerita yang murni murni je pasal dia.

          1

          0
    • Wi Fifi says:

      Jeles ler tu ND hidup mcm tu. Di ditaja ker, apa ker, engko peduli haper. Yg Pasha tu, hidup ndak bersumpah atas nama anak jer. Tapi bodoh bekilo. Macam hang la. K bai….

      20

      0
      • Wi Fifi says:

        *Hidup NAK bersumpah …

        3

        0
        • fromthe_truestory says:

          Hidup msti brsumpah…

          Sumpah mulut x guna skarg ni…guna kan kertas..pegi cop kat Pesuruhjaya Sumpah..baru ada bukti….

          Kalau tak, masakan ada Pesuruhjaya Sumpah…

          2

          0
  32. joyrapat says:

    tak silap saya apa yg fs maksudkan adalah die xtext terang2an nama NORA DANISH atau jenama nora..mmg die maksudkan nora tapi xtulis nama nora terang2an kt IG die..xsilap saya lah..mohon maaf klu saya silap..sbb klu dlm LAW nk tuduh org tu kena ada bukti yg sah maksudnye kena ada sebut atau tulis NAMA org tu..ty arif klu saya silap…

    0

    23
    • Anonymous says:

      tunggu jelaa next episod..nanti hakim bagi jwpan ..kalau FS post nama ND terang2 an…cepat sangat kisah ni naik court …biar mcm ni ..baru cam drama …tu pun tak tau ke.

      4

      0
    • Anonymous says:

      Tidak la dik..law of defamation cuba baca or google je..kdg tak perlu sebut nama, asalkan ada terkait dgn nd n org awam/pengikut ig fs tau sapa yg dmksudkn dh valid, klu tgok dmedia sosial mostly org tau sapa yg fs mksudkan..plus fs siap bg link video nursajat kt bio dia lg (kononnya bukti, tp dh delete) dlm vid tu terang2 sebut nama nora danish..mmg susah fs nk mng..hrp dia trunkan sikit ego n mengaku salah kali ni n mtk maaf spya xkena saman..kesian anak2 u fs..anggaplah ni sbg pengajaran fs..sudah2 lah.

      6

      0
      • kepohci says:

        dik.. law of defamation bukan senang2 nak proove dik.. fs n nd dua2 ada defence sendiri. biorlah hakim yg buat keputusan

        1

        1
    • Anonymous says:

      ND tu bnyk duit, menantu menteri, mmg bnyk org sanjung…si FS tu plak, nobody. tp ramai je kwn artis yg support si FS kalau tgk kat IG…

      0

      20
      • Duality says:

        Okla lg ND hidup mcm tu….
        Meh aku ingatkn ko spe FS yg nobody tu….. :

        -Pernah isap rokok
        -Pernah minum arak (kwn aku penah jd bodyguard FS….mmg nampak dia buat benda kotor ni)
        -Pernah pki bikini dkat luar
        -De masalah dgn ex mertua.
        -De masalah dgn famili. Adik bradik dia mmg sosial. De sorg adik dia jd penyanyi band club. Ko bleh byangkn cmne hidup adik pempuan dia
        -Ye famili dia mmg nobody
        -Suka mengaibkn org
        -Suka bri kenyataan teruk
        -Suka fitnah org
        -Suka ckp lepas
        -Kaki gaduh
        -Skg sikit nk kaitkn hidup ibu tunggal
        -Memang sosial hidup
        &
        -Masih x jumpa org kaya nk djadikn suami.

        Mk thu beto hal ni ko g tnye org len xpn google je…..hahaha

        2

        0
      • Anonymous says:

        tu sbb diorag tau sape sebenarnya ND!

        0

        7
        • fromthe_truestory says:

          ..hanya kerna org berduit, anak menantu org kenamaan , anak org kaya jelah yg citer boleh di pakai,….ini lah salah satu ada unsur2 rasuah…
          Org boleh pecaya dan sanjung jika org tu kaya dn brduit..walaupun pada hakikatnya…semua tahu bahawa bos/majikan tu mmng salah…

          ..ckp org kuli, mana org pecaya.

          0

          6
        • Go to hell your story. says:

          Butoh ah makcik from the true story ni…
          Abes mana kau tahu? Ko main fitnah je ye…..ikut akal logik bodoh ko??
          Sbb ko minay giler artis tu main sokong n buat je andaian.
          Macam mana ko tahu salah? AKU CABAR KO KALU KAU ADA DADA PEMPUAN bgtahu hal betul kat mahkamah.
          ko tolong ND bg duit rasuah ke jakel?

          Aku bkn nk kate ND or FS tu salah. Tp rakyat cm pencacai bodoh suka btindak tanpa bfikir.

          0

          0
  33. joyrapat says:

    tak silap saya apa yg fs maksudkan adalah die xtext terang2an nama NORA DANISH atau jenama nora..mmg die maksudkan nora tapi xtulis nama nora terang2an kt IG die..xsilap saya lah..mohon maaf klu saya silap..sbb klu dlm LAW nk tuduh org tu kena ada bukti yg sah maksudnye kena ada sebut atau tulis NAMA org tu..

    0

    12
    • Keranilawfirmje says:

      Yang…..awk pakai law negara mn ni yang…. tunjuk gestures xelok pon boleh kene saman tau…apatah lagi benda2 berkias ni….problem skrg fs MENGIYAKAN komen2 yg menjurus ke arah nd dan fs pon tdk menidakkan komen2 yg menuduh si penghalau adalah ND…

      22

      0
  34. nuwrul says:

    kesian gila kt fs ni…spa yg xmtang skrg nie??? dok up statement mcm org nk mati ! xmention nama ND KONONnya…

    15

    0
  35. Erin says:

    Tulah fasha ko kawan lagi dgn si Rita Rudaini tu. Kan dah berjangkit penyakit meroyan tu. Keja nak meroyan je tak habes2. Kawan plak lagi dgn si Sajat tu. Tulah org kata berkawan lah dgn penjual minyak wangi, bukan dgn tukang besi!

    20

    0
  36. Azri says:

    Sudahlah tu, fasha n nora bebaik jerlah kan dah nak posa nie… Tak untung pun nak saman nak bermusuh bagai, ingat tau fasha n nora anak kamu tu tetap satu ayah iaitu jejai, tak baik tau mak mak begaduh ,ingat sikit kt anak kamu tu tetap adik beradik laa, bina hidup baru jer lah bahagia memang perlu pengorbanan, walau pahit pengalaman fasha d benci atau tidak d pandang bekas keluarga mertua tapi kenangkanlah anak2 yer…

    1

    1
    • Anonymous says:

      keluarga ex mentua dorang sentiasa pandangkan anak2 depa..tak pernah pun pilih kasih bagai….ade je gmba ketiga2 anak dorang..pasal anak2 tak jadi hal..ini emak2 dorang ni..yang x pernah baik..nanti kalau FS dah kahwin lain…baru semua akn kmbali pulih…In Sha Allah..kita sama2 jela doakan..

      8

      -1
  37. Azri says:

    Kluara bekas mertua pun jgnlah mcm tak pandang fasha, buang yg keruh ambik yg jernih, hidup ni tak lama jer nafas hanya pinjaman, fasha pun move on lah bina hidup baru, nora n bekas mertua pun jgnlah tak pandang sangat pada fasha ni, manusia tak lari dari kesilapan, maafkan jerlah, jgn termakan sgt dgn hasutan netizens, utk kebahagian kluarga brsama jugak, tolonglah sedar ye netizens skrg ni suka tengok perbalahan, siap tag bagai ig nora fasha kat bekas mak mertua, nak hasut itu ini, silalah abaikan segala hasutan, bina hiduo baru bina kebahagiaan demi anak2 dan menantu

    7

    5
    • FS says:

      macam mana hang tau keluarga mentua dia tak pedulikan dia? mana tau FS yg tak pedulikan dorang. N mcm mana hang tau ND tak move on? Engko adik beradik, sedara mara FS ker? Nak komen pun main sendat jer. Kalau kena batang hidung hang, baru hang paham… kalau tak, jangan nak memandai.

      9

      3
      • Ryzal says:

        Bila masa dia mention nd tak move on? Bgi aku ayat die tu bgi nasihat jer kot tk payah la nak kata kena batang hidung smua,doa jer la baik2

        4

        8
    • Burungnansatu says:

      Tak faham fan FS ni berduyun provoke kalau PS letak gamba nd..mcm nak ps melutut kat FS tu…cane cho tak bengang..penah gak ade fan fs kecam cho sbb throwback gamba nd..doa cho cerai lah..Nauzubillah..Alhamdulillah Cho ngandung anak ke 3 pun skg ni

      10

      0
  38. Aisya says:

    Kan lebih baik kalau kita stop kutuk kata tak tentu hala bagai, doakan jerlah yang baik buat nora n fasha ni, doa lebih baik dripada kutuk bagai nak rak, doakan semoga nora n fasha dapat berbaik semula, Aamiiiin…. Kuasa Allah nak lembutkan hati semua, jgn jadi batu api sgt. Fasha salah ker nora salah ker, manusia memang buat silap dan salah, kita sebagai yg memandang ni jgnlah kutuk tak tau cerita, doakan jerlah tak mintak byran pon pahala lagi adalah, dripd netizens kutuk semua tag ig hasut smua bagai

    4

    0
  39. Anonymous says:

    aku honestly suka sgt saman ni diteruskan. bkn apa..so far semua yakin ND akan menang kes ni. kalu menang tak pelik. in fact kat dalam ni pon majoriti sah2 sokong ND. so ND menang kes tak pelik. TAPi how if by law…well who knows tetiba fasha yg menang kes? agak2 apa komen yang akan keluar ye? so sama2 la kita nantikan! jeng!jeng! drama baru best!

    2

    7
    • Anonymous says:

      tu laa tuh…kalau FS yang menang..lagi gamat jadinye..orang berduit senang je kan..sikit2 saman..asik2 saman..cer bayangkan kalau dorang berlakon sama.. KUNTOM dgn AISHAH…

      1

      1
  40. Anonymous says:

    Korang nampak tak yg bergaduh ni sebenornya marketing strategy??? sape yg untung skrg??

    1

    4
  41. zuzu says:

    serius aku rasa kesian kt fasha…rasanya fasha perlukan kwn2 dan keluarga yg positif ,bkn kaki mengata dan stabil mental….perlakuan fasha skrg mcm sgt x sihat…

    24

    0
  42. Anonymous says:

    bagi aku y slh sebenarnye adlh SAJAT…y asal lelaki tp acah2 nk jd perempuan…mungkin ape y di smpaikan oleh penganjur kat sajat x sme dgn ape y di sampaikan oleh sajat dgn FS…penganjur pn spttnye kene laa jmpe dgn FS face to face..bkn smpaikan melalui org ketiga…bese lah bapok bkn blh percaya pun…ko pn satu FS dlm rmai2 kwn perempuan bapok jgk y ko berkawn buat ape…percaya lah sgt dgn si bapok x sedar diri tu…spttnye ko pn kene laa tnye dl kat penganjur…bkn main hembus je dn percaya bulat2 si bapok tu ckp…punca mslh nye adlh bapok dan pengajur…

    sekian dari aku
    zimbabwe

    21

    0
    • Anonymous says:

      bapok2 pun…manusia jugak..tak semua tak boleh di percayai la..ade je yang OK tak tergedik cam bebapok yang lain…
      #sayatulenbang..

      0

      11
      • Kuntauuuuuu says:

        Tapi pondan selebriti popular kt malaysia & tlibat dgn fesyen semua propa dan gedik…..ni bdasarkn pengalaman aku duk blakang tabir handle event fesyen & bisnes lain.

        8

        0
  43. ika says:

    bila dengar sendiri penjelasan jakel dalam astro awani, part jakel cakap dia dah bercakap dengan fasha sendiri apa yang nora dan keluarganya bgtau, that they are ok for fasha to come, and to attend and layan dia sebaik2nya dan mereka happy dia datang: aku rasa fasha tak puas hati kenapa family ni masih treat dia baik selepas apa yang dia dah buat. aku rasa fasha nak family nora tu layan dia teruk so that dia boleh canangkan pada orang lain betapa buruknya perangai nora dan keluarganya. sebab fasha rasa insecured that nora is actually a nice person and has moved on. ni pendapat aku je.

    ramai orang kata nora tu arrogant, sombong di luar tak macam fasha yang baik layan peminat. tapi pada aku satu je, yang penting dijaga adalah family kita, peminat ni bukannya boleh tolong kita bila kita susah, sakit, mati pun. aku tengok fasha ni takde family besar ke? i mean dia takde family like aunties or uncles or grandparents ke? orang kata kalau nak tengok perangai pompuan especially org yang kita nak kawen ni, kita tengok keluarganya. fasha ni aku tengok perangai maknya pun takut, suka maki2 orang astaghfirullah kasar. beza dengan nora, family members sayang dia – kalau orang kata dia berlakon pun susah nak percaya ko nak berlakon bertahun lamanya weyh. you can see the positive vibes amongst them. kalau ko nak cakap hipokrit pun i think that is even better than spreading negativity, cerita2 sedih, memerli2 orang. lagi rapat kita dengan seseorang tu lagi kita nampak perangai sebenarnya. nora ni pun kawan2nya aku tengok the same people dari dulu sampai sekarang, kawan artis pun kurang which is to me takde masalah pun, bukan ada rules kena kawan sesama artis je, diorang pun manusia jugak macam kita, ada yang satu kepala masuk, ada yang tak sekepala macam mana nak geng. tapi fasha, hmmm i dont know who is actually her friends, mungkin ada la sorang dua dia kata dah kenal berbelas tahun but the rest like sajat, aliff syukri, rita etc ni semua orang kaya kut yang baru baik berapa tahun ni je kut. im pretty sure these people will see her true colours if she kept selling her ‘sad-please-sympathise-with-me-because-i’m-a-single-mother-and-everybody-hurts-me’ story. so please fasha, grow up already.

    to nora, i think you should saman je, sebab dia memalukan family you. have to teach this girl a lesson so that she stop doing all this, especially to your family and jejai’s family. fasha needs to learn jaga maruah diri dan keluarga, regardless if you dah cerai or not – hubungan dengan parents in law tu takkan putus sampai bila. kalau lah tetiba parents you pass away fasha, you rasa sapa lah yang akan bantu you kalau bukan family jejai? (well since you seem to have no other family members except you sisters and brother).

    yang sajat pun, takkan senyap je. u kan penyampai?

    29

    0
    • kepohci says:

      agak2 masa owner jakel tu bitau fasha

      ” nd n her family are all ok fs ada sama. even they are so happy fs ada”..

      agak2 masa tu owner jakel ada bitau fs tak..

      “sori ya fs.. the earlier was our mistake.. nd and family tak cakap mcm tu pun.. kami yg memandai”

      agak2 la.. ada tak statement yg kedua tu? ada sesiapa tak pihak ketiga selain fs nd and jakel person si pembuat onar tu yg boleh clarify kat sini?

      #sedangPilihNakSebelahSiapaSambilMakanPopcorn

      0

      2
    • Tolong sampaikan jer says:

      Suka baca komen yang jelas macam nie.. Awalnya perkara tu mudah saja.. Tapi di sebabkan perasaan ego dan nak menang menguasai diri, lebih2 lagi dikelilingi orang yang tak berapa nak cerdik mengawal situasi kewarasan pun hilang dikawal amarah..
      Yeap! Saya setuju kata ND sombong kali pertama jumpa dia.. Tapi itu memang hak dia.. Pernah saya duduk meja bersebelahan dia kat Starbucks Pavilion, dia ngan FnF termasuk anak dia Rykal pun ada.. Time tu dorang bersembang macam tak peduli orang sekeliling.. Saya pun kata haah sombong betullah dia nie.. Tapi waktu bertembung kat toilet saya tengok elok jer dia borak ngan makci cleaner kat situ sambil posing ambik gambar dengan anak dia.. Then waktu tu peluang saya hulur salam then dia senyum manis sangat..
      And betul! FS memang peramah.. tapi peramah yang tak bertempat.. Pernah terserempak kat absolute thai TS meja bertentangan.. Asyik perhatikan member saya duduk kat sebelah.. Dah macam bukan artis dah rasa dia time tu.. Dengan kulit kusam, asyik pandang orang macam nak telan.. nak2 member saya waktu tu pun muka kulit tinggi lebih kurang macam eina azman.. pelik tul..
      Sejak kes nie berlarutan, baru pertama kali aku search mak FS nak tengok bagaimana rupa dia.. Bila dah tengok aku terus mengucap dalam hati n kata, patutlah anak dia macam nie.. Beza betul dengan air muka ma ND..

      8

      0
  44. Never Back Down, No Surrender says:

    citer yg buat aku lmbt balik…smpai nk kencingpun aku tahan..

    sekian, yg benar
    Ethiopia ..15/5/2017
    5.24pm

    10

    0
  45. Kabommm says:

    dlm sidang akhbar tu ND kater dia boleh jek klu fasha nak bersemuka. So fasha, jumpa jek lah. Luahkan apa yang x puas hati sgt tu. selesaikan. pastu dah x yah nak malukan diri sdri n org lain.

    22

    0
  46. Anonymous says:

    pandai pun dia cakap malaysia ada undang2 .. dia edit post padam #burunghantu dan # yang lain baru nak bagi statement cam nie, dia ingat tak ada ker orang screen shot status dia yg ori tu?

    kata belajar law, kalau rujuk pada akta undang2 yg nora upload kat ig dia tu, dah ada kes tu.. bukti semua ada dah..

    penganjur pun cakap nak buat pc dengan fasha kan? tapi i rasa fasha malu dah nak buat pc sebab tu dia bg kenyataan kat ig dia jer..

    13

    0
    • Tolong sampaikan jer says:

      Betulkah dah padam? Menarik! Saya yang bukan ND nie pun buat screenshot tau, nak tengok sejauh mana kebenaran statement berani FS..
      #FitnahInnuendo (tersirat)..

      8

      0
  47. Shamsul says:

    Bila masa erma fatima & ogy gaduh berebut laki ni. Start gaduh bila erma kritik lakonan ogy ni overacting. Ogy sentaplah?. Maklumlah masa tu ogy pelakon senior, erma baru nak start. Tapi skrg dah ok. Hidup ni terlalu singkat utk gaduh2.?

    2

    0
  48. makcik mudo says:

    Jemput mengata lah semua.. ( dengan2 aku yg dok baca..tumpang sekaki buat dosa kering pi baca semua ” hakim2″ xda tauliah ni)

    1

    0
  49. Joe says:

    Bodohnya korang…c cup ketot mmg ckp kat jakel…hei kalau tetek b cup dtg i x nak buat show ni…si jekel pula ckp pada shemale..korang mesti tahu fakta ini ye, shemale, hidung jambu, terlajak pondan, b cup, adalah kwn seantero…

    1

    6
    • Duality says:

      Okla lg ND hidup mcm tu….
      Meh aku ingatkn ko spe FS yg nobody tu….. :

      -Pernah isap rokok
      -Pernah minum arak (kwn aku penah jd bodyguard FS….mmg nampak dia buat benda kotor ni)
      -Pernah pki bikini dkat luar
      -De masalah dgn ex mertua.
      -De masalah dgn famili. Adik bradik dia mmg sosial. De sorg adik dia jd penyanyi band club. Ko bleh byangkn cmne hidup adik pempuan dia
      -Ye famili dia mmg nobody
      -Suka mengaibkn org
      -Suka bri kenyataan teruk
      -Suka fitnah org
      -Suka ckp lepas
      -Kaki gaduh
      -Skg sikit nk kaitkn hidup ibu tunggal
      – saiz B CUP Je
      -Memang sosial hidup
      &
      -Masih x jumpa org kaya nk djadikn suami.

      Mk thu beto hal ni ko g tnye org len xpn google je…..hahaha

      0

      0
  50. biutipul says:

    kalo fs dari awal x emosi haplod perasaan dekat ig..benda ni takkan terjadi…kalo matang sangat..patot dari awal fs tny dulu, mtk penjelasan dari pihak penganjur akan kebenaran cerita yg disampaikan…bukannye meroyan kat ig..pastu malu sendiri…
    #takminatdua2 #tapikatsinidahtausapeyangemosi #pastubuatstatementcoverbalik #kurangcerdik

    13

    0
  51. Anonymous says:

    Memang la kau x mention nama sape2 kt stu tp semua org tahu kau tuju kt sape.. Ermm… Sebelum nk luahkan dlm ig tu pikir dlu baik buruk jgn di ikutkan perasaan sgt..

    6

    0
  52. Anonymous says:

    Fasha ni x pikir betul2 sebelum keluarkan kenyataan. Haha. Dia ckp org pendek akal pendek tu. Tak meburukkan ke tu? Dah followers dia tag ND maki2 tu apa? Tu dah dikira mention org tu maksudnya followers boleh agak dah. And dia x menafikan pun status tu ditujukan pada ND. ND x usah takut. Berani kerana benar. Fs seharunya x payah dgr ckp dr org tgh. Org nak mengapikan je. X cukup duit minta kat sajat ni sajat kan ada or rita tolong bayarkan saman

    14

    0
  53. Anonymous says:

    Banyaknye lawyer tak bertauliah kt sini. Go learn before u speak.

    1

    1
  54. Nurfashaaaasssnurdanishaasss says:

    Sipendek yg FS tulis yg satu family kena tanggung tak ada tulis pon nama ND..puas cari…by law….memang FS ada credit utk saman dan balas saman ni..pihak ke3 jelas termakan cili..adik ipar i yang pendek tu terasa FS perli dia…so who ND yg nak terasa??org kata yg terasa ni memang buat salah…burung hantu tu jenama celcom dekkk nun!!!!jenama ND clear OWL…bukan burunghantu….nampak nya pihak ke 3 telebey emo ni….

    1

    38
    • Putri says:

      Ingat semua org bodoh dan tak matang ke..?

      11

      0
    • Anonymous says:

      Hidden meaning pun boleh saman tau. Sbb followers fs dah memburukkAn ND and fs x menafikan pun malah lagi menegakkan dia yg betul. Apa tu? Kita bukan judge tapi boleh tgk sapa yg tak matang sebenarnya. X mertua dia wish ND je bukan apa x kan nak wish mothers day kat fs pulak org yg dah caci dia terang terangan kat ig dia sendiri. X caya? G ig x mertua dia tu.

      15

      0
    • Anonymous says:

      Celcom terlibat ke dgn event hari tu?

      0

      0
    • Takot La Tu Kena Saman says:

      Eh apa ke bengapnya ko ni Nurfashaaaasssnurdanishaasss. Sape2 yg baca IG Pasha tu mmg tau dia maksudkan si ND. Jangan berat sebelah dik oii. Apa yg Pasha buat tu memalukan ND. Memang patotla kena saman. Sebab dah kena saman, banyak la alasan kluar dari si Pasha ni. Kalau bukan dia yang mulakan kat IG dia, takkan la pihak ketiga nak keluarkan saman. Engko sama Pasha ni memang sama-sama bebal.

      1

      0
  55. nur says:

    jgn marah org sesuka hati………….sekarang dah merugikan diri sendiri, ingat dulu rasa kesiannye fasha kena cerai………..sekarang …………apasal fasha jadi mcm ni? ND dah move on lama dah, xnak sebut pun nama fasha dlm ig dia, yelah kena cerai masa mengandung kot…………….skrg apesal nak kacau hidup dia lagi?

    10

    1
  56. NUR says:

    Jgn kacau ND lagilah, hidup jelah cara sendiri, nak kacau org apasal…..

    14

    0
  57. nur says:

    fasha buat mcm ni, mana 2 client mmg xkan ambik dia jadi duta lagi…..betul2 merugikan diri sendiri……To NOra…………fasha hadir dlm hidup u sbg ujian, dulu u sabar, xemo , skrg tuhan uji lagi nak tgk sejauh mana kesabaran u utk sekali lagi….To Fasha Sandha, just teruskan lah dgn hidup you yg bahagia tu bersama jutawan2 malaysia…… pergilah melancong seluruh dunia……pergilah kahwin dgn multibilionare,……………….jgn kacau hidup ND lagi. # what goes around comes around # you should learn your lesson already # plus karma already visited you before#

    20

    0
  58. Anonymous says:

    Kalu kau di pihak yg benar Dan teraniaya nape perlu edit balik post kt ig kau tu ekkk… Musykil kejap.. Dah rase goyang ke sbb nk kena saman.. Ermmm..

    19

    0
  59. Sofhi says:

    Kesian Yg Komen negatif pasal fasha ni. Taksub betul kau pd dia . Amazing betol citer kau. Kalah darah daging dia sendiri kau org yg lebih tau lebih arif pasal dia, apapun semua dh buat keputusankan pihak jakel pun sibuk2 kecoh x sabar2 nak buat penjelasan tanpa menunggu kepulangan fasha kan. Fasha pun dh putuskan dan tak nak beri sebarang komen pun pasal kes n lagi, dan dia akan serahkan 100% pd peguam dia. So kau org yang sakit otak ni tggu jer lah mcm mana pengakhiran isu nii , dan yg buat sesetengah korang nii si supporters ND tu , janganlah merapu sangat cerita korang, ada ny melampau smpi sentuh peribadi orang. Hello, sedangkan diri kita sendiri lagi ada yg hal peribadi kita tak share sesiapapun diri sendiri jer tau. So kalau yg kau katakan tu tak betul itu jd fitnah tau,silap2 bole jd sumpahan korang yang kena ke anak bini keturunan korang. Kesian korang ni. Sakit otak semua ni…

    0

    9
  60. kak bel says:

    Akk xfans mane2 pon ,tapi akk peratikn si FS ni yg lebih2 benda kecik blh slow talks dari mengadu domba & meroyan kt IG ,skang dah melarat dah kes nih !
    pengajur dah mintak maaf dah dah lah , move on jea lah !
    ni dok nak bls saman menyaman plak dah ! EGO nye
    silap aribln ND yg menang kes , kang si FS dok membayor saman sampai ke tua nak mati tak abis2 bayor naseb tak baek takot masok hospital mental jea jiwa kacau dendam kesumat tak abis2 , xreti nak move on2 tu la padahnye !!!
    blh plak hashtag org tu (ND) tak move on walhal dia tu si FS nye !!

    14

    0
  61. Anonymous says:

    By law boleh tlepas sbb x mention nama ND and dia boleh deny in court. By reality n afterlife Allah will judge sbb dgn caption dia tu byk org kutuk ND and dia x nafikan. Hanya mengundang org buat dosa je. Org bodoh je yg x paham sapa yg Fs tujukn tu. Akhirnya menampakkn kebodohan dr

    14

    1
    • Anonymous says:

      By law of defamation pn blm tentu trlepas dik. Dia mention burung hantu jenama nd (klu nk twist ke jenama lain yg pkai tagline brg hantu juga mcm celcom tetap tak blh sbb celcom tak join fenomena raya 2017)..pastu dgn nyata dia keluarkan ig by ig seolah2 membalas kenyataan nd yg nk saman dia, lg 1 fs letak link vid sajat kt bio dia yg dh ddelete, tp forsure sdh dscreenshot..dlm vid tu jelas n nyata sebut nama nd.

      Dan antara dia n Allah lebih la lg, sdgkn ant kita org awam ni dgn dia sesama manusia walau dia deny rasanya smua manusia tahu dia bercakap pasal nd. Lagilah dgn Allah. Minta maaf sajalah fs buang sikit ego tu, nd tu wlupun nmpk sombong n diva tp aku rsa dia pemaaf orgnya.

      24

      0
      • Anonymous says:

        Haha. Padan muka fs. Fs ni kan dia selalu rasa dirinya dianiaya. Tp dia suka dgr ckp dari org ketiga, dia ckp diaorg ND suka cara halus. Dia suka depan2. Tapi kalo rasa diri tu dianiaya doa je la banyak3. Biar tuhan yg balas, fs patut diam je jgn tunjuk diri tu bodoh. Ni dia pulak yg mngundang org buat dosa. And paling tak suka dia boleh hina fizikal org pendek la hidung kembang la leher berlipat la, dahi jendul la. Mak dia n dia sama je suka ckp fizikal ND macam tu. Tak baik hina kekurangan org sbb Allah dah jadikan dia mcm tu. Kalo x suka perangai ND ke cakap je perangai nye tp x yah la ajak org lain mengumpat. Duk kat bilik sendiri potpet dpn cermin dah.

        13

        0
  62. embun....malam says:

    jangan bermain dengan api. jangan ambil ringan dengan orang yang kelihatan lembut dan byk mengalah. sebab tahap sabar manusia pun ada hadnya. mengalah dan sabar sebelum nie sebab sedar syurga dibawah kaki suami n ibu mertua yang dianggap ibu sendiri. tapi bila ditindas dengan sewenang2nya keluarga mertua dan dapat plak suami yang tak menjaga hak isteri dan melepaskan hanya untuk kepentingan sendiri. maka perasaan sabar dan mengalah sudah mati dalam diri. berlainan dgn ND. dari dulu dia sedar diri sentiasa ada somebody backup walau apa pun keburukkan yang dia lakukan. disebabkan anaknya merupakan cucu sulung dalam keluarga mertua walau pahit dan terduduknya maruah diri tetap dibuang jauh. sebab mengharapkan apa yang dibentangkan didepan mata. so nilai diri tiada dalam diri ND. so lama kelamaan dia akan sedar bahawa dia hanya dipergunakan oleh keluarga bekas suami. dikenali tapi tidak diingati jika tiada kerana tiadanya pendirian. itulah beza FS n ND

    0

    15
    • menantu says:

      anak aku cucu sulung..dan mertua aku plak berpangkat datuk seri dan sgt dikenali dikalangan org2 media….mmg ko akan nampak perhatian lebih sket ke cucu sulung tp x bermakna dorg xsyg cucu dorg yg lain…tapiiii,,tu x bermakna aku sebagai ibu kpd cucu sulong boleh buat salah suka2 hati..once ko salah ko tetap salah..anak aku bkn lesen utk aku dibeza2kan antara menantu2 lain dan pangkat datuk seri yg mereka ada bkn lesen utk dorg merendah2kan aku..x dinafikan byk perbezaan pendapat dan lifestyle jika ko dr family yg biasa2 tp kalo ko sabar ,bijak dan pandai amik hati insyaalah ko xkan ada ape2 isu dgn mertua walopon ko xbranak skalipon,,bknnye dgn maki hamun family mertua dkt ig sume benda xnak mengalah…kasih sayang dan perhatian pon nak berebut2 ape punya manusia lah ni!!ko kene pikir sejarah kelahiran rayqal,mak bapak bercerai sbb perempuan ke3 since dlm kandungan…perkara tu da cukop utk membuatkan atuk nenek dia beri perhatian penuh kpd rayqal lebih dr cucu2 lain atas rasa simpati dan tanggungjawab..kena ingat sensitiviti org tua lain dr yg muda…xperlulah nak busuk hati..lain lah kalo ko ni dipukol sepak terajang di simbah acid logik jgklah ko nak kepoh2kan….

      3

      0
  63. shane says:

    Pashak tersandar..kami ni bukan bodoh nak menilai….terlalu byk hinaan and makian pd nd sekeluarga kerana sikap baran ko yg upload status melulu.kesian tgk nd….sdh la dulu laki dia dirampas masa mengandung.pashak pulak tak hbis2 puji diri sendiri and merendahkan org lain…hahhahah angkat bakul kuat.siap mention dia rajin bersedekah and p masjid bagai sbb tu muka anak dia bercahaya…hahahahaah….kut ye pon buat baik x yah la announce kat ig..nak puji diri sendiri pon agak2 la

    14

    0
    • fiona says:

      aku ada baca yg tu..x silap kt ig ex mertua die atau jejai ntah..aku pon terkesima die ckp gitu. buat baik diam2 saja..biar Allah dan kita tau sudahla.

      7

      0
    • intan says:

      ye.. aku baca statement tu
      dalam hati “sian rayfal.. masa pregnant dia mak dia p mana ntah”

      11

      0
  64. intan says:

    dear fasha
    please behave.. kan sendiri yg malu
    x confirm kebenaran cerita dah nak mengamuk menyindir.. that’s not smart girl
    sbb bg aku yg x kenal korg berdua in person pon blh fikir logic buat apa nora nak peduli kau lagi.. dia lagi cantik, lagi kaya, lagi bahagia kan
    u know what, u should cry now.. please learn the lesson

    14

    0
    • min says:

      bukan tak confirm, dah confirm pun kan..sebab wife owner jakel dalam temuramah dengan astro awani cakap, sebelum show… organiser call sajat cakap tak bagi fs datang..organiser takut ada drama dengan nora (tanpa bertanya kat nora pun..nora tak tau apa2 pasal hal tu), 10 minit lepas organiser call sajat, wife owner jakel Tanya Cathy kakak nora, takpe ke FS join the show…Cathy cakap takde masalah FS nak join, malahan dia kata kat Jakel please ask FS to enjoy the show dan kalo boleh bagi layanan yang istimewa untuk FS supaya FS happy tgk show tu…lepas tu terus wife owner jakel call sajat bagitau FS boleh join the show sebab ND tak kisah langsung FS nak dating..then FS ambik handphone dari sajat dan cakap seniri dengan waje owner jakel tu..wife owner jakel tu pun explain kat FS yang ND and family tak kisah pun FS join the show, they welcome her..then FS cakap ok, dia faham..FS siap cakap kat wife owner jakel tu yang dia dengan ND ok, takde apa2 masalah..dan FS siap cakap “dulu dia pernah baik dengan ND”. So wife owner jakel ingatkan semua ok la lepas tu…tak sangka plak FS boleh buat drama menangis tanpa sebab then lepas habis show pi update IG maki hamun ND dengan family dan hina diorang termasuk hina nedim sekali macam2…padahal sebelum show dia siap cakap dia dengan ND mmg takde masalah dan baik dengan ND kat wife owner jakel tu….pelik yang sangat pelik, sepelik2 nya!!! kenapa la dia masih nak buruk dan jatuhkan ND sedangkan ND langsung tak ambik pot hal dia…???muhasabah la diri tu FS oiiii..anak2 dah makin besar..malu la sikit!!! Bila tengok balik kes ni..memang patut pun organiser tu halang FS datang, sebab apa yang organiser tu takut akan terjadi akhirnya terjadi..walaupun FS dah dibenarkan join the show…inilah yang organiser tu takut jadi jika FS datang..akhirnya betoi2 terjadi….berubahlah FS..

      20

      0
      • fromthe_truestory says:

        klau btul ni..statement ..knapa “min
        says: – May 16, 2017 at 10:48 am dn Org Belakang Tabir
        says: – May 15, 2017 at 2:47 pm .. korang komen yg ke sepuluh dan sebelas…tak adalah reply comment ni dh sampai ke…219 komen…kenapa korang baru timbul….natizen dh perang keyboard.

        0

        0
  65. 2F says:

    Yg mmg x pernah nk matang nye si FS la..sapa mkn cili dia trasa pedas..sikit2 mroyan mula la update status sebut itu ini bagai..tgk nanti..apa ksudahan dorg ni..panjang lg drama ni..so kita2 tabahkn la hati..pasni tunggu je turn sapa plak kuarkn statement..

    7

    0
  66. Anonymous says:

    dua-dua poyo! dua-dua mengelabah! perangai dua-dua same jer!

    0

    3
  67. oh yeee says:

    aku gelakkan jer komen2 korang nih.

    1

    0
  68. akak peghati je says:

    korang yang menggelabah tetek sangat cakap pasal video sajat dapat call tu, korang tahu ke siapa di talian sebelah sana? cakap mcm korang ni tuhan kann tahu semua benda. kalau ye pun ND nak tarik diri, perlu ke FS nak hina dia? mula2 meroyan pasal event, okay aku kesian gila kat FS. lepas tu dah masuk bab peribadi, mana professional dia?

    mcm budak sekolah rendah kau tahu? ejek2 pastu cikgu disiplin panggil, terus cakap eh saya tak ejek dia punn, dia terasa kenapa? bodoh ekk?

    kalau lah FS post sekali je pasal dia kena halau kat event tu, aku percaya ramai yang sokong dia. tapi dia tak puas hati, mula2 org sokong dia, so dia nakk lagi org nampak buruk ND ni, sanggup post lagi dua kutuk2 dengan hashtag nye, dengan comment nyaa. aku tengok ND rilek je dengan hidup dia. tak terkesan.

    satu lagi, fasha ni mmg jenis suka bukak aib org kan? tak payah throwback jauh2. kau tgk part dia expose jejai gila talak sudah. perlu ke dia expose? nak tunjuk kat org yg jejai masih gilakan dia? nak kata yg dorang cerai tanpa rela? oh please. kalau niat dia post sbb taknak jejai kacau dia dah, FS bukan pergi mahkamah ambil restraining order ke? halang jejai kacau dia. so kalau dia pegi buat hal mahkamah dia tu diam2 je, still jejai takleh kacau dia kan? tapi ohhh, perlu lahhh post bukak aib jejai. baru beshhhhh! FAN FS, LU GUYS BUTA

    14

    0
    • gigikuning says:

      beb..jejai x gila talak beb…gbr yg dia post tu drama..dah la waktu tu jejai da dapat pengganti….ko paham2lahkan pelakon berlakon kan xtentu masa..even si fasha tu sndiri penah post kt ig pukol 3-5 pg dia da kene ada kt set..so ikot waktu yg dijanjikan tu jejai nak pick up anak2 so jejai tgulah pg2 buta utk turn jejai dgn anak…tp sudahnye xde reply dr fasha..kalo ko baca blk msg2 jejai xde pon i miss u i love u..sume cume miss called n ayat seolah2 jejai marah

      7

      0
  69. kentut says:

    mesti x hesbun diorang tepuk tangan…

    0

    0
  70. kentut says:

    jejai tepuk tangan…

    0

    0
  71. Fasha Sanda Artis Begok says:

    Hek eleh. Kalau bukan FS yg begok duluan post kat IG pasal isu ni, tak kan la sampai saman menyaman. Kalau FS ni betol2 matang and ada kepala hotak and ingat anak-anak, cuba buat secara baik. Confront si #burunghantu waktu kejadian. Ini dengar cerita dari sebelah si Sajat tu. Kalau nak tau betui atau tidak story tu, cuba tanya sendiri. Kes dah terjadi semalam baru dok post dalam IG the next day. Professional kebende? Memang dahagakan perhatian yer? Begok ah Fasha Sanda ni. Orang dah keluarkan surat saman, teruih cakap pihak ketiga kurang matang.

    8

    0
  72. Anonymous says:

    fasha sedih…..rizal ada awek baru ….

    4

    0
  73. tukangbancuhkopi says:

    teringat aku kes FS dgn amyra rosli dulu…kemain lg beradik kakak berselfie bagai kat ig ..tup tuppp pastu keluar kat suratkabo prangai teruk amyra di set x displin bagai..statement plak dr FS..terkebil2 aku tgk amyra waktu tu..siap delete gbr amyra kat ig terus…pengarah pon garu2 kpala sdgkan dia pon x penah komen ape2 si pelakon plak yg over meluah perasaan..drama dah la belom habis shooting lg si FS da start drama dia sndiri..boleh buat muka xde ape2 plak tu kt set

    9

    0
  74. xxx says:

    Siapa yang x matang sebenarnya..Kl FS rasa matang,FS x berkokok dlm IG bagai..
    jangan cari dan nampak silap orang umpama kita tu perfect sgtt..ND dah lama Move on..kl x move on mesti dia x cari lain n bahagia skrg..

    3

    0
  75. lunamaya says:

    baca2 komen kat ig, pening baca sebab semua komen mostly ketinggalan cerita.. baca komen kat video penjelasan pn nurina di fb astro awani,, semua komen boleh tahan sikit.. boleh layan sikit komen kat situ.. komen kat sini pun lebih kurang mcm komen ig. artis nie jangan lah bagi org mengutuk kat ig tu.

    senang cerita sebagai followers kalau nak follow artis , folllow yg ada aura positif, yg peacemaker walaupun tak pernah menang anugerah. walaupun artis tu pernah menang anugerah sekalipun tapi ada aura negatif, tapi troublemaker, she is not good enough to be a role model, apa lagi nak gelar diri super women. super women tu ciri2 nya bagi kedamaian , ala macam superman…. unfollow yg negatif sebab dia tak private pun ig dia.. hahah

    3

    0
  76. bersandarajekatorangkayautkbisnes says:

    penfitnah harus di rejam

    1

    0
  77. sandarkatorangkayautkbisness says:

    dia ni penfitnah dan harus di rejam

    1

    0
  78. Anonymous says:

    Yang tak boleh blah. Rakan artis sokong fasha tanpa mendengar sebelah pihak lagi. Termakan dengan simpati si fasha katanya ibu tunggal. Berkerja keras menyara keluarga dan anak2, Guna duit sendiri x harap duit laki. Mak fs bukan main bangga lagi kata rumah yg diaorg ddk hasil titik peluh fs. Sekali court keluarkan fs berhak ddk rumah tu sbb dia ibu kpd anak2 jejai n rumah tu adalah rumah pemberian jejai. Hua hua hua. Dia ckp ND play victim dia pun sama.

    6

    0
  79. Anon tak anon says:

    tak minat dua2. si nora ni jenis fake. muka masam bila nak amik gambar terus senyum. apedaaa. si fasha ni plak walaupun baik tapi kuat meroyan. ignore jelah dorang, tak berkudis lah kalau dorang nak treat ko mcm mn pun. ape2 jelah dua pompuan ni.

    0

    4
  80. Anonymous says:

    Sebelum nk post kt ig tu pastikan yg nora sendiri halau kau dr event tu bkn dgr pihak ketiga..pergi bersemuka mase kena halau br puas ati.. Bila dgr nk kena saman tahu pulakk kau nk edit blk status kau tu.. Sekarang sape yg x matang..

    3

    0
  81. Anonymous says:

    Harap sangat yang dah kutuk ND tu termasuk saksi saksi FS tu and artis2 yg DM FS tu buka mata tgk punca kes sebenar. tanya owner jakel tanya penganjur tanya sajat (betul ke x cara sajat menyampaikan cerita “dihalau” tu) and then hadam sapa yang salah faham sampai letak caption menggalakkan menghina memburukkan org. Cara FS tu dah menjejaskan imej ND padahal ND tak buat (mengikut penjelasan wife Owner jakel). Mana artis2 tu??? Nak back up lagi ke? Aku ni bukan lah fans ND, masa dia sindir rita dulu aku tak suka juga. And then rita buat hal pasal aqasha tu buat aku kecewa juga. Tp Cara Fs ni yg suka maki hamun kat ig mmg aku x bekenan even dia ckp dia dianiaya keluarga jejai pun x yah lah nak serang x mentua dia. Doa je la kan. Biar tuhan yg balas kalo anda benar. Harap2 lepas ni diaorg berdua diberi hidayah utk bbaik. Tak nak gaduh2 dah. X yah musuh2 hidup didunia hanya sementara.

    0

    0
  82. Ros says:

    Yang bijak akan berkawan dengan yang bijak bijak. Yang baik akan berjumpa dengan yang baik2. Yang low class pun akan bersahabat dengan manusia2 murahan juga (mcm fasha dengan sajat pondan). Law of attraction. A better you attract a better next. Pepun gosip ni lebih panas dan lebih menarik drpd lofattah, ayda jebat, the face of fazura, lopak2 di jalan raya bagai. Tahniah.

    0

    0
  83. fashsundal says:

    PENFITNAH
    PENFITNAH
    PENFITNAH
    PENFITNAH
    PENFITNAH
    PENFITNAH
    da macam bapuk aku tengok muka dia

    0

    0
  84. nur says:

    Hi ND, boleh x teruskan saman terhadap fasha ni………………..rasa sakit hati betullah dgn drama fasha sandha ni…………saman bukan utk memalukan, tapi biar court keluarkan arahan supaya dia xboleh sebut nama ND lagi…………….. sorry emo skit……benci dgn perampas………..

    1

    0

Leave a Comment

Optional