Written by AbangNara | February 23rd, 2012

Mulai hari ini, filem yang dinanti ramai iaitu Adnan Sempit 2 sudah pun mula ditayangkan di pawagam. Abang Nara baru-baru ini berkesempatan untuk menonton filem lakonan pelakon hebat, Shaheizy Sam ini. Mula-mula Abang Nara risau jugak filem ini tak sekelakar yang sebelum ini. Ternyataan kerisauan Abang Nara tidak bertempat.

filem adnan sempit 2

Shaheizy Sam macam biasa memang kelakar di dalam filem ini. Namun kehadiran Along, Angah dan Syuk Raja Lawak memang membuatkan anda akan tergelak sepanjang masa. Abang Nara paling kelakar dengan babak Shaheizy Sam cuba bercakap bahasa omputih. Memang 1st class lawak tersebut. Tengok trailer pun dah tahu yang ini memang filem komedi yang sangat awesome.

Kalau cerita banyak sangat nanti takut Abang Nara akan terbagi spoiler pulak. Abang Nara hanya mampu katakan yang anda WAJIB TONTON filem ini walaupun anda tak pernah tengok filem Adnan Sempit. Nak lagi best sila tengok time otak tengah stress. Confirm stress akan hilang terus.

Ingat lagi tak peraduan yang diadakan di facebook Mejar David Teo (http://www.facebook.com/davidteo99) dan MIG Online (http://www.facebook.com/MiG.On9)? Ada dua jenis peraduan berbeza sedang berlangsung di facebook page tu….kini hadiah utama yang ditunggu tunggu dan tiba!

adnan sempit

Pemenang utama akan memenangi sebuah motor Modenas Passion 125! Jadi ada dua pemenang utama nanti kerana kami ada 2 motor! Cepat join sekarang kalau belum join! Tarikh tutup penyertaan 1 Mac 2012. So tunggu apa lagi? Tengok filem Adnan Sempit 2 hari ini jugak dan jangan lupa join contest menarik ini.

P.S: Abang Nara bagi filem ini 4.5/5 bintang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 responses to Anda Wajib Tonton Adnan Sempit 2, Sumpah Kelakar Gila

  1. Bro 10 Inci says:

    blum tgk… weekend baru p tgk..

    0

    0
    • BEST SANGAT KE CITE CAM NI…

      0

      0
    • Kakiwayang says:

      aq biasa memang xberkenan cite2 MIG…tp dah tengok Adnan Sempit 2 ni aq rasa memang kelakar uh, jalan cite mmg agak tahpape….tp kalau sekadar nak gelak2 hujung minggu boleh le layan… kat kakiwayang ada wat review pro n cons cite neh…

      0

      0
    • mak tiri adnam says:

      TAK PAYAH TENGOK!!!!!!!!!!!!!!!!! BAZIR DUIT SAJA…BUAT KAYAKAN SI DAVID TEH O JE… citer ntah apa-apa je..pelakon kayu banyak sangat…sam je yg ok..

      0

      0
      • Joe says:

        Betol…asal siap filem je.

        0

        0
      • LOL says:

        biarlah david teo kaya, dia kaya pun ada pakai duet kau ke? dia kaya pun dia kayakan org melayu jugak, semua pekerja dia org melayu okey!

        0

        0
      • langkahlurus says:

        apa la yg ko dengki kan sgt ngn david teo tu?? biar la dia.. dia punya tugas buat filem dah settle, if ko xsuka, xyah la tengok… pelakon kayu konon.. semua benda kena belajar dulu br jd pandai… bg la diaorang masa.. plus, if along yg dah bnyk berlakon tu pun ko kata kayu, mmg ko ni sifu lakonan kot… hahahhaha

        0

        0
    • ish says:

      alhamdulilah,pasni insyaallah xtertipu lagi.cite nie sangatlah mengarut.xnak tertipu dgn blogger yg sumpah puji gile babeng aper2 citer pown,jz bcoz they got free tickets

      0

      0
      • memang says:

        memang pon review bloggers takleh percaya. diorang kena bayar utk promote filem ni ke apa. puji tinggi melambung tp semua haprak. mcm aku tertipu ngan review abang nara psl sumpahan kum kum. cerita tu bodoh gila!

        0

        0
      • feez says:

        AKU PEGI TGK MLM TADI…ADE LA 10 ORG JE YG PEGI KOT..HALL BUKAN MAIN BESAR LAGI…CERITA TAK KELAKAR..SAM OK LA..TAPI SKRIP TU TAK LAWAK.. ALONG PUN JADI TAK LAWAK…SERIUS NAK COMPARE DGN KAKLIMAH JAUH BEZAAAAA…NARA PROPA!!!!

        0

        0
      • Leesa says:

        Leez, nampak betul tipu ko tu.. ko tengok wayang kt mana yg 10 org je tgk citer adnan sempit ni? aku keje GSC, kawan aku keja TGV, citer adnan sempit 2 ni kebanyakannya FULL, paham FULL? ohh mungkin ko tengok wayang kulit or wayang cina kott! auww! hahaha

        0

        0
    • waklu says:

      aku malas dah nak percaya abang nara punya review. sebab review dia yg tinggi menggunung memuji la buat aku menyesal gila gi tengok sumpahan kum kum.

      0

      0
    • cun says:

      mmg best gila….xda la kayu sangt cm korang2 cakap tu….best kot….rasa cm nk tgk lagi ja…..jgn bnyk komplen sngt la der…..huh……….

      0

      0
  2. Bro 10 Inci says:

    blm tgk lg… weekend baru p tgk hehe…

    0

    0
  3. kiki says:

    saper gir nak sokong wayang kita kitalahhh

    0

    0
  4. kiki says:

    saper gir nak sokong kitalahhhhhhhhhhhh ada wa kisahhh

    0

    0
  5. cipap busuk says:

    filem kt malaysia nie nk laku @ box office msti bwat citer lawak bodoh..
    xpon ltak plakon lawak bodoh..huhu..

    0

    0
  6. KUKUKAKIKU says:

    Ehem dari adnan sempit yg dulu lg aku x kata cite ni lawak.taste masing2 kot, tp kali ni memang aku x kan pg tgk sbb aku memg x suka ngn intan ladyana, bajet nk mampos ( pglmn sdri ok ) ,,, law korang ckp aku x skong filem mlysia slah sbnrnya tp aku x skong mne2 cite yg minah tu blakon

    0

    0
    • intan manamana says:

      minah tu blakon kayu. harap muka jer la

      0

      0
    • Ameer says:

      hahhh ko ni msti pompuan kan? jeles ke intan ladyana tu comel n cantik? pengalaman ape ko ade dgn intan tu dlu? hal dulu takyah kecoh la skrg, org review filem, bkn nak dengor pengalaman ko la bodohhh!

      0

      0
  7. sha says:

    serius adnan sempit2 layan hbis.. gelak je… lawak2 pun still ada isi…

    0

    0
  8. Film Warrior says:

    Yg 1st x lawak mana pun. klu kita tengok sorg2 masih x gelak lagi. tapi nara kata lawak giler. jadi klu dia kata yg ni lawak aku x caya la. lagi satu metrowealth da sapatutnya wat filem yg dapt tinggalkan kesan kat penonton. asyik filem komersial je. buatla 1 film yg boleh dibanggakan. sebab tu masa FFM baru2 ni cuma dapat 1 anugerah je. itupun kat pelakon (sam).

    0

    0
  9. kie sya says:

    yer…ceta nie kelakar sngt2…bru pas tngk td..best2…p tngk u alls

    0

    0
  10. hebat says:

    hehe…best! siyes x tipu..x tgk da~

    0

    0
  11. naik heran says:

    ada org suka cete yg lawak cm denan ni,ada org x..terpulang pd individu…tp i likeeeeesss denannn forever….

    0

    0
  12. mustang says:

    da tgok cite ni semalam,,..,memang agak mengecewakan,,lakonan sam dgn angah n along mmg mantap,,tp pelakon lain tu mcm ade ckit over,,jln cerita pun agak kurang menarik,,nak dbandingkan,adnan sempit yg 1st 5x ganda lg menrik!

    0

    0
  13. aku kesah? says:

    klo yg rase xlawak xpyh la tgk..tp bg aku mmg best sgt..pecah perut gelak..sgt best…yg ckp x lawak 2..keluarkan la idea yg lawak 2 g bt filem sendiri…slalu cte melayu x best tp adnan sempit yg ni mmg terbaik!yg ckp xlawak 2 dok umah tido,xpyh byk bunyi..

    0

    0
    • cun says:

      caya lah….mmg best sngt cita n kan…yang rasa tak lawak tu mmg hati kering kontang kot….rasa cm nk g tgk skali lagi ja….klu korg2 rasa x lawak x pyh tgk n kutuk2 ikut sesedap rasa ja huh

      0

      0
    • mintun says:

      ni apa cer ni? Dah orang tengok, dia tak suka, dia cakap la apasal dia tak suka. Apa masalah kau? Aku tengok komen -ve byk like je. Terpulang pada masing2 la.

      0

      0
      • nana says:

        kau plak ada masalah ape? suka hati dia la dia nak cakap SUKA ke TAK SUKA! ada kaco ko ke?? semua ada pendapat masing2 kan? kecoooh la luuu! komen negatif tu semua otak sakai cam lu..

        0

        0
    • subz says:

      dey tambi pasal ko sakit aty sangat dgn org bunyi….ko nak sokong sokong lah…no hal la tapi kalau org nak komen tu hak dia…..ade masalah dengan ko ker ….ade ke mak bapak o bayar tiket diorg

      0

      0
  14. Adnan luas says:

    Yang pertama aku akui mmg best. Aku suka gler. Tapi yg ke 2 gler lemau, xda hala tuju dlm penceritaan, xda klimaks xda plot, karakter asik bergadoh tanpa isu yg xrelevent, lawak basi, n ending tup2 bapak die mengalah tanpa apa2 sebab???wth???.Cerita afdlin syauki lagi terbaik la. Rugi duit aku je. Aku rasa “aku kesah?” ni mesti mamat yg suka tgk senario, sapa suka tgk senario cerita ke 2 ni dah seakan2 senario dah aku tgk.

    0

    0
    • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

      Hehe… bagi aku la, filem2 Senario arahan Aziz M Osman ok lagi kecuali Senario Lang Buana, filem pertama arahan Mamat Khalid, teruk betul..

      Sejak MIG buat filem Senario, aku tengok semuanya hampeh terutamanya Senario Asam Garam…

      0

      0
  15. aku kesah says:

    Aku pun dah tengok, betul memang mengecewakan dari adanan sempit yang pertama, xpyh tg pun xpe tunggu raya nanti je jadi penyeri. Hampeh tul

    0

    0
  16. adelle says:

    best kot adnan sempit….lawak gle.smua org ada opinion masing2 kn take it or leave it (^_^)

    0

    0
  17. mengkelaka says:

    lahabau punye nara. Wajib tengok pala lutut. Jalan citer ntah papa. Aku ade gak la gelak kaw2, tp kebanyakan lawak bodo je a. tp sam mmg torbaek la. Adnan Sempit 1 much much better. AS 2 sekadar lepaskn batuk kt tangge je, siyes. Agak2 kalo nk gelak lawak2 bodo tanpa jalan cite,tgk la..tp aku bazir duit sbb papa nara ni zzzz. congrats nara dpt anak doh!

    0

    0
  18. tangga says:

    da tgk smlm best gla..berbali bayar RM11 hehe

    0

    0
  19. […] Mulai hari ini, filem yang dinanti ramai iaitu Adnan Sempit 2 sudah pun mula ditayangkan di pawagam. Abang Nara baru-baru ini berkesempatan untuk menonton filem lakonan pelakon hebat, Shaheizy Sam ini. Mula-mula Abang Nara risau jugak filem ini tak sekelakar … Continue reading → […]

    0

    0
  20. bell says:

    sumpah lawak gilerr cite ni! aku tgk dh smlm..dr mula smpi hbs cite ni, aku x henti2 ketawa…:)

    0

    0
  21. along says:

    FAIL

    0

    0
  22. bolradhabol7 says:

    jln cite ntah ape2….lawak tp kosongla…
    sape2 yg suke plakon bolehla tgk…
    tp aku pntingkn jln cite yg best br rase berbaloi g tgk…
    tpulang pd masing2…tp mcm aku ckp aritu..
    metrowelth ni filem sume hampeh…
    xdak yg membina

    0

    0
  23. lawakspastik says:

    cita ni xlawak lgsg la weh. ak rs org yg gelak cita ni org yg x educated jer. cuba kasi depa lawak stand-up comedy russel peters. mesti xpaham.

    0

    0
    • Sanchez says:

      Russell Peters pn lawak tak educated gak.mmg rascist gile tapi kelaka gile babi.tapi setuju ngn kau,AS2 tak best.

      0

      0
  24. adthluff says:

    best, sgt kelakar. suka! ;)

    0

    0
  25. meeradriana says:

    esok nak p tengok sbb terlalu ramai ckp best..

    0

    0
    • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

      Yer,meeradriana bawak la anak kembar awak pi tengok bergelak ketawa sama-sama.. :)

      0

      0
  26. akirakaede says:

    typical storyline.enuff to said.nak lawak+ berilmu,baik layan ustaz azhar idrus.lg bagus..

    0

    0
  27. marion kaunter says:

    lawak sangat ke nyahhh? bagi bohsia dan bohjan lawak sangat la kowtttttttttt!!!

    0

    0
  28. zazu says:

    ya allah, sumpah lawak cte AS2, satu panggung gelak kaw2,
    sam mmg terbaik, pelakon2lain pun best, AS2 lagi best de AS1…
    boleh kate setiap masa gelak.. 5 bintang utk AS2!!

    0

    0
  29. zazu says:

    yg kate x lawak tu, makna nya die x paham lawak tu, otak lembab, haha
    nak lawak sangat, buat la filem sendiri, ntah2 lawak lagi bodoh, mengarut
    org melayu mmg suke kondem org, tapi diri sendiri buat belum tentu.
    piiraaaaahh~

    0

    0
    • mintun says:

      Apa maksud kau tak faham lawak? Bukan org Senegal yg tengok filem tu. Kalau baca komen kat sini, penonton tahu part lawak yg mana. Cuma diorg rasa benda tu tak lawak. Ni bukan kondem mengondem la. Yg tak suka tu, dah pegi tengok. Bukan tak tengok, tapi cakap pandai. So, terpulang.

      0

      0
    • subz says:

      tambi apa masalah ko……tu pendapat diorang lantak la ….bukan guna duit mak bapak ko pun org masuk panggung

      0

      0
  30. suka suki says:

    lawak kah?? yg awal2 mungkin lawak, but then bile lg lame, mcm mengarut….taktau tang mane nk gelak…seriously, takde jalan cite…masih bole rase ngantuk dlm panggung, ape cerit….

    0

    0
  31. orencute says:

    aku pegi tgk smlm..geli plak nengok si sam ngan intan ckp papa-mama..
    smpai scene yg si bobi ngan adnan tu merempit, aku kuar..mmg cite sgt2 meleret..xsanggup nk tgu smpai abesss…melayang duit mcm tu ajeee..
    kesiann filem melayu skrg, yg untung si david teo yg ckp melayu pon x lepas2 lg..
    kesiann gak kt org kite ni, jd kuli nk kayakan org len…haisshhh!!!

    0

    0
    • ASAL2 KAMPUNG says:

      time si bobby rempit ngan adnan tue la yg kelakar…rugi ko kuar…g tgok smula kat astro first nnt k…ko yg xreti nk mengharagai filem2 melayu…filem kita bknnyer berat pown…ceta ringan2 utk hilangkan stress jer

      0

      0
      • mrs_mama says:

        asal lawak bodoh je untuk hilangkan stress..aku plk makin stress tgk ader la.xkan tengok.sbb as 1 pun aku xtgk.masih xpercaya lagi aku blh tengok citer toyol dalam 15minit.aku rasa cam nak terbako jer..aku pun xtahula…frankly speaking,mmg bukan taste aku.taste korang…aku better pilih mr bean.

        0

        0
  32. x suka lawak bodo.. says:

    x lawak langsung…buang duit….rugi masa…aku x paham mcm mana abg nara kata lawak giler…

    0

    0
  33. sha says:

    lain org lain citarasa…. kalau rasa citer2 keluaran metrowealth xmenarik dan memenuhi citarasa korang.. jangan la tgk… p tgk citer yang memenuhi citarasa korang… sekurang-kurang tgk citer AS2 supposrt gak cerita dalam negara… kalau rasa educated sgt… p la tgk citer2 yang educated sgt tuh!!!

    0

    0
  34. angel says:

    Baru tgk td kt summit..best gilerr..x rugi pn..len org len cita rase..moh ler tgk rmi2..filem kita..wajah kita..peace;)

    0

    0
  35. rizan says:

    lawak la. aq tgok ok jer. last2 mak dia lak tergolek.

    0

    0
  36. ASAL2 KAMPUNG says:

    sumpah kelakar giler bab kejar mengejar smpai ke lubang cacing tue..keras prot ketawa smpai kna berdiri…klu kat umah mau tergolek2 dh…tp serius kagum la ngan pompuan yg pkai tdung rempit ngan bobby tue…sape ea pompuan tue?? polis ke…sbb klu bdk2 besa susah nk jumpa pompuan pkai tdung yg taw merempit n wat aksi2 bhaya tue…

    0

    0
  37. cammy says:

    seyes sumpah kelakar habis…ak smpi terlompat2 dlm panggung haha… xleh tahan gelak.adoii…bongok gile..xruugii korunk p tgk wei

    0

    0
  38. didot says:

    yang tak rasa kelakar tu mungkin sbb korang tak reti sangat english, or korang pun cakap english macam tu so korang terasa lebih laaaaa…..

    aku bawak membe aku yang dah lebih 10 tahun duduk australia pegi tgk crite ni, dia pun gelak gila kot.

    0

    0
    • yeke? says:

      chait….aku ingat k9o bwk kawan ko yg mmg native speaker ostrolia….cube ko bwk yg idung mancung tgk citer tu..confirm muke die berkerut2 mcm Maria…bile die tgk zizan dgn johan merapu dlm raja lawak 6…musti die kate…why thoses asses are so stupid….

      0

      0
  39. suke ketawa says:

    Salam, ade2 je komen korang, klu xnk awat g nonton, cite ni utk yg kaki wyg saja, klu rase cerita melayu ngarot, g lah tgk cite tamil ke, hidustan ke, omputeh yg ade adegan cium2 tu hah… lagi najis… tgk cite tamil, lagi out… hero xpernah mati… kire ok david teo, xpernah kering idea nk buat filem… wlpn die bukan bangsa melayu, tp die bijak, bape filem melayu die da keluarkan.. hangpa, bape perkataan je dok ngutuk dlm komen ni hah… huhhu..
    org2 x spoting mmg rase cite ni xbest, tp pada aku.. best, aksi stunt die bwk motor dlm mall dgn pasar.. mantop.. dgn aksi2 lawak di selitkan, minah buat stunt rempit pun matop… lagi lah.. last2 bapak die buat aksi rempit sampai jatoh… mmg time tu, berdekah 1 pawagam…. klu x suke cite melayu, boleh tgk cite cine, kungfu ker.. yg lagi auta, leh kuar angin, air dr tangan.. ahahahaha, klu xnk support, xpyh bnyk bunyik….

    0

    0
  40. :) says:

    seribu kali lg okie dr Papa, I love u..;)

    0

    0
  41. Dewi says:

    bila baca komen abg nara berkobar-kobar nak nonton tp bila baca komen korang semua aku jadi tak rasa nak nengok lak….

    0

    0
  42. Farah says:

    Dah tgk semalam~memang best~cerita komedi ringan sahaja, tapi untuk menghilangkan stress and hiburan mmg cerita ni yg wajib ditonton..dari awal scene sampai habis cerita mmg akan gelak jer~just RM10 per ticket, berbaloi sgt..and yg belum tgk tp dah judge cerita ni mengarut la n ntah apa2 la, pergi tgk dulu abru cakap ye..tp just jgn la nk expect too much untuk jalan cerita yg ala2 mcm hollywood..just untuk santai2 and hiburan ringan mmg berbaloi tgk Adnan Sempit 2..thumbs up untuk semua pelakon dan production crew~ =)

    0

    0
  43. lantak pilah says:

    “filem kita, wajah kita” malaysia = rempit + sempit. begitukah ? panggg !!!

    0

    0
  44. angelina jolie celup says:

    kentot la weiii..promote je lebih,x kelakar giler pun!!! aku bg 2 star je citer ni..nk kata x kelakar langsung tu tipu la,ada gak yg kelakar.tp cukup mengecewakan laaa asyik dok sebut word2 yg sama je,lama2 dah malas dah nk gelak,sebab x kelakar derr…
    rasa menyesal jugak aku tgk,x berbaloi aku bayor 16 hinggit,kononnya nk dok couple sit blh la aku gelak sakan ngan awek aku,hmmmm hampehh..tp yg last tu kelakar la part mak ngan bapak nadia bawa motor nk rempit..wakakakkaka…haaa yg ni aku gelak sakan,nk terputus urat kentot aku..wakakakakakka

    0

    0
  45. suke ketawa says:

    rugi ke x rugi, korang semua da laburkan… ni bukan cite transformer ker, world end 2012 ker, ghost rider ker…
    cite diorg mmg lah best, tp penuh epik… bukan kehidupan sehari2…

    adnan sempit 2 ni, family comedy… sememangnyer wujud org melayu ckp inggris tonggang terbalik, mmg wujud, bangsa melayu merempit,,, ibarat nyer mencermin diri sendiri, atau bak kata pepatah, ukur baju di badan sendiri…. klu suke , g nonton, klu xsuke jgn nonton, klu rase rugi…. jgn g pawagam sedara, g kuarkan RM sedara tu, masuk kan dalam tabung masjid atau surau berdekatan… sure x rugi….

    0

    0
  46. subz says:

    Ini pendapat peribadi aku ….Adnan Sempit 1 dulu memang best…..yang kedua ni tak tengok pun tak ape…buat rugi rm 12… dalam Adnan Sempit dulu dah buat lawak tentang bahasa inggeris tunggang langgang, ini pun buat lagi, sekali kelakar lah….banyak kali macam bodoh….lagi satu memang nampak banganng kisah berkejar dengan motor sampai shopping complex…..nak buat lawak biarlah logik sket…

    0

    0
    • orencute says:

      tang dlm shopping complex tu mmg xbole blah..org len gelak2 tp aku dok terpinga2..bole lak ade scene cmni…
      untung ko byr rm12, aku byr rm14…huhu..tgk pon xabessss…
      kira sedekah la tu kt david teoo

      0

      0
      • subz says:

        hehe rm 12 kire rugi gak oooo……….Aku keluar panggung masa citer tengah jalan….patut dapat balik separuh harga tiket…

        0

        0
  47. mencik says:

    Aku sebagai cikgu BI…mencik tgk citer ni….aku memang menghasut budak2 jgn tengok citer ni….Bahasa melayu rosak…bahasa inggeris pun jahanam…aku rase mat rempit pun terhina dgr diorg neh speaking……berbulu telinga aku….

    0

    0
  48. wanida says:

    tunggu kat astro first je la..kongsi 5 orang tgk..baru rm3 sorang, siap boleh baring2 lagi sambil kira cicak..

    0

    0
  49. fara says:

    Lepas tengok filem nih, apa yang boleh dirumuskan ialah:-
    !. Tak payah tengpk pun tak pa (baik tunggu kat Astro jee..x berbalok tengok kat wayang)
    2. Kenapa girlfriend si Adnan tu ( apa entah nama dia)..dah berubah jadi jedik + manja..karektor dia dah lari…dalam Adnan Sempat 1, dia serius tapi dalam no 2 nih ..HANCURRRRRR
    3. Sebagai salah seorang peminat Adnan Sempit 1, ..aku rasa frust dengan sekual nih..(mmg betul org dok kata..sekual selalu x best..dah terbukti :P)

    0

    0
  50. leah says:

    malas aku nak percaya. adnan sempit dulu pun cakap best tapi tak hapa2.. hantu kak limah pun korang cakap best nak mati. rugi duit aku je pegi tengok.

    0

    0
  51. adnan sempot says:

    serius cite bodo!

    0

    0
  52. NTAH! says:

    mat rempit bleh la tgk cite mcm ni. satu panggung penuh dgn mat rempit. buang karen jer tgk. bukan nak bagi pengajaran atau nak membendung kegiatan mat rempit, makin nak menyokong dorang adelah. Awful. Lebih baik tgk cite hantu kak limah, ade isi.

    0

    0
  53. kemakemo says:

    GANTI BALIK DUIT AKU RM11 SEBAB TERTIPU! CERITA NGANTOKK DOWH ..MENGARUT…MENYESAL AKU PERCAYE ABG NARA CAKAP ‘WAJIB’ TENGOK~
    AK TENGOK SEMALAM LAGI TENSION BUKAN NYER HILANGKAN TENSION AKU!
    ADE PART2 YG X PATUT NAK TUNJUK LAH WOII ~PART YG POMPUAN N MOTO TUE BUAT PUSING2 MOTIF???????????
    AKU SEDAYA UPAYA NAK GELAK TP??
    TOLONG LAH SHAHEIZY SAM UDAH2 LAH BELAKON BAWAH MIG TUE,CARI LAH PRODUSER LAIN WEIIII,,
    PATUT LAH 8 ORANG JER TENGOK SEMALAM..PANGGUNG PUNYELAH BESAR~
    SERIUSSSS WEI AKU KELUAR AWAL SEMALAM! AH SESAL AKU..AKU INGAT NAK SUPPORT FILEM MELAYU KALAU KELUARAN MIG NI LAIN KALI AKU BOIKOT~

    0

    0
    • subz says:

      aku pun rase rugi tengok……macam manalah abg nara kate filem wajib tonton…..kalau adnan sempit 1 dulu memang wajib tonton….kalau yang 2 ni tak sampai lagi tahap wajib kot….

      0

      0
      • Ameer says:

        berapa ACC bank ko? meh aku bank in balik? setakat RM11 tu sebelah mata ja aku leh bagi.. ape ke bodoh ko ni, nama citer KELAKAR, so memang la ada part logic and tak logic, ko tengok citer kelakar yg meletop mcm kak limah tu? logic tak? Biar la Sam nak belakon bawah MIG ke mana ke? tu dia punya decision! ko sapa nak suruh? BTW, aku tangok dia bawah MIG lagi laku + banyak cerita dah dia belakon.. ko ade??
        + ko sangat lah pembohong besarr sebab aku nak booking citer ni full sampai hari ahad, nasib kawan aku keje GSC bookkan tiket untuk aku and dia cakap citer ni memang FULL, so takyah nak jual cerita kosong ko kat sini! LOSER!

        0

        0
      • subz says:

        staff MIG ker berkobar-kobar defend…tanye jer….kalau nak tengok sekali lagi meh no account akau kasik duit

        0

        0
  54. perghhhh says:

    perghhhh ader mamat ngamuk sakan…..ko ni staff MIG ke???? Ameer ….ke pelakon yang takot tak ndapat carik makan pasal org komen kaw-kaw. tentang tiket full aku pun tengok ahad juga tak sampai separuh panggung, itu fakta takkan kat tempat ko penuh kat tempat lain sama. Aku rase elok ko skrool komen kat atas tu Amerr tengok ramai yang suka ker tak suka cerita ni
    lagi satu belajarlah terima kritikan sebab org bangang jer tak terima kritikan….mungkin ko ni bangang kot

    0

    0
    • Ameer says:

      terus terang aku nak cakap kat sini aku bukan la staff MIG seperti yg korang dok teka tu.. aku orang biasa, peminat filem. and aku pun tengok ahad jugak, totally FULL, paham FULL? sampai seat depan FULL. ko ade member keje wayang tak? tak kan? so ko tak tau la full tu smpai tahap mana.. ko tengok wayang mana ha? ulu kampung ke sampai takde org tgk wayang tu? kesian kesian kesiann.. orang yang komen n condem tu orang yang sama laa bro.. dia komen, pastu dia reply balik wahhaha sangat sadiss! semua pemikiran kolot yang takleh terima cerita baru.. come on! get a life la.. semua ni kan hanya satu cerita comedy! so masok untuk gelak, bukan masok untuk pikir logical bro.. wat ape aku nak terima kritikan? bukan aku yg buat filem ni, but aku just nak bg pendapat aku n kritik bro loser atas tu.. ko n bro atas tu org yg same ke? hahaa get a life loser!

      0

      0
      • myra edora says:

        betul aper yg Ameer cakap tu….sy keje tgv jusco cheras, mmg FULL untuk tayangan Adnan Sempit 2 ni, dan sy dpt lihat org gelak pecah panggung disebabkan cerita ni…dan saya xfaham knp ramai kutuk cerita ni padahal sebalikknya dekat wayang ramai yg suka cerita neyh..

        0

        0
      • perghhhh says:

        amerr sebenar aku tak minat sangat nak komen, tapi aku rase ade sesuatu yang tak kene dengan otak ko….mudah sangat over acting, buat serangan peribadi, aku raselah dalam hidup ko sehari hari kat luar sane pun ko macam tu
        siapa sebenar loser kat sini….dah suka nak puji melambung lambung pun puji la , perlukah mulakan serangan peribadi bila pendapat org tak sama dengan ko?
        yang tak suka pun ramai ker yang buat serangan peribadi?
        sorry to say ….tak kira filem tu meletup ke tak meletup ke. ko memang loser
        sore loser
        kesiannnn………
        mungkin patut ko pergi baca bengkel stress management

        0

        0
      • Wartawan Melodi si dahi jendol says:

        Ameer dan myra edora orang yang sama kan? Hehehehe… aku serkap jarang jer… tapi tengok cara taip macam sama…

        0

        0
      • Ameer says:

        David Teo
        Jutaan terima kasih, kutipan 7 Hari adnan Sempit2 mencecah 4.5juta & terus sokong lagi

        sumber fb david teo : https://www.facebook.com/davidteo99

        p/s : sapa kata 7 org je masuk wayang tengok crita ni? wakakka..

        loser!

        0

        0
  55. perghhhh says:

    tarak sama….tapi tak payahlah bagi komen macam ko tu tahap penjilat jubo , bagi no account ko kat david teoh kot kot dia nak bagi reward…sedih aku tengok ooo serius giler muahhahaha

    0

    0
  56. perghhhh says:

    ok ah Ameer …jilat sampai berkilat….kasik lawan betul betul ok sampai biar semua org sependapat dengan ko cerita tu amat bagus…org yang tak dapt terima pendapat org tu real loser….ko agak macam mane??
    lagi satu tak payah lah nak mengamuk sakan ….cakap je bagi ko cerita tu bagus
    ini macam sakai baru dapat komputer
    ini siap labelkan pihak lain macam-macam…..
    aku tengok yang tak suka tak der pun buat serangan peribadi sangatpun
    aku raselah dalam real life kat luar pun ko ni bukan jenis manusia yang boleh terima kritikan dan terima pendapat pihak lain

    0

    0
  57. Emelyn Aziz says:

    Kiter dah tengok dah Adnan Sempit 2 ni…klakar gilerrrrrr…..asal ramai sangat yg kata x best….? Bagi kiter…citer ni dah ok. Citer ni ada pengajaran dia la! Adnan berusaha jadi org korporat even dia tau dia x layak actually. Kenapa ramai nak pertikaikan tentang lawak dalam film ni? Minah rempit tu gempak wooooo! Dia menunjukkan pada org yg dia x terkongkong wpun dia pakai tudung. Kesimpulannya, pilihan di tangan sendiri. Kalau rs nak g tgk citer pelik yg membuatkan kepala otak berbelit2 dlm panggung….p la! Duit masing2 tapi bagi kiter Adnan Sempit memang besttttttttttt. I bagi 5 bintang!

    0

    0
  58. perghhhh says:

    betul duit masing-masing…nak komen komen jer la tak payah nak “hentak” pihak lain yang tak sependapat . nak puji ke nak keji ker last last duit sendiri yang keluar

    0

    0
  59. langkahlurus says:

    aku dah tengok filem ni masa preview aritue… mmg ramai yg dtg.. fullhouse… gelak sakan satu panggung… walaupun aku jarang tgk filem melayu, tapi filem ni not a bad sekuel la… lagi gempak dr yg first… ada beberapa scene yg buat aku blur jap tp lepas dah gelak2, semua pun lupa.. release tension skit coz dpt gelak2…

    0

    0
  60. MemBesar says:

    Klu korg hrp kebestan yg mlmpau, Xde lh best sgt ceta ni. Plot memg x best klu korg harapkan pcrtaan yg sempurna. Tp setakat nk gelak2 buang masa, Filem ni memg sesuai. Suami teman dtg tgok, nk dgn xnk je. tp kat dlm die yg gelak lebih2. dh lh kitorg b2 tgh batuk.tmbah batuk sebab gelak xhenti. korg dtg dgn hrpan tgi memg x patutlh,. Ceta ni ringan2 jer., Klu tgok sensorg korg memg x gelak punya, tp kt dlm wyg lain part, lain org yg gelak, terasa best nk join gelak skali,.
    Apapun aku rasa memg xrugi tgok wyg ni. N aku x pnah rasa klakar tgok cta Mak Limah. Sedih coz cinta Awie ngan Umi x ksmpaian adalah… Umi nmpk suci je dlm tu.
    Adnan 2 x part yg boring cmpare ngan 1st tu.
    Bagi aku lh.

    0

    0
  61. Ameer says:

    “David Teo
    Jutaan terima kasih, kutipan 7 Hari adnan Sempit2 mencecah 4.5juta & terus sokong lagi” -sumber FB david teo https://www.facebook.com/davidteo99

    so sapa buat cerita yg kata 7 org je tengok wayang tu nampk betul penipu..hahahaha loser!

    0

    0
  62. Anti Bapok says:

    Aku rasa ramai bapok@sotong yang terasa pasal filem ni menyindir golongan ni, tu sebab ramai bapok kat sini condemm filem ni.Name pon komedi, mestilah x baper nak logik, setakat nak epi2, enjoy the fun, ley la gi tgk. Korang yg gi tgk pon actually kebnyakanyer diRECOMMENDED by kwn2 korg or sedara mara korang gak, pastu korang sumpah lahanat sebab jalan citer x bez, X logik secara x langsung korang dah condemm kwn2 or sedara korang gak kan?. Pendapat aku, sebab kebnyakan filem melayu spt KL Gangster, Ombak Rindu, dll box office stelah diRECOMMENDED by kwn2 korg or sedara mara korang. Lau filem x bez x kan orang nak RECOMMENDED plak (Except Nara). BTW aku pelik sket, lau x bez apsal 7 hari tayangan AS2, dah kutip dekat RM 4 juta? aku rase ley dpt smpai RM 9,10 juta sebulan tayangan. Hanya sebuah pendapat, PEACE!!

    0

    0
  63. Emelyn Aziz says:

    Bila baca komen2 korang yang slalu pandang negatif dengan David Teo, kiter jadi heran….! Apa masalah korang dengan dia actually? Bukan nak puji atau back up…sekurang-kurangnya David Teo boleh dianggap sebagai penyelamat kpd industri perfileman di negara kita! Wpun ramai producer baru yg muncul tapi cerita dorang smua x bole blah. Sekurang-kurangnya filem2 di Metrowealth ada banyak genre dan pilihan. Kita sebagai penonton lah yg berhak memilih cerita apa yg kita nak tonton! Tapi, kalau korang x nak tengok….x yah la bising!

    0

    0
    • perghhhh says:

      beri komen takkan tak boleh……so takkan nak harap semua mende org puji je…be realistik la….

      0

      0
  64. daud says:

    bila korang argue pasal panggung penuh ke tak…aku rase jauh lebih kelakar drp filem adnan sempit 2…bukan ape…biaselah tu cerita ape2 pon…kat satu tempat panggung full kat tempat laen tak ramai ehehe….

    0

    0
  65. Come across your weblog genuinely wonderful.I also possess a weblog, if totally free to my weblog to see.

    0

    0