Written by AbangNara | May 19th, 2015

Ribuan produk kecantikan kini berada di pasaran Malaysia. Ada yang untuk putihkan kulit, gebukan wajah, hilangkan jerawat dan macam-macam lagi. Kalau disuruh buat pilihan, memang pening kepala Abang Nara dibuatnya. Kalau boleh naklah produk yang all in one. Guna satu tapi faedahnya macam-macam. Cari punya cari, Abang Nara jumpa jawapannya. Ellfie Essence adalah yang terbaik untuk anda yang mahukan kulit wajah lebih awesome.

ellfie essenceEllfie Essence adalah sejenis skincare atau produk kecantikan yang kini semakin hangat di pasaran.  Dirumus dari bahan-bahan semulajadi (ekstrak tumbuhan dan buah-buahan) telah terbukti memberi kesan yang baik kepada kulit wajah.  Produk ini juga dapat memberi kesan seawal 2-3 minggu bergantung kepada kulit wajah pengguna dengan tindakbalas paling selamat dan tiada pengelepasan teruk.

ellfie essence

Ellfie Essence sesuai untuk:

  • semua jenis kulit
  • semua jenis masalah kulit
  • berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
  • semua peringkat usia 
  • lelaki dan wanita
  • perempuan mengandung

Produk ini membantu masalah kulit dari segi

  • mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat yang teruk
  • melicinkan wajah yang kasar / jerawat pasir
  • memudarkan pigmentasi
  • mengurangkan kesan tanda rekahan dan mengecilkan pori yang terbuka
  • membantu mencerahkan kulit
  • memperbaiki kulit kusam dan tona kulit tidak sekata
  • kulit tidak berminyak dan akan kelihatan berseri-seri

Produk ini tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang saat ini banyak digunakan oleh produk-produk kecantikan yang lain.  Zat merbahaya ini dapat menyebabkan KANSER KULIT.  Perlu diketahui ciri dari ubat yang menggunakan Mercury dan Hydroquinon biasanya bila pengguna memakainya, wajah akan menjadi merah seperti terbakar dan dilarang untuk terkena sinar matahari.  Ellfie Essence hanya menggunakan ekstrak buah-buahan dan tumbuhan untuk kecantikan kulit serta merawat sebarang masalah kulit.

Ok cerita banyak tak guna, jom kita tengok apa produk yang ditawarkan, testimonial dan perubahan wajah mereka yang menggunakan Ellfie Essence ini. Kalau dah rasa nak cuba, boleh terus Whatsapp 013-275-5197. Baca artikel ini sepenuhnya.



Terdapat 4 produk di dalam setiap set Ellfie Essence

ellfie essence

Cleanser
Membersihkan segala kotoroan dimuka.  Kulit muka akan menjadi lembab dan tidak berminyak.

Toner
Membantu kulit menjadi lebih lembut dan sekata. Menegangkan kulit muka dan menyegarkan kulit menjadi lebih lembut.

Night Cream
Membantu memulihkan wajah yang tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka.

Day Cream
Membantu menjadikan rona kulit sekata dan melambatkan sistem penuaan.  Melembabkan kulit sepanjang masa dan memudarkan pigmentasi.

TESTIMONI PENGGUNA

ellfie essence

Preggy mum 28 weeks.. Sebelum ni memang tiada masalah kulit yang serious, tetap selepas 3 minggu menggunakan Ellfie Essence, kulit semakin cerah dan sekata.

ellfie essence
Kulit sebelum kelihatan kusam tetap setelah 3 minggu menggunakan Ellfie Essence kulit nampak cerah dan sihat.

ellfie essence
Pengguna yang mempunyai masalah kulit wajah yang kasar (jerawat pasir) serta jerawat.. Selepas mengunakan produk ini kulit menjadi semakin sihat dan halus, jerawat juga sudah mula mengecut dan pudar.
ellfie essence
Kalau perhatikan betul-betul, sebelum menggunakan produk ini kulit nampak bersih tetapi agak kasar.. selepas beberapa minggu kulit menjadi bersih dan nampak lebih glowing.ellfie essence
Ini pengguna yang mengalami masalah jerawat yang agak teruk.. adik ni pada mulanya agak ragu-ragu untuk mencuba.. tetapi hanya dengan 1 set Ellfie Essence, kulit menjadi bersih, jerawat mula mengecut, kulit bertambah glowing..
ellfie essence
Jeragat semakin pudar dan kulit bertambah glowing.
ellfie essence
pori terbuka menjadi kecil
ellfie essence
Selepas menggunakan 1 set Ellfie Essence, masalah jerawat tiada lagi!ellfie essence

Kulit kusam menjadi sekata dan cerah.

Produk Ellfie Essence adalah Produk buatan Malaysia dan mempunyai Kelulusan KKM.  Produk ini juga selamat digunakan kerana tidak akan ada pengelupasan yang teruk seperti produk-produk lain yang menjanjikan keberkesanan hanya dalam tempoh 3 hari… Ramai pengguna yang berpuas hati dengan keberkesanan Ellfie Essence!  Anda hanya perlu cuba 1 set Ellfie Essence untuk merasai sendiri perubahan kepada kulit wajah :)

Harga
RM120 (SM)
RM130 (SS)
*Free postage

Hubungi kami melalui:
Whatsapp / Sms : 013-2755197

Ingin menambahkan pendapatan?  Anda dijemput untuk menjadi agent Ellfie Beauty di seluruh Malaysia.

Email : agent.ellfie@gmail.com

Untuk mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut sila layari instagram dan Facebook Ellfie Essence

Ig : @ellfiebeauty
Facebook : Ellfie Beauty

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Anda Tidak Akan Percaya Dengan Kehebatan Ellfie Essence Ini

  1. Agent Ellfie Essence Johor says:

    Please Call/Whatsapp/SMS 0197353008 for Gelang Patah/Nusajaya/Perling/Tampoi area. Delivery: COD/Pickup/Postage.

    0

    0
  2. Anie says:

    Hai saya agent Skudai/UTM/Pulai JB.. whatsapp/sms 0197111986

    0

    0
  3. goldsouqkl says:

    Hello,

    saya agent ELLFIE ESSENCE area KLCC / Bandaraya KL…
    Nak cuba?Saya boleh COD sekitar KL okay O17.253.7967

    0

    0
  4. goldsouqkl says:

    Hello,
    dapatkan ELLFIE ESSENCE dari kami agent KLCC / bandaraya KL.COD percuma O17.253.7967

    0

    0
  5. zura says:

    agen Elfie kt sg buloh ada x . Tq

    0

    0
    • nataffa 019-611 7790 says:

      Zura: saya boleh cod ke sg buloh. Whatsapp saya 019-611 7790. Ada freegift menanti anda,

      0

      0
  6. zuhaira says:

    Hi :) yg nak cod ellfie essence di setiawangsa/keramat/wangsa maju dan kawasan sekitarnya, boleh contact saya. 019-6544787. Free postage ke seluruh Malaysia

    0

    0
  7. zabedah zabit says:

    yuhuuuu sampai sini ellfie ni..

    bedah pakai okeh produk ni, mmg terbaikkk

    0

    0
  8. nak tahu says:

    Ni berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Tak?

    0

    0
    • zabedah zabit says:

      sudah berdaftar..

      cer google..then korang tau..aku bukan agen tapi pengguna..

      0

      0
  9. iamamie says:

    COD ke bangsar ada tak?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Saya agent PJ/Jln Kelang Lama/Taman Medan/Desa Mentari/Taman Desa
    0162167188/Eta

    0

    0
  11. Agent Ellfie PJ says:

    Hi hubungi saya 0162167188 untuk COD kaw PJ/Tmn Medan/Taman Desa/Desa Mentari/Jln Klang Lama

    0

    0
  12. Emilia says:

    Hi…Ellfie agent from Kuching…COD available. Berminat contact 013-8160588. Free postage…:)

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Hi Saya Agent kaw PJ/ Tmn Medan/Desa Mentari/Sentosa/Taman Desa/Jalan Klang Lama..hubungi/whatapp 016 2167188/ETA untuk COD dan Pos Laju.

    0

    0
  14. shae taib says:

    hi..agen puchong here..COD puchong/sunway/shah alam/setia alam/meru/kapar. FREE POSTAGE & GIFT tuk setiap pembelian..meh wassap Shae ye 0122141810 :)

    0

    0
  15. Ellfie_PJ/Eta says:

    Hi saya Agent kaw PJ/ Tmn Medan/Desa Mentari/Sentosa/Taman Desa/Jalan Klang Lama..hubungi/whatapp 016 2167188/ETA untuk COD dan Free Postage ke semua kawasan.

    0

    0
  16. Ellfie Agent Batu Pahat says:

    Hi..Saya agen Batu Pahat area.
    COD n free postage satu Malaysia. sms/whatsapp 0167535557

    0

    0
  17. roshayatie says:

    Hi..sy agen ellfie essence Dengkil….
    Berminat dan nk C.O.D area Dengkil,Upm, Bandar Baru Bangi,Kajang blh contact 017-3699156

    0

    0
  18. Hi..saya agen batu pahat area.
    COD or free postage satu Malaysia.
    sms/whatsapp: 0167535557

    0

    0
  19. qema says:

    Hai ladies…
    Jom dapatkan Ellfie Essence dengan saya.
    Saya agen Balakong-Kajang-Bandar Baru Bangi. Dan kawasan sekitar. Produk ini berdaftar dengan KKM. FREE POSTAGE + FREE GIFT. Wassap 0192782041.
    Blh terjah IG saya : qema214

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Whatsapp 019-611 7790.COD di Klang-Shah Alam-Setia Alam-Glenmarie-Sg. Buloh-Subang Jaya-Sunway-Petaling Jaya-Damansara-Bangsar-Batu Caves-Sentul-Selayang-Rawang- Cheras-Putrajaya.FREE GIFT &NO DELIVERY CHARGES.

    0

    0
  21. mema says:

    Hye semua.. Orang PENANG boleh W.Apps 012-6864936.. FREE POSTAGE seluruh Malaysia.. COD Seberang Perai – Seberang Jaya – Permatang Pauh – UitmPP – Politeknik Seberang Perai – Perda – Bukit Mertajam – Penang Bridge – Kepala Batas.. TQ :-)

    0

    0
  22. Simba says:

    Aku dah beli Ellfie ni, Baru 4-5 kali guna, tapi tak serasi. Sayang tengok terbiar macam tu aje. Sapa nak meh beli kat aku. Murah sajeeee…:)

    0

    0
    • Anonymous says:

      4-5 kali guna tak kan nampak effect nya. Ellfie essence kena guna 3minggu baru nampak perubahannya. Apa kata teruskan guna tengok lagi 3minggu. Apa-apa produk pun kalau cepat cantik takut produk tu bahaya dan tinggi kandungan kimia dia. Ellfie tak macam tu sebab ia diperbuat dari bahan semulajadi seperti tumbuh-tumbuhan dan tidak membahayakan.

      0

      0
    • zabedah zabit says:

      ko kena sabar, kan pn elly tu pakai sampai 3 bulan baru nmpk kesan..produk semulajadi ni mmg effect dia lmbt tapi tgk jgk jenis kulit,kalau spesis kulit kayu balak keras..mmg la tak lut 3-4 kali pakai..

      ko ni saja nak bg bisnes org melingkup..kompakai produk mahal pun takat 3-4 kali mmg x jadi apa.. kecuali ko tonyoh sabun lantai ke clorox maybe leh tanggal kulit kayu ko..

      bedah cukup tak suka spesis ni..tak sesuai personal komen kat tokey dia..al vangan

      0

      0
      • Simba says:

        Kak bedah oi.. Bukan niat aku nak lingkupkan bisnes org. Aku cuma kata tak serasi, tu je. Sape serasi teruskan la… Aku taknak citer ape yg jadi kat muka aku. Aku taknak salahkan produk, sbb mungkin kulit aku yg sensitip. Ko pulak yg sentap lebih.. Haha. Lawak.

        0

        0
  23. Ingin bertanya says:

    Hi..nk tnya..betul ke ibu mengandung boleh pkai produk ni..sy mmg tgh cari produk yg sesuai…tp takut sbb mengandung dan produk kt pasaran mcm2 bahan berbahaya untk baby..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hai. Ya sis ellfie selamat untuk ibu mengandung. More details pls whatsapp 0128856036

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Hi.. saya agent Ellfie Beauty. Free postage ke seluruh malaysia..
    COD: cyberjaya,banting,klia.. beli 1 set + FREE GIFT.
    ig: adramaisara
    wassup/sms: 011-1429.6779

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Jom dapatkan Ellfie Essence. COD putrajaya/ cyberjaya/ serdang/bangi. FREE postage seluruh Malaysia. Whatsapp 0128856036

    0

    0
  26. GOLDSOUQKL says:

    hi,

    ELLFIE ESSENCE area KLCC / bandaraya KL hubungi kami
    hotline : O17 253 7967

    0

    0
  27. nadia says:

    Area Gemas, Gemencheh, Bahau, Pasir Besar, Tampin, Rembau boleh COD dengan saya – NADIA, 0194092441. Postage seluruh Malaysia.

    0

    0
  28. minah jambu terlajak habis says:

    minah jambu sentiasa setia ngan OLAY terima khaseh aje lah ye thank uu..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Ni produk blogger kak elly ngan fila. Bisness

    0

    0
  30. izani says:

    Hi. Saya agent Melaka. Bg yang berminat boleh COD sekitar Batu Berendam, Durian Tunggal, Krubong dan Cheng. Free postage untuk seluruh Malaysia.
    Contact 0129680018.

    0

    0
  31. erfina says:

    hi, saya agent ellfie Kuching. boleh COD area Kuching samarahan, dan free postage ke other parts of Sarawak.
    Interested?Call 013-8052220

    0

    0
  32. Sha Dani says:

    Hi, saya agent Ellfie di Sabah.. Boleh COD dr Tuaran – Tamparuli – Telipok – Menggatal – Inanam – Likas – Kota Kinabalu – Sembulan – Tg. Aru – Kepayan – Penampang – Putatan dan kawasan berhampiran. Untuk kawasan lain seluruh Sabah boleh dihantar by poslaju dgn free postage. Wassap / sms me 019 991 7775.

    0

    0
  33. Sha says:

    Hi saya agent Ellfie di Sabah. Wassap/sms 019 991 7775.

    0

    0
  34. Sha Dani says:

    Hi, saya agent Ellfie di seluruh Sabah. Wassap/sms saya 019 991 7775 untuk order.

    0

    0
  35. Sha Dani says:

    Hi, saya agent Ellfie di Sabah. Berminat untuk order Ellfie boleh wassap/sms 019 9917775.

    0

    0
  36. Sha Dani says:

    sampai 4 kali komen.. haha.. sorry.. try byk kali sebab tgk x masuk2 pun komen.

    0

    0
  37. Ellfiebeauty n9 says:

    Hi agent ellfie beauty di area NILAI SEREMBAN DAN SENAWANG
    COD available EVERYDAY
    whatsapp +60162192912 untuk order

    0

    0
  38. yaya says:

    cemane nak beli cod ye?saya di kulai johor

    0

    0
  39. bijan says:

    ramainya agen komen..aku nak taw testimoni pengguna ley x?

    0

    0
    • Simba says:

      Testimoni banyak kat IG Ellfie dek. Pegi la usha. Banyak Testimoni, bagus2 semua. Hakak punye testi je tak bape nak bagus. Sbb kulit muka hakak standard kayu balak. Gitu. Hahahhaa

      0

      0
  40. atikah muhammad says:

    hi penangites. sy agen ellfie beauty utk penang island. cod service n free postage. contact +6010-9639920 utk order:) follow ig @ellfiebeauty_penangisland skrg:)

    0

    0