Written by AbangNara | November 9th, 2011

Susulan tersebarnya gambar berciuman seorang selebriti yang dikatakan adalah Nabila Huda, Amy Search selaku ayah kepada Nabila Huda menasihati agar anaknya itu menjaga tingkah lakunya.

nabila huda

Saya tidak tahu tentang gambar-gambar itu, tapi sebagai bapa saya berharap dia menjaga tingkah lakunya kerana dia seorang perempuan. Dia yang memilih untuk menjadi selebriti dan seharusnya dia menjaga kerjaya dan fokus dengan apa yang dia ada sekarang. Saya harap dia tidak melarikan diri daripada kesilapan yang telah dilakukan dan bertanggungjawab dengan apa yang telah berlaku

Bagi Abang Nara, selaku seorang ayah, Amy Search harus tampil dan menasihatkan anaknya secara face to face sekiranya memang benar wanita di dalam gambar tersebut adalah Nabila Huda. Walaupun anak sudah besar panjang, tak salah untuk seorang ayah menegur anaknya kan?

Abang Nara doakan agar Amy Search dapat bertemu anaknya dan berbicara heart to heart tentang isu ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Amy Search Nasihat Nabila Jaga Tingkah Laku

  1. amnr says:

    xde lah plak org nk kmen nih…

    0

    0
    • hahaha says:

      takkan nasihat je..marah le.

      0

      0
    • macho says:

      Yeye ko amy search tak tahu psal gmbar nie..1malaysia dh tgok gmbar anak kau bleh plak kau xtau pape..nampak beno nipunye..

      0

      0
      • ct says:

        maybe die bzy ngan family + biss kot… xsempat nak check si anak die nie haaaaa.. think +ve yeeeeee

        0

        0
      • Farahmn says:

        Amy tu TAK MACAM kita. 24 hours mencari gosip. mana la dia nak perasan. Selalunya org2 mcm tu busy. nak online pun entah sempat entah tak. Rasanya, tak ada orang yang berani bagitahu face to face dgn amy. Sbb gambar yang ada ni pun belum cukup kukuh buktinya. Yang ada kat internet ni kan tutup muka.

        Btw, sedangkan anak pak imam pun boleh tersesat. Ni kan pula kita. Bukan senang nak bawak anak balik ke jalan betul kalau dah macam ni. Tak boleh nak maki hamun. Kena guna pendekatan lain. Doa banyak2, insyaAllah, mudah2 an terbuka pintu hati anak dia.

        Kita yang tengah berfosip ni dapat apa ya?

        Sama-sama lah kita berdoa..

        Assalamualikum,

        0

        0
    • blurr says:

      Kalo dah macam ni tak boleh nasihat je..kasi hentam saja la..

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        nk hentam ngan ape blurr? hentam ngan buah pleko gitu?

        0

        0
        • hahaboy says:

          hentam guna komputer si minah jambu pon boleh jugak. dpt jugak minah jambu berhenti mengadap komputer 24jam.

          0

          0
    • oja mojako says:

      mmg adat artis…..smua sama…….suka berdrama………

      0

      0
  2. amnr says:

    first ke…..

    0

    0
  3. kuntum says:

    tadi baca kat twitter amysearch…rasa mcm dia sedih kot dgn benda ni..ce lah check

    0

    0
  4. Senoritasuri says:

    Xpayah laa nak suruh Amy nasihat anak die face to face, heart to heart, feet to feet bagai. Dah anak die, xkan laaa die nak wat xreti and humban ke laut jer. Amy dah tua lg byk makan garam. Iyer2 jer BN nak ajar anak itik berenang.

    0

    0
  5. nora clara says:

    saya doa kan..semoga nabila huda ini diberi petunjuk..same2 la kt doa kan yg baik2 untuk saudara seislam kt..yg lain2 tu serah pada allah utk menghukum.. :)

    0

    0
  6. pencinta alam says:

    kita jg keluarg kita masing2la..xyah dok menyibuk…….
    dok mengata kt keluarga org silap2 keluarga kita lg truk…..Tuhan tu maha Adil….
    semgo diberikah hidayah dan taufik untk kita semua…
    amin..

    0

    0
  7. lesson says:

    dah xtau nk kata dah ni rosak hbis….inilah kalau mgalir darah daging kotor…..

    0

    0
    • @#%&* says:

      Kau nie pehal ah..mulut macam babi..

      0

      0
    • macho says:

      Kau nie tak habis2 la..mulut macam cibai..

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape ni lesson ! sape yg mngalir kn darah daging kotor? bapak si nabila ke si amy search? kenape kau cakap macm tu? kau orang islam ke orang melayu? orang islam yg sejati dia tkan mengeluarkn kate2 yg macm tu! kau ni yahudi gak nye tk? yahudi gila tk reti bahasa ha macm kau ni lah…! jangan2 kau dari daging2 kotor bucuk huh !!!

      0

      0
  8. sayangselasih says:

    Artis/selebriti yang merosakkan imej:-

    1) Zarina An joulie
    2) Nabila Huda
    3) Khairul Fahmi
    4) ………..

    0

    0
  9. dian says:

    sebenarnya nabila ni kurang kasih sayang..yela dari kecil mak bapak dah cerai..dulu i pernah lepak ngan kwn2 amy..dorang cite la amy mmg pesan kat kwn2 dia kalu nampak nabila ni kat clubbing ke marah je soh balik..dulu pon masa time skolah dia dah gi clubbing..mmg seksi pakai baju ala bikini..selamba je dalam club..

    0

    0
    • tipah dangdut says:

      mmg penah tgk pun time tu dia masih lagi di bangku sekolah..da pakai seksi2 g clubbing…dia cm guna title ayah dia utk masuk club…rasanya time tu mak bapak dia cm da ada problem..
      tgk gaya amy pun cam dia lembut dlm marah anak..xkan nk suh dia pelangkung anak dia depan public plak nk tunjuk yg dia marah..dia ada cara dia yg tersendiri yg kita x nampak…
      amy pun manusia biasa…xboleh nak salahkan dia dlm mendidik anak…dia da buat yg terbaik….sedangkan imam yg alim sejak muda ble dpt anak berperangai cam si nabila ni..inikan plak amy rocker ketika muda………..

      0

      0
      • ababil says:

        klu tk silap mama si nabila ni pun bleh tahan gak social nya, pernah satu masa dia balik dari oversea then lepak kat satu tempat clubbing kat area kl ni la, mama dia ngan selamba gedik pegi ngorat mamat mat saleh yang ramai kat club tuh… masa tu dia ngan nabila. sikit tak malu ngan anak. nasib la, amy masa tu tgh hot ngan bini baru dia yg peramugari tuh, so maybe la terabai siket ke nabila nih…

        sepupu ai ada sorang make up artis, kerap la make up kan si nabila nih, katanya nabila nih baik budi budaknya, kalau ngan orang tua sopan, salam mesti cium tangan, dia jenis tak kacau orang, hal sendiri2 jek. masa dia kena tangkap khalwat dulu dia mmg blur pasal hal agama nih, tu yang selamba jek tuh…

        kesian pulak si nabila ni… tak cukup ajaran agama gamaknya… kita sama2 la doakan dia kembali ke pangkal jalan yer…amin…

        0

        0
  10. […] Here : Beautiful Nara Tags: Jaga, laku, Nabila, Nasihat, Search, […]

    0

    0
  11. Cik Ram says:

    Org tua mana yg tak sayang anak. Kalau nak guna kekasaran pun tak guna kalau perangai anak tak masuk ajar. Mesti Amy dah habis akal nasihatkan Si nabila ni.. Org mcm Nabila ni, nanti kalu dah berumo dlm 50++ pun belum tentu akan berubah..

    0

    0
  12. NenekPenne says:

    bapaknya kemainkan ke arah islamik tapi anaknya??
    kadang2 bapak pun dah tak tahu nak buat apa kalau anak tu degil sangat…
    apapun, kalau betul lah tu nabila, silalah insaf yer.. jagalah sikit air muka amy tu yer…

    0

    0
  13. akuler76 says:

    iman x dpt diwarisi…. insyaallah… pandai2 ler amy tu nasihatkn anak nye… xkn dia nk cerita kt kita kot dia wat gitu gini….. cukup le sekadar yg tau tu bgtau kt dia kot2 dia trlepas pandang…. mcm org lain gak le trmasuk diri kita sendri kan…. yg dh ade anak n bakal beranak… kan.. kan…

    0

    0
  14. eyra sadjha says:

    kekurangan kasih sayang .

    0

    0
  15. Reena says:

    Bawak2lah bertaubat abil..just bcoz status ko janda, tak semestinya ko leh berperangai cam slut..ko ada anak, pompuan lak tu..nak ke ko anak ko jadi cam perangai ko yg tak semenggah ni? Nauzubillah..

    0

    0
  16. fadle says:

    kena la ngan watak filem die tu…bohsia…haha..

    0

    0
  17. belle says:

    doakan semoga nabila berubah..saya tak berani kata kat orang sebab saya pun ada anak dara yg masih kecil, takut jika mulut jahat sy mengata kat orang benda2 mcmnih terbalik terjadi kat zuriat keturunan saya pulak nanti… doakan jelah, semoga allah swt menjauhi kita dan keturunan kita dr perkara2 mcmnih…

    0

    0
  18. @bimaSakti85 says:

    wiihhh, photo sexy nich :D

    #sensor

    0

    0
  19. noor says:

    APAKAH HUKUMNYA APABILA KITA MEMBUKA AIBNYA ORANG.

    ????????????????????????????????????

    TIADA SEORANG IBUBAPA PUN YANG HENDAK ANAKNYA JADI BEGINI.

    0

    0
  20. sanggul beracun says:

    setan !! dahla pergi kat pantai timur,pulau tioman tu, sambut lak hallowen, dah x pikir agame ke??tu kan tradisi org barat sambut mcm tu, patutla ye,ye sangat kau nak mintak cerai ngan laki ko, rupenye ni la kerjenye..kesiang kat ank ko ngan ex-husband ko dpt ex-wife cam gini rupe..amy search lak sekadar nasihat je, patutnye kalau dah teruk tahap gini, ko pergilah rotan ke anak ko tu…mase dia buat camni,anak diye sape yg jage erk??

    0

    0
  21. sanggul beracun says:

    kesiang kat bapak ko nabilak wei

    0

    0
  22. tak setuju says:

    nara, aku rasa baik kau berhentilah dari menyebarkan perkara-perkara mengaibkan mcm ni. fikirlah kandungan isteri kau tu. mesti kau pun mengimpikan zuriat yang baik kan? jadi, berhentilah buka keaiban orang. kau jaga aib orang. Allah jaga aib kau.

    risau aku tengok kau nih.

    0

    0
  23. hell says:

    NARA BODOH.. AIBKAN ORG..MESTI KO DAPAT PAHALA BANYAK.

    0

    0
  24. kkaa says:

    ye sebagai bakal bapak.. kau akan tahu rasanya macam mana nak jaga anak.. cermin2 kanlah diri tu.. dedahkan aib dan memberi nasihat secara public jauh bezanya dari memberi nasihat ikhlas secara peribadi.. takut2 kau jadi sombong perasan kau berbuat baik…

    baik baik ye nara..

    0

    0
  25. budi says:

    Nara ..ko jaga anak ko yg bakal dilahirkan..
    Nabila..jagala air muka bapa anda..

    0

    0
  26. lim says:

    emm .. like father .. like daughter ..

    0

    0
  27. chix says:

    iman tak boleh diwarisi….tapi, alhamdulillah, ayahnye dah dpt hidayah, semoga anaknye pon dpt hidayah dr Allah one day…tapi ape pon, si anak tu, jagalah air muka ayahnye…si anak yg buat dosa/malu, tempias kena kat si ayah/family jugak…si anak tu dah cerai, so dosa dia bukan di bawah suaminye lg…..pikir2 kan lah, ye nabila….

    0

    0
  28. A4X says:

    Nara.. aku tahu ko penah jadi student programme JPA kejuruteraan korea.. dan ko jangan nak memalukan graduan2 dari program JPA dengan bukak website memalukan saudara islam yang lain.. DUnia pun nak akhir zaman.. lebih baik tutup je website nih kalau ada niat yang tak betul ketika kau nak bukak website ko nih.. lebih banyak keburukan daripada kebaikan.. Ini sekadar peringatan daripada hamba Allah

    0

    0
    • Mr X says:

      A4X, kalo x suke, jgn bukak & baca blog ni…at least dgn adenye blog camni pon, kite taulah artis tu camana kaaaaan….especially utk tau perkembangan artis2 pujaan masing2….sama ade diorg tu hipokrit ke tidak, especially dgn peminat2….

      0

      0
  29. refelsia says:

    orang macam ni nasihat pun bukan dia endahkan pun….tunggu balasan dari allah je lah……

    0

    0
  30. syukur ayah dia da dapat hidayah,jom mohon hidayah untuk anak dia lak n seluruh alam.amin!

    0

    0
  31. hothotheat says:

    artis malaysie yg perasan urban. .nh la die. .
    (puking)!. .

    0

    0