Written by AbangNara | October 9th, 2012

Hati ayah mana yang tidak kecewa melihat pakaian anak perempuan yang terlalu seksi ketika menghadiri sesuatu majlis. Pastinya Amy Search tidak terkecuali apabila anaknya, Nabila Huda tampil dengan pakaian yang menunjukkan sebahagian dada dan perutnya di malam Anugerah Blockbuster baru-baru ini.

nabila huda seksi

Kata Amy kepada Mstar Online:-

Seperti bapa-bapa lain, saya tidak akan bersetuju dan suka jika anaknya berpenampilan begitu. Sebab itu, semasa Nabila menjadi penyampai anugerah bersama Zahiril Adzim, bahagian perut Nabila yang terdedah sudah ditutup dengan sehelai kain. Dia sudah cukup dewasa dan boleh berfikir sendiri. Jangan bagi sedikit pun ruang kepada orang untuk mengata dan menjatuhkan kita.

nabila
Untuk yang tidak tahu, semasa Nabila Huda tampil ke atas pentas untuk menyampaikan anugerah, dia telah menutup bahagian dada dan perutnya yang terdedah dengan sehelai kain. Pasti majlis tersebut akan kecoh sekiranya Nabila tidak berbuat demikian. Namun begitu Nabila memohon maaf sekiranya fesyennya itu menimbulkan rasa kurang senang.

Saya minta maaf kepada semua pihak sekirangnya fesyen tersebut menimbulkan perasaan kurang senang dan saya bertanggungjawab

Nabila Huda pun dah besar panjang bak kata ayahnya. Sepatutnya perkara sebegini tidak wajar berlaku. Menjadi artis bukan tiket untuk memakai pakaian yang seksi melampau. Semoga kontroversi ini akan menjadi pengajaran buat Nabila dan tidak akan mengulanginya lagi di masa hadapan.

P.S: Migrasi haiwan serata dunia.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Amy Search Kecewa Anaknya, Nabila Huda Pakai Seksi Di Anugerah Blockbuster

  1. kecoh siak says:

    itu sahaja? maaf? lepas ni seksi lagi. ayah kesal, anak minta maaf. yeah. LOOP.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 3
    • puikkk says:

      bukan ko yg bertanggungjawab la bodoh, tapi ayah kaw tu yg menanggung dosa kaw tu. cakap bodo marah…tapi mmg bodoh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      agaknye apa yg dia nak tunjuk pakai mcm ni kannnnn…. nak tunjuk tulang kering ke? nabila…nabila….

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Selitone says:

      Mudah jerrr ni…

      Apa kata seluruh persatuan seni dan pihak penyiar mengeluarkan satu pekeliling tatacara dan tindakkan kepada mana-mana artis naungan mereka dalam hal berpakaian. Lebih molek, jika dapat dibabitkan sekali dengan Majlis Agama Negeri.

      Cakap jerr tak guna… nasihat pun dah basi… hari ni x buat… esok? lusa? dah berapa kali dah niii…. cam tu jugak. Rendam tak basah, rebus tak jugak empuk. Setiap kali dikatakan salah… setiap kali tu juga, ada kenyataan minta maaf…. kemudian?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 1
      • burpppppppp says:

        mane zed zaidi… bwahahahaha… suh aa zed zaidi usul pkare cmni n wat guidelines utk artis msia.. ini sume main bajet hollywood je…puiiiiiiiiiiiii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
      • Seksi di dunia, seksa di akhirat says:

        Maaf mencelah..bukanlah Islam telah menggariskan panduan dan cara berpakaian? Buat apa nak suruh perstauan seni atau apa2 persatuan sediakan guideline lagi? Guideline yang Allah dah bagi pun berani ditentang, apatah lagi guideline ciptaan manusia…

        Allah dah sediakan semua panduan hidup untuk hamba2 nya, kenapa kita suka tentang? Kain kafan lagi sempurna utk tutup aurat kau nabila….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
      • abc... says:

        ZED ZAIDI TAKE NOTE!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • sarah_nina says:

        Aku pun nak mencelah jugak..Seksi di dunia, seksa di akhirat, Aku rasa maksud si Selitone tu, kalau artis2 ni tak ikut tatacara dia mungkin di kenakan tindakan displin, seperti di gam selama 3 bulan ke 6 bulan setahun ke atau selama2 nya..atau denda ke apalah.. sebab memang lah dalam islam dah ade garis panduan tapiii.. masalahnya.. artis2 ni tak reti2 nak ikut.tak nak sedar. degil.. so salah satu caranya untuk mengatasi masalah pakaian yg melampau ni. Buatlah satu guideline.. kalau tak ikut.. kena tindakan. Macam kes faizal tahir tu.. bukak baju kena gam. Lepas tu rasanya dia dah tak buat lagi dah.. eh betul tak.. ;)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • madura says:

      berkarat.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • kamariah says:

        teman rs dh tibe masanye utk pihak berwajib ambil tindakan terhadap artis yg x tau bersopan dan santun dlm berfesyen..klu dl faizal tahir kene gam slm beberape bln ape slhnye klu di buat pd artis wanita pule x gitu kwn2….peace

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • peah says:

      Saya minta maaf kepada semua pihak sekirangnya fesyen tersebut menimbulkan perasaan kurang senang dan saya bertanggungjawab –> apakah contoh tindakan anda mahupun cara yg akan anda buat bagi statement “saya bertanggungjawab”
      (mana mano nak kawen tahun depan ni…)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • peah says:

      Saya minta maaf kepada semua pihak sekirangnya fesyen tersebut menimbulkan perasaan kurang senang dan saya bertanggungjawab –>
      apakah contoh tindakan yang akan dibuat oleh nabila bagi menunjukkan yg beliau bertanggungjawab?
      (alahaiii mana nak kawen tahun depan ni….)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cik Ketom says:

      senangnya ko mintak maap ya Nabila…
      buat salah pastu mintak maap

      Pi jumpa Abby Abadi mesti dia akan terbiahkan ko

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Janda x sedar diri cmni la jadinya..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. so wat says:

    kesian…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. saya suka gosip says:

    bkn da besar pnjang je..da beranak pinak da pon..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • Akus says:

      sbb dia fikir cntik lalu bngga dgn aset yg ade..huda ingt skit hikmt ALLAH cume bg pinjm sekejp je tau..bile dia nk blik bile2 pun dia bleh tarik tau..nk kata jahil x ptt coz skrg bnyk siaran media elektronik & media cetak tentang isu berpakaian ikut islm..& sebagainye..x kn x fhm2 lg atau memng ko tu x nk fhm..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. gojes says:

    2×5, 5×2=10

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  5. puii says:

    aku rasa berapa kali dh si amy ni asek2 kecewa dgn anak dia…elok la suma after kes…dlo masa kes khalwat..then isu cerai….org cakap better safe than sorry…kalo sekali xpa..ni dh byk kali buat..then as usual…KECEWA after the issue….si nabila ni pon 1..boley dia ckap dia bukan bogel…habes nk tgu smpai hg bogel ka baru leh take action…terdedah sana sini….meluat tgk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  6. .... says:

    Kenapa x dari kecik didik dia jgn bpakaian seksi? kenapa selepas dia besar baru nak kecewa? kenapa….huhuhu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      bukan ‘kenapa’ yg patut jadi persoalan skarang..dulu dia sendiri pun x jumpa jln pulang..skarang bila dah jumpa nk lah dia bwk anaknya skali..tp dah byk kali kecewa tp xde jalan penyelesaian jugak… nk anta ousat pemulihan da tua bangka..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. Sakurako says:

    amy search memalukan tegur lah anak tu

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      bukan setakat tegur…. ni dah tahap patut dpt penyepak ni.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  8. cehhh says:

    sosial sgt minah neh…ada plak masa bg award tnya zahiril bila nk dpat bby…itu biasa la..plg x ley blah dok cucuk2 badan suami org…xda stage pride lnsg…nk tnjuk otai pon agak2 la…masa tok tie perform pon dia bangun menari lebey2…kunun feel a tuh….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  9. janda baik says:

    kecewa ke bangga??plastik je lebih artis nie

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  10. nabila huda makan dekat mamak bukit bintang says:

    knape ayh die nk salah kan designer baju tu???? ( trbace dlm ohbulan)

    patut amy kene salah kan nabila tu sdri.. sb die yg rela pkai dress sbgini dan mghadiri majlis ni dgn pkai sebegini rupe..

    klu designer yg salah, nabila huda bole je beli baju lain atau minta designer2 lain sponsorkan baju..

    tp ni kehendak empunya diri yg memakai bju trsebut..

    suksessssssssss suksessssssssssssss ya kehendaknya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  11. takeiteasy says:

    tadi bca kt Metro si nabila huda x da akai ni kata bg komen mcm dia ni x buat salah kalau rasa daring n suka cuba mcm2 fasion halau pompn macam ni dari malaysia
    Malaysia ni negara Islam pompn ni mencemarkan Negara Malaysia sebagai negara Islam malu kat orang weiii daring cuba fasion sampai mcm ni
    Amy didik la anak ang ni da macam x betol dah pala otak dia ni….
    kalau aku jadi ahli kaluarga dia pn aku akan rasa malu sangat2 dengan dia ni ntah macam mana mak yang kandung dia ni dapat tengok anak pompn mak kepada seorang budak pakai macam ni
    lain kali nak jadi daring sangat naked ja p anugerah tu baru betol2 daring leh setanding dengan lady gaga
    dok Malaysia pakai macam ni tapi x da Mufti kata apa Faizal Tahir baru buka baju da kena gam da sedangkan bukan tunjuk aurat pun buka baju je ni ha pakai macam x pakai ja kalau macam ni la artis malaysia lagi cepat la malaysia dapat bala
    MUFTI2 MALAYSIA AMBIK TINDAKAN JANAGAN AMBIK GAJI N DIAM HAL2 MACAM NI X AMBIK TAU

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
    • linda says:

      sgt setuju..masa FT seme kecoh kot..hbes smpai mufti dok perli2 FT..ni artis pmpuan seme mufti diam jew kot..stesen tv pn senyap jew xdak isu gam pn..so PRESIDEN SENIMAN komen anda?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • jaja says:

      setuju ngn statement ko, nape mufti malaysia senyap psl pemakaian artis2. makin teruk aku tngok.. da mcm bukan org islam.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • G says:

        Mufti Malaysia xperlu buang masa komen pakaian artis perempuan la…derang boleh sepakat formalkan undang2 (on top of hukum Islam), yang Malaysia ni diharamkan ada artis wanita muslim!!!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      setuju…
      tp kat keyboard ko xde tanda koma or titik eh?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. Kakak neelofa says:

    Zed Zaidi, apa komen hang zed?

    Cer tjuk skit kredibiliti hang skrg nie….nk haram ka, nak sula ka nak apa nie?

    Jwb Zed….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  13. Dia Di atas Sanalah yang Mengerti says:

    Selalu sangat dah anak dengan bapak ni. Sorang mintak maaf dan menyesal, sorang kecewa. Kadang2 bila difikirkan balik, betulah kata pepatah “You are what you eat!”.
    Sumber makanan dan punca rezeki (yang halal dan toyibbah), cara didikan, ilmu, iman, sedikit sebanyak akan mempengaruhi tumbesaran, proses pembesaran dan pembentuk anakhlak seseorang anak itu, sama ada akan menjadi manusia ataupun insan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
  14. Menyampah nabila says:

    boleh bla la ko nabila..pakai seksi gila pas tu kalau badan cantik x apa la..dh la itam pas tu berbelang2 plk..memg awak tu x tahu malu la..artis sosial..dia pnya papa setakat mengeluh pn x guna sb ini bkn kali pertama si nabila ni seksi..papa n anak 2 x 5…5 x 2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • nashua says:

      jgnla awk menghina, sebaiknya awk doa kan dia… manusia ni iman turun naik… jgn kita sengaja turunkan iman kita, silap2 kita yg kecundang.. :) wasalam

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. keluarga ini says:

    same je la amy dgn anak dia ni… dulu amy ni rase mcm dah taubat. jumpe nik aziz bagai.. tapi terlompat2 lagi atas stage.. manusia akhir zaman. takuttt…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  16. doly says:

    salah amy juga, dulu asyik sibuk kahwin cerai. berapa kali kahwin ntah. anak terbiar. nabila ni takda orang guide dari kecik. bebas sangat. mak kat oversea. nak buat camna. lentur buluh biar dari rebung. ni kalau dah buluh keras, susahler.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  17. minah kepoh says:

    Alaa.. this is not her first time.. len kali singkat kan kain lagi, pastu mintak maaf lagi.. Artis luar datang mesia pon tak seksi cenggini..

    Selagi tak kne gam, selagi tu la die bukak selai-selai kain die tu..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  18. zulan says:

    inilah pepatah melayu kemana kuah tumpah kalu tak ke nasi…. beringatlah apa yang kita buat sekarang akan diikuti oleh anak cucu kita…semoga mereka diampunkan tuhan dan sebagai orang Islam doakanlah mereka ini diberi petunjuk dari Ilahi termasuk saya sendiri. Amin

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  19. ............. says:

    nampak sangat la salah didikan dari family dia…kesiannn…cam ni johan nk jdikn bini…dh x ad pompuan lain ke…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  20. Fida says:

    Mcm dah separuh bogel je. Artis mcm ni, xde dpt apa2 tindakan ke??? Zed Zaidi, senyapppp je keeeee?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  21. abu says:

    sok kat akhirat karang, dia tarik papa dia skali…. ayok amy…. awas…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. Bosan says:

    papa nabila ni cuba la buka mata besar2 skt..x malu ke ngan perangai ank dia tu y seksi memanjang…apa nk jdi ngan artis skg ni..makin lama maki teruk..dh x ad bezanya islam ngan kafir dalam cara berpakaian pada malam tu…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  23. haney (bukan nama sebenar) says:

    nila dia manusia y dipanggil bodoh suka bangang gembira huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. hum says:

    Majlis agama islam mana??? Bkn ke kalau wanita melayu islam menjolok
    Mata di khalayak ramai boley kene saman…. kita tgk adil ke kerajaan kali ini.. klu org biasa pon boley kne saman… artis yg satu melaya tgk tu cmne…….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. Dealova says:

    Errmm..sy rase kan.. Amy tu dah tegur si Nabila ni.. tp nabila ni jenis degil & keras kepala.. dulu ade sekali kan kes dorang brgaduh pasal Amy tegur Nabila.. pasal kisah2 silam Amy yang lepas tu.. jgn la kite ungkit kan.. Kite semua manusia biase kan.. xlari dr kesilapan… cuma Nabila ni…tah la ape nak jadi.. mcm ppuan da xde maruah..pkaian menjolok mata.. dgn gelagat die mase kt pentas pun same.. xde unsur2 ppuan yg mempunyai sifat2 malu… harap pihak Majlis agama Islam dpt mnjalan kan tanggungjwabag yg sepatutnye.. & Zed Zaidi… xde dgr ape2 bunyi pun…. :-D

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  26. nora says:

    Salam

    saya ingin menegur uncle Amy n maaf jika tersinggung.

    Saya rasa sebelem Uncle tegur orang lain tak senyum atau ada masalah dengan manager atau sebagainya, baik uncle tegur n didik anak uncle Nabila dahulu. saya rasa ini lg mustahak sbb ia berkaitan dgn aurat. walhal kita sebagai orang ISLAM mmg dah tahu AURAT telah diwajibkan sejak azali lg.(teguran utk saya juga). Peribasi diri seseorang secara fizikal adalah lambang dalaman diri orang tersebut. dan ini mungkin berpunca dari akar umbi kalau uncle tak didik nabila dari awal. saya tak salahkan uncle masa didik nabila tapi sebagai parent kita mst sentiasa mendidik anak2 supaya boleh membawa kita ke syurga.

    semoga kita sama2 mendpt keredhaan dari ALLAH S.W.T.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  27. nabila kuda says:

    whatever pakai jer la apa-apapun bosan aku gosip bab2 pakaian ni. Cari gosip lain la nara atau tak payah gosip langsung. Jgn anak kau jadi mcm ni dah. Selalunya org yg suka mgumpat n gosip2 ni akan berbalik benda tu pada keturunan dia.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  28. Johnjeninz says:

    kalo ko nak bogel pun xde sape kisah kalo bukan kat Malaysia…..ni malaysia negara isalam..majoriti rakyat agama islam…ko pun org islam….kalo adab berpakaian pun xde…apatah lagi perangai…..org ckp jaga menilai seseorang daripda luarannya…masalahnya kalo luaran pun dah nak bogel, dalam ntahla……aku pun bukan baik sgt…tapi kalo dah IC tulis agama islam, luuuuu pikir la sendiri abil!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  29. Mia says:

    Mana Zed Zaidi? Masa Randy dengan Aaron punya kes kemain lagi komentar sana sini. Yang ni apa cerita? Come on ZZ, hal ni lagi teruk tau, melibatkan agama, takkan takde tindakan? No?

    Buat lah satu guideline berpakaian untuk artis ni weh, kadang aku tengok dah nak terkeluar apa yang tak sepatutnya. Alasan diorang, fesyen.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  30. leylla says:

    lebih baik bogel dri pkai mcm ni..dlm islam pun dah dianggap bogel sekiranya berpakaian mcm ni..apo nk jdi artis skrg ni..xbleh dibuat contoh!.. :-p

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. Zed zaidi tidor mati says:

    oiiiii…zed zaidi mane…agak lom bangun dari tidor ke atau buat2 tidor..buka la mata wahai zed zaidi…tengok la cara artis berpakaian…dh x ad sifat malu langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  32. boooooooooo says:

    assalam…ASTGARFIRULLAH AL AZIM…minta maaf lah pada ALLAH SWT…tq =)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. sudinnn says:

    kalau nak berpakaian ala-ala oscar pun agak2 la. x kena lansung si Abil ni, kononnya x hipokrit tapi sampai ‘overrrrrr’ plak.org perihatin sbb masih sayangkan anda jangan berlagak cam bagus sangat..nyampah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. boooooooooo says:

    Assalamualaikum YA MUSLIMIN beragama ISLAM…jika kamu merasa bermasalah atau serabut cuma ada satu jalan yang menenangkan iaitu kembali kepada ALLAH SWT…malu lah akan kamu kepadaNYA kerana kamu sedang menikmati kurniaanNYA dan pemberianNYA tetapi kamu tidak menurut perintahNYA…kita di dunia hanya sementara sahaja..pergilah kamu ambil wudhu dan mengerjakan solat…mohon kemaafan dariNYA dan pertolonganNYA…moga kita semua diampunkan segala dosa…AMINNN TQ

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  35. pili air says:

    cara murah utk mempromotekan diri agar dapat tawaran berlakun ……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. lady says:

    tak hairan sgt klu amy seacrh pakai mcm tu walaupun usia dah tua…sebab tak seksi xdedah aurat dia sbg lelaki, lg pun mmg dah dikenali sbg lagenda rock cuma klu boleh berubah lah seiring dgn usia tue ye tok mi!kpd tok ti plak sila tgk semula sekeliling anda, anda penyanyi no1 negara, bergelar dato & isteri kpd vip!banyak cara lain nak tunjukan kelainan!NABILA HUDA nie jgn sampai burung hud2 bawa seketul kecil batu drpd neraka campak kat dia sudah lah!klu tak malu dgn manusia malu dgn Allah & tunjukkan contoh terbaik untuk anak sebab anak awk perempuan dan satu hari nanti akan besar, tgk gambar2 mak dia mcm nie.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  37. bobby says:

    sbg lelaki aku tgk pun naik segan jdnya!ini bukan calon yg sesuai buat isteri, bwk blk kg confirm mak tutup pintu kuat2 dpn muka dia!aku harap diani dpt petunjuk mcm irma, diana amir & lain2 lg. satu hal lagi, berpakaian mmg hak individu tp sbg islam hukum menutup aurat itu WAJIB jd jgn halalkan apa yg HARAM ya abil! level of respect org pd abil nie pun rendah sebab cara pembawakan diri & pemakaian dia, korg tgk balik kat you tube cara dia bg award mmg nampak nak cover2 & riuh bukan main, klu dah tau nak kena cover knp perlu pakai in d 1st place?designer pun sengal!TOLONG lah pihak2 yg bertanggungjwb jaga artis2 nie tetapkan garis panduan pemakaian ke majlis2 mcm ni supaya lain kali tak jd mcm ni. ke time ni zed zaidi cuci mata skali?hahah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. lynda says:

    Hurmmm.. pttnya ade undang2 pasal pemakaian artis… pakai seksi denda RM5,000. Diaorg mesti taknak bayor punya, Walaupun dlm agama dah haram pakai seksi2 nih, tp diaorg nih mmg jenis buat bodo jer. Jd, mmg kena pakai undang2. Nih dh tahap melampau tahap tk tau nk kata mcm mana.. tkleh nk salahkan bapak dia sbb yg memakainya si nabila nih. dia yg buat keputusan utk diri dia. kalu fashion designer tu buat baju transparent skalipn and suh si nabila nih pakai.. kalu nabila nih boleh berkata TIDAK, senang citer. skang nih dia senang diperbodohkan oleh org lain sbb akai takde.. dia nih mmg jenis attention seeker nih.. tk cukup kasih sayang. tk tau ape nk tayang. body gelap gelita..tk menarik pun tgk.. bajet hot lah tuh. dahlah baju buruk bebenor. hurmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. chinta says:

    alahaiiiiii kesian org gini..try so hard utk nmpak vogue, in etc walhal pandangan org pd dia is on the contrary

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. intan ayu says:

    pasal tu la kene tinggal ngan laki.tk tau adap sopan bila berpakaian.agknye sb tu la dia kene cerai ngan laki dia….klu aku jdi mak mertua dia pun segan nak mengaku dia tu menantu aku….buat malu satu kampung jer.bertaubat la NABILA .sampai bila nak berpakaian mcm itu.bila mati nnti hanya kain putih jer yg dibw.yg seksi tu sume tinggal kt dunia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    tk payah lah nk mintak maaf mintak maaf lah Amy si nabila ni buat baik pon orang akan mengata buat jahat pon orang cakap jadi tk payah lah nk dengar kerenah orang sekeliling biar si nabila tu nk pakai seksi n seksa asal kn dia jangan bogel sudaaaaaaaaaaah…..lov u Amy be coolllllllllll jangan stressssss….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  42. Anonymous says:

    i pray for her smga satu hari nanti masih ada kesempatan utk menebus kembali sgala yg pernah dia buat.. true, human is not perfect.. at least, kita sm2 membetulkan salah silap masing2.. bkn dgn cara menghentam.. atau ckp, ‘dont gv a shit bout others, b urself’.. honestly, kalu ank kita atau adik kita atau at least imagine wife kita wat benda yg salah, could u just close ur eyes? if u can do so, it means that u are not ‘islamic’ enough!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  43. gua memang sempoi says:

    Fenomena mcm ni takkan boleh di sekat selagi hukum Allah x di laksanakan kat malaysia.. Bukan nk berparti atau meraih undi apa kat sini.. nti kang kejap lagi mst ad yg cakap “kalau ko ni bagus sgt, mst ko x bukak blog gosip mcm ni”.. haha.. klaka tiap kali bc komen manusia cenggini.. mudah sgt melatah.. tp kalu pk secara berilmiah, kalu hukum hudud dilaksanakan, agak2 berani lg ke si nabila ni beraksi mcm ni?? atau mn2 artis islam skalipun? kalu berani mmg gua salute la..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  44. Kathrynn Smith Abdullah says:

    aurat wanita Islam adalah seluruh tubuhnya kecuali muka dan kedua-dua tapak tangannya..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  45. ara says:

    seksi sbb bley mnarik phtian org tp trseksa bg kte yg mlhat…dose pn dpt..mmm dunia artis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Booo says:

    Pakcik Amy..jgn asik cakap kecewa wit ur daughter everytime she make a fool out of herself…do sumthing abt it. Tak rasa bingit ke, Kalau selalu kena sound ngan org gara2 perangai anak…jgn sampai org label pakcik bapak yg tak reti nak didik anak. If u r a nobody I guess no1 will ever care if ur daughter nak bugil pon…even if ppl talk abit it pon the story will die aft sumtimes….but u r a legend, everywhere u go or do the negative impression on u n family will always there. so teach ur daughter in order to gain ppl respect for who u r she need to respect herself s anak sorg legend yg beragama Islam..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • gooooo says:

      dia bukan budak kecik atau ank remaja yg nak di nasihati …. dah terlambat .Mendidik ank biar dari rebungnya .Ini dah keras utk di lentur .Klau dah bapaknya masa mudanya borek … anknya pon dah besar jadi rintik ….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. ariff ali says:

    xheran la kalau anak sendiri suka pakai cmtu.. si bapak bdk tu kn AHLI AMENOO.. naseb baik bukan ahli Pas..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • zulan says:

      ini bukan pasal parti2 tapi pasal akhlak diri masing2…saya ni dari pantai timur …anak ustaz saya iaitu kawan saya sendiri yang sama2 belajar disekolah agama, mengandung luar nikah…ape cerita?…kita nie orang Islam..sama2lah kita menegur sesama sendiri tapi jangan kita mengapi2kan orang2 Islam yang lain(berlainan parti)..terima kasih..grow up.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. nashua says:

    ape2 punn, yg penting kite igt… ini peringatan utk kita.. jgnlah kita buka kelemahan org atau buka aibnya… dan x baik kita memburukkan org, asal kita ambil pengajaran cukup, dan doakan diri kita dan dirinya. bukan tambah menghina dia.. :) wasalam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  49. nashua says:

    yg penting, kita buat ini sbg pengajaran, igt, iman kita sentiasa naik turun, jgn kita buka klemahan org lain, atau aibnya.. ape2 pun kita doakan diri kita dan dirinya… bkn kita tambah hina dia.. wasalam.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. faris says:

    ni stil Islam ke x ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Minamanja says:

    Setakat kata kecewa tanpa tindakan tegas pun tak guna juga …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    hukum Allah tolak main2 jer.. kalau betul kita semua org islam, terang2 lagi bersuluh.. laksanakanlah hukum hudud.. hukum HUDUD hukum Allah.. bukan hukum rekaan manusia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. Anonymous says:

    Sudah la…geli l nabila ni sbb muke die mmg muke bitch pon….mule2 kua dulu die comel je..makin lama asal la minah ni jd artis bitch mlaysia.muke die mg sangat muke ppuan bitch..amy2 lg nk bising skang ckp kesal konon.haktuih..seksi tu mmg la pkain nabila.pakaian bitch

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Sis.MaA says:

    To Nabila, semua org buat silap. Takde sape yg sempurna pun dlm dunia ni. Kalau dah rasa diri tu silap, hope lps ni jgnlah b’pakaian mcm tu lg. Dh jadi artis, apa yg anda buat org sekeliling akan nilaikan apatah lg kalau bende tu bende x baik lg lah org mengata. Sbg org Islam, Nabila patot tahu batas2 b’pakaian mcm mana. Hope jadi org yg lbh baik lps ni. Kene ingat ada yg melihat anda. -SIS-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. diana says:

    bogel pun dia x cuak ni apela sgt pd dia……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0