Written by AbangNara | June 19th, 2014

Nampak sangat Amy Search sudah kecewa, bengang atau terlalu sedih dengan kontroversi yang seringkali menghimpit anaknya, Nabila Huda. Kalau dulu Nabila sering menimbulkan kekecohan dengan pakaian seksinya, baru-baru ini kontroversi timbul sekali lagi apabila Nabila Huda diajak memeluk agama lain oleh peminatnya disebabkan gaya hidupnya yang nampak agak sosial.

nabila huda amy search

Berkata menerusi Sinar Harian, Amy Search memaklumkan yang dia enggan lagi mengambil tahu perihal anaknya itu. Kata Amy:-

Sebenarnya, saya baru tahu perkara ini (peminat ajak tukar agama). Saya dah malas! Saya tidak mahu komen apa-apa. Saya hanya akan berkongsi perasaan bersama isteri saya sahaja. Saya tidak akan bercerita kepada media. Dengan siapa dia bersama, di mana dia berada, saya tidak tahu dan tidak mahu ambil tahu. Biarlah dia

nabila huda

Nampak gayanya Amy Search pun dah putus asa untuk menasihati anaknya. Mungkin ini buat sementara waktu sahaja. Diharap Amy jangan berterusan putus asa dengan anak sendiri. Walaupun sebelum ini Amy ada menasihati Nabila, nampak gaya ia seperti masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Tak apalah Amy, satu hari nanti pasti akan berkesan juga nasihat anda. Banyakkan berdoa moga hati Nabila dilembutkan.

P.S: Zon larangan merokok diperluas ke R&R

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Amy Search Dah Malas Ambil Tahu Pasal Anaknya, Nabila Huda

  1. Anonymous says:

    FIRST

    0

    0
    • ape je says:

      tahniah!! sila tuntut hadiah di kauter pertanyaan

      0

      0
      • helen says:

        bila sel-sel otak nabila mula berhubung ke kepala lutut

        0

        0
        • Anonymous says:

          ni la akibat bila masa kecik kau abaikan, dah besar dh liar kau putus asa.. lain kali jgn pandai buat anak je, anak ko ngan ex bini lagi satu tu, nasib baik kawen ngan lelaki btanggungjawab, jadi la org, dorg pun aku tgk syg bapak tiri dari syg ko… jgn la salahkan nabila sorang, salahkan dulu diri ko, apa ko buat masa anak ko kecik? duk main pompuan sana sini, dadah sana sini.. apa nak jadi.. si aidil , sila take note, jgn kedekut sgt ngan anak2, jgn campak je anak kat bekas bini, tgk apa jadi nnt bila dah besar!

          0

          0
        • Olga says:

          Baca ini 19 kali pada air dan minta anak tersebut meminumnya. Insya-Allah perangai …

          Dia Isabella
          Lambang cinta yang lara
          Terpisah kerana
          Adat yang berbeza
          Cinta gugur bersama
          Daun daun kekeringan……

          0

          0
        • Rooney says:

          Sesetengah wanita memang meletak diri mereka terlalu rendah sehingga senang-senang nama ayah dan keluarga dilacurkan. Kesian si ayah. Apa kata Amy pakai seksi macam Nabila Huda…mungkin dia akan termalu sendiri…heheehe

          0

          0
      • Anonymous says:

        ni la akibat bila masa kecik kau abaikan, dah besar dh liar kau putus asa.. lain kali jgn pandai buat anak je, anak ko ngan ex bini lagi satu tu, nasib baik kawen ngan lelaki btanggungjawab, jadi la org, dorg pun aku tgk syg bapak tiri dari syg ko… jgn la salahkan nabila sorang, salahkan dulu diri ko, apa ko buat masa anak ko kecik? duk main pompuan sana sini, dadah sana sini.. apa nak jadi.. si aidil , sila take note, jgn kedekut sgt ngan anak2, jgn campak je anak kat bekas bini, tgk apa jadi nnt bila dah besar!

        0

        0
        • aleesya says:

          stuju..xdela nak sokong sesape, tp kesan si anak akibat perbuatan dinihari si bapa..kita doakan masing² cpt sedar n berubah, reminder utk diri sndr jgk..

          0

          0
        • poyo says:

          mak aihh asal bajet sgt komen ko ni
          ckp mcm cnfem ahli syurga sgt..
          rilex suda..
          bace..amk pngajaran..apply kt diri sndri suda
          bkn bace..cmpk pngajaran kt org laen..ps2 wt muke perfect
          ini sume poyo!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          eleh poyo, takyah bajet2 sgt, umur berapa ko ni? 15tahun?

          0

          0
        • kasihan says:

          aku ni parents, aku doakan diri aku supaya tak give up dgn anak2 aku.. give up pada anak2 adalah kesalahan paling besar dlm mendidik mereka..

          nabila kekurangan kaish sayang, kasihan sgt, bimbing la dia amy..

          0

          0
        • humble says:

          Meluntur buluh biar dri rebungnya….nk mendidik anak mesti dri kecik…ini si nabila dah tua baru nk ditegur…memang liat la….susah sgt nk berubah kalo Allah xberi hidayah dan kalo xde inisiatif sendiri…ckp la ape pon…mesti ibarat mencurah air ke daun keladi…x berkesan…amy search cuma boleh berdoa saje…yg lain berserah sje pd Allah…doa seorang bape pd anak2nye…insya Allah mustajab..amin

          0

          0
        • Koyok says:

          ke mana kuah tak tumpah kalau bukan ke capati ……

          0

          0
        • nabila olga.. says:

          sangat setuju..what goes around comes around..semoga di buka pintu hati untuk berubah sebelum terlambat.orang yang alim ulama pun takut bile memikirkan mati..apatah lagi begini..astagfirullah…

          0

          0
    • di says:

      bila bapa meluahkan prsaan sudah tidak pedulikan ank..emmm truk benar la tu prangainya. semoga sama2 berubah

      0

      0
    • Amoi Comel says:

      Apa yg si Nabila ni buat semata-mata nak tunjukkan dia tak puas hati dengan ayah dia… Kurang kasih sayang lah tu, sebab tu dia tak mahu dengar nasihat/teguran dari ayah dia…

      0

      0
  2. ina says:

    Kalu kecil bole dipukul dimarah.. Tapi kalu dh dewasa ni kte sbgai ibu bapa ckp pn mcm dgr x dgr dh.. Xkn nk di pukul2.. X mkn nasihat dh.. Dia ada otak cuma mungkin kurang berakal… Cuma bole berdoa dia diberi hidayah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      like father like daughter la, amy dulu pun main pompuan je kejenye, kawen cerai mcm main kawen2! xyah la nak salahkan nabila, salahkan bapak dia dulu, nabila dari kecik kot terbuang, merempat duk rumah org sana sini.. dia buat ape?? baru la skarang nak insaf, jaga anak elok2… dah terlambat la utk jaga nabila

      0

      0
  3. sotong hitam says:

    memang sesuatu yg harus utk org tua ambil tahu tentang anak2 mereka, lebih2 lagi kalau anak mereka seorang perempuan, tapi tindakan amy utk tidak komen ape2 lebih lagi pada pihak media memang tidakan yg wajar kerana kekadang pihak media bak perumpamaan melayu – lebih sudu dari kuah – MELEBIH & OVER!!…tak pasal2 nanti jadi berjela2 dan akhirnya tali kekeluargaan akan musnah. Sebagai pembaca dan peminat, bile kite ketahui berita sebegini, sebaiknye kite doakan yg terbaik buat mereka yg di gossipkan!!

    0

    0
  4. nadia says:

    aku harap abil sempat sedar sebelum terlambat..papa awk da insaf awk bla lagi?moga diberikan hidayah :)

    0

    0
  5. Ms Leya says:

    Harap amy jgn putus asa dgn ank sendiri…kite x thu pe mslh dia(nabila)
    mungkin satu hari nnt dia akn berubh jd yg lbh baik..aminn.
    p:s harap Ramadhan akn dtg bg hidayah pd dia…:-)

    0

    0
    • zioe says:

      nabila mungkin bukanlah seBODOH dan seMUDAH itu nak tukar agama…memang nampak LIAR,SOSIAL x menentu tapi….dalam hatinya masih ISLAM…kadang2 kita perlu lebih hati2 dengan orang yang bertudung labuh bak USTAZAH tapi pakai rantai SALIB dan dah jadi pengikut agama lain…itu lagi bahaya…DOAKAN nabila itu lebih penting…manusia ini akan berubah…insyaAllah..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    kesian dgn si bapa.sampai x mahu ambil peduli dan x mahu ambil kisah ttg anaknya.wahai anak..berubahlah.kalau x mahu berubah demi si bapa tp sekurang2nya berubahlh demi allah s.w.t

    *sedih bila di penghujung2 dunia hampir kepada kiamat masih ada lg insan yg beragama islam tidak kenal erti dosa dan pahala syurga dn neraka*

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Ya allah. jangan la si ayah mengabaikan anak nya. saya faham perasaan seorang bapa mcm ni. sebenarnya. nabila ni kene diberi perhatian lebih. saya x pasti la masa nabila kecik macam mana. teringat kata ustazah . Nabi Muhammad SAW bersabda bahwa ”Biarlah anak-anak kalian bermain dalam 7 tahun pertama, kemudian didik dan bimbinglah mereka dalam 7 tahun kedua, sedangkan 7 tahun ketiga jadikanlah mereka senantiasa bersama kalian dalam musyawarah dan menjalankan tugas.”. masa kecik2 biar la dia rapat ngan kita. kalau kita abaikan masa kecik. contoh besar macam ni..dia abaikan kita. dan buat hal sendiri. wallahuallam

    0

    0
  8. sentap says:

    Ya Allah..ksiannyer Amy. mesti aty dye tluke anak dye xdgor ckp.. Amy pon penah salah. xbole la anda sume nk hukum dye sbb salah dye yg lame2, dolu2, jahil2.. yg penting skg dye da berubah. NH tu tah ape yg di carinyer. nk kate jiwe mberontak, bukan rmaje lg da. da mak orang pon. x mampu bfikir ke? sel2 belom bhubung ke? ok. tu salah Amy sbb x bg anmum..

    0

    0
  9. nok gebuzzz says:

    melentur buluh biarlah dari rebungnyer…..
    sekarang nasi dah jadi bubur…..
    tapi masih belum terlambat tok si anak berubah dan teruskan berdoa …..

    0

    0
  10. no komen says:

    diri sendiri, famli u all dah baik sgt ker…pandai2 plk nak nasihat bapak org. mcm ler bapak u all pandai sgt ajar anak. mengutuk org pun dose tau….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Tu arr bila anak2 bermasaalah blame mak ayah but anak2 tu bukan ke ada kepala hotak dia sendiri , tahu buruk baik tindakan mereka…

    Takkan kalo ayah tu penagih dadah atau kena penjara , anak nak ikut perrangai tu…
    Sebenar kejayaan kita hari ni sebab gerak hati kita sendiri hasil dari pemerhatian kehidupan alam sekeliling

    0

    0
    • bodoh sgt says:

      penah dgr melentur buluh dari rebung? patut la bnyk bayi kene buang sbb ajaran mcm ko la, campak je mana2,dia nak jadi ape dia punya hal.. dosa dia bukan aku yg tanggung kan.. senang sungguh org sekarang jadi mak bapak ye, ko jadi hantu ke jadi setan ke, jgn salahkan aku sbb aku setan x jaga ko pun bkn salah aku… hebat hebat!

      0

      0
      • bkn mksd de mcm tu bodoh says:

        Skg nabila ni bdk ke?sejak amy kmbli kpd fitrah..amy ade nsht abil..blkg abil dga ke?ank ade da bai..dia mak..skg dia nk ank dia ikut prangai dia lak?amy mmg ade buat silap dulu..tp dia nk perbetulkn. Betul la org kate..kite bkn pndg perubahan baik ssorg tp byk ungkit keburukn ssorg lg ade la..

        0

        0
  12. paulsotongajaib says:

    aku rasa media ni je lebih termasuk nara ni.

    ada ke statement dari nabila dia nak tukar agama.???? takde kan???
    itu peminat dia je.kalau nabila masih dengan agamanya apa ko nak kata..terus je komen..suh kembali ke pangkal jalan lah apa..agaknya orang melayu malaysia ni tak habis sekolah ke???

    kalau nabila tu kata dia nak tukar agama,barulah kita ni pujuk dia dan kuatkan iman dia serta berdoa dia tetap dengan agama asalnya.ni penimat dia je yang tulis…ni belum apa-apa..dah kecoh.

    dah lupa ke..kita ni opang islam..senjata utama doa..bukan lidah berkata-kata.

    malulah aku.

    nasib aku sotong je

    0

    0
  13. bagi nasihat je says:

    buat tak tahu ye?
    dosa ank tu berkumpul jgk dekat si ayah…
    nk lagi tanggung?……

    buat tak tahu ye?
    nanti tuhan tanya anak kau ke?
    nak jawab tak tahu? :)

    0

    0
  14. mohonpencerahan says:

    ustak2 dan ustazah2 kat sini yang bijaksana sekalian..nk tanyela..

    dosa bagi perempuan yang telah bercerai akan ditanggung oleh sape ea diakhirat nnt??adakah bekas suaminya or ayah kandungnye or perempuan itu sendiri??

    mohon pencerahan..

    0

    0
    • nak cerah pegi pasang spotlight says:

      tanggung sendiri tapi bapak ade share la sbb xpenah didik anak dari kecik

      0

      0
      • Orkid Indah ... says:

        Nak cerah pegi pasang spotlight… hahahaha …sungguh sains & berteknologi nama u. Ya betul info awk. Sekiranya ada saudara lelaki iaitu abg @ adik lelaki pun dpt share. Org Islam selalu terlepas pandang perkara ini. Siblings lelaki ada kewajipan juga cth. Sekiranya saudara perempuan kita tidak menutup aurat, kita wajib tegur. Jika kita buat x tahu & tdk tegur mk saudra lelaki dpt saham dosa juga. Sekiranya sudah tegur tp degil juga spt nabil ini. Serahkan kpd Allah swt. Sedekahkn Al Fatihah setiap kali lps solat agar di lembutkn hati. Parents juga blh sedekah utk ank2 trutama yg sdg membesar.

        0

        0
  15. Kak Long says:

    Abil, your Dad loves you very much. I remember the way he dote on you when you were little and always talking about you with his face beaming with pride. Age is catching up on your Dad, and you too. For goodness sake please do something to rekindle his love for you as his daughter and first born. Life is short Abil, entah dia entah kita yang akan pergi dulu mengadap Ilahi. My 2 cents from Kak Long, great fan of Nabila Huda.

    0

    0
    • Anonymous says:

      how about u ask the dad to slow talk with nabila, he’s the dad, he ignored her when she’s growing up, he should know that he’s guilty too, just lower down his ego and don’t give up on his children….

      0

      0
  16. Nanarina says:

    “Nampak gayanya Amy Search pun dah putus asa untuk menasihati anaknya.”

    Pls lah Nara… As a blogger you should know how to identify whats beneath the artist is saying. Pd aku, ape yg Amy nak sampai kan is dia dah malas dan dah tak kuasa dgn Media asyik datang dekat dia pasal anak dia.. Kalau kau jadi artist, mesti kau pon rasa rimas kan media asyik cari bapak kau. So pls, pada aku ni bkn masalah besar. Biar anak dgn bapak settle senyap2.. Im sure both of them are still in a gd term.

    0

    0
  17. Joyah Bandar says:

    Rasulullah saw telah bersabda : Barang siapa di antara kamu yang melihat akan kemungkaran, maka hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika sekiranya ia tiada berkuasa, maka hendaklah ia mengubahnya dengan lidahnya. Maka sekiranya ia tiada juga berkuasa, maka hendaklah ia mengubahnya dengan hatinya. Dan yang demikian itu (iaitu mengubah dengan hatinya) adalah selemah-lemahnya iman.” (Riwayat Oleh Muslim).

    0

    0
  18. greenway says:

    sedih tgk nabila huda

    0

    0
  19. mak kiah says:

    harapnya Amy hanya kata di mulut saja, di hati tidak..saya percaya Amy sayangkan Nabila dan anak isteri lebih dari segala2nya..semoga Allah beri sinar pada keluarga ini..

    0

    0
  20. syg abg says:

    Aku lg sedih tgk nara..kepala hotak x boleh blah!!!

    0

    0
  21. Ade mata tgk,ade akai pkir says:

    Aku pn cm nabila gak,kurang ksih syg dr bpak.
    Bpak aku ske tukar2 selera,pntng tgk dhi lcin.aku
    pn rpat ngn mak je.Tp aku x lh seliar cm nbila.pki akai lh..
    x kn umo cmni pn x leh pkir halal haram?mmg
    bpak aku byk wat salah,mmg smpi skrg pn aku
    x rpat pn.aku rsa kes nbila ni xde kne mngena
    ngn ksih syg dr bpak cma dia mmg ske sosial.
    Hbs tu,org2 yg g clubbing tu,pki bju x ckup kain,
    suma nye kurang ksih syg lh??Allah bg akal,pki lh.
    Aku skrg pn x dpt ksih syg dr bpak ..i don care.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hidayah milik Allah, ko bersykur Allah bg hidayah, bersyukur ada mak yg membimbing, ko penah tak tertanya2, mana mak nabila ni? penah ko nampak mak dia? mak xde, ayah kawen lain, cer ko fikir mcm mana dia membesar?? jgn bandingkan diri sendiri dgn org.. org2 cam kita ni patut bimbing dia, bukan buat dia lagi benci… cuba jgn riak dgn hidayah yg Allah bagi, klu Allah nak tunjuk, once dia tarik balik, baru ko tau, silap2 ko lagi besar dosa dari dia…

      0

      0
  22. anon says:

    Mmg lah dia malas amik tau psl nabila ni. Jantan2 tak guna kalau dah ade famili baru, anak3 dgn ex wife mmg tak dihiraukan or dilupakan terus…..tengoklah si AC mizal, si Aidil….dll. Alasan dia je cara pemakaian nabila, kalau bertutup liku pn confirm tak peduli jgk. Lelaki ni kalau dia sayang isteri dia, dia sayang lah anak2. Tapi kalau tak syg, anak2 pun mcm tak sayang jugak. Dah banyak contoh jantan3 mcm ni……its a fact..

    0

    0
  23. Skea says:

    Setiap hal ada tempoh masa ‘diperlukan’ dan ‘tidak lagi diperlukan’. Mudah dijalankan semasa ‘diperlukan’ dari push masa ‘tidak lagi diperlukan’.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Iman tak dapat diwarisi
    Dari seorang ayah yang bertaqwa
    Ia tak dapat dijual beli
    Ia tiada di tepian pantai

    Walau apapun caranya jua
    Engkau mendaki gunung yang tinggi
    Engkau merentas lautan api
    Namun tak dapat jua dimiliki
    Jika tidak kembali pada Allah

    Iman adalah mutiara
    Di dalam hati manusia
    Yang menyakini Allah
    Maha Esa Maha Kuasa

    Tanpamu iman bagaimanalah
    Merasa diri hamba padaNya
    Tanpamu iman bagimanalah
    Menjadi hamba Allah yang bertaqwa

    Jika tidak kembali pada Allah

    0

    0
  25. Bujang Senang says:

    Lokmanulhakim menasihati anaknya seribu kali..x pernah putus asa…adalah orang biasa yang bukan nabi tapi namanya disebut didalam Al Quran.

    0

    0
  26. maxmora says:

    nabila dah dewasa..dah beranak , takperlu salah sesiapa..dia ada fikiran dan keimanan sendiri..biarlah dia memikirkan yg terbaik..ramai je anak2 tidak berbapa tapi boleh je hidup sendiri dan berjaya

    0

    0
    • annoying says:

      ni cerita psl bapak dia yg putus asa dgn anak dia, psl nabila tu mmg laa dia salah, tp masalahnya yg bapak dia, dah tau salah, lagi nak ckp malas nak amik tau la apa la! patut ke??

      0

      0
  27. ade otak pki says:

    Nabila dh bsar..msti dia pndai bzakn halal dn
    haram.aq pn x rpat ngn bpak aku dn x dpt
    ksih syg so more close pd mak.tp aku x lh
    seliar cm nabila.blh pkir pe..pki akai lh.hbs..pompuan
    org yg g clubbing,hisap rokok,pki x ckup kain tu
    suma kurang ksih syg lh??jus aku tgk nbila mmg
    ske sosial life.

    0

    0
  28. kucing says:

    jaga sekandang lembu lebih senang dari jd sorang anak perempuan
    doakan yang terbaik utk keluarga mereka..

    0

    0
  29. sasa says:

    abil pernah duduk dkt hotel masa i kerja dulu. dia sgt tak sombong. tp bila dia checkout housekeeping panggil i sruh msuk bilik dia. n penuh botol arak dlm sinki. i love her sbb dia sgt humble tp bila tgk perangai dia rasa sedih…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    bila seorg ayah berkata sedemikian mesti dh terlalu putus asa..dh x boleh cakap ap dh..tpi hati amy mesti ttp berdoa agar abil akn berubah….abil ni aku rasa bila dia d timpa musibah atau malah petaka y besar terhadap dirinya baru nk berubah agaknya…

    0

    0
  31. meluattt .. says:

    ape bnde erkk instagram pompuan tu ..??

    0

    0
  32. Anonymous says:

    TERINGAT KATA2 SEORANG USTAZ.. ANAK ADALAH AMANAH ALLAH.. KLU HILANG KITA CARI.. KLU CICIR KITA PUNGUT.. JGN SESEKALI CAKAP MALS DAH NAK AMIK TAHU PASAL ANAK.. SBB NNTI NAK MENJAWAB DI ALAM KEKAL NNTI PUN KITA JUGA.. KENAPA TAK JAGA AMANAH YANG DIBERI

    0

    0
  33. Akoo says:

    Korank jgn lupa Amy pernah bwk nabila pg umrah. Itu tandanya kasih sayang seorang ayah mendidik n membetulkan anak nya. Tp apakan daya, nabila Masih nk seronok. Tentu lah ayahnya puas menasihat anak, anak sj x dgr kata… Cuma belum sampai harapan & doa sorang ayah tu pd anak dia. N jgn lupa emak nabilah ni skrg berada dimana ketika ini? sibuk ngan laki matsallleh dia kan? Itu pun mungkin punca dia berkelakuan begitu. So masing2 Ada masalah. Klu nabilah jumpa suami yg baik yg yg Boleh membimbing dia, tentu x jdi begini. Kita doakan lah dia supaya berubah…. Amin…

    0

    0
  34. […] Amy Search Dah Malas Ambil Tahu Pasal Anaknya, Nabila Huda (57) […]

    0

    0
  35. […] Amy Search Dah Malas Ambil Tahu Pasal Anaknya, Nabila Huda (60) […]

    0

    0
  36. […] Amy Search Dah Malas Ambil Tahu Pasal Anaknya, Nabila Huda (61) […]

    0

    0
  37. […] Amy Search Dah Malas Ambil Tahu Pasal Anaknya, Nabila Huda (62) […]

    0

    0