Written by AbangNara | March 4th, 2011

amy search pengetua af9

Setelah mendapat tentangan daripada pelbagai pihak, dengar ceritanya Astro telah membatalkan hasrat mereka untuk melantik Ahmad Dhani menjadi pengetua AF9. Mungkin terlalu banyak negatif feedback berkaitan dengan Ahmad Dhani dan mungkin juga pihak Astro menyedari yang masih ramai lagi artis-artis Malaysia yang berkaliber untuk dilantik menjadi pengetua AF9. Tahniah kepada Astro kerana berani membuat satu keputusan yang memuaskan hati ramai pihak.

paknil pengacara af9

Isnin depan barulah akan diketahui siapakah yang bakal menjadi Pengetua AF9 dan juga pengacara AF9. Tapi daripada apa yang Abang Nara dengar, khabarnya Amy Search bakal dilantik menjadi pengetua AF9 dengan Paknil akan kembali menjadi pengacara setelah berehat beberapa musim. Nampaknya AF9 yang merupakan AF terakhir memang akan jadi gempak gila kalau 2 berita ini betul-betul menjadi kenyataan.

So apa pendapat korang? Sesuai ke tak Amy Search jadi pengetua AF9? Dari segi kaliber, memang nampak gayanya Amy Search adalah satu pilihan yang tepat. Lagipun Amy Search sudah lama berkecimpung dalam dunia seni. Memang ada tokoh seorang pengetua. Tak gitu?

P.S: Gile seram jambatan maut nie.

 

91 responses to Amy Search Bakal Pengetua AF9, Paknil Kembali Jadi Pengacara?

  1. Chicuka says:

    Yay amy search!

    0
    0
    • sue says:

      BETER DARI C DHANI TU

      0
      0
    • akuww says:

      bagus lah…
      AF jer kot yg gempak..
      aku bajet plajar2 dy x kemana pun

      0
      0
    • khasamah says:

      cayalah lau amy search jadi pengetua
      dia mmg berbakat…

      tolonglah jangan ambik Ahmada Dhani tu walaupun dia berbakat besar.ramai lagi artis kita yg sememangnya berbakat….hargai artis kita…

      yes mengembalikan PakNil mmg tersangatlah bagus.! selepas PakNil tinggalkan AF , rancangan ni semakin kusam..

      pengacara seperti AC MIZAL, JIMMY daan SARIMAH sgt tidak best walaupun Sarimah dpt menang dlm ASK lepas.

      tiap kali aku tgk sarimah mengacara ni terlalu over..xtau la lau korang tgk mcm ner.Tapi kadang2 ayat dia mmmg Kurang Ajar..huhuhuhuh

      AC MIZAL : kadang2 jer lawak dia menjadi dlm AF dulu

      JIMMY : padan buat rancangan Trek Selebriti sudah…Jimmy masih perlu belajar banyak lagi utk menjadi pengacara sebuah rancangan yg besar ini…

      0
      0
      • moon says:

        ckp pasal jimmy,aper citer dia skng ek?dh berbaik ke belum ngn bini dia?bini dia dh bersalin ke?ada siapa tahu?sian jimmy,panas diharapkan,hujan plak…hmmm..

        0
        0
      • MatDarts says:

        aku nk zizan jd host…

        0
        0
    • Jejai sendat says:

      Setuju sejuta x!! sekian…

      0
      0
    • janatrafik says:

      aku sokong 1000%..
      aku suka…
      kembalilah aku menonton AF ni…
      huhuhu

      0
      0
    • aku CANTIK says:

      emmm…..oklah dr c dhani

      0
      0
    • Gorgon says:

      Aznil lebih baik dia jadi pengacara AF, rosakkan orang2 tua lembab dari terus merosak & lembabkan otak kanak2! kahkah mesti ramai yg dislike komen aku ni! kahkahkah

      0
      0
  2. misskenyalang says:

    elok la tu. Malaysia masih belum ketandusan tokoh seni yg boleh menyumbang kepada tenaga kepada tunas2 hijau yg baru nak tumbuh ni. Chaiyokk

    0
    0
  3. Lipstick Hijau says:

    betul ker????

    0
    0
  4. ck says:

    aku suka amy search…………rock uu….

    0
    0
  5. bungakejora :) says:

    Elok la tu ..:)

    0
    0
  6. sukur says:

    ok juga la sebenarnye..amy search pun power juga

    0
    0
  7. miss_pinky says:

    wah, ni yg buat ak nk tgk balik AF ni.
    haaha.
    i luv amy search n pak nil.!
    ahmad dhani bole blah.!

    0
    0
  8. rania_taugeh says:

    bagus la lau mcm tu…amek amy search dr c dani tu…mest ramai yg sokong…..mang gempakla la ada pak nil lak yg jd pengacara…

    0
    0
  9. ape2ajerla~ says:

    akademi fantasia rancangan kat malaysia
    indonesia bkn ade akademi fantasia sndri gak ker?
    klu kat m’sia biarla org m’sia jd pengetua
    m’sia ramai otai2 leh turunkan ilmu pe…

    klu paknil jd pengacara balik, i la org paling suka…
    rasanya da tak sggup klu dgr lgu kenangan terindah msti teringat ms pak nil last day kat af5~

    0
    0
  10. suria_dora says:

    tak sabar tgk pak nil jadi pengacara AF

    0
    0
  11. alcatraz77 says:

    bagus la kalau abg amy yang dipilih, beliau memang layak pun berbanding ahmad dani tu… Tahniah abg amy….

    blog sy baru update, jom tengok… :)

    0
    0
  12. sayangselasih says:

    ok gak tuh..kalo blh tnga pengajar pun tkrlah…cri org ln plak org sama jer…kalo guru vokal cri lah syafinaz atau dia fadila atau hazami ker…pastu kalo blh guru tarian tkrlah yang baru plak asyik2 linda jasmine..baru gempak…maklumlah nie kan aaf yang terakhir

    0
    0
    • ape2ajerla~ says:

      yes…smua kena ade pmbaharuan
      barula lain dr yg lain
      tenaga pengajar asik sama jer….
      tarian suh pat yg director teater terima kasih cinta tu jd kareografer
      vokal – hazami
      klu leh ckgu patimah tu tak yah ade lg la
      bosan ler tgk dia jer…
      tak menarik sgt pun pndekatan dia ngn bdk2
      cari org lain yg ade talent….

      0
      0
  13. peah says:

    setuju abih….amy search ni cool je orgnye…rilek je..aku suke…aku suke..

    0
    0
  14. apisv2 says:

    memang vote 100% amy jd pengetua…

    0
    0
  15. rara says:

    Yes setujuuuuuuuuuuuuuu….daripada ambik Dhani
    ntah apa apa….Paknil lagi la sesuaii sangatttttt

    0
    0
  16. jemnenas says:

    aku x kesah sapa jd pngetua af…. janji org mlaysia dn brpngalaman. klu btu amy jd pngtua….. sngt d alu2kn. skurng2nya bakat artis brpngalaman mcm amy x jd mcm sampah…. bravo astro….

    0
    0
  17. suka says:

    Amy as a rock star, Superb, akan tetapi yang ni aku tak berapa setuju…Question? [email protected] [email protected]@penerbit album@ At least mcm Ahmad Nawab pun aku consider yes…So yang comment semua setuju@ r they really think or just kerna [email protected] pemikiran adik2…semua pengetua AF yang lepas history more involve diatas except Tiara…@Ajai pun aku still confident lebih dari AMY.

    0
    0
  18. amoi says:

    suke pak nil jd pengacara. begitu jg amy search jd pgetua. bru npk seri AF semula. xsabar rs nya tggu AF kembali beraksi :)

    0
    0
  19. chickenchop says:

    alaa..astro cancel la ambik ahmad dhani tu sebab takot orang protes taknak AFundi nanti..

    0
    0
    • comei says:

      betul.tgk..kan ramai dah kt nak tgk balik?dia org tkt xde org nak afundi,tu pasal cancel a.dhani

      0
      0
  20. kuks says:

    suka!!! amy jd pengetua,paknil kembali jd pengacara.mmg gempak ar..HARAP2 MMG BETOL!!
    Naseb baek astro x jadi amek ahmad dhani jadi pengetua, bkn sbb org luar,tp biarlah pengetua af tu ORANG ISLAM.mula2 aq trkejut gila,bila dgr astro wat pengumuman nk amek ahmad dhani jd pengetua,pasal dr dulu org dok kecoh pasal fahaman laen dr laen die tu..dulu siap dpt forwad email yg ckp kumpulan dewa tu sesat.so x pyhlaa..takut die bwk ajaran pelik dekat student2 af pulak.naseb baek x jadi.syukur..

    0
    0
  21. MisstauruS...MisspocO says:

    setuju 100%…

    0
    0
  22. ntahapaapantah says:

    habislh.. pasni mlm mnggu makcik2 pakcik2 smua ngadap dpn tv..

    0
    0
  23. asmah says:

    wah…..mesti gempak punya……..dgn adanya pak nil…..pasti……meriah………….

    0
    0
  24. raiema says:

    sapa setuju sila angkat tangan cm saye(dialog hantu kak limah)..hahah…cnfirm lah setuju kalo amy search jadi pngetua, n pak nil jadi pngacara af yng terakhir ni…..lagipun bedasarkan pngalamn dorg yang dah brtahun2 berkecimpung dalam dunia seni….

    0
    0
  25. ct jarum peniti says:

    Apa fungsi pengetua af?kalau pengetua sekolahberperanan dlm pentabiran,memastikan segala kurikulm yg disediakan oleh kementerian pelajaran dilaksanakan dan diperkasakan.pengetua perlu ada jiwa kepimpinan utk mengawal selia tenaga pengajar dan jugak pelajar2 di bawah pentadbiran beliau.so pengetua yg baik harus memeliki sifat2 kepimpinan,dihormati oleh semua pihak.

    sejarah af dlm mengambil pengetua2 yg lepas, menunjukan tidak semua nama artis or karawayan besar ini mampu menggalas tnjawab sbg pengetua.mereka mungkin bgs sbg pengiat seni,tpi sgi pengurusan tidak begitu menonjol. tp adakah pegetua af ini hanya boneka astro?tak perlu pengetua yg bgs,kerana pihak astro la pengetua sbnrnya.pengetua skdr pelengkap carta organisasi sahaja.

    cth pengetua yg ada kepimpinan dlm af spt roslan aziz, ramli ms.nampk ketokohan sbg ketua dan kesungguhan utk mengajar peljr2.tp yg lain tu kebykan skdr memanaskan kerusi pengetua.

    Amy calun pengetua af?no komen sbb dr rekod seni,yes dia rockers yg tersohor di msia, segi kepimpinan?tk tahu lg.ka astro saja amik nama2 besar tuk pelaku rncgn, tp apa benda astro yg buat.

    pak nil, i luv u as pengacara.elok gak dia berenti skjp, bg nafas baru dlm rncgn supaya tk sterotype tiap2 thn, tp so far dia dah set benchmark,susah org lain nk ubah n penonton ttp merujuk kpd sejarah kegemilangan aznil.ac mizal kira okla,walau ada ikut2 cara aznil sikit2, tp lawak dia tk jd sgt. jimmy terlalu kecil utk prog sebesar af, tk bersedia utk rcgn live show,masih baca script,sarimah minah ni bhsa dia agak kasar dgn itonasi yg menjerit, so balik2 pak nil gak yg mcm seba cukup rasa. heheee

    wah kalah ct jarum nya komen ni.

    yg benar ct jarum peniti

    0
    0
  26. msmifa says:

    pilihan yg bijak dan TERBAEEEEKKKK!!! kalOw betOl amy search yg jadi pengetUa saya ucapkan TAHNIAH! naseb x pilih ahmad dhani mat indOn tue…wat sEmak ja!

    0
    0
  27. mimi3 says:

    barula rock!!!!!!!!!i like!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  28. xsuke af says:

    rancangan yg paling x bestttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0
    0
  29. bb says:

    piewitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.!!!respect ur amy….=)

    0
    0
  30. bb says:

    n pengkritik ttp bg lah Ella ker.kan dia dah dkat 30 tahun dlm industri ni.lembut2 pn dia, ella ttp best!=0

    0
    0
    • bug says:

      haah la..kalo ella jd pengkritik mmg best..kalo amy search jd ketua..student nyer mestila yg rockers2….

      0
      0
  31. AYUCINTA says:

    BAGUSLA KALO MACAM TU..
    AYU SUKA 2 LELAKI DI ATAS…:)

    0
    0
  32. benjamin says:

    music adalah universal.. no matter siape pn yg jadi pengetua, hope die blh bawa pembaharuan dlm dunia AF yg dh hancur ni..

    0
    0
  33. myakirana83 says:

    kalu btol, saya sokong 200%.!!!

    0
    0
  34. tk says:

    kan bagus pilih artis malaysia jeh jd pengetua af.buat apa nk agungkan org lua sdg kn negara kite sndri ramai artis2 yang berbakat.dorg tu ade nk sokong artis kite???

    0
    0
  35. dulu-dulu says:

    huh legenda otaaaii..peeewiiittt!! klu gitu tiap mgu duk dpn tv tgk af9..

    0
    0
  36. pe2 je says:

    bek la!amy bru best.ade ummm!

    0
    0
  37. lolyat gang says:

    aiseh
    xdpt la ahmad dhani yg berdarah yahudi spt aku utk jd pengetua af

    0
    0
  38. cayalah x de dah lawak ac mizal yang kadang2 kurang menjadi ….gogogogogo amy search

    0
    0
  39. Han says:

    Balik mcm dedulo Pak Nil ngacara konsert AF, Kak Mah ngacara dairi… Jimmy dan AC tukang tepuk je kerja dia boleh??

    0
    0
  40. zuzan says:

    bg zizan je la jd pengacara…bg la peluang org muda pulak jd pengacara

    0
    0
    • mak siti says:

      xpayah sbb ni af yg terakhir…pak nil bukak pak nil tutup balik laaa…

      0
      0
    • Only CT (In The World) says:

      Cuba bayangkan kalo Azwan Ali jd pengacara………………….oh mesti menarik dan berbeza

      0
      0
  41. maya says:

    Pak Nil layak dapat gelaran ‘Datuk’ atas segala sumbangannya selama ini berbanding dengan seorg pengacara/penyanyi/pelakun/ahli perniagaan lelaki yang dapat title ‘Datuk’ yg ntah berdasarkan apa sumbangannya….

    0
    0
  42. Akoo says:

    Semua org senang dgn Amy Search, bakat dye mmg tak leh nk pertikai lagi. Sayangnya, utk dye menjadi Pengetua AF9 amatlah tidak relevan. Amy hanya penyanyi biasa saja yg sudah lama bertapak dlm industri hiburan. Sama mcm kesilapan ASTRO bile mengambil Ramli Sarip sbg pengetua. Apa yg mereka ni boleh buat?? Mereka hanya penyanyi.. Pengetua seharusnya punya skop pengalaman bidang seni suara yg luas. Tidak terhad pada menyanyi saja. Ramli MS atau M. Nasir adalah contoh yg paling tepat & relevan kerana skop kerja mereka yg luas. Tak usahlah ambil penyanyi biasa utk jadi pengetua, buang karan jekk. Siti Nurhaliza, Amy Search atau Awie bukanlah ikon yg sesuai utk memimpim Akademi Fantasia. Selain ada sifat kepimpinan yg bagus spt yg ditunjukkan Ramli MS, pengetua terakhir AF9 ini harus dipertanggungjawab sepenuhnya kerana nasib peserta2 adalah di tangan beliau. Sama macam kita salah pilih pasangan, dapat yg mcm sampah maka tak lama laa rumahtangga. Sepatutnya Astro banyak belajar dari pengalaman, ini tak.. main hentam kromo jer.. aiighh bisness la katakann.. kualiti tolak tepi, takpun masuk bakul sampah! So, jadilah AF sbg produk yg cincai boncaiii.. tak caya gak?? Tengok laa seramai2 budak AF.. dimana mereka sekarang??? yg berjaya .. alahaii..
    ASTRO, JGN FIKIRKAN KANTUNG ANDA SAJA TAPI TANGGUNGJAWAB ANDA PADA MASYARAKAT & DUNIA SENI HARUS DI BERI PERHATIAN.

    0
    0
  43. Rooooney says:

    Amy search tahu ape?

    Dia tak de produce any artist pun.

    0
    0
    • Only CT (In The World) says:

      Die still legend…….sekurang2nya itu satu penghormatan utk die…….ramai antara kite yg membesar dgn Rock Kapak san die memang legend

      0
      0
  44. 'heh' says:

    sangat sangat okey..
    baru la best kan..
    berkaliber..
    pengacara pon best gak..
    kan
    heh

    0
    0
  45. Rooooney says:

    Ahmad Dhani is better.

    Ramai artis yang Dhani dah produce, he knows what it needs to take to be an artist.

    Amy search tak tahu sangat.

    0
    0
    • Only CT (In The World) says:

      Mungkin……tp imej die amat buruk….dgn kaitannya dgn pelbagai ajaran yg menyongsang agama……tp maaflah kata rasanya Ajai patut diberi peluang. Ye i tau ramai x suka die tp sekurang2nya banyak artis yg die dh lahirkan dan die still aktif dan relevan dlm industri……tp Amy tetap pilihan yg ckp baik walaupun die lebih jd penyanyi

      0
      0
  46. liam says:

    amy search ni bukan ahli freemason kah?

    0
    0
    • Only CT (In The World) says:

      X taulah……..tp yg penting isteri die dh pakai tudung…..nampad die dh jauh better dr dulu…..

      0
      0
  47. romeo says:

    elok sgt ler tu..
    si DHANI—-> konpom freemason…
    si AMY—> ermmmm.. ntah ler.. cam saje jer nk cari ”org2” dri golongn mereka.. (sila dislike sbanyak yg mngkin)

    0
    0
  48. truly says:

    baguslah ambil org malaysia, biar musik malaysia tak maju….hahahaha…. penyanyi malaysia dr zaman 80-an sampai 2000-an asyik amy aja… penyanyi kebanggaan malaysia.. mana albumnya??????? Ahmad dhani tu genius, dia penyanyi, pencipta lagu, produser.. siapa tau kalau ada penyanyi malaysia yg berbakat dia akan buat lagu. kan bisa ngetop. jangan gengsilah mengakui ahmad dhani tu baguss…..

    0
    0
  49. JellyFish says:

    I like …

    0
    0
  50. NoorAfzan says:

    pilihan bijak!

    0
    0
  51. dyaliela12 says:

    best jgk amy nie …..

    0
    0
  52. kaknab says:

    SETUJU!!

    0
    0
  53. ahhas63 says:

    alahhhh!!! itu pun astro terpaksa batalkan ahmad dhani tu jadi pengetua kerana ada kes dengan wartawan…. kalau tak sorilahh. sokong kalau Fatimah AB tidak jadi tenaga pengajar kerana cakap tak serupa bikin krna anak-anak sendiri semua togel dan seksi

    0
    0
  54. Syabas dan Tahniah la jika menjadi kenyataan…sy akan me njadi antara mereka yg gembira dgn khabar ini

    0
    0
  55. aspire5580 says:

    aku setuju amy search jadi pengetua dan pak nil jd host..dan aku setuju af9 adalah yg terakhir..

    0
    0
  56. truly says:

    org malaysia ni tak profesional. suka campur aduk agama dgn pekerjaan. agama ya buat diri dia sendiri. dah jelas pun ahmad dhani tu islam. apa nak diragukan lg… byk artis indonesia terkenal gara2 ahmad dhani. mulan, the virgin. mahadewi, dewi perssik, the rock, the lucky laki. pikirkan lah!!!!!! amy mana ada buar artis terkenal. album cuma isabella…. jaman dulu banget….. music malaysia agak akan maju kl seperti itu terus…. be professional donk…

    0
    0
    • Wak Lu says:

      Truly- kalo u rase ahmad dhani bagus sgt pergi ler jd org sane..walau ape pun kite ttap dengan org m’sia.. n singapore is btter gak la..sbb org s’pore boleh trima kemasukan arits2 dr m’sia..not like indon..baek buruk pun trimalah org malaysia seadanya…i tahu amy search boleh jadi pengetua yg trbaek..insyaallah…muahxoxoxoxoxoxo

      0
      0
  57. Ash says:

    Mujur la tak ambik ahmad dhani dewa. Negara belum ketandusan penghibur la. Amy Search rocks!
    Klik sini untuk lihat review paling hebat Konsert Tirai AF9

    0
    0