Written by Bella | May 25th, 2016

Konflik antara kumpulan Search dan pemain dram mereka, Yazit bukan sahaja menarik perhatian peminat tetapi penyanyi yang sealiran dengan mereka iaitu Awie Wings.

Dalam satu kenyataan di sebuah portal, Awie berkata tiada gunanya untuk Amy mewujudkan sekolah tahfiz tetapi tidak membantu Yazit yang merupakan rakan beliau selama berpuluh tahun sedangkan ia juga adalah “saham akhirat” buat Amy.

Berikut adalah kenyataan penuh Awie :-

Kalau saya dalam kumpulan itu, saya akan korbankan sedikit masa untuk menolong. Ini saham akhirat kita. Fikir dekat situ saja. Tidak guna kita cerita pasal tahfiz dan jubah tetapi soal akhirat dibuat main macam ini.

Awie juga berpendapat, ahli kumpulan Search harus mengetepikan ego masing-masing.

Mereka perlu ambil iktibar dan muhasabah diri kerana sahabat saya (Yazit) sakit, jadi tolak ke tepi soal ego.

Susulan kenyataan Awie itu, Amy yang dihubungi oleh media berkata, beliau benar-benar terluka dengan kata-kata Awie lebih-lebih lagi ia melibatkan isu ibadah beliau.

Namun, Amy tidak meletakkan seratus peratus kesalahan kepada Awie kerana yakin vokalis kumpulan Wings itu tidak mengetahui perkara yang sebenar.

Saya kecewalah dan pada saya ia amat melukakan hati saya. Sampai hati dia cakap saya macam itu, sampaikan ibadah saya dipijak-pijak. Tapi saya tidak salahkan dia (Awie) kerana dia mungkin dengar dari sebelah pihak sahaja.

Mungkin juga Awie sekadar ingin memberikan nasihat dan tidak mahu melihat kumpulan yang sama-sama popular dengan Wings berpecah dek kerana isu wang ringgit dan rasa tidak puas hati. Hmmph..

Sumber Berita : Astro Awani

81 responses to Amy Akui Terluka Dengan Komen Awie Yang Anggap Search Abaikan Yazit

  1. NEK MAH CUN says:

    takat sakit ati derr..ape sgt..org tu skt dr ats kbawah.ko ap thu klo skt dh mai tu down camna dgn duit xbrapa ade..dh tue2 bt baik xslh pn.ko ni sensitip sgt la.jht cmna org tu.xsemestinye kte kne bls dgn jht jgk.jgn smpi org tu dh xde ko bru kua statement bajet2..org tu tgh plukan duit sbb die skt.tlg je la ckt yg mmpu..kata ada duit juta2..bagi sikit xde efek pn.

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      betol ape yg awie dh cakap kan tu ..amy jangan nk kecik hati ke ape ke ngan awie ..u tkde kesian langsung ngan kawan u yazit eh ! orang tu sakit minta bantuan korang2 semua buat bodohh aje..mungkin duit yg korang kasi yazit tu berape sen sangat aje mana ada cukop Nye ????? kate ada duit juta juta bantu la kawan tu yg dalam kesusahan n sakit pulak tu….! memang patut awie cakap macm tu ngan u amy manusia tk sadar diri huh ! lov u awieeee…semoga di murah kan rezeki n sakses selalu ..eemmuah …!

      0

      0
      • Ustazah Ropeah Mat Kulop says:

        kalau salah masuk pondok/belajar x habis…mcm ni la jadi nya.

        0

        0
        • Elisa says:

          ibadah org..antara dia dgn tuhan la. x perlu kot awie buat statement. melalut2 pula jadinya. mcm kak nam dan kak joyah bergaduh berebut ikan keli kt pasar je. awak tu lelaki, tak perlu jadi murai…menyibok awie hoi.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jadilah seperti Saidina Umar.

          Dalam ketegasannya, ada kelembutannya. Dalam garangnya, masih mampu mendengar teguran daripada orang lain…

          0

          0
        • Anonymous says:

          elisa..memang perlu menegur supaya ibadah yg di lakukan tak sia2..jadi manusia biarlah merendah diri..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yaa Allah, bersihkanlah hatiku dengan air es dan embun, serta sucikanlah hatiku dari segala kesalahan sebagaimana engkau menyucikan pakaian putih dari kotoran.
          Dan jauhkanlah antara diriku dengan kesahan2ku sebagaimana Engkau menjauhkan antara timur dan barat.

          0

          0
      • R i t a says:

        selak, koyak dan lepas lah kentut tanpa was2.
        ni semua…poyo.

        0

        0
        • Millah K Pop says:

          betul poyo je awie ni..x perlu la nk keruhkan lagi. biar diaorang sendiri settle. jgn jdi batu api. mcm ketam juga.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tul2,,,awie pun mencirit gak…siap belasah bini lagi tu depan bank.

          0

          0
        • Anonymous says:

          awie tegur tu boleh..tanggungjwab kan tegur sesama manusia..cuma generalkan..jgn tujukan kat amy je..awie tujukan kan amy je (sekolah tahfiz)..
          macam xkena..maunye tak terase amy tu..but jgn gaduh2 lak lepas neh..sikit2 terase, taulah usia hujung senja dah..hihi
          apepun dua2 group otai..aku minat wings lagi dr search..
          baru minat search..sebab lagu2 wings best.

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon 7.27..walau awie menegur tak sebut nama secara general..dah pasti2 amy akan terasa jugak..nak tgur salah tak tegur salah..hai manusia manusia..memanglah awie pn ada buat salah..manusia tak lari dari buat silap…tapi teguran sesama manusia perlu tanpa mengira siapa penegur itu..yg penting merendah diri…jgn ego

          0

          0
        • Anonymous says:

          Cuba ler kamu damai kan ahli2 Search tu. Bukan tunjuk kesalahan pd Amy, Nasir, Din dan Kid saja.
          Seolah2 mereka langsung takde bantu Yazit. Come on la…..jgn la mencurahkan minyak lg pd api. Kalau kamu berkemampuan, damai kan ahli2 Search tu ya.

          0

          0
      • Chris Evans says:

        We will win because of Islam. We will lose without Islam. Let’s protect… Islam.

        0

        0
      • kentut bedak di muka menyerang says:

        beebaiklah..
        berhenti beegaduh semua ni..
        kentut bedak + busuk kat muka baru sedar

        0

        0
    • Ramadan..I'm coming :-) says:

      teguran general
      siapalah kita untuk tentukan kehidupan org.. ibadah tu antara dia dgb Allah.. jgn mudah menilai org ye..
      selamat menyambut bulan ramdhan.. 11 hari lagi
      :-)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tanda2 awal Ramadan kan menjelma lagi. Suara wanita manja membisik..Yusuf Taiyoob kt TV. K bai.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Jadi selepas ini sekiranya kita solat terasa tidak kusyuk, terasa kosong, maka sebabnya ialah kerana tidak ada zikrullah pada hati diketika sebelum masuknya waktu. Dengan zikrullah itu ibadah yang lainnya akan terpelihara oleh bisikan syaitan insyaalah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Eizlan Yusof pun boleh juga.

        0

        0
      • serangan kentut bedak di muka says:

        semoga hari ni lebih baek.. sapa yg bergaduh .. nanti sy kentut bedak di muka korang .. kentut +bedak wangi jugak

        0

        0
    • minah jambu harapan nenek says:

      suda la lu amy !

      0

      0
    • Kiah says:

      sudah2 la tu amy. kawan tu sedang sakit. nanti balik pada anak cucu kita. kita yg sihat walalfiat ni belajar2 la bersabar dan cari la jalan selesai cara elok. dah tua kot, bukan muda lagi. letak lah iman dihadapan ego.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    AKU SETUJU DGN AWIE…YES..YES..BARU ADA RAKAN ARTIS YG BERANI BERSUARA..MEMANG BETUL KATA2 AWIE TU..LETAK TEPI EGO..KITA TAK KAN HIDUP SELAMANYA..AMY KAU KATA KAU PUNYA WANG BERJUTA..KAU MAHU KEMBANGKAN ILMU ALLAH..MENGAPA TIDAK KAU MERENDAH DIRI MENOLONG SAHABAT YG SAMA2 BERJUANG DULU..APALAH GUNA HARTA DUNIA DAN IBADAHMU..KALAU MASIH ADA SIFAT LOKEK DAN RIAK??

    0

    0
    • Shhh says:

      Dia mgkin dah membantu..tpi mgkin pihak Yazid ckp ttp tak cukup..entahlah..kkdg duit ni boleh buatmanusia ni bergaduh…rasanya duit berjuta bukan utk dia sorg..dia buat sekolah tahfiz tu semua pun perlukan duit..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Betul la tu awie tegur,ko dok bangga dgn ibadah ko,tahlfiz ko,tp ko lupa tanggungjwb utk bantu kawan dan sedara seislam ko yg dlm kesusahan x kisah la apa yg pernah korg gaduh dl tp islam x pnh ajar umat dia utk berdendam,sudah2 la tu amy waktu ssh dl blh sm2 knp bila duit ko dah berjuta ko buang ketepi kawan yg pernah sm2 ssh sng dl..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Mesti ada sbb awie ckp mcm tu,awie sm2 naik dlm zaman kegemilangan diorg dl,terima jelah teguran awie tu,mmg btl apa dia ckp pun..

    0

    0
  5. Corse 848 says:

    Kadang2 kita dah buat yg terbaik tuk saudara2 kita..kwn2 kita..tetapi org luar masih anggap tak ckup..lg 1..ibadah semua tu adalah hak Allah nak tentukan terima ke tidak..tiada seorg manusia pun layak menilai ibadat yg dilakukan oleh seseorg..

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang betul..hanya allah yg boleh menjadi hakim segala yg kita lakukan..ibadah kita dan sebagainya..tapi dari hukum akal..sia sia jika kita berbuat baik at the same time kita berbuat jahat..ini contoh..fikir2kanlah..

      0

      0
      • Corse 848 says:

        Mintak maaf ye..mana dtgnya hukum akal..dgn hukum akal lah manusia ni dtg dari beruk( teori Darwin) bukannya dari Nabi Adam..hukum akal ni kira mcm ikut logik kan? Tiada istilah logik kerana org Islam mesti rujuk kepada Al Quran dan hadis..

        0

        0
        • Anonymous says:

          pandailah kau ni…kau berbicara ni pun tak pakai akal..ada hati ckp pasal hukum2 ni semua..tuhan bagi akal..fikir..

          0

          0
  6. Anonymous says:

    Hadap lgi la citer ni dlm next entry BN.

    0

    0
  7. Shhh says:

    tlg lah tk bestlah dua legend gaduh..tpi ada betul gak kata Awie..ketepikan ego..pasal ibadah org tu Awie pun tak perlulah komen smpi mcm tu sekali..sbb Awie sendiri…masih bela rambut panjang..jdi soal ibadah/agama tu antara Amy dan Allah SWT….kita pun tak da hak nak menilai sejauh mana agama seseorg tu..Amy tak pernah nak komen ttg kehidupan ekau Awir..sekurang2nya Amy da bukak sekolah tahfiz..tpi Awie dulu rancang nak bukak kelab malam..apa cer..dlm soal ni..mmg masing2 nak tegakkan benang basah..masing2 ego..korang bukan baru satu hari dlm industri..Awie sptutnya damai kan Search dan Yazid..

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      kalau yazit di kasi duit secukup Nye cfirm damai punye…kalau dh tknak yazit dalam search nk kena bayar wang pampasan untok pelepasan yazit…skarang yazit mase dlm kumpulan search cuma dia maseh sakit itu aje ..kalau ada persembahan duit tu nk kena kasi sama rata termasuk yazit paham ! bodoh nk mampos korang ni semua lah huh !!

      0

      0
      • damai says:

        kalau org yg tak tahu bersyukur, dia diberi bantuaan brp banyak pun akan rasa x cukup. Dah tu cerita yg tak2, lebih baik dia amy buka tahfiz ada juga org yg akan mendoakan dia bila dia dah x ada dari awie buka pub sana sini, so pls tak tahu cerita sebenarnyanya baik jgn condemn semberangan. tak pasal2 dapat dosa percuma. awie, lu pergi jaga lu punya kumpulan jgn nanti lu lagi teruk dari amy, lu ingat lu sape, abg long ker,

        0

        0
    • Anonymous says:

      terus terang aku sokong kata2 awie..pada aku lebih baik aku buka nite club.(tapi tak semestinya yg menjual arak dan sebagainya).tak merendah2kan orang..tak kecilkan hati orang dari bukak sklh tahfiz tapi hati penuh riak..sombong dan ego..sorry to say..sia2 saja dari hukum akal..

      0

      0
  8. Sakinah al-Mujarab Bimbo Muqrini says:

    meh sini dua-dua aku kentotkan kat muka kowang..bacin tau kentot aku sebab dah seminggu xberak..sape yg reply pun akan kena kentot aku nie..berani cubalaa

    0

    0
  9. Dastar says:

    cantik, awie pulak join, lepas ni apa plak? rock civil war- search vs wings?

    0

    0
  10. Salute apa Awie cakap …. personal life aside. At least dia ada rasa setia kawan, susah senang sama2, tahu menghargai apa itu persahabatan. Ini ada lah kata2 dari seorang yg juga bergelar anak seni, yg tahu pahit getir hidup sbg artis. Aku rasa Awie lebih tahu dan berhak memberi pandangan. C’mon, apa guna jadi manusia, kalau dgn sahabat pun kita dah tak punya perasaan belas ihsan. Kaya wang ringgit tak de apa2 makna kalau kita miskin perasaan peri kemanusian. Di akhirat, Allah tak pandang pun kamu siapa.

    0

    0
  11. Lorat says:

    Manusia ni, ada yang jenis suka meminta tak pernah pernah cukup… so the giver has to set the limit because the receiver rarely do. Amy buat sekolah pondok or whatsoever, niat dia Allah jer tahu, takkan la juta2 harta dia semua nak lambak kat kawan2 yang mmg akan sentiasa susah nya. Berpada2 lah. And Awie, bini sendiri pun tak terjaga… sibuk pulak nak petik hal ibadah orang.

    0

    0
    • AKU says:

      win !! AKU lama dah perhati..aku rasa yazit terlalu “sensitif” sebab faktor umur dan sakit..dalam keadaan yang macam ni awie, kau perlu ingatkan yazit utk banyak ingat ALLAH dalam keadaan sakit ni..bukan kau jadi orang tengah untuk tambah pergaduhan mereka..dan kau pun tutup la kelab malam tu kalau nak cakap bab saham akhirat..kau baru nak start insaf itu dah bagus…banyakkan lagi join kelas ilmu agama moga kau tahu jalan yang sepatutnya…dan apa yang aku nampak Amy dah cukup banyak toleransi..banyak tak komen memburukkan yazit…dia “masih simpan sesuatu yang hanya ALLAH, dia dan yazit ja tau”..

      0

      0
  12. Mak Su says:

    Ibadah tu xperlu nak sentuh. Ada sebab Amy bertindak bgtu yg kita ni org luar x tahu. Awie pun huru hara, baik betulkan diri sendiri awie oooiii

    0

    1
  13. dina says:

    alahai awie….ko pun tak betul…tumbuk muka bini yang dah melahirkan anak2 ko tu tuntutan agama ke???
    eeee…sudah lah tu rocker2 ni…cukup2 lah dgn hidup glamour….diam2 sudah….

    0

    0
    • Anonymous says:

      dina…dia tumbuk coz bini songlap duit dia… jadi mgkn awie rasa sakit ati kat bini amy yang marah yazid coz dulu bini dia pun macm tu jgk….

      0

      0
  14. Anonymous says:

    awie pon….kecoh lahhhhh ko bro.

    0

    0
  15. peminat awie says:

    aku sayang awie sebab awie ada 3 kelab malam..itulah ibadat teragung awie

    0

    0
  16. AKU says:

    arghhh awieeeee

    0

    0
  17. isabel basja says:

    Apa awie cakap tue betul , apa salah niat sedekah untuk bantu kawan kalaupun kawan yang salah tetapi kita tak boleh paksa klu kawan tak dapat membantu kita.. sebab tue lah jadi perang begini.. Allahuakbar , manusia takkan lari dari kesilapan. Harap bel takda duit berjuta , hilang akal mak dibuat nya !!

    0

    0
  18. jij_rosh says:

    Sepatutnya perkara sebegini tidak perlu di perbesarkan. Amik pendekatan berjumpa dan berbincang. Jika tidak mahu terus menerus hal begini menjadi semakin keruh, mengalah dan bayar apa yang sepatutnya beliau dapat. Tak rugi kita mengalah sebab apa yang sebenar yang berlaku hanya diri sendiri dan Allah shj yang mengetahuinya. Sekadar pendapat shj.

    0

    0
  19. Kiambang says:

    Jika sesuatu yang dikatakan itu benar sekalipun ia datang dari golongan yang fasiq maka terimalah ia….Apa yang Awie perkatakan itu adalah benar. Atuk Amy, sebab si yazid tu ko xberapa leh ngam so ko xnak tolong ngan duit ko y berjuta tuh? Buka sekolah tahfiz itu mulia tapi tolong ‘musuh’ dalam kesempitan itu sangat terpuji. Nikmat kesihatan Allah bagi tu selarikan jua dengan nikmat akal yer atuk Amy. Selamat mentarbiah ahli keluarga sekali yer atuk Amy dengan aura pengajian tahfizmu..

    0

    0
  20. helpthemplease says:

    Amy, tolong je la Yazit tu.. he needs money because of his medical/health condition… Nanti2 je discuss pasal duit tu lepas dia sihat.. ok? peace

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Ampunkanlah dosa2 kami Ya Allah..

    0

    0
  22. MAK JEMAH says:

    Betul tu abg awie…. cakap ade duit berjuta-juta….. masa sihat dan berhibur sahabat….tapi bila sahabat sakit lu tanggung la sendiri….amy cakap x serupa bikin

    0

    0
  23. melati says:

    Betol lew Awie cakap..”…cuma Neelofa jew penipu beso……!!!!!

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      jangan sampai berjubbah n main bowling macm si yatt suda…yg lain ikot suka lah hehe…

      0

      0
  24. Anonymous says:

    x salah klau awie nk menegur…tpi jgn le nk cuba aibkn org tu…cermin dlu diri sendiri bru blh sekolhkn org lain…ni dh mcm ketam ajar ank dia jln je…
    wat amy..ko ni pn satu ckp besar…kata wit brjuta2…sedekah le skt kat yazid tu..x kesah le yazid tu salah ke btl..redha je la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      bagi aku tak kiralah si penasihat tu siapa..samaada orang itu banyak buat dosa atau tidak…dan tak semestinya nasihatnya itu tidak berguna..yg penting terima nasihat ..berubah dan berbuat baik..jagn ego..diri sendiri yg rugi

      0

      0
  25. mawar says:

    kalo nak tegur…tegur lah tapi jgn question hal ibadat org bukak tahfiz dan jubah…siapa kita nak nilai ibadah org…sekian

    0

    0
  26. anon says:

    si tauke kelab malam ni penah gi umrah atau haji ker..x penah nampak kan…lately ni asik somdol si erra jew…geli lak

    0

    0
  27. yg kowg nk gado tu dah kenapa!! biarla diowg bincang sesama sendiri.. niela owg kita cepat sgt menilai owg… siap babitkn owg lain pulak!! bg pendapat tu xsalah pun cuma jgnla dibabitkn owg yg xde kena mengena dgn owg lain.. apa daaahhh…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    pohon jangan jadi batu api..l..Ahlan Wa Sahlan yaRamadhanyg akan tiba tak lama lagi..kurangkan kontraversi, tingkatkan amalan..peace no war..

    0

    0
  29. natalie says:

    berpanjangan pulak cita nie. tak salah apa Awie cakapkan tu. agipun Awie mmg terkenal dengan menjaga sahabat sahabat dia. tgk aje awie dengan sahabat dia yg lain. kumpulan wings, afdlin, hans, ac and lain lain. Mungkin awie je yg tau apa yazit tu rasakan and apa yang yazit nak. tapi awie patut dgr jgk cerita daripada Amy. Mungkin jgak Awie dengan Amy tak berapa rapat untuk Awie pergi tanya sendiri apa kisah yang btl. Yang peliknya, anggota yang lain semua diam membisu. Takde satu pun yang bersuara atau cuba untuk tenang keadaan. Walaupun Amy tu leader ke apa, yang lain patot bersuara jugak. Mungkin Awie dan brapa rakan yang lain yang ingin buat koncert amal tu berpihak pada yazit sebab sehingga kini, yazit berdiri sendiri. Amy ada anggota yang lain dan jugak bini dia. susah la nak tau sapa betul sapa salah. semua nya artist. semua nye legend.

    sokong jugak. tolong orang terutamanya duit ada had nya. takkan nak tolong tiap kali dia mintak walaupun kita raya. kalau mintak cket takpe. kalau bulan2 mintak 10k je haprak la pulak. sampai mana harus Amy tolong Yazit? sampai bila harus Yazit mintak dari Search? mesti ada had. tak kisah la kita kaya ke miskin sebab ingat bila bila je Allah bole tarik balik. Jadi simpan la duit untuk hari hujan.

    Nak saman, pergi la saman. Cuma 1 je la yazit. Jgn la hrp sgt kat Amy and Search tu. Walaupun awak dalam keadaan benar sekalipun. Kalau da saman menyaman, alamatnya lambat la kes nak settle dan lambat la duit tu nak dapat.. Anggapje la sekarang duit tu da takde buat masa sekarang. Ikhtiar dari cara yang lain. Mintak tolong anak anak atau adik beradik. Atau buat kerja sambilan yang ringan. Atau buat persembahan solo je apa…kalau masih mampu.Tak payah la nk tubuhkan Junior Search. Sebab awak tu sakit. Kalau esok esok da tak larat, apa jadi dengan Junior Search tu? kesian drg. Nak tubuhkan kumpulan pun perlukan masa dan duit jgak. Percaya la search baru takkan sama dengan search lama. Walaupun Amy salah, tetap concert search tu akan berjalan dengan lancar dan tetap org akan support lagu lagu search. Seriously. orang kita nie cakap mulut dan tulis je cakap benci..nak boycott tapi dlm diam dlm sendiri tetap masih minat jgk.

    Lepasnie kalay terkuar dari kumpulan search, tak payah la nyanyi agi. Buat amal ibadah je sudah dengan kerja lain lain. Artis2 nie jangan la harap sgt sampai ketua femes… masa muda harus ada plan b kalau kerjaya sebagai artis luput.

    0

    0
  30. mimimi says:

    Betul apa awie kata wlu pn dia bkn lebai..
    Kita just kena fikir dlm2…u all semua ada pengaruh..
    ..do something tlg yazit dn artis lain yg senasib..

    0

    0
  31. jimkeerey says:

    Sorang ada sekolah tahfiz
    sorang ada kelab malam
    tu je aku nak cakap!

    0

    0
  32. suka suma says:

    Awie buka kelab malam sebab dia tak tahu nak buka bisness apa…buat apalah nak sokong orang macam tu…kontroversi je lebih. Walaupun kononnye tak nak hipokrit tapi niat tak menghalalkan cara…pikir la sindiri

    0

    0
  33. boring says:

    Yazid sakit bkn baru semalam..kalau btol kawan dh lama dh tolong xperlu la bru skrg nk kecoh, masuk paper, blog etc bagai menangguk air keruh.. nk nasihat boleh, tp xyahla nk petik hal ibadat org, memperkecilkan sumbangan org pada jln agama. cermin diri, aku ade??

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Bukan soal amal ibadat kau dipijak-pinak amy! Dah terang2 perangai kau tu. Bukan soal yazid ni je, hakikat kau menipu punya byk org kat luar tu. Jangan lupa pasal company kau yg kau daftar kat labuan untuk tujuan pungut investment dari investor. Konon nya keluarkan semua proposal macam mana investment yg kau buat and untung dr mana. Semua in order tapi merahsiakan ttg company di daftar di labuan. Kau guna kan orang2 lain sbagai agent kau dgn tawaran commision dan diorg yang mengadap investor, End up, kau lari dr tanggungjawab. Proposal and kertas kerja kau valid and telus, tapi kau tu tak telus. Kau tamak bila nmpak duit. Janji pulangkan duit, tapi bagi cheaque company TAK ADA DUIT! Kalau kau tak menipu, boleh pula ye bg cheaque tak de duit. Sudah2 la amy, tak yah la nk berlindung dgn serban dan jubah. Pakaian tu elok. Kau tu yang tak elok. Benda sekitar 7 tahun lepas. Aku harap kau baca ni amy. Aku diam sbb aku percaya BALASAN ALLAH. Apa kau ambil dari orang, ALLAH ambil dari kai semula. Doa org teraniya tu makbul amy. Kau tahu aku siapa kalau kau baca ni.

    0

    0
  35. website says:

    Asking questions are in fact fastidious thing if you are not
    understanding something entirely, except this article presents pleasant understanding even.

    0

    0
  36. Quality articles is the important to be a focus for the people to go
    to see the website, that’s what this web page is providing.

    0

    0
  37. One of the better pieces i’ve seen in the week.

    0

    0
  38. Magdalena says:

    I have a question concerning the post, where am i able to speak to the person responsible?

    0

    0
  39. prno xnxx says:

    An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a
    little research on this. And he in fact bought me lunch due to the fact that I found it for
    him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
    But yeah, thanx for spending time to talk about this subject here on your
    web site.

    0

    0
  40. corbina tv says:

    What’s up friends, its impressive article concerning tutoringand completely defined, keep it up all the time.

    0

    0