Written by AbangNara | November 15th, 2015

Minggu ke 5 menyaksikan Amir Ukays tersingkir daripada Gegar Vaganza 2. Ini adalah satu keputusan yang munasabah oleh para juri selepas persembahan biasa-biasa Amir ketika menyanyikan lagu “Yank” daripada Wali Band. Apa pun, yang paling mencuri perhatian Abang Nara minggu ini ialah Haiza. Hebat sungguh Haiza menyanyikan lagu Rela. Pergh. Sampai tertanya-tanya Abang Nara kenapa Haiza memilih genre dangdut pada zaman kegemilangannya dengan suara sehebat ini.
haiza gegar vaganza 2
Selain itu, seperti yang dijangkakan, Nassier Wahab, Faradhiya dan Nizam Laksamana terus menunjukkan prestasi yang membanggakan. Minggu ini Gegar Vaganza 2 tiada kontroversi cuma ada beberapa individu tidak menggemari lawak meniru gaya Jamal Abdillah yang telah dilakukan oleh Achey dan juga Ajak Shiro. Namun itu adalah bertujuan untuk mempromosikan program terbaru Astro.

haiza gegar vaganza 2
Selain itu, gimik penyingkiran pengacara Nabil serta Jihan dan digantikan oleh Kak Engku dan Salih Yaakob juga menjadi. Tergelak besar Abang Nara. Ternyata sorakan para peminat menyebelahi Nabil dan Jihan. Sesungguhnya gabungan Nabil dan Jihan memang perfect. Teruskan usaha. Apa pendapat anda tentang konsert Gegar Vaganza 2 minggu ke 5?

71 responses to Amir Ukays Tersingkir, Haiza Menyerlah Di Minggu Kelima Gegar Vaganza 2

  1. melati says:

    Yeeeesss yg penting Nabil tersingkirrrr…Nabil yg perasan dia Femes pastu lawak yg tk paham …Nabil gelak sendiri, pandaiii nya Astro buang Nabil sebelum byk lagi yg menyampah….gan Nabil….

    0

    0
  2. Cempaka says:

    Saya sebagai penonton di rumah,merasakan siti nordiana adalah peserta yang paling menggegarkan pada minggu kelima ini…siti nordiana sentiasa maintain walau apa genre lagu yang diberi kepadanya..acong sweetchild juga tidak ketinggalan..kipidap semua!!!

    0

    0
  3. As says:

    Bagus gak tukar.. even nabil n jihan bagus tp klu over… x hormat org.. susah gak..

    Atleast bg ruang bila juri komen.. ni asyik mcelah ja.. follow etika pngacaraan k

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Saya rasa Naseer Wahab jadi juara. Yg lain belum bersedia ke Mekah.

    0

    0
    • minah jambu says:

      eh yg lain belom bersedia ke mekah ? jadi kalau menang dpt duit GV ni dia nk gi mekah la eh ? kalau yg tk ke mekah tk boleh di kasi menang lah gitu ? huh ! ape punye mengarot kau punye cakap huh ! mintak2 nasir wahab kelua lah mingu yg akan datang ni suara dia lembek sangat huh !

      0

      0
  5. Anonymous says:

    nabil makin lama makin meloyakkan…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    aura ct nordiana x mencetuskam keinginan seks aku. oleh itu, aku vote…jihan!!!

    0

    0
  7. Haiza Fan says:

    Yg bodoh saja mengundi Siti Nordiana…

    0

    0
  8. Tok Kay says:

    siti nordiana xde aura simbol seks. x seksi lansung. tengok muka pun terus dlm kain jatuh bak kucing tidur…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Siti Nordiana…harus disingkir. Muka mcm tk cukup vitamin je!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau tu ckup vitamin ke sblm mengata org…ntah2 muka bparut lg teruk dr nana…hahha kesian

      0

      0
    • minah jambu says:

      memang betol cakap kau muka si siti nurdiana macm tk fresh kan..pompan2 tudung memang gitu lah..mentang2 dh bertudung muka pon tk terurus RABAK !

      0

      0
      • Anonymous says:

        Eh muka btudung la nmpak jujur..xketerlaluan..komen xmasuk akal.ade lak bab tudung dibawa masuk komen.

        0

        0
  10. Anonymous says:

    siti nordiana…nyanyi pun xder tenaga. tengok muka lagi lah lesu! singkirkan saja!

    0

    0
  11. Byk juga yg gila perhatian kt sini. Kipidap la k. Huhuhu

    0

    0
  12. Anonymous says:

    anak pak Wahab! / the best

    0

    0
  13. . says:

    Wah nak yg ade aura simbol seks?? Ko ingat ni pornstar ke ape.. Bodoh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Penyanyi kena seksi…baru ada tarikan! Lebih baik ko jual karipap jer kalu kekonon kontrol cun pelbagai!

      0

      0
      • . says:

        Yuna tak seksi tapi ada tarikan nya tersendiri.. International beb!!
        Dato Siti, Shila amzah.. Ramai jer..

        Kau ni mesti species mat rempit gersang. Sgt low level.. Ew!!

        0

        0
      • namamu says:

        ko ni kan memang parasit …org ayu salah org seksi lg lah ko cam jentik2…

        0

        0
      • Mak Jemah says:

        sume yg nama anonymous nie aku yakin org yg sama…mcm bangang! nie pertandingan nyanyian bukan porno…bongok! at least nana pakai tudung..ko tu tah2 spentot pon xpakai…booooooooooooo!

        0

        0
    • Pliza says:

      Kau jakun…

      0

      0
  14. Anonymous says:

    Haiza…urghhh!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Yg tolol pakat2 ngundi si Haiza!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Semuanya muka ayam2 reject kt pasar! Good night..

    0

    0
  17. tukang penasihat yang sihat says:

    nab**..boleh tak bisu buat seketika tatkala juri memberi komen ???
    ….dan modai bini tiap2 minggu kami dah boring la oiiiiiiiiiii!

    0

    0
  18. OTjap says:

    Si uda ni ade kena mengena dgn tok ram ke? Muka ada persamaan lah. Bakal musician terhebat. Aku perasan die ni dari konsert af lagi hahah kbye

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bebal betul peminat peminat fanatik kat Malaysia ni,sepatutnya tidak kira ler pertandingan nyanyi ke,berlakon ke,lawak ke,hari pertandingan,siapa yang buat terbaik,harus di sokong,siapa hari pertandingan buat persembahan hancur,harus di keluarkan,nasib baik ler pertandingan gegar vaganza ni juri profesional semuanya,kalau undian penonton,ada yg jahanam mampuih tak keluar keluar dek kerana peminat fanatik tahap tenok campur sakai.Cammana ler industri nak berkembang,negara lain melahirkan artis artis yg berkualiti,Malaysia pula sentiasa melahirkan artis artis hancus di sebabkan piminat yang tahap banggang.

    0

    0
  20. shusi says:

    ct nordianah best….suara dia memang merdu….

    0

    0
  21. saya says:

    Sejujurnya.. masih rasa terhibur dgn nabil dan jihan.

    0

    0
  22. malam ahad yang lucu says:

    GV best sebab ada Nabil and Jihan tu tak dinafikan….kalau Raja Azura dan Salleh Yaacub ganti dia orang….. Raja Azura je la asik bercakap..Salleh Yaacob banyak diam….heheheheh ….kelaut la jadinya…

    kenapa Anugerah Skrin…Akademik Fantasia.. ke laut…tak best rating turun..sbb pengacaranya..so pengacara jugak memainkan peranan utk menaikkan rating..

    pesan pada Nabil and Jihan utk kebaikan..bila juri komen sila DIAM !

    0

    0
  23. ayah anda kulup says:

    gimik je nabil n jihan tu..
    rasanya salleh yaakob + raja azura cuma amik part nyanyi tu je kut..
    tonton n rilek2 suda…part x suka tu tekan je la butang mute tu..
    kalo rasa lama..ko pegi la berak dulu..

    0

    0
  24. Asmah lailo says:

    Siti Nordiana tu mcm ada akan suara TOK TI la.. Korang perasan tak.
    Aku mcm tak puas hati tngk dia nyanyi .
    Ntah apa aje la showmanship cam tu.
    Nk kata sopan tak jgk .
    Than nk masuk bertanding .. Baik la duk rumah goreng Kuih gunting ni ha

    0

    0
  25. hiei says:

    the artis who deserves final are
    -siti nordiana
    -faradhiya
    -nizam laksamana
    -nassier wahab
    -azian mazwan sapuan
    -haiza/ezad

    if and only if 6 orang… kalau 5…yg top 5 tu deserves
    my opinion based on their vocal

    0

    0
  26. calop says:

    apsal yg komen kat sini semua gila seks. gila biru korang nih. tak tahu malu lgsg. kritik nabil kemain. tp korang korang pn 3 suku. nana d best. no seks simbol is better than tunjuk tetek landoq. ingat cantik

    0

    0