Written by AbangNara | February 2nd, 2011

ameng spring tangkap dadah

Laporan Buletin Utama ada menyatakan seorang vokalis kumpulan rock dan isteri ditahan di sebuah hotel di Melaka kerana memiliki dadah jenis ganja dan syabu. Abang Nara terus mencari identiti vokalis rock ini kerana gambar di atas di”blur”kan. Kemudian Abang Nara terbaca sesuatu di Twitter Hazrey, seorang wartawan yang jitu.

ameng spring tangkap dadah

Info ini masih tidak dapat disahkan sepenuhnya tetapi daripada rupa paras gambar yang di”blur”kan dan info dari Twitter, berkemungkinan besar penyanyi kumpulan rock tersebut ialah Ameng Spring. Serbuan polis ketika itu menjumpai 122 gram ganja dan 1 gram syabu. Buat masa ini, penyanyi kumpulan rock tersebut ditahan reman untuk membantu serbuan polis.

Nanti dah confirm identiti pesalah tersebut kami akan updatekan lagi untuk anda.

87 responses to Ameng Spring Ditahan Kerana Miliki Dadah Jenis Ganja Dan Syabu?

  1. taiko says:

    aik?? kena lagi?

    0
    0
    • Say No To Drugs says:

      Sedikit pun aku tak merasa simpati.

      Tetiba rasa syukur pulak. Semoga dikandang besi itu ada rahmat serta pengajaran.

      Kita renungkan…

      0
      0
      • Next! says:

        Tak payah nak renung..masuk kan je dalam penjara tu. Buang masa je lah..Rimaslah dengan penagih2 ni. Tak mendatangkan faedah lansung.

        0
        0
        • renung2 says:

          hahahhaha…xpayah nak rening2 kan..buang karen je..xpayah pikr sampah msyrakat ni lagi bagus..

          0
          0
        • ann says:

          makna nyer btol la ckp A.Aida..dulu ameng penah kata A.Aida saja2 je wat repot polis n fitnah dia..skrg kita tau sapa yg bohong sbnr nyer..

          well..apa yg best sgt dgn dadah,syabu,etc ni?

          0
          0
        • CSI Kuala Lumpur says:

          Apa yang best? 122 gram ganja dan 1 gram syabu..ini untuk kegunaan sendiri. Kebayakkan kes abang polis kat sebeleah umah aku cakap untuk ‘berparty’.

          Banyak kes guna benda tu untuk….
          (censored)…atas katil. Dengar cerita lah…etah le…

          0
          0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          kesian aku tengok…. apasalah dorang ni x sedar2 diri….

          0
          0
    • kaylakenzo says:

      kua kat paper je aq dah tau ameng…. asal la artis kite jd cam ni, ngan bini skali lak tu

      0
      0
  2. Faris says:

    ape nak jadiii…haihhh

    0
    0
  3. najmi says:

    dadah musuh negara

    0
    0
  4. bb says:

    Apa lagi di cari?duit dh ada, nama dh ada…iman jugak yg perlu dipertahankan…sedih, sbb org islam yg ramai terjerumus dgn najis dadah kat msia ni..

    0
    0
  5. bb says:

    hmmm…tp klu tgok betol2 gmbr tu, mcm bukan aming jerk..

    0
    0
    • BaRaGaS says:

      Tgk rambut dier colour kat tgh tau dah… si Aming

      0
      0
      • Saya says:

        aah, sy pun cm psl rambut dia tuh.. btol ke bini dia pun terlibat? bygkn kalo tgh lepak2 mkn pastu tiba2 polis dtg tangkp, dia x tau pun suami dia ada dadah waktu tuh.huh,siannye bini dia..

        hr tuh kata x-wife dia cuba nk sabotaj dia..xkn la smpi 3kali eik..?npe la x insaf2 dr dolu, sedangkn dh berkali2 Allah kantoikn dia.kalo dia mmpu pk sure dia leh sedar sume tuh sbb Allah sygkn dia..nauzubillah, semoga Allah buka pintu hati kita sblm dpt aib ~~

        0
        0
  6. teguh says:

    syg seorang penyanyi yg bgs..memiliki suara yg merdu tp terjebak dgn najis dadah…

    0
    0
  7. ikan pirana says:

    nape laa ramai artis yg terjebak ngan dadah.. mmg takleh jadik contoh artis mesia ni..

    0
    0
  8. MisstauruS...MisspocO says:

    dh byk pengajaran dan iktibar disiarkan melalui media-media massa, ini laa jadahnya kalau tak amik pot…

    0
    0
    • anniessa ay says:

      artis msia x boleh jd idola. sedangkn artis yg boleh dikatakan alim(wardina) mngatakan yg die sndri x boleh jd idola kpd msyrakat. pk2 kn la. artis msia(even international pn) x boley pkai sgt. dorg pon mcm manusia biasa jugak. so, x pyh la nk panatik sgt ngn artis2 ni. peace ! :)

      0
      0
  9. zul asmara says:

    hurrmmm….tak serik2 la dia niee,,,,

    0
    0
  10. kau n aq says:

    ntah laa,..bese laa artis kn,..

    0
    0
  11. zul asmara says:

    tak serik2 laa dia niee…

    0
    0
  12. Deania says:

    ish..ish…bila nak bertaubat..astagfirullhalazim…

    0
    0
  13. redcarpet says:

    klu btul si ameng tu dh bohsan ak dgr citer dia pasl dgn dadah..klu dh tuan pnya bdan xnak berubah x dpt ler kter nk tolong…lu pkirlh sndri AMENG!!..AMENGvsDADAH=+

    0
    0
  14. Deqnor says:

    Si ameng ni memang x serik2 lah,dapat isteri yg penyabar pun x dpt membawa ke pangkal jalan…last2 isteri dia pun terkena tempias…kesian2

    0
    0
  15. y2jdicaprio says:

    alahai..sedap sangat ke dadah tu?

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      leh jadi dalam pikiran ameng dadah tu lebih jambu dari segala nye….

      0
      0
  16. Amane Misa says:

    memang betol ameng

    0
    0
  17. Mysara says:

    Laa x serik2..siap posing n sengih2 lagi..lps ni mesti tuduh bekas isteri (A. Aida) yg perangkap dia lg..

    0
    0
  18. Opah.roxx says:

    Gile ar..bini dia pn sma jgk.xpdn dgn pakai tudung.mmg xserik2 la mamat ni..xphm >.<

    0
    0
  19. mmmmm says:

    byk2 la berdoa moge tuhan kasi hidayah………..

    0
    0
  20. Piston Pecah says:

    siap boleh senyum lagi kan?

    0
    0
  21. tak abis2…..cuba la jangan kait dengan dadah.

    0
    0
  22. mulotbise says:

    la..bini die pon ke???patot le aritu die cool aje mse ameng kne 1st time

    0
    0
  23. wanyy says:

    da kena tangkap pon , still buley senyum agy . tak paham betol aku .

    0
    0
  24. chicha says:

    abih tgh stim…bkn di alam nyata..tu yg men senyum2 jek..hehehehe

    0
    0
    • Insan Biasa says:

      alah… wat pe la dia nak rasa malu?? mesti dia suka posing dpn camera, tu yang dok sengih cam kerang busuk tue (wlupon coz DADAH CASE).. Ape da hal??… Artis Malaysia memang buat malu anak bangsa!!

      0
      0
  25. bella~ says:

    gigih dan gagah si Hazrey ney dok bagitahu eakk..
    dah mcm wartwan Artis dah aku rasa :)

    btw yg ko g hisap dadah uh watpe ??
    sedap sgt ker ??
    rasa vanilla ??
    coklat ???
    adessss tade matlamat idup betull

    0
    0
  26. jojo says:

    dah kena tangkap pun bole wat selambe jer senyum.ape la nk jd wan aminuddin wan ismail nih.. bongoks

    0
    0
  27. FN says:

    Macam-macam dah artis ni..Mana sikap dan kredibiliti ni? Tak payah jadi artis la mcm ni..buat malu je…

    Lagi pun industri Malaysia ni kecil, akhirnya org tahu juga. Rakyat msia dah tahu menilai mana artis yg tak patut ikut n boleh ikut…

    0
    0
  28. elly says:

    dlu kata konspirasi bekas isteri …. skrg kene tangkap lg , konpirasi bekas isteri jugak ke …… ameng2 … bertaubat la ….. jgn suke menunding jari di ats kesilapan diri sendiri ……..

    0
    0
  29. CILI PADI says:

    KAK…
    KALO NAK JADI ISTERI YG SETIA TAAT PADA SUAMI…
    TAKKAN SAMPAI SANGGUP NAIK LORRY POLIS PAKAI BAJU OREN SEDONDON SAMA2.. :(

    0
    0
    • CILI PADI says:

      ABANG NASH…. TOLONG NYAYIKAN LAGU UTK KAKAK NI:

      “PADA SYURGA DI WAJAH MU” :(

      0
      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tu nama nye cinta sejati….kalau boleh dia nk ikot sekali masok penjara sama2 ngan laki dia……kate syurga di bawah tapak kaki laki…jadi mana2 laki pegi dia kena ikot lah…

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        meh minah jambu nyanyi kn cian pulak minah jambu ngan kau ni…..[ duit duit di mana kau duit..duit duit di mana kau duit ….suka tk lagu ni? dh jangan stress lagi k…..terima khaseh thank Q

        0
        0
  30. zul asmara says:

    tak der faedah mkn dadah niee…bertobat lahh..

    0
    0
  31. zettyhumaira says:

    kesian anak2 dia.. dpt mak bapak 1 kepala. kalu 1 kepala hal lain ok jgk. ni pasal dadah.. mesti malu anak2 dia bila dah besar nt.. ameng n isteri lgsg x pk masa dpn anak2. nmpk mcm manusia, ada otak, rupanya sama bodoh dgn lembu. ada otak tp x pakai otak utk berfikir..

    0
    0
  32. LaraHati says:

    ahhhhh??? Ameng lg ke? Isteri dia jugak ker??
    biar betulll…kesian ank2 dorng kn…

    Isteri pkai 2dung cntikkk….
    Hishhhh..hishhhh
    isteri tk tau kot??

    0
    0
  33. anie88 says:

    sayang seribu kali sayang…bakat ad…rupe ad…ank2 ad…ape lg yg xckop???hmppp..kecewe ngn artis zaman sekarang….iman didada xkuat ke smpi sggup wt bnde haram????semoge kembali kejln yg benar & diredhai allah…aminnn…

    0
    0
  34. hanibunnie says:

    da betol lah… kat kosmo mmg ada gambar dia la……

    0
    0
  35. Juan says:

    aiiyya, jauhi dadah la bro, kenapa libatkan dadah dengan family, siap isteri terlibat skali, x kesian kat anak anak ker.

    0
    0
  36. rotibakarpisang says:

    haha sempat senyum lagi tu

    0
    0
  37. lolyat gang says:

    kalo bini pun kaki ganja,padan muke ko pompuan !!
    kalo bukan,sian ko pompuan.

    fucuk ameng spring

    x penah minat dgn band rock kapak bodo cmni
    nyanyi stok nak nangis je

    baik aku layan death metal

    0
    0
  38. rabbit says:

    ameng lagi……

    0
    0
  39. dorayakigirlz says:

    x serik2..suke ngat dok dlm kandang besi 2..

    0
    0
  40. MisstauruS...MisspocO says:

    agaknye jual dadah tu bleh jd jutawan kot…

    0
    0
  41. ahkiluz says:

    betul ameng, ada baca kat Kosmo

    0
    0
  42. sam posmen says:

    bukan ke aritu dah kena tangkap. adeh! kalau orang mengata akan melenting. tapi tak penah nak insaf

    0
    0
  43. wartawanakhbarneutral says:

    sian isteri dia. Sabariah Zakaria. Orang Masjid Tanah, Melaka. Dia pun tak tahu laki dia bawak dadah ni. Lagipun urine dia malam tu negatif. Dia cuma bantu siasatan. Ameng maybe kena cas 39A. Penjara seumur hidup. Moga insaf lah mamat ni.

    0
    0
  44. pman says:

    dadah,, jauhilah dia….
    musuh negara….
    kesian anak2 melayu

    0
    0
  45. Amier says:

    Kemungkinan besar artis yg terus terjerumus dengan dadah ini mengunakannya sebagai ‘aprodisiac ‘iaitu pembangkit syawat seksual termasuk canabis dan syabu.Malangnya kesan jangkapanjang pada kesihatan dan mental merosakan.
    Cara sebenar, sepatutnya dengan menjaga kesihatan dan melakukan banyak senaman
    .Badan sihat tenaga batin pun pun menjadi bertambah, tak perlu dadah.

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu amier akak jambu setuju ngan pendapat kau he he he …cayang adek akak….cium cikit..

      0
      0
  46. diela says:

    sama2 lah kita mendoakan agar ameng akn berubah dpt ptunjuk & hidayah dr allah……..
    insyaallah…………

    0
    0
  47. zara says:

    isteri dia sgt baik ok..bodoh korang yg menuduh isteri dia mcm tu..apa bangang sgt lain kali baca paper..jgn main hentam je..sah sah isteri dia negatif..aku malu dgn korang yng suka tuduh orng tmpa usul periksa..bodoh bodoh

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ni lah jantan dh dapat bini baik laki pulak macm setan ada tandok…..sedot benda yg bukan2…

      0
      0
  48. orang utan says:

    Ameng ni aku kenal agak lama..Tah cmne dia blh involved menda2 camni. Tapi dia budak baik. Lagi2..bini dia tu lagi baik. Urine pun negatif..jd bebaskan lah org umah dia tu. Dia tak tau apa2 tu…

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kesian bini dia dapat laki macm si ameng tu….sepatut nye jadi laki kene lah senangkn bini’ ni tak menyusahkn bini je …kalau minah jambu tknk lah dapat laki macm ameng ni menyusahkn je! e e e e…..minah jambu tknk kawin dulu lah tatot…….minah jambu nk cari laki pemain bola macm rita….

      0
      0
  49. leeza says:

    Tak serik2 yea ameng nie… dah berapa kali dia kena macam nie?, ingat lah Allah yang paling penting masa depan anak dia akan terkena tempias nya jugak…. apa2 pun siapa kita untuk MENGHUKUM dia kan…

    0
    0
  50. Sally says:

    Sabar lah sabariah ….. semua org tahu awak tak bersalah…

    0
    0
  51. minah janbu 24jam mengadap computer says:

    eleh susah di buat sendiri….bukan orang yg kasi dia susah! dia yg cari susah……..diri kite ni kalau di kasi susah.. susah lah dia ..kalau diri kite di kasi senang buat yg baik2 senang dn baik lah dia…….selalu nye orang2 ni macam dia yg menyusahkn diri dia sendiri!!! sape suroh dia sedot benda tu? bila dh kena tangkap sape susah? diri sendiri juga!! kalau dia dudok dalam brape lama pn kite tk kesah tapi kesian anak bini dia sape nk kasi cekek???

    0
    0
    • minah janbu 24jam mengadap computer says:

      biar tuan mejestrit yg menentukn si ameng ni bersalah atau pn tidak……tapi minah jambu agak si ameng ni memang bersalah lah …….kalau tk kenape dia kene tangkap??? cuba pikirkn baik2 ;=]].

      0
      0
  52. ida4141 says:

    wartawan pun satu hal, tak payah la nk buat2 blur kat mata diaorg tu, dah mmg2 sah dia org nye….
    ari tu terlepas sbb byk alasan tp tak tau la kalau yg ni pun terlepas jugak… kalau dpt lawyer yg mahal of course dpt lepas…. wlpun salah lawyer akan buktikan tak salah sbb dibyr mahal2.. aku dulu amik law tp bila pikir balik, dlm quran dh tulis.. salah satu kaki yg kekal dlm neraka adalah …..!! fikir la sendiri…

    0
    0
  53. adikacu says:

    sokong dgn ida4141. tak payah blur kan. dedah je siapa orgnya.biar malu

    0
    0
  54. zr8 says:

    dadah pemusnah diri ! dengan bini2 skali kena…adoyai

    0
    0
  55. tijah says:

    sian bini die….

    0
    0
  56. quEenr!an@ says:

    dulu pong pang pong pang kate kn fitnah la itu la ini la…skrg pe citerrrrr??? bini pun terlibat skali ker??
    cian ank korang

    0
    0
  57. gayah moden says:

    dlu kala ameng sorang je kua msok asrama..,la nie isteri join skali..~??herm…ap la nk jd.,cyan kat ank..

    0
    0
    • che'nin says:

      dia nk bwk bini honeymoon kt dlm skali skale…persalahnyer….lgpun, bini dah tahu perihal, naper x mnegah?? nmpak bebenor “ader aku kesah” !

      0
      0