Written by AbangNara | February 2nd, 2011

ameng spring tangkap dadah

Laporan Buletin Utama ada menyatakan seorang vokalis kumpulan rock dan isteri ditahan di sebuah hotel di Melaka kerana memiliki dadah jenis ganja dan syabu. Abang Nara terus mencari identiti vokalis rock ini kerana gambar di atas di”blur”kan. Kemudian Abang Nara terbaca sesuatu di Twitter Hazrey, seorang wartawan yang jitu.

ameng spring tangkap dadah

Info ini masih tidak dapat disahkan sepenuhnya tetapi daripada rupa paras gambar yang di”blur”kan dan info dari Twitter, berkemungkinan besar penyanyi kumpulan rock tersebut ialah Ameng Spring. Serbuan polis ketika itu menjumpai 122 gram ganja dan 1 gram syabu. Buat masa ini, penyanyi kumpulan rock tersebut ditahan reman untuk membantu serbuan polis.

Nanti dah confirm identiti pesalah tersebut kami akan updatekan lagi untuk anda.

87 responses to Ameng Spring Ditahan Kerana Miliki Dadah Jenis Ganja Dan Syabu?

  1. taiko says:

    aik?? kena lagi?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Say No To Drugs says:

      Sedikit pun aku tak merasa simpati.

      Tetiba rasa syukur pulak. Semoga dikandang besi itu ada rahmat serta pengajaran.

      Kita renungkan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Next! says:

        Tak payah nak renung..masuk kan je dalam penjara tu. Buang masa je lah..Rimaslah dengan penagih2 ni. Tak mendatangkan faedah lansung.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • renung2 says:

          hahahhaha…xpayah nak rening2 kan..buang karen je..xpayah pikr sampah msyrakat ni lagi bagus..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ann says:

          makna nyer btol la ckp A.Aida..dulu ameng penah kata A.Aida saja2 je wat repot polis n fitnah dia..skrg kita tau sapa yg bohong sbnr nyer..

          well..apa yg best sgt dgn dadah,syabu,etc ni?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • CSI Kuala Lumpur says:

          Apa yang best? 122 gram ganja dan 1 gram syabu..ini untuk kegunaan sendiri. Kebayakkan kes abang polis kat sebeleah umah aku cakap untuk ‘berparty’.

          Banyak kes guna benda tu untuk….
          (censored)…atas katil. Dengar cerita lah…etah le…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          kesian aku tengok…. apasalah dorang ni x sedar2 diri….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaylakenzo says:

      kua kat paper je aq dah tau ameng…. asal la artis kite jd cam ni, ngan bini skali lak tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • romantik giler…wat kes dgn bini..naik trak polis pon dgn bini..mujur anak je tak de sekali

        ~berinsaflah~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rosh says:

          tak serik2 lagi ker??..
          dlu kena sorang..skrg nie kena ngan isteri,,,
          spatutnya isteri melarang/menasihati suami dari terlibat dgn pkara sebgitu…ini tidak…sama naik….
          tak fikir ker masa depan anak2 camne???…tak kesian ke anak2???….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yg ni lah kesan negatif drp pengambilan dadah

          kalau dah kena sekali, mmg payah nk buang

          bkn setakat diri sendiri je, dgn famili2 sekali kena angkut sekali

          ~pening dgn gelagat artis kita ni~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yanie hakim says:

          ptt nya jd pengajaran apa y berlaku dl, ermm xserik btl

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Faris says:

    ape nak jadiii…haihhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. najmi says:

    dadah musuh negara

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. bb says:

    Apa lagi di cari?duit dh ada, nama dh ada…iman jugak yg perlu dipertahankan…sedih, sbb org islam yg ramai terjerumus dgn najis dadah kat msia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. bb says:

    hmmm…tp klu tgok betol2 gmbr tu, mcm bukan aming jerk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BaRaGaS says:

      Tgk rambut dier colour kat tgh tau dah… si Aming

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Saya says:

        aah, sy pun cm psl rambut dia tuh.. btol ke bini dia pun terlibat? bygkn kalo tgh lepak2 mkn pastu tiba2 polis dtg tangkp, dia x tau pun suami dia ada dadah waktu tuh.huh,siannye bini dia..

        hr tuh kata x-wife dia cuba nk sabotaj dia..xkn la smpi 3kali eik..?npe la x insaf2 dr dolu, sedangkn dh berkali2 Allah kantoikn dia.kalo dia mmpu pk sure dia leh sedar sume tuh sbb Allah sygkn dia..nauzubillah, semoga Allah buka pintu hati kita sblm dpt aib ~~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. teguh says:

    syg seorang penyanyi yg bgs..memiliki suara yg merdu tp terjebak dgn najis dadah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mokcik says:

      a’ah.. mokcik suka sore ameng.. smoga diberi hidayahNya utk berobah n sedar
      yg x bestnye.. anak kecik dia pon ada skali..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ikan pirana says:

    nape laa ramai artis yg terjebak ngan dadah.. mmg takleh jadik contoh artis mesia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. MisstauruS...MisspocO says:

    dh byk pengajaran dan iktibar disiarkan melalui media-media massa, ini laa jadahnya kalau tak amik pot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anniessa ay says:

      artis msia x boleh jd idola. sedangkn artis yg boleh dikatakan alim(wardina) mngatakan yg die sndri x boleh jd idola kpd msyrakat. pk2 kn la. artis msia(even international pn) x boley pkai sgt. dorg pon mcm manusia biasa jugak. so, x pyh la nk panatik sgt ngn artis2 ni. peace ! :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. zul asmara says:

    hurrmmm….tak serik2 la dia niee,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kau n aq says:

    ntah laa,..bese laa artis kn,..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. zul asmara says:

    tak serik2 laa dia niee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Deania says:

    ish..ish…bila nak bertaubat..astagfirullhalazim…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. redcarpet says:

    klu btul si ameng tu dh bohsan ak dgr citer dia pasl dgn dadah..klu dh tuan pnya bdan xnak berubah x dpt ler kter nk tolong…lu pkirlh sndri AMENG!!..AMENGvsDADAH=+

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Deqnor says:

    Si ameng ni memang x serik2 lah,dapat isteri yg penyabar pun x dpt membawa ke pangkal jalan…last2 isteri dia pun terkena tempias…kesian2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. y2jdicaprio says:

    alahai..sedap sangat ke dadah tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      leh jadi dalam pikiran ameng dadah tu lebih jambu dari segala nye….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Amane Misa says:

    memang betol ameng

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Mysara says:

    Laa x serik2..siap posing n sengih2 lagi..lps ni mesti tuduh bekas isteri (A. Aida) yg perangkap dia lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Opah.roxx says:

    Gile ar..bini dia pn sma jgk.xpdn dgn pakai tudung.mmg xserik2 la mamat ni..xphm >.<

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mmmmm says:

    byk2 la berdoa moge tuhan kasi hidayah………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Piston Pecah says:

    siap boleh senyum lagi kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. tak abis2…..cuba la jangan kait dengan dadah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. mulotbise says:

    la..bini die pon ke???patot le aritu die cool aje mse ameng kne 1st time

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. wanyy says:

    da kena tangkap pon , still buley senyum agy . tak paham betol aku .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. chicha says:

    abih tgh stim…bkn di alam nyata..tu yg men senyum2 jek..hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Insan Biasa says:

      alah… wat pe la dia nak rasa malu?? mesti dia suka posing dpn camera, tu yang dok sengih cam kerang busuk tue (wlupon coz DADAH CASE).. Ape da hal??… Artis Malaysia memang buat malu anak bangsa!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. bella~ says:

    gigih dan gagah si Hazrey ney dok bagitahu eakk..
    dah mcm wartwan Artis dah aku rasa :)

    btw yg ko g hisap dadah uh watpe ??
    sedap sgt ker ??
    rasa vanilla ??
    coklat ???
    adessss tade matlamat idup betull

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. jojo says:

    dah kena tangkap pun bole wat selambe jer senyum.ape la nk jd wan aminuddin wan ismail nih.. bongoks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. FN says:

    Macam-macam dah artis ni..Mana sikap dan kredibiliti ni? Tak payah jadi artis la mcm ni..buat malu je…

    Lagi pun industri Malaysia ni kecil, akhirnya org tahu juga. Rakyat msia dah tahu menilai mana artis yg tak patut ikut n boleh ikut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. elly says:

    dlu kata konspirasi bekas isteri …. skrg kene tangkap lg , konpirasi bekas isteri jugak ke …… ameng2 … bertaubat la ….. jgn suke menunding jari di ats kesilapan diri sendiri ……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. CILI PADI says:

    KAK…
    KALO NAK JADI ISTERI YG SETIA TAAT PADA SUAMI…
    TAKKAN SAMPAI SANGGUP NAIK LORRY POLIS PAKAI BAJU OREN SEDONDON SAMA2.. :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • CILI PADI says:

      ABANG NASH…. TOLONG NYAYIKAN LAGU UTK KAKAK NI:

      “PADA SYURGA DI WAJAH MU” :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tu nama nye cinta sejati….kalau boleh dia nk ikot sekali masok penjara sama2 ngan laki dia……kate syurga di bawah tapak kaki laki…jadi mana2 laki pegi dia kena ikot lah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        meh minah jambu nyanyi kn cian pulak minah jambu ngan kau ni…..[ duit duit di mana kau duit..duit duit di mana kau duit ….suka tk lagu ni? dh jangan stress lagi k…..terima khaseh thank Q

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. zul asmara says:

    tak der faedah mkn dadah niee…bertobat lahh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. zettyhumaira says:

    kesian anak2 dia.. dpt mak bapak 1 kepala. kalu 1 kepala hal lain ok jgk. ni pasal dadah.. mesti malu anak2 dia bila dah besar nt.. ameng n isteri lgsg x pk masa dpn anak2. nmpk mcm manusia, ada otak, rupanya sama bodoh dgn lembu. ada otak tp x pakai otak utk berfikir..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. LaraHati says:

    ahhhhh??? Ameng lg ke? Isteri dia jugak ker??
    biar betulll…kesian ank2 dorng kn…

    Isteri pkai 2dung cntikkk….
    Hishhhh..hishhhh
    isteri tk tau kot??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. anie88 says:

    sayang seribu kali sayang…bakat ad…rupe ad…ank2 ad…ape lg yg xckop???hmppp..kecewe ngn artis zaman sekarang….iman didada xkuat ke smpi sggup wt bnde haram????semoge kembali kejln yg benar & diredhai allah…aminnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. hanibunnie says:

    da betol lah… kat kosmo mmg ada gambar dia la……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Juan says:

    aiiyya, jauhi dadah la bro, kenapa libatkan dadah dengan family, siap isteri terlibat skali, x kesian kat anak anak ker.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. rotibakarpisang says:

    haha sempat senyum lagi tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. lolyat gang says:

    kalo bini pun kaki ganja,padan muke ko pompuan !!
    kalo bukan,sian ko pompuan.

    fucuk ameng spring

    x penah minat dgn band rock kapak bodo cmni
    nyanyi stok nak nangis je

    baik aku layan death metal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. rabbit says:

    ameng lagi……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. dorayakigirlz says:

    x serik2..suke ngat dok dlm kandang besi 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. MisstauruS...MisspocO says:

    agaknye jual dadah tu bleh jd jutawan kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ahkiluz says:

    betul ameng, ada baca kat Kosmo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. sam posmen says:

    bukan ke aritu dah kena tangkap. adeh! kalau orang mengata akan melenting. tapi tak penah nak insaf

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. wartawanakhbarneutral says:

    sian isteri dia. Sabariah Zakaria. Orang Masjid Tanah, Melaka. Dia pun tak tahu laki dia bawak dadah ni. Lagipun urine dia malam tu negatif. Dia cuma bantu siasatan. Ameng maybe kena cas 39A. Penjara seumur hidup. Moga insaf lah mamat ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. pman says:

    dadah,, jauhilah dia….
    musuh negara….
    kesian anak2 melayu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Amier says:

    Kemungkinan besar artis yg terus terjerumus dengan dadah ini mengunakannya sebagai ‘aprodisiac ‘iaitu pembangkit syawat seksual termasuk canabis dan syabu.Malangnya kesan jangkapanjang pada kesihatan dan mental merosakan.
    Cara sebenar, sepatutnya dengan menjaga kesihatan dan melakukan banyak senaman
    .Badan sihat tenaga batin pun pun menjadi bertambah, tak perlu dadah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu amier akak jambu setuju ngan pendapat kau he he he …cayang adek akak….cium cikit..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. diela says:

    sama2 lah kita mendoakan agar ameng akn berubah dpt ptunjuk & hidayah dr allah……..
    insyaallah…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. zara says:

    isteri dia sgt baik ok..bodoh korang yg menuduh isteri dia mcm tu..apa bangang sgt lain kali baca paper..jgn main hentam je..sah sah isteri dia negatif..aku malu dgn korang yng suka tuduh orng tmpa usul periksa..bodoh bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ni lah jantan dh dapat bini baik laki pulak macm setan ada tandok…..sedot benda yg bukan2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. orang utan says:

    Ameng ni aku kenal agak lama..Tah cmne dia blh involved menda2 camni. Tapi dia budak baik. Lagi2..bini dia tu lagi baik. Urine pun negatif..jd bebaskan lah org umah dia tu. Dia tak tau apa2 tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kesian bini dia dapat laki macm si ameng tu….sepatut nye jadi laki kene lah senangkn bini’ ni tak menyusahkn bini je …kalau minah jambu tknk lah dapat laki macm ameng ni menyusahkn je! e e e e…..minah jambu tknk kawin dulu lah tatot…….minah jambu nk cari laki pemain bola macm rita….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. leeza says:

    Tak serik2 yea ameng nie… dah berapa kali dia kena macam nie?, ingat lah Allah yang paling penting masa depan anak dia akan terkena tempias nya jugak…. apa2 pun siapa kita untuk MENGHUKUM dia kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Sally says:

    Sabar lah sabariah ….. semua org tahu awak tak bersalah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. minah janbu 24jam mengadap computer says:

    eleh susah di buat sendiri….bukan orang yg kasi dia susah! dia yg cari susah……..diri kite ni kalau di kasi susah.. susah lah dia ..kalau diri kite di kasi senang buat yg baik2 senang dn baik lah dia…….selalu nye orang2 ni macam dia yg menyusahkn diri dia sendiri!!! sape suroh dia sedot benda tu? bila dh kena tangkap sape susah? diri sendiri juga!! kalau dia dudok dalam brape lama pn kite tk kesah tapi kesian anak bini dia sape nk kasi cekek???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah janbu 24jam mengadap computer says:

      biar tuan mejestrit yg menentukn si ameng ni bersalah atau pn tidak……tapi minah jambu agak si ameng ni memang bersalah lah …….kalau tk kenape dia kene tangkap??? cuba pikirkn baik2 ;=]].

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. ida4141 says:

    wartawan pun satu hal, tak payah la nk buat2 blur kat mata diaorg tu, dah mmg2 sah dia org nye….
    ari tu terlepas sbb byk alasan tp tak tau la kalau yg ni pun terlepas jugak… kalau dpt lawyer yg mahal of course dpt lepas…. wlpun salah lawyer akan buktikan tak salah sbb dibyr mahal2.. aku dulu amik law tp bila pikir balik, dlm quran dh tulis.. salah satu kaki yg kekal dlm neraka adalah …..!! fikir la sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. adikacu says:

    sokong dgn ida4141. tak payah blur kan. dedah je siapa orgnya.biar malu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. zr8 says:

    dadah pemusnah diri ! dengan bini2 skali kena…adoyai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. tijah says:

    sian bini die….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. quEenr!an@ says:

    dulu pong pang pong pang kate kn fitnah la itu la ini la…skrg pe citerrrrr??? bini pun terlibat skali ker??
    cian ank korang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. gayah moden says:

    dlu kala ameng sorang je kua msok asrama..,la nie isteri join skali..~??herm…ap la nk jd.,cyan kat ank..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • che'nin says:

      dia nk bwk bini honeymoon kt dlm skali skale…persalahnyer….lgpun, bini dah tahu perihal, naper x mnegah?? nmpak bebenor “ader aku kesah” !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0