Written by AbangNara | July 31st, 2009

kes amelina

Sesungguhnya kami cukup kagum dengan Amelina. Rasanya semua orang tahu kes Amelina tak bayar sewa rumah. Tapi mungkin ramai tak tahu yang masa Amelina sign kontrak sewa rumah tue, dia guna identiti yang palsu. Alasannya boleh baca di bawah:-

[note]Saya tidak pernah menipu, saya hanya ingin mengelirukan beberapa pihak dan mengelakkan sebarang publisiti dibuat tentang saya dan keluarga. Kerana itulah saya menggunakan nama Datin Norazlina binti Tan Sri Hj Amir Sharipuddin untuk mengelak orang tahu tentang saya. Saya dah lali dengan hidup sebagai selebriti selama ni. Kini saya mahukan privasi dan tidak mahu orang jaja-jaja nama saya lagi.[/note]

Pergh. Kagum. Sesungguhnya bukan senang nak cari selebriti dan artis yang lali dan bosan dengan kehidupan yang femes. Artis-artis Malaysia makin hari makin gile glemer ada la. Tak ada citer wat citer. Tak ada kontroversi pergi wat kontroversi. Semata-mata nak pastikan kefemesan tak jatuh.

Sepatutnya mana-mana artis-artis yang dah tua jangok tue tirulah Amelina nie. Insap sikit. Ini tak, makin tua makin kecoh. Fitnah orang tak bayar hutang la apa la. Tangkap gambar seksi la. Ish-ish.

Apa-apa pun Amelina kami doakan kes nie setel secepat mungkin supaya privasi anda kembali semua. All the best.

103 responses to (PANAS)Amelina Palsukan Identiti Kerana Privasi

  1. jojio says:

    Laaa…macam ni ler pulak…

    0
    0
    • A says:

      Lain kali kalau nak elak publisiti, jangan guna datin. pakai puan sri ke tun ke. baru lah orang keliru confuse. Kah kah kah!!!

      0
      0
      • EclipsE says:

        lawak ker??
        gelak jer la..kahkahKAHAK……huhuhu…

        0
        0
      • rosh says:

        Datin Norazlina binti Tan Sri Hj Amir Sharipuddin >>>>senang2 jer letak title datin dan tan sri…hehehe…
        lagi satu..btul ke laki dia nie ada title datuk???…aku rasa takde kan???….

        nak myamar gune lah nama lain…tak patut..tak patut..tak patut…

        0
        0
    • kila87 says:

      amelina skg da cm makcik2 cket la…hhe

      0
      0
    • yahooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Aku dah kembali..

      0
      0
  2. aries_april says:

    mcm tu la…
    ingt bru nk srh kak nara kluar kan statement ni…
    smlm rsa xpuas la nengok news…

    0
    0
  3. jbboyz says:

    xde duit nak bayar sewa..
    stay kt umah setinggan bagus..

    0
    0
  4. aries_april says:

    hope kak amelina settle ni scpat mgkin..

    0
    0
  5. miss annur says:

    alaihai..amelina2..ape la nasib ko ni.. harap2 aku x la cam tu d masa depan..

    0
    0
    • kila87 says:

      doa la byk2..

      0
      0
      • Tanya says:

        hahaha! apalah you all ni…buat lawak ke? tapi betul jugak…its better she live in the squatters area rather than big bungalow hse! if ever she’s true…why her hubby mke so much noise? its only they are trying much to pull over thou knowing tht they’re probably are hiding sumting? just like how Amelina hides her identity all this while n reason to confused othrs? mke sense?anyway..wish you all the best Amelina…its ur choices tht all of this happend to u..wish u luck n god bless. This is bread n butter of life..if ur not up above the sky..u will be down under the drain….fm ur old fans….

        0
        0
  6. jojio says:

    Hidup cam tu ler….tak selalunya indah….

    0
    0
  7. kelapa kering says:

    saje je dia letak title Datin, aku rasa bukan sebab privasi…biasa la, “Datin Wannabe”….apa ada kena mengena dengan privasi, nak kelirukan beberapa pihak….kalu nak privasi, tak nak org tau, guna la nama husband dia… siapa pun tak kenal.

    0
    0
    • jane says:

      hmm betul tu setuju….letak la nama laki dia….nak gelak ada kesian pon ada….title tak koman…datin anak tan sri lagi….kalau kita ni kura2 boleh gak masukkan kepala kat dalam badan kalau malu…..ni dah malu …..bertambah malu….kesian… ni la padah kalau derhaka kat mak bapak

      0
      0
  8. aries_april says:

    nma btul dia ker norazlina tu?

    0
    0
    • pinkypanthers says:

      hmm setahu aku nama betul dia NurAmelina..

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        tol…nama dia mmg Norazlina… yg jadi Amelina tu sbb arwah bapak ye nama Amir pastu nama dia Lina.. tu yg gabung jadi Amelina…
        aku ni kire peminat dia aa gak… beb.. aku ni jiwa rock yeyeyee tp tetiba suke laks dgr lagu2 Amelina zaman muda2 lu…tp lelain punye artis dangdut, hampeh!!!

        0
        0
  9. EclipsE says:

    ape aku nk komen ney yea??
    erm…xtaulah…
    bc komen korg je lh..

    0
    0
  10. aries_april says:

    sama la…
    skrng ni, mcm xda mood ja…
    mmnjang moody…
    :-(

    0
    0
  11. aries_april says:

    tul tu…
    ++ xbrpa sht…
    nk p check pn tkut…
    tkut suspek H1N1

    0
    0
  12. jbboyz says:

    apekejadah smua ni, dlu isu curi pasir
    skang ni plak isu x bayar sewa rumah…
    kosian….

    0
    0
  13. jojio says:

    Bahaya tu…jangkit sat gi lece…..

    0
    0
  14. mamak ajaib says:

    balasan kpd prbuatannya trhadap emaknya…..

    0
    0
    • EclipsE says:

      ape yg dia bt kat emak dia ha?
      ade gak dgr cite dlu…
      tp dh lupe la…

      0
      0
      • jane says:

        dia nak kawin gak ngan laki dia tu tinggal abis mak bapak pastu tak balik2 jengah sampai la bapak dia meninggal kot….gitu la kalu tak silap dengar

        0
        0
  15. aries_april says:

    that y x nk p check…
    nnti jngkit hbis smua orng kat BN ni…
    hahaha
    :-)

    napa dia ngan mak dia?

    0
    0
    • ninikebayan says:

      hoho…oh mak ampon kan la DoOOsa ku…Duhai bonda~Duhai Ayahanda~Tanpaku sedari….hehe..tak lama lgi puasa,then tak lama lagi raya..huuhuuuu…

      0
      0
  16. pening says:

    Alahai Ameliuna..x nak privasi & org jaja2 nme dia..tp bile jd camni ni, lg la org dok jaja2 nme kau…siannye kau ni…

    0
    0
  17. aries_april says:

    dia wife no 2 kan?
    laki dia dato ker?

    0
    0
  18. pening says:

    Nsk tulis Amelina jd Ameluna plak, hehe

    0
    0
  19. aries_april says:

    xpa la…
    jnji kta kat sni fham udah…
    :-)

    0
    0
  20. Hassan Deekun says:

    buat apa nak gaduh…sewa rumah murah murah aje la

    0
    0
  21. aries_april says:

    dia xda duit…
    abg xpa la….
    bli keta byr cash….

    0
    0
  22. jue says:

    dia pakai datin, tu pasal org igt kaya n berduit..so bila tak bayar..jadi la kes begini..

    lenkali jgn menipu..tak baikk :D

    0
    0
  23. jojio says:

    Tu la lain kali nak beli baju tengok saiz dulu…tak pun test fitting dulu….hihihi

    0
    0
  24. aries_april says:

    mlsh…dia bli rmah…
    nk test kat mn?
    :-)

    0
    0
  25. jojio says:

    Kalu rumah renovate terus jer…hihihi

    0
    0
  26. aries_april says:

    pndai jojio….
    esk p ekspo x?
    sinar mai….

    0
    0
  27. jojio says:

    Tak tau lagi la, ingat nak balik kmpg sat….malaih nak ronda musim la panaih….

    0
    0
  28. aries_april says:

    ska hati eclipse ja ya?
    pic zodiak la…
    aries…
    kalu x cntk…krng tkar lain…

    0
    0
  29. aries_april says:

    kg?
    kat na plak?
    bkn orng png gak ka?

    0
    0
  30. jojio says:

    Keja kat Bayan Lepaih, asai Kedah…..hihihi

    0
    0
  31. refelsia says:

    senang citer ukur baju di badan sendiri, sekarang ni dah musim sangat orang nak menunjuk-nunjuk kemewahan ni lah jadinya, padahal-padahal…..kalau btol-btol kemampuan trak pe ok lah ok lah ni hmmmm!!! 1 malaysia dah tau periuk nasi sendiri…….

    0
    0
  32. lily says:

    nak sgt pgkt datin minta je dgn kerajaan sulu. la dh tau tk mampu nk sewa pi lah dbkl sewa murah jer. buat malu jer

    0
    0
    • jane says:

      kihkihkih betul tu….kerajaan sulu ble bagi title datin walaupon nyanyi suara sengau….hehehe

      0
      0
  33. aries_april says:

    SALAM….
    SLMT PGI SMUA…
    KAK NARA,XDA CITER BRU KER?

    0
    0
  34. pinkypanthers says:

    pagi sumer..
    huh smlm sibuk sikit x sempat nk lawat page ni..
    kelakarlah amelina ni nk privasi konon tu sbb tukar nama pd Dtn pas tu ank Tan sri plak tu..
    kehkehkeh…
    agak2 ar kalau nk tukar nama pun…
    kalau ko tukar nama Joyah ke Bedah ke msti xdeorg mngatakan..
    aku rasa lebih bek ko lek umah muhasabah diri ke…
    dan yg pnting minta kemaafan dr mak ko lagi bek..

    0
    0
    • kelapa kering says:

      betol tu pinkpanthers..aku setuju sgt!

      0
      0
      • kelapa kering says:

        aku rasa kalau dia pakai nama norazlina tu pun orang tak kenal…org kenal dia dgn nama amelina. Tak payah le nak tmbh datin ke, anak tan sri ke….kat malaysia ni title datuk, datin, tan sri orang buat perlekeh aje…boleh ke suka-suka letak title tu??? Tu dah kira menyamar tu….nak sgt jadi datin, mintak dgn sultan kalimantan ke, sulu ke….aku tgk dressing dia kat gmborr ni pun nampak dia ni berangan jadi datin….

        0
        0
        • mm.. says:

          hikhikhik… setuju ngan komen kelapa kering… yg tak tahan, apa laki dia buat pakai tie tghr panas2.. aduhai.. cian tul… masing2 nak belagak kaya..

          0
          0
  35. glory...glory man utd says:

    salam
    haluuuuuuuuuuu
    i’m back………………..
    selamat pagi semua……
    sape yg ade pagi2 nie ek?

    0
    0
  36. pinkypanthers says:

    aik xde sape2 ke pagi ni…
    bowing ar plak..
    ingt nk lepak kat sini..
    tup2 aku sowang2 jerk..

    0
    0
  37. aries_april says:

    akak…
    aries ada….

    0
    0
  38. aries_april says:

    hi…
    dh pn…
    :-)

    0
    0
  39. ththt says:

    httthththt

    0
    0
  40. jed hijau says:

    kah..kah..KAH…(gelak ala Pak Mail…cite Ceplos)

    0
    0
  41. aries_april says:

    ipin la kak jed
    lgi best…
    hehehehe

    0
    0
  42. (^_^) says:

    macam-macam la….

    0
    0
  43. jed hijau says:

    apa-apa ajelah….

    0
    0
    • aries_april says:

      apa yg apa aje kak jed oi…
      :-)

      0
      0
      • jed hijau says:

        segala-galanya….

        jadi datin boleh…tak jadi datin pun boleh….

        kata tak bayar sewa…..kata bayar sewa pun boleh….

        tulah namanya…. apa-apa aje…..kah kah KAH…

        0
        0
        • aries_april says:

          pndai kak jed br spekulasi ya?
          PA dia ker?

          tpi kan…
          rmh 2 sewa ja kan?
          napa tlis bli pla ya?
          compius la….

          0
          0
  44. Akak Leen says:

    kesian pun ada jugak…tp dh x bayar sewa rumah, nk buat mcm mana lagi…zaman skrg tambah2 duk kt bandar besar, biasa la….x bayar sewa kena la halau… ini realiti…

    0
    0
  45. kira-kira says:

    eih3….xabis2 ag ker cterv ex ratu dangdut nie……….eh nape blog nie xleh msuk smlm…or pc aku jer yg jd cmtu..?

    0
    0
  46. abg jack says:

    jgn gelakkan die..mungkin die dah blajar sesuatu tu
    dan kitta ambillah iktibar
    ingat waktu senang
    jimat waktu susah
    amal jgn punah……
    yg penting dengar nasihat ibubapa
    insyaallah berkat idup

    0
    0
    • aries_april says:

      maybe ada hikmah d sblik smua ni…
      :-)
      kta sntiasa kna brsykur ngan apa yg kta ada skrng…
      tpi smua tu hnya pnjmn…
      ALLAH akn trik klau kta ingkr prntah-NYA

      0
      0
    • mm.. says:

      setuju ngan abg jack..

      0
      0
  47. aries_april says:

    kak nara…
    napa xda page bru?
    boring ar citer ni ja dri smlm….
    artis msia ni xda bt publisiti ker?

    msuk la citer apa pn…
    bru lma, kta orng lyn ja…
    jnji kak nara update ja citer…

    0
    0
  48. kira-kira says:

    kak nara xder gosip artis hollywood ker??
    boring r artis mesia nie…gosip industan pn ok gak……heheheh

    0
    0
  49. MemBesar says:

    aku x berani na komen… susah payah hdup org nak gelak..uuuuhhh. takut aku.

    0
    0
  50. LANUNcetakrompak says:

    sape ek amelina ni??
    ko pakai name betul pun orang tak kenal wahahaha

    tapi serious.. sape eh die ni? sape leh tolong aku

    0
    0
  51. LANUNcetakrompak says:

    bukanke dulu die lame telah menghilangkan diri? muncul kembali dengan imej oopss nama baru?

    0
    0
  52. Zaza Muhammad says:

    Klu btul aa nk privasi, guna nama betul… sapa yg tahu nama betul dia… lagi aa senang… wak pe ber’datin’ atau ber’Tan Sri’…
    lain le klu selama ni dia jadi artis guna nama betul…cthnye cam Siti Nurhaliza tu… sah2 nama betul dia, seme org kenal..
    Klu le x kerana ni aku ni kipas susah mati si Awie Wings tu, aku tatau nama bebenor dia.. langsung xde kena mengena nk nama komersial dia tu. sure aa klu daftar apa2, org x kenal dan x prasan… korang tahu kan nama sebenar Awie, so xyah aa aku bgtau… hehehe

    0
    0
  53. mijie says:

    dh tkr nma datin ank tan sri lk plk , klu nk tpu pn gna lh nma biasa tk yh nma mak datin bodo pnya amalina tongek

    0
    0
  54. suzy says:

    nak tutup kesalahan sbb tu lah tipu identiti, baik g sekolah balik buat malu je..

    0
    0
  55. yan88 says:

    yan adalah salah seorang peminat amelina,,apa pun kak alin buat,e2 adalah kptsan nya,,kita hanya mampu melihat,tapi tak boleh menghakimi,,apa pon berlaku,biarlah berlalu,,harap kak alin dapat kembali kedunia seni,,kalau tak menyanyi pun,terangkan dan jelaskan lah apa yang berlaku.

    0
    0
  56. ikin says:

    sape2 yang utang kena bayar la..kalo tak roh sangkut dalam kubur

    0
    0
  57. Am says:

    kesian.

    0
    0
  58. Delightful, I passed this on to a friend of mine, and he actually bought me lunch because I found this for him, so let me rephrase: Thanks for lunch.

    0
    0