Written by AbangNara | July 31st, 2009

kes amelina

Sesungguhnya kami cukup kagum dengan Amelina. Rasanya semua orang tahu kes Amelina tak bayar sewa rumah. Tapi mungkin ramai tak tahu yang masa Amelina sign kontrak sewa rumah tue, dia guna identiti yang palsu. Alasannya boleh baca di bawah:-

[note]Saya tidak pernah menipu, saya hanya ingin mengelirukan beberapa pihak dan mengelakkan sebarang publisiti dibuat tentang saya dan keluarga. Kerana itulah saya menggunakan nama Datin Norazlina binti Tan Sri Hj Amir Sharipuddin untuk mengelak orang tahu tentang saya. Saya dah lali dengan hidup sebagai selebriti selama ni. Kini saya mahukan privasi dan tidak mahu orang jaja-jaja nama saya lagi.[/note]

Pergh. Kagum. Sesungguhnya bukan senang nak cari selebriti dan artis yang lali dan bosan dengan kehidupan yang femes. Artis-artis Malaysia makin hari makin gile glemer ada la. Tak ada citer wat citer. Tak ada kontroversi pergi wat kontroversi. Semata-mata nak pastikan kefemesan tak jatuh.

Sepatutnya mana-mana artis-artis yang dah tua jangok tue tirulah Amelina nie. Insap sikit. Ini tak, makin tua makin kecoh. Fitnah orang tak bayar hutang la apa la. Tangkap gambar seksi la. Ish-ish.

Apa-apa pun Amelina kami doakan kes nie setel secepat mungkin supaya privasi anda kembali semua. All the best.

103 responses to (PANAS)Amelina Palsukan Identiti Kerana Privasi

  1. jojio says:

    Laaa…macam ni ler pulak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • A says:

      Lain kali kalau nak elak publisiti, jangan guna datin. pakai puan sri ke tun ke. baru lah orang keliru confuse. Kah kah kah!!!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        lawak ker??
        gelak jer la..kahkahKAHAK……huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rosh says:

        Datin Norazlina binti Tan Sri Hj Amir Sharipuddin >>>>senang2 jer letak title datin dan tan sri…hehehe…
        lagi satu..btul ke laki dia nie ada title datuk???…aku rasa takde kan???….

        nak myamar gune lah nama lain…tak patut..tak patut..tak patut…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • kila87 says:

      amelina skg da cm makcik2 cket la…hhe

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • yahooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Aku dah kembali..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. aries_april says:

    mcm tu la…
    ingt bru nk srh kak nara kluar kan statement ni…
    smlm rsa xpuas la nengok news…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. jbboyz says:

    xde duit nak bayar sewa..
    stay kt umah setinggan bagus..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aries_april says:

    hope kak amelina settle ni scpat mgkin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. miss annur says:

    alaihai..amelina2..ape la nasib ko ni.. harap2 aku x la cam tu d masa depan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kila87 says:

      doa la byk2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Tanya says:

        hahaha! apalah you all ni…buat lawak ke? tapi betul jugak…its better she live in the squatters area rather than big bungalow hse! if ever she’s true…why her hubby mke so much noise? its only they are trying much to pull over thou knowing tht they’re probably are hiding sumting? just like how Amelina hides her identity all this while n reason to confused othrs? mke sense?anyway..wish you all the best Amelina…its ur choices tht all of this happend to u..wish u luck n god bless. This is bread n butter of life..if ur not up above the sky..u will be down under the drain….fm ur old fans….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. jojio says:

    Hidup cam tu ler….tak selalunya indah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kelapa kering says:

    saje je dia letak title Datin, aku rasa bukan sebab privasi…biasa la, “Datin Wannabe”….apa ada kena mengena dengan privasi, nak kelirukan beberapa pihak….kalu nak privasi, tak nak org tau, guna la nama husband dia… siapa pun tak kenal.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      hmm betul tu setuju….letak la nama laki dia….nak gelak ada kesian pon ada….title tak koman…datin anak tan sri lagi….kalau kita ni kura2 boleh gak masukkan kepala kat dalam badan kalau malu…..ni dah malu …..bertambah malu….kesian… ni la padah kalau derhaka kat mak bapak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    nma btul dia ker norazlina tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pinkypanthers says:

      hmm setahu aku nama betul dia NurAmelina..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        tol…nama dia mmg Norazlina… yg jadi Amelina tu sbb arwah bapak ye nama Amir pastu nama dia Lina.. tu yg gabung jadi Amelina…
        aku ni kire peminat dia aa gak… beb.. aku ni jiwa rock yeyeyee tp tetiba suke laks dgr lagu2 Amelina zaman muda2 lu…tp lelain punye artis dangdut, hampeh!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. EclipsE says:

    ape aku nk komen ney yea??
    erm…xtaulah…
    bc komen korg je lh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries_april says:

    sama la…
    skrng ni, mcm xda mood ja…
    mmnjang moody…
    :-(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aries_april says:

    tul tu…
    ++ xbrpa sht…
    nk p check pn tkut…
    tkut suspek H1N1

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. jbboyz says:

    apekejadah smua ni, dlu isu curi pasir
    skang ni plak isu x bayar sewa rumah…
    kosian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. jojio says:

    Bahaya tu…jangkit sat gi lece…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. mamak ajaib says:

    balasan kpd prbuatannya trhadap emaknya…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      ape yg dia bt kat emak dia ha?
      ade gak dgr cite dlu…
      tp dh lupe la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        dia nak kawin gak ngan laki dia tu tinggal abis mak bapak pastu tak balik2 jengah sampai la bapak dia meninggal kot….gitu la kalu tak silap dengar

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    that y x nk p check…
    nnti jngkit hbis smua orng kat BN ni…
    hahaha
    :-)

    napa dia ngan mak dia?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ninikebayan says:

      hoho…oh mak ampon kan la DoOOsa ku…Duhai bonda~Duhai Ayahanda~Tanpaku sedari….hehe..tak lama lgi puasa,then tak lama lagi raya..huuhuuuu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. pening says:

    Alahai Ameliuna..x nak privasi & org jaja2 nme dia..tp bile jd camni ni, lg la org dok jaja2 nme kau…siannye kau ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    dia wife no 2 kan?
    laki dia dato ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      kalau tak silap dari sumber yg tak berapa pasti…dia bini no3 ke no4…gitu la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. pening says:

    Nsk tulis Amelina jd Ameluna plak, hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    xpa la…
    jnji kta kat sni fham udah…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Hassan Deekun says:

    buat apa nak gaduh…sewa rumah murah murah aje la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. aries_april says:

    dia xda duit…
    abg xpa la….
    bli keta byr cash….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. jue says:

    dia pakai datin, tu pasal org igt kaya n berduit..so bila tak bayar..jadi la kes begini..

    lenkali jgn menipu..tak baikk :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. jojio says:

    Tu la lain kali nak beli baju tengok saiz dulu…tak pun test fitting dulu….hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aries_april says:

    mlsh…dia bli rmah…
    nk test kat mn?
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. jojio says:

    Kalu rumah renovate terus jer…hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aries_april says:

    pndai jojio….
    esk p ekspo x?
    sinar mai….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. jojio says:

    Tak tau lagi la, ingat nak balik kmpg sat….malaih nak ronda musim la panaih….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. aries_april says:

    ska hati eclipse ja ya?
    pic zodiak la…
    aries…
    kalu x cntk…krng tkar lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. aries_april says:

    kg?
    kat na plak?
    bkn orng png gak ka?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. jojio says:

    Keja kat Bayan Lepaih, asai Kedah…..hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. refelsia says:

    senang citer ukur baju di badan sendiri, sekarang ni dah musim sangat orang nak menunjuk-nunjuk kemewahan ni lah jadinya, padahal-padahal…..kalau btol-btol kemampuan trak pe ok lah ok lah ni hmmmm!!! 1 malaysia dah tau periuk nasi sendiri…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. lily says:

    nak sgt pgkt datin minta je dgn kerajaan sulu. la dh tau tk mampu nk sewa pi lah dbkl sewa murah jer. buat malu jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      kihkihkih betul tu….kerajaan sulu ble bagi title datin walaupon nyanyi suara sengau….hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. aries_april says:

    SALAM….
    SLMT PGI SMUA…
    KAK NARA,XDA CITER BRU KER?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. pinkypanthers says:

    pagi sumer..
    huh smlm sibuk sikit x sempat nk lawat page ni..
    kelakarlah amelina ni nk privasi konon tu sbb tukar nama pd Dtn pas tu ank Tan sri plak tu..
    kehkehkeh…
    agak2 ar kalau nk tukar nama pun…
    kalau ko tukar nama Joyah ke Bedah ke msti xdeorg mngatakan..
    aku rasa lebih bek ko lek umah muhasabah diri ke…
    dan yg pnting minta kemaafan dr mak ko lagi bek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kelapa kering says:

      betol tu pinkpanthers..aku setuju sgt!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kelapa kering says:

        aku rasa kalau dia pakai nama norazlina tu pun orang tak kenal…org kenal dia dgn nama amelina. Tak payah le nak tmbh datin ke, anak tan sri ke….kat malaysia ni title datuk, datin, tan sri orang buat perlekeh aje…boleh ke suka-suka letak title tu??? Tu dah kira menyamar tu….nak sgt jadi datin, mintak dgn sultan kalimantan ke, sulu ke….aku tgk dressing dia kat gmborr ni pun nampak dia ni berangan jadi datin….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          hikhikhik… setuju ngan komen kelapa kering… yg tak tahan, apa laki dia buat pakai tie tghr panas2.. aduhai.. cian tul… masing2 nak belagak kaya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. glory...glory man utd says:

    salam
    haluuuuuuuuuuu
    i’m back………………..
    selamat pagi semua……
    sape yg ade pagi2 nie ek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pinkypanthers says:

    aik xde sape2 ke pagi ni…
    bowing ar plak..
    ingt nk lepak kat sini..
    tup2 aku sowang2 jerk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aries_april says:

    akak…
    aries ada….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. aries_april says:

    hi…
    dh pn…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. ththt says:

    httthththt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. jed hijau says:

    kah..kah..KAH…(gelak ala Pak Mail…cite Ceplos)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. aries_april says:

    ipin la kak jed
    lgi best…
    hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. (^_^) says:

    macam-macam la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. jed hijau says:

    apa-apa ajelah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      apa yg apa aje kak jed oi…
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        segala-galanya….

        jadi datin boleh…tak jadi datin pun boleh….

        kata tak bayar sewa…..kata bayar sewa pun boleh….

        tulah namanya…. apa-apa aje…..kah kah KAH…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          pndai kak jed br spekulasi ya?
          PA dia ker?

          tpi kan…
          rmh 2 sewa ja kan?
          napa tlis bli pla ya?
          compius la….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Akak Leen says:

    kesian pun ada jugak…tp dh x bayar sewa rumah, nk buat mcm mana lagi…zaman skrg tambah2 duk kt bandar besar, biasa la….x bayar sewa kena la halau… ini realiti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      mna tmpt pn sma akak…
      klau xbyr…
      sapa ksi nk ddk lm2x….
      mhu2x pla, rmah sewa tu mnceceah 2000 sblan…

      klau rmah kg, 250 sbln…
      3 bln x byr g pn xpa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. kira-kira says:

    eih3….xabis2 ag ker cterv ex ratu dangdut nie……….eh nape blog nie xleh msuk smlm…or pc aku jer yg jd cmtu..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      smua orng sma…
      tp bla ptng ok ja….
      pgi ja problem..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pinkypanthers says:

        mlm tadi pun prob. blog ni..
        aku ingtkn pc aku gak yg ada prob. tapi bila aku yg len2 blog adalh plak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. abg jack says:

    jgn gelakkan die..mungkin die dah blajar sesuatu tu
    dan kitta ambillah iktibar
    ingat waktu senang
    jimat waktu susah
    amal jgn punah……
    yg penting dengar nasihat ibubapa
    insyaallah berkat idup

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      maybe ada hikmah d sblik smua ni…
      :-)
      kta sntiasa kna brsykur ngan apa yg kta ada skrng…
      tpi smua tu hnya pnjmn…
      ALLAH akn trik klau kta ingkr prntah-NYA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      setuju ngan abg jack..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. aries_april says:

    kak nara…
    napa xda page bru?
    boring ar citer ni ja dri smlm….
    artis msia ni xda bt publisiti ker?

    msuk la citer apa pn…
    bru lma, kta orng lyn ja…
    jnji kak nara update ja citer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. kira-kira says:

    kak nara xder gosip artis hollywood ker??
    boring r artis mesia nie…gosip industan pn ok gak……heheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. MemBesar says:

    aku x berani na komen… susah payah hdup org nak gelak..uuuuhhh. takut aku.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. LANUNcetakrompak says:

    sape ek amelina ni??
    ko pakai name betul pun orang tak kenal wahahaha

    tapi serious.. sape eh die ni? sape leh tolong aku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. LANUNcetakrompak says:

    bukanke dulu die lame telah menghilangkan diri? muncul kembali dengan imej oopss nama baru?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Zaza Muhammad says:

    Klu btul aa nk privasi, guna nama betul… sapa yg tahu nama betul dia… lagi aa senang… wak pe ber’datin’ atau ber’Tan Sri’…
    lain le klu selama ni dia jadi artis guna nama betul…cthnye cam Siti Nurhaliza tu… sah2 nama betul dia, seme org kenal..
    Klu le x kerana ni aku ni kipas susah mati si Awie Wings tu, aku tatau nama bebenor dia.. langsung xde kena mengena nk nama komersial dia tu. sure aa klu daftar apa2, org x kenal dan x prasan… korang tahu kan nama sebenar Awie, so xyah aa aku bgtau… hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. mijie says:

    dh tkr nma datin ank tan sri lk plk , klu nk tpu pn gna lh nma biasa tk yh nma mak datin bodo pnya amalina tongek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. suzy says:

    nak tutup kesalahan sbb tu lah tipu identiti, baik g sekolah balik buat malu je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. yan88 says:

    yan adalah salah seorang peminat amelina,,apa pun kak alin buat,e2 adalah kptsan nya,,kita hanya mampu melihat,tapi tak boleh menghakimi,,apa pon berlaku,biarlah berlalu,,harap kak alin dapat kembali kedunia seni,,kalau tak menyanyi pun,terangkan dan jelaskan lah apa yang berlaku.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. ikin says:

    sape2 yang utang kena bayar la..kalo tak roh sangkut dalam kubur

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Am says:

    kesian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Delightful, I passed this on to a friend of mine, and he actually bought me lunch because I found this for him, so let me rephrase: Thanks for lunch.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0