Written by AbangNara | June 29th, 2009

amelina

Ish ish ish dan ish lagi. Kesian kami dengar cerita yang tentang Amelina nie. Ceritanya minggu lepas dah terjadi tapi baru nak sempat tulis minggu nie. Bukan apa, Amelina dan suaminya dah diarahkan oleh mahkamah untuk keluar dari rumah sewaan diorang.

Rumah Amelina di Kota Kemuning Shah Alam nie setiap bulan sewanya RM2700. Memang mahal gile tapi sesuailah dengan jenis rumah banglo berkembar lengkap dengan perabot.. Namun sepatutnya suami si Amelina mampu nak bayar. Sebab dengar katanya status suami Amelina nie adalah seorang Dato’. Jadi tak ada masalah lah setakat RM2700 tue.

Makin panas bila bil air dan bil elektrik yang tak dibayar dah mencecah lebih RM2000. Bila orang TNB datang nak potong, si suami nie mengamuk dan mengancam nak tembak orang. Malah si suami pernah bagi cek tapi cek tue rupanya cek tendang.

Kesian kami dengar cerita Amelina nie. Mungkin ini semua dugaan hidup untuk dia. Dari apa yang kami baca, Amelina tengah mengandung anak ke 7 dia sekarang. Harap tabah dan jagalah kandungan tue elok-elok ye.

Kami di BeautifulNara sentiasa doakan yang terbaik buat Amelina. Chaiyok chaiyok fighting!!!

201 responses to (PANAS)Amelina Kena Halau Dari Rumah Sewa

  1. jojio says:

    Sewa mahal sangat RM 2700 sebulan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • jojio says:

      Kalu aku siap boleh bayar rumah,keta & credit card lagi…..fuh dasatttt….yadaaa….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        tol tu….aku dok umah 280.00 pun wase mahal… kite ni bersederhana aaa, klu pun mampu apa salahnye beringat, simpan duit tu… tu AMelina, tabahlah dugaan ni biasa aaa

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          gaji sebulan tu time keje dlu tuh…
          sewa umah besa2 ok aper?..
          ni nak gak banglo?…kot yer pun nak jaga standard dato’..jaga ar dlu mkn pakai anak bini?…x patut tul…
          uishh memndai jer aku mrh2 kat hasben amelina neh…hokhokhok..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          gaji 2 bulan aku pun x smpi lai amount tu huhuhu…(aku ni kerani cabuk je isk isk isk)… moralnye…masa senang tu kena ingat susah sok kena aaa ade backup… susah gak org2 kaye ni erk, skali jatuh, merudum dum dum… syukurlah ngan apa yg ade….janji aku cukup seme2 belen2 leh bg parents…alhamdulillah

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          x per…biar gaji kecik asal pandai beringat…neh klu gaji 5k pun…x pndi nak beringat?…x smpi sebulan da pening kepala da pun…
          dulu time kat uni….ader pak guard neh…gaji dier 1k jer..anak ader 4 org…
          semuanyer berskolah..ader sowg blajar kat college..
          aku tanyer gak kat pakcik tu cukup ker gajinyer menampung kehidupan dier ngan kuaganyer?..tp pak guard tu selamba jer kata kat aku…’alhamdulillah cukup gak menampung hidup anak bini pakcik’…
          kdg2 kiter pun pelik kenapa ader org yg bergaji besar tpi x pandai cukup2 tuk suport diri dier jer..tpi..ader kes mcm pakcik guard tu… gaji ciput jer…tp stil bleh tampung anak bini dier…
          tu ar…kdg2 tu kiter pun tak tau…ader jer sumber yg bleh menampung kehidupan kiterkn?…
          ni semuanya kerja Tuhan…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          aku lu plak penah tnye akak cleaner kat aku keje lu… dah le ibu tunggal, leh lai antar ank blaja skolah berasrama… kekdg tu kite kena gak beringat satu perkara iaitu pesan umi Muhammad Adif, kaf ba ra ta alif wa nun….apa dia anak2?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aper ceta nie…
          drpd byr sewa baik beli trus…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          2700 sewa????

          gila betul…baik beli…hakmilik kekal..hutng ngan bank skejap jd aset tetap…ni, dok byar ke org, tp jd h/milik org..tak berapa pandai gak dato’ ni…

          nak saraa ajarkan ker???

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • aku "still" cun says:

        klu aku byr sewa umah, kete, hutang kad kredit..pastu siap ada balance blh aku saving…
        ruginye byr mhl2 tp bkn umah sendr…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      aku pun heran napa ader yg umah fuly furnished 2700 mcm neh?…klu company suport tdi tu len ar…
      da terang lagi bersuluh…baik beli umah tus kan..kan?…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kechik says:

      kalau dah kaya sgt, nape x beli rumah sendiri aje? sampai nak menyewa rm 2700…pelik aku! da kaya, nak menyewa plak lg…wat malu jek…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Zaza Muhammad says:

    alahai…ciannye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      ko cian kat aku ker…???hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        ihiks!! mana ade… sedey aaa gak dgr psl ni, harap2 x btul almaklum le dia tu kang pregnant, anak2 lai, umah byk tp sesuai ke tak tu yg penting,,, sesuai tu x semestinnye mewah, klu ank2 ramai, lelaki ade ppuan ade, betterlah yg ade bilik lebey sket misalnye..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          hebat gak amalina ni kan…anak dah nak masuk tujuh dah….tp nanti nak beranak kat mana???

          eh silap..nak berpantang kat rumah mana???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          kesian kat dier kan sara?..aper kater berpantang kat umah ko jer?…muahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • DelimaSaraa says:

          boleh jer..tp umah aku takdok aircond…yg ada kipas pusing2 jer….carpet bulu biri2 takdok, yg ada bulu ayam jer….takut tak selesa jer…gi umah damia lar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          humang aih…
          x per ar..meh amelina…jemput2 ke umah ai…bwk anak2 sekali yer…ayahnyer tumpang kat umah ko jer la saraaa…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          wpun dia penah membelakangkan parents dia sblm ni tp ibu aa especiallynye tetap trima ank dia, sure mak ye ajak tinggal skali, leh jaga cucu… itulah kasih ibu, xpenah luntur… isk isk isk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          oleh yg demikian, jgn membelakangkan parent…sentiasa mendepankan…kakpah, ingt tuuu..ni asyik dada jer kedepan kan….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huk aloh sara neh…syg tul ngan kak pahnyer tuh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tanpa kakpah, malaysia takdek ikon lebar…kekadang aku tgk kakpah tu mcm sarat jer dada dia..cam pyh jer nak gerak..kesian pun ada

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. miss annur says:

    tu la…membelakangkan org tua..kan akibatnya dah nampak skrang..harap2 lepas ni sedar la kak oi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. damia zahra says:

    yer la..cian la plak…da la tgh pegnen ank ke 7 c amelina neh…dugaan tul lah…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      bisnes dato’ tu ader problem ke?…ish ish ish…cian kat anak isteri…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        bile dgr kes2 gini, aku rase syukur sesgt hidup aku skarang…wpun x kawin dato’ (eeiii ngengade laks) tp xde aa smpi sewa umah x terbyr, utiliti bills outstanding… kire setel je seme tu…cuma kekdg tu yg frust sket, abis bulan abis gaji huhuhu…. kena control lai budget ni kan kan kan…. aku nk bg tips…klu kite ni jenis dpt byk abis pun byk pastu asyik dok kering je akhir bulan, dok hakis2 duit saving, better amik insurance yg ade cash value… FYI, aku x jual insurance tp aku tahu la ni insurance dah jadi keperluan sbb malang x berbau. lelama ade cash value apa! Klu nk pilih syarikat insurance tu, pilihlah yg islamic, bkn conventional ni x elok, bagus tp bab2 investment ni biar aa jelas halalnye. Aku pun ade dua2, satu kompeni, satu tu sendri, yg sendri aku pilih Takaful Ikhlas. Pasal apa? tu korang konteklah agen2 yg berdekatan, mcm2 produk yg dia ada, yg pasti islamic…ditanggung Halal….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhikhik…aku pun x kawen ngan dato’…bukn xder dato’ yg nak..tp title dato’ yg layak ada cucu dah..muahaha…
          tu la kan…syukur sgt2 ngan hidup kiter neh… sifat kesederhanaan kan bagus?…aku neh pandai jer ckp…kdg2 aku pun terover budget….huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          terover budget? standard aaa tuh,,,aku pun memanjang over… smpi hubby aku komplen… dia bg lai, gaji aku lai hehehe…. dpt byk abis pun byk…nasib baik hubby aku kensel nk bg supplement card, klu x haru aaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhikhik…tu la kan zaza?…
          aku ni pun merangkap…kerani akaun kat umah aku neh…maner bajet nak beli brg2 dapur…brg2 umah..brg anak2 lagi?..sampi kekadang tu brg2 sendiri da lupa nak beli…besanyer beli smpi stok hujung bulan…tpi klu bab mknn n minuman tu…ermmm..x sampai sebuln pun…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          maner nk setle all bills lagi…petrol lagi…yuran skolah anak2?…huhuhu
          cian kat hasben plak tau…
          mlm neh nk masak spesel la tuk hasben…hikhikhik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          peh!!! ramai ke dok umah? aku ni dok ngan hubby je. Bab2 brg dapur ke raw material ke cam ikan sayur bla2, aku beli sket2 je, sbb bese aa keje… blk lmbt sket mkn kat luar heheheh…. bosan aaa best msk sendri… kena plak aku outstation, lam peti tu ikan dah x segar, sayur2 dah ‘expired’,,,buang je…sayang plak so beli ngam2 nk msk je aaaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhik…4 org jer…tpi slalu gak sedara mara mai umah…
          mcm ikan…sayur..ayam..beli 3 hari skali…
          klu mcm mknn instant tu mcm spageti, sos2, kicap..sardin (amatlah d perlukn biler kesuntukn masa) n ader lagi ar mknn len..tu mmg beli stok tuk sebulan zaza…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          nasib baik aku dari golongan yg sederhana…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          oooo sama aaa, menda2 konsider segera tu mmg aku pun standby… rempah plak, aku x beli dah yg pack besar, baru ni tgk dah expired, time nk wak kari tuh, seme bahan2 dah siap. nasib baik aaa kedai dekat hehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          nasib baik aku bujang….hanya memikirkan siri sendiri jer nak makan apa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          sara kena blaja aaa..sok2 nk kena berfamily gak..takan nk memanjang single mingle….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          hu hu hu aku pun sama…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          alamak kak zaza marah..trans, meh kita tubhkan kelab single…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          alahai budak saraa neh…asyik pk aper ko nak mkn jer ek?…meh tolong pk kan apa aku nak mkn..mlm neh…meh…hokhokh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku tgh pikir apa dan dimana kak amalina nak makan…

          1- kedai mamak (low class beb)

          2- mc-d (kurg zat utk kandungan)

          3- nak masak ??(semua kena sita)

          4-7-eleven -haa, yg ni mungkin..makan megi..wakakaka

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          wakaka…
          x elok tau pegnen2 kasi mkn megi….
          meh p umah aku plak…
          aku kasi mkn sardin…muahahaha
          huishhh x eloknyer aku neh…astaghfirullah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          baiknyer hati ko damia…kalu aku baik aku bagi RM1.50 suruh depo beli nasik lemak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. tanpa nama says:

    rezeki anak murah..rezeki uma mahal..Allah itu Maha Adil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. bukan nama sebenar says:

    takdir

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. jojio says:

    Bagi orang yg dah biasa dengan benda besar ni (keta & rumah) susah nak tukar cara hidup…..bayangkan dah 10 tahun hidup kat banglo tetiba kena pindah kat apartment mau demam…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      wase 20 tahun lebey kan dia dok umah kayu kat kampung ngan parents,,, well org dewasa ni ble adopt n adapt tp cian aaa kat ank2 plak…almaklum le biasa mewah dr kecik…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jojio says:

        Tapi bila orang kampung dah biasa tengok kite balik kampung naik BMW tetiba naik VIVA….sanggup ker…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          tu psl…masa senang tu kena beringat, klu hidup mewah pun jgn over2. manusia ni mmg aa xpenah nye reti2 nk puas… so in that case diaorg kena work harder and smarter to maintain BMW… kire ok aa VIVA, klu wak blk junk car ala2 bumblebee sblm jadi transfomer tu lagi le haru

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          tul tu….ingt senang ke nak beli bmw?..nak menten bmw pun pyh…tyrnyer jer da bleh deposit keta viva…tu lom pasang rim tu?…lom masuk parts2 bmw lagi…huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          drpd beli kete besar2..beli le umah, ni wakpe, kete besar2 harga beratus ribu tp umah sewa… umat tu aset, kete ni liabiliti… susut nilai plak tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          opsss…umah tu,,,hheehh typing error

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          mcm org2 bisnes neh…besalah tu nk lari cukai..beli keta manyak2 register guna company…
          harga keta da ratus2 ribu…bleh beli umah da tu…huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          xnk byr cukai, bayar aa zakat ngan bersedekah…lagi le bagus, leh tlg org, pahala pun dpt. klu buat seme2 tu leh apa less kan income tax… tu aa ingat dunia je, nk bergaye, akhirat lupe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          tu ar pasal dowg neh kan? zakat lupa…donate kat anak2 yatim n anak2 istimewa or bdn2 kebajikan kan bagus?…cian kat dowg…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. trAnsFormeRs says:

    fuh dasat klau aku jadi dia drpd sewa umah mhal2 lbh bek bli 1 skurang2nya bila kita byar wit 2 lama2 umah 2 dh jadi umah kita….
    cewah… 2 yg bapa aku kate ar…aku pun msih mnumpang ngan mak bapak aku lg ni…
    hmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      tol tu…better le beli umah. klu sewa camtu, ble beli 2 3 bijik umah semi D. aku sewa umah dua ratus lebey je tp wase cam mahal sbb umah tu takan jadi milik kite pun… huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      tu la pasal!!…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. trAnsFormeRs says:

    ramainya ank dia smpai nk msuk 7…
    dia kawin dh brp lama?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jojio says:

      7 anak Exora sesuai lerrr…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        btul3x… murah lai dr BMW kan?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        naik motor org cacat…kat sebalah tu ada ruang..dok dlm tuuuu ramai2….adventure apa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jojio says:

          Agak-agak ler…ada ke gamak naik moto arang cacattt…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          aku selama ni nek basikal jerk x kecoh pun…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          alaaa..sekali skala guna air cond semula jadi..jimat segalanya…tu pun kalau atuk tu sanggup lar naik moto…tp nak ada drebar pun buleh tok…tok duduk sama2 dlm ruang tuuu gak….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          pastu JPJ/Polis tahan…free2 plak kena saman..telebey muatan huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          alaa…kasi gelek 3 round..line clear ar…tp jgn lupa amalina yerk, pakai helmet ngan tali rafia…tali pinggang tak disediakan rasanya…

          saraa takut akak amalina ngan anak2 jatuh jer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. DelimaSaraa says:

    kak nara tolonglah saraa jap…pesal muka saraa tak kuar2 ni…mekap dah 4x tacap ni…dah cair dah ni..tak gak kuar2 muka saraa…apalah dosa ku..uhuk uhuk uhuk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jojio says:

      Nara ni kakak kerrr….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        ntoh ler….aku memang suka hormat org…wakakaka..aku budk2 lagi…kena panggil kakak lorrr

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jojio says:

          Tegok gambo macam awal 20an jerrr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          ntah…bebdk ni yoyo’ooo je panggil dia ‘kakak’…. aku panggil Nara je x pun admin… :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhik..aku pun panggil nara jer…perasan tul sara neh muda belia…26 thun tu da bleh ader anak 5 da tu…muahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          alamakk kantoi plak umur aku…syyyyy damia…jgn bagitau kuat2..nanti org tau..

          poco, tolong aku…diorang hentam aku panggil “kak nara” ni…ko pun panggil kak nara jugak kan??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          olololooo..sara dah nk nangis tu…. dah2 lah usik ye keh keh keh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          aiyak…ko nak cover ker sara?…sowi kengkwn..26 tu bukn umo sara ar…silap2…26 tu umo aku kot?…muahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          korang wehhh..tolong aku utk kuarkan gambor wehhhh…inilah BN fanclub-merapu jer lebih…topic smua dh lari……tu yg si artis anti ngan BN ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsFormeRs says:

      kesian ko DS aku wat snang jerk msuk kat dlm gravatar pas 2 cari blog kat gravatar yg blh hntr dianya link kat e-mail kite…pas 2 klau dia mnta e-mail bagi jerk pas 2 dia akn hntr link kat e-mail kita…
      nnti dh dpt cri jerk msti jmpa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        aku dh masukkan dah gambor aku tuuu…pastu kalu aku sign up dekat avatar dia akan kuar..tp dia tak kuar dekat BN..
        pening daaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          ari tu kate tuka pw… ce try guna password asal smula…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          dh try dh kak zaza..pw asal dah..pun tak menjadi gak….takkan nak tacap lagi mekap ni…ni bling2 punyer mekap ni..ikut trend siti saerah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huk aloh..gliter2 punyer mekap la tuh…hikhikhik…
          cuba try pic yg ala kadar jer…natural beauty ar konon2nyer neh…pic baru bangun dr tdo ker?…sure kuwa pic ko tu sara…muahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          hmm dh x tau cmne nk ajar lg…
          ok nnti dia akn kuar 2 gmbr mksud aku gmbar ko le…
          klik gmbr yg bwah 2x pas 2 akn kuar confirm ko klik yes

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          he he he wat cpt2 ar DS x sabar aku nk ngok muka ko….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          dh klik dh YES tu..tak mau gak kua2…berjuta kali dh klik yes…aku geram nak bakar BN ni…wakakaka

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          woi2 jgn le bakar plop… artis lum mengamuk lai sbb cite ye kuar, org lain plak nk mengamuk lu. ha!! tak pun delete apa yg ade pastu start from awal2.. ala2 shutdown pastu restart smula…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          bawak2 bertendang sara…eh eh bertenang…kuh semangat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku sentiasa tenang..setenang si amalina yg baru disahkan kena halau rumah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. damia zahra says:

    berbalik pada topik neh…
    jiran2 amelina tu slalu dgr c amelina ni nangis…
    huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsFormeRs says:

      hui kuatnya suara dia mnangis yerk leh dgr smpi umah jiran…
      bkn ke umah dia 2 banglo…
      umah aku yg umah teres ni pun adk aku mlalak jiran x dgr….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      nangis praktis kot..utk jd pelakon..berlatih kat umah

      @

      berlatih nangis utk tagih simpati hakim..nanti tak pyh sewa MOTEL…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        bzbodi gak erk kejiranan org load2 nih… ye aa dah umah smpi sewa 2700, sure kwsn elit

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        hokhok…jiran2 pun da jdi spy…tu yg da jd tinga gajah tu…hokhokhok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          ntah2 zamia yg jd spy tlinga gajah tuuuuu….wakaka..

          saraa : sebab mulut aku terlebih longkang lor menyebabkan avatar aku still failed…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huishh…aku x stay kat kota kemuning tu la…
          aku terbaca kat izyan.com tu la…
          depa kata lagu…jiran2 slalu dgr c amelina neh nangis…
          umah banglo kat ctu x jauh jaraknyer…dekat2 jer…sure bleh dgr tu…(mcm confirm jer bleh dgr..) hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          tertinggal la plak
          ‘depa kata lagu tu’
          pembetulan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku usha gang2 aku, semut, gajah, kangaroo..depo kata kota kemuning bukan harga setinggi tuuu..kalau kota damansara blh jd…maybe, skali ngan brg kot

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          tgk ar saper owner umah tu sara…ehem2…
          umah tu fuly furnished dgr citernyer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          fully furnished tp kota kemuning tu bukan town area…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          ko tak tau ker saper owner umah tu sara? ehem2…
          maleh plak aku nak type nama owner tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          bior lor dio…berlagak ngan harta org wat per…biarpun aku berslipar jepun, tp aku still megah sebab h/milik kekal aku….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          owner umah tu…
          k. madhavankutty…
          c amelina neh..slalu gak kuwa jln2 ngan jiran2nyer blah ptg…
          tu yg jiran2 tu tau c amelina neh nangis..mayb dier meluahkn aper yg terpendam kot..tu yg nangis2 tuh..ish ish ish…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. jed hijau says:

    wah…seronok masing2 nampak….

    ada yang kesian kat amelina sampai nak tumpang2kan duduk umah…..mulia sungguh hati kalian….kelakar pun ada bila aku baca……lawaklah korang ni….

    tolong kasi cara nak masukkan pic…aku lupa la e-mail tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tau pun..same problem..sampai komputer aku ni kasi mms kat aku…weh makcik saraa, await hang banyok kali dok restat aku ni..sakit dohhhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        sape boleh tolong aku….DZ ke..AA ke..kasi e-mail yang ada avatar tulah..aku nak masukkan gambar aku ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsFormeRs says:

      ko bce jerk comment aku kat ats..
      mls aku nk ulang lg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        aku dok ikut apa yg ko tulis lor..tp still sama..aku ingat aku nak tukar nama lor…guna nick baru..mungkin baru kuar kot muka aku ni….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      hahahah ade gak org yg senasib ngan ko sara LOL

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        aku dulu tak ambik port nak masukkan gambar ni…tapi sejak dua menjak ni teringin la pulak…..sekarang2 ni macam2 aku teringin….risau gak tu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huishhh..len mcm jer jed neh…teringin itu…teringin ini…
          aiyak jed…ko risau…aku lagi ar risau neh…ekceli sajer jer buat2 risau untuk ko jed…hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          aku bukan apa jed..semua cun-cun..naik jeles gak aku niiii…tp tak menjadi..aku dh malas dah nak buat..biarlah tajam2 merah mewakili aku….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          pasni jed tringin nk kawin plak,,,teng3x…so cepat2 aaa nikah :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          jgn lupa ajak aku…..aku jd pengapit ek..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          jeng jeng jeng…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          apa yg jeng jeng jeng..muka aku dh jenguk BN ker??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. jojio says:

    Yg nagis tu anak dia kottt…kalu dia baling jer kipas ker, peti ais ker…hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tak ar..nangis guna microfon…nak suruh shahdu…nanti jiran dongar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        minah ni dulu bkn ke yg x hormat mk bapak dia…
        skang dh jd cam ni…
        hmmmm…….
        LU PIKIR AR SNDIRI…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          minah ni bukan ko orang Nilai tu aa….tak silap den umah ee dokek kek komutor Nilai tu kan….

          Iyo la tuuu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          terlebih pikir lor sampai tak reti nak pikir mana patut buat ngan tak buat….

          jgn derhaka pd mak ayah…skali depo nangis memang hdp kita merana selamaya…masyallah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          so…ko pun tau kan…klu derhaka mak ayah apa jadi, x senang hidup…(wpun nikah datuk)…. x kire adik2 yg lelaki ke ppuan ke, klu pilihan kite tu parents kite cam x brape kenan je, bercinta bgi nk rak tuh…. mmg frust tp klu dah buntu tu, buatlah istikarah… insyaallah Allah akan bg petunjuk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          betul kak..istiqarah tak semstinya kuar movie mimpi…tp dlm bentuk ketenangan pun ada..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          a’ah… cam2 cara just kite je aa kite alert dan peka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Nabi SAW berpesan, sesiapa umatnya yg menuruti petunjuk dari solat istikharah yg sempurna tidak akan kecewa dgn hasilnya dibelakang hari. Just to share the info…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. DelimaSaraa says:

    test power…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      xjadi gak…kua gakbo tajam2 pat segi pat bijik lam tuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        test……eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, geram nak bg penumbuk ni kalu tak kuar2 gak ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Zaza Muhammad says:

    lorr…si DZ ni plak dok cite2 hal mkn…tetiba lam perut aku x main dah keroncong, shuffle tuh… nk jalan2 cari mkn jap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      hokhokhok..tu ar..
      da lama dok kat bn neh…mkn pun lom…
      nk itut zaza p cari mkn jap ar…zaza……….wait 4 me……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Delimasaraa says:

        tak nak ar makan..frust muka aku tak kuar2…hbs 50 hinggik gi upah mekap kat kedai cina depan ofis aku ni…alih2 tak menjadi gravatar aku tuuu..huh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. DelimaSaraa says:

    test

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      test 1

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        muahahaha…
        cian budak sara neh…ish ish ish…
        dri td dok test jer…hokhokhok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          dh tak mampu den dok test2 ….memang tak buleh..ntahlah apa masalahnyer…bila sign in dkt gravatar tu kuar pic…tp dkt ni tak nak plak kuar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        xkua aaaa….eeii klu akak ade sbelah ko leh tlg wak…mslhnye akak dok jauh aaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tu ar pasal kak zaza…restat dh 3x..sign in dh berbelas kali…apa lg nak buat nehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          ko buat2 tak tau jer sara..kuwa gak tu…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. DelimaSaraa says:

    test kali ke 49

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. DelimaSaraa says:

    kak nara, tukar topic lor…dh hbs dh kami bincang dan kupas isu ni…

    coh kuarkan topic gambor tak display ker atau lain2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      cian ko penat erk… jap erk aku nk jadi ‘CSI’ jap, nk tgk amende mslh ko… mana tahu kot2 ade step yg ko skip

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsFormeRs says:

      he he he sabar tukan separuh dr iman DS………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        sebab aku penyabar lar aku masih teruskan usaha murni aku ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          alhamdulilah…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          trans..ko tak mo tlg aku ker??aku dh penat ni..kak nara pun buat derk jer ngan aku…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          neh mesti ader niat len neh…tu yg pic tu tak nak kuwa2…
          nak dpt pingat (APC = anugerah paling cun) kunun yg mcm sultan bagi tu?…muahahaha
          adeh sara…tergelak plak aku…muahahaha….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • delimasaraa says:

          a-a…memang pun…Sharifah Sarah Adilla Binti Syed Zolkifli.,APC….wakakaka

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. DelimaSaraa says:

    oh ikon merah2 tajam2..knapa ko masih setia ngan aku….oh ikon, aku takkan tinggalkan mu..aku berjanji…oh ikon, tolonglah blah dari menjadi sebahagian dari aku….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. DelimaSaraa says:

    test jer ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. delimasaraa says:

    test test test ujian ujian ujian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      test dan ujian bukan air kencing

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        sama gak…memang muka aku ni menakutkan org ni..tu pasal tak mo kuar..tak pelar..tak dapat “APC” pun tak kesah lah….

        saraa : tp ht aku tetap nak anugerah tuuu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hokhokhok…
          best of luck sara..
          alahhh kuwa gak pic ko tuh…
          ok lah kengkwn…nak menghilangkn diri dlu…
          tingg…!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. YONEXBEST says:

    mak aih..gaji aku sebulan tu..nak makan ape???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. trAnsFormeRs says:

    wah makin bnyk lak rmbut dato ct kuar masa wat konsert kat istana budaya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tans, salah page daa………wakakaka.kucing aku gelok kan ko sampai tercekik..kua kua kua

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        aku saje jerk bg tau sbb aku ngah ngok awani ni pas tu kuar lak kisah dato ct wat show kat istana budaya…
        katanya dia dedicatekn lagu2 dia tuk arwah bapa dia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        bek ko ngok kucing ko 2…
        kang mati trcekik lak kucing ko….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. trAnsFormeRs says:

    hu hu hu tourching lak aku ngok catriona nangis masa nikah ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Kak Su says:

    A’kum semua..slamat petang..

    Kesiannyer amelina ni…tak tau la cerita sebenar..

    tapi nmpk gaya dia sangat hormat suami..tak berani
    la nak kata takut suami..

    mungkin suami tak izin dia jengok ibu bapa
    nya kot…

    itula dugaan hidup..adakalanyer kita di atas adakalanyer kita di bawah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. princess says:

    la dh anak ke7 dh ade ke amalina ni,,,laju tul…wawawawaw

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. yula says:

    dok umah mahal2 sape sruh.baik bl umah sndiri
    bbaloi byar mahal2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. izah says:

    aku bca surat kabo dlu,ksian kluarga dia merayu nak jmpa amelina,dah lma tak jenguk ayh dia yg tngh sakit,dah ayh dia meniggal kot bru dtg jengok,tak tau la cerita sbenr disebaliknya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ninikebayan says:

    herm kalau amelina menyanyi balik kan bagus..tapi rasanyer suami amelina ni tak suruh kot..herm..kasihan amelina..nasik dah jadi bubur…semoga dia tabah mengharungi semua ni dan dirahmati oleh allah swt jua..amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      alah…kalau dia jadi penyanyi ke tak jadi penyanyi ke…kalau dah ditentukan kehidupan macam tu sama je…..lebih baik jadi org biasa….tak sapa nak kacau….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Dah elok jadi muslimah, takyah nyanyi balik. Takut terbang segala pakaian yg menutup aurat tu. Maklumlah, dugaan jadi artis ni tersangat la mencabar.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. GlamGucci says:

    Doa je lah yg terbaik utk dia…skank nih nasib menimpa diri dia entah2 sok hari siapa pulak..ini semua ketentuan dari Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Rin says:

    wah lama x dgr cite psl amelina, tau tau dh anak ke 7!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kyra says:

    Allhamdulliah rezeki amelina ada anak 6 otw ke 7, dah lama x dengar cita dia yek, semoga amelina tabah hadapi dugaan dan cabaran di alam perkahwinan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. pening says:

    Nilah hukum karma. mngkin juge x dpt restu keluarge..moge dia tabah dgn dugaan ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • h says:

      ape kena mengena dengan hukum karma ni???tu dah jodoh dia…ape yang di lalui dugaan hidup dia..restu or tak..yang dapat restu pun ada dugaan lagi teruk dari dia ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. mimi says:

    tulah percaya sgt pd Dato’ ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Honeys says:

    Dato’ Kayap =P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. id says:

    malunya……………satu malaya dah tahu……………………….. rasanya elok gali lubang past tu kambus………………..ini memang sah datuk dot dot dot…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. hey I’m not able subscribing to your RSS feed. Can you help or do you know why? thanks for the assistance.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. porno izle says:

    Just to let you know… your website looks extremely strange in Mozilla on a Mac

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Hello, really like the layout of your site. Would you mind telling me what theme you are using? I’m new to this and I’m hoping to get mine looking anywhere near as smart as yours. Thanks a lot.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0