Written by AbangNara | January 31st, 2010

Aiman Alyah tak kesah……

[note] “Saya memang suka berfesyen kerana fesyen adalah suatu yang ‘universal’. Jadi, saya akan gunakan kelebihan saya untuk ‘explore’ dunia fesyen ini. Saya tak rasa pakaian yang saya pakai itu keterlaluan kerana bukannya saya ‘berbikini’. Saya hanya menggunakan peluang yang ada dengan menggayakan pakaian yang ‘funky’.” [/note]

Oh…kalau berbikini barulah Alyah rasa dia keterlaluan. Ya ya, mungkin kalau pakai bikini atas pentas memanglah melampau kan. Tak pernah dibuat orang lagi.

[note] Dulu mungkin orang tak tahu tentang saya sebab mereka tak ambil tahu tetapi sekarang mereka sudah ambil tahu. [/note]

Yaa, memang sekarang kami semua dah kenal Alya, tapi kalau tak pakai leggings hijau tu, lagi cepat Alya  popular.

Eh tapi kan, macam pernah ku tengok gaya Alyah ni…tapi di mana ya??

Tekan untuk tengok gaya sebijik macam gambar Alya kat atas tu…

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Alyah: I Tak Kesah pon…

  1. haha. lawak lah alyah ni. erm, byk cara kot kalu nak berfesyen.contohi wadina, norjuma..kan elok je…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. ikut kau la alyah tapi tak semestinya glamor nak kena pakai seksi..tengok datuk siti relak jer tak pakai yang menjolok mata pun..sah-sah glamor lagi…ataupun yg pakai seksi semata-mata nak menarik orang nengok tapi hancus..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Lily says:

      kah..kah…
      lawak stament bodoh mabuk kau ni ha…
      datok siti x pakai m”jolok mata?
      huh…tengok dah la skrg pakai tudung “skop mandi”…
      pakai jeans ketat…
      pakai baju pun dah ketat gak…

      x smstinya m’jolok mata = bikini tepi pantai beb…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. gaga says:

    haha kelakar la legging hijau tuh. ala artis ni cuba la jangan wat statement. kan da terkeluar yang karut marut.
    tapi suka nengok rambut pendek tu. hensem.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  4. artisotakosong says:

    bg statement ntah pe2 alyah ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. artisotakosong says:

    org knl ko…sebab kalah AJL laa..fashion part of celebrity life…but to make people aware bout u…jgn laa wear like cartoon..kan dah malu…otakosong bengong bertong2 laa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. Piston Pecah says:

    dah body dia menampakkan seksi nak buat camne kan?kalau pakai baju kurung pon nampak seksi gak..nak buat camne kalau macam tuh?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Ryna says:

      Kalau pakai baju kurung tapi nampak seksi, apa leh buat? Ni dah terang2an body tak seksi, saja pakai legging ngan baju ntah apa ke pesyennya tu! Pastu wat statement bodo karut marut…wat malu artis jek!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  7. hek says:

    hehhe…peter alyah pan…sdp gak namer tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  8. jue says:

    I pun tak kisah jugak..hohoho!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. miss-hujan says:

    nak berfesyen tu biar la kena ngan body ..jgn main hentam jerk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  10. emma says:

    olos.. gaya robin…bukan funky pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  11. c says:

    ak tgk dia punya stail menyanyi atas pentas kdg mcm lady gaga la…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  12. ALOLA says:

    BKN FUNKY..TP FUNNY

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  13. jan says:

    Baru jadi artis tu pakai la sopan2 tunjukkan bakat bukan nya tayang body bagai, baru la org respect… lainlah klu dah top diva mcm dato ct tu nak pakai ketat2 ke atau tudung skop mandi ke, org mengata pun.. dah tak heran sbb dah tbukti bbakat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  14. Zaza Muhammad says:

    tak salah berfesyen tp biarlah kena gayenye… ni ntah apa2 je pesennye.. langsung x sesuai. syg le klu org cantik tp tatau nk bergaya atau berfesyen cara yg btul…
    Cam siti tu, x kisah aa bab2 sekop rambut dia tuh, sbb dia berfesyen bkn tutup aurat, well kite dah tegur, pasni sekati dia aaa, wateberpun pakaian dia tetap bersopan dan cukup kain, just harap2 siti elakkan dr pakai yg terlalu ketat, can ade satu gambo aku tgk, buruk aaa dia pakai jeans ketat, kena plak baju singkat, klu labuh lepas punggung tu maybe ok sket…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  15. jane says:

    hmmmm tak kenal sape dia ni…pelakun ke penyanyi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  16. Mr.K says:

    10 tahun lagi pakai coli ngan spender mungkin biasa jer…bahaya tul pengaruh artis nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  17. benci alyah says:

    biarkan dia
    dia tu lupe dia islam
    tu yg main cakap je

    biarlah dia seksi2
    kalau sempat bertaubat
    syukur….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • May says:

      ha’ah,btol tu.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • akie says:

      erm..no komen..nyway,alyah..klu awk org islam…kn fhm hadis ni…” Rasulullah s.a.w bersabda : barangsiapa yg memakai pakaian yg menjolok mata maka Allah akan memberikannya pakaian kehinaan dihari akhirat nanti. (Riwayat Ahmad,Abu Daud,An Nasa’i dan Ibnu Majah)..hadis ini mengajak kita untuk menjaga aurat kita..seharusnya kita tahu batas kita sahabat..:))

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  18. arrizz says:

    mantop!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. anonymous says:

    bukan nak kata apa,it is not fair the way people are judging her,just because she is a public figure.then what about orang2 biase kat luar tu,wanita2 biasa yang bukan artis yang buat benda sama?banyak kan?bukan ke mereka pun perlu di’judge’ seperti ini?
    doesnt mean to offend anyone.just nak tanya pendapat :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. kejora says:

    heranla. dah tau banyak benda tak elok dalam site ni, kenapa still nak masuk dan komen. Memang suka kondem orang ke apa?dah tau benda tak elok, jangan la masuk site ni lagi. Buat dosa mata je.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • May says:

      artis tu milik masyarakat.mrk tu ikon masyarakat.tanpa peminat tada la artis tu ke mana.so,peminat berhak nak bg pendapat or komen.sekian dan trimasssss………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  21. awe says:

    kami komen utk mencari kepuasan…komen je,tp bukan kutuk..klu artis yg elok2 xda kontroversi,kami pn x ingin nk komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  22. ^.^ says:

    x leh cam2 kejora…kite kena tegur, klau x lg mnjadi2 artis zmn skrg ni.., mngalahkan holloywood la plak. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • May says:

      aku setuju!!!!!!harap2 artis2 tue aderla bukak tenet tgok BN ni,biap padan muka dan insaf + btaubat!!!
      Peaseeeee!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  23. PeterPanda says:

    AHAHAHHA…!!
    SESUAIIIII….!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. fifie says:

    ko sedar x yg ko ni mangsa fesyen???huh sengal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. syukri says:

    Atasi masalah kewangan & tingkatkan prestasi pelajaran anak anda serentak !!!… Jika anda belum berkahwin / mempunyai anak… Anda juga boleh menjana pendapatan lumayan dengan program ini.

    Saya ingin berkongsi dengan anda 1 program berteraskan e-pendidikan yang telah berjaya menghasilkan ramai usahawan yang berpendapatan 5 angka sebulan !!!.. Kami juga mendapat pengiktirafan dari Kementerian Pelajaran Malaysia, Lembaga Peperiksaan Malaysia dan Sokongan daripada PIBG Nasional…

    Jangan biarkan peluang hebat ini berlalu sahaja.. Semua ibubapa mahukan kehidupan yang selesa & anak yang pandai..

    Jika anda berminat boleh menghubungi/sms nama dan lokasi di talian 012-2006632
    Syukri di talian 012-2006632

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  26. Luna says:

    peter pan vs alyah kuali

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  27. Kancilbiru says:

    hahaha…baju depa sama daa…pandai BangNara yer match kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  28. alpha says:

    buduh punya penyanyi. apa dia ingat kalau ‘FASHION’ mesti kena seksi ke? dia sendiri kena byk belajar pasal fesyen ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. hanis says:

    kalau nak seksi, biar nampak seksi yang classy. bukan seksi yang cheap or stupid.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. Clipkertas says:

    apsal lawak sgt statement ko Alyah????
    name pun tak original….

    mmg sebijik cam peter pan… baju die kembang tu yg tak tahan… same gituew…
    fashion konon… ko klu nak tunjuk aset2 penting ko, tak yah la separuh2 tunjuk… haaa…tunjuk kn smue jerk…
    ko igt ko seksi bleh glamor??/
    harap 1 lagu jerk,,,, pasni pae plak??
    huhuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • fifie says:

      die tu mangsa fesyen tp die xsedar…kalo pkai kain kan ke lg cantik..mcm kebaye gitu..lg cun!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  31. maria says:

    rase nye baju tu dah ok,nampak sweet but legging hijau tu really like disaster..kalo alyah pkai seluar dgn bju tu pun dah nmpak cantik..nk bereksperimen dgn fesyen tu bagus,but jgn la smpai jd fashion victim..kalo nk jadi seorang penyanyi yg disegani,bukan berlandaskn bakat semata2,but penampilan diri pun harus di jaga k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  32. huahuahua says:

    KLAKAR LAA WEHHHHHHHHH!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  33. neta says:

    haha lawak kelakar lucu hahaha… artis skrg bila dtanya pasal seksi mesti jwb “UNIVERSAL” enth tau ke tk ape 2 universal…. tk heran ler klu satu ari nnt bdk nie pki juga bikini tp jwpn dah tukar “pakai bikini bkn tk pakai baju”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  34. zettyhumaira says:

    HAHAHAHAHA… KELAKAU TAHAP CIMPANZI MABOK TODI LAH BN NI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  35. ryo2x0 says:

    owhhh xbest pon fesyen dia ni..
    kalau paha besaq pakaila one piece labuh sikit cover
    itu general knowledge
    (kalau dh xkesah pasai aurat pon)
    berusaha lagi ya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  36. id says:

    tak da maruah……………………buat malu mak bapak saja. etika berpakaian tu belajar la sikit. ini ………….. ah malas nak komen………….lu pikir la sendiri che yah oiii………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. 4shared says:

    alyah kn lady gaga malaysia..
    so x kisah la dia nk pkei pape pun sbb dia da jd lady gaga malaysia..
    x gitu…
    kalo duet ngn lady gaga mmg gempak ahh…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. hahahhaa lady gaga malaysia ke??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. peter pan…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. hyde says:

    sian pompuan nih.. kene pakai pakaian tak senonoh bru owg pandang. ape kate ko bogel je mase nyanyi mesti lg ramai owg pandang…. ni ar owg islam skunk. buat bende tak baik pun bangga.. pelik betul!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  42. gazebo's says:

    I like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  43. Allegro says:

    This website is known as a stroll-by means of for all of the data you wanted about this and didnít know who to ask. Glimpse right here, and also youíll definitely uncover it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. You made some good points there. I did a search on the topic and hardly found any specific details on other sites, but then great to be here, seriously, thanks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. At this time it appears like Drupal is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog? Many thanks!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0