Written by AbangNara | June 16th, 2010

alyah tiru rihanna

Kami sebenarnya agak kasihan dengan Alyah nie. Nak kata suara tak sedap, sedap je suara dia. Nak kata tak ada lagu hit, sedap je lagu Tak Mungkin Kerana Sayang. Tapi ntah apa yang tak kena, populariti dia agak kurang.

Mungkin Alyah rasa imej dia sebelum nie agak tidak bersesuaian itu yang dia kali ini terus buat perubahan drastik. Sekali tengok macam Rihanna. Mungkin Alyah ada pasang angan-angan nak jadi Rihanna Malaysia kot.

Tapi kalau ikut bakat, memang ada kemungkinan Alyah boleh jadi sehebat Rihanna. Tapi nasihat kami, biarlah dari segi kehebatan sebagai penyanyi je diikut. Jangan ikut bab-bab lain. Rasanya Alyah faham kot apa maksud kami nie.

Buat Alyah, kami harapkan yang terbaik sahaja untuk kamu. All the best ~~

95 responses to Alyah Cuba Tiru Gaya Rihanna, Apa Pendapat Anda?

  1. Pemerhati says:

    tak sesuai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Pemerhati says:

      1st..2nd…apa2 je la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • KK says:

        comel jer aku tgk……….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ye la says:

          klau die wat style cmni lebih org nmpk…skng pn nama die mkin popular sjk wat style cmni..klau style lama org pnx bpe nk amk ksah sgt kan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cikmuffin says:

          hurmm….kebetulan je kot..da itu je rambt kite ley style kan..x kan nak buat style punk kot kan..x sesuai gituuu..cube bgtahu nak buat rambut style cemaan lg? kalo buat lain nnt kate ikut style artis lain lak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • samurai says:

      x pelah sekurang-kurangnya ada juga rihanna di Malaysia ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • FASHION says:

        kebetulan je kot..x baik buruk sangka..dgr cite family dia x izinkan dia jd penyanyi..mungkin ni la slh 1 sbbnye kot..restu drpd fmly tu penting..baru berkat..tp jd penyanyi ni baik ke?? fikir2kanlah..kalo berdakwah xpe la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aaa says:

      rihaana buat rambut cm tu mcm setan…y tiru dia plak mcm sial…bodoh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ehsan says:

        mmg sial…xde otak…sembahyang ke x dia ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sok suci says:

          haloooo.. korang yang sial kan?? lantak dia lah nak wat style cmner pon. yg ko maki2 tu cukup ke amalan?? serey~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. BiNTAnG 3 says:

    Biar la die nak tiru pOn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. x-not-x says:

    biarlaaa nk tiru..jgn tiru yang buruk2 sudah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aizuddin says:

      tu bukan dikira buruk ke?kaler2 rambut

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • odu2 says:

        tidaklah..ok jua tu. besa je remaja kaler rambut. artis len pun buat cam tu jua.. bukan artis pun buat..tu menteri pempuan tu pon kaler rambut.. kira ok le tu. sa suke dgn stail dia ni.. same sket dgn rihana tapi tak same sangat..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aaa says:

        ha`a…tu bkn buruk… tp beruk…,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sok suci says:

          pukek ko.. lebeh mulut ko nganok urg ctok hoo.. sak kelentit ko angus.. hahahhaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sm says:

      click utk melayari website satellizermusic.com
      padat dengan info muzik indie malaysia..
      share this with ur friends..
      tq

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. lliizzaa says:

    haah…ok je tgk die….die brani ape nk dress cm gitu….xdela nmpk tsembul2 pn…. ;p
    abg nara ni klu dd atau lisa surihani wt pape sumenye baik…. huhuhu…jgn mare……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Azura says:

      Ok jew.. mmg sesuwey ngn bentuk muke die.. glamer apew Alyah nie..

      Abg nara nie mmg.. kalo dd n lisa surihani wat semuey nmpk elok jew.. pilih kaseh tol

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. cha says:

    setakat ni okay jer… dia bergaya pun cam decent lagi.. fashion designer pun suka ngn dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aqma says:

    tk pe nk tiru,tp yg elok2 je la ye..in my opinion,tk bpe sesuai dgn alyah,tp kalo dia selesa,tk pe la..
    artis2 ni baca ke gosip2 ni eh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. aReaL says:

    Chomel Gak Pe… Muahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. cool guy says:

    ye betul jgn tiru yg bukan2 sudah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. PASCUAL says:

    cantik ape?sesuai dgn dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. fmalique88 says:

    alah xkesahlah tiru…..tiru kalo lagi cantik xpekn?
    bukan Alyah tiru makin buruk rupenyer…ok lah 2….
    tp jangan ikot perangai artis hollywood sudah lah..
    tp skrg artis M’sia over kalahkan holywood pulak dah la nie!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. TOK WAN says:

    Biaq p la kat dia no. Janji dia happy dan tak buat ramai. Dia bukan tiru, tapi ambik inspirasi dan ambik mood. Harap Cik Yah ni tak tiru perangai Cik Hanna sudah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Piston Pecah says:

    fesyen dia seakan-akan rihanna kot..mungkin secara kebetulan..suara dia tak macam rihanna pon…dah la rihanna tu hitam legam..ish
    ———————————————————
    Mari Memboikot Israel Dengan Avatar Ini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Norulhuda says:

    x suke Alyah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. encik tikus says:

    tapi ada jugak macam lady gaga. dia suka pakai yang pelik-pelik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Alyah, you are talented. But please don’t tiru people’s style, create your own style!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. tya says:

    ON JEK NO HAL JANJI JGN MACAM2 SAMPAI KENA TANGKAP POLIS NAIK TURUN MAKHAMAH SUDAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    all the best..

    tp mmg x sesuai la mka dia..
    nyanyi lagu slow..
    tetiba rmbt cam orng laki…

    BTw…sore dia mmg sdp.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ok jer tgk.asal selesa sudah.
    my blog: rugi xtengok koleksi cantik kaum hawa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. embun.... says:

    wat ever n never!!!!!!
    hehehehe…da dia suka
    biaq p la kat depa……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. len says:

    ok tu mmgla ok tp pantang betul la org yg suka meniru ni.. mcm desperado sgt. cuba la bawak gaya sendiri. lgpun klu dia nampak ok pun dgn gaya ni, masih takleh nak tanding gaya ori rihanna. klu nampak lagi bagus dr rihanna cam si britney spears tu nampak lagi bagus dr madonna walaupun dia tiru madonna tu.. elok la. tp ni tak… rihanna tetap DA BEST. so jgnla tiru plz.. bawak gaya sendiri ok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Reena says:

    Cantik lak mekap dia dlm gambar yg last tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. cam lain je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. kazeo says:

    artis freemonson….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. mangek says:

    memg pn, lgpn rihanna 2 penyokong freemason…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. fara says:

    kire ok la nih.. xde pakai pelik2.. wpon kaler cam pelek..tp masih ok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. paca says:

    ermmm.. rasenye, jaclyn victor tuh pon cam tiru rihanna je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Artz3 says:

    both a whore.. so . whatevaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. moon says:

    biarlah rmbut dia..cntik jer..cuma jgnlah dok warnakan ngan warna pupple..cm pelik jer..tp aku suka sore dia..sdap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. shaz says:

    Agaknya rihanna yg tiru alyah.. Mana korang tahu.. Tapi cantik pe alyah buat rambut camana pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. rashid says:

    Terpengaruh dah jadi perkara biasa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. melayu hebat says:

    alaa…saja nk tambah famous lagi la tue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. mumy FS says:

    tiru ja..tada masalah~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. mama says:

    tak kisah la, die nak tiru fesyen Rihana …kalau dia tak buat macm tu saya rasa fesyen artis zaman sekarang nie “jemu” giler da aku tengok..bosan asyik gitu jer….macam dia nie bagus..berani mencuba sesuatu yang baru! tak salah rasanya kalau dia tiru (andai) fesyen si R nie..asalkan jangan ikut perangai dah ler…lagipun aku tengok fesyen nie memnag cun dengan dia..lagi satu bukan semua yang berjaya dengan fesyen macam nie kat Malaysia…berani tu ramai la, tapi yang cun nyer ‘kurengg”..:)
    Jangan ingat Fesyen diorg nie tak bagui k…ramai lagi artis kita nie yang kunun nyer nak tutup ini dan itu…esok lusa nampak juga pose tak cukup kain nyer..malah mengalahkan artis yang sedia ada tak cukup kain pulakk…huhu….siapa nak jawab tu???
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • stamina waka says:

      betul tu mama..sy skong 100%..alyah bukan pe tak femes, kurang publisiti..wartawan kurang kuar cite dia..tp pada sy lagu dia best..suara dia best,,,tu yg tak kena sbb promosi dia kurang,,,tp suka la bl tgk artis2 ni berfesyen yg lawa dan pelik pun ok sbb leh tambah variety..tak la jemu je..hehe..mcm elyana pon ok gak sbb dia pun sytlo jg..dan utk yg slu fkir, pakai tudung xda la kena umpat..helo..pehlis…buang la mindset camtu..apa arrrrrr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. insanBiasa says:

    ni la org pngil..”GILA GLAMOUR”
    uhuhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • stamina waka says:

      takda benda lain ke awak fkir slain gila glemer ni???lawak lah..ke awak jeles sbb tak dpt cam dia…wahahahhhaaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wawa says:

      Bkan..nie sakit psikology org melayu yg X SEDAR DIRI…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Amber says:

    gosip asrinaz tv3 kena cerai ngan sultan brunei tak nak post ke abang nara?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. din says:

    asal xnk tiru wardina bertudung..lg bgus dri kaler rmbt..tapi xpe dia kaler rmbut yg halal nnt mndi wajib xsah klu yg xhalal..huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • it's me says:

      eh eh..mcm tu ke syarat mandi wajib? pakai yg halal sbb nnt bile nak mandi wajib baru sah? adoyaii..

      tau tak smuaaaaaaaaaaaaaa kaler rambut tu haram WALAUPUN kat kotak kaler rambut tu tulis “HALAL”? mmg die diperbuat drpd benda2 halal tapi pemakaian die tu yg x halal..sbb air x serap ke rambut bile rambut tu dikalerkan..kalo x pcaye pegi tanye pakar alim ulama..

      tah bape ramai orang islam kat dunia ni yang mandi wajib xsah sbb rambut dikaler..hmmm..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Hajimaru says:

    pakai tudung lg bgus..xda la kena ngumpat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Noni says:

      Kalo suma artis baik, korang xde idea ngumpat, ngutuk nti.. Nti ksian abg nara xder bahan best nk letak kat blog ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. fiqir says:

    Dah mcm burung belatuk dah rambut tuh…

    Lagu sedap, sore pon sedap. Tapi tang rambut, failed! Create ur own style la, Alyah. Bukan mcm Rihanna je tapi cam Pink pon ader gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. farra says:

    heheh…no comment..sbb xpenah minat ngan minah ni…
    whatever pn apa² yg dia nk buat mst dia da pk dlu…anyway goodluck…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. cikgu kimia says:

    bukan setakat tiru rihanna, lady gaga pun same =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Fact-oriented Person says:

    Kalau bercakap dlm konteks seorang Muslim, semua artis tak tutup aurat semua tak btul. Tapi kalau sekadar bercakap atas dasar perbandingan di kalangan artis, so far Alyah rasa2nya ok jer..memang stail rambut dia mengundang kritikan, tapi nak buat camna..kalau dah tak pakai tudung, rambut fesyen ape pun tetap berdosa, be it coloured or normal.

    Harapnya tak perlu ikut stail mana2 artis barat la..apepun dlm konteks artis, maybe dia antara yg ok sbb tak banyak kontroversi, tak seksi sangat, takde gambar2 kantoi clubbing or teguk arak. Harapnya boley mantain yg tu & of course, kalau nak tutup aurat itulah yg terbaik & paling utama.. PEACE.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. zubeauty says:

    gelilah tengok..

    Jom jaga kesihatan: Therapy Hayat, Jus Anti Penuaan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. zul_ypvs says:

    t’pngruh ngan budaya brat,fsyen pn ikut gk..tkda agma ke..ni cnfrm xsolat cz rmbt wrna..mndi wjib pn xsah cmna nk solat..klau xcya tnya ustaz2…dlm kitab bahrulmazi pnjang lbar p’bhasan tntg mndi wajib..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. suka kata says:

    macam syaitan pun ade.. hehehe.. jangan marah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Y says:

    aku xsuka dia,tp rela tgk dia pnye rmbut dr siti nurhaliza pnye jambul yg asik terjojol keluar tue,bosan aku ngn pompuan hipokrit cm siti tue,ntah ape org nmpk pd dia yg smpai jd terlalu obses dgn dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. sayasependapatdgnwait says:

    lps sorg nk follow beyonce sorg lg nk follow rihanna plak. btw, its a fashion. tak kisah la but as celebrity, alyah u shud ade gaya tersendiri yg suit with ur personality. but sekrg ni mmg obviously la nk tiru rihanna.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Followwer.. says:

    agk berkesan…tpi lagi mantap Rihanna…bleh dimajukan lagi…

    Free New Music Download

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. rizal says:

    i rasa Jaclyn victor tu more too Rihanna. ( rasanye colour kulit dgn acuan muka same,hehe). Alyah ni macam lady gaga, perpakaian pelik. So for me , Jac lebih sesuai dgn fesyen ni sebab she looks like black singer!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. pelik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. maria says:

    tak suka tol dgn dia…perasan sgt sgt sgt…dia bagus sgt…suara biasa biasa ajek..tak ada istimewa pung…taraf taraf karoeka kenduri kawin jek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. pasha panda says:

    rihanna ni pengikut illuminati.so takyahla di ikut2.mana tau ada cara2 dia yang sebenarnya represent illuminati tapi kita tak tau.mana tau gaya rambut dia ke ,cara posing ke,pakaian ke…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. diyA says:

    tengok pon dah tau..
    ~MANGSA FESYEN~
    layan lagu alyah je..
    (benci lagu baru rihanna- rude boy)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. ocean says:

    kecoh la abg nara ni.. kita pun rambut mcm rihanna gak.. tak pe alyah awk ada geng..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. pulupulu says:

    ok la tiru gaye rambut….dari tiru gaye baju……xmo ye…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. refelsia says:

    jadi artis tu carilah identiti sendiri jangan nak meniru gaya orang je that y yang selalu ada identiti sendiri tu selalu popular dan di minati kalau kena tak apa juga ni muka macam tudung periuk kelakar aku tengok tak sesuai langsung dengan baju yang di kenakan tu beol2 tak sesuai ………….rihana gorges sebab bentuk muka dia memang sesuai dengan penampilan dirinya dan memang sesuai untuk dirinya kalau tiru baju stail rihana juga aku rasa kena saboh teruk2222 so carilah identiti sendiri ya……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. kaki comment says:

    kalo gelapkn kulit dy sama kot cm rihanna.
    ala,pkai tudung lg bgus.
    tiru stail owg lak,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. aku adalah aku says:

    mmg tak seswai lah ini feremfuan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. nik says:

    cuba tiru gaya waheeda pulak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. miz mimi says:

    gmbr alyah yg di ats n last skali pn ad mksud tertentu tp die buat mcm 2,die tahu ke ape mksud lambang 2?so,nk tiru pn berpada2…jgn la jd mcm artis freemason..yahudi sedang ketawakn umat Islam…sye lebih ske imej alyah yg dahulu..sye sarankn tlg tgk the arrival spaya dpt bka mata tentang freemason.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. rinni says:

    lantak die la..apsal korang ni sibuk sgt!! patut nyr support la artis malaysia..ni la melayu xble tgk org lebih..die punya psl la nk jdi lady gaga ker ape..atleast die ble buat gaya mcm lady gaga,rmbut mcm rihanna..korang ni jeles kan..nk komen komen la psl suara or lagu ker..apa la korang ni!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. goodbyeoldkl says:

    ha tu lah dia.orangg melayu.serious orang melayu kita je bfikiran mcm ni.tapi tak semua.alyah? lantak la dia nak tiru siapa pun.at least dia ada inisiatif utk bawak diri dia maju dlm industri.korang tak pernah fikir sbb apa dia tiru rihanna? gaga? sbb dia mncontohi org yg bjaya.tak kisah la gag tu iluminati ker rihanna tu child of satan ker.tapi wehhh bukak mata la its already 2010 dunia semakin maju mcm tu jugak akal manusia fikiran kita makin hebatt.korang nak mcm mana? buat show pg red carpet dgn kemeja dgn jeans plus kasut kulitt? wakk lu.manusia nak suatu kan pembaharuan la.pasal alyah ye mmg dia mcm tak kene dress tiru rihanna/gaga at least dia tak tiru engkau2 yang berfikiran kolot ! judge orang bukan main sok tahu pasal hukum hakam agama.weh nak cerita pasal dosa tgok iklan shmpoo kat dlm tv tu pun dah dosa weh.kau bukan hidup zaman kerajaan bani abbasiah.kau hidup dlm zaman empire org kafir skrg ni.sedarr2 la diri tu sikit.apa yg kita pakai apa apa yg kita guna dlm kehidupan seharian semua nya 80 peratus pengaruh yahudi.so jgn bajet gempak beragama kat sini.sedar sedar la diri tu sikit.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. nunu says:

    x sohloh nok copycat ore’ lain,jadi diri sendiri sudohlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Featuring a wide range involving types; by single and double-hung, sliding, repaired en aning, casement and awning, clean, ribbon and bow along with garden window designs – and in some cases patio doors; M&M Construction Consultant realizes that how well you see has no disadvantages. With no inhibiting performance or perhaps beauty, the unlimited selection of window items are made to carry your eyesight to actuality.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. car says:

    I will not going to say what everyone has just said, but I do want to comment on your knowledge of the topic , i can say you’re truly good informed ,nice work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0