Written by AbangNara | August 29th, 2016

Setelah kemelut rumahtangganya menjadi perbualan ramai, hari ini Along Cham telah pun menceraikan isterinya, Zila dengan talak satu. Along telah melafazkan talak satu itu di hadapan Hakim Syarie Abd Halim Abu Samah selepas mahkamah membenarkan permohonan cerai difailkan Along selaku plaintif, pagi ini. Along memfailkan permohonan cerai mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003 di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari.

along cham

Sebelum ini, Zila Seeron dikatakan telah ditangkap khalwat di sebuah apartmen bersama kekasihnya. Sebelum ini, Along dikritik teruk oleh netizen kerana didakwa menghalau isterinya itu tanpa sebarang sebab. Along yang ditemui selepas perbicaraan turut mengucapkan selamat pengantin baru kepada bekas isterinya itu. Kata Along:-

Saya mendiamkan diri sebelum ini kerana ibu saya selalu berpesan, bila sudah bergelar suami isteri aib rumah tangga perlu dijaga. Sudah tentu sebagai suami, saya wajib menjaga aib isteri saya walaupun macam-macam cerita dia buat terhadap saya. Saya tidak kenal siapa lelaki itu. Cuma saya terkejut kerana melihat keadaan mereka dalam foto itu. Apapun saya ucapkan selamat pengantin baru kepada mereka dan selepas ini Smule pakai baju pengantin mungkin lebih afdal

along chamSemoga dengan penceraian ini, nama baik Along akan kembali pulih semula. Apa pun jangan dinafikan hak anak hasil perkahwinan untuk mendapat kasih sayang seorang ibu. Semoga segalanya berjalan lancar. Sama-sama kita doakan. Sumber Astro Gempak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Along Cham Ceraikan Zila Dengan Talak Satu, Ucap Selamat Pengantin Baru

  1. Anonymous says:

    perhhh..amakan dalam beb dia punya sindir..bertabah lah kedua2nya..
    insaf dan taubat lah

    0

    0
    • kina says:

      kan aku dah ckp haritu dari awal2 kes dorang ni….ni semua angkara smule….elok2 dari suara aje skrg dah video…isteri bole lupa tanggungjawab…suami bole zina mata…semua apps ni menjahanmkan kita je xsedar

      0

      0
      • Anonymous says:

        sbb tu biar org kata kolot…aku x install benda2 bodoh ni…
        takut2 bila dh guna…kita terlalai..wlupun pd mulanya kita rasa ok…

        0

        0
      • zy says:

        kejap je Allah tunjuk. yg bual hal tu, please lah sedar. tak selamanya korang boleh sembunyi2. cepat atau lambat Allah akan tunjuk. peringatan utk diri aku sendiri jugak.

        1

        0
      • Hani says:

        Sori nak tnya apa isu ex wife along ngan smule ye? Die upload video ngan bf die ke?

        0

        0
      • pirahhhhhhhh says:

        aku yg install whatapps pun leka..ni plak yg lain2

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu dh diri sendiri pincang tambah pulak guna apps ke arah yg xbetol..mmg hancur lah..
        nauzubillah..mintak dijauhkan dr ku dan keturunan ku

        0

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      merdeka ! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbbb eemmuah…!

      0

      0
  2. minah jambu say no to DRUG says:

    betol tu along tapi kinape u kasi satu talak aje kenape tak tiga ? kalau tiga kan lebih afdal..

    0

    0
  3. SIAN ALONG…TAKPE ALONG..
    KITE JAGA AIB ORANG, ORANG MEMALUKAN KITA.
    ALLAH SWT JAGA AIB KITA DAN BUKAK AIB ORANG TU BALIK.

    TERUSKAN HIDUP..
    INGAT ALLAH SWT

    JAGA AMANAH ALLAH SWT BAIK BAIK

    0

    0
    • damai says:

      apa juga terjadi, respect along kerana dia x pernah buka aib isteri dia wpun dia difitnah mcm2. akhirnya Allah tunjukkan dan nasihat buat Along tanamkan kasih syg terhadap anak dan jika alaong dapat custody, jgn sekali2 ckp keburukkan dan kesilapan ibunya. Pandai2 lah along menjawap kalau ditanya. Insyaallah dgn cara along menjaga aib ibu kepada anak dia, allah akan gantikan jodoh yg lebih baraqoh, aamiin.

      0

      0
  4. si polan says:

    Sabar..ada hikmah disebalik apa yang berlaku

    0

    0
  5. hoho says:

    aku sbg perempuan malu mcm nie..cuba suami curang…penuh comment kt sini..x ingt anaklh..apalh..nie klu isteri yg curang,,,mcm mn plk????ingtlh lelaki pon ada perasaan gk…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    jd betullh dgn peserta af tu??

    0

    0
  7. Shhh says:

    Memang makan dalam apa along ckp tu..org lain guna app Smule tu utk luangkanmasa berkarok..saje2 suka…yg pgi buat benda bodoh buat apa..mmg aku perasan kebanyakkan pengguna Smule ni ppn..aku pun da install.. sbb aku follow sekian2 org ni..invite dia paling byk ..kkdg smpi berpuluh2 lgu..buka je Smule muka org sama je..like jgn ckp lah..mmg diakui suara sedap tk mcm suara aku..rupa pun tak da..Cuma aku terfikir asik menyanyi je..tk da keja ke..aku guna apps ni pun sebelm nk masuk tido je..

    0

    0
  8. dania shasha says:

    betul ke zila dlm video tu ? awat macam muka tua je ? kot2 PELANDUK DUA SERUPA KOT .

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Dah cantik2 muka pakai tudung…sekali dlm video Smule tu buka tudung, tak berbaju @ mungkin pakai selimut je kot. Dahlah rambut gitu…buruknya rupa. Lelaki tu plak alahai… muka jenis main makan hentam je. Tapi muka yg gitu kot buat dia puas. Mcm Along ni kecik je…kote dia pun mungkin kecik. jadi Zila ni mcm tak puas… tu pasal dia cari kote lain.

    0

    0
  10. komarad says:

    apa yg Smule???

    0

    0
    • b*d*h says:

      ko hidup zaman batu mana tau..gi cari kayu api masak

      0

      0
    • pengkaji manusia says:

      google aje la. skrg ni x tau apa, ko google. kne reti pilih info aje. contohnya ko google istinjak. terus tau makna, cara etc. guna kan teknologi utk cari ilmu.

      0

      0
  11. Mutiara says:

    Suami ketua keluarga. Pemegang amanah. Banyak kes yg terjadi macam ni bila suami abaikan tanggungngjawab pada Allah. Ada juga kes disebabkan suami yg mula2 mengkhianati isteri kemudian Allah balas terkena pada org perempuan yg disayangi nya. Tak kiralah samada anak perempuan, ibu atau adik perempuan atau lebih teruk lagi isteri sendiri. Cuba cek diri sendiri dulu sebelum menuduh melulu paa seseorg. Kita tak tau apa sebenarnya yg telah berlaku atr mereka berdua suami isteri.

    0

    0
    • ngeks says:

      kiranya kalau along abai tanggungjawab.. apa yg zila buat tu betullah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hanya diri dia sendiri yg tahu apa yg dia pernah lakukan. Bila ada berita seperti ini jangan terus menghina dan pandang buruk. Barangkali ada peringatan yg Allah hendak bagi yg kita tak tahu. Barangkali juga ada hikmah lain disebalik semua kejadian yg berlaku. Hanya mereka suami isteri shj yg tau apa yg sebenarnya terjadi sebelum ini.. Keberkatan rumahtangga itu berkaitan rapat dengan punca rezeki dan menjaga hubungan dgn Allah. Kalau kita abaikan, Allah juga akan abaikan kita.

        0

        0
  12. Anonymous says:

    Masing2 kena cek diri masing2. Dah sempurna ke? Jangan nanti benda yg sama terjadi pada diri masing2. Muhasabah diri sendiri. Kalau org kutuk macam tu rasa marah kan. Cuba bayangkan nanti diri sendiri yg terkena mcm tu, mana nak sorok muka..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Betul tu…better cek diri sendiri. Entah2 diri
    sendiri lebih teruk lagi.

    0

    0
  14. Duh says:

    Lain kali jadilah suami yg bertanggungjawab…jgn letak kesalahan kat isteri jer. Seboklah ckp xnak bukak aib isteri…padahal…sendiri pun loser.

    0

    0
  15. zilah says:

    loser kepala hotak kau!

    0

    0
  16. mohd bigshow says:

    Sekarang dunia dah akhir zaman….dah x do pompuan lain nak dijadikan isteri…bini org jugak laaaa yg koo nak….tapi benda x kan jadi kalo x bertepuk sebelah tgn…baru puji melambung tinggi bawak belanja sana sini dah gugur iman bini eeh tu…..mmg den respect dgn alg cham walau bini eeeh buek camtu dio bole sabar lagi…..sbb bondo nie dah terjadi kat den jadi kesabaran tu mmg ado had nyaa…bertabah laaah alg cham….dunia sekarang dah terbalik…bilo dipikir2 buat apo nak syg org yg dah x syg kat kito..tapi kito ni laki pikir pasal anak2 yooo…jadi mmg boto laaa laki nie akal eeeh 100 tapi pompuan ni nafsu eeh 1000…nauzubillahiminzalik

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      along terpaksa sabar la ape yg bekas bini dh buattttttttttttttttttttttttt ! pasal along kan artis tak cantek lah kalau along buat macm2 kt bekas bini dia….cuba kalau along bukan artis ape agak nye yg terjadi ehk ??? ce teke ce teke hehe..

      0

      0
  17. Miss Anne says:

    Salam.. bila baca kisah Along dan isteri dr awal (halau dr rmh).. terasa mcm sedih n sayu.. bukan apa, mereka bersama atas dasar cinta, suka sama suka.. dan bila akhirnya si isteri di tangkap basah dgn lelaki lain dan si suami masih diam tanpa sikitpun burukkan keadaan sejak dr hari pertama kes terasa mcm semua ni adegan dlm drama tv.. tp malang dan sedihnya semua ni realiti.. buat Along, bersabar tabah jaga anak baik2.. buat zila, perlu insaf :'( masih belum terlambat..kitanusia biasa.. Pintu utk kembali masih terbuka.. all the best buat kalian berdua di jalan masing2 slps ini… :(

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Dalam berumahtangga masing2 ada salah silap masing2. Org luar tak akan tahu apa masalah sebenar. Hanya mereka berdua shj yg tau. Ambil iktibar dari apa yg berlaku. Kahwin bukan sekadar utk berseronok tapi perlu ada ilmu untuk mengemudikan t/tangga. Org luar cuma melihat luaran tanpa mengetahui masalah sebenar.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    aku setuju yg bab nk jd hakim ni, rentikan lah. mmg salah mbggatal ngn jntn lain. tp biasanya ada sbb jd begitu. so syuami pun kne muhasabah diri. kawin senang, nk jd imam kuarga tu susah dan besar tnggunjawabnya. didik isteri tu juga. jgn nk tnjuk sape salah aje.

    0

    0
  20. lily says:

    dosa berzina bagi wanita/lelaki yg telah berkahwin jika dihukum hudud rejam sampai mati. kalau dh begitu azab seksaan bagi si pendosa tk terfikirkah oleh kamu betapa hinanya dosa kamu ini disisi Allah swt. Bertaubatlah selagi masih bernyawa.

    0

    0
  21. saje says:

    hebat laki tu, modal smule je leh dapat pepeks zila…aummmm!!!!

    0

    0
  22. Aimi says:

    Aku asyik terfikir je apa reaksi anak dia nanti bila dah besar, dapat tahu mak dia macam ni. Hm.

    0

    0
  23. dato RAHIM taiping says:

    Jgn letak 100% kesalahan PD zila. Chek diri dulu KNP terjadi.mgkn kurang kasih mgln kurang tanggungjawab.punca kewNgam. Jika betul along halau zila dulu hingga zila tiada arah dan menumpang meratadan tettangkap khalwat di rumah lelaki salah siapa sebagai suami yg gagal mendidik Dan bertanggungjawab.kata xnak buka aib isteri to Cerita mcm2. Mcm balas dendam.peliknya zila kena tangkap siap ada wartawan bagai mcm plan jek

    0

    0
    • future says:

      yep. PLEASE JGN KAMPUNG SGT. AT ONE POINT IN LIFE – SEBAGAI MANUSIA BIASA. SATU HARI NNT KAU YG DAH KAWEN, AKAN TERDETIK RASA BOSAN DENGAN PASANGAN. SAMA ADA KAU LELAKI KE PEREMPUAN.

      SBB TU DEKAT US BANYAK PASANGAN RUJUK PAKAR. PAKAR ONTHE PHONE LAGI.

      DUDUK SUAMI ISTERI BINCANG.

      KAT MALAYSIA STILL RASA TABOO

      HIDUP IN DENIAL. FIKIR CINTA ITU AKAN SELAMANYA/

      TAK CAYA KAU KAWEN SEKARANG!
      LELAKI AKAN JADI LELAKI.– THEY WILL THINK THAT HIS WIFE WILL ALWAYS BE THERE NO MATTER HOW BAD HE TREAT HER!

      TAPI ZAMAN DAH BERUBAH DAH 2016
      PADA SUATU HARI
      WANITA KELUAR CARI LAIN!

      YEAH!

      BUKAN AKU CAKAP KENA JAGA PASANGAN ELOK2
      TP LEBIH KEPADA TERIMA LAH APA YANG JADI SEADANYA

      INGT FILEM EAT PRAY LOVE – DIORANG BERCERAI BUKAN SEBAB ORANG KETIGA TAPI SBB TAK ADA RASA CINTA!

      WE WILL GO IN THT PHASE.

      0

      0
  24. Anonymous says:

    kalau dah gatal tu..laki pompuan sama saja tp laki je kena bash lebih

    0

    0
  25. L says:

    kalau dah gatal tu laki pompuan sama saja

    0

    0