Written by serenity | October 17th, 2015

Baru-baru ini pelakon Almy Nadia telah memuat naik gambarnya dengan anak di Instagram. Seorang pengikutnya telah memberikan pandangan untuk Almy menjaga imejnya seperti hot mama Rozita Che Wan atau Che Ta yang sentiasa bergaya dan menawan.

Mungkin agak terganggu dengan komen pengikutnya itu, Almy meminta agar dirinya tidak dibandingkan dengan Che Ta.


 photo 11349240_1491114554550247_1277339651_n.jpg

 photo almy.jpg

 photo wp_ss_20151017_00021.png

Mendakwa dirinya sedang berada dalam van untuk perjalanan bagi menjalankan perniagaan, dia hanya memakai pakaian ringkas seperti kemeja-T saja. Dia seterusnya memuat naik gambarnya ketika sedang berniaga.


 photo wp_ss_20151017_00031.png
 


 photo wp_ss_20151017_00041.png
 


 photo wp_ss_20151017_00051.png

Mungkin ada benarnya apa yang diperkatakan oleh Almy. Che Ta banyak menumpukan pada perniagaan secara online iaitu tudung dan wangian yang mendapat sambutan ramai. Lain pula ceritanya dengan Almy yang lebih banyak berniaga dengan berpanas di karnival atau gerai dan bertemu secara langsung dengan pelanggan.

Bagaimanapun, mungkin Almy tidak perlu bersikap terlalu defensif dengan komen pengikutnya. Asalkan kita tak buat apa-apa kesalahan, tidak perlu mempertahankan diri, bukan? Semoga perniagaan Almy bertambah maju dan semoga Almy mencapai apa saja yang diimpikan selepas ini.

Jom meriahkan Festival Of ASEAN Cultural Expressions 2015 #face_2015 pada 15 – 20 Oktober 2015 bertempat di NU Sentral,…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 13 October 2015

97 responses to Almy Nadia Minta Pengikut Instagram Tidak Bandingkannya Dengan Che Ta

  1. Anonymous says:

    aku setuju 100% apa almy ckp. sat gi dia pakai bulu mata pelesu hampa dok kutuk dia plak niaga sengkuang ja pakai bulu mata. che ta xpa la di niaga apa. kdg hampa ni kan awat la banggang sgt bg pendapat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak payah la defensive sgt, biar la org kata kita buruk, xluak pun.. Hadap sgt pujian org pekejadah? Lantak laa dorg nak kata ape, yg penting kita tau kita mcm mana!

      0

      0
      • cikikaka says:

        kesian tgk almy ni.. gemuk sbb susukan anak takpe la. nnti bole kuruskan balik. pastu jgn tunjuk sgt awk tu susah nak cari duit.
        enjoy je la dgn life yg ade. berniaga kan seronok + masyukkk.. perlu ke mention saya naik van ni, saya potong sengkuang 100kg. org ckp gemuk diam aje.
        awk cantik bukannye x cantik. ok bye

        0

        0
      • juli says:

        tunggu org kutuk kau plak hari2 plak tu. Ckp lebat aih klu kena diri sendiri pun meroyan agaknye.

        0

        0
        • juli says:

          “juli” mesti ko salah sorang yang cepat sentap kan bile org kutuk. aku selalu org ckp gemuk la gelap la. aku ok je. diri sendiri la ubah kuruskan bdn. alhamdulillah dah xdgr org kutuk2 gemuk ke ape. sbb usaha sehabis baik utk kuruskan bdn,

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku baca dalam 100 pujian ada satu je kutukan. Bila kene kutuk sekali terus melenting. Dasar mengharap pujian org. Ngko ni almy ye??? Jgn meroyan ye almy.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Kalau kita cantik sbb biat nak tunjuk ke org, dah niat x betul, tuhan xmakbulkan.. Cuba kita niatkan kita nak cantik utk diri sendiri dan suami, insyallah makbul. Jgn asik sibuk dgn pujian org, tak bwk kemana pun..

      0

      0
      • mawar suhaila says:

        Btl tu.. yg pnting cntik untk suami je.. x pyh dgr ckp org, bkn org yg tntukan hala tuju hdup kamu..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Yg mengata org tu dia cantik mcm che ta ke?kekdg pelik dgn sesetengah peel manusia ni,suka mengata org tu buruk la,gemuk la,tp sbnrnya aku lg kesian dgn org yg suka mengkritik org x kn tmpt ni sbb suami n anak2 dia lg kesian sbb ada ibu n isteri yg bermulut jahat..

      0

      0
    • nilamsari says:

      Kalau aku secantik almy nadia skrg ni…dah bangga sgt dah…apakan daya…semua Allah punya kuasa

      0

      0
  2. Hitam Manis says:

    i feel u kak amy, tpp kn kak amy jgn lah emo2 sgt ye jawab or update status dgn paminat, nnti nmpk kite ni kasa sgt.. hehehe love u.. ???

    0

    0
  3. Anom says:

    Bodoh la orang yg suka jaga tepi kain orang. Lantak pi dia la takkan la 24/7nak pakai vogue2 mcm che ta . meluat aku. Whats wrong going simple? Dia tak susahkan kau pun kan. These types of people should shut the fuck off and go to hell thank you

    0

    0
  4. Anonymous says:

    biaq p la org nk kata apa pun.. org yg komen tu lawa sangat ka?? setanding ka dgn che ta?? org ni len2 bkn nk sama hormon pun x sama.. org duit byk niaga dok bawah aircond bole la lawa.. kita ni duit dok suku ja.. niaga bwh panas belengas abis ketiak nk dapat sekupang dua pun..

    0

    0
  5. Mimi says:

    almy ni dah memang lawa dah. natural beauty.
    tapi apsal aih dok sentap sangat? hihi
    orang dok kata sepatah, dia p balaih sampai buat esei no

    0

    0
  6. jijan says:

    Sikit2 sentap..mulala ayat macam drama petang2…tak semua org suka kita…x semua org akan puji..kalau macam tu ler gaya..pakai baju ni…tanya org…pakai baju tu tanya org..jadi macam mana awak nak hidup..very low self esteem..walau org nak banding kita ngan sapa pun…naik lori ke van..that is ur life..apa nak kisah…dr kesian terus meluat…

    0

    0
    • Lara says:

      Kennnnnnn.
      Lagipun tka perlu la nak Che Ta sangat, bukan wow sangat pun dia tu.. hari2 takder kerja lain belek muka tepek ropol sana sini.
      Tapi kan, yang penting Almy, u kerja la kuat2 yer… bagi senang your laki tunjuk bank statement duit berkepuk pikat betina lain persis Mendoz.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Perlu ke caption details sangat? Kalau betul happy, takdala peduli org kata apa. Nampak macam terlalu ambik kisah je orang kata apa.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    biaq p lntk la org nk ckp apa.. yg pnting kita jadi diri kita sendiri… . dahhh abis cita kan..

    0

    0
  9. nini says:

    biaq p lntk la org nk ckp apa.. yg pnting kita jadi diri kita sendiri… . dahhh abis cita kan..

    0

    0
  10. anon says:

    Nak jadi mcm che ta kenelah berhabis duit ribu2 sebulan. …wat treatment itu ini, beli mekap banyak2, bulu mata palsu bertimbun….Disamping tu, utk menawan mcm che ta kenelah pakai susuk, & jampi serapah……cer tanya che ta…
    Buat ape nak jadi org plastik mcm che ta tu, nak keluar rumah pun kene mekap mengadap cermin sampai 3,4 jam. Relax je. Takyah over sngt……just be yourself almy. Kamu pun mmg dah cantek…
    Pengomen yg menegur tu takde keje sebenarnya….Bukan semua org nak jadi mcm makcik rozita tu, fake….everything abt her is fake….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mane kau tau. ??
      Xbaik pitenah kak jah weyhhh

      0

      0
    • Anonymous says:

      Betul tu. I’ve always wondered mesti susah che ta nak jaga wudhu dia. Nak basuh muka, wudhu, pastu pakai balik mekap. Bukan sikit, sbb mekap che ta sentiasa complete dengan bulu mata palsu dan tebal. Ohhh penatnya rutin seharian che ta.

      0

      0
  11. anon says:

    Gambar first almy dgn anak dia tu kan lawa, natural beauty. Wat ape nak jadi mcm Che Ta, nak bergambar kan kena pakai mekap 5 inci, pakai contact lens kaler, kena pakai bulu mata palsu lagi…. nak bergambar kena senget 3/4 angle, mata mendongak ke atas lah kan rimas mcm tu,,kdg2 tu nampak mcm bapok pulak….. . Mcm almy ok, santai je…
    Yg tukang komen tu pulak sewel, wat ape kita nak jadi org lain, jadi diri sendiri lah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku berani jamin yg komen mengarut tu dia pun x secantik n sehot Che ta,jgn2 Almy lg cun dr dia..

      0

      0
  12. nur kaseh says:

    Faham keadaan Almy. Just nak pesan, jgn layan sangat org yg suka kutuk kita tu. Tak yah emo emo , OK sayang. Dia kutuk, kita dapat pahala free..Jangan dok layan .u makin layan, makin lah diorang happy. So selagi cakap kutuk kutuk tu, diam je la.. selagi dia tak tabur pasir dlm periuk nasi kita, sabar ye.

    0

    0
  13. Kampungku Sudah Berjaya says:

    Dah jd artis memang la jadi tumpuan ramai…apa yg dibuat apa yg dipakai akan jd tontonan dan perhatian ramai.x yah la nk pkir sgt apa org ckp.once kau dh pilih utk jd artis,kau kena terima la.positive dan negative akibatnya.kalau org biasa mcm kami ni x pa.pakai buruk p supermarket pun x de aapa peduli ?

    0

    0
  14. Me says:

    Dulu die sgt cantik dan still cantik sekarang. Cume mungkin badan die yg nampak chubby tu wat ramai sakit mata. Biar la die dgn cara hidup die. Tak perlu la nak jugde keadaan die. Yg komen tu pun pehal menyebuk nak sama kan almy dgn org len…

    0

    0
  15. haters che ta says:

    Ala yg dok puji che ta melambung tu pejadah.. Che ta bg korang pape ke duk tlg puji dia yg fake tu.. Mmg bodoh piang.. Sikit2 che ta.. Ini semua mngarut. Dasar tua tak sedar diri.. Kiamat makin hampir oii…

    0

    0
    • anti menrozitachewan pompan2 says:

      yg gila puji acik ita ni nara,hr2 up pasal si tua tu…kn byr kot…& komen bodoh kat instagram almy tu cukup buat geli tekak fan si tua tu nak menrozita che wan semua pompan kat msia…

      0

      0
  16. Peminat Almy Bukan Che Ta says:

    Almy ni sebenarnya bukan apa..dia mungkin ada rasa rendah diri sikit dengan keadaan fizikal dia sekarang..sebelum ni dia kurus tiba badan naik ada je komen yang mempertikaikan penampilan dia..benda tu sedikit sebanyak boleh buat org rasa down..lebih2 lagi bila dah keluar gosip pasal suami dia dengan artis lain..perempuan mana tak terasa rendah diri bila benda macam tu jadi..seriously almy ni cantik semulajadi..tak perlu jadi org lain untuk dapatkan pujian..yakin dengan diri..cuma orang buta je xnampak kecantikan almy..setiap dari kita nie cantik..sebab kita semua ciptaan ALLAH

    0

    0
  17. Peminat Almy Bukan Che Ta says:

    Almy ni sebenarnya bukan apa..dia mungkin ada rasa rendah diri sikit dengan keadaan fizikal dia sekarang..sebelum ni dia kurus tiba badan naik ada je komen yang mempertikaikan penampilan dia..benda tu sedikit sebanyak boleh buat org rasa down..lebih2 lagi bila dah keluar gosip pasal suami dia dengan artis lain..perempuan mana tak terasa rendah diri bila benda macam tu jadi..seriously almy ni cantik semulajadi..tak perlu jadi org lain untuk dapatkan pujian..yakin dengan diri..cuma orang buta je xnampak kecantikan almy..setiap dari kita nie cantik..sebab kita semua ciptaan ALLAH yang cantik..

    0

    0
  18. Kak Long says:

    Pada Kak Long, eloklah kita jadi diri kita sendiri dan tidak plastic dan menunjuk-nunjuk. Maaf kalau tersilap bahasa.

    0

    0
  19. ko hado bdn cm aku says:

    Tpi xcntik r die komen cmtu..cm perli che ta plk..pdhal che ta xckp ape pn..pgunaan loghat utara tu nmpk sgt die tuju kt che ta..apedaa..emo sgt..

    0

    0
  20. Anti morons says:

    Kalau sanggup buka insta Twitter bagai kenalah tahan telinga Dan mata dgn segala puji caci maki. Peminat pun bukan cerdik sangat. Komen macam hapa. Peace out konon. Aku meluat baca komen2 peminat, kalau tak puji , caci n bagi komen bodoh mcm ni Lah. Tak pun 80 peratus menjual barang. kadang2 kita lupa accessibility media sosial ni dari yg cerdik pandai sampai bodoh alang . Si almy pun tak payah la nak emo defensive bagai. Belajar2 la buat bodoh, sebodoh komen2 ni jugak.

    0

    0
  21. che ta says:

    Perlu ke tulih pjg2 mrapu cm pale bana tu

    0

    0
  22. dlm van says:

    Retis..retis..klu puji melambung,tkinje2 suke..klu kne kutuk..pum pam pum pam,smpi bole jdi cover bsr paper..meluat!

    0

    0
  23. farah mendoza says:

    Firz i,ape kaba??

    0

    0
  24. ALMY NADIA, U DONT HV TO EXPLAIN YRSELF……… U R BEAUTIFUL NATURALLY WITH OR WITHOUT MAKE-UP, KURUS ATAU GEMOK, ITU TAK MENJADI HAL. KENAPA TAKUT DGN MULUT2 YG MENGATA, PERCAYA LAH ORG YG MENULIS TU PUN BUKAN SEMPURNA SGT. N KORANG INGAT CHE’TA TU PERFECT SGT …. KALAU TAK KENAPA 24/7 MUKA SENTIASA SENDAT DGN MAKE-UP . ORG YG CANTIK ADALAH ORG YG PUNYA AURA DIA SENDIRI WALAUPUN DIA SIMPLE …… ATAUPUN ORG YG PUNYA INNER CONFIDENT DAN KETENANGAN DAN DAPAT TERIMA DIRI DIA SENDIRI WALAU BAGAIMANAPUN KEADAAN. AKU TGK KECANTIKKAN KAU SKG NI PUN TAK LAH TERLALU JAUH SGT DGN ALMAY NADIA THE ARTIST, SERIOUSLY IM NOT JOKING, AKU RASA KAU PUN JAUH LEBIH CANTIK NATURALLY. KALAU YR SUAMI IS TURN OFF WITH THE WAY U LOOK RIGHT NOW, THERE MUST BE SOMETHING SERIOUSLY WRONG WITH HIM. A WIFE LIKE U YG SANGGUP BERSUSAH PAYAH UTK MEMBANTU SUAMI MENYARA HIDUP IS 1000000000000000X WAY BETTER THAN ANY FARA MENDOZA IN THE WORLD WHO EXUDES A CHEAPSKATE PLASTIC CLASS BEAUTY. SO, CHILL OK ALMAY!!! LET SOMEONE LOVES U FOR WHO U R N DONT BE AFRAID TO BE URSELF.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    so far artis lain yg lepas bersalin,bdn naik elok je x melenting mcm dia ni..
    fasha sandha,erra fazira semua penah gain weight even after deliver pun..tp x la mcm dia ni..gila defensive..

    lg u stress lg susah nak lose weight..chill je sudah..nnt anak dah besar sikit dah aktif turun la berat tu slow2.

    kalau dah diri sendiri tunjuk aib suke melenting,x boleh tegur..hbs dgn suami mcm mane pula almy?

    0

    0
    • fashasandhafan says:

      Setuju!!! I suka almy & kesian yg isu farah mendoza tu.. tapi bila baca komen die semua ni jadi kureng suka pulakk. Relax sudah! Terimala kutukan owg sekadar balas x perlu panjang lebar mention bjuta kali..motif?? Kan lg cantik kalau cool je..diam lg baik pada Almy melenting macamni.. terus nampak lg x cantik. Betul i pun fikir macam mana la kalau dia marah suami Fizz Fairuz tu.. kat sini pun nampak fir jenis kuat melenting bebel.. mana laki x penin..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan..dah nama public figure so mmg setiap inci psl life kite samada nk kondem or puji..
        apa yg kita buat/update potray diri kita sendiri,life kita..
        hidup kalau nk fikir psl org je mmg susah lah

        0

        0
      • sotong hitam says:

        Low self esteem, sentap, ego, tak boleh ditegur dan meroyan pompan ni!

        0

        0
    • KIUT JUGAK says:

      dier ni rase tertekan sebenarnye..dier x bese gemuk..dan susah nk turun badan..tapi apedehal ngan berat badan..bese la da kawen..da ade anak..why bother dengan mulut2 puaka luaq sane?lumrah la bile da jd retis ni..sume bende kt korg org pandang..kecik besar jatuh tegak putih itam..sume nk komen..hakikatnye..org yg mengata almy ni dengki..diorg x dpt jd retis..kalu yg da kawen..diorg dengki sebab diorg dpt laki x ensem atau bini x lawa..so almy..ko buat x tau je..jgn meroyan n sentap sgt..lg ko x layan lg diorg sakit ati beb..lek2 je..

      0

      0
  26. pooorraaahhh says:

    Yg komen hina mereka mang celaka..

    0

    0
  27. Almy cantik says:

    Almy ni kira cantik lah. Sebab kawin dengan lelaki yg biasa-biasa cam fizz fairuz. Anak dia boleh tahan comel jugak kan. Muka pun tak macam pondan siam. Kebanyakkan retis kat mensia ni dah macam rupa bapok aku tengok. Makin popular makin pelik aku tgk.

    0

    0
  28. acik ita model tua x fotogenik says:

    ko pon nara cket2 tulis pasal acik ita…aper sumbangan acik tu kat industry? loghat kedah pekat nak bajet key ell last2 bunyi bapak burok,pose pon senget sblah jer manjang kalo cantek sgt makcik ko pose kiri knnlah…takat pose senget bulu, mata palsu,contact lenses berkaler comey lg almy yg babyface ni…pki tudong pon psl nak tutop mulot org ker sbb beruban? tp part baju semua kaler nude2,ketat2 bagai nak bogel..

    0

    0
  29. Karangan lah says:

    x matang la almy ni…. tulis komen macam karangan, cool la sket yer jgn emo…. tirulah cam PM kita ni… org kutuk, herdik dan mcm2 dia cool dan tersenyum… kalo ko nak kesah semua org komen… alamat cepat la masuk hospital nnt….

    0

    0
  30. jijie says:

    status dia sentap.. rileks sudah…. yg penting kita tau diri kita.. dahhh… x yah nak puaskan hati semua org…

    0

    0
  31. Zaffy says:

    Yg komen back upp tue mcm almy sendiri jek yg tulih, gigih buat esei kannnn

    0

    0
    • lara alana says:

      yela tu, takpaham aku. si almy ni caption sume mengata korang. takpayah like la gambar dia kt ig tuu. tengok hashtag dia pun aku taksuka !

      0

      0
  32. qwertyuiop says:

    Kuat sentap. Aku komen suruh dia ignore takyah meroyan tunjuk dia terkesan sangat pun terus dia block kat ig haha. Bukan kutuk pun padahal. Suruh ignore je. Meroyan tahap apa almy ni. Lek sudah

    0

    0
    • amir says:

      ohh mintak semua jangan komen pemende kat ig si almy ni nanti dia block pulak. aku follow pn nak tau kebangangan dia. hmm hai almy jangan block aku kat ig. #takHinginNakAmbikTahu

      0

      0
    • mangse says:

      Aku pn slh sorang mngse meroyan pale bana die

      0

      0
  33. Aku says:

    Lah relak lah…biar kan lah drg nk ckp ape… Masing2 ada kecantikan sendri… ada org kat rumah pun dia nk melawa if tk melawa rasa mcm janggal… So jgn layan lah org yg suka banding2.

    0

    0
  34. kiah says:

    Biasanya kalo bg susu bdn penuh dlm masa 6bln tu dah bleh dpt berat cam biasa.tp kalo lepas 6bln tu gemuk jgk mmg susahla nk kurus blk..

    0

    0
  35. sotong hitam says:

    Low self esteem, sentap, ego, tak boleh ditegur dan meroyan pompan ni!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Dulu sebelum kahwin dia ni cool je. Eventhough time tu tengah problem pasal Fizz. Tapi sejak kahwin ni meroyan tak habis habis. Dari pasal adik dia kena buli, ke kes Buldoza sampai ke berat badan. Dari suka jadi menyampah dah.

    0

    0
  37. Kanji says:

    Dah asyik org mengata gemuk, sehari dua boleh la tahan. Lama2 stress jugak. Ala engkorang yg konon suruh keep cool tu, masing2 punya fb twitter belum tentu takde komen panjang2 macam ni.

    0

    0
    • lol says:

      Dah nama pun artis. Memang tak boleh lari from kena kutuk. Macam bcl bini ashraf sinclair tu dulu pun gemok naharom pas bersalin. Kena kutuk jugak. Tapi dia chill je tak meroyan macam minah kampung almy ni. Banyak je artis kena kutuk gemok. Tapi semua cool tak cepat melatah cam almy ni. Hadap orang puji je susah la.

      Ps: memang tak pernah buat status panjang pun kat fb alhamdulillah haha

      0

      0
      • che taik says:

        ingat senang dan semua manusia sama ke?tunggu giliran ko dan keturunan ko lak terasa ke menyengih 24jam orang ngata gemok macam babi.

        0

        0
        • lol says:

          Aku tak kata menyengih 24 7. Jangan jadi bengap. Memang aku paham almy terasa tapi perlu ke dia meroyan kat ig? Macam mati anak dok defend kata saya tak lawa ke saya gemok ke like kau dah kenapa. Kau ada pilihan untuk ignore orang orang tu or meroyan macam babi. And sadly, almy chose the second one. Nak meroyan pi cerita dekat laki je. Tak yah bawak sampai social medias. Ni nama dia buruk, nama laki pun buruk. Lol sangat

          0

          0
  38. olezzeli says:

    Pd pendapat saya,org yg asyik nk mlawa 24jam pun da masalah jga..masalah obses..org mcm ni dia kurang keyakinan dri sbnarnya..sntiasa memikirkn apa org akan ckp..mcm che ta,susah sgt nk tgk dia dgn wajah natural tnpa bulu matanya tu..pastu brgambar asyik bgi mka sbelah kiri je..almy,ingt ni je..kta x hdup ats pujian org,x mati atas kejian org.

    0

    0
  39. kerabu says:

    yang kuat sentap aku nengok nanamahazan n kok ping emo sgt bila update status puikk

    0

    0
  40. bila says:

    tapi aku rasa betoi lh apa peminat tu ckp,artis ni kna jga keterampilan..tkot jd buah mulut org nnti .sbb pminat ni smua nk d tegur..hrp sabo lah yer almy..xslh juga jga ketrampilan takot abe fizzzzz cari lain …huhu maklum lah skrg perempuan mkin ramai cntik dan sexy dan mnggoda yg amatt..byk saingan dugaan sbgai wanita ni…

    0

    0
  41. fara mendoza says:

    Well i bru voice call tdi ngn fizz,die ckp die da pki arjuna pacak..percik!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Apa2 pun. Anak almy cute. Pandai senyum utk camera. Cubit sikit..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    alahai bila orang tak puji meroyan tak tentu pasal. nampak sangat dahagakan pujian dia ni. sedih sedih……

    0

    0
  44. Lia says:

    Aku pelik lah orang malaysia ni. Mmg la ni payah kot nak cari laki yg very loving puji isteri eventhough dah beranak banyak kali and badan naik. Sbb norma dkt malaysia ni, lepas bersalin hang kena jaga badan, nanti laki lari. Kalau dkt amerika, yg aku tgk lah kan, banyak ja bini gemok pasai bersalin ni, tp laki dia stay loving. Hari2 puji isteri. Kalau kita boleh ubah persepsi ni, mesti orang perempuan ni less insecurity, and confident. Sbb definisi cantik kita “kurus,putih”, yg hodoh gemuk, hitam. Padahal tak semestinya mcm ni. Pelik2. Just because dorg ni artis, it doesn’t make them any different than us. Still manusia yg ada personal life.

    0

    0
  45. FC says:

    Almy, all u have to do is focus on your weight loss and your baby. No need to justify this and that to anyone. Once dah kurus, u will get back your confidence and all this remeh-temeh, low self-esteem, defensive nonsense will disappear! Focus on yourself first! :)

    0

    0
  46. abc123 says:

    almy ni jenis yg xleh dikutuk.. emo memanjang.. jgn igt sume org suka kte. org kutuk kte dpt pahala.. xperlu emo. bersabar dpt lah pahala.. kalo duk emo cmni, agak2 dpt pahala ke x.. rilek sudahhhh.

    0

    0
  47. abc123 says:

    aku dr kesian jd meluat… last2 unfollow.. suke bg caption meroyan n emo2… sabar je lah.. xsume suke kte..

    0

    0
  48. setan says:

    aku penah rasa jadi org comel mcm almy..pergh kutukan mmg la berganda.sedih pun ada.jadi aku memang turunkan berat bdn gila-gila.tiap pagi minum lemon.sehari aku target makan tak lebih 1000 kalori.memang muka aku pucat la.kdg2 hari2 aku joging.last2 berjaya jugak.tapi tak la slim mcm che ta sb aku rangka besar haha.

    0

    0
  49. setan says:

    hoho

    0

    0
  50. setan says:

    kalau tak joging sekali seminggu pun ok cuma jaga makan je.megi..mekdi..kfc jangan makan.aku rujuk blog kevin je nak beli ebook tak mampu..share je bukan riak jgn slh fhm.

    0

    0
  51. TakPayahNakEmo says:

    Biarlah kalau org nak kata awak gemuk pun.Lagi pun Fizz tak kisah Amy gemuk kan . So tak de salahnya awak gemuk macam tu. Walaupun Amy tu gemuk tapi cantik.

    0

    0
  52. aku da rasa says:

    mungkin korang x paham…sarcastic paham x… dia sebenarnya bukan sentap.. kalau korang baca bebetul dia perli blik kat yg x abis2 dok mengata dia yg serba x kena dimata haters & pemilik2 mulut longkang.. tu jer… dari apa yg aku baca & fahamkan tu la dia..

    0

    0
  53. zzzz says:

    tak pernah rasa che tu cantik sgt.. puas aku belek2. why ar why?

    0

    0
  54. SD says:

    Aduyai.. sentap sangat apesal oi.. meroyan ke… diam2 suda. jgn nampak kebodohan tu.. defensive sesangat..

    0

    0
  55. kecipang kecipung says:

    almy ni tunjuk sgt yg u sbnarnye amik kire hal org..i suke cara che ta die xpernah amik peduli ape yg org duk kutuk2 die..u ni ckit2 sentap..ckit2 buat essay nk trgkan 2 semua..klu rse u post gambar only need puji pujian silap besarla..bukan artis la gitu. sbnarnye u tunjuk yg u sendiri heran dgn badan u skrg ni..lagi2 kes husband u kn..u tunjuk yg u stress dgn semua ni..org klu happy die dont bother sume2 ni..btw, jadikanla kata2 kutuk 2 satu semangat utk u terus berjuang kuruskan badan sbb laki u blh tahan mata keranjang..anak br 1 dh badan gini kalau tambah lg 1 eh xtaula…pandai2 la k.

    0

    0
  56. dada says:

    lama perati. awat dia ni kuat meroyan?

    0

    0
  57. mira says:

    kalut la pompuan ni. stress aku baca status2 dia.

    0

    0
  58. dengki-la-tew says:

    CHE TA KENA KUTUK KENA KOMEN…RELAX JE…..YANG INI PULAK MELETUP LETUP AND AYAT YG DI GUNAKAN SO TAKDE KELAS ….

    CHE TA TAK PAKAI MAKE UP PUN LAWA….PAKAI MAKE UP PUN LAWA…TERIMA JE LA HAKIKAT ..CHE TAK MEMANG DI LAHIRKAN CANTIK…ADIK BERADIK CHE TA PUN SEMUA CANTIK CANTIK BELAKA…ANUGERAH ALLAH…

    SO STOP BEING JELES AND BUSUK HATI…ORANG LAIN YANG PUJI CHE TAK…CHE TA PULAK KENA KUTUK ….MELAYU OH MELAYU KU

    0

    0
  59. mak temah says:

    alahai, gelabah ayam. Jawab je la baik2. Bahasa kan jiwa bangsa. Gunakan bahasa kebangsaan kita, marilah amalkan ramai2, bahasalah menyatukan kita semua, yakin la bahawa jiwa bangsa.

    Ok, mak dah mengarut. bai

    0

    0
  60. Anonymous says:

    bagi aku senang je..UBAH PERSEPSI MENTALITI MASYARAKAT TERUTAMA SUAMI/LELAKI DI LUAR SNA…bl seseorang isteri lps bersalin sure laa bdn naik..tp itu tuk sementara je…bg peluang pd isteri nk susukan anak…lps tu labur skit duit tuk isteri kuruskan bdn..hntr g gym ke,aerobik ke,belikan produk kurus ke bkn setakat mengomen je..tp klu dh buat mcm2 bdn isteri x nk turun2 atau turun tp bdn tu x cam anak dara,terima laa…puji isteri..sayang isteri..kpd masyarakat pula henti2 laa ungkapan “JG BDN,KLU X NTI SUAMI LARI”..bg aku ungkapan ni blh down kan semangat isteri2 kat luar sne..x semua org blh dpt bentuk bdn y asal…mmg Allah ciptakan wanita ni byk lemak…lbh2 lg bg wanita y lps bersalin…setiap wanita x sme tahap metabolisme…ade y cpt,de y lmbt…ape2 pun bntk bdn terima seadanya dan bersyukur…

    0

    0
  61. orang_penting says:

    sian almy…..tp takyah defensive almy….lantak la org nk ckp apa pun…..hehehe…ni sampai nk kena explain satu2…..takkan 100 org kutuk…kita nk hadap jawab pada 100 org tu….dlm dunia nih…biasa, ada org suka kita, ada org yg tak suka kita……takyah nk impress kan saper2 makhluk kat dunia nih..impress Allah lagi baik… ;)

    0

    0
  62. ayah anda kulup says:

    kata da kurus…tgk mcm takkkkkkkk jer

    0

    0