Written by Bella | December 12th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada penyanyi Yuna yang terus membuatkan rakyat Malaysia khususnya peminatnya bangga apabila albumnya, Chapters disenaraikan sebagai 10 album R&B Terbaik 2016 oleh laman muzik terkenal dunia, Billboard.

Pilihan itu dibuat menerusi ruangan  Pilihan Pengkritik  yang ditulis oleh pengkritik terkenal Billboard, Gail. Bukan mudah untuk artis dipilih oleh Gail.

Album Yuna disenaraikan dengan album artis antarabangsa popular lain seperti Beyonce, Rihanna, John Legend dan ramai lagi.

Berikut adalah senarai  penuh album yang terpilih :-

  1. Beyonce, Lemonade
  2. Rihanna, ANTI
  3. John Legend, Darkness and Light
  4. Frank Ocean, Blonde
  5. Solange, A Seat at the Table
  6. Anderson. Paak, Malibu
  7. Yuna, Chapters
  8. KING, We Are KING
  9. Terrance Martin, Velvet Portraits
  10. Gallant, Ology

Chapters yang diusahakan sejak 2014 itu, memuatkan 11 buah lagu dan dua lagu tambahan untuk versi Deluxe termasuk lagu hit Crush ft Usher.

Tahniah sekali lagi buat Yuna. Teruskan lagi usaha anda untuk lebih berjaya!

Sumber Berita : Astro Awani

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to Album “Chapters” Yuna Antara 10 Album R&B Terbaik 2016 Dipilih Oleh Pengkritik Billboard

  1. Anonymous says:

    mengarut je dia ni,lagu dia satu je yg popular kat msia,lepas tu mengarut ngarut jadinya.konon nak jadi macam black negro man, jauh dah terpesong budak yuna ni.

    0

    57
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Haha. Terjual ke album ko nok? Billboard ni bukannya music critics yg boleh caye pun. Mengarut je. Skali bayar terus dapat anugerah.

      Kes terbaru MAdonna sebagai Woman of the year. Sejak bila plak tahun 2016 ni tahun Madonna. Sekian

      1

      29
    • Pengkaji Manusia says:

      Haiii byk je yg hati hitam. Aku pun x minat yuna secara individu tapi lagu dia Crush feat. Usher tu mmg lunak. Org mlysia ni x reti nk appreciate talent ke. X kan kau nk paksa org amerika minat penyanyi yg kau suka contohnya Siti atau pun AydaJebat. Lg pun usaha Yuna bkn sedikit. Maybe byk sacrifice dia utk capai cita2 dia. Kalo di mlysia dia x akan dihargai sebagaimana org luar negara appreciate bakat walaupun artis luar negara yg berjaya byk yg x hensem atau x berapa jelita atau berjln atas air.

      55

      0
      • lol says:

        tgk kat Youtube, mcmana Peminat luar hargai Yuna ..xsangka pulak org kita sendiri kutuk penyanyi yang berusaha untuk letak kerjaya n nama malaysia tahap international

        24

        0
    • minah jambu says:

      patut kite manusia beri kan okongan ngan pada yuna pasal dia Malaysian telah Berjaya kt America sana tu orang yg dh berpuloh2 taon nyanyi pon belom sampai ke tahab yuna lagi gi America..ramai penyanyi2 yg dh berpuloh taon nyanyi at last simpan jangot..bis jadi anak seni untok happe? jangan nak jadi anak seni hangat2 taik ayam ajeeee jadi lah anak seni yg Berjaya kate orang sampai ke manara gading lah gitu..ni asal anak melayu Berjaya kt negeri orang aje kutok ! asal anak melayu Berjaya kt negeri orang aje kutok ! kentot nanti baru tau eh huh !!

      24

      0
    • lol says:

      nampak sgt x ikut perkembangan..gi check la sendiri, yuna punya tour kat US, ko simpan je komen dengki..mmg xde benda baik kuar dari mulut,better tutup mulut tuh n muhasabah diri!!

      congrat Yuna!! As peminat n RAKYAT MALAYSIA, saya bangga dengan anda!!!

      18

      0
    • m says:

      satu aje lagu dia kat malaysia laku? tolonglah keluar dari bawah tempurung. dan ko yg ckp album dia tak laku, dah ko tak beli tak semestinya orang lain tak beli. cuba ko tgk balik konsert tour dia around US, org hargai talent dia, ramai je peminat dia. album Chapters jd pilihan pengkritik Billboard? becoz she deserve it.
      to all haters, jangan bongok sgt boleh tak?

      9

      1
    • Makhluk Tuhan says:

      Malayan yg penuh dengan hasad dengki dan busuk hati….. Tak sangka Orang islam lebih buruk dan busuk hati nya daripada Orang Bukan Islam….. No wonder lah….

      3

      0
  2. human says:

    Mna ko tau dlman dia,ko tgk figure je,jgn putuskn sesorg itu slagi belum mnutup mata,mlain urg tu hatinya busuk je dlm hatinya n mulutnya mnhina urg jer nntih2 yg d hina ni muka je mata bzikir btasbih

    8

    0
  3. Seri says:

    Congrat Yuna, album dia mmg best very relaxing. Dengar pepagi otw g opis mmg best. Jln jauh kurang sesuai sbb slow je temponya.

    13

    0
  4. jijah says:

    caya lah yuna. terbaikk

    11

    0
  5. nero says:

    ayda jebat..anda bila lagi?

    3

    0
    • Anonymous says:

      Ayda jebah hanya layak anugerah sampah aje contoh nya anugerah melodi anugerah hauk era fm n etc. wakakaka.
      Ni kang jap g dtg bbnu fans tegar si jebah kecam haku. X senang duduk dia org hina jebah dia kikiki

      24

      3
  6. Kudos says:

    Bangga dengan kejayaan yg xmembawa positive to ummah…nyampah aku si yuna ni

    1

    26
    • LL says:

      This is why some malays can never go far in life. Yuna is putting Msia on the map tapi first thing org yg agak cetek pemikiran buat is kutuk dia. Nampak sgt keperibadian sebenar mcm mana. Dengki kuat nak mengutuk orang tapi cover line ngn agama. Tetiba kau bangkit pasal ummah plak. Kau sedar tak kau comment tu kat blog hiburan? Cetek nahh otak

      34

      -1
    • takbajetsucisangatlaye says:

      ummah mana hang sebut ni kudos oii..ni blog hiburan..hang kalau nk ckp pasal agama better hang g masjid, tempat2 berilmiah..x perlu la nak jadi orang maksiat cam kami ni baca blog hiburan..bajet suci sangat tp dok bertenggek kt blog hiburan gak..opss

      14

      0
  7. Mumia says:

    Negative to u but positive to others and u being such a negative person. The voice of envy
    …..hehe..
    Congratulations Yuna!
    P/s: ada ke white negro man? Unless dia albino. Nk tulis jgn ikut emosi. Berlagak mcm prof serba tahu. Kan dah meraban..malu kan?

    20

    0
  8. Masmona says:

    Smp skrg x minat yuna…x minat cara dia nyanyi…tp xlah rasa nak kutuk dia…

    3

    1
  9. sherry says:

    melayu.asyik mengutuk tak sudah.sebab tu tak maju, setakat jadi keyboard warrior sahaja.orang berjaya kena kutuk.tak berjaya pun kutuk.ada je la yang tak puas hati.cuba la buka minda tu sikit.jangan asyik dengki je.

    18

    0
  10. Nuna says:

    Yuna… you’ve made us proud. Malaysia memang tak reti nak appreciate talent. No wonder we keep suffering from brain draun. Ini bukan lagi masalah pemimpinnya saja malahan masalah rakyat especially dlm kalangan bangsa Melayu yang berhati busuk dan berfikiran jumud.

    16

    0
  11. aku pilih no. 1 says:

    mana yg hampa nk?
    1- org kenal Malaysia sebab Yuna.
    2- org kenal Malaysia sebab N***b.

    11

    0
  12. anon says:

    meroyan tokti heheheh

    3

    0
  13. Puan Maneh says:

    Aritu berpeluk dgn usher..ni korang dah tgk yuna berpeluk n kene kiss pipi dgn mamat negro yg terbaru..

    1

    3
    • lol says:

      check situasi tu sblm ckp…lelaki tuh yg try cium yuna 2 kali, sbab apa?itu budaya diorg..n yuna cuba elakkan ..u can see how she tried to avoid it!! x abis2 nak cari salag org…perfect sgt ke u ni as manusia??

      0

      2
      • Sari Kata says:

        Yelah budaya deorg…Dok negeri mane pon lah bawa budaya sendiri..

        1

        0
      • Boooooo says:

        Mizz Nina sblm berhijab pon xde kes mcm ni..Bagus lg Mizz Nina..pandai martabatkan budaya dan agama..

        1

        1
        • Anonymous says:

          bagusla…dulu mizz nina lagi seksi dari yuna pun blh berubah…inshaAllah yuna pun sama blh berubah esok2…x perlu la nak bandingkan org tu dgn org ni berdasarkan siapa dia hari ini…esok2 in future kita tak tahu…

          1

          0
  14. EiD says:

    Yuna ni penyanyi yg sgt2 humble personally.. Dy mmg layak diiktiraf kt luar negara sna.. tgk la usaha yuna yg x pernah putus asa. Selain dr tu, apa yg aku respect dgn yuna ni is dy bole compose n tulis lagu sndri.. she’s a true musician.. bukan setakat mmpu menyanyi jek.. she’s a got that pure talent.. n lg satu bukan sng ye penyanyi asia mcm yuna ni nk cipta nama kt US. Yuna ni kira da bjaya.. sbb dy ada fanbased kt US, dan juga Europe. Tgk la concert2 dy kt sna always sold out..

    0

    0