Written by AbangNara | January 13th, 2015

Felixia Yeap satu ketika dahulu merupakan seorang model yang boleh tahan juga seksinya. Pasti ketika zaman tersebut, ramai lelaki yang cuba mengambil kesempatan ke atas dirinya. Itu perkara biasa untuk mereka yang berkecimpung di dalam dunia permodelan. Menariknya, Felixia Yeap memaklumkan yang dia memang tidak gemar disentuh lelaki sejak dari dulu lagi.  Malah Felixia juga pernah menegur lelaki-lelaki yang cuba mengambil kesempatan kepadanya.

felixia yeap

Menulis menerusi laman Facebooknya, kata-kata yang dikeluarkan oleh Felixia Yeap tentang kontroversi artis Kpop dan gadis Melayu bertudung memang menarik untuk dijadikan tatapan bersama. Tulis Felixia:-

felixia yeap

Isu ini nampaknya sudah berlarutan apabila JAWI khabarnya akan memanggil gadis-gadis tersebut untuk siasatan lanjut. Hmmmmm. Entahlah kalau pada pendapat Abang Nara tak payahlah nak siasat apa bagai. Mak bapak diorang rasanya dah bagi nasihat secukupnya. Kalau siasat pun nak buat apa? Nak penjarakan diorang? Nak denda? Banyak lagi kerja lain yang lebih berfaedah yang harus dilakukan oleh badan-badan agama ini. Itu pendapat Abang Naralah. Apa pula pendapat anda?

P.S: Makan percuma di restoran ini jika anda kacak/jelita

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Alangkah Bagus Kalau Adik-Adik Bertudung Itu Say ‘No’ Kat Artis Kpop Itu – Felixia Yeap

  1. mak jemah says:

    agreed. dah2 cukup hentam dorang, dorang berhak belajar dari kesilapan.. kite doakan yang terbaik.
    bagus kalau ditegur perkara yang salah dapat juga pahala, tapi jangan teguran tu menjadi dosa sebab kite selitkan perkara seperti cemuhan, menghukum, makian dll.
    siapalah kita sampai nak menghukum seseorang.

    0

    0
    • Peminat KPop Stim Kena Gesel says:

      …kenapa ifa radziah boleh terlepas?

      0

      0
      • Uztezah Partime says:

        Salah masyarakat di Msia sendiri kerana menggesa pengunna tudung ke atas anak2 muda tapi tidak menggesa kesempurnaan iman terlebih dahulu sebelum bertudung. Kerana artis K Pop sanggup kena raba..memang ko bodoh lah.

        0

        0
        • Kiah Kongo says:

          Yg paling x tahan tengok pompuan bertudong tapi pakai seluar jeans ketat sehingga nampak luruh jubur berbuak-buak. Euwww, please la..geli Kiah.

          0

          0
        • Chef Wan Jr says:

          i pernah pergi kedai, perempuan jaga cashier tu bertudung. lepas i bayar bukan setakat senyum, cakap terima kasih..hi..assalamuailkum pun tidak. how dare she kan uolss? I feel like slapping her kuat kuat. please la korang pesan2 kat minah2 tudung ni. jadilah contoh terbaik dan bawa nama/imej islam supaya segar dan cold mata bila non-moslem tengok. very the rudeness gitu wak….

          0

          0
        • anon says:

          Nak salahkan siapa??? Mak bapak lah yg bertanggungjawab mendidik anak2… Tulah wat bende2 tu biar berpada2, suka kpop pun berpada2lah. Jgn over sngt…

          0

          0
      • zuanzuan says:

        maybe lah, sbb ifa radziah boleh lepas ada 3 sbb. 1. sebab dia itu artis @ pelakon, atas dasar kerja @ profesional, kalau tak susah lah producer nak cari artis yg boleh lakonkan aksi2 jalang2 kalau tak de artis spt ifa.. 2. sebab masa itu ifa tak pakai @ mengenakan tudung macam yg minah2 tue. 3. sebab ifa artis under tv3 brand, so agak susah cikit nak tegur.

        saya tak sokong sape2.

        0

        0
      • kiah propa says:

        Hahahahahahahaha lawak la statement kau!

        Ifa raziah heroin tua sebab 2 la artis tua macam rosyam nor je yg hentam dia ni adik2 lagi tengah stim bila kena peluk dengan artis k-pop muka comel2 belaka
        tu pun sebab operate muka cuba kalau diorang xda operate muka conform la xda peminat nak datang!

        Aku tengok pun loya rasa macam nak penampar je perempuan2 gatal nih buat malu kaum jer apa la yg agung sangat pasal k pop ni bahasa pun xpaham apa yg korang terkinja2 sangat kat atas pentas 2 heran betul aku…

        0

        0
    • Anonymous says:

      pompuan bertudung mmg ramai yg jakun (lepas ni ramai yg thumbdown, padahal aku ckp ramai bkn semua, hahaha), mcm xpenah nampak jantan, belum lagi tgk akak2 bertudung cium anuar zain kat minggu setiausaha semua. memualkan. bila nak abis cerita ni haaa??

      0

      0
      • Ronney Berterus Terang says:

        perempuan2 bertudung ni sebenarnya ramai yg gatal cipet.
        mengaku je lah. x payah nak salahkan muzik k pop pelbagai. cipet gatal merenyam…

        0

        0
        • ngeee says:

          Kah..kah..kah…

          0

          0
        • hotakbkau says:

          Hotak kau…kau ingat semua perempuan bertudung cmtu?? Pakai otak la..jangan disebabkan orng lain buat salah perempuan yg lain baik2 muslimah pakai tudung pon ko nak judge..noob -.-

          0

          0
    • adeiiiyyaaii says:

      INILAH YG TERJADI JIKA LEBIH BANYAK MASA DIAMBIL UNTUK BELAJAR LILIT2 TUDUNG DAN MEKAP TEBAL MATA ALA2 ARAB DEPAN YOUTUBE(KONONNYA NAK JADI MUSLIMAH YANG MENAWAN LELAKI DI LUAR SANA) DARIPADA HABISKAN MASA DENGAR CERAMAH AGAMA HAHAHAHAHA….DUNIAAA…BILA MANUSIA MELAKUKAN SESUATU BUKAN KERANA ALLAH..sapa makan cili terasa pedas..

      0

      0
    • Anonymous says:

      abg nara x try tanya komen kak j budak cacing krawit tu ke? hahaha..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Anon siapa tu ? Hihihi … cacing kerawit? Kelakarnya.
        Tak apalah as long bukan cacing pita.

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      eeeeeeeeee macm pontianak muka u Flexia yeap ! u kalau senyum macm gitu kt bawah pokok malam2 mesti semua orang lari cabottttttttttttttttttttttttt !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        hai cemburu ke kat flexia. ni tak ada kena mengena dgn dia. semua ni tentang hal kpop dgn bdk pompuan tu… nak tanya kita ni cantik sgt ke nak mengata org

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      minah tudong semua nye mengarot !!! atas tutop bawah bukak huh !!

      0

      0
      • =+ says:

        ni statement bodoh. bagi wanita Islam yang telah cukup umur bertudung itu wajib. yg mengarut itu character individu. jadi perlu perbaiki perangai, perlu faham bahawa aurat itu lebih luas maknanya, termasuklah perlakuan, percakapan, etc..bukan semata2 menutup rambut. kalau niat kamu utk memesongkan dan ingin menjauhkan umat Islam dr ajaran agama Islam, sy percaya ramai pembaca Islam disini lebih bijak dr yg kamu sangka..jadi tolong fikir dgn lebih bijak ye & jgn suka menyebarkan kebodohan diri kamu..sekian.

        0

        0
  2. saja nak cakap says:

    aku tgok video hugging tu pun aku hairan mcm mna minah2 tu boleh rela jer terima semua aksi tu siap lompat2 lagi..yg pakai spek tu pula dah kena kiss siap peluk erat lagi lentok kat bahu mamat tak mandi tu aishhh…kalau anak aku mcm tu..aku dah rotan kurung seminggu kat bilik dia pastu hantar pegi skolah agama jer..dpd aku yg dapat dosa..satu Malaysia dah tgok tayangan tu..dosa free2 kat mak bapak dia…wat malu org melayu jer..kat sini kita boleh tgok betapa ramainya wanita yang masih memurahkan diri mereka..tudung bukan lagi satu batasan utk seseorang jaga maruahnya…shame on you girls..please la..woman nowadays..(menghayal panjang….)

    0

    0
  3. hurmm says:

    Imagine, bila artis kpop tu try nak sentuh then the girls say “NO”, mesti mereka akan dihormati dan dipuji sekarang ni. Its ok, lepas ni belajar dari kesilapan. Bukan kat artis je, semua yg bukan muhrim dengan kita pun kita say “NO” jugak k? InsyaAllah..

    0

    0
  4. mami jemah says:

    Good people sometimes make bad choices. It doesn’t mean they’re bad people, it means they’re human. -naar

    0

    0
  5. myms says:

    ala felixia x rela disentuh dlm Drama ” Nikah Kita Bercinta ” bukan main peluk2… lagi ckp x serupa bikin lah ….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masa tu kan dia blom msuk Islam lg

      0

      0
      • aku says says:

        tp dlm statement dia tu dia kata, sejak dia jadi model seksi lg dia tak suka dipeluk dan disentuh lelaki.. cer baca. cer baca..

        0

        0
    • Anonymous says:

      mustahil jubo ko x pnah kena palu felixia..bru je masuk islam,nk tnjuk bagus.,drama ko tu apa hal bodoh?

      0

      0
      • ---aptb--- says:

        kasarnya bahasa..kalau kamu biasa buat benda2 yg kamu tulis, jgn sama levelkan org lain dgn kamu..dia mungkin seksi dan non-muslim dahulu, tak semestinya dia buat benda2 mcm tu..tapi kalau kamu biasa buat benda2 mcm tu, kamu simpan diam2 sudah la…tapi kalau kamu Islam, sy nasihatkan supaya bertaubat..

        0

        0
    • nora says:

      ha ah..bru nak mention.baru ja tgk nikah kita bercinta..dia pgg ja tangan laki tu..nama apa eh lupa plak. dok suspen jugak tgk dia nak pgg ke idok,sekali dia pgg.adoiyai. jgn jadi ketam ya ahkak..nasihat utk diri saya jugak.sama-sama kita beringat.non-muslim akan respect bila kita refuse nak hand shake or apa2 asalkan cara kira betul

      0

      0
  6. Anonymous says:

    bang nara oii…wanita ni ade name islam..perlu ke tulis name felixia yeap…

    0

    0
  7. linda says:

    suka komen raisyyah.. sangat mendalam.

    0

    0
  8. suri says:

    Bertudung lilit rapi tapi kenapa pakai Tshirt or short sleeve blouse ya.. tu aurat mana yg nak di tutup. Tak faham lah

    0

    0
  9. wanita_biasa says:

    Saye setuju dengan kata2 Raisyyah …

    My ex boss dulu pun foreigner. First time dtg M’sia and obviously dia mmg x familiar dgn local culture.
    For them, hugging and kissing tu perkara biasa… Not a big deal.
    Tapi bila dia cakap nak hugs & kisses kitorang when his last day, we say “NO” and he do really respect our decision.

    Dalam kes ni, just stop blaming others and start to muhasabah diri sendiri. Minat – minat jugak, tapi kena ingat, jangan terlalu obses sampai lupa pegangan agama & adat.

    As for me, if you have faith, always remember Allah s.w.t is knowing everything.

    0

    0
  10. choiii! says:

    sbb budak2 perempuan tu semua BANGANG ABADI…kalau diorang tak bangang, takde la diorang suka k-pop on the first place..yg minat K-pop kan semua species poyo..muka pondan @ muka separuh siap pun budak2 ni minat..tak faham aku..species poyo & bangang abadi..aptb!

    0

    0
  11. akula says:

    BEBULU MATA AKU TENGOK POMPUAN NI..PERASAN SUCI PERASAN BAGUS…HAPTUIIIH….

    0

    0
  12. Nisha says:

    Hi abang nara, saya lihat isu ini semakin hari semakin mendapat perhatian meluas. Tidak la saya kata isu ini tidak berat, tetapi kita sebagai society perlu lihat dari semua aspek. Gadis gadis ini dipanggil JAWI, akan tetapi pelakon di dalam filem, drama tidak LANGSUNG dipanggil walhal aksi mereka jauh lebih teruk dari mereka. Sampai kan ada aksi di atas katil dimana lelakinya tidak berbaju. Wajar ke pihak JAWI ingin memanggil mereka hanya kerna benda ini menjadi bualan? Mereka mahu buktikan apa? Mahu buktikan yang mereka concern? Atau hanya mahu puaskan hati society semata mata? Kalau benar mereka ingin memanggil gadis berkenaan atas sebab mahu mempertahankan agama kita sendiri, haruslah mereka bertindak mentarbiah pelakon pelakon yang menayangkan aksi yang lebih teruk dari mereka dulu. Pendapat saya, jikalau Jawi memanggil mereka, itu hanyalah kerana mereka berpura pura menjalankan tugas. Sedangkan sepatutnya pelakon yg lain perlu dipanggil juga.

    0

    0
    • Ika says:

      saya setuju dengan komen saudari. Jabatan agama ni kadang2 amik tindakan bila ada orang report je sebenarnya.

      0

      0
    • Saya Berdosa says:

      Agree…pd sy, rasanya warning pun dah cukup. Memanglah isu ni isu besar tapi rasa-rasanya kat luar sana, ramai kot gadis bertudung yang bagi lelaki sentuh. Tapi, apa-apa hal pun, bagilah nasihat or kaunseling, jgn.lah hentam…hari ni Allah uji mak n ayah dia.. bukan senang nak men’soleh dan men’solehah’ kan anak…anak-anak kita, kita tak tahu lagi macamana..

      0

      0
  13. Bang Mat Misai says:

    Masa Felixia jadi model dulu…kaum lelaki tak pegang Felixia tapi pegang benda lain sambil renung poster seksi Felixia tonggek sana sini dalam bilik tau…!

    0

    0
  14. kopoklekor says:

    Dah nama pun adik adik, actually aku rasa diorang yang tergedik ni budak lagi. walaupun depa pakai tudung tapi bila jumpa artis depa rasa macam starstruck la. ya la depan duk simpan gambar buat walpaper bagai asyik tengok kat tv ja tentulah starstruck.

    yang komen macam depa ustaz tu pulak cakap berdegah degah macam depa tak penah buat salah padahal dengan awek/bf peluk cium juga,
    lagi satu kalau nak ikutkan fauziah nawi ka, wan maimunah ka yang berlakon kat cekerama bagai tu berpelukan sekuat kuatnya dengan artis lelaki yang berlakon sbg anak. mata kasar tengok macam mak ngn anak, tapi hakikatnya depa juga bukan muhrim, tapi masyarakat dok lagi mengata pasal NAK juga tunjuk yang depa alim

    aku bukan nak menangkan budak budak starstruck ni tapi sebagai manusia kita semua PERNAH ALPA dan PERNAH BUAT salah dan dosa, apa yang ditunjukkan adalah yang terbaik untuk dibuat iktibar korang yang tengok video tu jadikan la tauladan. nampak macam yang mengutuk tu baik pasal gambar depa tak keluar video. Tuhan bagi pengajaran melalui kesalahan depa , korang terima ja tak payah jari tu duk kalut sangat nak mengata dan mengutuk. PEACE!

    0

    0
    • Anon says:

      Betoi tu. Allah dok katup aib depa, depa xtau. Silap haribulan depa pulak jd viral satu Malaya kutuk depa baru depa tau.

      0

      0
  15. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    sebenarnya tak ada apa-apa kontroversi pun..

    apa yang korang duk kutuk hina budak2 tu..

    ini hanya antara seorang budak yg baru nak kenal dunia bertemu bintang kesayangannya… excited dan ia sekadar pelukan, and a light kiss..

    bukannya dia pi pakai bikini (mcm model majalah playboy – hellooo Felhelxi-a) tayang badan kat si KPOP tu..

    they were (both the artist n the fans) on full dress and safe enough to be really close. I don’t see whats the fuss in here…?

    naya la budak pompuan tu duk kena kutuk just cos something so decent like this.. grow up, people…

    korang buat kontroversi mcm ayam kampong seolah they were pucker up with lustful kiss, devilish act, having intercourse.. gee….

    0

    0
  16. bla bla says:

    Nak tanye, ex playboy model felixia yeap ni masih virgin ke?

    0

    0
    • amboii says:

      entah lah, selalu syok suci je nii

      0

      0
    • Pemerhati says:

      Soal dia masih virgin atau tak sila tolak tepi sebab masa tu dia belum memeluk islam…Adakah hanya yg virgin sahaja boleh memeluk islam? Patutnya kita rsa bersyukur yg dia non muslim telah masuk islam…jgn pandang masa lampau seseorang tu tambahan lgi dia non muslim…cuba bgi kata2 semangat dan bukan kata2 cacian/hinaan…kadang2 org yg baru peluk islam lebih baik dri kita yg telah lama islam…Ingat saudara hidayah Allah Taala xkira bila masa dan siapa pun org tersebut…

      0

      0
  17. perasan baik says:

    sori yer, saya sebenarnya x suka sgt tgk instagram felixia ni. kdg2 mcm perasan bagus dan menunjuk2 diri tu baik sgt. Diam2 sudah lah. Maaf ye pendapat je

    0

    0
    • Pemerhati says:

      Kenapa perlu berdiam diri pula sedang benda yg salah memang patut ditegur…Tidak perlu kita memandang siap yg menegur sbb apa yg ditegur adalah untuk kebaikan…

      0

      0
      • perasan baik says:

        kalau dah sepanjang masa nak tunjuk baik pun org menyampah gak. Yang awak ni menyibuk kenapa dah org nak beri pendapat sukati org lah.

        0

        0
  18. lalala says:

    if only tak bertudung, agak2 sama tak tindakan yang dikenakan? come on.. bertudung tu wajib. disebalik character orang yang bertudung tu kita tak tahu. lepas ni judge abes belaka orang pakai tudung ni dop molep peel

    0

    0
  19. Menyampah says:

    Excuse me ye cik ‘Rara’
    Tak payah lah nak komen komen pasal orang lain. Jaga lah diri awak dulu
    Nama awak dah seelok elok nama, tiba tiba dipanggil Rara pula.
    Buat apa dulu sampai nak masuk Apa Kata Malaysia untuk umumkan nama
    kalau sekarang ni nama yang dalam maksudnya hanyalah tinggal Rara.
    Cermin diri dulu.

    0

    0
  20. anon says:

    Org bagi komen dia pun nak komen jugak, nak tunjuk baik. Dia kata wlpn dulu dia berimej seksi tapi tak bagi org sentuh…..hmm….tak sentuh tapi mcm bertelanjang pakai pakaian dalam. Lagi teruk…

    0

    0
  21. Saya Berdosa says:

    Erm…, rasanya warning pun dah cukup. Memanglah isu ni isu besar tapi rasa-rasanya kat luar sana, ramai kot gadis bertudung yang bagi lelaki sentuh. Tapi, apa-apa hal pun, bagilah nasihat or kaunseling, jgn.lah hentam…hari ni Allah uji mak n ayah dia.. bukan senang nak men’soleh dan men’solehah’ kan anak…anak-anak kita, kita tak tahu lagi macamana..

    0

    0
  22. Yang says:

    With all due respect, I condone the acts of this young lady “The girl hugged and kissed by her K-POP icon”.

    Why?
    1. They are her idol. She sees them once in a life time. To you lovely ladies out there, if George Clooney, Adam Levine, Ryan Gosling or Johnny Depp wanted to hug and kiss you, would you think twice?
    2. Women, similar to men have feelings and desires to be caressed and touched. Just because it is done in public and she’d “Bertudung”, this draws attention. Wouldn’t you think this is unfair to her? How many of us have Malay friends and family members clubbin, drinkin, dancin the night away in Zouk, Capricorn, Changkat, Publika?
    3. Only she was hugged and kissed. Speaking on human rights, your’s, mine or Felicia Yeap’s opinion have no, will not and should not have any implications on her. This includes the religious body. A human being decides for herself which religion and how they want to practice it. There is no statute that advises the council of men to impose humanistic laws on an individual’s right.

    I reckoned the fact that I’m not Muslim. I’m observing this as a non-Muslim. However I have both very merry friendships with Muslim Malays and Middle Easterners, both rich and poor, powerful and not, popular and not.

    Why don’t we just mind our own business? Cherio!

    Yang

    0

    0
  23. dikcik says:

    ni semua poyo….warning dah laaa utk budak2 tu….derang masih ada masa depan utk berubah….rasanya banyak lagi hal lain JAWI bleh amk port lebih….

    0

    0
  24. para para sakura says:

    Tumpang tanya. betul ke otak manusia lebih kecil daripada otak burung unta?

    0

    0