Written by AbangNara | June 10th, 2017

Sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah buat Julia Perez atau nama sebenarnya Yulia Rachmawati yang telah pun meninggal dunia hari ini. Pemergian Jupe ini adalah selepas 3 tahun bertarung melawan kanser servik yang melanda dirinya. Semoga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.
julia perez meninggal dunia

Berita sedih ini telah pun disampaikan oleh adik Julia Perez sendiri menerusi akaun Instagramnya. Tuli adik Jupe:-

Innalilahiwainailahirojiun telah berpulang kakak kami tercinta Julia Perez. Minta doanya ya semua, terima kasih semua atas sokongan selama ini. I Love You Yuli.

jupe meninggal dunia

Sekali lagi, sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah dan doakan agar roh Julia Perez ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al Fatihah.

73 responses to (AL-FATIHAH)Julia Perez Meninggal Dunia Akibat Kanser

  1. trone says:

    mampuih dah indon nie yea? alfatehah

    0

    94
    • Andy says:

      ish ko ni x elok cakap cam tu. Esok lusa turn kita plak.

      32

      0
      • trone says:

        ok..:(

        2

        2
      • iq says:

        pic dr ig adik dia tak censored, tp kat akhbar malaysia dahh censored……Nara pls censored aurat si mati, aurat kot ko tunjukkkk, even b4 this dia dah berhijab,
        pls sensitive sikit, bulan puasa kot.

        36

        0
      • from thetrue story says:

        ni blog gosip artis Malaysia.. pehal pulak cerita indon yg kutuk Malaysia ni ??? kalau nak buat cerita… buat cerita gosip seluruh dunia. 

        1

        3
        • Anonymous says:

          dia ni masa hidup x ingat dunia kutuk negara kita … tergiang2 lagi dia ni kutuk negara kita. abang nara x payah update lah pasal indon ni….menyampah

          6

          3
        • trone says:

          tu yg aku nak sampaikan…elok lah MAMPOS pun INDON SEKOR NI

          0

          8
    • bersangkabaik says:

      die meninggal di bulan puasa. Org yg meninggal di bulan puasa, insya Allah, terlepas dari seksa kubur. Kau tu blum tentu terlepas. Jadi jgn kurang ajar.

      37

      3
      • trone2 says:

        kepala hotak kau……sape ajar mati bulan ramadan terlepas seksa kubur bodoh??

        15

        2
        • Anonymous says:

          Setahu aku la kalo bulan ramadhan tiada seksa kubur tp abis je ramadhan mcm tu la.. Apapun semua bergantung pada amalan kita semasa di dunia.. Xdelah mati bln pose tp atas dunia jahat terus telepas azab kubur.. Mmg xde

          33

          0
        • Sisturnina says:

          Betul tu..takde Hadith sahih pun pasal ni.entah datang mana pasal org yg mati bulan puasa ni mulia tak dihisab. nabi pun tak mati bulan puasakan.

          4

          0
      • melayu bangang bidaah says:

        lahai otak melayu palat..

        0

        0
      • Kedondong says:

        Jiran aku cina kapir baru meninggal 3 hari lepas…khemah kuning dia dok ada lagi.kira dia pun terlepas seksa kubur kw apa?

        3

        1
    • iq says:

      pic dr ig adik dia tak censored, tp kat akhbar malaysia dahh censored……Nara pls censored aurat si mati, aurat kot ko tunjukkkk, even b4 this dia dah berhijab,
      pls sensitive sikit, bulan puasa kot.

      5

      0
    • yg bengkek kt si trone says:

      trone..ape malh ko ni..bahasa ko ni..agk2 la..x suka dia xpe..nanti kalau ko plak yg dicabut nyawa bila da smp waktu..org lain pun ckp…”si budak bergelar trone yg dulu komen da mampuih si indon ni da sama mampuih gak..waktu tu al fatihah pun belum tentu muslim lain nk sedekah kt ko..

      4

      0
      • Sakura says:

        malaysian x payah nak baik hati sgt lah… indon ni masa hidup jahat nk mampos kutuk negara kita.. tiada maaf bagimu lah indon

        0

        7
        • Anonymous says:

          Sakura..kenapa jahat sungguh anda ya..buatlah baik dgn orang yg buat jahat dgn kita..nabi kita suruh buat begitu..
          Yg dh pergi doakan ajerlah yg baik2..jgn judge orang kau bukan tuhan..tk faham betul..orang dh meninggal pun nak di jadikan musuh..JAHIL!!!

          15

          0
        • trone says:

          peminat2 di malaysia ni bodoh batak…elok pun indon sial tu mampos…tak perlu nak buka cerita kemamposan dia kat blog malaysia ni nara oiii

          0

          7
      • trone says:

        kau ni mesti INDON pendatang kat malaysia kan…tu yg bodoh mengalahkan INDON…ELOK DIA MAMPOSSSS

        0

        2
    • fiqah ellysha says:

      kau ni memang kurang ajo kan…..orang dan meninggal kau cakap mampuih dah..apalah kau ni sampah masyarakat

      1

      0
  2. Anonymous says:

    Beautifuln

    0

    1
  3. Anissss says:

    Beautifulnara,
    Dari tengahari tadi aqu cari berita ni kat blog BN ni.sebab nak tahu betulkah Julia perez dah meninggal sebab ada seorang kawan yg share cerita ni di facebook before BN update.
    Innalillahi wainnailahirajiun..
    Al-fatihah..
    semoga rohnya ditempatkan dlm golongan orang2 yg beriman.
    yg lain tak usah kutuk,maki mencelah Arwah..
    dia tak dah buat dosa dngan kalian pon.
    dia meninggal dlm bulan yg baik..moga Allah merahmatinya..

    31

    1
  4. No Gossip says:

    Al-fatihah
    Kamuorang
    jangan kutuk2 dia..
    apapun dia saudara seagama juga
    doakan yg baik2 untuk arwah..

    17

    0
    • Anonymous says:

      mati baru nak ingat saudara seagama ????? time hidup sihat saudara seagama ni lah yang dia kutuk. puiihhh

      4

      6
      • Anonymous says:

        Jahatnyer kau!!

        1

        0
      • Mercurious says:

        kita tak tau amalan dier selepas sakit…mana tau bla dier tau dier sakit..dier dah bertaubat..sapa kita nak jatuh hukum dekat dier… mmg la before ni dier kutuk negara kita… tap tu perkara lama…dan mungkin dier dh dapat balasan dier…
        Allah sayang si jupe ni…sbb tu Allah kuar kan dosa2 dier dgn sakit..ingt la sakit tu kan pengahpus dosa2 kecil….

        15

        0
  5. suzy says:

    Innalillahi wainnailahirajiun….al-fatihah moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..

    7

    1
    • Anonymous says:

      kalau dia ni semoga masuk neraka jelah… bawak sekali bra laser ganyang malaysia dia tu sama2 masuk neraka !!!!!

      1

      8
      • Hamba Allah says:

        Astaghfirullah…. saudara, doakan yang baik2 tak boleh ke? perkara yang lepas tak perlulah kau nak marah sangat. Lupakan jelah. bukankah memaafkan orang itu dituntut dalam agama? Kita ni belum tentu pengakhiran kita dalam keadaan baik. Nauzubillahimindzalik. Semoga amal ibadat kita semua diterima Allah.

        7

        0
  6. Merciful servant says:

    Orang tu dah meninggal takyah la upload gambar dia tak tutup aurat tu kt hospital tu. Kesian arwah menanggung beban dosa gambar tu. Aib tu plis nara delete that photo

    4

    0
  7. vroom says:

    coli laser dia siapa dpt?

    6

    5
  8. anon says:

    Minah indon ni bukan ke yg terlebih seksi tu. Sesekali cara dia berpakaian mcm menghina islam je.,Pernah tengok gambar dia kat mekah pakai baju sendat gile hingga menampakkan bentuk dada dia. Minah ni mmg sewel, hmm… …imagine pakai baju mcm tu kat mekah mcm mempersendakan islam
    Menayang2kan sngt asset dia kat org, mati jugak…..anyway alfatihah.

    7

    0
  9. serene says:

    Ingatkan dia ni bukan islam sebab selalu pakai baju yang tersangat seksi, rupa rupanya islam. Tulah dia ingat dia hidup menongkat langit hingga lupa diri bila berpakaian, taksub sangat dgn attention, publisiti murahan….

    5

    2
    • Anonymous says:

      Sudahlah arwh pun dh meninggal..tkyah nk cakap yg buruk2 orang yg dh pergi..nnti orang lain buat macm tu dgn kita jugak..kan bagus ingat yg baik2 ajer..
      Bulan puasa ni masih ada jugak yg belum tahu erti berpuasa..kita bukan tuhan nk jugde sapa2..insaflah

      4

      1
  10. boy says:

    Inalilah.. ini out topic sikit. nama adik ig dia anggitheperez. Kenapa mesti ada perez yerr sedangkan itu surname ex husband kaka dia, yg tak ada kena mengena dgn adik Jupe? Yes I know if org putih kahwin, the wife will have the husband’s surname. So by right her sister shouldn’t change her surname. And satu, if u all pergi kat ig dia, dia tulis ‘Julia Perez’s sister’. Mahu2 jugak ambil popularity kaka dia tu.

    3

    0
    • Lol says:

      Arwah Julia bayar ex laki dia utk guna nama Perez tu secara komersial lepas cerai.
      Xsilap dorg guna nama Perez tu utk food chain restoran JuPe kat indon.
      Biarla dia guna gelaran Julia Perez’s Sister tu, dah memang adik prmpuan dia, doa yg baik2 utk arwah di bulan baik ni.
      Peace.

      4

      0
  11. Anonymous says:

    Arwah dah berhijab sebelum meninggal. Tak usah ungkit ungkit kesilapan masa silam. Sedekahkan alfatihah ya. Moga tuhan ampuni dosa nya

    4

    -1
    • Maya says:

      kenapa nak sedekah alfatihah kpd org yg nk ganyang malaysia…?? baik sedekah kan alfatihah kpd palestin lagi bagus

      7

      1
      • Anonymous says:

        Buat baiklah dgn orang yg berbuat jahat dgn kita..nabi suruh..masyaallah..mengucap aku baca komen kau..ingat hari kita pasti akan dtg juga..kita pun bukan baik sangat..ingatlah..biar Allah saja yg menghakimi dan bukan tugas kita..

        9

        2
        • Anonymous says:

          Aik cakap baik2 pun ada yg dislike..mentaliti kebanyakan orang malaysia tk beradap suka buat dosa walupun pada bukan ramadan…
          Sia2 saja menahan lapar dan dahaga.

          3

          1
  12. Anonymous says:

    Alfatihah

    2

    0
  13. rina says:

    Alfatihah

    1

    0
  14. Anonymous says:

    ader aku kesah pasal indon ni ?
    dah x ada artis malaysia ke kau nak buat nara ?

    5

    2
    • mak hang says:

      Zed zaidi nombor 2…ntah ape2

      0

      2
      • Anonymous says:

        x abis2 dgn zed zaidi kau… kau tahu ker kenapa orang x suka minah indon ni ???? minah indon ni memang benci malaysia … so jgn salahkan sesiapa kalau ada bad komen kat sini

        0

        0
        • mak hang says:

          Pakai otak bila nk komen..org dh mati pn ko nk dendam sgt nape..ramai lg kot yg xsuka malaysia ni tp nape ko attack org yg dh mati..xde guna do…

          2

          1
  15. benci indog says:

    dah mampus ke ??? masa hidup perangai macam firaun duk kutuk2 negara aku…dasar indog.

    3

    3
  16. Anonymous says:

    Jahatnya la korang ni kan? Malu baca comment mlayu2 kt sini

    4

    1
  17. suster ngesot says:

    Org tu dh meninggal pn masih nk kutuk..xde perasaan kesian ke…dh kne btg idong sndri bru ade akal…cabai punnye org

    6

    0
  18. Anonymous says:

    Arwah kutuk/ ganyang malaysia ape jerr.. betul or fitnah ni.. tak baik.. da xde da..

    1

    0
  19. eee buruknya perangai, org dh meninggal pun masih nak berdendam. benci sekalipun jgn sampai ckp yang x baik lagi2 pada yg dh xde. istighfar banyak2 pls.

    3

    0
  20. Ex-Amnet Forumer says:

    Pergi youtube cari lagu ‘Belah duren’ nyanyian julia perez

    0

    0
  21. milah says:

    org yg mengata ni, tau x org tu dah meninggal? ko nak mntk maaf dgn sapa ek dosa mengata ko ni?

    0

    1
  22. trone says:

    buat pe korang nak gaduh2…elok dia mampos pun indon lahanat tu…

    1

    3
  23. Sedih says:

    Mana laki dia yg jd punca dia kena kanser serviks tu? Smpi meninggal org tu menanggung derita..hmm.lInnalillah…

    2

    1
  24. Anonymous says:

    Hmm….masa sihat lupa diri, pakai bikini & duduk terkangkang, tak habis habis menayang fake boobs dia, mati jugak akhirnya.

    2

    2
  25. burn baby burn says:

    bagus lah dah mampos

    0

    2
  26. suster ngesot says:

    Nak cari kesalahan org yg dh meninggal..korang tu elok sgt ke..tentu arah si jupe tu sempat bertaubat..yg korang nk kutuk dia tu blom tentu lg mati msuk surga..acah2 je…pi cebok mulut dulu bru nk hina org…kesian manusia akhir zaman ni..cetek akal…kne kt adik bradik sndri baru la tau..jgn nmpk kn sgt otak dgn muka tu sama level…

    2

    0
  27. suster ngesot says:

    Sekurang kurang nye si jupe tu duduk trkangkang tayang fake boobs pn xajak mkcik ko..dia buat sorang2..yg ko nk sakit hati sgt nape?..bodo…org tu dh sah2 sempat brtaubat..yg ko tu bila lg…bulan ramadan asik tambah dosa hina org yg da xde…

    2

    1
  28. Anonymous says:

    Coli dia yang nak laser Mata pemain bola sepak Tu Mana? Ada kt muzium ke?

    0

    1
  29. Hamba says:

    Yg dah pergi…tetap pergi..di bawa amalan..ilmu..doa..yg masih hidup..tugas belum habis..jaga mulut..telinga..hati..pk yg baik-baik…insyaallah..yg baik yg akan datang..ingat org atas kebaikan..bukan pd keburukan..Moga pengakhiran kita juga..diingati kebaikan…Al-fatihah..Moga rohnya di cucuri rahmat…Amalan di terima..Hanya DIA yang maha mengetahui…

    2

    0
  30. Anonymous says:

    Al-Fatihah, Semoga ditempatkan Dikalangan orang beriman, diampuan segala dosa masa lalunya.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    sejahat2 dia pun…mne tahu dia adalah ahli syurga nnt…kite mne tahu…Allah saja Yang Maha Mengetahui…siapa kite ni nak nilai dia..mne tahu dia sempat bertaubat sebelum hembuskan nafas terakhir…dan Allah ampun segala dosa2 dia…
    kita ni…kita ni yg belum tentu tahu cmne pengakhiran kite kelak…sempat atau tidak kite bertaubat…tak yah nk ckp besaq sgt noh…

    5

    0
  32. Anonymous says:

    Siapalah kita nak menghakimi manusia. Doakan yang baik-baik dahla. Orang tu dah xda. Kesian dia menanggung sakit selama ni. Tak kena batang hidung, memang mudah nak sumpah seranah orang.

    3

    0

Leave a Comment

Optional