Written by AbangNara | September 7th, 2013

Marilah sama-sama kita menyedekahkan Al-Fatihah kepada pelakon Maimon Mutalib yang telah meninggal dunia hari ini kira-kira jam 2.20 petang. Allahyarhamah meninggal dunia di rumahnya selepas dibenarkan keluar daripada Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).
maimon mutalib meninggal duniaSebelum ini, Maimon Mutalib dimasukkan ke hospital kerana menghidap penyakit kanser payudara. Ketika dikesan pada tahun 2013, kanser payudara tersebut telah pun berada di tahap keempat. Jenazah dijangka akan dikebumikan pada malam ini di kampung halamannya di Kg. Sialang, Tangkak, Johor.

maimon mutalib meninggal dunia

Semoga Allahyarhamah akan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Sama-samalah kita doakan. Al-Fatihah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (AL-FATIHAH)Maimon Mutalib Meninggal Dunia

  1. Anonymous says:

    Al-fatehah…

    1st………

    0

    0
    • ika says:

      Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un..

      respect dgn dia sbb tak pernah meraih simpati menggunakan media..
      semoga dicucuri rahmat

      0

      0
      • Olga Palsu says:

        betul tu,azean irdawaty tu bila lagi??????asyik nak meraih simpati je

        0

        0
        • berlari says:

          Apehal kau ni? Doakan yg baik2 dah la.. Tak baik kau ckp mcm tu.. Hishhh… Ade jgk manusia mcm kau ni olga palsu..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kurang hajar betul si Olga Palsu lahanat ni.

          Mampos tak nak mampos punya budak

          0

          0
        • Anonymous says:

          Olga Palsu baik tak kena sumpah denan orang
          Mudah2an keluarga kalau tak engkau….. Kenalah
          Cancer stage 5 mampos bodoh punya orang

          0

          0
        • sedar diri says:

          terokNYA perangai manusia mcm nie….

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Takziah! rasa mcm baru je lepas tengok drama2 lakonan beliau!
          suka tengok dia bawa watak mak mertua jahat!

          0

          0
        • tak payah lah nak sumpah2 Olga palsu tu. kita manusia yg civilized dan lebih berakal daripada dia. jangan jadi 2 x 5 macam dia.

          al-faithah dan takziah buat keluarga arwagh

          0

          0
        • Olga says:

          WOIIIII OLGA PALSU APE NI KUTUK2 ORG PAKAI NICK AKU NI?????NASIB BAIK KAU LETAK NICK OLGA PALSU,KALAU NICK OLGA ORI HABIS BUSUK NICK AKU HAMPEH BTOL OLGA PALSU NI

          0

          0
        • Mashi says:

          oh my God, kurang ajar nye olga palsu ni. dia da kehabisan duit utk beli ubat, bukan dia abis duit buat berjoli sana sini. so apa salah nye kita bantu dia. haih! teruk benar perangai hang

          0

          0
      • FAKKA says:

        Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau… takziah buat keluarga…

        0

        0
    • Olga says:

      AL FATIHAH,RINDU DENGAN LAKONAN KAK MON,BERBAKAT SANGAT :(

      0

      0
    • SentapSelalu says:

      Al fatihah..semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman.Beliau antara pelakon yg sgt berbakat besar dan antara pelakon yg sy kagum. Hilangnya dia,tiada penganti..

      0

      0
  2. myn says:

    Al-fatihah…. takziah.. Semoga arwah dicucuri rahmat dan diharapkan keluarga redha..

    0

    0
  3. aina says:

    al-fatihah…org tangkak ghupenye…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Takziah kepada keluarga arwah…Alfatihah

    0

    0
  5. puteri says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un..

    0

    0
  6. berlari says:

    Apehal kau ni? Doakan yg baik2 dah la.. Tak baik kau ckp mcm tu.. Hishhh… Ade jgk manusia mcm kau ni olga palsu..

    0

    0
  7. zoe says:

    Takziah,moga2 beliau trgolong dlm kalangan org mukmin,al fatihah…

    0

    0
  8. iris says:

    takziah utk family arwah, kami pasti merindui lakonan mak mon….

    0

    0
  9. emy says:

    Al fatihah..

    0

    0
  10. kak long says:

    Salam takziah untuk keluarga allahyarham, semoga anak2 tabah menghadapinya. Al-fatihah..

    0

    0
  11. Dayana Yusof says:

    Al-Fatihah untuk Arwah… Seorang pelakon yg berbakat besar… Kehilangannya di rasai semua… Somoga d tempatkan dikalangan org2 yg mukmin… amin…

    0

    0
  12. ess says:

    Antara artis yg sy kagumi dari segi mutu lakonan.. membawa karektor perempuan/ibu yg bengis, mak tiri, atau apa shj lakonan, pasti tidak mengecewakan.. kehilangannya buat saya terasa, sbb sakit beliau yg singkat.. Rasenye br keluar melodi ahad lepas.. Al-Fatihah buat Alyarhamah Kak Maimon, semoga dirimu tenang di sana & dicucuri rahmat… AMINNN….

    0

    0
  13. bilaakubercakapkaujanganbiadap says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un…al fatihah…
    takziah buat keluarga aunty maimon…
    antara salah satu pelakon veteran yg sy suka…arwah sangat jaga mutu lakonan…setiap karekter yg arwah bawak sgt menjadi…ingat arwah berlakon jd mak tiri…sy sgt takut pd waktu tu kalau mak sy tiada…takut dpt mak tiri macam dia…huhuhu…dia berlakon sgt superb…hilang lah kita seorg lagi seniwati dalam dunia lakonan…semoga roh mu dirahmati Allah…amin…

    0

    0
  14. Al-Fatihah. Suka lakonan Arwah.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Alfatihah, walaupun lakonan arwah hebat, namun tidak dipandang, tak pernah rasanya dapat award…pasni mesti dapat setelah dah tiada….

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tu la masalah nyeeee bila ada pelakon yg berbakat dn bagos tk nk kasi ape2 award atau ape2 anugerah..skarang orang dia dh tkde baru lah nk merebot2 nk kasi gelaran….tk payahhhhhhhhh lah !!

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        masalahnya berbakat ke makcik nih?

        0

        0
        • Jumbo Gajah Biru says:

          Aku heranlah..ko ni somebody ngan arwah ker?
          Nak kata ko x knl dia tp ko tahu semua psl dia
          Dia dah tiada di muka bumi ini..jgn bercakap buruk pasal arwah..
          amin

          0

          0
  16. Zain Sardin says:

    Semoga rohnya tenang di sana Al-Fatehah, beliau salah seorang pelakon yg sangat berbakat

    0

    0
  17. ganukite says:

    alfatihah…

    0

    0
  18. minah jambu merah biru says:

    minah jambu suka dengan lakonan dia yg bersahaja…dia bagos bermacm2 watak yg dia boleh melakon kn mesti semua akan merindui Nye tapi tuhan lebih menyayangi Nye dia seorang yg tabah …semoga Allah melindungi nye dn tempat kn di dlm golongan orang2 yg di sayangi amin..

    0

    0
  19. SH says:

    Sedihnya..macam terbayang bayang dok tengok lakonan beliau. Tak nampak macam sakit..tabahnya dia membesar anak-anak tanpa suami. Semoga Allah (swt) menempatkan arwah bersama orang-orang yang dikasihiNYa.Amin.

    0

    0
  20. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dia nih yg xbertudong tu kan? dulu ingat lg,kalau ada anugerah2,dia nih mesti dtg bertiga dgn 2 org lagi pelakon tua ganyut xsedar diri…iaitu kismah johar dan sorg lg nama lupa,alah yg berlakon jadi mak heron aziz dlm kl-gangster tuh…

    tiga2 org ni kalau gi anugerah pakai mengalahkan org muda…dh tua buat cara tua, nih tak,rambut rebonding,blonde…isk tak kuasa aku…!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau apsal Dolton. Nama aja da mutad….Ni nak kutok arwah.

      Allah kalau tetima ibadat arwah mana kita tau.

      Kau ingat bertudong confirm eh Allah terima kalau mulut kau mcm mulut
      _u_ka……..

      0

      0
  21. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    kesian kan, dh tau nk mati baru nk pakai tudung…jahil sungguh makcik nih…

    0

    0
    • berlari says:

      Org dah meninggal kau boleh kata mcm tu lagi? Bila kau nak mintak maaf kat arwah? Nak buat gurau agak2 laa.. Jgn la sampai hal org dah meninggal kau ckp mcm tu.. Tak takut mati sebelum mntak maaf ke? Aku doakan kau berubah n berilmu sikit..

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        gurau?kau giler ke apa ayat2 aku tue bergurau?? kau sendiri tau dia xpakai tudung kan? bila dah dok sepital baru terhegeh2 pakai tudoing!!!

        bodoh nk mampus kau nih…xreti bezakan ayat gurau dgn tidak..it’s fact! not jokes!

        0

        0
        • Anonymous says:

          skurang2nya dia sempat bertudung..kita yg dok maki org kutuk org sana sini ni belum tentu smpat bertaubat. tau2 je GEDEGANGGGG mati eksiden. jgn kata nak bertaubat mengucap pun ntah2 tak sempat.

          0

          0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          bertudong pun sbb tau nak mati buat apa..org bertuddung kerana Allah…kerana perintah tuhan bukan pakai tudong sbb dah hnak mati baru nak bertudong…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dolton bibiyana.

          Semoga awak dan kita semua dirahmati tuhan dan syurga lah tempat awak dan kita semua nanti. Amin.

          0

          0
        • Al Balfasi says:

          ok lah Dolton awaklah org yng pling briman sklai di sisi ALLAH SWT….cma saya nak tnya awak apa prkara yg pling Berbisa skali dlam DUNIA nie????jwab sat…??

          0

          0
    • Jumbo Gajah Biru says:

      Dolton..ko pun ape kuranya…melalui kata2 kita boleh describe diri..penerimaan pemakaian tudung bukan kita yg tentukan..itu antara dia dan Allah SWT.
      First time tgk org yg mati kene kutuk..Allah lebih sygkan dia..sekurang2nya dia dah di sisi Allah..kita??

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kita doakan Dolton sakit lebih terok seymor hidup.

        Kalau sekarang dia pakai dia tau nak mati dia tutop semua tinggalkan mata
        dia aja, baik ah dia kira konon.

        Kau Dolton anak2 arwah buat tahlil mintak tolong doakan semoga kau
        dapt sakit kanser mulut.,,….celupah jafi manusia bidoh!!!!

        0

        0
  22. Lynn Usj says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un..al fatihah _amin takziah buat seisi keluarga …

    0

    0
  23. mocik says:

    dolton….ish tak baik cakap mcm tu ke arwah. insyaallah dia ikhlas. insyaallah allah beri keampunan kepada arwah kerana bertahun2 tabah menghadapi sakit barah tu. kita doakan dan ingat yang baik2 krn tu antara dia dengan allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Si Dolton and Olga Palsu sama2 lahanat.

      Mampos tak nak mampos awal2 menyusahkan diri dia
      sendiri mengutok arwah2. Biarkan arwah datang cari kau orang
      biadap n lahabau puny budAk2 . Kau ingat kau banyak baik
      pakai tudong belum sakit pahala ah kono di terima Allah????

      0

      0
      • who cares says:

        aku suspect dia 2 org ni..spesis gile perhatian

        seronok org dok dislike dia pnya statement..siannn

        boooooo!

        btw..alfatihah to arwah aunty maimon…

        0

        0
  24. velvet says:

    Al-fatihah..semoga ditempatkan di golongan orang solehin
    Hilangnya doa seorang ibu, lakonan beliau yg paling aku suka.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ye…..setuju.

      Kita boo sama Dolton the murtad and Olga
      Palsu the keparat. Spesis gile perhatian.

      Aku baru habis bacakan Yasin buat arwah di
      tempatkan orang beriman…..Aminnnn

      Dan mohon Allah saja membalas perbuatan spesis2
      tersebut dan sewaktu denganya……Aminnnn

      0

      0
  25. Anonymous says:

    teringat lakonanan dia dalam filem PENSIL..benar2 berbakat dan lakonan nya menjadi…

    0

    0
  26. anonymous says:

    innalillah hiwainna ilaihi rajiun..been busy for the past few days, tak sempat nak tgk TV even for news @ 8, tak sempat nak baca paper pun..ni baru tahu makcik ni dah meninggal..dan baru tahu nama arwah ni Maimon Binti Mutalib..saya doakan semoga arwah makcik Maimon Binti Hawa ditempatkan dikalangan org2 beriman, insyaAllah. lakonan arwah ni mmg best..arwah berlakon garang pun garang, berlakon kelakar pun kelakar, berlakun biasa2 pun menjadi..arwah ni mmg versatile..berilah watak apa pun, insyaAllah boleh dilakonkan dgn jaya rasanya..now arwah dah meninggal, industry lakonan hilang satu pelakon senior yg bagus..walaupun sekadar watak sampingan/penyokong, namun watak macam ni lah yg menjayakan sesebuah drama atau filem..semoga keluarga arwah bykkan sabar atas kehilangan.
    *pada yg condemn arwah ni, pohon korang belajar agama..kenapalah celupar sgt sampaikan org mati pun nak diaibkan? mcm mana korang nak minta maaf pada arwah ni? beragak2lah bila berkata2..

    0

    0
  27. nurin says:

    Al Fatihah..
    semoga rohnya dicucuri rahmat
    setiap yg hdp psti merasai mati..
    setiap dari kita dh ditentukan ajalnya..

    0

    0
  28. PARI-PARI says:

    Al FATIHAH..Semoga arwah di tempat kan disisi orang yang di kasihi allah…suka dengan watak lakonan nya,,hilangnya tiada pengganti..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    al fatehah…sy suka lakonan beliau..memg menjadi…

    0

    0
  30. cukup kasih sayang says:

    org yg dah mninggal pun bleh ckap mcam tu.xreti btol ak dgn mnusie2 mcm ni!org mcm olga plsu n dolton nih sbenarnya kurg kasih syg.bla dia kuarkan kmen mcm tu bru la org pay attention kt dye pnye kmen kan3??? ksihan kan kt org mcm nie…

    0

    0
  31. irfan says:

    al-fatihah buatnya..semoga rohnya ditempatkan bersama roh yang dijauhkan dari azab neraka..amin..

    0

    0
  32. […] kata, bapak…. kan bapak dah tahu Kak Eda dah meninggal dunia kerana kanser, cuma bapak tidak ingatnya sekarang, kata saya perlahan. Bapak terdiam agak […]

    0

    0