Written by AbangNara | September 17th, 2010

m rajoli meninggal dunia

Al Fatihah kepada M Rajoli yang telah disahkan meninggal dunia akibat kanser otak jam 10.45 malam tadi (17 September 2010). Allahyarham di jadual dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Datuk Keramat, Kuala Lumpur sebelum solat Zuhur, Sabtu.

Marilah kita sedekah Al Fatihah kepada Allahyarham M Rajoli.

bb curve 9300

P.S: Hari ini 18 September 2010 (Sabtu) kat The Curve Damansara anda boleh dapatkan Blackberry Curve 9300 with 3G dengan hanya RM388 di booth Celcom.  Booth Celcom akan dibuka tepat jam 10 pagi sehingga 10 malam dan hanya 150 pembeli terawal sahaja akan mendapat harga yang murah gila nie. Sekiranya anda beli Blackberry Curve 9300 ini esok, anda jugak bakal berpeluang untuk memenangi white Blackberry Bold 9000 or a white Blackberry Bold 9700. Sila serbu booth Celcom pagi ini di luar The Curve Damansara (kat tempat air pancut).

121 responses to Al Fatihah, M Rajoli Sah Meninggal Dunia 10.45 Malam Tadi

  1. Waney says:

    Innalillahiwainnailaihirojiun….

    0
    0
    • Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un

      0
      0
    • Pikachu says:

      Innalillahiwainnailaihirojiun…Takziah untuk keluarga arwah…moga ditempatkan dikalangan para solihin..Rindu sangat lakonan arwah semenjak jarang nampak beliau di kaca TV kebelakangan ni kerana uzur..Al-Fatihah

      0
      0
      • love says:

        alfatihah..semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 beriman.sama2lah kita mengenang jasa dan bakat lakonan beliau…aminn..

        0
        0
    • TakkanMelayuHilangDiDunia...MyPointOfView says:

      Perginya Seorang Hamba
      Mengadap Yang Maha Esa
      Tinggal Kita Yang Masih Bernyawa
      Sedarlah Segera
      Mungkin Esok Sudah Tiada

      Innalillahiwainnailaihirojiunnn…

      0
      0
  2. faiz says:

    al-fatihah

    0
    0
  3. iyda says:

    Al-Fatihah…..semoga rohnya ditempatkan disisi org2 yg beriman…..baru ler sahih berita nih…

    0
    0
  4. kasihzulaikha says:

    innalillah…moga rohnya ditempatkan ditempat org beriman…ameennn

    0
    0
  5. Eni says:

    Al-fatihah…

    0
    0
  6. Ahfei says:

    Innalillah…

    0
    0
  7. LFF says:

    AL FATIHAH!! :((

    0
    0
  8. yunx says:

    al-fatihah

    0
    0
  9. nikiysa says:

    innalillah..semoga allah mencucuri rahmat ke atas rohnya….dan ditempatkan di kalangan org yg beriman dan beraamal ssoleh..

    al-fatihah..

    0
    0
  10. Liza says:

    Al-fatihah.. :(

    0
    0
  11. topo says:

    al-fatihah…

    0
    0
  12. […] Panas, Al Fatihah, M Rajoli Sah Meninggal Dunia 10.45 Malam Tadi Submitted by selebriti on September 17, 2010 […]

    0
    0
  13. zaidy says:

    al-fatihah pada arwah…semoga rohnya dicucuri rahmat oleh allah..

    0
    0
  14. Reena says:

    Al-fatihah…

    0
    0
  15. ben Ya says:

    al fatihah…semoga rohnya dicucuri rahmat

    0
    0
  16. anyous says:

    inalilah

    0
    0
  17. nanananana says:

    Al-fatihah…semoga arwah dicucuri rahmat

    0
    0
  18. S.M says:

    al-fatihah..semoga rohnya di curi2 rahmat..amin..

    0
    0
  19. joker says:

    dh x ley tgk dia belakon g jd ustaz n org miang :)

    0
    0
  20. joker says:

    apa pn m rajoli ttp terbaik

    0
    0
  21. Ayie says:

    thanks bro.. aku dah letak sumber n trackback ke entri ini

    0
    0
  22. tebo says:

    al-fatihah

    0
    0
  23. iwan budak klantan says:

    setahu ambo arwah dah lama sakit… rasanya bru je tgk filem lakonan arwah baru2 ni, Al Fatihah buat Arwah M.Rajoli, kini tinggal drama&filem dua hak lamo2 jah utk kita tontoni…….

    0
    0
  24. mrpink says:

    Al fatihah amin,moga Allah cucuri rahmat kat beliau M Rajoli

    0
    0
  25. gurl says:

    al-fatihah…

    0
    0
  26. julie abdullah says:

    Al-Fatihah,semuga Allahyarham ditempatkan bersama-sama orang yang beriman.

    0
    0
  27. sue says:

    “KepadaNya lah kita datang dan kepadaNya lah kita kembali”

    Al-Fatihah untuk arwah M.Rajoli, ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh dan beriman

    p/s: banyak lakonan yang menyentuh jiwa mcm cerita Tanah Kubur

    0
    0
  28. sue says:

    “DariNya kita datang*

    0
    0
  29. della says:

    al fatihah bt m rajoli…
    agr rohnya bsama2 org2 yg soleh..
    amin..

    0
    0
  30. diyana says:

    ”KepadaNya kita kembali”

    0
    0
  31. ikhtiaruddin says:

    Al-fatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat.

    0
    0
  32. xbuat mlm says:

    dari ia dtg.. kepada ia kte kembali..al fatihah..

    0
    0
  33. hasnany bte hamzah says:

    innallilahiwainalillahirojiun, semoga rohnya dicucuri rahmat….will be missing him sooo much….feel like he still around….love u sooo much uncle m rajoli!

    0
    0
  34. Alhamdulilahh !!

    0
    0
  35. mati tahhh kau !!! alhamdulilah !!

    0
    0
    • caros says:

      mlut lu mcm longkang dew…taek pown xbsuk mcm lu…

      0
      0
    • alussss says:

      ini orang atau binatang yg tahu berkata2 n tahu mtext tak hormat lansung.kalau kena ahli keluarga sendiri d kata kn mcm tu apa perasaan kamu?sedar lh tak ada manusia yg sempurna d dunia ini.

      0
      0
    • eszol says:

      alhamdulillah la btol

      pasal die da lepas seksa dunia

      ape ke bodoh korang sume ni

      tahu nak melatah je

      mcm takde otak

      0
      0
      • Miis E says:

        My condolences.
        Friends, say nice things to each other or dont say anything at all.

        0
        0
        • fiza says:

          betul. kenapa nak doa mcm tu. sebagai umat islam kita mesti sentiasa berusaha untuk panjang umur dan jangan putus asa untuk berubat. pahala banyak untuk isteri dan anaknya.. apa-apa pun, al-fatihah untuk arwah..

          0
          0
        • F-O P says:

          Ucapkanlah ucapan yg sesuai bilamana ada musibah atau kematian..kalau rasa nak bertahmid, maka ucapan itu tak berapa kena dgn sesuatu kematian walaupun kematian tu adalah baik utk seseorg tu.. eszol n liana lestari, please note that.

          @fiza: Saja nak berkongsi satu do’a bilamana seorg tu menghidap penyakit yg dah takda jln utk diubati melainkan dgn keajaiban Allah: ”
          Ya Allah, dengan pengetahuan Engkau terhadap perkara yang ghaib dan kekuasaan Engkau ke atas makhluk, hidupkanlah (panjangkanlah umur) aku sekiranya Engkau mengetahui hidup itu lebih baik bagiku dan matikanlah aku sekiranya Engkau mengetahui mati itu lebih baik bagiku.”

          Wallaahu’alam. Allaahummaghfirlahuu warhamhu wa adkhilhul jannah wa a’izhu min ‘azaabil qobri wa fitnatihi yaa Allah…

          0
          0
    • bunga dahlia says:

      kau ni Islam ke apa? kurang ajar betul!

      0
      0
      • [email protected] says:

        kurang kefahaman agama,, n suka cari perhatian, suka menunjuk kejahilan,,,

        0
        0
        • donna karen says:

          wei setan…ko jga mulut ko blh x???ko ni anak haram ke ape nk ckp mcm tu??ape dosa arwah kt ko haa??ko tu yg ptut mmpos cpat2…blh aku ucap syukur yg amat2 sbb dh kurang sorang anak haram kt dunia nih!!!dsr ketrunan iblis!!

          0
          0
        • BELACAN HANGUS says:

          aku pun kaki kutuk juga, kalau nak kutuk juga pergilah kutuk kat Normek & memek tu aku tak kesah…. tapi bab camni aku sedih betul dgn kehilangan seorang pelawak yg paling aku minat…….takziah….

          0
          0
  36. cheftwo says:

    al-fatihah.. semoga rohnya dicucuri rahmat..

    0
    0
  37. Fieyt says:

    Al-fatihah buat arwah dan takziah buat family arwah.

    Btw, npknya ade sorg attention seeker dlm ni.ntah ape la masalah dia dgn arwah agaknye kan.sedih tgk org mcm ni wujud di muka bumi ni.dah mcm takde sifat kemanusiaan dlm diri.wondering ape la sifat yg dia ade. :)

    0
    0
  38. ct says:

    alfatihah…pd liana..insaflah

    0
    0
  39. Ly says:

    AL-FATIHAH
    semoga roh arwah dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Amin..

    0
    0
  40. alam says:

    semoga roh beliau dirahmati Allah

    0
    0
  41. aien 91 says:

    al-fatihah wat allahyarham m.rajoli…smoge dtmpatkan dklangan para solihin…pd liana…knp biadap sgt???ape dose arwah pd kamu???kalau x suke pn x yah ar sebok nak wat kecoh kat sni..org mcm kamu x lyak ade kat dunia ni…kalau die ada slah pd kamu pn..mf kan lah die..xkan nak bmusuh dgn org yg dah x ade..x fham dgn manusia skarg…otak mkin cetek..

    0
    0
  42. caros says:

    liana pnye mlut bsok gle dow….

    0
    0
    • miss_pinky says:

      al-fatihah.
      pedulikn si liana tu,act die saje nk wt kecoh kt blog ni sbb nk tarik perhatian.
      to liana,sorry,ktrg xcetek pemikiran n kolot mcm kau.
      sian ko,bulan syawal ni pangai still cmni.
      tah2 kau ni kafir kot.
      moga kau insaf n bertaubat kalo kau islam,amin.

      0
      0
  43. buyeng says:

    Takziah untk kuarga arwah..

    0
    0
  44. katak kodok says:

    Takziah utk keluarga arwah. Al-fatihah…

    0
    0
  45. anyss says:

    inalilahwainalillahijojiu’nnn…takziah kpd kluarga allahyarham M.Rajoli…sy amat meminati arwah dan amat bersimpati n cukup bsedih dgn berita ini…apapun..redha kan pemergiannya…al-fatihah utk arwah….

    0
    0
  46. yaya_yumi says:

    takziah kepada keluarga allahyarham M Rajoli.. semoga rohnya dicucuri rahmat…

    0
    0
  47. NiTa says:

    Terkejut menerima berita ni..Sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah..
    Takziah kepada keluarga pak M.Rajoli

    0
    0
  48. pening says:

    Al fatihah..dr Allah kita dtg kepadaNya jua kita akan dikembalikan…moga ditempatkan d kalangan org2 yg beriman…

    0
    0
  49. manjalara says:

    alfatihah………………

    0
    0
  50. nadya says:

    alfatihah…semoga rohnya dicucuri rahmat…amin….
    ridu dgn lakonan arwah yg lbih berunsurkn keagamaan…. rindu bla arwah bca alquran dlm satu babak drama lakonan beliau…

    0
    0
  51. alisa esa says:

    al-fatihah..dan salam takziah kepada keluarga allahyarham.. semoga ditempatkan disisi orang2 yang beriman…amin..

    0
    0
  52. nadya says:

    liyana..sebaik2 umat manusia dan hamba adalah APABILA DIA MENDENGAR SAUDARANYA ISLAM MENINGGAL,DIA AKAN MENGHADIAHKAN ALFATIHAH…… sy terharu sangat2 dgn text2 u yg sperti mulut longkang!!! klu tak suka ada baiknya u diam dan tak payah nak komen2 kat sni….what if ada family arwah bca ruangan komen ni???apa dia akan rasa??? belajarlah menghormati sesama insan….tak mati tuu klu awak hormatkn orglain dan jaga perasaan doirang…OKAY!

    0
    0
  53. nik harmie says:

    Daripadanya kita datang kepadanya kita kembali…..

    0
    0
  54. suka2 says:

    salam takziah….al fatihah

    0
    0
  55. dia says:

    al fatihah buat arwah M.Rajoli…amat meminati lakonan nya..satu kehilangan besar…takdir mengatasi segala-galanya…takziah buat keluarga arwah….

    0
    0
  56. nor says:

    Al-Fatihah……

    0
    0
  57. cewe islam says:

    al fatiha…dah tak ada pelakon yang selalu kencitkan matanya bila buat lawat.. saya amat meminati arwah dari segi lakonannya.. reda dah ajal,allah lebih menyayanginya…amin.

    0
    0
  58. anna says:

    al fatiha..

    0
    0
  59. Bom aTOM says:

    Takziah. Semoga roh Pak M Rajoli dicucuri rahmat.

    Saya suka lakonannya yang boleh membuat saya tersenyum & insaf(bila jadi ustaz).

    0
    0
  60. alin mersing says:

    al fatihah!!
    moga roh nya d cucuri rahmat..
    tiada siape dpt menandingi bakat lakonan beliau..
    sglenye hnya tnggal knangan..

    0
    0
  61. [email protected] says:

    takziah n Al Fatihah

    0
    0
  62. sharinginfoz says:

    satu tokoh yang sukar dicari ganti, semoga dicucuri rahmat Allah

    M Rajoli Meninggal Dunia

    0
    0
  63. anieamer says:

    tiada lg insan yg bername M.Rajoli…..yg tgll hanye kenangan….moge bakat beliau…ttp menjd penghibur dihati kami…
    semoge beliau ditempatkn di kalangan org yg beriman dan soleh…..amin…..
    Al-Faihah…..

    0
    0
  64. vievick says:

    takziah kpada keluarga M Rajoli……..:(

    0
    0
  65. no komen says:

    perginya seorang lg pelakon yg berbakat…terasa kehilangan yg besar buat industri perfileman…apepun tiada siapa yg dpt menghalang ketentuan Allah…perginya dia atas janji Allah…al fatihah buat arwah m rajoli

    0
    0
  66. tunggul says:

    dah lama sangat dia sakit .Kasihan pada keluarga yang menjaganya .Rasanya keluarganya pun dah redha.So .. lepas ni tak adalah gaduh2 lagi ..

    0
    0
  67. pinkypanthers says:

    al-fatihah….
    moga rohnya dicucuri rahmat hendaknya….

    0
    0
  68. pingkypanthers says:

    apa masalah dak liana tu…

    0
    0
  69. eszol says:

    inalillah

    al-fatihah

    alhamdulillah

    0
    0
  70. erisaamieza says:

    alfatihah

    0
    0
  71. el.. says:

    al-fatihah aku kenal arwah, dulu dia selalu dtg kt kg aku, utuk berubat secara tradisional, dh lama dh dia x datang.. tau2 dh meniggal sedihnya.. arwah ne baik orangnya..

    0
    0
  72. vivie says:

    inallilahirajiun ~~ salam takziah untuk keluarga beliau …

    0
    0
  73. safwan says:

    x sngke uncle m rajoli da meninggal…
    inallilahhirajiun

    0
    0
  74. naim says:

    Al-fatihah buat beliau…
    Semoga roh beliau dicucuri rahmat..
    Hrmm..susah klu ader org mcm liana tuh..attention seeker…xbaik ckp mcm tu kt org yg da meninggal..sepatutnya kita mendoakan kesejahteraan dia..hanya pmpuan x berakhlak jer yg akn ckp cmtu..liana nih xlyk jd calon bini mana2 lelaki..mcm ni ker sikap seorg pmpuan?mcm sundal pun ader..perangai mengalahkan pelacur! shame of u!

    0
    0
  75. peyek madu says:

    Al-Fatihah….
    Liana :: xberkat hidup klu hati hitam mcm 2..semoga kamu insaff…

    0
    0
  76. kurus says:

    innalillahi wa innalillahi rojiuun..
    aku paling suka beliau..
    selalu berharap dia dapat anugerah..

    0
    0
  77. pieanmonchoz says:

    al-fatihah…smoga roh allahyarham ditempatkan brsama2 orang yg beriman..

    0
    0
  78. bunga dahlia says:

    liana lestari : istighfar banyak-banyak. apa yang kau dengki sangat ni? suka nak buat dosa kering, kan?

    0
    0
  79. ros says:

    apa kecoh2 ni .. kematian adalah perkara biasa .Semua org akan mati .. cuma lambat dan cepatnya saja .Daripada dia terus menderita dan keluarga berantakan menjaganya biarlah dia pergi .. alfatiha ..

    0
    0
  80. sakura says:

    Al- Fatihah…

    0
    0
  81. Nurul says:

    Takziah di ucapkan.

    Dari : NURUL ( Bruneian Artist)

    0
    0
  82. BumbleBee says:

    semoga allah mencucuri rahmat ke atas rohnya…amin

    0
    0
  83. radio karat says:

    al fatihah & salam takziah buat family arwah. moga rohnya ditempatkan di kalangan org yg beriman & moga Allah mengampuni dosa2 Uncle M.Rajoli.

    trasa kehilangan yg amat. lakonan arwah btul2 meninggalkan kesan yg mendalam.

    buat liana,istighfar lh byk2. ko tau x,kalu 40 org,doakan yg x baik kat ko, mmg suey lh jadinya… kot ya pun x suka kat arwah,jgn ckp lagu 2… aku rasa baik ko insured mulut ko 2… insured yg 1st party. kalu org kata mcm 2 kat bapak ko, apa ko rasa? lain lh ko ni mmg xdak bapak,anak…..sndri pk lh beb…

    0
    0
  84. rasa says:

    lama gak dia sakit, insyaAllah sempat bertaubat. mati hari jumaat tu…

    0
    0
  85. lolita says:

    al-fatihah…

    0
    0
  86. lolita says:

    I know 1 person who is a good friend to M Rajoli n Wan Chik..
    Malam die meninggal tu, dlm kul 10, Wan Chik called that guy cakap yg wife pertama tak bagi die tgk M Rajoli n die dah kene cerai talak 3..same kes mcm Sultan Kelantan dulu..
    kebenarannya, tak tau lah sejauh mana….

    0
    0
  87. Algojo says:

    Al-fatihah buat arwah..

    0
    0
  88. tasha says:

    Al- Fatihah. semoga arwah di tempatkn dgn org2 yg beriman. Setahu saya he is d best actor n no one can replace him.Me n family Miss him alot..

    0
    0
  89. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0
    0
  90. Utterly pent articles , Really enjoyed looking at .

    0
    0
  91. Alegro says:

    Would you be interested in exchanging links?

    0
    0
  92. clutch parts says:

    That article is boring. Everyday living moves on.

    0
    0
  93. Use free finance calculator to save cash on your home finance loan today. Consists of amoritization tables, bi-weekly savings, refinance info, and valuable tips

    0
    0
  94. Whats up! I just wish to give an enormous thumbs up for the good info you have got here on this post. I might be coming again to your blog for more soon.

    0
    0
  95. Rosy1931 says:

    Thank you for some other informative web site. The place else may just I get that kind of info written in such an ideal way? I’ve a challenge that I’m simply now working on, and I’ve been on the look out for such info.

    0
    0
  96. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Great work! Many thanks!

    0
    0
  97. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the exact same area of interest as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Thank you!

    0
    0