Written by AbangNara | March 3rd, 2011

tok t

Buat peminat-peminat Datuk Siti Nurhaliza yang tertunggu-tunggu album baru Datuk Siti, ada berita baik untuk anda semua yang dibawakan oleh si Mak Merah @ Redmummy. Datuk Siti bakal keluar album baru dalam tahun ini juga tetapi album ini bukannya album berbahasa Melayu. Album baru Datuk Siti bakal sepenuhnya berbahasa omputih you allz.

Dengar ceritanya Datuk Siti sudah pun siap merakamkan 6 buah lagu untuk album Inggeris ini. Tak sabar la pulak rasanya nak mendengar Datuk Siti menyanyikan lagu omputih. Abang Nara dari dulu lagi dah dapat rasakan yang vokal Datuk Siti nie memang sesuai dengan lagu omputih. Kalau Datuk Siti tarik sikit suara dia mesti vokal ala-ala Mariah Carey. Kelas gitu ~~~

Cerita banyak pun tak guna kita nantikan ajerlah album berbahasa Inggeris Datuk Siti Nurhaliza ini. Baca entri ini sepenuhnya untuk melihat lagi gambar-gambar Datuk Siti Nurhaliza yang diterjah oleh Mak Merah.

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

tok t

379 responses to Akhirnya Datuk Siti Nurhaliza Bakal Keluarkan Album Inggeris Sepenuhnya

  1. chikayu says:

    best ni… :)

      • jabun hensem says:

        budak yg umo 3 pun leh hafal lagu justin bibir..

        apa-apa pun tahniah tuk ct!

        • gayah gebu says:

          menyanyi kena ada feel .. mana bole setakat hafal aja ..

        • Lipstick Hijau says:

          eeeee…..tk sbrnyer……

          Dato CT pun penah ckp kan dia nak buat album untuk lagu mandarin…..jadi ker x???

        • jabun hensem says:

          kalau sepatah haram tak faham

          mcm mana feel nak masuk..kuikuikuikui..

        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          she’s the best….

        • Lynn says:

          btul ke datuk k nak rujuk dgn bekas isterinya?

        • parah sandha says:

          bodo ler dia ni.. sah2 TZ tu nak kawen ngan org sabah.. x baca surat khabar ke

        • Lipstick Hijau says:

          katak bwh tempurung…

        • pizza says:

          Aku pu tatau pasal hal kawen mawen TZ dgn org Sabah ni sbb x baca paper bab tu. Tak berminat nak tahu pun. So… aku pun katak bawah tempurung ker?

        • khalid says:

          bukan dulu siti pernah tersasul cakap english kat tv? sekarang dah ok la tu kan:D

        • Siti Nurrampasankuasa says:

          fesyen CT kelakar la..macam nak buat magic..macam bidan nurse pun ada..

          Ha ha Ha

        • Mulut Pedas says:

          Walaupun !!! (cakapnya Ingerrisnya tak berape fasih)

          2 juta unit seluruh dunia..mesti punya!

        • Cik Dan says:

          Amboi….sinis nampak? :)

        • wekk!!! says:

          2 juta… piii rahh mabuk!!!

        • wekk!!! says:

          mek ti ni nak nyanyi lagu inggeris?? baik dier masuk klas bi dlu.. btulkan pronunciation die tu dlu.. tkut aku dgr mek ti ‘try’ berbhasa inggeris..

        • No one says:

          How is your English? why does everybody try to pull her down just because of her English? Orang cina tak bising pun sebutan Mandarin dia tak tepat malah mereka menghargai usaha dia menyanyi padahal sebutan Mandarin itu jauh lebih payah dari English.

        • No one says:

          How is your English? why does everybody try to pull her down just because of her English? Orang cina tak bising pun sebutan Mandarin dia tak tepat malah mereka menghargai usaha dia menyanyi padahal sebutan Mandarin itu jauh lebih payah dari English. Releklah.

      • janatrafik says:

        ini baru laaa…
        boleh menembusi pasaran antarabangsa..
        hebat siti…
        tahniah….

    • 8796 says:

      ala2 mariah carey?

    • kebaboommm says:

      ABG NARA..yg ni CARUTAN ke U REALLY MEANT IT???

      “Abang Nara dari dulu lagi dah dapat rasakan yang vokal Datuk Siti nie memang sesuai dengan lagu omputih. Kalau Datuk Siti tarik sikit suara dia mesti vokal ala-ala Mariah Carey. Kelas gitu ~~~”

      bg saya, suara Siti agk kurang sesuai utk menyanyikn lagu omputih ni..nmpk nau org melayu yg nyanyi bile Tok Ti nynyi lagu omputih…

      Ala2 acha n irwansyah tu…sounds so seird..

      Tp apepon..gua tttp peminat no1 tok ti, n always sapot her!!!! mane tau sedap ke kn…

      • kebaboommm says:

        *wierd.

      • Only CT (In The World) says:

        X semestinya nyanyi lagu Inggeris kena bunyi sepenuhya mcm orang putih. Siti orang asia, identiti tone Asia tulah akan bagi keunikan.
        Cuba g Youtube view Freddy Aguilar, Santana, Anggun, Charice, Shakira…….tone suara dorang tetap ada keunikan bangsa sendiri dan mereka tetap meletup di Barat….
        G belajar muzik dulu……..jangan asyik tengok Mentor dgn AF je……..cuba buka American Idol dgn X-Factor……banyak yang kite boleh faham mengenai muzik yang sebenar. Barulah minda berkembang sikit.

        Dato’ Siti walaupun zaman Dato akan berakhir, saya tetap akn terus support Dato’ Siti sampai tua seperti peminat2 Kak Pah dan Ahmad Jais…..Jgn Bimbang peminat Dato’ akan sentiasa di sisi Dato’ sampai bila2…

        Siti Nurhaliza = The Living Legend

        • Lipstick Hijau says:

          agree with u darling..sape org amerika tu sampai kita mest ikut slang depa????? we all have our own identiti la…sebutan pun lain2.

        • si says:

          tone asia tu takpe la. tapi sebutan tetap kene betul jugak. semua nama2 yang awak sebut tu (contoh anggun), walaupun ada tona etnik, tapi SEBUTAN tetap betul. skarang ni yang di pertikaikan ialah sebutan, bukannya tone.

        • Only CT ( In The World ) says:

          Mesti management Siti dah fikir semua soal tu…….yg penting kite tunggu dan lihat album Siti

        • Saya says:

          1mlysia dh tau dia xreti omputih la..
          cukup2 la tu..gi masuk class bahasa english cm tok pah dolu!!
          xpaham,dh mmg xreti..still lagi nk ckp bahasa english sbb nk bgtau dia tu pandai..kalo lps tu pandai xpe..tp xgak..buat kena kutuk je..
          ni nk buat album! hurm, tunggu plak apa nk jd lps nih!

        • Shahz Jazle says:

          Haters, keep on your work

        • mickey88 says:

          yeahhh!! betoll… ni stat nak malu kn masia la ni..

        • fair & lovely says:

          adoi korang ni cetek pemikiran!! dia kan slalu g dinner ngan datuk k.. mestila jume org2 korporat.. org korporat ni korang ingt nak ke ckp bm?? mestila siti ni da teror da bi die.. korang pon muda2 dulu bukannya pandai sgt bi.. ntah2 sampai skrg ckp lintang pukang lagi.. ingt aku x taw ke??

        • No one says:

          She improves a lot. It is not bahasa english but Bahasa Inggeris. You can’t even differentiate the spelling of English in Malay so don’t bother teaching others.

          At least she is trying. Put yourself in her place. You may vomit due to nervous breakdown. Seriously, you need to think before you say things out.

        • mINAH says:

          hmmm…tone ke diction yang ko maksudkan nie???
          kekonpiusan aku…

      • Only CT (In The World) says:

        ABG NARA..yg ni CARUTAN ke U REALLY MEANT IT???

        Alah abg Nara mcm x kenal die je…..dia kan The Biggest Hypocrite…..

        Dulu2 mati2an x nk kuarkan cite si Sendat pas tu kuar je……siap bg moral support lagi kt si Sendat lps putus dgn Jejai….

        X cite lagi statement neraka abg Nara yang lain…

    • sue says:

      SEMOGA MELETOPS!!!!

      MEST ZASSS KAN…

      X SABAQ AIH NK DENGAQ…

      • Lipstick Hijau says:

        ini ke album yg ct ckp music arrangement tu ala2 lagu2 Andrea Bocelli??

        • Only CT (In The World) says:

          Kalo Siti dpt duet dgn Andrea Bocelli kan bagus. Ala2 Sarah Brightman gitu…..tapi yang penting Dato’ Siti ada album. Kebanyakan penyanyi kat Malaysia ni nama je penyanyi tp album pun x de….asyik single murahan je……syabas utk Aizat Amdan=Bakal pengganti Dato’ Siti. Your album really awesome

        • Lipstick Hijau says:

          aku tgk sekarang, artis kalau x serbaboleh (mcm aizat) mg susah survive..

        • ss says:

          aizat ni banyak bapak dia yg membantu .Zaman skrg kalo banyak duit bole buat promosi besar besaran ..Sesiapa pun bole jadi penyanyi skrg kalau bole keluarkan belanja sendiri …

        • Only CT (In The World) says:

          Tp Aizat ada bakat x dpt dinafikan……apa salah bapa tolong anak kalo anak berbakat. Kalo x berbakat buat apa orang serbu showcase die……ahhh dafi tu bapa lagi kaya Menteri Barang2 Naik tp kerjaya die x kemana pun berbanding aizat

        • Lipstick Hijau says:

          betol tu Only CT (In The World)…. Aizat mg berbakat…..mg la bapa dia kaya tp tu x menjamin dia terus survive…. org nak karya dorg bukan kekayaan dorg…dafi bukan pandai cipta lagu n main muzik…thats y dia down dr aizat even bapa dia kaya…

        • kejora says:

          haaaa?? andrea bocelli?? ingat senang nak dpt duet dgn andrea bocelli??? nak duet ngn justin bieber pun belum tentu ni nak duet dgn greatest legend tu..hahaha..lawak ok..entah siti korang ni pun kene google dulu siapa andrea bocelli..

        • Only CT (In The World) says:

          Mestilah kiteorg tahu sape tu Andrea Bocelli………tp x mustahil kalo Siti duet dgn die………yg penting Siti kena berusaha bersungguh-sungguh untuk membuktikan diri die. Dulu pun sape sangka Siti bole sampai ke tahap mcm ni….tp skang mustahil ada mana2 penyanyi wanita bole menyaingi rekod Siti…..

        • kejora says:

          hahahah..AKU TUNGGGGUUUUUUUUUU SAAT ITU! HAHAHAHAHA..pathetic loser HAHA

        • Only CT (In The World) says:

          Sit tetap hebat……..keep dreaming delusional haters….

        • Ferr says:

          Tu diaaaa minah kilang yang selalu akan mencemburui kejayaan Siti. Poorraah ko minah tengik. Dasar perempuan busuk aty!

    • aku CANTIK says:

      lagu nasyid lg best tok ti oiiiiiiiii

    • flojerz says:

      Siti nak tembus industry luar nie. kot2 smpai hollywood dan kot2 justin bieber nak duet dgn dia. XD

    • Pink says:

      anak tiri die ngn frens from australia(kalo tak silapla) yg nak terbitkan album full english ni…good luck tok t

    • blitzenius says:

      wow,… cover album yang tahap hipster-trash-metalgaze-Pitchfork-approved

  2. nil says:

    semuga dapat di terima ..

  3. Cher Chiter... Cher Chiter... says:

    Nyanyi lagu omputih, lenggok2 Melayu.

    • Sabor je lah! says:

      Harap2 pronouce tu biar betul dan tepat ikut fonetik bahasa Inggeris, tak kisah la American English atau British English

      • gayah gebu says:

        malish ..!!

      • suri says:

        ko tu eja “pronounce” pun tak betul ada hati nak perli2 org plak

        • Sabor je lah! says:

          Suri,

          Aku tertinggal huruf la. Bukannya sengaja. Aku tak perli, tapi mengingatkan. Ko pulak yang nak jatuh hukum. Sempit betul otak ko ni!

          Bagi aku, kalau nak buat apa pun, buat betul-betul. Nak nyanyi, lagu Cina ke Tamil ke, sebutan biar betul. kalau nak pasarkan ke peringkat Asia Tenggara atau Asia nanti, baru sedap.Dengar je lah Maher Zain nyanyi Insya-Allah versi Melayu, kan sedap…

          – Cher Chiter…

        • jade says:

          betol tue..si suri ni cepat sgt melatah..bukan org kutuk siti pon juz berpesan..choiii kalw dah fanatikkk mcm ape ntah

        • Lovely says:

          I think I think
          This Choker ya ya ya

        • Sentapan Maut says:

          LOVELY, JANDA BLUR. HAHAHHAHAA

      • min says:

        bru nie dgr kat radio, sempena promosi simply ct, dia sebut roadshow pon slh…boleh ke nyanyi?

    • Only CT (In The World) says:

      X semestinya nyanyi lagu Inggeris kena bunyi sepenuhya mcm orang putih. Siti orang asia, identiti tone Asia tulah akan bagi keunikan.
      Cuba g Youtube view Freddy Aguilar, Santana, Anggun, Charice, Shakira…….tone suara dorang tetap ada keunikan bangsa sendiri dan mereka tetap meletup di Barat….
      G belajar muzik dulu……..jangan asyik tengok Mentor dgn AF je……..cuba buka American Idol dgn X-Factor……banyak yang kite boleh faham mengenai muzik yang sebenar. Barulah minda berkembang sikit.

      Ni mesti kes minda terjajah nyanyi lagu Inggeris kena sebijik mcm Orang Inggeris.

      Mizz Nina said: Eh hello…….are u talking about me?

      • Lipstick Hijau says:

        Only CT (In The World) ko ne mg lawak la…haha

        • Only Allah With Us says:

          Only CT,

          Shakira, Freddy, dll. yang ko sebut tu memang nyanyi lenggok Asia dia org. Boom ke tidak album bukan tengok penyanyi saja, tapi the whole packages. Modal, Material,artis tu sendiri, muzik, plan pemasaran, promosi, audience, dll.

        • Only CT (In The World) says:

          Shakira bukan dari Asia ok………yelah itulah yang aku maksudkan complete packages. Kan dah terbukti kata2 ku……..siti kan memang ada seluruh package tu kalo x takkanlah dia Penyanyi Nombor satu Negara lebih dari satu dekad……….Hidup Dato’ Siti. Rezeki bertambah murah lepas bina masjid………

        • tah pape says:

          Pernah Rasulullah memancing tanya kepada Malaikat Jibril kapan datangnya Kiamat.
          “(Aku sendiri tidak tahu), tetapi aku akan memberitahukan kepadamu tandatandanya.” Lalu Malaikat Jibril menyebutkan antara lain, “Apabila penggembalapenggembala ternak sudah berlombalomba dalam membuat bangunan (rumah dan sebagainya), itu termasuk tanda-tanda telah dekatnya hari Kiamat.”
          Kaum muslimin tidak hanya mendirikan bangunan-bangunan umum yang megah, melainkan juga masjid-masjid yang megah, namun mereka tidak mau meramaikan masjid dengan ibadah. Jadi masjid yang megah itu hanya dijadikan bangga-banggaan.

        • Only CT (In The World) says:

          Heeleh x payah nk memperalatkan ayat2 al-quran yg penting Siti dah bina masjid……bole org2 Kg guna……dorang berterima kasih Dato’ K dan Siti tolong baiki dan perbesarkan masjid kt Kedah tu………..nak harapkan sesetengah Jutawan Melayu ada duit lagi kedekut adalah……..namun Jutawan Melayu yg plg saya kagumi adalah Tan Sri Syed Mokhtar……banyak masjid yg die dh bina……..plg hebat lagi die banyak taja anak2 Melayu tusyen percuma……dan saya adalah antara yg ditaja…….Terima Kasih Tan Sri Syed Mokhtar….hanya Allah S.W.T yg mampu membalas kebaikan anda

        • tah pape says:

          tak sangka kau sanggup men’dislike’.. bawak mengucaplah.. jangan kau agungkan manusia.. Astagfirullahalazim :(

        • Only CT (In The World) says:

          To Tah pape…….bukannye aku dislike tp niat kenapa tiba2 nk mention ayat2 al-quran……maksud ayat tersebut manusia bina masjid mewah2 tp x guna….ala2 masjid kristal…….tp Dato’ K dan Siti membantu membina semula masjid yg uzur dam memang masjid tu amat diperlukan dan dikariahan oleh banyak org kampung…org Melayu memang mcm ni….bile ada kepentingan baru kuarkan ayat2 al-quran…..menggunakan ayat2 al-quran utk kepentingan mereka……x sume benda Siti wat i sokong tp itu hal peribadi die…….siapa kite nk judge kite pun banyak dosa…….as a fan i terus sokong carrer die….hal peribadi itu i hope Siti will figure it out……

        • Only CT (In The World) says:

          To Tah pape………kalo anda benar2 memperjuangkan Islam…….sila translatekan dlm kehidupan seharian dan juga kertas undi……..kami ni x seperfect anda…..saya pun melakukan kesilapan…….maaflah kalo anda fikir saya mendislike komen anda…….saya melihat komen and

        • Only CT (In The World) says:

          To Tah pape………kalo anda benar2 memperjuangkan Islam…….sila translatekan dlm kehidupan seharian dan juga kertas undi……..kami ni x seperfect anda…..saya pun melakukan kesilapan…….maaflah kalo anda fikir saya mendislike komen anda…….saya melihat komen anda dari sudut berbeza

        • Only CT (In The World) says:

          To Tah pape………kalo anda benar2 memperjuangkan Islam…….sila translatekan dlm kehidupan seharian dan juga kertas undi……..kami ni x seperfect anda…..saya pun melakukan kesilapan…….maaflah kalo anda fikir saya mendislike komen anda…….saya melihat komen anda dari sudut yg lain……saya tahu anda seorang yg baik kerana tahu mengenai ayat2 tersebut tp fahamilah makna yg tersirat dlm ayat2 al-quran………g lah Kampung di kedah dan tanyalah bagaimana keadaan masjid di kampung tersebut yg uzur dan tiada penduduk kampung yang mampu untuk membaiki masjid tersebut sehinggalah Dato’ K dan Siti datang dan membantu membaiki dan menbangunkan masjid tersebut…….anda mungkin org bandar x tau betapa susah penduduk kampung untuk mendapat bantuan membina masjid…..di Bandar sume Masjid banyak dibiayai oleh Kerajaan….

      • sweetdees says:

        come on beb
        we r talking abt diction here, not tone. itupun tarak tau beza ke. kata tengok american idol.
        diction mesti betul tak kiralah ko org melayu ke, india ke ape bangsa sekalipun diction mesti jelas.
        nak junjung budaya melayu atau budaya msia sampai diction tunggang terbalik, bukan penyanyi yg bijak.
        go get some classes lah sblom tunjuk terer.

        • Only CT (In The World) says:

          Mestilah Siti ada sesi training, kalo sebut salah msetilah coach die tegur. Kite sume tau Siti bukannya jenis yg sambil lewa wat keje……

  4. Princess Suci says:

    nape dato’siti nurhaliza punya dressing mcam tidak menarik,acapkali kuar @ public,appearancenye mesti membosankan, especially about her scarf tu, she looks like a victim fesyen….

    • sue says:

      apa la org ni..2 pn dia nk komen..biar je la..ko pk duit ble beli suma ke??ni la manusia..suka sgt tegur.kalau tegur baik,xpe jg..ni teguran dengki..uda2 la 2 we..ko bikin dosa je nk hina2 org..

      • Princess Suci says:

        name pun public figure, mesti org ngk appearancenyer, kritikan utk membina bukan mendownkan dia, takkan nak ngk die buruk kot, naive sgt lah u ni..

        • Lipstick Hijau says:

          myb dato ct punya pakaian tu agak x menarik cket…tp harga baju tu boleh gak beli 20 helai baju aku…kui kui kui.. kalau la ada expert yg boleh ubah penampilan dato ct…. current fashion consultant dia ne xde citarasa langsung….hmmm

        • suri says:

          tak baca ke papan kat belakang dia tu…..kan tulis minggu setiausaha…..kena r dgn majlis

    • sally says:

      did u mean fashion victim ?

    • no name says:

      ntah apa2 ntah fesyen scarf DSN tu.

  5. comei says:

    xpe..percubaan yang bagus.selagi hidup, selagi itu try.gd luck dato ct

  6. watever says:

    ok will c ;)

    • huhuhu says:

      aku tak kisah pun sebutan tak betul betul janji lagu dan vokal sedap….kelemahan org kita ialah suka bagi kritik yg menjatuhkan…..kalau org putih lagu melayu adakah betul slang melayunya….??? melainkan org tu blajar ke arah itu….harapnya ct pun ada usaha ke arah itu…saya suka tengok bangsa kita maju…..

  7. Nonanina says:

    kembang semacam je ct nie… dah mula nmpak kedut2, bawah dagu, leher… pahtu sembab pulak muka dia… nape hek? kan dia bnyk duit..

    • potpet says:

      biasalah umur semakin hari semakin meningkat.

      duit byk buat rawatan itu ini tp kalo dh muka takdak seri nak buat cmn.. pakai tudung buat trend je cmn nak dpt nur dr Allah s.w.t ye tak.. hihi

    • Lipstick Hijau says:

      Nonanina, duit bkn segala2nya…habis tu kalau bnyk duit boleh la pegi botox..sedut lemak..cosmetics surgery???

      ape pun Lipstick tetap kagum kat CT..even jutawan dia x la desperate nak nampak muda….

      • mak bidan says:

        dari peglaman mak bidan kan .. org x beranak mmg badan dia naik ..

        • miszzz ....... says:

          aku yg da berank nie bdn maintain jer….sblm 39kg slps 43kg..huhu

        • Lipstick Hijau says:

          yeker..abis tu aku tgk Ella..Nasha Aziz ok jer..slim jer aku tgk…huhuh

        • mak bidan says:

          engko org ni .. lain org lain tubuh badannya .. x sama ..kitaran hormon badan masing2 x sama …

        • mia says:

          sebab dorang x kahwin..sperma datuk k x dpt bg vitamin kpd siti..tulah naik badan..sperma leleki ni ( klu dah kawin boleh mencantikan muka)

        • mia says:

          betul222….saya percaya dengan teori tersebut..semua kawan saya yang x beranak naik semacam badan kecuali kawan yang x beranak disebabkan memang terbukti bermasalah rahimnya…

        • lala says:

          huish tak logik langsung! habis tu kalau gitu habisla semua anak dara2 badan naik. tak beranak la katakan. okla, kalau kata sebab anak dara tak buat ehem2, tu yg non muslim tu kat serata dunia semua kan buat je ehem2 walaupun belum kawin dan derang takde anak… ramai je yang slim-melim. apala tak logiknya pemikiran

        • perantau lesung pipit says:

          aku sokong lala..bahasa pun sopan jer..ehem2..hehehe jgn mrh gurau je..aku dh nikah kt 3 thn ni,lom beranak lg,xde pun badan naik..ape merepek nie..

      • Nonanina says:

        alahai cik lipstick hijo, jgn lah melenting! CT ni baru je awal 30’an tpi muka nmpk tua mcm dah umur late 40s’. duit bnyk bukan suh dia wat surgery… tpi EXERCISE…. kasi tegang sikit sane sini… bila dah kurus n tegang sane sini, baru lah nmpk improvement… engage lah pakar pemakanan, makan apa yg sesuwai…. baju apa yg patut pakai (build image)… duit bnyk2 watpe kalu x di manfaatkan?

        • jane says:

          sokong nonanina….

        • simot says:

          chup nonanina! kau ni umur brapa? dah lepas umur 30 ke? kalau belum, tak payah la nak komen kata muka siti nampak tua. tak masuk akal langsung. lagi tua muka kebanyakan bebudak awal 20an kalau nak banding dgn siti. siti ni masalahnya gemuk je. tu yg nampak “makcik” tu. tp cuba kalau kurus. mcm budak skolah menengah je ha. muka baby face tu

        • miya says:

          duit yang byk 2 wt g umrh ke bg ank yatim ke..kalu improve sne sni pn kalu da tua, tua la jgak..fizikal mmg la blh diubh2 n dhlang2 tp usia cannot be change wlau mcm mne pn. lgpn kcntikn bkn b0lh bwa mti..amal yg akn dbwa..wlau dia da xcntik tp suara dye akn still merdu…s0 there are n0 p0int t0 maintain her ravishing dr penuaan..

        • miya says:

          duit yang byk 2 wt g umrh ke bg ank yatim ke..kalu improve sne sni pn kalu da tua, tua la jgak..fizikal mmg la blh diubh2 n dhlang2 tp usia cannot be change wlau mcm mne pn. lgpn kcntikn bkn b0lh bwa mti..amal yg akn dbwa..wlau dia da xcntik tp suara dye akn still merdu…s0 there are n0 p0int t0 maintain her ravishing dr penuaan.

    • Only CT (In The World) says:

      g lah cucuk Botulinum Toxin. Eh x boleh HARAM

  8. what the? says:

    sudah nampak tua, nampak berisi, dan english? okay, how you will say about it siti when people ask you in english because everybody can SING in english but poor in speaking nor writing.

    • comei says:

      xpe..at least,dia x malu nak try.blaja dr kesilapan.br ada improvement.

      • Lipstick Hijau says:

        nobody could stay perfect all the time…but at least she always tried and put her million effort in her job…

        • tora datang lagi says:

          ntahla. kecoh je lebih…. biarlah… xhilang 1 sen pom duit kita bila Ct nak wat Album Inggeris.

    • WTH says:

      your english is not correct either. We don’t say ‘poor in speaking NOR in writing’ but instead it should be ‘poor in speaking AND writing’, or ‘poor in speaking OR writing’. So, get yourself correct first!

      • Lipstick Hijau says:

        This is the best example ever!!…..people keep judging others capabilities but they never know their own..shame!..lols…

        • Kuku kulat says:

          Takyah la masing2 nak tunjuk kehebatan berbahasa inggeris…biarla dia…semua org ada kekurangan, dan kelebihan…terima je seadanya… :-)

          ~Terima kasih~

        • perantau lesung pipit says:

          aku sokong!! xpyh nk tunjuk hebat ckp omputih! sume org ada kelebihan n kelemahan,tau bahasa arab lg bagus,bole tau mendalam lg maksud2 dlm Quran,org kita ramai khatam Quran tp maksud sepenuh msg yg dlm Quran smp kn berapa kerat je yg tau,asyik2 copy paste..oii kalo lagu leh plak nk feeling2 emosi mendalam..smp ada yg nangis2..hehe

          mntk maaf kalo terkasar bahasa.. :-D

      • what the? says:

        i guess you never know what is the meaning of “NOR” .

      • pancake says:

        haha WTH, you beat me to it! such a basic grammatical knowledge, and yet “what the?’ can’t seem to grasp it. God, “what the?”, get a grip of yourself!

    • pancake says:

      hello “what the?” english kau lintang pukang, nak ngata siti. let me correct you:

      okay, how will you talk about it … bukan how will you say about it

      … but poor in speaking and writing. … bukan poor in speaking nor writing.

      penggunaan “nor” dalam sentence you tu tak sesuai. kalau nak guna “nor”, kene ada ekspresi negatif sebelum tu. Contoh, “She does not know how to read nor write in english”. Tapi kalau takde ekspresi negatif seblum tu, jadiknya gini, “She is poor in reading and writing english”

      • comei says:

        wow pancake..i nak jd anak murid u blh?hehe…

      • perantau lesung pipit says:

        atau lebih tepat she NEITHER know how to read NOR writing in english. blajar ttg penggunaan neither nor and either or ok..pan cake,u bg die email private u,biar diorg berguru dgn u…hehehe..xslh kalo xtau omputih,bkn bahasa kita pun,tp jgn down kn org yg xtau kalo kita sndiri pun xtau..byk beza org tau menulis n grammar tp xleh nk ckp sepatah haram bila omputih dtg tmpt kita tnyer jalan,then lari lintang pukang!sy ramai amek calon temu duga time kt msia,kalo tgk dr result english gempak A+ tp speaking..hmm..lemah..yela kt umh dgn sape nk ckp omputih,ckp dgn mak ayh kang kata buang tebiat nk mampuh!hahahaha(aku dh pnh kena)

  9. ladymira says:

    Tahniah Dato’ Siti… tak sabar nak dengar nie.. mesti best.. ;D..

  10. miszzz ....... says:

    wahhhhh….tahniah ct….hope lagu sume best2..
    ngeee:-)

  11. Dang anom brunei says:

    Semoga brjaya kak siti

  12. Sakit Mata Tengok says:

    english???….hmmmmm kita wait and see la ya…camne…

  13. badai says:

    minat ngn vokal ct…slalu karok bwk lagu ct…x sbr bwk lagu ct versi omputeh pulak..hehe…
    tp npk jelas muka ct dah npk t**…hihi

    • sue says:

      kurang2 dia xmcm artis lain yang cucuk sana cucuk sini..nk nmpk muda la kata kn..bila di tanya pa rahsia kecantikan???oh..i amalkan amalan tradisional..amalan org2 dulu..padahal???

      • Lipstick Hijau says:

        lagi lawak kalau artis tu ckp muka sentiasa berseri sebab amik air sembahyang..padahal, terang2 cucuk sana sini….kan sue???

    • risya says:

      setiap manusia atas muka bumi Allah swt nie akan alami ari tua….ade ke makhluk Allah swt sentiasa muda…?? sy pun mahu jugak la klu boleh sentiasa muda….huhuhu

  14. bb says:

    wait ,see n listen.=)

  15. alcatraz77 says:

    tahniah…. semoga berjaya datuk…

  16. suka says:

    wakakakakkaakkaakakkaka

  17. lolyat gang says:

    ini bukan menyanyi lagu english
    tp menghafal lagu english

    bila masa tok ti ni reti ckp english ?
    hahaha

    • tora datang lagi says:

      alah…… lu pom tgagap2 nak cakap omputeh. nak ngata kt orang…..

    • lolyat gang says:

      wow cepat gak askar2 siti dtg menyerang
      haha

      • Only CT (In The World) says:

        Of courselah…..kiteorang peminat sejati yang mengeluarkan duit membeli album siti dan tengok show siti…….ala mcm peminat2 Kak Pah dan Ahmad Jais…

    • Lovely says:

      I think I think
      ah cakap melayu lagi senang

      • pancake says:

        hahaha klakar la awak ni :) betul la kata awak tu. my english is fine, tapi saya tak malu atau segan langsung untuk bercakap bahasa melayu. apsal nak segan, dah kata orang melayu kan. tapi sgt tak tahan kalau org mengata org lain punya b.i, padahal b.i sendiri lintang pukang. lagi satu, kalau dah semua org ckp melayu, ckp je la melayu. takyah la nak jadik pelik pegi ckp omputih lak. apatah lagi kalau perasan bi bagus, padahal…

      • Sentapan Maut says:

        LOVELY KUSAM, KO BUKAN PENGEDAR HOLY WATER KE??????

  18. Wak Lu says:

    abg nara..datuk ct cannot go like mariah carey lor…ish2..jauh sgt tuh abg nara bandingan datuk ct…bg i datuk ct ni just asia voice jew..tp kalo nk ke ala2 1 dunia tu xboleh sgt kot..itu bagi i la…tp suara datuk ct memang mantap pown lagi2 kalo lagu irama m’sia..pape pun i wish datuk ct gud luck n all da best..luv ya..muahxoxoxoxo…

    • Lipstick Hijau says:

      betol..jauh beza dgn maria kari….suara ct ne ala2 celine dion, barbara……kat m’sia suara bak maria kari Idayu jer…

  19. sha says:

    lahai bykla org dgki..at least ye de album even xtau speaking..ko ada ?? xyah la skit ati..dgr jela,,x sdp tutp..dpd dgr lgu pnyanyi barat yg lirik mncarut2 tu baik sgt la…

  20. bb says:

    SUARA CT GEMERSIK.RATU ELIZABETH PUN PERNAH PUJI DIA MASE NYANYI KAT KONSERT SUKAN KOMANWEL DULU.CAYALAH DATO CT.=)

  21. apisv2 says:

    untungla redmummy dpt interview dato ct..heheh

  22. kaki_g0ssip! says:

    GOOD JOB! BUT MAKE SURE SEBUTAN WORDS TU BTUL2.. BI NI ADE WORDS YG NMPK SENANG NK MENTION, TP BILER KITE MENTION NK T’BELIT LIDAH. PAPE PUN TAHNIAH CT! LPS NI NK DGR NEWS DY PREGNANT PLK..

  23. Semoga sukses kak Siti. Maju terus.

  24. kakibodek says:

    tah la.. abg nara kaki bodek kot.. kalau ye pon tak yah la bandingkan CT ngan Mariah Carey.. enry sebelum ckp Fauzioh Gous tu lawa.. LOL..

    ABNG NARA KAKI BODEK ARTIS!!! muahahahahahaha

    • Only CT (In The World) says:

      Siti memang dah tahap Mariah Carey dan Celine Dion. Diakui oleh kompser2 terkenal tanah air. Yang penting Siti membuktikan muzik dan lagu Melayu pun boleh berjaya. X mcm sesetengah artis yang cuba bawa imej barat dan lagu barat budget bole jadi international superstar ke?

      Mizz Nina said: Eh Hello…….are u talking bout me?

      • abarage says:

        taraf celine dion n mariah carey???tlgla wei.kalo ye pun ko minat xpyh la nk butakan mata ko.komposer malaysia je yg anggap siti mcm tu kot.yg international??xda pon kn?kalo dia hebat napa dia x glamor hg ke us ke europe?ada komposer luar minat dia?xkan?kalo dia tu asian bird song mcm yg di katakan tu dia da glamor mcm charice ke,kara ke..sume org kenal.siti ni artis kampung je..makcik2 je yg minat dia.

        • Only CT (In The World) says:

          Number Tells Everything………..eh Queen Elizabeth penah puji Siti. Lee Hom dan media Taiwan pun puji Siti. Skang ni lah masa Siti g International…….tunggulah sape lagi lah akan puji Siti…….ko ni mesti x tau apa terjadi di sekeliling ko kan tu sbb ckp mcm tu…….siti artis bukan cina pertama buat persembahan kt Taiwan Golden Melody Awards tau…..ko ape ada????

        • Only CT (In The World) says:

          Makcik2 pun kuasa beli kuat. Ko ckp org kampung ko ni tulis dari tengah bandar Metropolitan ke? Kot2 baru berhijrah ke KL dah lupa asal usul….so sad….

        • abarage says:

          ct in the world ni btul fanatik ct.woi ct asal bandar mst KL?kolot nya otak ko. Takat perform kat taiwan tu ramai la artis da perform kat sana.aku akan tabik kat siti if dia blh pegi perform kat us mcm bea alonzo or piolo pascual ke wonder girl,kara.bodoh btul peminat ct ni.mcm la ct je yg paling bagus.aku rs celine dion pun xingin menyanyi dgn dia.kesian siti dulu satu dunia ketawakan ct kat rancangan oprah.peminat siti bodoh mcm siti juga.ko beria2 sokong siti apa ko dapat?dapat jilat taik dia ke?

        • Only CT ( In The World ) says:

          Alah terasa lah tu, tau pun diri tu kampung x nak mengaku…..benganglah tu Siti masih ada supporter.

        • kami says:

          abarage – dapat pergi perform kat us baru tabik ke?? apa yg nak banggakan sngt negara omputih tu wahai abarage?? kalau dapat pun itu rezeki dia Allah nak bagi…kalau dah x minat artis malaysia ni g la dok negara yg ada artis fav awak..

          kalau org ketawakan dia pn..so??? dia terus bangun & berusaha belajar dari kesilapan dia bukan mcm sesetngah ORANG MELAYU ni bla dh jadi cmtu terus diam tup2 tngk jadi mat rempit isap ganja pelacur…bukan x pandai tapi sbb MALAS NAK BERUSAHA…xnak wat keja tapi setiap bulan nak income masuk..WTFish???

        • kejora says:

          HAHAHA..tau xpe! si fanatik sorang tu, kutuk artis lain boleh mcm dafi boleh, tp orang kutuk artis Kesayangan die, mcm SUNDAL BOLONG mengilai2 marah org..HAHHA..weh, ade ke siti dlm oprah? nk tgkkkkkk ..HAHAHA

        • Only CT (In The World) says:

          Itu bukan mengutuk……..itu perbandingan……….Realiti kan………mcm Siti pun i akui die bukak tudung dan berdosa……..i ada mention kt atas………tp yg penting Siti nk lebarkan carrer……….based on record track………die mampu……..maklumlah haters ni benci tgk kejayaan orang

      • Mamat says:

        Siti belum tahap celine dan mariah OK!.Senaraikan komposer2 yg cakap 2.Meh nak tanya kat dorang.
        Jauh panggang dari api.

        artis Philipina 2 yag dah p international…charice dah opah interview + siap belakon Glee lagi

        Anggun pun dah international…klu setakat menang kat china+ taiwan +jepun e2 semua x de maknanya……

        lainla menang awards dari anugerah besar like grammy bru boleh bangga!

  25. suffer8zine says:

    wahhh nmpk mcm 1tube.my je tu

    Terkini : Slower Is Better

  26. suci kudus says:

    makan ati sajorkkk tengok siti ni nyeh… haruuus lawa!
    tak nampak kertu uolssssssss… nak tips awet muda? usha blog akak.. mampu klik nok?

  27. peace says:

    biau la die buat dulu. nnt dh dgr, rs x sedap, nk kondem, kondem la. demmit la korang yg kaki kondem ni!

  28. insyallah album inggeris siti du bakal kluar dalam bulan May tahun nie…wahhh siti mesti nak explore market Europe ni….malatopppp uallsss

  29. tora datang lagi says:

    chaiyok2….. xyah nak dgr cakap2 orang. diaowam dengki tue…. mb kalo CT wat album lam inggeris, ilang kot duit diaowam sejuta… sbb 2 xpuas ati. keep it up…

  30. me says:

    nyanyi je bole ler…ce ckp omputih…huhu…haru! ;) rimas teman tgk fesyen net sanggul ct…klu dah xnak /lom smpai seru nk bertudung..ce buang je..;) apa ke fesyen tu? jambul nmpk..leher nmpk..jgn ler ada yg ikut…naya! :P

    • Only CT (In The World) says:

      Pemimpin>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>artis.

      Think…………………..

  31. cikedi says:

    x yah la kutuk2..x dgr lagikan..dgr dulu…baru komen…tu pun utk komen membina..x yah nak menjatuhkan org..x baik….

    • Only CT (In The World) says:

      Setuju sgt2….tp haters siti mana ada beli album siti pun……..dorang dengar free dlm Radio…..kemudian curi2 download mp3 siti….tp ckp x minat Siti

  32. Whadda F? says:

    OMG…she looks totally like Saerah laa skrg…I want the old Siti back.

    Seriously…she should do something with her image, appearance and figure…since she has all the money and means to do so.

  33. Only CT (In The World) says:

    Our Greatest Love of All (Dato’ Siti)
    To haters, go to hell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Numbers tell everything…………
    Only Malay artist that has been invited to perform at Taiwan Golden Melody Award with Lee Hom….very hot…
    Setakat artis2 lelaki kampunglupa diri x layak duet dgn Siti….(Exception for Mawi (Former King of SMS)

    • noona says:

      k0 ni 0bses sgt ape hal..it’s depends on people whether to like siti or n0t.. FYI dis Siti is n0t that great t0 b pr0ud of p0n.. Greatest L0ve of all should go to Allah SWT not Siti tudung serkup ni ok

      • Only CT (In The World) says:

        Maaf…………Allah S.W.T……….astaghfirullaharazim…….

      • Only CT (In The World) says:

        Kalo x suka siti janganlah masuk page ni attack Siti……..haters silalah kuar……..

        • bukan fans memana says:

          ko pun xyah la gigih nak reply sokmo komen2 negatif kepada CT oleh org sekeliling… biar jerlaa diorg nk cakap ape pun. Ko suker CT lantak ko…diorg benci CT lantak diorg… sudah abis cter.

        • Only CT (In The World) says:

          Eh ni page Siti sukati peminat Siti lah nk defend……..nanti ckp siti x de peminat……..dah x relevant lah……zaman dah berakhir…..lgpun kebetulan ari ni i free

        • pises says:

          dan suka ati haters siti gak kalau dia org nak kutuk siti… peduli ape same peminat siti…this is a free country…

        • Only CT (In The World) says:

          Jd bersedia kena attack dgn peminat Siti. Kami dalam situasi mempertahankan Siti…….koranglah jahat dtg page Siti buat onar. Ada ke peminat Siti serang page artis lain…..yelah siti antara artis yg betul2 ada peminat sejati. Mcm Kak Pah…..hidup Kak Pah too…….and Ahmad Jais

        • lolyat gang says:

          bodo tul fan siti bernama Only CT ni
          masa bila ni jadi page siti ?
          ini page bang nara

          bleh plak nak halau haters siti plak tu
          hahaha lucu tul ko ni

          ko ni mesti dari ceruk kampung mana ntah kan
          sama je spesis dgn siti
          org kampung

        • Only CT ( In The World ) says:

          Eh abg Nara pun puji CT kot……..x taulah kalo dia menganjing…….yelah i sedar dari Kampung bukannya mcm sesetengah orang rasa bandar sgt sampai dah lupa kampung sendiri. Datang bandar jadi culture shock. Maruah tah ke mana….

        • andre says:

          tul le..dia le yg paling kuat mnyalak kat sini…fanatik smpai dh mcm org gila x da otak…:P

        • Only CT (In The World) says:

          Eh u yg menyalak marah sgt kenapa…..ni entry pasal Siti…..x pelik pun kalo peminat die nk fanatik….yg pelik haters ni kenapalah menyalak lebih2 pula……..bukannye Siti minta duit korang pun wat album

  34. jelita~~ says:

    nmpk cam Ct kalor rambut je? cuba uols tgk…

  35. debunga cinta says:

    Percaya lah dlm diam pas kes org ckp CT tak reti speaking dia amik private teacher so dat leh ajar dia BI…ape2 pon ok lah tuk kebaikan dia n peminat jgk:P

  36. AKU says:

    ct juz drop ur scarf..truk.

  37. khasamah says:

    hancus la kali ni…………

    • Only CT (In The World) says:

      X baik ckp hancus belum dengar lagi kot………..

      • khasamah says:

        dah dengar dah kot…masa nyanyi dgn agnes monica lagu britney spears…huhuhu..

        malas nak komen..p cari kat utube..!!

        janganlah nak memalukan diri sendiri…setakat ckp omputih so so je baik xyah…

        • Only CT (In The World) says:

          X pe kalo x sedap pada halwa telinga ko….at least sedap pada halwa telinga peminat2 dia pun cukup. Bukannye korang pun yg akan beli album siti. Kami FAN2 Siti yang akan beli.

        • khasamah says:

          payah betul lau ada peminat kipas susah nak mati ni………

        • Only CT (In The World) says:

          Tu lah hang x tau…….bukan sume artis ada peminat faanatik mcm ni…..kak pah dgn ahmad jais pun ade…….tp syaratnya artis tersebut kena jd legend…….

        • khasamah says:

          so..?

  38. hahahah lawak paling comel…dah tu nyanyi lagu omputih mesti kena set rambut ala2 rihanna…lah camne tuh???

    • Only CT (In The World) says:

      Dato’ Siti boleh pilih imej yang lebih sophisticated tapi elegan sesuai dgn usia Dato’ Siti yang semakin matang. Bole check imej Celine Dion @ Barbra Streisand……

      • jade says:

        berangan!!!!!!

        • Only CT ( In The World ) says:

          Different name same gravatar……bole ckp orang bodoh lg kt bawah….Nk tipu pandailah ckit mcm dakwaan ko…Pilih imej je semua orang pun bole…….kalo ko teringin nk tukar imej pun bole. X de masalah pun………biasalah kebencian dah menguasai diri……sume x betul

  39. scorpioncat says:

    hmmmm………..

  40. mia says:

    obuli ne be ne siti..nunu pe mala maan dot ingaa o tanak…awu ie kopio a boring

  41. kayu says:

    mesti lebih oreng putih sebutan siti nanti…
    mcm lagu diana ross tu mengalahkan penyanyi asal very the mat salleh, mmg perfect la mat saleh …
    kalau ada s tu owh very the mat salehhhhh.. mgancam la..
    tp melayu xkan jdi mcm mat saleh lagikan siti yg terer bi…

  42. lady gaga says:

    Datuk CT amik keputusan bertudung tanpa befikir panjang baik bukak teros klu sekadar menutup sanggul di kepala…xkan jadik isu peminat di [email protected] luar sna….renung2kan dan fikir2an!!!

    • Only CT (In The World) says:

      Allimya Lady Gaga ni………kalo ko alim sgt takkanlah idola ko si Lady Gaga kot. Hipokrit….sungguh ramai pd zaman skrg.

      Ye Siti memang salah apabila dia buka tudung…..tp itu urusan dia dengan Allah S.W.T. Kite pun banyak dosa yang kite lakukan lebih baik baiki diri sendiri dulu…..

  43. abarage says:

    ala2 mariah carey?ewww..tlgla..hai siti xmalu ke dulu da di ketawakan dalam rancangan oprah dulu gara2 ko myanyi dgn charice tu.xingt ke??

    • Only CT (In The World) says:

      Abg Nara je yg kata ala2 Mariah Carey. Peminat dia kata ala2 Celine Dion.

      • melrose says:

        yuck!!! berangan….sampai ke note tinggi tu?? geli dengar..tuiiii

        • Only CT ( In The World ) says:

          Berangan ke benda memang siti bole sampai note tinggi. Realiti ok……jgn ingat tukar nama x tahu ko adakah orang yg sama…..i know from your gravatar……aku x cukup bodoh seperti yg ko hina di bawah

        • andre says:

          ape note siti paling tingggi? wat type of voice is siti having? brapa octave? ….jwp le??? then compare dgn mariah carey??

        • Only CT (In The World) says:

          Memang tinggi pun…..tp i x taulah brp octave, x penah pula kt Malaysian kite mention2 pasal octave2 penyanyi…….setiap penyanyi ada julat octave yg berbeza………..tp ketinggian octave pun x semestinya menjamin kejayaan artis…….contoh terbaik Patti Labelle…..yg penting Siti telah membuktikan kejayaan die….dan kalo kite dgr suara Siti memang Siti…..dan susah org2 biasa nk menyanyi sebaik Siti…….pegi tanya Syafinaz die penah mention pasal artis2 realiti yg byk cuba nyanyi lagu Siti tp Fail……..bukan x sedap tp ada sesuatu yg MAGIC pasal suara Siti yg x de pada artis2 wanita lain…..

      • Mamat says:

        klu ikutkan “APPROVED” ct adalah meniru gaya MARIAH CAREY k.

      • Mamat says:

        Sebenarya klu nak tunjukan bukti CT byk sangat tiru Mariah Carey….PEMINAT CT je yang X perasaan.
        Simple Klu…..
        1)Klu nyanyi sambil senyum…mariah carey paling ketara sambil nyanyi senyum.
        2)Mana tahi lalat CT kat tepi bibir sekarang?.Mariah carey totally orginal & cantik bila senyum.
        3)Nyanyi2 sambil tutup telinga sebelah gan tangan….Mariah Carey adalah pionner!!

        Like or Dislike: 0 0

  44. mak siti says:

    hurmmm…dia ni di intebiu dlm bhs inggeris ker…

  45. ss says:

    klau kita x bangga ngan penyanyi kita .. siapa nak banggakan lagi .Siti ni penyanyi melayu .. biarlah sebutannya kemelayuan .. jgn lah nak banggakan penyanyi dari luar yg tertungging tungging bila menyanyi ..yg pakaiannya tak cukup kain .. sepatutnya kita sokong penyanyi melayu kita bukannya menghina …

    • Only CT (In The World) says:

      Setuju……..i dah ckp kt atas tp lagi dorang hina adalah……..melayu yang x de jati diri……..nampak Melayu lain naik mulalah dia hina nk bg jatuh………Malay stereotype…..diri sendiri x betul ada hati nk hina org lain……sibuk je masuk page siti…..x bole peminat Siti nk bergembira sikit………bukan selalu siti dapat masuk BN. Way To Go Siti……..

      • kami says:

        orang melayu ss…cmni la xleh tngk org melayu lain maju sikit…ada ja nk kondem..sampai bila la nk sedar..

        pelik jgak bila artis melayu yg seksi2 wat album omputih x dikutuk plak lagi dipuji2..hurmmm…

        dunia akhir zaman…

        • Only CT (In The World) says:

          Jadi jauhilah orang2 mcm ni dlm kehidupan seharian…..mereka ni layak dijauhi jika tidak mereka akan melakukan huru-hara dlm masyarakat…..tengok je di sekolah, universiti dan tempat kerja……jenis2 perempuan2 busuk hati, kepoh, suka jaga tepi kain orang dan….bila kena attack balik melenting….mostly perempuan lah tp kadang2 lelaki pun ada….keluarlah haters dari page Siti…biarlah fan siti bergembira mendapat berita album Inggeris siti

        • kami says:

          tu la..dengar la dulu baru nak komen ke nak kondem ke…

          tapi kalau jenis org dh mmg x puas ati tu buat pi la mcmana pun tetap nampak salah..asyik nak cari salah org ja..WTFish betol la org cmni!

        • Lovely says:

          Nak tanya Suara Wanita tu Aurat ke?
          Aurat Wanita tu kan HARAM

        • Cahaya says:

          Alah kalo pasal Siti sume benda jadi haram, kalo artis2 lain puja melangit. Tolonglah hipokrit mcm ni

        • Only CT (In The World) says:

          Haaahhh………memang haram…..jadi Tilawah Al-Quran tu mcm mana eh? Tolong jelaskan dari dulu saya tertanya2……

        • caridee says:

          yo la tue….selamat bmimpi d siang ari..teruskan bmimpi and x payah bangun pon x pa…mamposss terus lagi baguss

        • Only CT ( In The World ) says:

          Eh kami x bermimpi. Siti sales figure proof everything. Peminat Siti plg realistik……kami dah melalui lebih 15 tahun saat2 indah bersama Siti dan akan terus melaluinya sehingga tua. Mcm peminat Pop Yeah Yeah….Korang ni jeles x de idola yang berjaya mcm Siti

        • Sentapan Maut says:

          LOVELY TU BODOH BINTI BAHLUL. MEMANG JANDA BENGAP LAH KO!!!!!!!

  46. hahaha says:

    aku kurang setuju dgn BN,rasanya suara dia kurang sesuai nyanyi lagu inggeris.suara jenis menenggelamkan perkataan(english) dan susah nak tangkap apa yg disebut.incidentally,aku sgt2 mengesyorkan dia sambung belajar.

    • Only CT (In The World) says:

      Suruhlah Bill Gates sambung belajar blk……….Siti dah berjaya….ilmu yg die dapat adalah melalui cara yang tersendiri……..pengalaman adalah ilmu yg plg berharga….

      • sean says:

        apekah bodo statement …

        • Only CT ( In The World ) says:

          Bodoh ke? Bill Gates x penah hbs belajar di Harvard…..lain kali amik tahu sikit dari kata orang bodoh……..siti pun x de pendidikan tinggi tp dia tahu bagaimana untuk berjaya. Jgnlah suka hina orang. Bagus sgt ke diri itu………

        • hahaha says:

          aku paham,kamu peminat tegar siti.biasa la kalau tak boleh terima org tegur kekurangan siti.
          ilmu pengetahuan dan pendidikan tu penting.
          bill gates walaupun not as highly educated tapi dia bijak in the sense that bila dia mendengar atau bercakap isu2 berat he doesn’t look nor sound clueless.pengasas microsoft tuuu…dah tentu2 dia intelligent.so tak jd hal kalau dia tak nak belajar lagi.
          tapi kisah siti tak sama dgn Bill Gates…dia tidak dilahirkan sbg seorg yg bijak.memandangkan siti dah berada di kedudukan tinggi setara dgn org2 kenamaan yg majoriti terpelajar,ada baiknya dia ambil peluang semasa masih muda dan banyak duit ni utk belajar,academically.tak rugi pun.she’s pretty,nice,wealthy,sings well but unfortunately not smart enough.that’s the truth and truth hurts.maaflah peminat2 siti.

        • keylla says:

          orang yang tidak bijak tidak akan jadi jutawan

        • Only CT ( In The World ) says:

          Haaaahhhlah……mcm mana Siti bole jd Jutawan kalo die bodoh? Itu lebih baik dari lepasan Universiti tp otak kosong…..enjoy duit PTPTN je….lepas tu hina org lain bodoh. Good job, lepasan manalah tu…..

        • Abg Nara Fan#1 Lisa @ DD? says:

          Pesanan dari:

          1. PTPTN: Sila bayar hutang anda…….

          2. MARA: Sila bayar dah dapat diskaun pun x nk bayar

          Sila contohi Misha Omar x hbs belajar kt UNITAR, tp hutan PTPTN die selesaikan sekaligus

      • Lovely says:

        HAJJAH DATUK CT

        BERINGAT PEGANG TITLE HAJJAH

  47. ehem says:

    hidup tok tie…..wah wah wah si hahahahaa ni.ko tu hebat sgt ker nk menegur org?sekurangnya ada percubaan.artis bukan mat salleh tu nyanyi mcm sebutan btul sgt

  48. hahaha says:

    benda tak betul aku tegur la.benda betul aku puji.terpulang nak terima ke tidak.bukan kutuk dia pun.sekadar menegur.berdosa ke?

  49. Only CT (In The World) says:

    Untuk promosi Siti harus fokus pada imej…..harus cari perunding imej bagaimana imej yang bersesuain dgn Siti pada umur 30-an, wanita timur dan seorang isteri. i’m strongly believe sophisticated but elegance is the best choice for her image. Siti Camp can refer to Celine Dion and Barbra Streisand image. Very nice…….Siti also should focus the album more in the Asian region rather to attract Europe or US market. There is more loyal fan base in Asian market esp Japan, Taiwan. Philippines, Indonesia and Malaysia

    • sean says:

      1.i’m strongly believe sophisticated but elegance is the best choice for her image–hahhaha berangan!!

      2..Siti also should focus the album more in the Asian region rather to attract Europe or US market.—-hahhahaha, “focus the album”??? “in the Asian”??? “rather to attract”??? tu le malas belajar..malunye baca

      3.There is more loyal fan base in Asian market esp Japan, Taiwan. Philippines, Indonesia and Malaysia—Philippines dun listen to Siti :)

      • Only CT ( In The World ) says:

        Berangan………kalo berangan mcm Pak Pandir duduk je berangan……mcm ko mengata je……..Siti at least try……ada usaha………..anak Melayu yang boleh dibanggakan.

        • kila says:

          i strongly believe je. tak payah “i’m” tuh.

          sophisticated but elegant. bukan elegance.

          siti should also. bukan siti also should

        • Only CT ( In The World ) says:

          Thanks for the correction

        • pizza says:

          Nak refer to Barbara? Si Yahudi tu? Ini namanya sokong membawa rebah. Baik la ko nasihat idola ko tu tutup aurat dgn betul. Tak rugi tang mana pun, lagi anggun ada. Percaya la…

        • Only CT ( In The World ) says:

          x salah belajar dari orang yang berjaya. Ko ingat kalo x de orang kafir dgn Yahudi sume teknologi bole tercipta dgn sendiri. Sarjana Islam dulu banyak refer pada tamadun Yunani dan Rom dalam bidang ilmu. Lain kali pandanglah dunia ni luas sikit. Jgn asyik dlm mentaliti komuniti Melayu penuh P.H.D….

        • pizza says:

          Aku bercakap dari segi hukum aurat yang basic, LOL. Yang ko pi melalut jauh2 sampai teknologi tu apsal? Barbara tu kalau berpakaian suka tunjuk lurah. Imej mcm tu ker yang ko nak suggest pd CT? Baik korang peminat2 CT yang tegar ni pakat2 buat solat hajat mohon pd ALLAH supaya dia mahu menutup aurat mengikut syariat. Ramai yang tiru pesen serkup pala dia ni, u know. Besar betul ‘investment’ dia…

        • Only CT (In The World) says:

          Ada ke org yg tiru fesyen serkup die? Eh barbra punye fashion aku bkn suruh check yg sexy tu tp yg lebih sopan. Barbra dgn Celine bknnya 24 jam seksi. Ada imej dorang yg sopan dan sesuai.

  50. Only CT (In The World) says:

    Siti should learn from the epic fail of some Malaysian artist who trying to launch their international career overseas. But since Siti with Dato’ K and have many VVIP friends i have no doubt that Siti will success. Find someone who have wide influence in International Music Industry to help market your music. In Music Industry, powerful alliance is important.

    • sean says:

      hahahahhaha …hopefully siti will not sound like u !!! malu dow..berteraburrrrrrrr :)

      • Only CT ( In The World ) says:

        Berterabur pun apa kisah at least i try……..sama mcm Siti….manusia yang malang adalah manusia malas berusaha. Siti adalah manusia yang gigih dan rajin. Kalo malas x delah Siti di kedudukan ini…..Very Typical Malay your comment. At least i jauh lebih better dari dulu. and i’m proud for who i am.

        • ryu says:

          bekap artis sangat nampak! hahaha…~ kelakar!

        • andre says:

          hahhahaha angkat bakul ker? ko memalukan diri ader le..kesian aku nengok ko ni

        • Only CT (In The World) says:

          X pelah kalo ko fikir aku memalukan diri sendiri……yg penting Dato’ Siti ada album Inggeris……ada juga buah tangan utk peminat…..

    • burrrrrrrr... says:

      cakap mlayu ja la sng..bt malu ja nk ckp english klo gini..klo nk try gak p la try tpt lain…

      • Only CT ( In The World ) says:

        At least i try……….x kan lah sampai tua takut org gelak x nak ckp English. Menyahut seruan Tun Dr Mahathir

  51. Kak Su says:

    Tak sabar nak dengar.

  52. bawahlicin says:

    hahaha mesti kelakar punye nanti!! macam filem merong mahawangsa bodoh tu!

  53. hihi says:

    kasut ct stuart weitzman

  54. Bujang Senang says:

    Pasal Lagu……
    Sepanjang hidup ini, hanya pernah dengar siti nyanyi lagu, Colors of Love (Celine Dion), Dont Put My Heart On Hold, dan Surrender…so far, ok je…diction n feel, leh improve. sbb masa dia nyanyi lagu ni, dia bebudak lagi.
    Pasal Penutup Kepala….
    Sapalah yang suruh dia buka skaf dia tu, mmg takde keje lain. Biarlah dia….kalau dalam undang2, bersalah setakat bersalah aje…yang lain no komen.
    Pasal Wajah…
    Semua manusia akan tua bila tiba masanya…tunggu dan lihat. Adakah wajah anda akan lebih baik atau setara dengan CT bila usia anda sama macam CT nanti? ahaks!
    Pasal Suara…
    CT dah buktikan sebelum ni bahawa apa yang orang kata dia takleh buat, itulah yang berjaya dia buat…dengan caranya tersendiri…so, kalau orang kata CT tak mampu go international dan menang Grammy…CT akan dapat juga, maybe dalam masa 5 tahun lagi…tp tetap dengan cara dia sendiri..menjadi diri dia sendiri…
    Pasal Album Inggeris…
    Saya harap CT dapat lagu2 yang bagus…dan terus melebarkan pengaruhnya ke seluruh dunia…Semoga menjadi orang Malaysia pertama yang menang Grammy…usiapun baru 30 an…byk masa lagi tu…
    Pasal komen ini,
    Aku memang minat n suka CT…jangan nak dengki ek!
    Peace!!!
    (bestnya CT nyanyi lagu I Surrender yang ada videonya di Youtube…)

    • Only CT ( In The World ) says:

      Bujang Senang you’re definitely true fan of Siti………Good Job

  55. Maimoon says:

    At least ct x le habiskn duit dimeja judi , minum arak d bela ank ikan mcm datin2 sepi yg lain.

  56. nell says:

    apa2 la ct,once u merudum,u seems trying hard to get those day popularity.simply ct……talkshow…….english album………whats nxt?

  57. Mokcik Tim says:

    selama ni mokcik mmg x kisah siti nak pakai apa kat luor sbb masa show siti mmg sentiasa nampak lawo sgt.. bila siti pakai serkup mokcik lagik suka sbb xde la nampak mcm beza sgt umur mokcik ngan dia.

    hari ni baru mokcik paham kenapa org dok kutuk serkup siti, pangge sup bunjut la, kopiah yahudi la macam2… dah tgk gambo kat atas tu baru la nampak terang.. burok bebenor .. cam sarang tebuan dah ghopanya.. sapa la pi amik gambo burok gitu… siti ni tengok tak gambo2 dia ni ? ker dia pilih tgk yg nampak lawo ajer… org keliling dia yg kononnya sayang sgt ke dia tok leh ke tegur sket ghopa dia tu.. mokcik kesian la ke siti… siti, siti kenapa gitu ghopa kamu?

    • keylla says:

      makcik…biase la org kekadang solek over sikit lawa..kekadang xlawa…mcm makcik la lebih kurang….

  58. meknah says:

    tolongla bukak je serkup tu. dah macam opah aku tgk. mana2 pompuan walau muka macam audrey hepburn pun akan nampak lawak kalau pakai serkup mcm tu. jadila macam dulu, badan kurus, rambut panjang kemas, pakaian sopan ala ketimuran. okla tu… walau tak bertudung, tp masih tetap sesuai dgn syarat ketimuran.

    tapi kalau nak jugak tutup kepala, tutup je betul2.. mcm wardina tu. KALAU nak la. kalau tak nak, bukak je terus dan gunakan imej wanita asia yg sopan

    • keylla says:

      siti bukan bertudung n xperlu membuka serkup pale die tuh..ko xpyah suruh cT nk buka2 balik serkup die…sekurang2nye die da berusaha n mcuba…

  59. Only CT ( In The World ) says:

    Mak cik dalam hidup ada pasang surutnye……mungkin sekarang penampilan siti kureng ckit………….x pelah tp jgnlah hina teruk2 sgt dgn panggilan melampau.

  60. joe_azlan says:

    Only CT ( in the world )…. gua respek gila lah kat you….good job bebeh…lap you s0 so so much

  61. HAHA says:

    YG LAKI WARNAKAN RAMBUT DAN JANGGUT MISAI KASI HITAM.

    YG BINI PULAK.. WARNAKAN RAMBUT WARNA COKLAT, BERSERKUP DAN BERJAMBUL DI DEPAN.

    HAJI MARBUR…. ! :)

  62. zaynola says:

    Buang masa je…sebutan Inggeris pun tak berapa betul. Slang teruk. Apa nak bangga?

  63. Kurus says:

    ok lah.. ct ada gebu sedikit la skarang..

    tp outfit dia yang ini sangat kelas n kena dgn majlis..
    aku ske vest dia… n dia tk nk la trlalu nampak ‘lemas’ kerana ‘kemas’…dengan membiarkan shirt dia keluar..so
    walaupon.. imej business like.. tapi masih santai…i loike..

    however… i am still thinking of how she could make her ‘serkup’ matches her outfit…maybe..just maybe.. she should not use kain renda tu..

  64. abarage says:

    siti i tgk org buat sume dia nak wat. tp sume nya sekerat jalan.xberjaya pon.org nak ada cosmetic,dia pun nak,org ada album english dia nak buat.tp hampeh.ksian ko tok ti.org pkai tudung dia nk pakai tudung tp tudung sparuh.org rampas laki dia pon nak rampas gak..hipokrit punya ct.semoga tak berjaya ct.

    • keylla says:

      i pun tgok orang komen u pon sebok nk komen kt sini….hahaha…

      ape yg siti buat skerat jalan jek ek?tgh memikir. ape yg xberjaya ek…ermmm,ape2 jek lahhhhhhh,tulis name pon salah tenalik ejaan tut,,better GARBAGE..haha

    • andre says:

      yup setuju…..entah pape2 je dia

  65. pizza says:

    Nak minat artis pun berpada-pada la, takut makin dekat dan dekat jarak kiamat dgn kita. Tak takut ker? Apa saja yang artis kesayangan korang buat semuanya sokong, support membabi buta sampai x sedar jd shallow sgt. Main hentam komen semata2 nak membela artis kesayangan. Dlm thread Bob masuk PAS dulu, tade pun aku jumpa yang bermati-matian membela ulama. Artis jugak yang disanjung-sanjung. Moga2 CT pun syang giler kt korang mcm korang sayang sepenuh hati kt dia.

    • Only CT (In The World) says:

      Itu soal politik…….ia diterjemahkan dlm soal undi. Ckp lebih2 nanti ada SKMM…..

    • Only CT (In The World) says:

      Haah……..Siti memang sayang kt kiteorg, even bkn fan pun die sayang…….die x pernah sombong setiap kali org nk minta autograph @ bergambar bersama…..tapi artis2 baru skang teramatlah sombong, pandang peminat sebelah mata

    • andre says:

      hahahah tu le..fanatikk giler ! Tapi biasa manusia spesis ni..kerja lain dia x jalan punyer…kalw le ko se-fanatik ni dlm segala urusan ko..dh lama ko kaya…fanatik/bsemangat x btempat! kesian le Only CT(in The World)

      • Only CT (In The World) says:

        X kisah lah kalo i berjaya @ x berjaya. Itu bkn urusan u……yg penting Dato’ Siti i berjaya……..YES1000x……..Hidup Dato’ Siti

  66. ntoh says:

    kpd yg jealous x abes2, tok ti ade album.. korang ade?
    korang nak kutok2 kat cni, ade tok ti kesah?
    hakhakk!! Siti Nurhaliza the best!

  67. Only CT ( In The World ) says:

    Kepada sesape yg kutuk Siti x reti ckp omputih, korang tu reti sgt ke? At least we learn from mistake. Takkanlah mak bapa datok nenek x reti ckp omputih, kite pun x nk ckp omputih takut digelakkan. I not afraid. Kata lah banyak2. English penting zaman sekarang, i keje kt private sector, nak x nak u kena catch up English. Communication medium plg penting. Streotype Melayu, ckp Inggeris kena kutuk, padanlah x maju2. Ramai je usahawan2 berjaya melayu x tau ckp Inggeris tp dia belajar ckp Inggeris sampai lah fasih. Bukan sume orang ada peluang untuk dapat pendidikan tinggi but at least we know how to use any opportunity that Allah given to us.

    • pizza says:

      Aku reti, at least farrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr better than you. Kau ni, ada baiknya kau kurangkan sket fanatik kau pada artis, respectively CT. People can distinguish between speaking English for learning purposes AND speaking English for the sake of boosting around. Only CT, ure making a fool out of urself, dear, indicating how inferior ur mentality is. Jangan rendahkan martabat u sampai begitu sekali smata2 kerana seorang artis. Buruk akibatnya, ini amaran yang telah tertulis dlm Al Quran.

      • Bujang Senang says:

        Kecoh n sibuk sgt nak kata BI CT teruk….takde keje ke? gi masak megi untuk aku….ahaks!

      • kiah says:

        xyah nak bangge sangat la pizza kau tau omputih,
        sume tu ujian tuhan je nak tengok samaada kau akan merendah2 kan org yg xpandai atau tak. n setahu aku, kau gagal ujian tsebut sbb kau terus mperkecilkan bi siti.

        harini kau mengata kat orang. esok lusa, anak cucu kau yang mengata kau. lu pikir la sndiri

      • Only CT (In The World) says:

        X pelah i tau English x sehebart mana tp banyak je org2 kaya dulu x reti ckp omputih, skang pun x sehebat mana tp tetap berjaya….sebab dorang sanggup berusaha utk berjaya. Mcm Siti, dan usahawan2 terkenal lain……dorang bukan mkn gaji to doranglah membayar gaji kepada graduan Universiti yg angkuh baru kuar. Kalo bukan kerana PTPTN dan pengorbanan ibu-bapa di kampung yg x reti ckp omputih mustahil mereka bole ke tahap sebegini. Seperti kata Dr M=Melayu Mudah Lupa

      • andre says:

        Sokong Pizza…Only CT ..hang tue ckp bukan main berapi2 lagii..tapi kan da more kasi komen kat sini..da more u sound stupid..(sorry to hurt ur feeling :p )

        • Only CT (In The World) says:

          X kisahlah dah i ni fan Siti kenalah defend Siti…….sama lah kalo korang punya idola….tp yg penting Siti sentiasa je ada product……..means die x menganggur

        • Only CT (In The World) says:

          Eh Andre u mesti banyak terasa dgn komen2 i kt atas tu….tu lah sbb u mention nama i………i x sangka ada juga org mention nama i sdgkan ni entry mengenai Siti…….

  68. hot mama says:

    pndai ke ct ni ckp omputih,sb masa mama tgk gosip yg lalu ct d terjah sb gagap ckp Bi,wat ever la,tp kalau rasa diri x berapa lulus ckp omputih baik x yah nanti malu sendiri………………………………………..

  69. Only CT ( In The World ) says:

    mmmmm…………..

  70. mirmoX says:

    hmmm…nk menyanyi lgu english tu xkesah. slagi ader penghayatan n suara best, bleh la bawak. cumanya tkt promosi album nnt, wt nyer org tanya kut english bleh jwb sma fluent ngan masa menyanyi ker? xpn kot2 Oprah nk jemput g talk show dia sbb kagum sgt, tok t dah prepare ker? tkt dok “this chocker, ya, ya,ya..” jer. nanges Oprah. tuition english lebey sket yer. for preparation. anyway, all da best.

  71. kakyang says:

    tipikal malay .. belum pape, dah berguni2 kutukan .. relaks laa .. lihatlah dulu hasilnya, pastu nak komen, komenlah .. DCT tu pun xmintak korang puji dia sokmo .. dia sedaya upaya cuba berikan yang terbaik untuk para peminatnya..

    yang berminat tentu menghargai .. yang xminat lebih baik buat hal sendiri .. budi bahasa budaya kita ..

  72. pizza says:

    Ckp pasal speaking ni, aku tabik spring kt Jackie Chan. Dari sepatah haram tatau mende, dia dah boleh berbahasa Inggeris dgn baik walaupun kadang2 pronunciation-wise not so clear. It took him years but eventually managed to respond well when interviewed. Sorang lagi, Agnes Monica. Dia amek kelas Mandarin, now could converse well in the language.

  73. Caldina says:

    ada aku kesaaahhhh….. ???

    p/s: tak suka org hipokrit dan rampas kebahagiaan orang lain….

  74. Sakit Mata Tengok says:

    Pernah tgk DCT di interview dlm english kat red carpet dlm youtube tak? heheheh…cuba la tgk kalau belum…

  75. Timur says:

    Salam kepada semua pembaca Beautifulnara. Saya hanya mampu ketawa membaca post anda sekalian. Seharusnya sesama warganegara, anda harus menghargai usaha artis negara anda untuk maju lebih setapak ke hadapan. Mana yang baik, Alhamdulillah.. tapi bagi yang buruk, janganlah terus dikutuk. Nasihat itu lebih elok daripada seribu caci-maki dan perli yang anda hemburkan. Walaupun Siti ada terbaca komen-komen di sini, namun anda harus juga fikirkan, Siti boleh terima atau tidak ujaran tersebut? Kita hanya boleh bagi pendapat, selebihnya terserah kepada Siti sama ada dia nak berubah kepada yang lebih baik/tidak (hidayah seseorang)

    Bab serkup kepala pula, Siti pernah menyatakan bahawa dia bukan bertudung sepenuhnya (Pernyataan ini hanya dibuat sekali sahaja.Walaupun banyak komen negatif yang diluahkan oleh individu di luar sana, walaupun anda komen berulangkali pun, Siti hanya membalasnya sekali sahaja).

    Bab bahasa Inggeris, bukan Siti seorang sahaja yang tidak reti/fasih menuturkan/menggunakan bahasa tersebut, jika belajar tentu boleh pandai. Belakang parang kalau diasah akan tajam, inikan pula kita manusia yang berakal.

    p/s:
    If what goes around always comes around, do you think you have payed for all the bad things you have done?

  76. Rilek aa.. Celion Dion, Michael Learns To rock (sekadar contoh) tak fasih English, diaorg pun blaja lu BI baru wak album. MLTR lagi best, pandai wak lagu sendri and diaorg put effort dgn bwk translater pribadi tour ngan dia. jgn segan le klu nyanyi ikut slang kite, just jaga diction jgn silap sebut hingga maksud jadi lain, tu je.
    cuma harap2 Siti jgn le benti sparuh jln. cam ari tu dgr wak album Mandarin tp just rakam smula sbuah je lagu. mana artis bkn Siti je, klu nk expanda karier, just go ahead ler, jgn dgr sgt kate2 org…

  77. MisZ NoNi says:

    Cakap Omputih pun x lepas.. Dah berpuluh tahun jadi artist, pas tu siap mengaku masuk British Council belajar Omputih, tapi still x leh cakap.. Apa kes la pompuan ni..

  78. sepupu Kak Limah Kg Pisang says:

    beli album letak gmbo aku lg bessshh..ade pekdahnye.

  79. aien says:

    muka SITI nampak letihh…..~

    • Only CT (In The World) says:

      Siti penat keje tambah lagi die suri rumah…..biasalah tu wanita berkerjaya

  80. Only CT (In The World) says:

    ,

  81. Jlopez... says:

    hahahah…lawak2…anak bongsu TZ dgr siti ckp inglish pon tegelak agaknya!!sure bdk tu adik bradik selalu mengumpat /kutuk2 siti..then sbb meluat ngan siti,,msti diorang saje je bckp inglish tiap kali bdpn ngan siti…yele…bkn siti tu phm sgt pon…agaknya da puas bdk2 tu kutuk dpn dia.tp siti je xphm apa diorang ckp….wat malu je..!!

    • Shahz Jazle says:

      Itulah kenapa Dato’ K pilih Siti……….die seorang yg jujur, tabah, polos dan berhati suci.
      Die x busuk2 hati apatah lagi menyimpan dendam.
      Die tahu banyak org bermuka2 dan bersikap hipokrit dgn die tp die x mahu cari masalah dan masih melayan org baik.
      Itulah kenapa Siti sampai sekarang masih memiliki kelompok2 peminat yg sentiasa meyokongnya.
      Sesuatu yg tidak semua artis mampu buat kecuali kak pah, ahmad jais, ramlah ram dan lain2 artis dulu2…

  82. sepupu dak Usin says:

    tok t kalo nyanyi lagu Enjit2 Semut versi BI pon bagus gak ek. duet dgn Kak Limah…..

    • Jlopez... says:

      betul tu..sokong..hahahahaha…….

      • Only CT (In The World) says:

        Idea yg menarik……..tp x perlulah sampai dlm BI sbb lagu2 tradisional mcm tu skang hampir lupus. Kalo Siti buat mesti akan dapat perhatian dan mengembalikan ingatan kite pada lagu2 rakyat. Yeah……good idea. Lagipun banyak generasi2 Youtube dgn Facebook zaman skang x berpeluang dgr lagu2 sedemikian.

  83. Only CT (In The World) says:

    http://www.youtube.com/watch?v=D6vvBNV4qTo

    Saat yg sungguh membanggakan peminat Siti…….since then, kami tahu Siti akan pergi jauh……..

  84. Only CT (In The World) says:

    ?

  85. babyryu says:

    bole ke…tp setahu aku B.I dia teruk…cmne nak nyanyi..tp tak tahulah kalau datuk k dah masukkan siti kelas B.I yg power

    • Only CT (In The World) says:

      Think positive sayang……..belakang parang kalo diasah pun bole tajam……

      • andre says:

        berangan!!!

        • Only CT (In The World) says:

          X berangan ok…….realiti……..number tells eveything……Siti sales figure membuktikan segalanya………sayang Siti……..cian kt haters…..brp kalilah ko harus tukar nama tp gravatar tetap sama……..nk tipu pandailah ckit………kan ko kata aku bodoh kt atas td…….

  86. SAYA TAK SUKA Only CT (In The World) says:

    sapa sokong yg CT (In The World) ni bapok??!!!

    • Only CT (In The World) says:

      Thnx……x pelah i x kesah pun yg penting org tu ikhlas………

      • Only CT (In The World) says:

        Wait a minute, since when this entry about me, ini entry mengenai:

        “Akhirnya Datuk Siti Nurhaliza Bakal Keluarkan Album Inggeris Sepenuhnya”

        Confusenye…….

    • yRa says:

      kecoh la lu mamat smpai TAK SUKA2 tu pahal?klu tak suka dok diam2 kat siam!! mu yg bapok kot!

      • Mamat says:

        E2la peminat CT…org nak tunjukkan Bukti yg paling simple…. CT sebenarya ada ikut cara MC nyanyi…yg nak marah2 kenapa?….Klu x caya try la p chek kat u tube Ct performance n Mc perforamce look like same!

    • Sari Pati says:

      Mak ko lah ada peler……….haha

  87. Only TZ (In The World) says:

    Guys………………
    chill laa…..
    jangan gadoh2 yea…….
    Ct is THE BEST and Korang sume pn is THE BEST!!!
    Nobody is PERFECT n cant claim for that Perfectionist…
    Kita sama-sama IMPROVE ourselves first k………………….
    Enjoysssssssssssssss…………………………………………………

  88. erm says:

    pandai ke minah ni? speaking pun lari ke laut…

  89. Mamat says:

    Sebenarya klu nak tunjukan bukti CT byk sangat tiru Mariah Carey….PEMINAT CT je yang X perasaan.
    Simple Klu…..
    1)Klu nyanyi sambil senyum…mariah carey paling ketara sambil nyanyi senyum.
    2)Mana tahi lalat CT kat tepi bibir sekarang?.Mariah carey totally orginal & cantik bila senyum.
    3)Nyanyi2 sambil tutup telinga sebelah gan tangan….Mariah Carey adalah pionner!!

  90. Sari Pati says:

    Then, per MASALAH kau mamat?!!!!!!!
    Kecoh jew melalak macam anak KAmbing mati mak!!!
    dasar melayu yg alwiz ada perasaan hasad dengki..!!!
    tak kemana!!!!

  91. melissa says:

    my comment just liked erm comment..!! just wait & see

  92. huhuhu says:

    KENAPA BANGSA MELAYU TERTINGGAL DENGAN BANGSAN LAIN?….SEBABNYA SEPERTI BERIKUT:

    1. MENGANGGAP DIRI LEBIH HEBAT DAN PANDAI
    2. KRITIK NEGATIF DULU SEBELUM TGK
    HASILNYA
    3. ORG LAIN BERUSAHA JADI MAJU….TAPI MELAYU
    DENGAN EGO TAK BERTEMPATNYA..
    4. PRASANGKA BURUK SEPNJG MASA….

    DATUK CT TAK PANDAI INGGERIS TAPI DAH BERJAYA DALAM KERIER DAN BISNES……ANDA YANG CUN BAHASA INGGERIS MCM MANA????? SAYA TAK FIKIR KALAU MENCUBA SESUATU YANG KITA BELUM MAHIR AKAN MEMALUKAN DGN BESARNYA KALAU TAK BETUL…..KITA HARUS ADA SIKAP MENCUBA…DAH CUBA BARU TAU….KALAU STATIK JUGA ..TERUSKAN MENCUBA..TAK….KERANA ORG-ORG YANG BERJAYA HARI INI ADALAH DATANGNYA DARI YG PERNAH GAGAL SEBELUM INI……

    • Sari Pati says:

      huhuhu…
      Aku setuju dengan ko…
      Malu bertanya SESAT jalan………
      For EVERY 1 Start wif Zero……….
      If korang-korang yang kutuk ENGLISH Siti Nurhaliza tu hebat sangat ENGLISH nyerrr,naper stil duk TErpuRuk DLM Tempurung korang tu….???!!!!
      If korang nak tahu, English man pn blum tentu bole kuasai pronunciation dengan sempurna…try lah cari kat youtube utk American next top model
      http://www.youtube.com/watch?v=gYKrD1djJiA
      So just kiter sama2 jaga pencapaian diri kita dulu eyh….

  93. fewitt says:

    oit..cube bukak kat youtube..banyak je video ct nyanyi lagu omputeh..ok je die punye pronunciation..korang plak lebih cakap ct xpandai english laa..cmonlaa..dah bape belas taun die terlibat dalam industri..kisah xpandai english dah lame dah wei..ckupla nak kutuk die..walaupun die xpandai english tengok laa die sekarang..murah rezeki sbb ramai org duk kutuk die…

    ape ct ni bodoh sgt nak wat album english tp nak salah pronunciation plak..die sblm pkir nak wat something 2 mestilah die dah pkir masak2..lgpon pronunciation kan boleh blajar..kalau salah pronunciation betulkanlah..xkan nak pasarkan album english yg salah pronunciation..itu pon korang xleh pkir..duk2 kutuk2 hebat sangt ke english korang??

  94. Mamat says:

    yRA ku sayang……mamat ne semua Utube tgk…x kisah artis malaysia ke or luar…..tapi semenjak tgk Utube yg lama2 baru perasaan ada persaman…try chek….
    Video clip Purnama Rindu gan my all….rambut nak basa2h+ nak nyanyi kat tepi air…+nak ada laki sorang+ vid Ct jap2 black but Mc totally black…ini minor persamaan yg peminat ct x persaan di mana masa waktu e2 Ct sebenarya mencari identiti sebagai penyanyi.
    Ne ms tahun 1996….jerat pencitaan…besar punya tahi lalat kat tepi….letak celak ke?http://www.youtube.com/watch?v=7s5749rQIPg

    MC ; http://www.youtube.com/watch?v=9q3Rg0xKmpM&feature=related -Smile dan tahi lalat orginal kat sebelah kiri.

    Ne nyanyi2 sambil nak tutup telinga sebelah
    MC http://www.youtube.com/watch?v=KgK-UnX7S4U

    CT ; http://www.youtube.com/watch?v=eOIGIcvNjK

    • laaa.. baru tau ke Siti selama ni xde identiti. yg pasti Siti memang nyanyi best, tp bab2 identiti, mmg dia tercari2..Kump Raihan pun ade identiti tersendri (sekadar contoh)…
      Aku enjoy dgr lagu2 Siti, mmg sedap didgr. tp sbb follow perkembangan dia tu psl perasan seme ni.
      xyah compare ngan artis luar, lam negara pun ble je. Sblm dia kua lagu Cindai, Noraniza Idris dah kua lagu Awallah Dondang. Sblm dia wak kua album etnik ngan tradisonal, Noraniza Idris dah lama establish ngan album camtu. Sblm dia kua lagu berentak samrah, Jamal dah wak dulu ngan lagu Samrah Mentari then next year baru ye kua ngan lagu Balqis, berentak lebih kurang. Lepas Waheeda popular ngan lagu Wassini, baru Siti kuar ‘Lagu Rindu” ciptaan Yassin.
      Ingatkan zaman indie ni, Siti kua gak ngan lagu2 ciptaan pemuzik indie kih3x tp baru ni duet ngan Noh Hujan. La ni nk wak album inggeris tp Zee AVi dah lebih jauh mendahului dia utk pasaran antarabangsa… well setakat ni tu je yg aku perasan. Bagi aku Siti mmg penyanyi yg baik, bagus, bersuara merdu dan mempunyai penampilan yang menarik dan sopan tapi malangnya dia xde identiti tersendiri. Artis2 lain lam Malaysia ni, brapa kerat je artis kite yg ade identiti tersendri, majoriti terikut2 ngan style artis lain tak kiralah artis hollywood ke bollywood ke hong kong ke indon ke dan skrang ni Korea le plak… yg sedihnye, smpi cara Lady Gaga tu pun diikutnye..aduhhh artis Malaysia….

      • Mamat says:

        Zaza,
        Memang x nafi kan ct sorang daripada penyanyi yang baik kat malaysia ne…but sum times kita tgk cara dorang publisiti kan CT ne mcm kat malaysia ne hanya ada sorang je penyanyi kat malaysia.Satu lagi istilah penyanyi no 1 negara.Sape yg pandai2 bagi gelaran 2?…klu CT penyanyi n0 1…sape penyanyi no 2,no3,no 4?…….ziana zain no berapa?….40 nagara?….yuna no bp? 10?…sangat kelakar.Same jugak bagi ketegori vocal aim….CT menang byk…but klu kita tgk vocal grammy penilaian sangat2 berbeza…..lady gaga boleh menang+ amy winehouse boleh menang+nelly furtado leh menang…klu ikut malaysia artis2 mcm ne x leh menang sebab sore mcm pelik.

        • yup correct.. i pun tak gemar ngan sesetengah pihak terlalu agungkan Siti. I pun beli cd dia, layan lagu dia tp xdelah smpi anggap dia terlalu bagus. ade lai yg better dr dia tp ntah le, seme anugerah berpihak kpd dia, dah rezeki kata org. Paling terkini, bila ade yg mahukan dia jadi Duta pendamai, rerasenye kurang sesuai. byk lagi cara lain. Klu ikutkan pembabitan dia, menerusi album pertama, dia terus menang Juara Lagu dan trus menang artis paling popular dan konsisten smpi skarang. Tetap respek. Unlike other artis, melalui zaman yg sukar dulu sblm jadi artis berjaya (sekadar contoh Wings & Search, mcm2 sekatan kena gam itu ini).
          Sblm jadi artis, biasalah.. Siti penah jual kue, same ngan Mawi, penah jadi DJ shopping complex even penah wak keje ladang lai… seme ade pengalaman masing2.. tp Siti punye jual kue tu melampau2 diexposekan utj bgtau susahnye dia. Anyway I beg u, Siti tak pernah susah smpi kena mkn megi heheheh… maknanya kehidupan dia senang sejak dr dulu lai klu nk dicompare ngan student2 kite yg bertungkus lumus blaja kat hostel, megi ngan roti jadi makanan asasi. tp ade org highlight? yg Siti jual kue tu lah yg dijadikan kisah sedih… HAHAHHAHA

  95. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu tengok si ct ni muka dia dh macm makcik makcik dh kenape ye? pada hal si ct ni kn muda lagi kn? belom lagi 40….tapi kalau ct dh umr 40 camana pulak eh muka dia? lu pikir lah sendiri ye !terima khaseh aje lah ye …

  96. Mamat says:

    Kesian SARI PATI x leh terima kenyataan…..

  97. yRa says:

    abg mamat yg seghabai…

    • Mamat says:

      Hahahahaha….kan ada persamaan…dah tgk kat utube?

      • yRa says:

        xkuase!!mmg la smua pnyanyi klu mnyanyi note tinggi smua pgg tlinga abg mamat oi,,even ziana zain,. lain….xtau la klu abg mamat nyanyi note tggi pgg ape plak?idong kot..hahahah

  98. ef..bee..ai says:

    Album lagu banyak kluar…..TAPI….”album” yang tu tak kluar2 pun….jenuh teman menanti. Tak dgr pun tangisannya…asyik2 dgr siti je yg melalak…Hehehe

  99. omputihcelup says:

    Sy taw nape CT nak rakam album Inggeris…agak2 jew

    1) ingat dulu dlm 1 Anugerah Berprestij di mana Paul Moss jadi penyampai anugerah tuk album Inggeris terbaek..dye ade mention yg ini laa anugerah yg CT x akan dpt..mungkin CT pendam kn saje mase tu..

    2)CT mungkin rase tercabar sbb Yuna Dan Faizal Tahir (FT) lancar dlm BI nih..tgk laa dorang nyanyi live…”clean & clear” sebutan nye…heheheeee..(CT patut merendah diri dan belajar dr 2 junior artis nih..

    3)tidak salah mencuba…tp perlu diingat BI tdk seperti BM…salah ‘dengung’ nye,,larilah maknanyee…

    4)x faham ngan CT ni…buat album ketuhanan laa…album inggeris laa…nak btaw 1 M’sia yg dye artis serba boleh…fed-up!!

    5)CT seorg penyanyi yg punya vokal yg mantap…tp sayang..rasenye dye x layak lg digelar penghibur…spls arwah Sudir…penghibur penggantinye adalah Faizal Tahir!!!…
    Arwah Sudir n faizal pandai explore diri mrk di atas pentas…mrk ade 1 ‘gaya’ tersendiri…klu Celion Dion tu..wlupun hrp vokal jew…tp tgk laa gaya dye…buat org terpegun.

    6)xpe CT…xsalah mencuba….ia lebey baek dr tidak…Belajar BI ngan Faizal Tahir yew…jgn malu belajar…slalu laa chat ngan Faizal…kew…Yuna kew…nak fluent BI ni kene cakap ari2..

    7)saya sokong sume artis M’sia yg berani mencuba!!

  100. Nara says:

    Kesian Siti, dek kena tekan dgn peminat2 suruh pakai tudung…dia sekrg nampak tua dr usia sebenar…kalu rambut aurat, suara pun aurat dlm agama, mana buleh perempuan melalak atas pentas. Kalu nk buat sekerat sekerat baik la siti bukak tudung…cantik sbg penyanyi. Kalau tidak tudunglah…cantik bagai seorang muslim. Mana2 pun kena la buat betul2.Separuh2 is cheating lah! :D

  101. Caldina says:

    reporter : miss, how you like your tea to be served ?
    ct : in the cup please….
    aku : wakakakakaka…….. LMAO..!

    p/s : isshhh.. tak baik aje aku kutuk perampas laki orang ni… erkekeke….

  102. yoyo says:

    Asal jangan jadikan album siti ni sebagai sumber pronouncation ye. Hancorrr…

  103. derr says:

    Yang korang dengki sgt tu knp… even siti mcm tu pun, rezeki die melimpah ruah. skrg dah jadi kaya pun, siap ade produk kecantikan sendiri. urusan peribadi die pun korang nk amik kesah sgt knp?? pelik la org melayu ni. suka sgt ade sifat PHD!!! sudah2 la mengata orang…yang last nyer diri sendiri jadi ‘Katak Bawah Tempurung”…fikirla…

  104. Aduhai..... says:

    cayalah kak red! ct tenung & fokus je masa kak red dok tanya2 dia hehehe :D

    CT..see u masa secretaries week nanti ek! 5 April! i’m comingggggggggggggggg…..

  105. RumahDaSiapPahatTakBebunyiSbbTakGunaPahatPon! says:

    fuhhh..meriah entry ni ngn sakai2 y dok 25jam kutuk bangsa sndri…chayok2~ slmt mengutuk korang…(rase mnyesal dilahirkn dibumi masyarakat melayu primitif nih..)

  106. chantek says:

    kelakar betul baca komen korg nih.. aduyai..

    • perantau lesung pipit says:

      sama ar aku..klakar..yg fanatik back up..yg fanatik plak mengutuk..hahahaha doi..

  107. arin says:

    apa punye pesen la siti tu, lgsung x lawa.. nampak cam owg da berumor jew..

  108. ina says:

    ct harus masuk kelas english mcm dato’ sharifah aini. lps tu br blh bt cd. fesyen skrg nie pun dah out of fesyen. fesyen org tua2. pttnye fesyen terkini n termoden. baru sesuai. ini tgk ct dah jd mcm nenek umur 70 thn dgn fesyen yg ketinggalan zmn….

  109. Blacklist says:

    Congrat. for ur new album ya, Dato Siti:))). But here just nak comment sedikit tentang, the new concept layout untuk album ini, esp. for the cover album pic… from my view site of fan, covernya.. OMG!!! outttt la, the best words here ‘covernya ntah ape2. sorry to say’;/ . Pandangan pertama sebelum nak beli, saya agak berfikir2 juga, POP art tak jadi la :(( so sad. I pretty sure the pic. sebelum diletak effect graphic’ nya, pasti album ini lebih matang, lebih segar, dan more exclusive, tetapi bila di masukkan effect, looks pic Dato Siti tak strong, seperti konsep masih tercari-cari. I knoe ini la cara utk pergi ke ‘new way to make it change, but the changes make this album looks so cheap’, tak sekilau dengan namanya. Hope sgt. next album jangan la di buat sebegitu rupa gaya graphic nya ya! i prefer kulit album sebelum2 nya. I lOVE Dato SITI..

  110. izara79 says:

    to only ct in the world:kesian kat ko kan?dahla jadi peminat siti,tp ape y siti tu bagi kat ko?ko ni nak aku kata bodoh dah bole pk sendiri.sama jgk dgn peminat2 siti y lain tu.
    weii,kalau takat bina masjid tu mmg la xde salahnye,xde sape pun nak dengki dgn siti.tp masalahnye kau tu bodoh.dalam islam xpayah nak heboh2 kalau nak buat baik pun.ni dah g heboh kat melodi,berita segala?ape semua tu?siti tu nampak sgt riakkk,takbur.nak cakap dia tu byk duit….eiiiii yuck!meluat aku

  111. ADAM says:

    TO PERANTAU LESUNG PIPIT;ADE AKU KUTUK KAU KE BODOH?AKU KUTUK SITI LA BONGOK,
    KALAU DAH SITI TU BANGSA MELAYU PUN AKU NAK KUTUK SEBAB AKU XSUKA CARA DIA.KAU APE KISAH?JANGAN NAK SIBUK SGT.GI MAMPOSS !!