Written by AbangNara | May 13th, 2011

Akhirnya seperti yang telah diharapkan oleh jutaan penonton Maharaja Lawak, Amir tersingkir jua daripada saingan Maharaja Lawak di minggu ketujuh. Tapi ada kemungkinan untuk Amir kembali beraksi semula sebab akan ada undi masuk yang bakal berlaku di Facebook Maharaja Lawak. Harap-harap janganlah ramai yang undi Amir ye.

Layan video persembahan Maharaja Lawak minggu ketujuh dengan membaca entri ini sepenuhnya. Video di atas ialah video persembahan Jambu yang bagi Abang Nara ialah persembahan terbaik minggu ini.

1. Sepah

2. Jozan

3. Nabil

4. Balas

61 responses to Akhirnya Amir Terkeluar Juga Daripada Maharaja Lawak

  1. lola lolipop says:

    at last ~

    0

    0
  2. lola lolipop says:

    yeay ! at last keluar jugak ~ phew

    0

    0
    • conan says:

      hahaha…lega kan?minggu ni amir kua.minggu depan plak man kua.minggu satu lagi balas kua.pas tu persaingan sengit antara jozan, jambu, nabil & sepah. waktu ni, baru sengit. sume hebat2 akan btanding

      0

      0
      • silentgirl says:

        aku mmg xsbr btol tgu mamat gle ni kua…bagos sgt! aku rase geli la nk nengok lawak bdoh die…da la kurang lawak pastu kurang ajar plak tu! mcm bagos je nk sound ahmad idham…ko tu da la nothing! benci sgt! papepon….JAMBU,SEPAH,JOZAN,NABIL mmg terbaek! aku gelak guling2 kalu dorg wat lawak.

        jozan cm kureng da sket…maybe sbb bz ngan komitmen lain…blakon lg, mgacara lg, talk show lg..pape pon, jozan mmg da ade pminat trsndiri..

        nabil..kali ni aku rase die xbape nk lawak sgt..

        sepah- klako gle mse bunyik jantung tu…terbaek!

        jambu- lawak sbb nengok muke dorg…nengok muke dorg je nk gelak da!

        klu ade undi masuk…hopefully R2 n bkn amir bdoh! im sorry amir! boooooo…..

        0

        0
  3. toblerone says:

    Akhirnya Amir Terkeluar….
    R2 undi masuk…
    Apsal Nabil xda yang undi keluar????
    Jozan teruskan perjuangan!!!
    Jambu Silent Comedy….

    0

    0
  4. InfoLepak says:

    bagus amir terkeluar, dia masih tak layah untuk gelaran maharaja lawak… dia kena usaha keras lagi untuk berjaya

    0

    0
  5. AbangNara says:

    R2 masuk balik OK

    0

    0
  6. puteri salju says:

    Nabil lawak best,ok….!! apsal nk undi kuar plak…?

    0

    0
  7. lola says:

    knape aku rasa sepah lg lawak dari jambu….sepah mmg lawak ..hahaha

    0

    0
    • luffy says:

      aku rasa sepah yg terbaek minggu ni

      0

      0
    • Tina Tenuk says:

      Ak pun x paham pesal org kata lawak jambu tu international…manjang jeee nk melompat-lompat time
      wat lawak lagi2 si yus yg hyper aktif tu kalau dh naik sheikh segala benda nk disepaknyaa….

      0

      0
  8. z says:

    boooo jambu….xlawak pn..slalu tgk kot kt tv..boo

    0

    0
  9. jiang says:

    amir da best

    0

    0
  10. teddybear says:

    kadang2 kesian gak ngok amir 2.. owg duk ngutuk2 dye, dye wat xtaw ja.. tp lawak dye ntah pape jek.. ase nye xlawak lnsung kot.. bgus lah dye t’kluar.. xde owg duk hina2 kutuk2 dye lagi.. wat tambah dose jek.. hu3.. =))

    susah jgk kan nak wat lawak “SILENT COMEDY” ni..
    yg penting masing2 dah cube yg tbaek..
    JAMBU mmg terbaek..
    JOZAN tak membosankan
    NABIL mcm xbrape nk mnjadi mnggu nh
    BALAS oklah
    SEPAH boleh laa..
    MAN not bad
    AMIR ???
    >>>>>>>>>>>>

    0

    0
  11. zzz says:

    X baek betol korang mempertikaikan kelayakan Amir masok ML..die masok sebab die finalis raja lawak 3 dulu..sepatutnyer korang mempertikaikan kelayakan Amir utk bertahan kt ML..sebab lawak die memang Apeeee pon tak boley ~~
    Perghhhh R2 da 10000 LIKE beb!

    0

    0
  12. kiut says:

    sepah terbaik!!!

    0

    0
  13. kiut says:

    sepah terbaik!!

    0

    0
  14. agak2 says:

    nadzmi bleh msuk balik x??…lama gile x tgk lawak die..

    0

    0
  15. awanmendung says:

    Ad x undi keluar jangan masuk-masuk? kalau ada aku tau nak undi sape.

    0

    0
  16. emmm says:

    sepah lagi best..aku tgok jambu tak kelakar pon..bodoh2 jer..

    0

    0
  17. suke suki says:

    jambu x layak jadik juara sbb diorg x versatile asek silent komedi je..cube biler berckp x jadik lgsg lawak die. pastu si yus tu over jer lebih.. arapkan tokei.. jozan layak juara sbb dowg versatile mcm2 leh wat.. go jozan vote jozan… yeeehhhhaaaa.. :P

    0

    0
  18. Orang Kampung says:

    geli je aku tengok kumpulan jambu ni

    0

    0
  19. sweet says:

    nabil dan sepah yg best…laen tu lebih kurang jew…

    jozan tu sbb org minat kat zizan tu padahal johan yg lagi lawak…kalau johan xde die mcm hilang tgn kanan je..kureng jadi lawak zizan nih….

    sbb itu jozan dpt undi tertinggi…dan inilah sikap org kita…bakat jatuh no 2…yg penting……AKU MINAT DENGAN DIA NIH!!!!!….

    0

    0
    • memang berat... says:

      zizan sedar johan tue kekuatan dier.. that’s why die appreciate sngt ngn johan.. takde lah die menyombong even da mnng abph… cume peminta je yg kene sedar dan appreciate bakat johan yg lebih lawak dr zizan…. go johan! go johan!

      0

      0
  20. suka senyum says:

    bgslah amir terkeluar. die mmg x ptt ade dlm ML ni. sepatutnya dari awal die x pyh disenaraikan. tgk malam td mmg hampeh lawak die. pastu yg x bleh blah tu… die x bleh terima kritikan juri ahmad idham. si amir ni siap kata juri x fhm xpe yg pnting penonton ketawa dgn lawak die… aku rasa penonton gelak bkn sbb lawak die, tp sbb kebodohan lawak die aje…(memperbodohkan diri sendiri). kesian kat amir… tingkatkan usaha dan pengalaman lagi di luar gelanggang ye

    0

    0
  21. amir kipas says:

    sayang amir terkeluar..patut kumpulan balas..amir ade peningkatan dari awal..lawak amir tahap tinggi..org bwhn mmg tak faham..go amir..teruskan perjuangan walau ape org kata!and mane2 fan amir jom undi masuk amir..go amir!

    0

    0
    • comei says:

      lebih bagus amir kua.ko sebagai ‘kelab kipas’ dia x kesian ke orang gelak lawak bodo dia?then, satu lagi sikap dia yang aku x suke malam tadi, dia xleh terima pandangan juri. aku tengok mamat khalid nak cakap perkara sebenar tapi x sampai hati, siap bkias lagi. tapi aku rasa amir x paham pandangan juri ‘tahap tinggi’ tu kot. ntah2, ko pun x paham. i’m sorry (tiru gaya amir)

      0

      0
  22. nana says:

    aku rase sepah terbaik..setiap minggu lawak dorang best and ade pengajaran di sebalik lawak dorang..tolonglah pengundi undi berdasarkan lawak yang ada pengisian bukan kerana pelawak tersebut popular..

    0

    0
  23. Aweks KL says:

    Undi Mana Yang Terbaek jer
    Jambu & Jozan Memg Best Minggu Ke 7 nie…
    Nabil Best dari awal Tapi Minggu ke 7 – Kureng
    Man & Balas Biasa jer

    0

    0
  24. Maharaja says:

    semua tu politik penganjur je tu nak bagi undi naik.. ye lah dah hadiah untuk 1st prize je dah 300k mana nak cekau duit kalau tak buat gitu.. korang tengok la mesti amir masuk balik sebab aku dengar banyak sangat pengundi dari pantai timur.. pls vote for the best of maharaja..

    0

    0
  25. skyjuice says:

    taniah sebab amir terkeluar..suka sgt2…haha

    0

    0
  26. brow says:

    r2 mesti masuk blknye

    0

    0
  27. kak Uteh says:

    Sepanjang Maharaja lawak

    Jambu -Minggu muzikal tak best
    Josan Minggu pertama dan ke6 tak best
    Nabil minggu ke 7 tak best
    Balas Minggu ke 6 tak ok
    Man yg best masa jadi adik chef wan
    Sepah sepanjang 7 minggu semdua best
    So…Sepah the best
    Tak ada satu pun persembahan Sepah yang mengecewakan]

    0

    0
  28. dragonaz says:

    aku tak rasa jambu terbaik..dia hanya berbakat dalam lawak silent komedi,sebab orang gelakkan mimik muka yus..aku tak rasa bakat sebegitu layak digelar maharaja lawak.. ingat,pelawak mempunyai nilai komersial tinggi..seperti zaman kegemilangan apek, jutawan fakir,cicakman,bujang senang..bla3..sume muka apek. sebab dia versatile dan dialog2 dia lawak..anda rasa jambu layak ke dengan lawak mimik muka dan gaya pondan semata2? just my opinion.. ^_^

    0

    0
  29. labulapulak says:

    minggu ni silent komedi..ni komen aku ye..pendapat ye..setuju tak setuju,itu kau punya pasal lah~

    1) sepah – ade jalan cerita yg kreatif..walaupun kekuatan sepah pada ayat,madah dan kata2,ternyata sepah mmg pelawak serba boleh dengan persembahan yg menghiburkan sepanjang 7 minggu.walaupun kadang2 bukan yg paling lawak, tp tak pernah tak lawak walaupun pada raja lawak..try tgk yg lain time diorg raja lawak,tak konsisten..pada aku diorg ni patut jadi maharaja lawak atas konsisten dan idea diorg..sebab kita nak pelawak yg sentiasaaaaa lawak..taknak la yg kejap lawak,kejap tak lawak..

    2) jozan – menghiburkan la..tapi semalam,aku nampak yg idea silap mata yg kantoi2 ni dah biasa org buat.(aku ni kaki youtube).salah satunya gamarjobat..tapi takpe la..bukan semua org mesia yg tgk jozan tu biasa tgk lawak2 mcm tu..boleh la.tiru sikit2 je..jozan bertuah la ade ramai penyokong yg beria2 mengundi diorg.kalo ikut ranking,jozan dalam 7 minggu ni,cuma sekali dua je boleh dpt 1st ranking..pada aku diorg blh menang anugerah peserta paling popular la..

    3) jambu – silent komedi ni dah jadi mcm trademark diorg..jadi org tgk jambu ni dah biasa..masih lawak la..takde kelainan dlm lawak diorg..idealogi diorg mmg kurg bercakap.. lawak gak la..tapi tu laa..kalo tiap2 minggu lawak kurg cakap,pakai baju pink je takkan nak pegang trademark tu je sampai da abes maharaja lawak..

    4) balas – peserta baru paling baek..lawak pun boleh tahan.tak mengecewakan..bagi saingan pada otai2..tapi taknak komen balas sebab balas bukan fevret aku..tapi semalam,balas lagi baik dari nabil.

    5) nabil – mmg byk kesilapan teknikal.tu membuatkan persembahan nabil down semalam.tapi nabil merupakan peserta solo terbaek dan terlawak..kena belajar la cara2 handle situasi2 mcm semalam..lawakkan kesilapan teknikal tu..apa2 pun nabil tetap best..

    6) man – tak sampai le semalam..nasib baik la ade amir,kalo tak,mmg man le paling teruk semalam.

    7) amir – silent comedy mmg susah la utk amir..huhuhu

    0

    0
  30. Farah says:

    betol 2,sepah x pnh mgcewakan penonton..every week sepah bg lawak y best2..kalo aku juri aku bg sepah menang..

    0

    0
  31. beee says:

    nk tuju lagu boleh??? ayat sapa ni weh…apsal asik ulang2 kat performance jambu?

    0

    0
  32. noraliana says:

    jambu the besttttt…..sepah lawak mcm biasa jer, tak ade yg menarik pun

    0

    0
  33. adamnarzuan says:

    lega bila amir dah keluar. Bukan nak mengutuk tapi lawak dye langsung tak menjadi. Memang bukan senang nak membuat lawak tp jangan sampai nampak macam memperbodohkan diri..

    0

    0
  34. pena says:

    lega sangat sangat sangat bila amir dah kuar…

    amir should learn to accept -ve comments…

    0

    0
  35. Bobbo&djets says:

    dah xbley blah ngan amir!!!! plzzz la dah tahap buat sarkis dah….. he need to learn a lot… specially bab “how to respect people!” u yg masuk u kene la terima kritikan… ni tidak…..siap request lagik! am sorry la ye mir…..

    0

    0
  36. aweks cun melecur says:

    ala..amir dh kuar…
    camna nk pi toilet..

    0

    0
  37. Ana says:

    Memang I can’t accpet amir too punye attitude.. He should respect people.. Since dia mcm ni, I lagi lagi benci dengan dia.. Sory amir!

    0

    0
  38. bunge :) says:

    mcm biase sepah x pena menghampekan ! aku mmg mnat gler kat dorang . Lawak x pnah mgecewekan . Lawak dorang sesuai untuk semue pringkat . Bdak kecik ker , remaje or org tue pon mesti suke ngan lawak dorang nie . Org rmai mnat jozan coz rmai mnat zizan tu , bgie aku johan lgie lwak , dan aku mmg mnat gler kat dye . Tap minggu 7 nie bgie aku jozan mmg x lawak . Aku lnsong x t’gelak . Sangat hampe . Rse mcm time jozan wat prsembahan tu , rse na tkar channel jer . Psal amir tu plak , aku mmg kesian gler kat dye , rmai org x sker dye . Tap aku suke prangai dye yg sungguh2 ntok wat org gelak , dye mmg brani brdiri di atas pentas tu . Tap ntok pengetahuan korang aku bkan peminat amir dan aku org KL . Tap pleng penting sepah mmg t’baek .

    0

    0