Written by AbangNara | August 30th, 2009

Akhil menegur dan mempersoalkan sikap bekas isterinya, Maizawati yang dianggapnya telah membuat sesuatu yang tidak sepatutnya terjadi dalam masa tempoh edah penceraian mereka.  Akhil dengan yakin mendakwa Maizawati sudah ada kekasih baru.

“Ana tidak kisah kalau anda semua (wartawan) hendak tulis atau tidak. Ada sumber yang cakap pada Ana yang dia (Maizawati) sedang bercinta dengan seseorang lelaki sekarang. Perempuan yang telah bercerai dengan suaminya sepatutnya perlu menjaga maruah diri sepanjang tempoh edah. Tapi yang berlaku sekarang adalah sebaliknya,” kata Akhil.

218 responses to (TERBARU)Maizawati Sudah Ada Kekasih Baru – Akhil Hayy

  1. labyrinth says:

    hmmm..apa ke sengal la si akhil nie..dah cerai tu udah ler…layan jek la si waheeda tu…ntah apa2 jek..oopsss i did it again….jgn saman i yek…tak ado duit nak bayor..haha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      dier xkan saman nyer…
      ko elek lar…aku gerenti tue…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • eclipse says:

        apehal lak nak saman2….
        ntah ape2 je…
        ustaz ney aku tgk mcm suke nak buruk kan ex wife dia…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • shar says:

          aku setuju lah.. si jantan satu yg tak sedar diri ni.. dia ni memang anti ex-wife dia.. aku rasa jeles kot sebab bini dia lagi hebat segala galanye dlm dan luar.. tu yg sakit hai jedgn bini dia.. suka hati lah kalau ex – ko nak kawin ke apa ke? yg ko tu belum 1 bln ceraikan bini ko.. ko dah kawin.. so ko ni gila talak la.. jgn ko ni akhil tertalakkan waheda poyo tu dah la

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • abu says:

      apa yg dia kate tu betul. tp apa yg salahnya ialah dia ckp kt media.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        LAWAK TUL AARR DIALOQ USTAZ TUE..
        TGH BG CERAMAH KER PER NIE…
        WAKAKAKAKA…KAK NARA…KAK NARA…
        ADE2 JER…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • PINKY says:

      yg dia tu lum cerai lg dah menggatal dgn si waheeda tu xpe plak..mmg padan pun.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • As a conclusion.. EGO lah tu… rasa mcm kena tempeleng bila bekas bini dapat cari ganti dlm masa sesingkat itu, masih dlm edah.. dunia modern ni kan.. bukan jer kaum lelaki dapat cari ganti dlm sekelip mata.. kaum perempuan pun mampu okayyyy…Ibarat kata pepatah zaman modern “Dara bini baru belum pecah sepenuhnya.. bekas bini dah ada ganti” wahahahaha…

      **harap sangat Mauzawati dapat anak teruna sebagain ganti**

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • shar says:

        ahahaha aku setuju.. akhil ni memang bangsa!!t.. bila dia cari betina lain akpe.. kalau orang laint tak boleh.. binatang apa lah jenis ni??

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • pejam celik says:

      la…tak hbs2 lg ke…nyamph tul aku kat akil n..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • rosh says:

        itu baru SUMBER…lom kopem lagi …hehehe…
        kena kasi bukti dulu br leh pcaya…
        cam akhil gak kan..kan..kan…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • nis says:

      aper hal ko nak lagi ker
      hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ko ingat kelakar sangat ke ape yg ko ckp?
      ops i did kepala otak ko bai??
      ok x aku balas ko pnye comment tu?
      setakat saman,saman leh buat ape?
      boleh jalan la duit ko…zzz
      akhil hayy kalau baca satu hari nanti
      aku cakap macam ne pasal Allah
      tergerakan hati aku

      from,hamba ALLAH

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fal says:

      tulah xtau jangan bercakap.Berdosa baru tau.
      Diorang ada masalah sendiri…masing2 ada sebab tersendiri…ikut info ynag terdekat..akill BENAR SEBENARNYA…isteri apa yang mengaibkan suami.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  2. stylo says:

    x baik ckap lebih2… biar je la… kita pon tau citer2 dr media ja…

    kurang2 ilmu dia lg tinggi dr kita nih… biar la dia pk sendri….

    tapi mmg kalo dlm edah ex suami kena tangungjawab lg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Penari Poco2 says:

      yer betul mmg tgungjwb laki lg kalo msh dlm edah…
      tp dlm edah jgk lar si laki tue da kawen lain…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ricky says:

        meroyan..meroyan..haha

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • RedRose says:

        iyerle tu… tanggungjwab.. tp nape masa bkhwin dlu tanggungjwb x dijlnkn? 3buln x blik rumh & smpi anak tukar2 skolah sbb malu dgn gosip2awak dlu b4 kwin lg… knape susah2 nak jage tepi kain x wife bile dh cerai?? x ke felix namernye tu?? i mean.. pelik.. Udah2la tu akhil khay… sblom ne ko gak yg cbuk heboh2kn nk saman blogger ryt..? Ko ckp doa org yg dizalimi akan dimakbulkan oleh Allah.. ape ko x rase ko dh zalimi x istri ko?? bwak2la bertobat sblom terlambat (nasihat ne tuk aku jugee..ehehhe).. Kita sebagai org Islam kena saling tegur menegur…xkanlh sbb ko dh dilabelkan sbgi “ustaz” x dpt tegur kot??

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • pinky_girl says:

          aku setuju sgtt ngan ko RedRose…ustaz hya stu gelaran tp yg pntg luaran n dlman…mcm kta bca al-quran jugazz, kalu stkat bca je wat pe..kta kna dlminya..(mksd tersirat)..kta sma2 msia kna saling tegur mnegur..ni xnya ustaz tp encik akhill….xsaman yeaaa…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • redbox says:

      mmg la tggungjawab cmne die nk BERTANGGUNGJAWAB kalo die sibuk nk tebuk dara baru???pk lar ckit…sbb tue mruah n hrge dri wanita slalu kne tindas ngn laki..bila pmpuan wat hal ckit..laki mule beta ckp dose la drhaka kat suami la…skunk nie suami mne yg smpurna jge isteri??cube ckp…laki yg kawen skunk byk wat dose ngn pmpuan lain kat luar sane tue??sape nk jwb??whai kaum adam kamu sume da makin terpesong .riak dgn kuasa yg kaum pegang tue…disalah gunakan utk tujuan jahat….ckp biar gune akal..sbb akal yg akan guide nafsu korg kaum adam…insaf lar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Eman says:

    wah setuju dengan akak nara. patutnya tak perlu ambik kesah dah pasal bini lama :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Penari Poco2 says:

    SELAMAT BERSAHUR KPD SUME MUSLIMIN DAN MUSLIMAN DI SELURUH MALAYSIA…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Penari Poco2 says:

    errrrrrrmmmmmm…
    ape2 jelar…
    janji bahgia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. MemBesar says:

    ngeh33.. aku dh bc statement ni, tp BN puny sttmnt klka gilerr. siap ada pic time akhil ni bdakwah lg.. hikhikhik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aaa’aa tol lar…
      dialoq bn nie slalu bikin ana sakit perut ketawa…
      kah kah kah kah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        aku pon nak ketawa gak….
        mst dialog abg nara ney..
        dia kan funny…heheheh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. MemBesar says:

    ana kesian jgk sm waheeda klu nangis bc BN pg2 buta ni………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      mengapa ente kesian sama itu wasini…???
      wasini sdg lena di ulit mimpi sama itu suami baru lar…
      huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. Penari Poco2 says:

    pepon, xnak campur mslh diorg…
    x kene mengene ngan aku pon…
    huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Zaza Muhammad says:

    Nara.. pls jgn nk wak hukum sendri bab2 agama ni. MMg dlm Islam ppuan yg dlm tempoh edah lebih kurang cam isteri gak, kena jaga. Sbb klu nk rujuk pun x payah akad nikah. klu pregnant, edah abis lepas bersalin, klu tak kena tnggu 3x suci sbb takut2 terpregnant. Imagine klu lam Islam xde waktu edah, ppuan tu baru bercerai ari ni, then esok nikah lelaki lain, x smpi sbulan pregnant, so nk di bin atau di bintikan ayah yg mana satu tetiba wak DNA ex-hubby dia punye…. Klu x caye, tanye authority yg arif psl agama.
    Lepas edah, lantak le nk kapel ngan mana2 lelaki skalipun, Islam x larang dan Ustaz tu pun langsung xble campur kecuali bab2 ank2 dia je. Klu lepas edah laki dia campur gak, kompem gile talak. Tu lah, nk cerai berai tu pikir le btul2… kang dah nyesal!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      errrrrmmm…aku krg arif skit hal rumahtangga nie…
      x pnh kawen pon…
      hehehehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dayang says:

      mmg la wanita dlm eddah kena jaga maruah dia..tp yg si AH ni pegi canang kat wartawan kenapa…? x bole tgur secara personal atau melalui family ke..? nampak sgt dia nak org lain tau kburukan xwife dia.. lg pun cuma dgr dr sumber lain kan…? ntah btul ntah tidak… hmm… ustaz pun pecaya gossip… hampeh

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • rhue says:

        Memang tanggungjawab AH. Tapi, kalau dia x buat onar semasa mereka masih lagi suami isteri, ex wife dia x kan buat cm ni… Dah tu AH dengar ckp orang je… beria2 btl canang. Dosa tau… Fitnah namanya.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. marcos says:

    bulan puasa ne, elok lah kita kurangkan gosip2 ne.. lebih afdal.. komen sekadar perlu sahaja.. peace, no war.. (-_-)v

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Rin says:

    biasa lar.. lelaki always turning back…
    cak cak cakkk… ada aku kesah…? kwkwkwkkwkwwaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. lanToK LeW says:

    hmm…pasal c akhil ni lagi…memang betul kalo perempuan msh dlm tempoh edah kne jaga maruah diri…tapi yg menjadikan masalahnya kat cni ko tu tegur x kne cara..cam nk cari publisiti je.kalo nk tegur,tegur berdepan laa…dgn c maiza tu…ke takut adik wawa ko tu jelez n marah?ko nampak je salah maiza tapi ko x pernah nk ngaku salah ko…yang ko p tinggal maiza n ank2 berbulan2 dlu x pe lak…kalo pon ko x mo pk pasal c maiza masa tu…pk sikit pasal ank2 ko tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      biasala akhil hayy mmg mcm tu…
      apa yg bini dia buat semuanya salah…
      dia buat semuanya betul…

      dia bising bini dia gunakan media untuk setelkan masalah rumahtangga….
      tapi dia boleh je kutuk si maiza tu kat media…

      dia marah maiza mekap2
      si waheeda tu bukan selama ni ditepek mekap?
      tu yg dia dok tergila2 sgt…

      pada aku…. dia mmg langsung tak layak jadi seorang penceramah agama… ibarat ketam yang cuba ajar anaknya berjalan lurus sedangkan dia pun jalan senget…
      Tolonglah Astro…. teruskan ban kedua2 newly wed ni…. jgn biarkan si akhil terus palu tong kosong… memang bunyi nya kuat… tapi sebenarnya isinya KOSONG!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      yer…kalo nak tegur jgn lar secara terbuka…
      biar di antara maiza ngan ustaz…
      jgn nk cari publisiti murahan…maruah kene jaga skit…
      nasihat jelar…
      saper lar aku nie kan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ko adalah poco2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          ala poco2.. nk balas blk aa tuh… dah Maiza tu start dulu, laki x blk umah smpi satu mesia dijajanye, live depan TV…so si Akhil ni cam nk balas blk … huhuhu.. apa daaa,,, biar le org wak kat kite, jgn kite balas blk.. so nmpknye sama dgn je dua2 tuh… hampeh!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • jenna says:

          awak nii kesian la adik bradik waheeda ka…sokong semacam

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • shar says:

          eh ko ni.. aku rasa suku sakat waheeda dan akhil kot.. kang kene band dari masuk blogg ni baru tahu.. ko tolong senyap.. ohhhh!! bila si akhil sia??l tu buat tak senonoh tak pe.. orang lain buat tak boleh.. kat sini tak payah lah nak berceramah dgn kami semua.. ceramah kat ustaz busuk ko tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 30.08.09

    Maiza kini model iklan

    SEBELUM ini, Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy pernah beritahu dia tak ada niat nak masuk industri seni. Walaupun ada tawaran yang mahukan dia jadi hos dan model, semuanya ditolak Maiza.

    Tapi itu cerita beberapa bulan lalu. Diva fikir, pendirian Maiza kini sudah berubah.

    Maiza sekarang sudah jadi model iklan komersial. Minggu lalu, Maiza baru selesai menjalani penggambaran iklan biskut di Kajang, Selangor.

    Dalam masa yang sama, Maiza sibuk rakam album. Menurut penerbit albumnya yang dikenali sebagai Zarul, single pertama Maiza akan keluar selepas Aidilfitri nanti. Bertuah jadi orang cantik dan baik macam Maiza. Rezeki datang melimpah-ruah. Tahniah buat Maiza.

    Cuma Diva nak pesan, jangan mudah dieksploitasi orang. Diva tak nak nanti Maiza jadi Ina Naim yang kisah peribadinya dijaja di sana-sini kemudian sempat jadi penyanyi tapi akhirnya menyepi.

    Bila kita tengah popular, semua orang suka dan berlumba-lumba nak gunakan khidmat kita untuk melariskan produk mereka. Jadi Diva harap Maiza tak terpengaruh sangat dengan godaan duniawi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      persoalannyer,

      1. boleh ker maiza nie nyanyi…
      2. sedap ker sora dier (xpnh dgr pon…)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sbb boleh dan sdp ar tu yg dia nk nyanyi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tul gakkan tringat aku ngan ina naim…
          maaf ckplh sbenarnya ina tu mnyanyi x sesedap mana…
          tapi berapa ramai org yg mngeksplotasikn dia…
          last2nya skang ni dh snyap…
          jadi maiza hati2 ar…
          jgn mudah terpedaya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          pehh!! biar btul… dah jadi cam Ina Naim plak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          last2 ina naim btemu jdoh ngan ahli nasyid lak…
          mana tau kut2 si maiza ikut jejak langkah ina lak pasni…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Lovelyvic says:

    Kita pun lum tau nasib kita ni camna…. arini debush debash ckp itu ini… esok kalau laki kita buat hal… kita kena cerai… dlm tempoh edah kita dok harap laki kita balik pujuk kita…. last2 dapat tau laki kita kawen lain…. bukan dari mulut dia plak tu…. tau dari wartawan ngan suratkhabar… camna perasaaan kowang? Silap2 ada yg meroyan..

    Pada aku… apa yg maiza buat skang ni adalah benda yang dia rasa boleh pulihkan kembali semangat dia. Supaya dia tak rasa jauh sgt kalau nak dibandingkan ngan waheeda yang dah merosakkan rumahtangga dia. Bukan ke waheeda tu dulu model dan penyanyi pluss pelakon? Kalau akhil banyak bunyi…. tanya balik akhil… bukan ku tu ciri2 yg ada pada waheeda yg buat ko tergila2 kat dia???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      smg maiza tabah menghadapi dugaan yg maha berat ini…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jaja says:

      stuju seratus peratus… sbnrnye sedih jgk tgk komen2 yg agak berat kat si maiza ni.. jgnla anggap kita ni istri perfect. tk kene abai bkn bermakna kita bagus. mungkin suami belum tunjuk belang lagi. kita yg pompuan ni agak2la.. bkn apa, takut tekena kt btg idung sendiri. sy yakin maiza dh cuba yg terbaik utk slamatkn rumahtangga dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. AdaMir says:

    ye la.. ada blog baru yg SEBIJIK mcm BN…cuba la korang bukak…dh ramai yg komen, tp semua nama sama…

    apehal bleh jadik lagu tu…apapun aku tetap sokong BN and korang sume kat sini w/pun aku jarang komen…

    so pls sokong BN terus yek??? love u alll

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. mae says:

    Memang betul perempuan yang dalam edah kena jaga maruahnya. Ini ajaran Islam. Jadi, Akhil bercakap dari segi fakta, bukan emosi. Dia cuma mengingatkan fakta ini kepada maiza sebagais esama Muslim, itu saja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      …walaupun dier sudah bersama ngan bini baru…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        rilek aa beb.. bkn stakat lam edah, dia stil ble kawen smpi 4 accumulate… edah ni particularly utk org ppuan je…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jenna says:

          mmm dlm edah akhil kena jaga konon..masa jd laki x mau jaga siap x balik bulan2…ckp pasai hukum mcm malaikat…ble jalan la

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dd says:

          ustaz ni tah betul entah tidak..selagi blum ada bukti jgn keluar kan knytaan mcm tu.kalau x betul kan dah nama nya memfitnah tu..berdosa besar…
          lagipon lelaki yang baik xakan memburuk2 kan bekas isteri nya..dia mak kepada anak2 ko jugak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. pinkypanthers says:

    laa apsal lak si akhil ni…
    biarlah simaiza tu nk wat pe pun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Mr.Sempoi says:

    dulu respek gak dkt dia ni .. skrg dah lain mcm ust rock ni .. bini lama nak gak ade teman baru ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. boringnya aku……
    sowang2 kat sini……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. melati putih says:

    ustaz x nak xwife nya ada lelaki lain,,, sbb nya ustaz plastik tu masih ada hati kat xwife,, jeles tanda nya sayang….. kasihan si wasini….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Penari Poco2 says:

    hhhrrrrrrrrmmmmmmmm…
    xder org ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. gosipgurlfea says:

    kalaupun Akhil nak tegur Maiza ( jande dia) napa plak depan media suma … pi la tegur berdepan.. macamla perfect sgt manusia ni..maruah org tu…. memangla tempoh edah ka apa ka.. tapi apa MOTIF tu..mcm nak malukan org ja..yang susah tu sudahla… yang dia mcm benci sgt kat si maiza tu napa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aiiiiiii…emo nmpk…
      bwk2 sabar lar…
      bln pose…hehehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pingkypanthers says:

        saje jerk dia nk balas blk apa yg maiza wat kat dia dulu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • viva de loca says:

          maiza tak wat pape pun kt dia.. stakat pegi kat media citer psl suami tak balik tu.. that was her LAST RESORT.. mana2 org pun akan buat bende yg sama. skarang ni semua pegi media. bukan keluarga artis pun pegi media. hilang anak pegi media. wallet kene curi pegi media. kwsn rumah byk nyamuk pegi media. semuala pegi media. kata zmn teknologi. kalu akil tak ilang tanpa berita, takdela dia terdesak pegi media. to me, she did nothing wrong. she did what she thought the best she could for her situation. and i agree with her.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • watz says:

          Betul! I sokong! Kalo die x p kat media, mgkin si Akil tu wat bodo jer sampi bile2 and Maiza jd tergntung x bertali mgkn leh jd bertahun… rmi per org llki wat cam tu… bukti nyer si akil tu dah 3 bln wat bodo jer tup tup Maiza citer kt media trus si akil melatah…hmmmm pikir2 kan lah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. pening says:

    Ala Akhil ni..da ade yg baru, x kan msh dok ingt yg lame lg….ngadap je la Waheeda kau tu….biarkan Maiza mulakan hidup barunye tu….dia pun ade perasaan gak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. shin says:

    ngarut je dorg ni…haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. pening says:

    Mmg mengarut..lbh mengarut..mngkin Akhil ni msh ade perasaan kat ex dia tu, huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Penari Poco2 says:

    arrr…skrg baru leh bukak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Penari Poco2 says:

    oooooooooooo….
    baru aku perasan…kak nara dah buang dialoq lawak giler kat pic ustaz tue…tue pasal aaar artikel nie ilang skjap…
    kah kah kah kah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Penari Poco2 says:

    errrrrrmmm…
    antu ko kat ofis ker…
    wat ot lg…???
    ker windu kat aku…2 ari dah x dating…???
    wakakakaka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. jojo says:

    ko pn sama je…nk ckp org lebih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. hantupensil says:

    test…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. mummysya says:

    ustaz nie dah tak betul kot!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Penari Poco2 says:

    antuuuuuuu ooooooooo antuuuuuuuu…
    tido ker……….
    mane nie……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Lulu says:

    ~ r u jeles ustaz??? ~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. bint@ng says:

    porah ustaz
    dalam tempoh edah apa salahnye ada kekasih
    yg tak boleh,adalah KAHWIN..

    eee,toksahla berana anta dengan perangai cam kau tu
    buat malu je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pingkypanthers says:

      apa2 ajelah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        story dah closed…
        layari lah bahtera hidup dgn bini baru…
        buat per lar nak sebut2 lg pasal ex-wife…
        biaaaaarrrlah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pingkypanthers says:

          dia nk bertanggungjawabla poco..
          cam chef wan kita w/pun dh brcerai lama masih lg take care dianya x-wife..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          bertanggungjawab…???
          errmmm…nanti aku pikio kan aper makner tjwb tue…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pingkypanthers says:

          aik ko x berbuka pose lg poco?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          jap lg…kira2 25 min dr skrg…
          ko x bjual ker arini…???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pingkypanthers says:

          aku bercuti dua hari ni..
          sok dh start lek..
          sendiri tokey sendiri kuli poco..
          sesuka hati jerk..
          heheh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suraya says:

      a’a eg… tul gak tu.. klu nak ckp cara teknikal, yg taklehnya ialah kawin.. ustaz ni rindu kat maiza kot hikhik.. yela dh bln2 tk jumpe bini… pastu asik kepit ngan wawa je.. silap2 aribln, jd boring ngan yg br tu.. aduh gawat!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. alola says:

    NPE JD BIRU BLK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pingkypanthers says:

    “SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aku jg nak wishkan selamat menyambut hari kemerdekaan buat warga malaysia yang berdaulat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. joyah so'od says:

    aduuhhhh…ustaz ni da mcm tah ppe tah…bialah ex wife die nk bercinta ke hape…aslkn x melanggar hukum..mmg ptt la maiza tu ade laki lain cepat2 dgn perangai ex laki die cmtu..abis tu x pikir plak die bercinte ngn waheeda semasa sdg sah lagi berkhahwin…wlupun lelaki bole kawin lebih dr due..tp ape yg die bwt tu still menghancurkan hati maizawati…inilah die nk berdakwah..last2 makan diri sendiri..nmpk sgt la ade yg x btul tu..ish3..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Penari Poco2 says:

    SELAMAT BERBUKA PUASA BUAT SEMUA UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA…

    dan…

    SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE 52 TAHUN…
    1MALAYSIA…RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN…

    merdeka…merdeka…merdeka…………….!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Penari Poco2 says:

    yeeeeeebbbbbbbaaaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. jay ai says:

    biarla kat dia…. ustaz pun dah kawin….jgn2 ustaz jealous kot…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. lanToK LeW says:

    hihihihi…ustaz (kononnya)…bab jaga maruah diri ni sebetulnye bukan lam edah je…bila2 n sentiasa kne jaga diri n maruah supaya x timbul sebarang fitnah…kalo pon nk tegur maiza…patotnya AH pk dlu pe dia ngn waheeda wt masa AH masih lagi suami maiza…kuar tgk wayang tengah2 malam…kuar p tepi pantai memalam…itu ko x tengok dari segi menjaga maruah lak ye…??plizz laa…waheeda tu x sebaik mana pon…aku ase waheeda lagi teruk dari c maiza 2…tp nk wt camne…org ni kalo da sayang hanya nampak kebaikannye saje…ko tgk chef wan n pak nil tu…da cerai tapi masih baik je ngn x-wife diorang..x de kecoh2 pon…pe daaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      kalo da berbaik2 tue kawin balik lar chef ngan bang nil…
      boleh kan…hehehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. LaLuNa says:

    eleh akil die pon ckp ade sumber yg ckp kat die kan..belom tntu sahih kan..pg la siasat sendiri wat per dgr ckp org..siasat la dulu.. hah nape bising2 lak kalo die ade kawan pon..jeles kew?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      biasa lar dah jd penyanyi ngan model iklan…
      dah tentu bcampur ngan produser ker, kru2 ker dsbnyer..
      lelaki lak tue…
      tue yg trus dianggap skandal leh si ustaz nie……ish…dunia2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. suri says:

    bab hukum bini dlm edah ingat sgt..bab hukum tinggal bini…mmg la edah tu utk ppuan jer..tapi tak menyempat2 kawen baru…kalau stakat nak balas balik..tak pyh la..martabat ustaz ptut lebih tinggi…bkn takat dgr hearsay..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. jenna says:

    amboih ostad..awat klu bini ada bofren…cemburu ker..kan maizawati tu santik dr wassini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. qistina_cun says:

    wtf?????ini ke cara sorang ustaz?ape motif nk citer kat org?x payah nk burukkan si maiza tu …ko jagalah bini ko si wassini yg x baper syantek tu….huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. eezan says:

    dulu kutuk ex wife guna media sebagai tempat mengadu…la ni…??? sapa yang guna pulak…ex wife dah baguih duk diam….huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. onmiz says:

    aper la mamat nie…xpaham ak…yg die tu p kawin ngan betine sorang lg ms maiza lam tmpoh edah tu per……jg la skit weh ati ex ko tue…tgur org tngok diri lu….kter ustz…ala pd namer jew tue…nyampah ak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. onmiz says:

    moga maiza bahagia ngan kekaseh brunyer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      amboi…
      betul2 kompom ker da ader kekasih baru…
      cam x caya jer aku…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      aku rasa ckp pasal business jer tu….x baik memfitnah…(to orang di atas pakai serban tu)….ekekekek

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. ROSE MAWAR says:

    Doa untuk maiza semuga dapat ganti yang lebih sempurna ,inshaallah .Orang yang dianiaya selalu dapat yang terbaik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aein says:

      bile mase maiza kene aniaya???????????????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        tak balik umah….bler x balik..mana nafkah zahir n batin???? lalalala

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ROSE MAWAR says:

        ceraikan bini yang tak berdosa kan aniaya namanya…

        Dah berkorban memberi zuriat sampai 4 lalu di tinggalkan…kan aniaya

        menghancurkan hati seorang wanita dan ibu kan aniaya…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. aein says:

    kesian ustaz tue koang kutuk…………..die kan oang baik……………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nikita says:

      aein
      makna aniaya tu tak semesti physically
      hang pi belajar pandai2 baru mai komen sini aaa
      -memfitnah
      -memburuk2kan nama org
      -menceraikan tanpa sebab yg jelas(sbb nak kawin s atu lag-tu sbb ikut nafsu- ye la waheeda kan nak kena dapat ‘ubat’ akhill hayy tiap2 malam)
      -beri nafkah tak cukup

      tu semua namanya meng aniaya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ROSE MAWAR says:

        gua caya lu……dan terima kasih kerana menghuraikan maksud aniaya…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Nikita says:

    Akil Hayy cuba menegakkan benang yg basag
    dia try nak potray kan yg ex wife dia jahat sbb tu kena cerai
    memang busuk hati akhil hayy ni
    dia jeles jugak sbb tgk bini dia mencurah2 rezeki lepas cerai ni
    aein
    makna aniaya tu tak semesti physically
    hang pi belajar pandai2 baru mai komen sini aaa
    -memfitnah
    -memburuk2kan nama org
    -menceraikan tanpa sebab yg jelas(sbb nak kawin s atu lag-tu sbb ikut nafsu- ye la waheeda kan nak kena dapat ‘ubat’ akhill hayy tiap2 malam)
    -beri nafkah tak cukup

    tu semua namanya meng aniaya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aein says:

      sape kate……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        betullaa tu..aniaya dr segi mentallity…especially through anak2 dier yg di ejek rerakan….skang ni kter tak tau ape yg anak2 dier rasa plak ngan kwn2 bler ayah dier ceraikan ibu mereka n kahwin wanita lain…wallahualam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. BumBLeBee says:

    amender laa si AH ni….agaknye dier nak wife dier susah, xder duit, xde org bantu bagi keje, duduk umah diam2 xde nk (especially nak raya ni)…bru dier diam kot. sekali imbas…dh mcm dengki pun ade si AH ni…dua kali imbas…niat dier mcm nk memburuk2kan Maiza di mata masyarakat plak…so bler masyarakat dh benci maiza….xde laa maiza dpt job…3 kali imbas…dh mcm meroyan plak….haha…ape2 jelaa AH oi…sesudahlaa kuar kt media cter psal ex-wife ko. ape dh xde job ke nk cter kt media psal career????…wallahualam~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. konon akhill hayy nih…..
    yg ko tu x sabar2 lps sbln cerai trus kawen ngan waheeda tu ape kes…
    ohhhh mentang2lah org laki xde edah……
    hampeh(klo btl lah stement akhill nih spti d atas klo x aq tarik blik kate2 aq)huhuhu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. aein says:

    lpas gram ker???????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. joyah says:

    ala ustaz… jgnla mare. maiza tu mmng baik. tp dah takdir tuhan ada org minat kat dia. klu bkn takdir, takdela jd gini kn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. PeMerhati says:

    Orang Lawa biasala…..

    selalunyer bila barang tu ada pada kita..jarang kita nak hargai..dah hilang atau dapat kat org lain….baru nak hegeh-hegeh menyesal……selamat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. jed hijau says:

    salam,

    AH ni mmg bangang lagi bersuluh….

    Apa yg nak dikecohkan pasal x-wife dia tu….bukannya dpt payung mas lagi dahhhh….

    Patutnya….jaga jelah bini yg dok tengah menyeringai tu….

    Entah2 menyesal…padan muka ko….terimalah balasan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. pening says:

    Biasela tu, selalunye kite baru mnghargai sesuatu tu bile ia da xde dpn mate kite…itulah lumrah kehidupan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. BLM'ers says:

    uztaz? kan ke dia dah menidakkan taraf keUZTAZan dia tu hahaha

    pe lagi la yg pueh ati lg mamat ni… dok sebok pasal edah bini la plaaak. ‘takot’ betol dia dgn dosa dosa duniawi ni hehehhee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. puteriaquarius81 says:

    ko pun sm… huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. badboy says:

    bodoh la AH ni..
    kalau betul la maiza ada kekasih baru..
    aku doakan orang tu berjuta kali lebih baik dari AH yang bengong tu..
    lebih kaya n berharta..
    n boleh bahagiakan maiza..
    biar AH tu jeles jer ngok maiza bawa bmw ker mez ker..volvo ker..
    carik yg kaya2 maiza oiiii!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Ash says:

    Biau le… aku rasa pas ni Insya Allah rezeki ex wife dia yg makin bertambah…. si Akhil tu dah abis modal la tu… tu la… gatai sgt… nak kawin ngan waheeda tu… kan nye lawa sgt pun… Ex- wife dia lg cun…

    Ingat Akhil.. U have just committed a career suicide by marrying waheeda… org dah makin menyampah kat ko sbb ni… jgn salah kan sapa2 but urself…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ly says:

    mmg gilo la…gilo talok ko…
    ngape?..xhepy lg ke ngn waheeda??
    sengal….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. sy paham says:

    Sabar semua…Ni che nak share satu kata pujangga ngan semua

    “Suatu hari yg tenang aku lihat matahari…. aku suka namun tiba-tiba muncul hujan aku menyalahkan hujan itu namun aku x tahu Allah menurunkan hujan setelah panas terik kerana ingin memberikan aku pelangi”

    so….kesimpulannya, Takdir Allah ini satu kebaikan untuk semua tak kisahlah kesannya hari ini esok atau masa depan./….stop talking about them. fikirkan berapa banyak hati yang kita dah lukakan dengan ayat2 kita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. avirone says:

    gua dulu memang joint giler dng xtvt ustaz rock ni, gua dulu pun ber ‘ana’ ‘ante’. tp lps kes2 mcm ni gua layan ‘gua’ ‘lu’ ja.. dah tak minat hilang rasa hormat.. ustaz… ustaz….. pinjam kata2 nabil.. lu fikir la sendiri.. asalamualaikum..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. jane says:

    hi semua lama tak sembang….bukan ape saja takut kurang pahala pose..hehehe tapi aku tak tahan ngan si rebonding ni…dia ni sebenarnye nak suruh kita kutuk maiza plak pasal dia dan wasini dah kene teruk sampai nak saman kita hehehe…..tapi nasib tidak menyebelahi mu akil……kami tetap akan kutuk muuuuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. freak says:

    hahah.. tah pape tah dia ni.. daripada sibuk hal ex-wife, baik la dia pikir sebelum raya ni nak buat rebonding kat saloon mana, haha

    eh apsal ustaz2 lain yang lagi banyak masuk tv tu takde pun ber-ana2?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  68. bandi says:

    aku dah naik menyampah dengar nama ‘AKHIL’..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. nilam says:

    Bukan akil Hay ni jeles ke apa….tapi memang betul apa yang dia komen tu…pompuan dalam edah, kena jaga tatasusila, bukannya rasa seronok attend program sana sinun…tapi masyarakat sekarang dah tak kisah tu semua…belum cerai lagi pun dah bebas ke sana sini…
    Mana yang lebih penting, ikut syariat agama ke atau ikut trend terkini?…..Renung-renungkan…Selamat beramal…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sapa-sapa saja says:

      erkk…nyampuk jap..

      dlm al Quran (surah tak ingat)..lebih kurang bermaksud, “Tiada larangan ke atas kamu tentang apa yang kamu kiaskan untuk meminang wanita”.

      dlm buku fiqah pasal nikah kawen ade dijelaskan ttg cara meminang wanita dlm iddah – boleh minang wanita dlm idah secara kias2.. yg takleh tu bertunang secara terang2an (formal, buat majlis) dan kawen..

      so kalo la betul ade orang dah informally approach myza ni dan dia informally trima, bole la kan? nak majlis tunang ke, kawen ke baru la takleh..kene tunggu abis iddah..

      patutnya ‘ustz’ lbh tau la kot..moral of the story: tak perlu ler marah2 ex-wife ada bf.. doakan jer kebahagiaan dier..

      nak maklumat lanjut korang gi search topik ttg ‘hukum meminang wanita dlm iddah’.. hrp dpt manfaat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sapa-sapa saja says:

        erkk.. skali lg.. jgn silap amek pulak ape aku ckp.. kang ramai plak pempuan trima pinangan dlm edah..hihi.. mksudku, drp apa yg aku dgr ustaz aku ckp dulu, dan dari ape yg aku baca tu, tak la salah minang pempuan dlm iddah scara kiasan..meaning, tak slh jugakla pempuan tu kalo dia nak stuju….cuma tak terang2an jer.. saper lebih berilmu dari aku tlg jelaskan erkk..

        tp bab2 lain yg korang sebut tu ade benar belaka..ada syarat2 pempuan dlm eddah ni..kene jaga mcm2.. anyway kite wanita muslim bukan masa jd isteri atau dlm iddah je kene jaga mcm2. kite kena sentiasa jaga mcm2..maruah kite..

        cuma kdg2 msyarakat kite ni double standard,..pihak lelaki tak jaga maruah baik masa jd suami org atau masih bujang, tak plak disalahkan sgt..pdhal diorg tu pemimpin pempuan.. cmane tuh?

        kekadang sian pempuan ni, dah cerai kene la kluar cari rezeki utk diri dan anak2..noreh getah ke, niaga kat gerai ke, keje kilang ke, mcm2 lg..ramai dari mrk ni yg jaga maruah, tapi fitnah kat mrk tetap berlambak2.. baru je sekadar menjwb salam lelaki bujang/suami org yg dtg beli goreng pisang di gerainya pon dah kene fitnah dah ade boypren @ nak rampas suami org..cmne tuh?

        ye mmg nfkah iddah dan anak2 ex-hubby kene tnggung..tp mrk tunaikan ke tak..cukup ke tak..kalo tak, tak la berlambak2 kes tuntutan mut’ah, nfkah iddah dan nfkah anak2 oleh ibu2 tunggal malang kat mhkamah syariah tu..tu pun ex tak mau byr.. jenuh naik turun mahkamah nak dapatkan nafkah anak..smpai bosan,..dah la maruah rasa dipijak2 mase naik turun mhkamah..akhirnya berhenti tuntut nfkah anak..cmne tuh?

        yg sedey nye..pempuan juge suke fitnah sesama pempuan..dah la kene nyaya dgn lelaki..

        memang salute ade lg segelintir wanita berkemampuan tu sudi buat umah perlindungan ibu tunggal & anak2, buat aktiviti ekonomi etc..

        jgn le kite sesama pempuan menghina kaum pempuan yg jd ibu tunggal..kita tak rasa kesengsaraan deorang..nasib kite esok ntah mcmane..

        Ya Allah bantulah kami kaum hawa dan anak2 yg teraniaya.. tak mengapa kami redha hidup susah dan dicerca di dunia..asal Engkau memuliakan kami di sisiMu dan memberi kami tempat yg baik di syurga. Amiiinn…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 1-cuma kdg2 msyarakat kite ni double standard,..pihak lelaki tak jaga maruah baik masa jd suami org atau masih bujang, tak plak disalahkan sgt..pdhal diorg tu pemimpin pempuan.. cmane tuh?

          jwpnnyer…- bende senng je…dri soklan ko kn…prempuan tuuu xkn xahu lgsug tentang peribadi suami?bg aku lol lh sape yg kahwin trus tanpa yg mengetahui latar belakang bakal suami dia btul x…thats we called prempuan jahil…dan lg satu…klu dia dh ahu suami nyer cmtu n bakal suaminyer cmtu ko kene lh redha…yg ko gatal plih laki cmtu wat pe?tanggung lh sendri….hehehe…

          2-kekadang sian pempuan ni, dah cerai kene la kluar cari rezeki utk diri dan anak2..noreh getah ke, niaga kat gerai ke, keje kilang ke, mcm2 lg..ramai dari mrk ni yg jaga maruah, tapi fitnah kat mrk tetap berlambak2.. baru je sekadar menjwb salam lelaki bujang/suami org yg dtg beli goreng pisang di gerainya pon dah kene fitnah dah ade boypren @ nak rampas suami org..cmne tuh?

          jwpnnyer..- hehehe lol…lh bg aku ko puny pendpt…anak2 masih dlm tanggungan suamilh…tgk gak suami cmner klu cm ustaz akill hayy bg aku mustahil dia abaikn anak2…klu btul dia abaikn anak2 dia…npew anak dia xbersuara?tp klu suami ko plih tu karut mmg mengarut tanggunglh sendri awk plih calon suami cmtu nk slah kn laki gak ke hehehe?ketuk2 buntut kuali…yg kene fitnah tu dri buah mulut sape gak?cube lu pkir?buah mulut org prempuan jugak kn..lg satu yg ko sibuk2 jwb salam laki2 wat pe wajib ke jawab?pe kata ko g telefon rancangn tnylh ustaz…snng citer…minda ko akn terbuka luas…hehehe…alahai…manusia2…

          3-ye mmg nfkah iddah dan anak2 ex-hubby kene tnggung..tp mrk tunaikan ke tak..cukup ke tak..kalo tak, tak la berlambak2 kes tuntutan mut’ah, nfkah iddah dan nfkah anak2 oleh ibu2 tunggal malang kat mhkamah syariah tu..tu pun ex tak mau byr.. jenuh naik turun mahkamah nak dapatkan nafkah anak..smpai bosan,..dah la maruah rasa dipijak2 mase naik turun mhkamah..akhirnya berhenti tuntut nfkah anak..cmne tuh?

          jwpnnyer…-tulh senng citer tgk gaklh sape lh bakal laki awk tuuuu…klu dh cerai dpt yg sepatutnyer lh…klu ko(perempuan) nk bnyk2 glh keje ko bkn bini dia pn…klu jd isteri ok gak dia nk bg brp…lg satu dh mmg anak tu mmg dibawah pihak laki…yg ko nk sgt tuntut hak anak watpew?pstu kang ngadu duwit perbelanjaan anak xckup…tu sbb lh dlm agama klu cerai anak2 g kat suami…tgk betapa indah nyer agama Islam…coz nk ringn kn beban org prempuan…tulh xpkir…lol nk sgt tuntut anak pstu ngadu xckup dwit belanja dh ko nk jg sgt…jglh sgt suami bg yg patut jeee…tulh bru tahu susah nyer cari rezeki…

          awk2…sapa2 aja…

          awk yg atas tuh awk amik fiqh sape mazhab mane?btul ka dlm mazhab imam syafie cmtu?kias2 tu bkn berkenalan ke?lol awk2..tnylh ustaz k…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. gua says:

    cm bagus je jantan ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. ninajohan says:

    manusia…manusia…si ‘ustaz’ tu, kenapelah perangai mcm tu?yang perempuan2 terlibat tu pun satu…kesian jugak kat maiza…dan rasa benci kat waheeda…hish…dah kena rasuk jugak aku nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. secret says:

    takpelah adil lah tu…ex husband dah kawen dengan waheeda pas 30 hari cerai..takkan ex wife tak leh cari lain kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. any says:

    aku rasa akhil ni dah gila talak agak nya… apa lah yang sakit ati sgt ngan bekas isteri dia.. biar la dia bina idup dia pulak.. dah ko seronok2 dengan bini baru ko nak bini lama duk jer tggu ko blh bla la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. mummy says:

    You all perasan tak, wahida bergambar, kan main lebar senyum, tak satu pun tak lebar, tau la mulut dia besar… tapi dia tersenyum dalam linangan air mata orang lain.. apa2 pun, Allah maha besar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. gewdit-gewdit says:

    mummy…besar mknenye kate-kate mummy tuh… hukhuk..cedey nih.. ( terbayang kalu duduk kat tempat maiza)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Insan Prihatin says:

    Saya xfollow sangat gossip2 akhil-waheeda-maiza..
    cuma lately rasa terpanggil nak bagi comment..
    saya rasa issue ni memalukan..mengAIBkan dan mencalarkan imej ISLAM…

    memang betul semua ni ketentuan ALLAH..TAPI manusia diberi akal fikiran..jangan salahkan ketentuan ALLAH..kita sepatutnya berusaha..pilih jalan yg terbaik..

    ustaz sebagai contoh kepada remaja..seolah mempamerkan keruntuhan institusi keluraga sebagai perkara biasa..pada saya KEKUATAN INSTITUSI KELUARGA ASAS KEHIDUPAN PALING UTAMA!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. yg dlm org2 komen dlm blog ni…klu xahu pasai edah jgn memandai ko nk wat statement tu ini sana sni…tu berkaitan hal agama…klu xahu senyap…tu salah satu hal agama klu yg jahil tu wat ahuuu tp dh tahu xtahu dosa dptnyer…jgn memandai-mandai ko cipta sesuatu yg baru bidaah namnyer…dosa besar…namanyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. zex sparrow says:

    ana suka akhil hayy.. kpd sume yg dok kate kat dia tu cermin diri dulu kalo nk kate kat org. ok.. pesanan ikhlas dari ana.. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ct says:

      salam….tompang tanya. saya kurang mengenali akhil hayy, yg saya tahu dia dulu bekas penyanyi kumpulan rock, itu saja, band mana pun saya xtahu.

      diatas kejahilan saya ni saya nk tanya, akhil hay dapat title ‘ustaz’ ni hasil dari dia sambung balajar kat mana2 institusi pengajian tinggi atau sekadar gelaran dari pihak tertentu sahaja?

      saya mmg xtahu latar belakang dia. mohon penjelasan dari yang mengenali. terima kasih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. liza says:

    habis madu sepah dibuang..nama saja ustaz..sepattutnya kalau betul tahu tentang agama, kau sepatutnya elak kan diri dari mengaibkan sesama islam..lebih2 lagi ex wife kau tu masih ibu kepada anak kau…jangan mengaibkan orang lain..jaga saja tepi kain bini sendiri..kalau xbenar satu fitnah..kalau benar satu penjelasan yang mengaibkan..kan satu dosa jugak?kalau benar nak memberi pengajaran.g la tepon dan beri nasihat..tanya kabar anak ke.kan baik dari buat statement mengaibkan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • woi ko ne ape la…ko rase ko tu
      cakap orang ko tu dah bgos sangat ke???
      ngok diri dulu la pompuan..zzz..
      Kalau ko rase semua yg ko cakap tu betol biar
      aku comment sikit eh
      kat neraka nanti taukan sapa yg paling byk
      pompuan atau lelaki so????..
      ingat2 dulu sebelom org ingatkan ko
      kalau dah bagos sgt comment ko tu
      apesal Allah tergerakan hati aku untuk
      comment ko?.Jawab ye Kak oi
      …zzzzzzzzzzz

      From,Hamba ALLAH.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. wanie says:

    emm ceramah bagai nk rak….ada ilmu tp xamal xjd.org jd ustaz kta nk jd…konon tau hukum hakam…sndr?????waheda 2 yg suka sgat nnt xsmpai 12bln kwin kn cerai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. wanie says:

    emm ceramah bagai nk rak….ada ilmu tp xamal xjd.org jd ustaz kta nk jd…konon tau hukum hakam…sndr?????waheda 2 jgg suka sgat nnt xsmpai 12bln kwin kn cerai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. kak long says:

    Salam buat semua. Biasalah mamat tu…..apa yang ex- dia buat semuanya salah dia aje yang betul….jaga bini gedik tu jangan jadi macam maiza pulak nanti, artis2 sekarang muda2 dan cantik2 mereka ini semua jenis tak takut nak goda tak kira suami orang atau siapa so………….jaga jaga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. MUSUH USTAZ PALSU says:

    WOOIIII AKIL..KO NI BODO SGT APSAL..ko da cerai,da la tu..sibok je..x payah la nak sibuk lg..ntah2 ko ni ada hati kat ex wife ko kot..mentang2 la dia da semakin lawa skang..waheeda,ko jaga la laki ko ni baik2..jgn jdkan dia orang yg paling dibenci masyarakat da la..jgn malukan martabat awk yang dipanggil ustaz akil ooiiii…x guna org bg gelaran ustaz kalau perangai mcm monyet…huahuahuahua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. boring tul ngan ustaz palsu says:

    apala akhil ni…?dia time jd laki org tak da la pulang jaga tingkah laku sebagai suami n ayah…buat malu ja la ada ustaz cam ni…ni la tanda akhir zaman…bila bukan yang hak memegang jawatannya….pikir2kanlah……ingat senang ka jadi ibu tunggal dia apa ingat?akhil-waheeda buat orang betul2 sengal dengan korang berdua…apapun alasannya cara akhil ni memang tak patut sekali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. hey can i say ladys Liza right?….
    u follow from nabi muhammad islam or follow from melayu?zzz
    this comment only for fun…but i think this comment real maybe i dream or something…zzz
    islam real from nabi muhammad from allah if u islam, first question to u is that mendung sign to hujan?…zzz
    if anyone alredy red this comment can try not awan havy or something…..zzz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. oh banyak betol comment ikut nafsu asal tak tanye benda yang betol kat tuan dia?…aku bukan nak ape cuma nak perbetolkan apa yang korang dah banyak salah ni bukan nak tolong sape sape atau apa cuma nak cakap je….zzz…
    korang dah banyak salah woi …sengal dengar sini
    sorry ckp sengal tapi memang betol sengal aku nampak yang aku baca
    ko semua dengar sini ko bayangkan ko kat tempat ustad akhil hayy apa ek korang buat aku rasakan iman rendah mcm korang ne bunuh diri terus la…zzz
    tanye kat diri pastu jawab…zzz
    buat buat la istifar korang ne ape la kacau rumah tangga orang mungkin akhil hayy leh tebus apa yang dak salah ko ne semua nak hukum orang sesedap rase je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. aku dah baca semua jadi aku nak buat apa yang betol je
    aku rasekan pencerian diorang pasal dua2
    belah pihak, bukan pasal akhil nak kahwin dengan wawa
    ke ape.aku tak tau jadi aku buat rumusan je lah
    salah daripada aku dan mintak maaf tapi kalau
    rasa apa yang aku cakap betol tu sebenarnye daripada allah

    from,Hamba ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. dak tadi sebenarnye dah mintak maaf ye…zzz
    korang semua yakin rumah tangga
    yg korang syg sgt ne leh kekal ke?????..
    kalau ko yakin bagos pasal korang silap
    allah leh turunkan cubaan dia bila2 mase je
    buat2 la istifar apa ko semua dah buat ne
    sebenarnye salah,kalau betol akhil hayy yang
    salah biar allah je hukum ko x yah nak kasi
    dia rase malu ok??????????????
    from hamba ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. gaban says:

    jangan tegur urang kalau diri sendiri belum betul lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. redbox says:

    ape yg ko merepek nie “people try tell islam real”??hahaha..aku xphm ar…hahah…xpe ar its real about islam nowadays…i cant denied it anymore…so ashamed…pndakwah islam pun trus menyelam bersama ikan duyung nye…huhuhu…lupe akhirat…talk about tggungjawab…bru nk bersuare ke akhil??aku mmg xtau cite sbnrnye di sebalik tabir…cite luar dlm kain ko but wat its really messy with my thought is ur de man…ckp kat media lak tu…dulu mrh EX ko jual cite kat media..npe msti nk damn sdgkan korg dulu penah tido sekatil…main same…so???nk burukkan ke pmpuan yg lahirkan zuriat ko…sesuci2 manusia ialah kaum wanita yg lahirkan zuriat kaum adam wlupun kaum adam till now tindas own wife…wat a world…so humaliated…ckp2 jgk tp biar la bernas…suport by ur evidence…sumenyer salah akhil,EX wife n waheda..allah will jugde u all…xyah nk tuding jari lg..sume da mmg berdose da…tggal hukuman kat akhrat je…really sad talk about dis all people lar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. id says:

    cakap tak serupa bikin. ustaz konon. sesat menyesatkan………………………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. ct says:

    dari mana akhil hay dpt gelaran ‘ustaz’? adakah pengiktirafan sbb dia sambung blajar kat institusi pengajian tinggi @ hanya gelaran dari pihak tertentu yg xde certificate secara untk mengiktiraf dia sbg ustaz?

    maaf la, saya mmg xtau sgt pasal AH ni sbb kurang ambil tahu. mohon penjelasan dari pihak yg mengenali.

    terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. ~cik fara~ says:

    ek`eleee ustad rebonding nieeee…
    da dpt waheeda dok laa dendiam..
    sibok2 lak pasal bekas bini ko tuh apekehal…
    citt.. hork tuihhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. oh real islam like that ya?…zzz
    i think ha real islam dont say and come people bissnuse
    hey that people have do bad thing to u?…i dont think so…zzz dont try to tell liar thing to me…zzz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. aku says:

    xpaham. where from…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0