Written by AbangNara | August 16th, 2009

pernikahan akhil hayy dan waheeda

Tak tau nak cakap tahniah ke apa kepada Akhil Hayy dan Waheeda. Mereka berdua nie dah selamat dinikahkan hari ini (Ahad, 16/08/2009) kat Masjid Ar Rahimah, Kuala Kubu Baru. Takperlah, kitorang ucapkan tahniah jugak kat Akhil dan Waheeda. Sekurang-kurangnya diorang dah menghalalkan apa yang haram walaupun banyak kontroversi sebelum dinikahkan.

Pantas jugak ye Akhil nie buat langkah nak bernikah. Tak sampai 3 bulan lagi. Memang dah rancang lama dah kot. Apa-apa pun tahniah la buat 2 manusia nie. Semoga berkekalan dan tak timbul dah kontroversi lain.

Akhil Hayy oh Akhil Hayy. Waheeda oh Waheeda.

126 responses to (TERKINI)Akhil Hayy Dan Waheeda Nikah Jua Akhirnya

  1. Penari Poco2 says:

    wah…wah…tahniah je lah…

    0
    0
  2. Penari Poco2 says:

    Mmg update tol lar BN nie…
    cepat jer berita sensasi nyer sampai…
    tahniah lar Beautiful Nara…
    sayang BN…

    0
    0
  3. mayrien says:

    isk isk..cepat btollll…

    0
    0
  4. Penari Poco2 says:

    aduuuuh…xtau ar nak cakap per…
    korang kutuk2 pun diorg xkesah nyer…kawin jgk akhirnyer..
    kite sume dah kene mkn kutuk balik…
    kakakakakaka…………

    0
    0
  5. stylo says:

    kita merancang, allah menentukan segalanya….

    0
    0
  6. Penari Poco2 says:

    errrmmm…hensem sgt ker…???

    0
    0
  7. AIN says:

    WEIIIIII
    BIAQ BTOI!
    ISH2 USTAZ AKHIL DGN WAHEEDA KAWIN KA
    HMM KLU BTUL MEMG SAH LA DEPA NI BERCINTA
    MASIH X MENGAKU LGI

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      wah ain…asal wasana wasini muncul jer ko mesti ader…heraaaaaaannnnnnnnn…!!!!!!!!!!

      0
      0
      • AIN says:

        eh ya ka
        xprasan plak aku..
        hmm aku la ni x sempt nk komen2 ni
        hmm ko bakal jd juara pgkomen terbyk pa
        xpuas hti aku dgn wasini n akhil ni geram2

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          malas ah nak pikir saper leh jd juara nie…
          sume jari-jari pengkomen berbakat belaka…

          0
          0
  8. AIN says:

    MEMG PTUT LA BINI SI AKHIL TU MTK CERAI HR TU
    RUPANYA LAKI DIA DH TERGEDIK2 NK KWIN DGN SI WASINI TU

    0
    0
  9. Zaza Muhammad says:

    heheheh Tahniah… (menda elok)… baru jap tadi aku tgk si Wahid Senario tunjuk gambo ye yg org mms ke kru melodi hehehe…..
    tp play save aa si wahid ni sbb dia kate klu btul le bernikah, alhamdulillah tp tatau aa kot2 posing2 pakai baju pengantin je keh keh keh…

    0
    0
  10. Rinaselza says:

    Terkejut gak walau macam mana pun Tahniah!!!, semoga berbahagia hingga keakhir hayat to Akhil u learnt
    form ur past mistake hopefully tak repeat lagi, u dah dapat apa yg u nak…. then to Waheeda jadi lah seorang isteri yang terbaik, u akan rasa mcm mana susah and senang nya menjadi seorang isteri … anyhow congrats to both of u again~

    0
    0
  11. AIN says:

    nara…cpt upload gmbq depa kwin
    nk tgk kesahihannya

    0
    0
  12. pingkypanthers says:

    lepas ni nk tgu plak simemey ngan sinormiang….

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      malas ah nak komen pasal diorg…
      boriiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnggggggggg………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
  13. pingkypanthers says:

    pas ni press msti kejar si maiza tuk tnya pndapat dia..

    0
    0
  14. meyza says:

    tahniah…dah lama plan ekk…cepat gak yea kawin..btul la gosip selama ni…hehehehe

    0
    0
  15. nha says:

    okla kot diorang dah kawen. at least kalau bercinta pun, takdelah wat dosa lagi kot.. sume dah halal…

    norman ngan memey bile lagi?

    0
    0
  16. Rin says:

    dah lama tggu turn dah si waheeda tuh..
    tahniah je lew..

    0
    0
  17. iQa says:

    hrmm… bru kuar melodi sal d0wg td..

    0
    0
    • Delimasaraa says:

      nantikan GUGU GAGA WAWA………………………………………………………………………………………………………………….

      0
      0
  18. Akak Leen says:

    KUALA KUBU BARU – Penceramah bebas dan hos terkenal, Akhil Hayy bernikah dengan Nor Wahidah Abdul Wahab atau Waheeda, 30, pagi ini di Masjid Jamek Ar-Rahimah Kuala Kubu Baru, Selangor.

    Seramai 200 tetamu terdiri daripada ahli keluarga terdekat hadir memberi restu.

    Dua anaknya, Siti Numaisarah, 12 dan Muhd. Sharif Hidayatullah, 11, turut hadir pada majlis itu.

    Mereka berdua memberitahu; “Kami gembira ayah berkahwin dengan auntie Wawa.”

    Kedua-dua pasangan berkenaan dinikahkan oleh Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk Hulu Selangor , Ustaz Zulkhairi Zaid.

    Hantaran senaskah al-Quran dan mas kahwin sebanyak RM80.

    Kata Akhil, pernikahan itu menutup spekulasi mengenai mereka

    “Ini jodoh, orang akan terus bercakap, tapi ini kehidupan saya. Selebihnya, saya tak mahu komen,” katanya.

    – Utusan
    _______________________________________

    biarlah dia kawen…itu lagi bagus dr timbul byk spekulasi & kontroversi yg x sudah2….lepas ni pandai2 la dia buka buku baru…

    0
    0
  19. nafnaf says:

    hooo~~~menutup segala spekulasi yg deorang buat sendiri.

    0
    0
    • Delimasaraa says:

      tak perlu dh kita berpikir pasal sape jodoh wahida…cuma, semoga cafe akhil kat astro tu jd realiti lah saraa ucapkan

      0
      0
  20. no komen... says:

    yang baik dibalas baik, yang jahat dibalas jahat….dalam dok nafi kata hubungan tak lebih seorang, nah sekarang dah jd suami isteri…..allah itu maha besar, kalau siti nurhaliza tak dikurniakan anak, kau tunggu la nasib kau auntie wawa……allah tidak akan menghampakan doa hambanya yang teraniaya….sabar la maiza….

    0
    0
    • Delimasaraa says:

      dh jodoh…kata skrip ayat-ayat cinta ” jodoh itu rahsia allah..abg akhil, ni saraa kasi pinjam ayat cover ni kalau ramai wrtawan tanya yerk.

      0
      0
    • ryosetsuna says:

      hehehe

      yare2…fuuuhhhh makne tersirat tuuu…

      xpe2…jgn risau k kite tunggu..yer…

      0
      0
  21. ari2 mati2 nafi xde ape2.tup2 kawen…..malu jee…..

    0
    0
  22. Darkshed says:

    KLAU BTOL USTAZ AKHIL MENIKAH NGAN WAHEEDA..ALHAMDULILAH..N SELAMAT PENGANTIN BARU USTAZ..SEMOGA BERKEKALAN KE ANAK CUCU..NAFKAH JANDA JGN LUPA PLAK..

    0
    0
  23. ariffin says:

    Ahlamdulilah.Benda baik tak baik tangguh-tanguh.Apa pun tahniah…..Jodoh pertemuan ajal maut di tangan tuhan, cayalah ustaz akhil hayy………….

    0
    0
  24. maly girl says:

    ALHAMDULLILLAH…TAHNIAH…MOGA BAHAGIA

    0
    0
  25. akil hoii says:

    dah jodoh hang akil hayy..

    dulu aku respek hang..

    la ni…hak tuiiii!

    0
    0
  26. capri says:

    yerp, sudah la dgn ‘ana ana’ tu.. rocker tetap rocker gak.

    0
    0
  27. AKU KATE?! says:

    sakit hati aku..cinta sejati skang cam dah xde..

    laki kalau hati dah bekenan kat gurl lain…wife kat umah lupe abis..nak senang..cerai..alasan, dah xsefhman..

    padahal, bini tu la dok susah payah jaga makan minum die dulu…sedih dowh,xpasal2 jadi janda..

    0
    0
    • sangam41 says:

      aku setuju…dulu cover habis sampai sound maiza, rupa2nya memang betullah nakkan ustaz..jodoh memang jodoh..yang aku tak suka cara dia sembur maiza..maiza jadilah seperti tengku zawiyah..dia tak komen apa2 pun..sabar dan tenang..aku harap dan doakan ko berjaya dalam hidup walaupun dah solo..sikit2 pun perasaan bekas @ ex akan terasa sedih lagi2 kalau pernah jadi suami isteri dan punya anak..sabar yek maiza

      0
      0
  28. ina says:

    Doa Waheeda agar kebenaran itu terungkap ternyata dimakbulkan. terbuktilah skrg bahawa Waheeda tu adalah PERAMPAS suami org. napelah mak bapak si Waheeda tu dok biarkan saje anaknye jd PERAMPAS. Mak bapak jenis ape tu???!!!!@@@@%%%

    0
    0
    • jane says:

      @#$%&*+@##@$

      0
      0
      • orangkampung says:

        Mak bapak tak berjenis le tuu…tapi maybe mak bapak dah jenuh nasihat, anak yang tergedik-gedik…Wawa, tanya orang yang kawin dengan duda ada anak, ingat seronok sangat kerrrr?

        0
        0
  29. mm.. says:

    tahniah.. tp kne gak ingat, whats goes around, come around.. mmmm…

    wahida sebijik ikut contoh artis kesayangan rakyat mesia, DCT.. mmm.. lepas ni, xmustahil memey lak ikut… sebab rakyat mesia ni pemaaf, artis dah buat jahat, kita still sokong… thus, depa pun xrasa bersalah… bangga lagi ade… xmustahil lepas ni akan kuar statement, ” rezeki mencurah2 … bla la.. bala..” bina kebahagian, atas tangisan org lain.. apa2 je la…

    0
    0
  30. puteriaquarius81 says:

    emmm akhirnya.. elokla tu, lagi lmbt lg banyak mulut mengata..

    0
    0
  31. orangkampung says:

    Tahniahla ustaz…sebab berjaya menambah satu lagi tanggungjawag..yang 6-7 orang tu jgn lupa plak.
    Tahniah juga wawa..kerana terpaksala kongsi dengan yang 6-7 oarng tu…huhu

    0
    0
  32. anti keganasan says:

    apa la dunia zaman skrg nih….kalu jumpa tgh jalan aku simbah air jamban je kat dua2 ekor tu…yg aku nyampah hr tuh bukan main deny lagi…siap sound si maiza tu….mmg taraf air jamban je dua2 ekor tu…penipu.

    0
    0
  33. serai_patah says:

    tol 2 anti kganasan…aku pon benci tahap gaban ngan diaowg nie….dr sini pon dh leh npak sapew yg slh sapew yg betol…npak sgt dh lama merendek mpai x tahan2 nk kawen..

    0
    0
  34. ROSE MAWAR says:

    lelaki saperti ini selalu angkat sumpah depan kadi tapi tak menghayati.nampak perempuan lain dah sumpah kemana..tak payah la nak nikah depan kadi dan angkat sumpah .nikah masak2 sudah,buang masa tok kadi saja.kalau lelaki sejati dia akan menghargai pengorbanan seorang isteri yang telah melahirkan anak2nya.Oh waheeda kau akan rasa apa yang maiza rasa.LIFE IS VICIOUS CYCLE.

    0
    0
  35. melur says:

    tahniah yg teramat sgt, kpd waheeda, bila dh jadi isteri n laki kau buat hal, masa tu giliran ko plak rasa, apa yg ex wife dia rasa skrg ni.. Allah tu Maha Adil…klu x di dunia, akhirat nnti dpt jua balasannya…kpada Maiza…insyaAllah akan dtg kesenangan after keperitan, dekat diri pada Allah, mintak tenangkan hati…amin…

    0
    0
  36. liza says:

    biasalah manusia…xnak bermadu.ganggu keharmonian rumahtangga orang sehingga bercerai baru nak kawin.mula-mula yelah nafikan hubungan.isteri mana tahan suami bercinta ngan pempuan lain.itulah hakikat bila hati kat laki orang..macam kes abby jugaklah ni..memang tunggu norman and ustaz cerai.baru nak ngaku suka.buat baik balsa nya baik .nanti kena jugak balsan nya.AMin

    0
    0
  37. liza says:

    aku xphm sikap lelaki ni.dari lelaki biasa ke pendakwah islam.dua2 sama.memalukan.kalau betul ada affair patutnya jaga hati dan maruah isteri.ni tidak,bila dah xsuka,keburukan isteri nk dihebohkan. hati girlfriend yg nak jaga.tensen sampai jatuh sakit konon.LAIN KALI JANGAN HIPOKRIT.berkawin xsalah.tapi kalau sampai satu keluarga bercerai berai.berdosa besar.lu pikirlah sendiri

    0
    0
    • akustuju says:

      btul tu!aku heran tol la..dah akhir zaman mcm2 ‘penyakit’ pelik jd..xkira la ust ke xust ke..sume diuji..huh na’uzubillah….

      0
      0
  38. idz says:

    aku rasa ustaz tu nak cover la, dah terlanjur la tu. cuba kita nengok anak waheeda nanti lahir cukup tak 9 bulan 10 hari dari ari dia kawen nie. hahahah

    0
    0
  39. haizeq jayybee says:

    tahniah ustaz haprak dan ustazah haprak harap jangan lagi ko berbicara tentang islam ,,,,,,memalukan aje ,,,dahlah rambut berpewatakan macam betina pastu dapat bini baru tergedik gedik macam cibai ,,,,fuck u akill hayy not ustaz ustaz akill hayy plz anounce kat all malaysia ko bukan ustaz ,,ustaz adalah contoh bukan contoh tinggalkan bini 5-6 bulan pastu menggatal ngan betina lain wahai betina waheeda yang tak tau malu plz berambus dari dunia seni yang indah ,,,

    0
    0
  40. anti betinebodojntanjahil says:

    pdan muka kou maiza
    dlu kou tgglkn suami kou sbb nk blikkt akhil
    ye la,akhil kn glemer blik pas insp dlu
    skrg rsakn pe y laki kou dlu rse
    mmg betina xde mruah!!!
    pas 2 dedahkn aib suami lak
    kot2 blkg dia kou cri laki lain
    satu mlysia kutuk akhil pdhal kou pn setan same gak
    tuhan maha adil,dunia nibulat,rasakn!!
    dlu bkn main jilbab labuh,tetiba je tayag dada lak
    ptt le laki tggl,bdoh pnya btine
    kt dunia ni bkn smua laki jaht n wnita baik
    wnita ni msuh plg b’bhya buat laki taw

    so don’t play2 wip lady
    b’duri…

    0
    0
  41. cheche says:

    anti betul kau…aku pun x suka gak…cuma nak bgtau…nak ngutuk pun kena hati2…. takut termakan balik kata2 tu kena diri sendiri

    0
    0
  42. mohd penjajah says:

    semoga di hidupkan kembali tayangan kafe akil hayy..please lah…

    0
    0
  43. mohd penjajah says:

    ustaz bila nak datang sabah buat ceramah ne. . . harap dapat datang p sini yek. .

    0
    0
  44. mohd penjajah says:

    ustaz jangan tak datang tau. . . smoga ustaz berbahagia dsamping istri yang tersayang

    0
    0
  45. semoga says:

    no more akhil hayy…

    0
    0
  46. Legalsounds says:

    Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me.

    0
    0