Written by AbangNara | October 31st, 2009

[UPDATED pada 1 Nov]

Buat Akhil dan Waheeda, tahniah kami ucapkan. Gambar masa majlis telah dikemaskini….

P/S: Agak-agak Maiza dijemput ke pergi majlis nie?
P/S2 : Dari wajah Akhil & Waheeda, memang berseri-seri. Memang bahagia betul gamaknya, dah boleh tutup cerita deorang ni. Cerita Akhil & Waheeda tau, cerita Awie & Akhil masih ada sambungaannya…..


257 responses to (GAMBAR)Akhil Hayy Dan Waheeda Bersanding

  1. aRieS ApRiL says:

    dh thu…
    msti jmpt nya lah…
    p ngan x ja…
    biasa ar artis…
    klau x jmpt bkn bini @ laki…
    nnt conpon kna tmbak ngan press…
    hehehehehhehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • HOT ZOOM says:

      Waaaaaa……………kalau dok dekat boleh le pergi nengok ek.
      Tapi kalau tak dijemput jangan dok menggatal plak pergi.
      Mana boleh pergi kalau tak kena jemput.

      Apa pun semoga mereka berbahagia sampai akhir hayat.

      Buat anda yang ada ibu kat sini ada satu cerita yang tangkap leleh kalau baca tau.Kalau x de ibu tak yah le ek.
      http://www.zoompanas2.com/2009/03/istimewa-ibu-mithali.html

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mamibizi says:

      sekor gatai nak laki…sekor lagi gatai nak rasa anak dara…memang sesuai ler…ustaz hipokrik & ustazah gatai

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • laksa sarawak says:

      ada aku kesah..??? sik heran eh dgn nya 2 ekok tok…. pengantin basik, jangan jak waheeda kenak tinggal akhil jak kelak… akhil ya boyak darat… laki gatal plus mata keranjang…. yarrrrkkkkkk….!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • rezab says:

        Kalu betul2 tau agama, bukan ke bersanding tu haram…x baik perempuan berhias2 didepan bukan muhrim kecuali suami..depan khalayak ramai macam tu lagiii la…appa da punyer ustaz!…kalu bukan ustaz, aku x heran sgt nak sanding ke haper pon…x gitu..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • mynetworkplaces says:

          betol gak kata ko tu rezab…pelik gak kan?

          maybe nak menunjuk2 yg depa tu bahagia kutttt..publisiti murahan. ptuih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Bersanding tu tak haram dengan syarat ia tidak menyerupai adat Hindu dan mempelai yang dipertontonkan lengkap menutup aurat.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • air_mineral says:

          betul!ustaz aku pun cakap macam tu..bersanding tu takpe kl menutup aurat, takde tepung tawar, renjis2 mcm hindu tu..bersanding dengan niat nak perkenalkan pengantin kepada semua orang takpe.alah..nak jatuhkan orang pun, janganlah main cakap je.baca buku agama dulu kl nak bercakap pasal agama.apa dah..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • then says:

          gambar anak tiri waheeda ada tak kat majlis tu?
          panggil apa yer, mak wah kot

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. MiSS-HuJaN says:

    Memang ptot la dowg n ..Kena pelangkoNg ngaN telur busuk,tp kang bukan takat telur busuk aje ..Meja,kerusi n yg sewaktu dgn nya pown ptot di baling kt dowg tau..Kira2x mcm kasi hadiah utk dowg lah..Ekekeke…Benci lah dowg n…NYAMPAHHHH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tulh kn baling lh awk…

      awk g sy nk tgklh awk baling mesti best kn…tp jgn lupa rakam guna cam…pstu bg kat bai nara ni kasi tunjuk kat kitaorg…

      perghhh mesti kuar frontpage metro leh mencapub ckit…bukan senng masuk surat khabar…satu page ntah brp harga kn….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kentut Busuk says:

        Kenapa hang x pi baling kerusi meja kat diorang tu. Ckp belakang buat apa…nak buat…pergi lah buat betul2. Kalau berani…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. x-not-x says:

    well,tahniah laa ye..membina masjid di atas keruntuhan masjid lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • paklong says:

      biasa la masjid yang runtuh kena bina semula

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aRieS ApRiL says:

        KLAU SJA D RNTUH…
        CAM NA TU?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ko tahu ke dia sje runtuh…cube ko wat solat istiharah skit…

          xpn ko g umrah ke minta doa…kat depan kaabah…

          minta diberitahu adakah akill hayy ni saje meruntuh kn masjid…klu dpt ptunjuk heboh kn lh satu dunia yerr..baru bez…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          kehkehkeh kesian aku kat kuali ni…suruh org solat istikharah….dia sendiri pukul 4pg dok layan komen2 ni …..kahkahkah….baik ko plak buat solat tahajud….kahkahkah….ko ni kan macam ustad pujaan ati ko tu gak….org je yg tak betul ….sendiri punya perangai tak nampak….ape nak buat kalau dah berguru ngan org tak betul…tak betul la anutannye…..kasihan2….tapi aku nak gelak la jugak kahkahkah….suruh org solat istikharah tapi dia dok layan internet….masa 4pg tu la elok solat tahajud ke tobat ke istikharah pon boleh…kan dah rugi mase ko dok layan komen2 org ni….tuhan pon dok tengok ko dok buang mase kat mana time2 tu….nak bg peribahasa jab….mengata dulang paku serepih…mengata org ko yg lebih…hihihi..(tapi ko kena baca macam karam singh walia tau…kahkahkah)

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • aduhai jane2….

          aku xahuuulh pe nama sbenar ko n pe makna name ko…

          aku xahulh ko ni lulus al-fatihah ke x?

          dh brp kali ko khatam al-quran dlm stiap tahun…?

          ko full ke x solat lima waktu…?

          tulh ko ni…ape yg aku komen tu ko de amik pengajaran ke?ke menambah kn lg ko ke dalam lembah kesesatan dgn nafsu marah yg tidak puas ati…

          kesian ko ni…ni sape anut xbetul ngn guru xbtul ni?

          eh ko komen aku kuar dri tajuk ok..aku set je…

          lu tgk aku psal pkul 4pagi erk?lg2 solat tahajud?lg2?

          wei..aku xtahulh ko dh kawen ke blum…dh berpunyer ke blum…ngn sapelh bakal suami ko tu…harap2 mmg serupa ngn prangai ko lh…

          pe qiyamulail tu solat je ke?

          zikir?bace al-quran?istighfar? tu x ke?

          awt ko tu xlayan internet?xbuang masa?xleh trima hakikat org len yg dtentukn oleh Allah?ke xredha dgn ujian Allah terhadap org len…?

          stakat ko nk cari kesalahan aku…ko fail lh…

          wei jane aku bg ko satu cadangn lh yg serupa ngn arieslh…

          ko sibuk sgt anti ustaz kn pe dia wat slah kn?nk ahu mane btul maizawati ke akill hayy ke waheeda ke…

          ni cara2 org yg jenis xleh trima hakikat nk ahu kebenaran…

          jane2 g lh umrah yerr…minta abg nara support tambang jane nyer…

          sampai depan kaabah wat solat sunat 2 rakaat doa yerrr…doa minta ditunjuk kn ape punca keruntuhan rumah tangga akill hayy n maizawati…n tambah lh lg.. btulkah pengkhabaran maizawati tentang akill hayy…

          dh tu nnti…balik sni khabarknlh kpd kami yerrr…time tu klu btul slah akill hayy korg nk kutuk2lh..aku xkn kate ape2…yer…tp klu iman ko kuat slepas balik tuuu confirm ko ttup aib org lh…klu btu lh…

          tp klu susah…de plihn kdua…wat solat istiharah…

          kbnykn org wat solat istiharah nk ahu psangan sesuai ke x…org jawo kate match ke x…ceh wah…

          jd ko wat lh solat istiharah selama mana k smpi Allah menunjuk kn tentang anti ustaz akill hayy ko tu tentang keruntuhan rumah tangga dia yerr.. k…

          selamat mencube…yerr janeee…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • hamba ALLAH says:

          kalu bek sangat sepatot nyer ko kne alhamdulillah jer pe yg org ckp kt ko klu btol ko ni x mcm tu.. tp ko ni ayat cam marah jer gn jane tu….. alahai same la kowg2 ni sume yg tulis2 msj dlm nih.. hak tuih….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. zhang zi yi says:

    Semoga berbahagia keanak cu………………… Kalau sampai cucu 2 nasib baik lah ya. Jangan sampai pelamin roboh pulak ekk…. mana tau kena baling dengan kerusi atau meja atau karpet2 sekali.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Zaza Muhammad says:

    jangan buat hal kat majlis org… hmmm bersanding gak… apa daaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aRieS ApRiL says:

    hri dia orng dh lpas…
    tnggu glrn kita lak…
    hehehehhehehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. auroradiana says:

    hahahaha….klakar laa….ermmm..xpela, asal mereka bahagia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. hhoo says:

    ai ustad, awk xtawu ke bsanding tu HARAM?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      brsnding tu slh 1 prkara yg mngundang maksiat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      dia nampak haram bila org lain buat…..kalau dia buat semua takpe…..dia punye islam je yg betul… ni la pendakwah bebas yg paling jengkel sekali…. kalau berdakwah hal org lain bukan main lagi bla bla bla sana bla bla bla sini org tu salah org ni sesat…. dia ni berdakwah setakat teori je….tak praktik pon…kalau dia ni betul2 agamanya takkan dia nak sanding….ustad sanding malu nyeeeeee….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • normal person says:

        jgn kite mengutuk org.. nanti one day.. kene batang hidung kite blk.. biar la derang nk wat ape pon.. x pakai duit kite pon.. hidup ni roda.. x semestinya kat atas babe.. wat u give u get back

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aduh hai…

          lol lh…korg ni tulh..ko tahu bersanding haram tp ko wat ke x?

          pe yg jatuh haram bersanding tu kat ustaz sorg je ke?aduhaih lol btul lh korg nii…klu dh jatuh haram kpd semualh ngok..pandai btul dak sorg niii

          tulh sruh sekolah masuk kolej ke masuk u ke…or bnyk kn bertny kat ustaz ke…tp tu lh..sendri fhamlh…

          wei bersanding tu adat…mmg de sesestgh kata haram sbb timbul fitnah…kate xcantiklh pelh yg bruk2…

          ni lh kat beautiful nara…sbg bukti…senng citer tgk gambar nikah dh fitnah sane sni…tu lh psal…

          tp nk wat xsalah just adat lol…aku de gak ustaz dh kahwin tp bersanding diphak belah isteri jelh ye lorh isteri nk bersanding kite tunaiknlh hasrat si isteri xslah..

          len kali tny ustaz…ngok…klu x nper mufti xkuar fatwa xboleh bersanding ngok tol…lh ko ni…

          tu lh tahu hukum je…tp panjg lebar fail…

          jgn dsbbkn satu hukum xperincian ko ktuk org tu…berdosa ko tanggunglh sendri lol

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          hai en jepun.. tukar nick nmpak… hehehe… nama dah berubah, tapi penggunaan bahasa masih sukar di fahami.. xpelah, belajar pelan2… insyallah, akan cemerlang nanti… teruskan mengkomen dan menepis… hikhikhik… chaiyok!! chaiyokkk!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          betul tu mm jane dah agak dah name dia je tukar bahasa tak ubah hehehe….kesian ekkk …. betul tu ape mm kata belajar pelan2…..jgn gabrah tentu dpt selamat maju jaya hehehe….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Bersanding jadi haram bila bercampur dengan adat tepung tawar dan pakaian yang memberahikan. Jangan main belasah hentam kata bersanding tu hukumnya haram. Mufti kuarkan fatwa lengkap dgn huraian, jangan kita ambik separuh-separuh semata2 cari alasan nak tabuh org. Don’t get me wrong, aku bukan kisah pasal Akhil ni, cuma tersinggung dengan statement melulu tentang hukum bersanding.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hello pizza sape amik separuh aku bleh terang lg panjang lh ko stakat tepung tawar n pakaian yg berahi lol…tp aku tny ko dlm ni ahu sgt ke apasal jatuh haram…pstu diorg ikut ke x?btul lh jatuh haram tu sorg je ka…semua org lh kn?

          wei dia tgk gak tubuh badan n rupa paras contoh muka pengantin perempuan xcantik pstu pendek xsesuai lh ngn pengantin lelaki…ha kn mengata sesuatu yg bruk…

          pstu de pulak masuk fitnah dia kate pengantin prempuan kuar ngn laki len ha pe citer?lu pkir lh sendri…

          pstu dwit belanja perkahwinan…perlu ke membazir sampai berpuluh ribu?pstu hutang ha pe cer?

          pstu tu karaoke tu pe cerita abiz semua nk nyanyi pe hal tuuu..?

          eh bnyk bende lh bleh jatuh haram…kat bersanding tu…

          aku xexplode pn tp yg slah satu nyer haram contoh cam gambar nikah tu btul lh kn…diorg kate mcm2…

          ish2…btul lh gak kn…

          klu mufti tu berpgg teguh ngn haram nyer bersanding ha kuarlh fatwa haram sanding senng citer…jd xde org yg nk bersanding…pstu org bersanding tgkp kene denda…dh…tutup buku…bende simple jeee…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Rin says:

    malas lah nk g tgk waheeda yg asik2 tsengeh2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. teacherfara says:

    lorh…ustaz ngn pnyanyi wanita plg warak pon bersanding ker…?wth~:p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      DNIA AKHR ZMAN…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • teacherfara says:

        poyos tol la kan…?ckp x serupa bikin…org biasa pon thu pe hukumnya nih..ni pulak ustaz..gatai jugak nk bersanding..ke mmg diorg nk org keep talking bout them..?sbb tu la pas 1,1 cter..so kira mission accomplished la ni sal org pon mmg keep talking sal mereka nih..:P
        pe ak ngarut nih??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tu lh melayu bersanding ikut india tulh psal yerr x…?

          tp tulh korg sanding gak…xikut hukum gak…hukum tu jatuh kat sorg je ke?

          p lh cari ustaz yg trer fiqh…jgn buta tuli kate mcm2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          tu aaa psl.. aku org2 biasa ni pun kena komplem sbb wak bersanding gak sbb memula tu kate amoh heheheheh.. alasan paling konkrit, nk amik gegambo ngan family je… :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. manis says:

    nyampah giler aku kat akil tuh. sengal! eeeeiiii.. benci!!!3x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. lanToK LeW says:

    bersanding?????? da tua bangka tu pon bersanding gak kew???huhuhuhuhuhu….kalo aku laa malu taw….mengalahkan org muda nk bersanding….kahwin cukup syarat da laa….huhuhu pe daa…ala…daripada bawa telur p baling diorang tu baik aku grg je telur tu kat umah…makan ngn nasi….kenyang gak….huhuhuhu….erkkk….gpon bukan ke waheeda memang suke makan telur hari2???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      bini dia kata cam ni kat lki dia..

      “abg akil syg…
      honey x besa naik plmin..abg xper lah dh prnh naik ngan kak miza..kasi chance la bini bru abg nk melaram tnjuk kat kak miza..yg bini bru abg pn cntk…”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        pastu abg akil jawab…..

        “ok la cayang….wawa punye pasal walaupun sanding tu haram dlm agama dan abg pendakwah bebas yg suke kutuk org lain buat salah ke…sesat ke…abg tak kesah…kita sanding jugak…sebab abg seorg pendakwah..org lain takleh kata apa2…abg je yg betul…meh kite sanding….

        dlm hati akil lak berkata…..

        mampos aku kena kutuk kat NARA pasni….takpe la wawa punye pasal agama leh letak tepi….tapi org lain jgn buat nanti aku kutuk ko org kalau buat bende yg salah disisi agama islam…..

        hai akil2 hipokrit betul engko ni yea….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          +lg…
          xper lah cayang…
          dosa ko..ang yg tnggung..
          bkn dia orng..
          meh kita snding jga…

          smbl tu…
          wawa pn dngn snymn kmbng dia…
          trsengeh2x kat akil syg….
          heheheheheheheheh
          :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          “maka tersenyum kambing lah kedua mempelai itu……”

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          slpas tu…
          apa trjadi….
          ???????????????????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          kan bagus kalau ade org pi nyanyi lagu wawa dgn versi lirik sndiri….yg kenekan diorg ni…ekeke…
          AH kan suker nyanyi2 lagu org utk kutuk….buat balik kt dier…biar dier tau perasaan org lain…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          bee…
          rsnya xda orng pn nk p la…
          klau p tuk nyayi tu…
          bt letih ja….

          orng smua x ska…
          artis yg p tu pn…
          coz trpksa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bagus nyer lh jane ni…leh jd penulis skriplh…tp tu lh skrip xlaku lol…koz asyik ngn kebrukan org takut citer ni membawa kearah negatif…

          ish2…aku xahu lh solat ko cmner…fatihah ko cmner…

          smpi lagutu perghhh…seram tengkuk aku tgk pe yg ko katekn tu perrghhh…

          dosa dup2 dap2 dup2 dap dosa bai…dup2 dap2…

          berani btul kn..nilh klu org dh xsuka n benci tahap pe ntah…fuuu jenis xleh trima hakikat…

          jgnlh aku dpt jdoh cam jane ketrimaan qada’ dan qadar mmg fail…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          kah kah kah aduhai aries…ada org sakit ati….kah kah kah…nak cakap org takleh terima qada dan qadar konon… yg dia tu dok terbakaq ati si akil kena kondem … fuyoooo terbakaq sungguh ati dia ustad pujaan ati dia kena kondem…kahkahkah sampai gitu skali ko marah yekk….abis tiap2 column ko attack balik…mesti akil cayang kat ko lebih ni….takpe2 jgn risau aku pon tak ingin nak jodoh ngan ko…kahkahkah akil ni ko ada sowang die hard fan ni ….tolong2 kak nara kat sini ada org terbakaq ati takut nanti blog ni terbakaq tolong bombe…..kahkahkah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane2…

          aku terbakaq?terbakaq ke?

          xkisah lh aku ko nk kondem dia…tp ko katte tu mcm xtrase pe2 kn…

          dh lh bab2 hkum perghhh…seram woooooW…

          aku terbakaq rupanyer ish2…

          aku attack ke?aku bg ahu yg jahil xahu hukum…men tibai je hkum2 ni…

          wei aku tringin sgt lh nk ko ckp pe yg dlam komen ni depan sorg ustaz…xpn sorg mufti ke…

          boleh gak aku dgr pe yg dia nk kate depan ko…fuuuhhh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ORG BIASA JEEEE says:

          Tak pe la buntut kuali.. biar la diaorg nak kata apa pun… yg penting dua2 tu dah selamat dinikahkan secara sah….dia pun manusia biasa… yg syumul tak der dosa cuma rasulullah je…

          kita ni jgn sibuk duk bising2… baik kita g cerminkan diri…
          biar Allah yg menghukum… kita yg penuh dengan dosa ni tak layak langsung nak judge sesama manusia… banyak lagi keruntuhan akhlak di kalangan kita… kenapa taknak ambik tahu?

          bukan nak mengiya kan benda yg salah… tapi kalau kita tak pasti benda tu betul atau tidak.. baik jgn cakap… nanti jadi memfitnah plak… sya pasti kat sini ramai yg ARIF tentang agama…walaupun sya tgk yg kata bersanding tu haram tapi dia sendiri tak tutup aurat…. bukan nak sindir… tapi fikir2kan lah… kita bukan ustaz dan ustazah.. tapi neraka tu tak pilih siapa kita… semua Allah treat sama… ingat2 la ya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku tahu org biasa jee…

          aku cume bg ahuuu k…

          cubelh kn ko bace xke bengang de ke letak kn hukum haram tu kat ustaz je?dsbbkn dia ustaz abiz jatuh haram dia sorg…eh mane leh cmtu…

          jd aku terangkn k…

          skurg2 nyer diorg ahuuu…t klu wat gak pandai2lh tanggung dosa…sbb nyer dh ahuuu…

          xgitu…ok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eeh ye ke tua bangka dh bongkok sgt ke?

      eh xde kuar berita ke org tua thap bangka bersanding?

      ai cemburu xbertempat…yg ko sibuk psai kain org tu pehal…

      yg awk ni xsukew ke tlur hari2?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lanToK LeW says:

        hahahaha…..aku kutuk akhil hay yg ko nk trase tu apasal???mmmm….cemburu???x de hari aku nk cemburu..yup aku sibuk pasal kain akhil n waheeda tp aku x sibuk pasal kain ko pon….aku ase aku de hak nk lawat mana2 blog pon…x de pon mana2 blog menyatakan aku x leh masuk blog diorang….tapi pe pon thanks sudi reply komen aku….at least aku taw de juga manusia yg baca komen aku tu…cuma aku nk tekan kan kat sini kite ni masing2 de pendapatnye tersendiri….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eh aku terasa ke?bkn aku tnya ke?

          tang mane trase…?

          xpelh org xpernah tgk brita tu yg kate org tua pn nk bersanding…buat malu lol;p hehehe…

          xpelh yeee…tua bangka tu cmner?tua dh tahap 80 90 0r 100?

          cime aku tertny2 xde org tua bersanding ke lol fail…

          hehehe

          aku de kata ke xleh masuk mane blog..?

          mmglh de pendpt…aku menyuarakn pendpt aku xgitu..nk kongsi maner ahu de fakta org tua pn bersanding…;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yula says:

          dah le tu
          xpayah sibuk2 hal org
          dosa masing2
          kubur pun masing2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        buat ape la ustad dan mufti dan dengar bende ni semua… buang masa diaorg je….ko sorang je yg panas buntut sakit ati si akil kena kondem ko saje la yg dengar kahkahkah…..ko ni kan aku rase org yg dulu ape ke name dia rose……tah ape2 la..dah lupe ….cara ko komen cam dia…ko tukar name je hehehe…..kesian2…..ko sanggup bermati2an bertikam lidah utk akil ye….cayang cungguh ko kat dia ye…hehehe….”idup akil” kahkahkah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          yup!! i baca komen dia kat atas pun dah tahu dia ni en jepun.. bahasa tunggang langgang… mmg die hard fan.. xberani guna nama dulu kot… ada sejarah hitam katanya… hikhikhikhik… jenis xsetia pada yg ‘satu’ (nama), mcm kawan baik dia (akil) gak.. xsetia pada isteri yg satu.. xpela, dia ni more better dari akil… xsetia pada nama jer… xeffect masa depan anak2 pun.. k, en jepun, teruskan mengkomen.. moga ianya dapat memperbaiki penulisan anda… amin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          betul3 upin dan ipin pon setuju ape mm kata kihkihkih….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • watever…skurg2 nyer aku terbuka beautifulnara ni scra xsngja…

          pstu kuar pulak psal akill hayy bersuara psal ajaran sesat pstu korg kate mencapub lh publisiti murahan lh…perghhh panas giler aku dh lh hal aqidah leh wat memen…lol btul

          tp terbukti memg de artis masuk pn ajaran sesat tp bai nara dh dlete bekas artis 80an…cmner erk tuuu
          artis gak tuu…huhuhu

          weih dosa kn ish2…dh lh bab aqidah lglh dosa besar hish2 bahaya2…

          yg ngata tu kat akill hayy pandai2 lh taubat…yee minta maaf kat dia…

          skurg2 nyer kemunculan aku nk marah yg jahil agama…lol…pstu xhabis2 ngn anti ustaz sorg ni…bende dh lepas diingat nyer lg…klu ujian tu Allah trun untuk uji akill hayy sendri tanggunglh yerr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. wardah berduri says:

    mmg dunia akhir zaman..cm ner nak teruskan kesinambungan ajaran Rasulullah klu org yg kite anggap tinggi ilmu agama pun membuat perkara yg di larang terang-terangan..astagfirullah al’azim…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      enth la…
      sapa la kita tuk tgr smua ni…
      tp apa yg jd dpn mta kita ni…
      mmg x ptt….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cantekk says:

        wahwah sedap mengata. wanita mendedah rambut tuh haram. x cium bau syurga. baca kish isra’ mikraj.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. mimi naim says:

    laaa..ingatkan dah abis cita 2 gediks ni..rupenye gatal gak nak brsanding..dah basi pun nak sanding lg ke..eh..nak tnya la kat “USTAZ”..bleh ke brsanding..x slah ke disisi agama..bknkah brsanding tu x elok dlm agama Islam sbb dok tayang bini kat atas pelamin..bknkah brsanding tu x elok dlm agama Islam sbb ikut budaya agama lain..tolong jwb “USTAZ”..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      citer dia orng dh basi…
      that y create citer bru…
      bt publisiti mrhn jab….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. mimi naim says:

    betul3..i stuju dgn aries..kan org dah meluat nak ambil tahu hal mreka ni..buat cita bru le..klau x..x kan hri tu si ‘ustaz’ ni kluar kat paper metro buat knyataan yg sngat mnggelikan perut..yg teramat2 terang-terangan nak cari pblisiti murahan..eee..awatlah hg jd lgu tu ‘ustaz’ ooi..hg ni ‘ustaz’ betoi ka, ‘ustaz’ bengkok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      AKIL NI RSA WAYAR PTUS KOT…
      X-WIFE DIA ADA BOY LAIN PN DIA KALUT…
      AWIENYA KES DIA KALUT…
      EVEN ARIES X MNT SAPA PN…
      TP AKIL NI MMG DAH BTUL SOMETHING WRONG….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        beser ar..org dh giler mencapub cmtuh ler…
        xde cter..tetibe kuar surat khabar pasal sesat2 ni..xde angin, xde ribut…tetibe jer. Nmpak sgt dh x de keje, x laku…kuar cter cmtuh..leh jd frontpage metro…bluwekk…

        tak pernah baca kenyataan akhil yg berbunyi merendah diri, minta maaf…semua mcm dier bagus, dierlah yg tahu segalanya, dierlah yg perfect…ego tinggi tahap gaban ni.

        esok mesti kuar melodi. kalo betul ade bab sanding2 atas pelamin ni especially kalo ade tepung2 tawar…alamatnyer dier menempah utk ditembak melalui kutukan secara bertubi-tubi lg…nk mencapub lg laa nmpaknyer yg populariti dh merudum tuh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aduhai tulh kn…

          wartawan surat khabar harian mtro lol kn…

          asal lh dia cari akill hayyy wat statement cmtu…

          klu dia x cari akill hayy xde brita tu nk kuar kn lglh frontpage kn…ish2…

          truk nyer surat khabar skrg ni kn.kn.kn….

          pstu yg pelik nyer…awie pn mencapub jugalh kn cari metro gak nk claim xpuas hati kat akill hayyy…

          eh awie ni men capub juga kn…klu dh xsalh dok jelh diam…siapa makan maggie dialh terasa ksedapan nyer lol…

          xbleh blah lu bumble bee…

          lu nk cari kesalahan org lu xpkir awie ? dia pn kire mencapub lh gak kn bumble bee…

          klu btul ko xslah awt ko marah org buka kbrukn org wei nmpk sgt lh lol…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          haha..ade aku cakap awie x salah ker? bluwek…ayat marah ke kt atas tu mcm ko komen2 sebelum ni smpai nk mencarut2 smpai kene delete ngan BN?? kahkahkah…
          sendiri pi cermin diri dulu yer….haha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehehe ko slah bace kot…aku komen pe erk?

          bace btul2 skit2…

          eh bai NARA ni mata buta…tulh bile org mencarut kat pengkritik dia dlete

          bile pengkritik mencarut kat akill hayy waheeda ni xdlete pulak eei pndai btul kn…bese galak kn org wat dosa…xpe2 bai nara silalh tambah dosa lg yerrr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. maiza mesti datang………..dengan sebekas telor buskkk…hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pinkypanthers says:

      satu lori telur busuk aku bg kat maiza..
      suh dia baling kat muka dua mmpelai 2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kn buang masa tu…

        nk tempah lori satu hal…nk sewa satu hal lg…

        pstu nk cari telur busuk satu hal…

        bek ko bg dia tlur yg btul…dia jual pn dpt dwit rezeki pahala ibadah pn dpt aduhai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          pink takyah hantar telur busuk kita takleh membazir duit…antar aje si kentut ni gi sana sure busuk punye….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nak lori?, nak telor busuk? nak apa2?…wa bleh supply !

          wa bkn along, wa mau tolong ajer…heheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss annur says:

          ade aku kisah!!! sukati la org nak bg selori telur busuk ke apa ke.. yg ko sibok memanjang tu nape??… sukati org nak komen la.. kalo x suke dgr,p main blog lain!!! ^&$#@!@#$%^&*!!!!!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ai miss annur?

          buanglh annur…tu…

          ko komen tu ko kesah lh tu lol fail…

          ya lh aku komen ikut suka ati gualh lu ikut ati lu lh hehehe

          aku xmendgr..aku melihat pe yg korg komen n bace…

          awt de audio ka kat komen ni adoi yaaai…

          annur…wat rosak je makner bahasa arab tp sokong wat keburukn…lol

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          annur….sabor..sabor.. dia tu “peminat keras kipas” omteh cakap “die hard fan” gitu……biarkan si luncai terjun dgn labunya….biarkan biarkan….hehehe….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          biar laa jane….org mcm kentut tu depan kaabah nnt jer bru bleh insaf…. dier x senang duduk kot kalo baca komen org lain(berduri kot bontot dier sbb kentut byk sgt)…dier je yg betol…hehe…

          …amik pengajaran Azwan Ali dlm melodi smlm….hoho

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eh aku plak dia sabit kn ngn azwan ali…

          eh ni dh terbalik ni…

          padahal korglh azwan ali…kate org2 mcm2 yelh mcm azwan ali…

          tu yg korg kate mencapub wat publisiti psal sesetgh artis masuk ajaran sesat tp mmg de artis…bekas artis…artis gak name nyer tuuu ha…cmner tuuu

          korg dh kate mcm2..jd yg korg komen tu cmner?setiap hruh ayat n mengajak org kate mcm2 tu diadili ngn dosa yer lh x?

          bg aku awt azwan ali nk nangis masa kate2 mcm2 tu…pandai wat pndai lh tanggung…dh lu aniaya org…kate mcm2 doa org aniaya kn makbul…fail lh korg ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bai nara dh dlete psal bekas artis tu yerlh…kn xpercaya lg kn tuhan tu maha esa…sekejap je nk tunjuk…jd awie prasan…melenting xtentu psal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Abang Hassimsah says:

    Pada penilaian saya si wahedda ni dah kena sampuk semangat mengumpat yang ada pada si akhil ni..tulah dia celupar ckit, dan dah pandai ugut2 pulak, bodoh punya perempuan, aku agak2 jodoh orang yang merampas suami orang tak lama, bak kata orang tua2, kalau tu dah jadi kebun orang, kita tiba-tiba datang menumpang, selalunya yang meumpang tak kekal esok lusa pandailah dia belah sendiri.he..he..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jed hijau says:

    salam,

    Meluatlah aku kisah AH ngan Waheda ni…. nak naik pelaminlah…itulah..inilah….kecoh tul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. lanToK LeW says:

    agak2 waheeda berolek x masa sanding nie???kan akhil x suke wife yg bersolek…..gpon seatw aku laa…c waheeda ni memang jenis make up tebal….huhuhu….ke akhil x kisah pasal adik wawa dia make up tebal…hanya maiza je x leh make up kot???al maklum laa…jelez la katakan….tp betul ke pasal maiza akan kahwin ngn teruna 22 tahun dari sabah tuh????ke hanya gosip semata???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • huhahahahahaha…

      lawat gak nyer ko kat ohartis…

      awt yg lagutu lu xpercaya bagus..tp klu akill hayy skali dia kuar bub bap ko simbah ngn minyak hitam tp bile maizawati eh btul ke?gosip ke?mcm2…nilh kaum hawa…

      ko ni dh kate bersanding mesti lorh bersolek…ko g majlis kahwin maner mempelai nyer xbersolek?fail lh ko ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ladybird says:

    jodoh 2kan dtgn tuhan,siapa kite nak persoalkan. anyway cantik g maiza dr waheeda kan? adalah 2 sbb2 mereka bercerai, hya mereka yg tahu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • virgo says:

      mmg jdh ditgn tuhan…
      tp skp akhil n waheeda mmg menjelikkan…
      igtkan stakat brnikah jer…
      rupanya ada ati nk brsanding jgk…
      apa2 pn moga jdh korang br 2 brkekalan selamanya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. iz says:

    hahah
    aku gelakkan aje.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. hmmm.... says:

    name jer ustaz,tapi buat bini cam2…teruk!!!!aku bnci wahida!!!perampas!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      tulatuh… bukan ustaz tu… AH jer..dier sndiri pun ckp..bukan dier yg declare gelaran tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. gosipgurlfea says:

    hah sanding……………kan sanding xleh dlm islam?lagi2 dia ustaz? betul x? kalau takl betul tolong betulkan sebab aku non-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ko tgk title beautifulnara…

    nara tu warne merah…de makne tu…merah tu boleh melambang kat mcm2 lu pkirlh sendri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Gaids says:

    aku rasa korang di beautifulnara ni yang x de akhlak mulia…dahlah korang buat blog yang membuka aib orang untuk tatapan umum. Dengan susunan ayat2 yang boleh menyentuh perasaan orang lain. Korang terpikir tak bagaimana caranya korang nak mintak maaf kat orang2 yang korang dah malukan tu? biarpun orang tu memang buat kesalahan, buat apa nak exposekan kesalahan dia di khalayak umum. korang ni pun sama je ngan artis2 yang nak cepat famous dengan membuat liputan publisiti murahan ni. aku tak tahu lah komen aku ni akan diapprovedkan untuk tatapan semua peminat korang, tapi kita sebagai umat Islam, sepatutnya memberi nasihat sesama kita sendiri supaya menjauhi perkara2 yang dilaknat Allah swt, bukannya sama2 berkongsi membuat kejahatan dengan mereka2 yang dah sedia lalai dari tanggungjawab mereka sebagai seorang umat Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurlfea says:

      ERK..KALAU AWAK BAIK, NAPE TGK GAK BLOG GOSIP YANG MEMANG BOLEH AMSUK NERAKA NIH??? ^_^

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • air_mineral says:

        inilah manusia yang bodoh sombong…orang bagi nasihat bukan nak terima dengan hati terbuka..dunia akhir zaman..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aimy azmi says:

    membina masjid atas keruntuhan orang lain, dosa tu… kalau dah tahu iisteri tu kurang ,… bimbing.. bukan cari ganti… rumpur carpet pun kalau hari2 dibuat padang bola.. lama2 botak gak… apa pun kita redha… ingat bunga yang cantik jarang yang wangi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Zaza Muhammad says:

    kua tajuk jap… wehhh korang.. tgk tak mlm tadi lingkaran bulan..canteeekkk.. baru 1st time tgk. tp pakcik kat umah aku bgtau, zaman dulu2 lai dia bese tgk tp laaaagi clear, laaaaaaagi canteek..maybe mlm tadi kat area uma aku tu cam nk ujan je… aku amik gambo tp huhuhu…ngan henpon murah je, x lawa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      boleh la kluar tajuk kejap, aku pn dh x reti nk komen psl pasangan tajuk di ats ni…..weh, zaza…gambar camne? yg bulan duk kt tgh pastu kt luar ada lingkaran cam pelangi tu ek? ada org forward emel kt aku… mmg menakjubkan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • izzahfarhana says:

        yep saya tgk.cantik.subhanallah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yula says:

          yula pun tengok
          memang cantik sangat
          time tu ngah ckp phon ngan mbe
          then yula pun suh dia kuar tngk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          ha.. malam tadi ada lagi??? hwwwaaa… mis lagi nak tgk kebesaran ALLAH… xsilap aritu, email yg bulan kat tengah yg dikelilingi pelangi berlaku pada malam 30/09/2009.. ni berlaku lagi on 31/10/2009.. maknanya sebulan sekali.. agak2nya bulan depan ada lagi tak???…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. abg Nara weiiiiii….mana gambar2 nyeer?…klu cam ni tk nak sokong BeautifulNAra lg la????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Akak Leen says:

    dh tgk gambr derang sanding…waheeda pakai jubah hitam sulam kuning/emas…..akil lak pakai jubah (kot) yg ala2 cam hindustan sket tu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. mi kolok says:

    lambat tollah bang nara upload gambar dorg nih…. aku dah tengok dah… persandingan berkonsepkan Timur Tengah… resepsi tuk belah org laki lak 7 Nov kat Gopeng, Perak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • awekmas says:

      i suka makan mi kolok d swak..erm yummi!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mi kolok says:

        a ah… mmg sedap tol!!! nak gi swk lagilah… laksa dorg pun sodap, tp yg aku tak leh lupe, ikan terubok masin!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. awekmas says:

    biaq p lah kawan2 ..dah kawin dah pon mamat poyo tu n minah poyo tu..ish osh osh..apa daaa.bak kate ustad tu lah ..”ana kalo buleh nak tambah kuota 4″ hikhikhik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. halimosman says:

    eh….sape2 ade tahu perkembangan terbaru halim othman…suka sgt die…die kat mane er?kl sebut name die tring zaman skolah dl2 suka dgr die berceloteh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      yelah, lepas mak dia meninggal, dia mcm hilang arah kejap… pastu ok, tapi terus menyepi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • me says:

        nak tgk Halim Othman mai datang taman desa..rumah die dekat rumah I..die selalu lepak kat Kedai mamak Jalal..selalu jumper die..kadang2 die mkn kat faber tower..tp die nice man..always senyum n tak sombong..wpun i tak minat die tp sbg artis, die katagori yg tidak perasan konon die tu femes..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. abg jack says:

    kutuk kutuk gak tapi jgn menjatuhkan hukum…jika mereka2 itu tidak fasik dan sesat disisi ALLah maka tuduhan itu akan kembali kepada empunya diri…..jd ko pk la sndri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. anti_perceraian says:

    akhil x halang klu wawa nk terus aktif, tp dgn c maiza dulu x boleh pulak. x faham aku. benganggggggggggggggggggggggggggggggg!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. perghhh sempoi lh…

    syukran jazilan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. perghhh sempoi…

    syukran jazilan…

    cantik jubah tuuu bg hadiah kat bakal isteri ni perghhh cantik nyerrr…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      harap bakal isteri ko ‘sehebat’ waheda eik… jgn lak dapat mcm maiza, ‘gelap’ masa depan ko… yelah, gaduh sikit masuk tv… pastu, klu nak bersanding gak, pakailah kupiah ke, songkok ke.. mmgla songkok dan kupiah tu bukan melambangkan keimanan seseorg (akil kata), tapi lebih ‘manis’ sbg org islam.. barulah dapat bezakan PUNJABI/SIKH ngan org islam.. especially klu ko pakai baju ala2 akil.. kata diri tu; die hard fan, mesti nak kawin sama macam idola wat.. tul tak.. k, ingat pesan i tau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lol…

        dri cerai smpi lh ke lani…

        nilh org xleh trima hakikat…

        hehehe bende dh jadi…ko tahu ke klu tu slah satu ujian Allah..mcm ner?ko xtrima gak?tu nama nyer bongok yerr x?

        klu org xleh trima ketetapan Allah tu cmner erk?org tuuuu dianggap pe erk?tu slah satu rukun iman klu tinggal satu makner iman dia ape erk?ish2…

        koz mmg xleh trima ketetapan jdoh di tngn Allah…

        ko nasihat lh gadis2 kat luar sane tu…ko nk slah kn dia(gadis) xleh gak…sbb lmbt usul pekser psai laki tu dh berbini ke blum…bile dh cinta sape brani ptus xde de…

        klu Allah dh jdoh kn ko ngn suami org..ko nk kate pe…nilh klu org benci memanjang tanpa melihat yg Esa terlebih dahulu…

        wei aku xhingin lh bini cm maizawati…

        wei jdoh dia kembali balik kpd dri sendri…klu ko suka ngumpat mencarut2 xleh trima hakikat…busuk hati tu lh yg ko dpt dri psangn bende ni xlari jauh…

        aku xbangga dri…cuma nk bg ahulh…klu ko jenis xkedekut n xberkira n jenis xngumpat psal org….insyaAllah ko dpt jdoh cmtu…mcm saudra akulh klu dh omak nyer jenis murah ati xberkira sgt ngn dwit..anaknyer cmtu gak dpt menantu cmtu au…ni bkn citer main2 btul2…

        aduhai songkok ngn kopiah pn nk kecoh…bende tu wajib ke sunat ke harus…?

        abiz tu yg xpkai sgkok tu cmner ko nk beza kn…

        ko ni…yg songkok ngn kopiah ko beza kn ngn punjabilh sikh….tp yg xberkopiah?ko xdpt beza kn ke…adoiyai…

        ko ahu ke pe fungsi kopiah n songkok?tulh ahu ckp jeee…pe ko ingt kopiah ni org islam jeee…tu org jewis tu pkai kopiah gak…cube kenet kat blakang tu klu ko tahu lh…klu xtahu fail lh…

        wei jubah waheeda tu mmg cantik bersulam…pe bg bakal isteri aku pergghhh cantik…orgnyer cerah n pkai bju gelap kn matching…

        lu jubah akill hayy pn ok gak..pe tp aku better suka ubah jubah akill hayy jd kurtah…

        watever…

        aku nk tny lh skit mm…

        maizawati kn pernh cerai sblum tu cmner erk personaliti dia?

        bg aku akill hayy berjaya gak didik maizawati…koz dia nyer personaliti dia still berjubah n bertdung…

        sesetgh org dh cerai tdung ntah kemana…zup2 zap..bertudung pendek pkai tshirt n suar jeanlh…

        watever lg..

        sesape marah aku silalh..aku mencarut yg mane kene tuu mmg patut kene koz bende dh berlaku smpi ke lani tp xleh trima bg aku jenis mmg susah nk memaafkn n trima hakikat n xanggap tu slah satu ujian Allah n ketetapan Allah pstu bab soal aqidah ko kate publisiti mmg aku marah giler tu psl lh aku mencarut…mmg patut…

        senng citer contoh ko mmg anak yg bruk perangai tp bile kawan or seseorg kate mak bapa ko mcm2 mesti ko marah btul x..xkisah ko ni ape…xbnyk buat baik kat mak bapak

        senng citer hal aqidah ni sesapa pn leh bangkit…

        kpd yg anti-ustaz akill hayy n waheeda ni ko rs xsuka n benci n nk ngumpat ke ape2 ke silalh yeee…

        aku dh kate pe yg patut…

        klu pe yg belaku tu ujian dri Allah taala kpd akill hayy korg sendri fham2lh…mmg ktuk2 kn n ngata n mencarut mcm2 tu mmg ko terang2 dpt dosa…

        bg aku klu korg slalu jumpa mamat kat tempat keje ari2 borak gelak ketawa wat lawak…xmustahil leh jatuh hati..watever…

        klu tu dh ketetapan dri Allah untk akill hayy korg trima jelh..korg ckp mcm2 xguna gak pstu ajak plak org len dosa makin bertambah2 x org ni x org ni =? ntah brp ntah…

        kpd yg bersanding haram tu aku peringat kn sekali lg sbb aku dh bg ahuu kat atas…

        haram sanding jatuh kat ustaz saje je ka?klu dh haram sanding jatuh kat semua org lh…yg penting yg tahu hukum tu ko ikut ke x?or ko sanding ke x?

        kn sanding tu sesetgh kate xharam cuma adat…

        klu korg pkirkn..awtlh mufti x kuar fatwa haram sanding?koz sanding ni bende dh jd adat…

        ko nk ahuu apasal haram ko leh tgk contoh gambar nikah kahwin akill hayy situ korg kate mcm2 jd ko boleh relate kn ngn sanding…

        tp aku puji kak zaza muhammad hehehe aku respect arr de perubhn…ko dh xde sgt nk kutuk2 akill hayy n waheeda wlupn xsuka n yg psal awie tu dia kuar kn hadith sohih tu btul coz imam muslim hadth dia sohih selepas imam bukhari tp tulh org xnk dgr…hadith sohih klu xikut berdosa…klu kuar hadith mutawatir kuar klu de org sgkal mmg kafir mmg riwayat sanad dia xleh nk disgkalkn lg…klu kak zaza muhammad ni mesti kenal aku sape hehehe

        klu dia dpt cam lh…dri cerai smpai dh kwin…hehehe…k

        klu xkenal xpe..hehehe

        tp tulh jane xberubah lg tulh kn bleh nasihat je tp hidayah Allah yg tentukn…cepat or lambat..or lgsug xde…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. bai nara dlete aku punyer komen huhuhuhu
    pnas ngn komen aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      kan dah susahkan nara nak mendelete.. lain kali, menulis tu jgn ikut emosi.. komen ni satu dunia baca tau.. pikir dulu sebelum tulis.. anyway, sekali lagi di tekankan, perbaiki penulisan anda…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pEnArI pOcO2 says:

        dan perbaiki juga cdgn anda, bukan ‘penulisan’ tetapi “petaipan”…eh betul ker aper aku ngomen nie…hehehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          pertaipan?.. check dalam kamus xdela… penulisan gak.. even pakai pencil, pen, marker, typwritter or komputer… k, poco2?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss annur says:

      sebab komen ko busuk mcm taik n sebusuk kentut ko..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. xoxo says:

    ettensyen….kalo betul2 x suke, x payah tgk…lalu pun x payah….surf entri2 lain lg baek…same jer dosa kalo dh start mengata kt org….urusan baik buruk /betul salah yg dia dh buat jdkan pengajaran…at least dia dh kawen n betul la sangkaan org lain selama ini yg dia ada affair ngn waheeda….kalo betul2 nk mgata kt dia, kita tggu sejauh mna usia perkahwinan diorg ni..n kalo runtuh jugak, barulah korg nilai balik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. leenie says:

    bersanding juga…uish….waheeda the home wrecker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. amy says:

    meluat nyer la aku.. PERAMPAS betul WAHEEDA nie.. patut la xnak bermadu.. emmmm.. dunia..dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. amy says:

    si USTAZ ROCK tu pun satu GATAL SUNGGUH..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. wawa says:

    Sekiranya seseorang itu mengaku dirinya ustaz. Adakah seorang ustaz itu boleh memburuk2kan orang lain? (bekas isterinya sendiri).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. kyoukashi says:

    hmm… x baik mngumpt, klu nak tgur dpan2, jmpa ngan ustaz tu, pastu kuarkn smua dlam hati tue… kan lebih baik,….jgn mrah cume mmberi pndpat……huhhuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kyoukashi says:

    nk komen sal ni ssah la, mmg mnghairankn lah knapa mreka brsanding….kesian maiza..byk prkara bruk brlaku kt dia…huhu sdihnya….hrap2 dia dpat nasib yg lbih baik, ustz ni pun stu, dh la ank byk, dia prgi craikn bninya pesal….kn tidk dglakkan dlm islm penceraian tu…tu je sya nk komen…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. saye says:

    berjabu jabu wahedat dgn akil…ulng skli lg akillll not ustaz..rase sgt2 x lyk la memalukan x terbawa akil dgn glrn ustazz tu..

    ade sesape blh bgtau sape n dimana si akil dpt gelaran ustaz tu?

    betul ker waheddaatt tu hidup bhgia gembira aman damai…impossible…org dh amibil hak org blh ke nk bhgia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. princess says:

    aku rasela ntah2 mamat poyos yg dok back up akhil ni…dia sendiri…lain mcm jer cover line…baeeeeek punyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Kuntum Bunga Berseri says:

    biarla mereka bedua tu..asal mereka bahagia..bukan ape, klu kte dok kutuk2 pun wat tambah dosa je, sume org ade wat silap xkira la sape pun….yg maksum cuma Rasulullah saw je..ingat tu…apa jua yg berlaku ada sebab musabab yg Allah lebih mengetahui.
    kte sebar aib org hari ni..Allah buka keaiban kte pula…huhuu…xmo le cenggitu kan…sbb kte masing2 akan ade ujian masing2 dlm berumahtgga…so, get ready 2 face the reality of married life!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. cili boh says:

    hmm..aku datang masa dorang kawen, wartawan ramai..semua muka macam baik je. tapi dah dapat story jangan cakap arr…dorang ni la yang menambah busuk nama baik orang, pandai buek gossipppp je memanjang. tambah itu tambah ini macam la tak penah wat salah kan?hahaa…tuh yang buat aku terrrrtanya tanya, gaji hasil bawak gossip ni berkat ke? baik sangat ke?lu pikir la sendreyyy!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. yuna says:

    hmmm….ant. byk2 komen ak suke bace yg kentut tulis… hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      tp aku x suke ciom bau kentot…!
      busyuuuuuuukkkk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss annur says:

        hati die pun busuk.. sebusuk kentutnye jugak..!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          sapa nk bau kntut aries…
          wngi….
          tmbh2x pas mkn telor 10 bji…
          hihihii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          aries suruh aje si kentut tu bau…..dia suka bau bende2 camni….tambah2 pas makan telor 10 biji….lagi meraban la dia tulis hehehe…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tolGateGurl says:

          dier tu gaya penulisan x sesuwai kt sini…sesuwai masuk OhB kot…sbb situ sumer provoke each other punyer comment… :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. wandi says:

    blog yang menarik. macam-macam ada. pening kepala aku :D

    Apa-apa pun jom layan blog kegemaran aku, Cara Bersetubuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. wandi says:

    hi yuna? hows day?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. pEnArI pOcO2 says:

    Morning all…
    errrmmm…pagi2 bukak BN, trus tgk pic2 camni…
    ape2 pon, tahniah lar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      morning poco..
      yer ar..
      congrats gak ar tuk dey ol neh..tu jer ar..hokhok!~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      morning poco..
      well..congrats gak ar to dey ol neh..tu jer la..
      hokhokhok..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        mak datokkk!~..asal ar aku anto smpi 2 kali komen neh..hikhik..giler glamor ar neh..huahuahua!~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pEnArI pOcO2 says:

          terkantoi tgk wasini tue pasal aar sampai 2 kali…
          nanti kalo aku free aku bubuh kat fb…skrg keje melambak, jap lg nak kuar urus hal ibu tunggal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          yer ar beb..ko buat ar urusn ko tu dulu..
          kim slm kat ibu2 tunggal tu erk..(nyibok jer aku neh)..
          ko da nk kuar ker beb?..
          tek k..lek lok drive tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. mizzlynn says:

    Tak phm knp wawa nk kawin dgn akhil. yerlah, akhil dh lah tinggalkan c maiza dgn anak2nya. klu jd kat btg idung wawa bior pdn muka dia..kesian tgk muka anak laki akhil tuh..mcm terpaksa jer dtg wedding bapak dia yg hampeh tuh..aku tk rasa ahh yg maiza tuh akan dtg. buat sakit hati jer klu tgk laki haprak kawin dgn pompuan sengal mcm wawa tuh..aku nk ckp psl hukum hakam nih pn ssh gak coz kang slh ckp pyh..tp, ssh ahh ade ustaz rock yg ntah hape2 mcm nih..kesian kt bini dia..c wawa pn satu, laki bujang mcm dah tak de dlm malaysia nih..laki org jgk yg dia nk..tp, kalu bertepuk sebelah tgn pn tk guna gak kan..klu akhil tk lyn x jadilah gamaknya..kesian kt diaorg nih..c wawa pun 1, nama jer org bertudung n ade ciri2 gadis melayu tp buat lagu tu jgk..aperdaaa..wawa, ko pun seorg pmpn, tp knp ekk ko nk sktkan hati seorg pmpn lain..nnt ko pun bakal jadi ibu (kalu Allah nk bg lah)..xkan ko tk phm perasaan n hati seorg pmpn..sah ah ko ni mmg buta hati..bertindak ikut perasaan. asalkan ko dpt akhil, tk kisah lah ko lukakan hati byk pihak pun..yg c akhil nih pun same..anak dh beso panjang, ade hati nk kawin lain. paham jodoh di tgan Tuhan, tp sebaik2nya dia sbg ‘uztaz’ (kononnnn..) kenalah pandai psiko mcm mn nk jg rmhtangga spya harmoni sentiasa..tp ini sebaliknya. hancurkan umh tangga sendri..pastu mengabaikan perasaan anak2 yg masih perlukan ksh syg seorg bapa..tp xperlah, sume nih ade hikmahnya..tgu n lihat saje ape akan berlaku…Allah itu maha adil..Allah sentiasa lindungi hamba-Nya yg teraniaya..wahai Akhil n wawa, semoga korg berbahagia selagi blh bahagia..manalah tau kan kot dosa2 krg nnt dpt bala dikendian hari…isk isk,..doa byk2 lah krg agar krg tk kena bala..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. x-not-x says:

    lucu betul la baca komen korg ni..yg paling lawak komen si buntut kuali tu..ahahahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      komen dia memang lawak pasal dia baru blajar bercakap tu yg meraban sekali…actually dia dah lama blajar bercakap tapi tak pandai2 lagi….teruskan usaha buntut…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss annur says:

        konon2 nye nak cakap omputeh x leh plak.. tu yg dok campur2 bahasanye tu.. lol fail.. whateverrrrrrr… ade aku kisahhhhhh!!!!!!!!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. mizzlynn says:

    Hehe..mmg lah..buntut kuali tuh..dh lah nama lawak giler..pastuh, komen dia pun aduhai..ade ptt ckp org lol lah ngok lah..tk baik tau..mcm dia tuh pndi sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. mm.. says:

    Ada baca paper pasal persandingan akil.. mmg happy sgt muka diaorg.. di sebalik kebahagiaan dan kemesraan yg (*seolah2 sengaja) di ‘tonjol’kan, pastinya ada yg ‘menangis’..siape? maiza? mungkin tidak lagi, tapi ‘terasa’ sikit tu adala… yelah.. teman sebantal, suka dan duka selama 13 tahun kan.. tapi yg paling ketara ‘menangis’, ANAK2.. anak2 terpisah atas penceraian ini.. 2 bersama bapa, 2 bersama ibu.. masing2 mempunyai kehidupan sendiri.. hak 2 org yg bersama ibu kelihatan tidak sama ngan hak 2 org bersama bapa.. 2 org bersama bapa, terurus.. ada ‘mama’ baru jaga, bapa depan mata dan bagi perhatian… tapi, 2 org bersama ibu? dahla ibu susah cari duit, kena tipu ngan org yang konon2 nak bantu si ibu… perhatian seorg bapa langsung xde.. sedih kan? kecik2 lagi.. sorang 2 tahun, sorang 8 tahun… klu I di tempat maiza, I tak tau la… nauzubillahminalzalikk.. nak sara anak2 dan mak bapak sorang diri.. so, fikirkanlah.. budak2 xpandai menipu, klu dia happy, kita boleh lihat senyum tawanya.. tapi klu dia sedih, mmg boleh baca… cuba tengok gambar budak dua org yg bersama mama baru and bapa diaorg… diaorg ni tak ubah macam anak yatim yang di ambil oleh keluarga angkat.. bila keluarga angkat dah amik, hubungan mereka ngan adik beradik lain terputus..

    Cubalah kita renungi bersama2… adakah seorg yang katanya mempunyai ilmu agama tergamak memisahkan hubungan anak2 hanya kerana dendam, sakit hati dan benci pada si ibu anak2 tersebut.. betapa kejamnya hati mereka yg bergelar ustaz dan ustazah ini..

    Oleh itu, wahai anak2 dara yg membaca forum nara ni, sedarlah.. jangan la merampas kebahagiaan keluarga org lain demi kebahagiaan diri sendiri… bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. oleh itu, klu ada laki org nak ngorat, cubalah elak.. ingatlah, doa mereka yg teraniaya sentiasa di makbulkan Allah… klu tidak pada kita, mungkin pada generasi kita yg lain… jgn hidup berpaksikan nafsu serakah semata2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • EclipsE says:

      juga kpd lelaki kat luar sn….
      tuhan dh bg 9 akal…
      so bpk n btindakla ikt kewarasan…
      jgn sbk nak kawin 4…tp bini n anak xterbela…
      konon nya nak ikt sunnah nabi…
      kawen 4 ikt sunnah…
      sunnah yg len xbt lak…
      org2 laki tlg buka mata…
      tgk pngorbanan isteri mlahirkan n mjage anak…
      tp hanya 1 dlm 1000 yg akan mhargai isterinya dr sudut mata hatinya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. mizzlynn says:

    Betul kata2 mmmm…. tue! Hehe, sokong 500%..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. EclipsE says:

    salam…
    ape yg dorg bcakar kat ats tue?
    aku xbc sgt….
    aku xpaham ape yg kuali tue ckp…
    b4 dia submit komen dia xbc dlu ker?
    ayat tgg lgg…bpinar mate aku bc…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      aku kalo komen pjg2 malas lar nk baca…
      balik2 ayat yg sama jerk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. aRieS ApRiL says:

    mrng all…n salam
    la napa story dia org g?
    dr sbtu ni…

    please kak nara…
    update ya?
    ummuah…
    4 BN readers….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. hantupensil says:

    fuh..taniah akhil..
    huhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. EclipsE says:

    sp yg kutuk2 BN kat page sblh tue?
    krg ajar tol…
    ayat mcm bgs jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. HAMBA ALLAH says:

    salam,
    huhu pd pendapat aku kan..klu dlm dunia ni xde ppmpuan cm si wawa ngok ngek ni kan..mesti tade kes cerai laki bini, putus tunang dll..kan kan kan..klu si maiza tu teruk sgt nape pas ada wawa si akhil ni baru nk sedar,,13 thn tu ble thn pulak..takpe lah..allah itu adil..mebi DIA nk bagi yg terbaik buat maiza & akhil..utk akhil, bimbing la si wawa tu jd bini yg baik..nti jgn bila dah tak suka..ckp wawa ni problem lak..tuk si wawa pulak, memang la jodoh tu ditangan allah, tp jgn nmpak kita penyebabnya..renungkan2 dan selamat beramal..utk maiza, bersabarlah..mana tahu ada orang yg lebih baik dari akhil..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      yela..
      kepada kedua2nya..
      sekarang mungkin korg bersuka tanpa memikirkan org lain yg sedang berduka dalam gelak tawa korg….
      but ALLAH tu maha berkuasa..
      dia tahu ape yg ditentukan..
      kepada akhil jgn lak bila si waheeda dh berkedot nanti ko nk kawin lain then ko kondem dia k..
      dan si waheeda bila akhil dh tak nk kat ko nanti jgn lak ko nk jadoi mcm hanjing mengongong mintak belas kasihan….
      adisosss…
      amigoss…
      abg nara please go to the next page..tq..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ANneDeSilva says:

    morning..
    peningnya anne…
    awatnya gaduh2 kat atas tuee??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      tak usah pening2 anne…
      diorg yg gaduh, bkn kita…
      kita enjoy dulu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        takdela tak best tol dorg tu./…
        mengata sesama sndri hanya kerana org lain…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      morning anne.. lama x chat.. emm apa nk wat skang dh mncul smula kelibat yg ska mencantas pndpt org lain.. biasa la msg2 ada pndgn.. ntah ler

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        morning put..
        yup lama tol kita tak chat ekk…
        hurmm tula banyak pencantas…
        dh nk jadik mcm page OH BULAN dok mencantas…
        put nanti gathering dtg x?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteriaquarius81 says:

          blm tau lg anne..dh knfem tarikh ke? lokasi? masa? byran?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tolGateGurl says:

          dier tersesat dr OhB kot anne…takpun kene buang dari bulan…tu yg melepaskan gian nk cantas org kat sini….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. putrajaya says:

    selamat pagi malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. pEnArI pOcO2 says:

    sunyi jerk BN nie…
    k guyz aku chow dulu…
    nak g servis keta…
    nanti jpa lg k…
    salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Wak Karto says:

    Aku betul2 konfius. Berdasarkan ilmu agama aku yang cetek ni, kalau x silap Islam melarang upacara persandingan yang melibatkan memakai pakaian yang indah2 untuk dipertuntunkan kepada orang ramai terutamanya yang bukan mahram…… mungkin aku yang tersalah kitab kot????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shar says:

      ahaha aku sokong cakap ko.. ni ustaz akal kat butt..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Islam tidak pernah menentang adat turun temurun yang berlandaskan syarak. Tujuan utama bersanding ni ialah untuk mempertontonkan pasangan yang bernikah supaya tidak timbul fitnah di belakang hari. Apatah lagi bila majlis diiringi doa yang baik2 kepada mempelai, nyanyian pujian2an kepada ALLAH dan selawat Nabi. Pakaian yang indah tidak menjadi hal asalkan lengkap menutup aurat mengikut tuntutan syarak.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. alpha says:

    jangan pening kepala dok telagah, sape sangat diorg ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. anne says:

    ai…bersanding tak haram lak..hapa nak jadi dunia ni..ckp tntg islam bkn main berbuih mulut…!!!!!!xper lah..ko punyer dosa ko punyer pasal…ko yg buat onar ko tanggung sendiri…!!!!!!!!aku benci perampas…!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      aku suker katun yg aku baca kt paper smlm…paper ape x hengat…tp dialog katun dier cmni:-

      Wartawan : kenapa U suker dkat dier?

      Perempuan : I sker kt dier sbb dier baik, bertanggungjawab, ambil berat, memahami….bla bla bla..

      Wartawan : …dan U perampas….~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. nadia says:

    eee…..geli…dua ekor hipokonkrit
    dah basi baru nak kenduri…wekkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Sha says:

    Xfaham arr pegangan islamik dorang ni..kan dlm islam xleh bersanding..takkan ustaz xtau kott??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      beser laa tuh…nnt ade laa jwapan/alasan dr AH nnt tuh…dier kan defensive…..tungguu~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Apin Opin says:

        jawapan apa..dia dah tau nak kena hentam awal2 dia dah buat statement, mula2 x mau sanding tapi sebab keluarga si wawa nak sgt tgk diorang sanding sebab anak & cucu sulong kononnya, sebab tu la sanding atas permintaan keluarga…boleh ker cakap camtu..? kalau dah buat tu ada jer alasannya kononnya x salah la…pooodaahhh menyampah aku dengan diorang ni..mengetepikan hukum semata2 nak kepuasan diri..ptuih

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Apin Opin says:

    “Berhenti kerja masa bujang, siapa pula hendak menyara hidup saya. Takkan hendak bergantung kepada ibu bapa, tentu mereka akan bising.

    “Justeru, impian untuk meninggalkan dunia seni dicapai selepas saya berumah tangga kerana sudah ada suami yang dapat menyediakan segala keperluan buat saya.

    memang itu jer niat ko kan…kemaruk sangat nak berlaki boleh tanggung ko, dah x peduli dah suami orang ker apa janji aku cantas buat laki aku…

    Anak yang tinggal bersama saya akan dijaga dengan sebaik mungkin dan sebagai ibu saya yakin dia juga akan menjaga anaknya dengan baik.

    “Sebagai bapa juga sudah tentu saya merindui anak yang sekarang tinggal bersama ibu mereka,” katanya yang akan kembali sibuk mengendalikan program realiti di Astro Oasis tidak lama lagi.

    aik…betul ker rindu anak..??? ker rindu wawa jer….dulu tinggal anak bini 3 bulan x balik jenguk anak pun, x rindu pun…ni dah kawin baru baru nak rindu la yer….

    ceh nak muntah aku dengan ayat2 orang yang hipokrit & tolol!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Apin Opin says:

    Sebagaimana pasangan pengantin baru yang lain, pasti ditanya ke mana berbulan madu.

    Sambil tersenyum manis pada isteri di sisi, jawab Akhil, setiap hari mereka berbulan madu

    tiap2 hari yer…tunggu la lama sikit tunggu dah berkedut sana sini, longgar sana sini, rasanya takder la tiap2 hari nak honeymoon….tapi x tau nak cakap jugak la si wahida tu mesti menggatal jer tiap2 hari…

    eee….geram aku…benci ngan diorang ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      lek lah apin opin x bek benci ngan org.. jodoh 2 kan ketentuan tuhan,siapalah kita nak judge

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. lilin says:

    makin udoh wahida nehhh:))

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. phas3r says:

    aik apsal aku pegi page 2 kuar keyword bukan2 nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. komputer_lembab says:

    ni bunyi kompang pada majlis tersebut,sila baca dengan penuh kekompangan yer…..`PAK…PONG..PAK…PONG..ISTERI LAMA AKU CAMPAK,ISTERI BARU AKU KENDONG’-ulang sebanyak yang mungkin.kalau bley buat ramai2 ye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. wantie says:

    bukan majlis bersanding??? toing toing… nak pebetulkan apa lagi pak akhil oii.. memang ko bersanding ler…

    tersengih cam kerang busuk. semakin hari ko semakin hipokrit. wat malu kaum ustaz ja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. pEnArI pOcO2 says:

    dah tghari dah nie, lapar lak aku tengok lauk diorg tue…
    nak g makan ah, balik umah, mkn ulam buah mpelam…fuyooo…meremang bulu tengkuk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. lol…

    dri cerai smpi lh ke lani…

    nilh org xleh trima hakikat…

    hehehe bende dh jadi…ko tahu ke klu tu slah satu ujian Allah..mcm ner?ko xtrima gak?tu nama nyer bongok yerr x?

    klu org xleh trima ketetapan Allah tu cmner erk?org tuuuu dianggap pe erk?tu slah satu rukun iman klu tinggal satu makner iman dia ape erk?ish2…

    koz mmg xleh trima ketetapan jdoh di tngn Allah…

    ko nasihat lh gadis2 kat luar sane tu…ko nk slah kn dia(gadis) xleh gak…sbb lmbt usul pekser psai laki tu dh berbini ke blum…bile dh cinta sape brani ptus xde de…

    klu Allah dh jdoh kn ko ngn suami org..ko nk kate pe…nilh klu org benci memanjang tanpa melihat yg Esa terlebih dahulu…

    wei aku xhingin lh bini cm maizawati…

    wei jdoh dia kembali balik kpd dri sendri…klu ko suka ngumpat mencarut2 xleh trima hakikat…busuk hati tu lh yg ko dpt dri psangn bende ni xlari jauh…

    aku xbangga dri…cuma nk bg ahulh…klu ko jenis xkedekut n xberkira n jenis xngumpat psal org….insyaAllah ko dpt jdoh cmtu…mcm saudra akulh klu dh omak nyer jenis murah ati xberkira sgt ngn dwit..anaknyer cmtu gak dpt menantu cmtu au…ni bkn citer main2 btul2…

    aduhai songkok ngn kopiah pn nk kecoh…bende tu wajib ke sunat ke harus…?

    abiz tu yg xpkai sgkok tu cmner ko nk beza kn…

    ko ni…yg songkok ngn kopiah ko beza kn ngn punjabilh sikh….tp yg xberkopiah?ko xdpt beza kn ke…adoiyai…

    ko ahu ke pe fungsi kopiah n songkok?tulh ahu ckp jeee…pe ko ingt kopiah ni org islam jeee…tu org jewis tu pkai kopiah gak…cube kenet kat blakang tu klu ko tahu lh…klu xtahu fail lh…kopia tu guna nyer untuk ngelak kn rambut dri jatuh ke dahi semasa sjud n lg satu ngelak dri terkene najis k…

    wei jubah waheeda tu mmg cantik bersulam…pe bg bakal isteri aku pergghhh cantik…orgnyer cerah n pkai bju gelap kn matching…

    lu jubah akill hayy pn ok gak..pe tp aku better suka ubah jubah akill hayy jd kurtah…

    watever…

    aku nk tny lh skit mm…

    maizawati kn pernh cerai sblum tu cmner erk personaliti dia?

    bg aku akill hayy berjaya gak didik maizawati…koz dia nyer personaliti dia still berjubah n bertdung…

    sesetgh org dh cerai tdung ntah kemana…zup2 zap..bertudung pendek pkai tshirt n suar jeanlh…

    watever lg..

    sesape marah aku silalh..aku mencarut yg mane kene tuu mmg patut kene koz bende dh berlaku smpi ke lani tp xleh trima bg aku jenis mmg susah nk memaafkn n trima hakikat n xanggap tu slah satu ujian Allah n ketetapan Allah pstu bab soal aqidah ko kate publisiti mmg aku marah giler tu psl lh aku mencarut…mmg patut…

    senng citer contoh ko mmg anak yg bruk perangai tp bile kawan or seseorg kate mak bapa ko mcm2 mesti ko marah btul x..xkisah ko ni ape…xbnyk buat baik kat mak bapak

    senng citer hal aqidah ni sesapa pn leh bangkit…

    kpd yg anti-ustaz akill hayy n waheeda ni ko rs xsuka n benci n nk ngumpat ke ape2 ke silalh yeee…

    aku dh kate pe yg patut…

    klu pe yg belaku tu ujian dri Allah taala kpd akill hayy korg sendri fham2lh…mmg ktuk2 kn n ngata n mencarut mcm2 tu mmg ko terang2 dpt dosa…

    bg aku klu korg slalu jumpa mamat kat tempat keje ari2 borak gelak ketawa wat lawak…xmustahil leh jatuh hati..watever…

    klu tu dh ketetapan dri Allah untk akill hayy korg trima jelh..korg ckp mcm2 xguna gak pstu ajak plak org len dosa makin bertambah2 x org ni x org ni =? ntah brp ntah…

    kpd yg bersanding haram tu aku peringat kn sekali lg sbb aku dh bg ahuu kat atas…

    haram sanding jatuh kat ustaz saje je ka?klu dh haram sanding jatuh kat semua org lh…yg penting yg tahu hukum tu ko ikut ke x?or ko sanding ke x?

    kn sanding tu sesetgh kate xharam cuma adat…

    klu korg pkirkn..awtlh mufti x kuar fatwa haram sanding?koz sanding ni bende dh jd adat…

    bg aku bdoh org kate sanding xharam pulak ish2 dunia dh terbalik…tulh suruh ngaji agama bnyak2 xmo…ko ingt satu hkum je ke?tu rokok mula2 de kate makruh di sbbkn dia memudaratkn empunya diri jatuh haram…

    ko nk ahuu apasal haram ko leh tgk contoh gambar nikah kahwin akill hayy situ korg kate mcm2 jd ko boleh relate kn ngn sanding…

    sape erk kate xbaca komen aku tu…klu x cmner tahu tonggang langgang…wat ever…yg pasti org len bace…

    pe nama miss annur?cantik nama tu tp xkene kpd org…patut ubah nama tu tukar kpd nama miss annar…baru sesuai…ye x…

    aku tahu yg anti ustaz tu skong maizawati…korg ikutilh perkembangan maizawati…selalu nyer janda ni klu dh cerai klu nk kahwin pkir 2 3 kali…tp klu dh kuar crita nk kahwin muda tu cmner erk…klu dia cerai lg tu cmner erk?kate muda cepat bosan n drah panas…tp klu maizawati kahwin n cerai lg aku kate maizawati fail layan n memahami lelaki…

    bg aku flashback apa sbb musbb maizawati cerai dgn suami first..pstu cmner personalitinyer dgn suami pertama…

    tp aku puji kak zaza muhammad hehehe aku respect arr de perubhn…ko dh xde sgt nk kutuk2 akill hayy n waheeda wlupn xsuka n yg psal awie tu dia kuar kn hadith sohih tu btul coz imam muslim hadth dia sohih selepas imam bukhari tp tulh org xnk dgr…hadith sohih klu xikut berdosa…klu kuar hadith mutawatir kuar klu de org sgkal mmg kafir mmg riwayat sanad dia xleh nk disgkalkn lg…klu kak zaza muhammad ni mesti kenal aku sape hehehe

    klu dia dpt cam lh…dri cerai smpai dh kwin…hehehe…k

    klu xkenal xpe..hehehe

    tp tulh jane xberubah lg tulh kn bleh nasihat je tp hidayah Allah yg tentukn…cepat or lambat..or lgsug xde…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      komen pjg2 nie ader ker org nak baca…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mizzlynn says:

        Baca pun buat sakit mata coz tulisan MasyaAllah..sshnya nk phm..hehe..buntut kuali nih br blajar ABC ke..? ayt dia tunggang langgang la..hiks! Kesiannnnnnn…….ayt mcm org sengau pun ader..mcm bg sgt dia nih..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • then says:

          aku tak baca, terus scroll ke bwh, pastu bila ada yg komen singkat kata tunggang langgang, aku pon cuba baca. mmg tunggang langgang, rasanya pengirim nyer jer faham. mcm terlalu byk terpendam yg hendak diluahkan sehingga jadik xteratur dan jln cerita berterabur dgn shortform ker typing error ker ntah pape la yg lagik menambahkan org xfaham. 2-3 baris jer dah bosan nk baca

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • watever xnk bace sudah…

      berjuta2 rakyat malaysia korang 3 org je xbace xpelh skurg2nye ada yg bace…

      hehehe

      tulh manusia bile bace sakit mata klu novel cinta2 nangis2..ntah pe kejadah tuh fuh panjang 1000muka surat pn saggup bace..awt tulisan tu font len erk…yg tulisan korg font pe erk?…font arabic ka? ke xde font…

      a’ah aku baru blajar ABC..pandai gak kn budak kecik blajar ABC dh leh eja nama Allah…woooW weeee…

      ye ke sengau ?ke org komen gua tu sengau xreti bace..ala maklum lh dh sengau bace mesti fail puny tu psal lh mlas bace panjg2…

      xpelh baru sorg bosan…kn rakyat malaysiakn berjuta2…baru 0.1% rileks lorh kn.kn.kn…lol;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. kui kui says:

    mak oi..marah betul org atas.. macam bagus jer…hahahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Tidaklah rasa baik sgt pun... says:

    patutlah pinggan kat rumah aku tak cukup set… rupa2nya akil ngan waheeda ni ambik pinjam…. betul, aku tak tipu… sebijik pinggan makan diaorg tu macam kat rumah aku… Dah ambik laki org cukuplah, jgnlah pinggan pun engko nak kebas…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. ctzen says:

    MESEJ

    encik akil: sila habaq kat dulang, paku serpih, nnti dulang akan jawab AWAK le yang terlebih punya lebih punya lebih punya lebih
    puan akil: sila lontar batu tapi jangan sembunyi tangan. tapi sayangnya ENGKAU dh lontar batu, pastu trus cabut lari dari dunia hipokrit xsudah, pandai ENGKAU takut kena hentam ngan batu balik ye.
    ADA BERANI, kluar le melalak2 balik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. sha says:

    tak berseri langsung……..biasa la perampas

    kompem dia akan rasa ape yang x wife aklil tu rasa

    c perampas ni pon bukan la cun @ baik sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. suri says:

    rasanyer org dok nyampah sgt pasal dulu ye2 tak ngaku.. siapckp jgn wake up sleeping dog…lagipun sejak jd artis semula..dah xder imej jubah serban.. kalau hati dah hilang sayang, tak tunggu isteri buat salah…tetap jugak ditinggal…banyakla kes orang biasapun…kadang bini punyer la cantik..sgup bhenti keje ikut ckp suami..tapi dah mata kelabu…yang mekap tebal jugak dikejar..tapi jgn la risau..Tuhan Maha Adil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. zah says:

    Hai waheeda si penyapu buruk, suami orang pun dia nak sapu. Apa nak di kato, dah jodoh. kwang kwang kwang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      aq nie confuse sggh, mane yg benar,kite xleh dgr sblh pihak jerk.mungkin ada rahsia yg kite x tahu. mgkin maiza ada wat salah ke,sape tahu.what ever… yg pasti jodoh dtangan tuhan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. leezchumel says:

    aq x sukew maiza…make up tebal 10 inci…..

    cmne la agak nye mukew dye lau x makeup…
    ngok wahida…makeup simple2 jew….
    sbb too la akhil sukew\\hahhahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. sekar says:

    buntut kuali tu kena buasir kok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iyo ko…ni drama sekar sesat dlm ni…bukn di prima kok kok kok astro ria?

      awt buasir tu cmner erk gua xahulh…klu lu de pengalaman buasir lu marilh kok kite sesama kekongsian ye kok…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. rydz says:

    kenape la si buntut kuali ni rajin benar mereply semua komen kat sini. Kalau ia pun nak mentarbiyahkan org, jgnlah sampai menggunakan kata2 yg x sesuai mcm ‘bodoh’, ‘ngok’…kalau betul awk hebat ilmu agama, bukan begini caranya nak menegur. Api x boleh lwn dgn api, nanti hitam buntut kuali… ;P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Lisa says:

    Hmm these two. Orang dah respect dah sbb promote kan agama and jadi contoh yang baik. Pastu yang sorang pegi cheat on his wife, the other one pegi meruntuhkan perkahwinan orang lain. Hapa laa… dari respect orang dah suspect mmg tak guna punya orang.

    Can we please not give them the attention seolah2 diorang ni bagus sgt?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. sekar says:

    buasir terjd sbb terlalu byk kentut mcm lu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. lia09 says:

    Nk join leh..ada tgk persandingan diorgni kat Galaxy, TV9 baru2 ni masa wartawan interview..Apa komen korang ? Yag keluar dari mulut Akhil “mak dia menangis masa perkahwinan dia dulu”..dan yang ni (merujuk pada persandingan dgn Waheeda) mak dia gumbira”..ni statement bangkai, bodoh, dari mulut jantan yg tak sedar diri..dah dpt brg baru,..tak sudah2 mengutuk, menghentam Si Maiza,,apa kes mamat ni?? Aku rasa dia ni ada masalah mental lah..yerlah tahap mengaji kat pondok INDON jer..tu yang selalu bagi statement BODOH..yg si waheeda kat sebelahpun menyampuk bodoh..pasangan yang kononnya tinggi ilmu agama, tp sendiri mau ingatlah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lisa says:

      betul sangat tu lia09…..statement bodoh nak mampos dpd org yg gelar dirinya pendakwah agama….tahap ngaji pondok….macam pondok jugak la mentalitinya… belum pernah tengok “ustad” sebodoh dan sebangang dia ni… macam ni punya org dok bagi ceramah agama??? dia ni dpd hospital bahagia tg rambutan kot….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lh…ayat xhabis tuuu…

        boleh bg ayat full x?psal mak dia nangis tu (xde pn merujuk kpd maizawati?) n mak dia gumbira…

        wateverlh…korg nk trus kn membenci akill hayy silalh…yeeee…

        pe brg baru?koz dia dara…wei ko ni kentut tol lh….
        bg aku adil lh tuuu…ish2 sbelum ni kn maizawati dh bercerai…abiz tu klu maizawati kahwin…dia barang pe pulak?boleh bg ahuuu…?

        ko ni nk hina pondok2 indon..,

        wei kira pondok indon tu brutal lg drpd malaysia au…ish2…ko…truk btul…

        ustaz aku check makhraj hruf kat pondok indon tu ngn budak tahap umur sek men au…dh kira expert bab makhraj hruf…ko kentut tol….xdpt kene kene ngulang balik ayat yg dbaca…dlam al-quran…ish2…

        tulh manusia…bende bruk dia amik..bende yg baik ko xamik ish2…watever…trusknlh cari kesalahan akill hayy smpi akill hayy meninggal dunia yee…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. lia09 says:

    Thnks lisa…ni pulak statement dr anak2 yg 2 org tu mcm dah diajar2 jer dek Akhil& Wawa..”yerlah mama baru baik, sediakan sarapan, mama dulu kat kg sibuk kerja..kami tak nak balik duduk kg..dan Akhil boleh tambah perisa dgn mengatakan anak2 bercakap jujur,so u all tahulan Maiza tu mcm mana.dan si gedik wawa tersengih2 kat sebelah..Meh baca opinion aku.”Wahai Akhil sblum kahwin baru kau dh tinggalkan Maiza tu berbulan2..hati isteri mana yg tak gundah, dah lah tekanan dr kau nk kahwin lain, nak uruskan anak2 lagi..kau sedap2 jer ke PD, tgk wayang, bergumbira dgn wawa di KL..hati isteri mana yg tak resah..so cara mengubatinya- kerja dan kerja..tu nasib baik si Maiza tak dera anak2 mcm kes2 laki curang yg lain tu..” dan buat anak2 Maiza yang 2 org tu kamu masih tak mengerti pergorbanan ibu..kasih ibu kandung tak sama dgn ibu tiri..baru 2/3 bulan jer dgn ibu tiri..tgklah 2/3 tahun lagi..dari sini kita dh tahu Akhil & Waheeda, mdidik anak mcm mana..sepatutnya awal2 lg mrk menasihat anak2 supaya diam dn jgn buka mulut wlaupun diasak oleh mana2 wartawan demi menghormati ibu mrk..pasti Maiza sayu dgr statement anak2 mcm tu..Makin banyak statement keluar dr mulut Akhil, makin nampak keegoanya, kebodohanya dan terserlah sifat2 munafik ..aku bukan mmpertahankan Maiza, pro Maiza, tp aku mmg anti org ckp tak serupa bikin mcm ni..lebih2 lg bertopengkan agama utk menghalalkan sgala perbuatan2nya..nilah nak akhir zaman..mengunakan agama utk kepentingan diri..wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. Hamba Allah says:

    Salam wbt…kepada seme pengkomen2,cukuplh membuka aib org lain…Sesungguhnye brgsiapa yg tutup aib seseorg,Allah akn tutup aibnya…Brgsiapa yg buke aib seseorg,Allah akn buke aibnye walaupun dlm rumahnya…Nauzubillah…Dosa mengfitnah ni xkan diampunkn Allah melainkn kite meminta ampun dgn org yg kite fitnah…Insaf dan brtaubatlh selagi pintu taubat trbuka tuk kita…Brsiap sedialh disoal wahai pemilik beautifulnara di mahkamah Allah akhirat kelak…Kerana mulut,diri sendiri yg binasa…Pikir2knlah wahai umat Muhammad…Hentiknlh buat keje2 yg sia2 ni…Dunia hnya sementara..Dosa jgn dicari tp Pahala mesTI dicari…walau trlepas hukuman dunia ti INGAT!!! hukuman Allah sudah MENANTI ANDA DI SANA…saya hanya menyampaikn…TEPUK DADA TANYELAH IMAN..JGN DITANYA SELERA YG DIPENUHI HAWA NAFSU…WASALAM WBT…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. khairul2 says:

    Tahniah Akhil dan waheeda. Semoga kalian berbahagia hingga ke akhir waktu.

    Khairul,
    A fan of Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. mia says:

    Assalamualaikum, Tahniah buat akil dan wahidah, benda dah jadi nak buat macamana, berbuih mulut kita mengutuk , mengata, mengumpat dan memuji, hakikat tetap sama akil sdh kawin baru dan dia ceraikan bini lama yg telah lahirkan 4 orang anaknya.TP, sebagai seorang yang rasa pandai agama, x salah kawin wahidah dgn x menceraikan bini lama, bini lama terima madu dgn baik dan yang bermadu terima bini lama dgn redha, ITU KALAU kita seorang yang mengamalkan ajaran islam dgn baik TETAPI sebaliknya kalu kita dikuasai nafsu, benda2 yang x baik akan berlaku, benar org kata itu takdir dan qada dan qadar tetapi sya tidak setuju itu, kerana kita ada iman dan doa yang boleh menapis segala perbuatan yang tidak baik.SYa pernah jatuh cinta dgn seorg lelaki yag handsome, bersuami dan sya x bertepuk sebelah tangan, memang indah bila dilamun cinta tetapi apabila kita menggunakan akal fikiran kita dan insyallah kita boleh menghindarinya.Memang itu cubaan tetapi apa guna DOA kalu kita tidak meminta SESUATU dr ALLAH untuk menghindarinya……….Dan sya percaya, ALLAH maha mengetahaui, kelak dia akan tunjukan sapa yang salah dan benar.Apapun untuk bini lama akil, sya tahu perasaan bila kita disakiti, keep up!. teruskan hidup, buat apa yang betul selagi x menyalahi syarak, untuk akil, jdilah suami yang baik dan untuk wahidah, kalau ko x salah tuhan tidak akan turunkan karma, tetapi kalau ko salah, kalu bukan skrng tuhan kirimkan karma tetapi mgk pd keturunan2 ko(TU PUN KLU KO ADA ANAK).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hehehe

      ayat bwah tu…cm xpuas ati je?

      ko tu refer kat sape?akill hayy ka maizawati ka wahida ke?

      tp lebih refer kat akill hayy wahida yolarh diorg kn xde anak…hehehe

      adoi yai…tp fail watever…

      ayat atas tu sugguh indah tp yg bwah ehurm3x…yurk kerk…

      awk2 awk slah satu prempuan dlam berjuta2 rakyat malaysia…bleh lh kate cmtu…tp yg len cmner?

      bagus pendapat awk tu…tp bab Islam yg bek tuuu kat tang bini lama trima madu hehehe susah tuuu koz mmg 98% dlam dunia mmg xmo bermadu…koz aku de sorg ustzh…yg suami dia tgkp org brkhalwat tp dia pn risau gak takut2 suami dia berkenan pulak…ha tgk…tu ustazh mmg expert pn xmo bermadu…ha cmner tuuu?

      cube awk tny sendrilh kat akill hayy tuuu…btul2 ka dia nk ceraikn bini lama dia?ke isteri dia minta cerai…?tp klu dh isteri xnk bermadu cmner?

      watever…situation akill hayy n maizawati je yg ahuuu kbenaran…sape yg meminta cerai…

      tp bg sy awk kene stuju gak qada’ n qadar coz bg aku bdoh org…benci…busuk ati…mencarut…mendoakan bende xbek…kat akill hayy dri cerai smpai ke lani xleh trima hakikat…klu awk ckp keimanan…nper xanggap tu ujian akill hayy?ha fkir2lh…wak keimanan manusia ni bertambah n berkurang wak jd lu pn leh pkir…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. adoi says:

    alamak segan tgk pengantin perempuan sengih smpai xckup gigi nk tunjuk hehe..bukan ke selalunye pengantin mcm ala² segan? ni bukan kutuk atau buka keaiban org ye..cume peringatan pade diri sndiri gak ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. niha says:

    Menyampah sbb dulu menafikan,padahal mmg ada skandal,WAHEEDA BETINA GATAL..PERAMPAS SUAMI ORANG! AKHIL JANTAN X GUNA..DASAR BUAYA! Apa2 pn dh jodoh mrk..semoga bahagia selamanya!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. walaupun aku menyampah tapi dah jodoh so semoga kekal abadi sehingga keakhir hayat~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Well, this was kind of boring but whatever.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. I really like that. You touched my heart!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. You must take part in a contest for the most effective blogs on the web. I’ll suggest this web site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Allegro says:

    very nice post! thx for that – keep writing

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0