Written by Bella | July 11th, 2017

Hos TV dan pengulas sukan Astro Arena, Akbar Sari menafikan berita kononnya beliau dikatakan kembali bercinta bersama bekas isterinya, Rita Rudaini seperti yang disiarkan oleh sebuah blog beberapa hari lalu.

Akbar menyifatkan berita itu adalah fitnah semata-mata dan ia boleh menjejaskan reputasi beliau. Turut menganggap pihak yang menyiarkan artikel itu tidka bertanggungjawab serta berniat jahat, Akbar telah membuat satu laporan polis dan menuntut agar blog berkenaan membuat permohonan maaf secara terbuka.

Saya ingin menafikan sekeras-kerasnya dakwaan sebuah blog hiburan yang menggambarkan seolah-olah saya dan bekas isteri saya sudah berbaik dan kembali menjalinkan hubungan mesra. Biarpun tidak menjelaskan secara terperinci, namun tajuk artikel yang dimuat naik itu jelas mengelirukan dan berunsur fitnah.

Perkara ini telah menjejaskan maruah dan reputasi saya di mata masyarakat. Ia turut memberi kesan yang mendalam terhadap saya dan keluarga. Saya memohon agar artikel berkenaan ditarik balik dalam tempoh 48 jam serta pihak berkenaan membuat permohonan maaf bagi menggelakkan kekeliruan masyarakat.

Akbar dan Rita pernah mendirikan rumah tangga pada tahun 1999 dan bercerai pada 2001. Rita kemudian berkahwin dengan pemain bola sepak Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak pada 2008 sebelum berpisah pada tahun 2013. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua orang anak lelaki.

Selepas bercerai dengan Rita, Akhbar berkahwin pula dengan Noorsuzilawati Mohd Noor pada 14 Mei 2005 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata.

Sumber Berita : mStar Online

45 responses to Akbar Sahari Nafi Berita Kembali Bercinta Dengan Rita Rudaini

  1. chefwan says:

    take care of yr current wife……………..anak 3 wehhh

    4

    0
  2. Janda panas says:

    Ni mesti kes rita tu call editor blog tu utk up nama sendiri. Ei, janda sejuk mcm dia ni sama lah dgn si fasha tu. Tunjuk body konon workout tp bila bab anak punya duit kau bising kat ex husband, kau punya monthly gym tu je dah berapa oiii. Yg si fasha pulak baru ni duduk mengangkang. Ha elok lah tu. Semua tayang body saja nk kasi lelaki terliur. Ei perangai perempuan kampong mmg birahhhh!

    6

    22
    • wekkkkkkk says:

      Perawan atau Janda

      Abang pilih yang mana perawan atau janda
      Perawan memang menawan, janda lebih menggoda
      Abang pilih yang mana perawan atau janda
      Perawan memang cantik, janda lebih menarik

      Kalau abang pilih perawan
      Masih muda masih segelan
      Belum disentuh orang
      belum berpengalaman

      Kalau abang pilih janda
      Sudah pasti lebih dewasa
      Sudah bermain cinta
      Banyak pengalamannya

      4

      1
    • Ikan kaloi says:

      Eh yang kau panas macam iblis kena salai Pehal?tenang2 sudah

      3

      9
    • Anonymous says:

      taula ko perut menggelebeh makcik ….mulut pun rabak…agak2la tunjuk jeles dgn body org tewww….

      6

      0
    • Makcik Som says:

      Nampak sangat kau dengki kat dia wei.. tak baik macam tu…
      Dengar dari 1 pihak je terus kau kecam² kau fitnah² orang tak salah..
      Rita up kt IG dia nak saman blogger pisangcheese ni..
      Terus pisangcheese ni buat statement minta ampun…
      https://www.pisangcheese.com/2017/07/11/blogger-pisang-cheese-mohon-maaf-pada-rita-rudaini-atas-hebahan-tidak-sahih/#respond

      jangan sebar fitnah, tak baik. Dosa besar.
      Masih raya lagi ni..
      Haih~

      12

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      elehhh rita pon tak heran lah dngan kau punye muka…bekas laki rita ni perasan ke pe ! macaaaaaaam lah rita tu nak sangat balek ngan bekas laki huh ! eh helo..! rita pon dia ada maruah diri dia tidak akan terkejar2 ngan jantan walau pon bekas laki huh !!

      8

      4
      • Fan Rit Rude says:

        ya leh x teringin….tu mengedik ngan laki orang plak ….lagi advance spai dalam kain pun kau bleh cite kan…huuuh…

        1

        1
    • Mat Sahdo says:

      Rita ni xde kerja lain ke ha? Bersara jual spender terpakai je la kak!

      2

      3
    • Dean winchester says:

      Mau tak trauma, seriusly klu aku jadi laki pon aku takut ngan rita si mulut kecoh ni. Tmbh si akbar ni dh ada isteri, kesian la nti ngan isteri dia, sedikit sebanyak mesti ada tanya laki dia. Akbar pon pnh kawen ngan rita, mesti dia pon dh tau rita ni camna org nya, aku tak rasa dia nak pergi balik kat rita. Sama mcm ex rita, serik oii dpt bini mcm rita.

      9

      1
    • Teruna atau Duda says:

      Sister pilih yang mana, teruna atau duda
      Teruna memang lah noob, duda lebih pro ahhh
      Sister pilih yang mana, teruna atau duda
      Teruna memang lah noob, duda lebih pro ahhh

      Kalau sister pilih teruna
      Masih mentah nikmat cinta
      Terpancut cepat kerna tak biasa
      Tak puaskan taste sister

      Kalau sister pilih duda
      Sudah pasti tahan lama
      Gagah perkasa itu yang sister mahu
      Respect kejantanannya

      2

      1
      • wekkkkkkk says:

        eeh..ko x ada gk jugk meh…

        Kalau sister pilih teruna
        Masih mentah nikmat cinta
        Terpancut cepat kerna tak biasa
        Tak puaskan taste sister

        …ha yg ini betul bangat…

        Kalau sister pilih duda
        Sudah pasti tahan lama
        Gagah perkasa itu yang sister mahu
        Respect kejantanannya

        ..ha yg ini makan PIL KUAT

        0

        0
    • Anonymous says:

      Rita dan kisah spender berkepam.,berpisah tidak mungkin!

      2

      0
    • kepohci says:

      deme pi gym pun apa masalah? dah mmg tanggungjawab asal nafkah anak tu tggjwb suami. tak elajar eh?

      1

      0
  3. wekkkkkkk says:

    ambil tindakan je pada yg buat fitnah tu….ini boleh meruntuhkn rumhtga org..
    org ni dh bahagiapun…kalau x bahagia, x kan tunjuk gmbr family tu..

    23

    0
  4. Anonymous says:

    Memula mcm simpati pastu rasa mcm apehal laki ni smpai kuar statement ‘merosakkan reputasi di mata masyarakat’. Dulukan masyarakat dr bini sndr. Patut ko ckp boleh effect hubungan ko laki bini. Masyarakat takdenya nk amek peduli sbb ko bkn glamer sgt.

    12

    8
    • miss lollipop says:

      alahaiii..masyarat tu maksudnya umum.. kalau dia sebut keluarga tu, means keluarga je.. ni kalau masyarat, tu merangkumi keluarga, jiran2, kawan2, cikgu sekolah anak, pakcik kedai makan depan rumah.. tak glamer mana pun, at least cikgu skolah anak dia kenal dia tu celebriti, automatik gosip tu terpalit kat keluarga skali.. itulah maksudnya..

      celebriti presenter TV nih,org pandai2 lain pemikirannya dari otak celebriti artis2 drama nih…bodoh tak di ajar la ko nih..

      47

      0
  5. Anonymous says:

    see guys… this is how you deny a gossip towards you.. nilah caranya menafikan cerita yang tak betul.. bukan dengan cara mengeluarkan hadis2 dan dalil2 agama sebagai pelindung diri..

    29

    0
  6. Anonymous says:

    statement dia ni mcm takut sgt dgn gosp nie kan. menjejaskan reputasi bagai…adoi! mcm fobia je dgn RR hehehehehe!

    24

    0
  7. Rita Rudainon says:

    Ada aku kisah… I dah 2 laki u alll, nasib baik aqasha dapat lari. kalau tak laki I no 3 okk

    7

    0
  8. Migha says:

    hahahaha fobia nau mamat ni dengan rita. rita rita

    11

    0
  9. makenon says:

    sape nk ciom taik idong saye..?

    0

    2
  10. Kak Ta says:

    slain artis.. dy jugak bkeja sbg tukang saman..:(

    2

    0
  11. mok cute says:

    wartawan ni kuat melaga2 buat berita tak sahih…sok x pasal2 org tu laki bini bergaduh sebab korg…berita sampah nak rating lebih…

    6

    0
  12. c says:

    yg lalu biarlah brlalu, byk je lgi org dlm dunia ni, x perlulh nk berbalik kpada yg dh lama talak, lgipun masing2 ada anak kecik masing2.
    cubalh berfikiran jauh sikit, dunia ni luas. Melayu x semestinya jumpa melayu, samalh bangsa lain jugk..
    ..yg fitnahpun dh x ada keja ke..kan kamu belajar tinggi2, kenapa letak otak kt lutut memfitnah org..

    0

    0
    • Teruna atau Duda says:

      taste rita rudaini ni caucasian tau.. ada je caucasian yang berkenan dengan rita rudaini.. rita je yang reserved. elok gak rita menikah dengan jantan caucasian, berkembang sikit pemikiran kepala otak rita tu. daripada nak teringat jantan melayu low class, apa kejadahnya. kk move on ye rita ooi.. fikir global pulak.

      1

      1
  13. Ciili says:

    Jantan malang je yg tertipu sama Rita mulut ala spender terpakai..

    1

    2
  14. Anonymous says:

    Alamak.. lekat nama Rita spender! Hihiks..tu la laen kali pikir dulu nk bukak pekung ex ko..

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Dah terbarai..lelaki pun tak mau dikaitkan ..Rita ni sejam dua boleh la buat geli2. Nak buat bini hishh, besok cerainkisah coli spender stokin pun satu Msia dpt tahu. Laki pun takot!

    4

    2

Leave a Comment

Optional