Written by AbangNara | August 21st, 2013

Masih ingat lagi dengan Adam Davin? Sebelum ini Raja Azmi pernah menuduh pelakon ini menipu wang pelakon lain, gemar mencuri dan tidak memulangkan baju tajaan. Namun Adam Davin mendakwa dirinya telah difitnah oleh Raja Azmi. Ingatkan kontroversi yang melanda dirinya sudah berakhir, namun nampaknya ia timbul kembali.
adam davinTerbaru, akaun Instagram Adam Davin telah pun diguna pakai oleh orang lain. Menerusi akaun tersebut, beberapa gambar yang menyatakan Adam Davin ini seorang penipu telah disebarkan. Menurut si penyebar, Adam Davin sendiri telah memberikan telefon kepadanya sebagai tanda jaminan. Namun sehingga hari ini, telefon tersebut tidak dituntut dan memaksa dirinya membuat pembongkaran tersebut.
adam davin
Beberapa komen yang diterima menerusi akaun Instagram tersebut turut sama memaklumkan yang diri mereka pernah menjadi mangsa penipuan Adam Davin. Sehingga hari ini, Adam Davin masih berdiam diri dan tidak menjawap pertuduhan ini. Tidak diketahui siapa yang berada di pihak yang benar.

adam davin

Pada pendapat Abang Nara, Adam Davin harus tampil untuk menjelaskan keadaan. Berani kerana benar, takut kerana salah. Lagi beberapa keping gambar yang telah dikongsi menerusi akaun Instagram Adam Davin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

adam davin
adam davin
adam davin
adam davin
adam davin
adam davin
adam davin
adam davin
adam davin

40 responses to Akaun Instagram Diguna Orang Lain, Adam Davin Dituduh Penipu

  1. dee says:

    panjang2 cite ni tp aku xpaham la…

    0

    0
    • gincu says:

      Citer simple pun kau tak paham? Kasihan. Tak payah baca BN lah ko ni.

      0

      0
    • FAKKA says:

      Kalau udah ramai gini… buat la laporan polis beramai2… nak tunggu sampai bila?? Atau sifat penyabar dan pemaaf korang tu terlalu menebal? Atau… korang nak buat Kelab ke? Boleh la lantik penipu tu jadi penasihat kelab korang…

      0

      0
    • Dunia memang banyak alam...ekk says:

      berpinar biji mata nak menyingkap kisah anak muda ni…berulang2 pun ada.. putar belit ke,putar alam ke,tapi mungkin dia dianianya kot…apa2 jelah… banyak alam kat dunia ni,begitu juga banyak watak2 didunia ni..mungkin nama beliau pun akan sama setanding dengan artis2 popular sedia ada juga kot..apa2 jelah..

      0

      0
    • NeF says:

      saya pernah di tipu si gila ni. knon nama die Didi steward air asia. berlaku tahun lepas masa sy hendak melangsungkan majlis di villa wangsamas wangsa maju. 2-3 ari sblm majlis mula die pura2 baik dgn my mum konon nk pinjam umah utk photshoot(masa tu umah tgh byk bwt preparation) org ramai ulang alik. same time die ckp abg die keje maxis dpt jual iphone, s3 and ipad murah. die perdaya ramai org kata byr deposit dlu. so ramai la termakan janji die konon mlm nanti brg smpai. tuptup tk muncul2. die pnah tunjuk pic die dgn scha alyahya kata bff pernah sama fly kt air asia. sedara saya ada yg hampir bwt repot polis tp die bank in balik duit.ada yg die tk pulang duit langsung. die ni mcm lembut2

      0

      0
  2. saya ok jer!! says:

    tak kesah la.. CERITA SENDU NI. OKAY NEXTTT!

    0

    0
  3. gincu says:

    Aku baca sikit lah punya laju, Adam Davin jadi Adam Lavine. Hahaha. Terkejut juga sejak bila Nara cover retis obese kan. Haha. Nan hado nya la si AD ni. Choii!

    0

    0
  4. saya says:

    sape ni???

    0

    0
  5. spe si mangkuk ni xkenai pun. says:

    apekejadah ni? xpaham!

    0

    0
  6. ppppp says:

    sapa mangkuk tingkat ni? perlu ke kau cover cerita mamat ni? tak kenal la weii..

    0

    0
    • Cik Nin says:

      It’s good to know this story. Sekrg ni org banyak beli brg online/percaya pd iklan online.setakat post iklan kat FB/IG, semua org percaya. So, maybe abg Nara nk kita semua berhati2.

      0

      0
      • milo says:

        Part ni aku setuju. Mmg la kita tak kenal dia ni. Tapi maybe org industri kenal. At least bila keluar cerita mcm ni ramai org akan lebih berjaga2. Takkan la korg asyik nak disajikan dgn cerita artis bercerai berai gaduh dgn ipar duai segala bagai. Benda2 mcm ni pun penting utk kesedaran masyarakat. Nak2 pada yg terlalu percaya dan mudah dlm mngeluarkan wang utk sesuatu brg tanpa usul periksa latar belakang si penjual

        0

        0
  7. Anonymous says:

    dia mmg penipu drpd skolah lagi. (sek keb taman seri rampai). mmg duduk rampai court. sama skolah dgn aku, and aku pun duduk rampai court. sape duduk rampai court mmg kenal sape davinder ni.

    0

    0
  8. mmmmmmmmm says:

    oiii. sape tak kenal davinder ni!!! bdk sk tmn seri rampai, bdk rampai court sume kenal dia!! aku satu skola, jiran dia mmg tahu sgt prangai dia. penipuuu!!!

    0

    0
  9. ct says:

    gambar first tu aku ingat chef adu (masterchef) haha..xkenal la weh

    0

    0
    • sapa pun dia, lantak lerr.. says:

      aku pun terfikir yang sama..hahahaha..cuma tadi aku tgh cuba mengingatkan nama Chef Adu Amran tu..nasib baik ko sebut..hahahahaha

      0

      0
  10. anje says:

    sapa ni bang nara ……. x knal arrrr …!!!

    0

    0
  11. scorpioncat says:

    mmg penipu dier ni…baju antar kt dobi rampai tu pon ade yg x bayar..otak kurang 2 gram kot mamat nih..tp mmg 1 rampai tau la penipu sekor ni..aku penah la jumpe dier kt kedai dobi tu, dier ni nk ambik baju tp pekerja kedai tu x kasi sbb mamat ni x byr lagi..menyumpah nyumpah mamat ni marah kt staf dobi tu kata dier dh bayar kt staf yg lain, tp bila staf yg dier cakap tu keluar n cakap mamat ni mmg x bayar lagi, terus keluar kedai….pstu myumpah2 kt luar kedai..

    0

    0
  12. jeng jeng jeng says:

    citer senang camni pun korang tak paham ke.. haiyooo..

    0

    0
  13. peeiiii says:

    kenapa blum kene tangkap eh

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Licik dia ni. Putar belit. Putar alam. Semua ada. Senang betul ko buat duit. Dah macam citer yg leonardo caprio berlakon dulu based on true story catch me if you can

    0

    0
  15. BUNKFACE NO.1 says:

    aku memang tak kenal keling tamil nadu ni sape, tapi kalau dah penipu tu memang tak kan mengaku, kau paksa lah mcm mana pun..penipu memang tak kan mengaku, dia akan putar belit, yg mcm ni buat report polis je..dan kalau dia minta maaf.. jgn maafkan, sebab dia akan buat lagi, biasalah nama pun PENIPU !!!!!

    0

    0
  16. wawa says:

    sesungguhnya aku tak paham siapakah dia ini!!!!! mohon pencerahannnnnnnnnnnnnn!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    mamat ni memang penipu woiiii!!! aku tktau beg n baju crew mas mana yg dia curik selamba je pakai masuk dlm a/port & jlnkn operasi con orang.bahaya mamat ni..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Kalo jumpa ular ngan kxxxng… mana nak pukul dulu? Dah namanya kexxxg. Lidah memang putar belit.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bab tu ape2 pon jangan cepat pecaya ngan orangggggg ngan kawan baik sendiri pon jangan pecaya sangattttttttt bab tu minah jambu tkde kawan baik..bukan tknk tapi minah jambu tk suka …mengarot ni semua huh !!!

      0

      0
  19. meow says:

    macam macam nama artis sekarang ni. nama dia macam nama adam levine dari marron 5 je.

    0

    0
  20. meow says:

    hahaha….bongok + bangang jg dia ni… brani juga bagi hp kat org lain. kan dah kna hack dan terbongkar penipuan dia sendiri.

    0

    0
  21. […] ingat etika dalam mengambil referensi juga harus kita perhatikan, jangan asal meng copy paste karya orang lain mentah-mentah (sama persis) lalu memposting artikel itu di blog kita tanpa memberikan sumber […]

    0

    0
  22. Anonymous says:

    saya pun nyaris nyaris di tipu.saya bekerja di sebuah hospital(di area KL) dan dia datang di bahagian kecemasan dan berlakon sebagai seorang doktor dari hospital lain.Dia pun promote benda yg sama,jual smartphone bagai,ipad sume.Memang hebatlah dia ne,sume benda boleh berlakon.sampai dia berlakon jd doktor pun saya tak perasan.Nasib baik sy tak beli smartphone tu dgn dia..die ne boleh dapat Pelakon Terbaik Mampu Pelbagai Watak.kahkahkah

    0

    0