Written by AbangNara | October 21st, 2012

Sebelum Abang Nara bercerita mengenai Ainan Tasneem, diri ini mengucapkan tahniah kepada pasukan Kelantan yang berjaya menjulang Piala Malaysia semalam. Tahniah juga kepada pasukan ATM yang menunjukkan semangat juang yang amat tinggi. Game semalam memang sangat menarik. Hampir sakit jantung Abang Nara dibuatnya.

ainan tasneem

Berbalik kepada cerita Ainan Tasneem, sebelum ini Ainan Tasneem pernah mengakui yang hatinya sudah pun dimiliki. Membaca B*pop hari ini, rupa-rupanya kekasih Ainan Tasneem turut sama belajar di UNIMAP. Menurut artikel tersebut, gelagat Ainan Tasneem yang selalu berkepit dengan kekasihnya di perkarangan asrama membuatkan ramai penuntut UNIMAP lain rasa tidak selesa.

ainan tasneem

Abang Nara kepilkan sedikit sedutan daripada artikel tersebut untuk tatapan anda semua:-

Tapi, apabila Ainan dok berkepit dengan buah hati, malam-malam pun tak tahu nak balik lagi dan melepak di kedai makan depan asrama, tentulah ia menjadi buah mulut di kalangan penuntut. Mungkin Ainan dan kekasihnya tidak melakukan sesuatu yang jelek pada pandangan mata, tapi apabila anak dara malam-malam buta masih berkepit dengan lelaki, hishh.. kurang manis tu

Abang Nara rasa, Ainan Tasneem dan kekasih hatinya itu mungkin sedang buat ulangkaji mata pelajaran. Diorang maybe study bersama-sama untuk menghadapi peperiksaan. Sambil-sambil itu dapatlah lepaskan rasa rindu di dalam hati. Ala, korang pun pernah study kat universiti dulu kan? Mesti pernah buat macam nie jugak. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

157 responses to Ainan Tasneem Dan Kekasih Dikatakan Asyik Berkepit Di UNIMAP

  1. azriMy says:

    lol

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 9
    • Adoiii says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 54
      • Tak Beautiful Langsung says:

        boring betul gossip BN lately; tak sensasi lansung.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 5
      • Din says:

        yang report mesti pompuan..
        biasa la jeles… pdahal dia pun berkepit gak..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 152 Thumb down 8
      • Jamilah Jamali says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 59
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Laaaa.. biar la dia.. dia dh besar panjang.. dosa dia sndiri tanggung.. dia juga punya mak bapak nk nasihatkn dia.. kita org luar ni doakan utk kebaikan dia sudah ler.. kalau x betul cerita ni naya jer kita dpt dosa free..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 8
      • ainan tasnem perangai mcm gampang says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 74
      • anononono says:

        yg pakai nama ‘ainan tasneem perangai macam gampang’ tu jenis mendengki habis. emo nk mampos hahahahahha. tak dapat kapel dkt u yeee

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 6
      • ainan tasnem perangai mcm gampang says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 69
      • Ko Kesah says:

        jangan lah kita menghukum sesuatu tanpa bukti ya kelak kita juga yang mendapat dosa..biasa la gosip mulut ke mulut dan ditambah sedikit perasa..very cheap story..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        ala standard la tu berkepit 24 jam kat U! kak cham dulupun masa muda remaja pernah bercinta dgn abg2 senior kat U! Junior hot la katakan… bedna ni x kan jd isu kalau c Aina ni bukan sesapa! kaka cham tgok skrg pun ramai je budak2 dok bercouple 25 jam kat U!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
      • Olga says:

        siapa aina ni? lawyer? majistret?

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • berkepit 24 jam, study ko meninggal. dah la artis tak berkonsep. takde keistimewaan langsung.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
      • ..... says:

        la..gosip x mencabo langsung..
        next gosip.. :p

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • tien tien says:

      ala mana2 student pn mesti pnh wat cmnie..even bf/gf sklas pun, smpai pagi buta dating xboring2 ngadap muka yg sma 24 jam hehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 124 Thumb down 10
      • Awekbulu says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 43
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Awekbulu.. ko penah jumpa dia kt alam gelap ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 4
      • sapa kaki meroyan says:

        Sapa yg punya nama “Ainan Tasnem perangai mcm gampang” tu? Kpd yg empunya bdn..bawaklah istighfar byk2… Kuat sgt awk tu meroyan..baru dgr gossip bkn tgok dgn mata ..kita tak taupun situasi dia mcm mana..pelik sgt perangai mcm.kuat sgt meroyanny..Astaghfirullah…x syg mulut..kutuk x der ampun..dunia ni bulat beb..aku harap biarlh terkena batang hidung ko suatu hari nanti..perangai mcm budak sekolah rendah.main redah jer gaduh..mcm org x berpendidikn..kita ni dh matured bawalah cara matured…ckp tu biar pro ckit..kata2 tu mncerminkn perangai..kalau tgok video lucah ke, gambar artis bogel ke patutlah jugk kau camtu..ni baru gossip..aku x taulah spesis cam kau dlm golongan baik atau jahat…sama jer rupany..mulut jahat x berlapik…aku rasa kau ni mmg jenis hati busuk kut..x kisahlah Ainan Tasnem ke atau mana2 artis sekalipun..jgn terlalu gampang mengutuk x sedar dunia..salah2 tiap2 hari mengutuk entah2 dosa kita lg besarrrrrr dr artis yg dikutuk..Allah pernah berfirman…al bunyinya “Sesungguhnya aku akn mengampunkan dosa umat ku terhadapku sekirany dia bertaubat tapi dosa dia dgn manusia(yg dikeji, dicaci, difitnah) hendaklah mohonlah dgn mrk sendiri” jgn nanti dah nazak baru teringat dosa

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 5
      • makan meggi jer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 22
      • Anonymous says:

        Kpd “makan maggi jer” :

        FYI, bumi kita berbentuk sfera, bukan bentuk bulat. Bentuk bulat mcm duit syiling, itu baru dinamakan bulat. So, fikirkan lah samada bumi itu bulat @ sfera.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      budak ni xde la osem mana pun. bleh kata tade yg osem la pada diri dia. suam2 kuku je. Pastu amik gamba bajet comel. Ptuihhhhh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 5
    • blaaa says:

      haha

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      artis2 baru ni, gosip liar dorg je lebey. Propa! Tapi pencapaian? Pffffffttttt~

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Sapo minah ni..slalu nampak kat youtube tapi tak pnah tergerak hati pun nak tgk video dia.

      Ainan? Nasi Ayam Hainan aku tau la.. hahahhahahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    amenda la korang ni…itu pun sampai nak masuk beautifulnara…macam budak2 lain yang duduk kat u tak buat benda yg sama..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      Yg duk merepot tu cnfirm tak pernah masuk U

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        yg merepot tu sakai gred E… xpernah tgok org dating… xpenah ade bf kot..haha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
  3. saye lah says:

    ada aku kisah??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
  4. axx says:

    ntah pape

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  5. axx says:

    ntah pape..x minat pon die ni..hehh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  6. aku nak ko baca!! says:

    hek ellehh!!
    lagu die ni bru bru 1 je yg slalu kat corong radio..
    tp mcm haremmm plak ku melihat gaya n tngkah ny..
    mcm hampeh ok!
    da la nyanyi live buruk..
    dah2 le dek ooii!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 10
  7. axx says:

    ntah pape..tak minat pon die ni..hehh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  8. GuaMantok says:

    bz body la masyarakat setempat ni..kalo jd retis asik kena hentam jew..kalo die bkn retis ade kaw kesah~? sobar yola..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 4
    • so? says:

      dah nk jdi artis sgt,, tentulah jd buah mulut org… tp even bukan retis pom jd buah mulut org gak tp x de laa masuk blog gosip… kre ok laaa nk naek nama dia laa nie.. klau x x dgor lee kabo nyer..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  9. dia nak tunjuk la 2 yang dia ngan bf dia tu sweet couple kat unimap..korang ade keww..haha..owg len pon da pakwe la cik nan oii…jumpe siang2 sudah laa.. mlm dok lam bilik diam2 mentelaah buku kan lbh baik.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 7
    • Anonymous says:

      biase je stakat lepak kedai makan…ape kau makan siang je ke? malam kau puasa? x penah masuk u ke? or miskin tegar sampai masak setiap hari xpenah mkn kt kdai…. pelik la..nmpak sgt xde life..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
  10. cik kiah pok pek pok says:

    Alah ..yg komplen ni sah2 dengki ngn ainan .. Kua mkn ..lpak mlm2.. Biasa lh tu zaman study … Mcm la yg si tukang komplen tu baik sgt ….^^ Hummm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 6
  11. XPE LAH DIA TERINGIN NAK POPULAR SUAM2 KUKU..BAGI JER LAH..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  12. huhu says:

    dah jadi artis kena la jaga kelakuan kalau tak mmg la kena kutuk..ni baru beautiful nara, tak lama lg mesti propaganza pastu melodi..lalala…bukan senang nk jd artis…byk mata yg memandang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      kesimpulan,jgn jd retis..mengarut jew sume ni..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 8
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Jadi artis mengarut? Tp blog artis ni juga ko buka hari2 kn?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
      • Power rangers biru says:

        bukan ‘mengarut jew sume ni’.. tapi ‘duniawi jew sume ni’.. ekekekeke.. layann..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  13. Woot..woot says:

    Aku tak kenal minah nie saper. Syok sendiri jer.

    P/s: kelantan BUDUssss

    Hot debate. What do you think? Thumb up 38 Thumb down 38
  14. ww says:

    jealous la teww

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  15. untung la ade boypren!!! girlpren lak artis!! untung la boypren die jd famous skejap gara2 msuk blog abg nara ni………………………………………………..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  16. siti says:

    besela..yg anta emel tu msti pmpuan..
    pmpuan kan mudah rse iri hati n annoying kat org len..huhu..
    lg plak ainan ni artis, dlm hati tu mesti berkocak2 nk gtau 1 malaysia psl ainan date dgn bf die.. (negatif, x puas hati)
    kpd penghantar emel: dun b too ambitious utk mensensasikan brita yg x bape nak sensasi nih..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  17. yaya says:

    minta maaf ye nak tanya ler dia ni sape ye nyanyi lgu apa ye…hiss aq ni mcm ketinggalan zaman plak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 11
  18. Anonymous says:

    Biasa la.. Sorg school bioproses sorg g school computer.. Jauh kot kuala perlis gn jejawi… So jumpa kt wang ulu je lah.. Tu pun kecoh ke.. If korg couple pun sama je kot.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
  19. boooooooooo says:

    nikah la cepat cepat…kau tu senduuuuuuuuuuu ainan tasneem…berlajar belum habis sibuk nak jadi artis…sibuk nak berkepit……..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 25 Thumb down 20
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      Jodoh maut ditgn tuhan.. dia belajar ke jadi artis ke ada nyusahkan hidup ko? dia mampu yg ko nk pertikaikan pula kenapa? dengki? kecewa? iri hati?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 15
  20. Ajussix says:

    ala,dah namenye artis..ke mane pun akan jadi perhatian orang..cer kalau anak gadis org laen yg xpopular..ad nk amek pduli??dah jadi benda biasa la kalau pelajar universiti brcnta same dgn bdak u dia.msti la nk kuar sesame..pagi dah kelas..time mane lg die org nk date..tuh naseb baek lepak depan hostel..kalau nmpk trun naek hotel acener??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  21. boooooooooo says:

    gedik lol~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
  22. mane kau tahu dia gedik hahahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
  23. .... says:

    Abang Nara tolong jangan cakap ” Ala, korang pun pernah study kat universiti dulu kan? Mesti pernah buat macam nie jugak. Tak gitu?” ye. Seolah2 membenarkan apa yang si Ainan tu buat. Sebagai sesama Islam tolong lah buat teguran yang baik, bernas lagi celik akal; bukan tegur, bagitau gosip lepas tu membenarkan kesilapan yang dilakukan adik kita tu. Mintak Abg Nara lepas kalau nak tegur2 artis tu tegur kearah kebaikan, betulkan kesilapan mereka. tolong jangan bagi tafsiran salah tentang tatasusila yang sepatutnya untuk pasangan yang bukan muhrim.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 1
    • kesiannya kau ni...... says:

      akurase komen kau ni xkena pada tempatnya…ape kata kau komen “abg nara patut tutup je blog gosip ni…menambahkan dosa sy je lepak kt sini”

      kau nk suruh nara nasihatkan ainan ni cakap benda tu salah la xbaik bkn muhrim n whatsoever la kan tp kau sedar x nara sendiri bukan nya betul sgt.. die sendiri yg mendedahkan gambar yg mmbuka aurat..cerita2 yg belum tentu betulnya kt blog ni… tp kau yg tetap jgak menggagahkan diri melepak kt tempat yg salah ni kenapa? xrase berdosa plak kau? gigih cari dosa org ke?

      logiknya lepak kdai mkn tu normal n its much better drp lepak lam taman bunga..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
      • Anna says:

        @kesiannya kau ni: encik/cik, amal makruf nahi mungkar tak kira tempat, lagi2 blog ni milik org Islam yg pembacanya majoriti Islam. Itula targetnya, smpikan perkara yg benar kpd org yg blum sepenuhnya faham. Tak adil la klu perkara baik sebarkan dkt org yg ‘dah betul’. ape tukang2 komen, ainan n abg nara sendiri xberhak diperbetulkan? Korg terima atau tak pikir sendiri tugas dia nk smpikan selesai.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  24. boooooooooo says:

    aku tau lah….koya nak jadi artis…pas tu gedik….puihhhhhhhhhhhh kat muka ainan tasneem hakhakhak~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 11
  25. rara says:

    larrr…apa nak dikisahkan? standard la U life…selagi tak melebih2 kann..study sama, makan sama dan konvo sama2..why so serious?
    takkan life u korang dekat library or dekat bilik je..kesian gila…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 16
    • fifi says:

      yups! agree with u! U life.. as long as u can take care of ur self.. small matter la. nk kecoh mende… aku pun u student gak.. org deting sana sni lantak la. ko kecoh sbb ko jeles. aku phm. huhu

      Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 15
  26. bangau says:

    ouhhh.. ainan ni satu batch ngan aku waktu dekat matrik dulu.. kalo tak silap, dulu pon mmg selalu brkepit mase kt matrik.. tp xde la selalu sgt kan sb kat matrik kan jadual pack.. aku kenal pakwe die tu.. well, aku x minat pon die sb suare die biase2 je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
  27. boooooooooo says:

    baru 1 lagu ade tapi dah koya….
    berambus lah perempuan gedik~
    hakhakhak

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 4
    • jgn emosi wahai cik boooooo says:

      cik booooooo…
      awk ni nape emosi sgt? mcm bnci sgt je kat ainan..dr komen atas lagi.. rileks la…… x baik bnci org melampau2 sgt ni… baik bykkn istighfar…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
  28. leklu says:

    ayat abg nara last tuh mcm perli jer…huahua

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  29. trekliketarzan says:

    Aktiviti berkepit neh mmg da slalu n biasa sgt berlaku utk kebanyakkan student U yg same tmpat study..xde apa yg nak d herankan pon..bezanya cz dia ni publuc figure..itu yg kecoh semacam je~~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
  30. ceh says:

    sbar jela dek oi,,,,tu la nk jdi retis sgt,,,hope xggu stdy n stress2 ngn gosip…k,,,mmg la xmnis berdating jer ngn pkwe,,,aq dlu pon mse stdy,mmg berkpit jer ng pkwe,,,tpi stdy,to be honest,pkwe aq tu pnaik smgat n cgpa aq,stat kapel,melonjak2 pointer aq,smpai firstclassdegree,semngat dier lain skit,,itu aku r,,tpi xda wat bnda xelok,cma rjin study+dating la,,,kuang3,,,pada2 adik2 yg tgh bljar,,jgn ikut sye eh,,,haram2 tetap haram,,,,,!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  31. nanu says:

    aku pos salu je berkepit ngan pakwe aku mase study. lepak lepak, wak keje sesama. haa korang tanak kecoh kecoh ke pasal aku salu berkepit nih. eleh sebab die artis je korang mula la nak carik salah die. kemon la, tah tah bile korang dah ade bf/gf lagi teruk korang kepit. ceh bercakap macam diri sendiri tu tade prasaan nak bercinta je…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  32. niizuma says:

    nak gosip jgnla guna nama uniMAP…ainan..i knowing her as a good person..nobody perfect..ni kes jeles la ni..klo pengadu lelaki,mesti dia jeles tak dpt tackle ainan…hahahaaa….cam hampeh~~
    go aiNan Go…!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 8
  33. bengong says:

    alaaa manusia mane laa yg dengki sangat sapa mengadu mcm ni..biarlah dia..hidup dia..dia berkepit pun kat restoran..bukan celah bukit..hantu betul sape yg buat cite ni..aku kenal laa bf dia..baik kot..dah2 laaa delete je laa post ni..memalukan ainan dgn miji je..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  34. didigaga says:

    gosip ni nak macam gosip yuna nampak kaki tu la..alahai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  35. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ni lah dia minah tudong yg dikate kan baik dn bagoooooooooos laaaaaa sangat !! huh !!!! HAPRAKKKKKKKKKKK !!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
    • raja minah jambu xde life says:

      ape salah die? die makan tu salah ke? caner ko define berkepit tu? kau expect diorang lepak sambil berpelukan ke kt kedai makan depan hostel? kau logik sket boleh x?akal ade kan? ke xde? oh mmg kesian..sedihnya..haha

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      perempuan yg brtudung x smestinye baik . Ttapi prmpuan yg brtudung InsyaAllah baik .

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. kucing hitam says:

    berkepit sampai lewat malam tak malu pulak kat ALLAH SWT…
    mak ayah???saya berkepit dgn suami je dan mase saya belajar u dulu tak berkepit pun…
    sebab saya malu dan ada maruah???kenapa wujud U LIFE???
    U LIFE IS STILL ALLAH SWT LIFE…nikah jelah ainan oiii daripada org duk mengata…
    makin banyak dosa taw…lagi 1 INGAT NI…
    “JANGAN SALAHKAN ORANG YANG FITNAH KAMU SEMATA JIKA DIRI KAMU SENDIRI BERADA DALAM KEADAAN YANG BOLEH MENIMBULKAN FITNAH”…
    saya bukan ustazah bn…tak perlu tunggu jadi ustazah dan sempurna baru boleh tegur…
    ASSALAMUALAIKUM WBT =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
    • ustazah kucing oi says:

      kamu pun sama…mendengar membaca berita yg belum tentu kesahihannya yg kemungkinan fitnah seterusnya kamu percaya buta2..xmalu ke pada Allah swt? sebelum kawen dulu xpernah bertentang mata dengan bakal suami? tahukah anda zina mata berlaku di situ? x malu kah anda pada Allah swt? atau xpernah berjumpa, berdating mcm pasangan lain? jodoh ditentukan keluarga? hanya kenal suami melalui sekeping gambar? xpernah bercakap telefon? kalau pernah tahukah anda zina kecil berlaku di situ.. kalau xpernah sy x yakin anda berada di sini…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 10
    • fizi says:

      berkepit tu berdosa.. menuduh tanpa bukti juga berdosa. menokok tambah cerita juga berdosa. tak tahu kedudukan sebenar jgn nak melebih2 jatuh hukum pada org. klau berani pi cari dia tegur face to face bkn cara membebel tak tentu pasal dlm blog. membuka aib org juga adalah dosa. semoga ALLAH melindungi aib kamu dan keturunan kamu kucing hitam.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • MENTARI says:

      mak bapak skrg lbh rela anak di usung kesana sini daripada bg anak kawen masa blaja/muda….x percaya??? tgk keliling…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  37. boooooooooo says:

    bodoh…
    buat maksiat tak malu…
    bile dah org ramai taw mule lah malu…
    ngn ALLAH x malu…dgn manusia malu plak…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
    • hafiz says:

      sudah2lah awok ngutuk si ainan nie… muak pulak bace komen awok ni miss booooooo… emosi benorr… benci benor awok pada ainan tasneem yer? ish ish… awok ni mcm kenal sgt je dgn ainan.. satu U ke? awok jeles ke dgn ainan nie? toksahlah jeles over2 sgt… baik awok sambung bace buku tu… dari awok meroyan tak tentu pasal dari siang tadi…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 9
  38. Aaron euwwwwww says:

    artis sejuk beku..
    ntah papeee

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  39. keep the blue flag flying high says:

    kat unimap mmg xda pasangan bkepit lain eh?kalau kat uni lain aku rasa perihal pasangan bekepit 24jam dah xjadi isu dah,,,aku dulu kat ums perghh mmg bnyk sgt awek tdung bkepit nga pakwe haha pelik la takkan ni pun nk ngadu ngan nara..oh ya dulu kat ums, heliza af5 tu pun salu bkepit jgk kat kafe, kuar bandar, kongsi kreta..tp tak buat aksi bukan2 la kot mcm peluk2 cium2..biasala tu..doakan pjalanan mreka mnuju ijab kabul dipermudahkan lah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  40. Cik Peah says:

    Aku xpaham nga ko ni Nara….nk study pn tgk time la..klu nm anak dara dk melepak kdai smpai lwt2 mlm tu ape kes???mcm la siang2 xckup time nk study….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • cikpeah forever alone says:

      cik peah xpenah masuk u ke? ke mase study kt u cikpeah makan siang je? mase cik peah anak dara cikpeah xpenah kluar mlm ngan kawan2 ke? alahaiiii…..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  41. meluat says:

    ado ambo kesah…lantak la dio gosip murahan bluekkkk!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  42. dingdongbell says:

    aku kawan ngan Ainan. boleh kata rapat jugak kat UniMap. setahu aku la kan, dia takde pun berkepit teruk sangat. setakat makan malam, standard la.. kedai kat situ ramai orang, order selalu dapat lambat. makan memang standard berjam2. lagi sekarang ni dia duduk kolej berasingan ngan Bf dia. kecoh gila siapa yang report ni. ni mesti budak budak baru nak up yang baru kuar dari matrik, pastu culture shock tengok orang dating kat U. dia cuma public figure, bukannya malaikat. kalau tukang report ni baik sangat, takdenya dia nak sebar FITNAH dan AIB kan orang. berapa lori dosa dah dia dapat ni tiap kali orang bukak article ni. haa pikir pikirkan la ye!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 10
  43. wawa says:

    Salah satu dari lambakan lagu yg biasa2 aje dan lirik tahap budak sekolah. Nk dislike silalah… huhu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 5
    • jangan nak berjoget lambak sangatlah says:

      lirik tahap budak sekolah? anda nak expect lirik yang macam mana dari ainan tasneem? nak expect lirik tahap idea sifu M. Nasir?
      tapi kalau anda mampu buat lirik setaraf PHD, silakan tampil.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. hoho says:

    pompuan ni bajet giler kottt.. suare biase2 je.. aduhhh..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  45. BUDAK KAMPUNG MASUK U LERRR says:

    WOWWW GILA POPULARR UNIMAP..WEWIITTTTTT..
    KAK AINAN, NEXT TIME JGN DATING2 T00WW..KTE PUN SLALU NMPK AKAKK..WEWIITTT..JGA2 ADA YANG MEMERHATI..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  46. i am xoxo says:

    ala bukan g club pn…besala org bercouple. ayat anak dara berkepit tgh2 malam 2 ayat propa je lebih. paper dah tak laku ke?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  47. SOPHIE says:

    alah normal la tu..sape yg pernah masuk u @ apa2 tmpt blaja akan buat benda yg sama. melainkan korang tak sambung blaja kt mana2 la kn..jgn nk innocent sgt la…phuihhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  48. Anonymous says:

    unimap je pon igt usm ke um ke?hehe ni mst dpt result rndh mase matrik dlu..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      ko u ape? ckp elok2 skit ye… macam bagus sgt

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      ade lg mentaliti sebegini…aku ingat 10tahun lepas je org berfikiran singkat mcm ni…haihh

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • dingdongbell says:

      kalau setakat U je bagus tapi pointer rendah, tak perlu nak bangga la. UniMAP ranking top 10 dalam Malaysia eventhough baru sedekad ada. hebat tak hebat? pulak tu kebanyakan course major engineering. bukan belajar main masak masak. U baru, sistem baru, standard la baru nak naik.. suam suam kuku. UM ngan USM tu dah berapa tahun bina? sejak datuk ngan nenek kau main kejar kejar kat kobun gotah dulu dah ada. tak payah nak berlagak sangat dengan nama universiti, tapi last last kena tendang sebab tak dapat pencapaian bagus. last last main blog gosip pasal orang jelah kau tau. haa pikir pikir kan ye!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
      • i am xoxo says:

        mmg UNIMAP pun merupakan U yg bagus. as long as IPTA, boleh consider bagus, nak masuk mana2 IPTA pun bukan senang…sistem pemberian markah pun bukan cincai2 tangkap muat je time exam.. but bare in mind UM yg awak cakap “bina sejak atok nenek main kejar2″ tu produce lots of tokoh yg boleh membanggakan kita. saya taknak cakap leaders sebab nanti orang mempolitikkan plak. one of them is Tun M.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  49. sally says:

    xpe x penting pun.. bile dgr lagu die ak tukar channel lain

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  50. asam boi says:

    sape dia ni…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  51. boooooooooo says:

    dia ni cikaro unimap….wat malu unimap wehh mu ni tino….hakhakhakhak

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      nmpak sgt ko ni jeles tahap dewa ngan si ainan ni.. dr td meroyan. dia ambik pakwe ko ke? mesti ko ni minah tak laku kn? kehkehkeh

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  52. marc says:

    kpd org yang report ni, bagi tau ainan tasneem personally, dapat pahala insyaAllah. sbb kita tegur menegur sesama muslim.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  53. Anonymous says:

    lahaiii.. ape masalahnye.. ingat… walaupun tak manis tp ape yg die buat tu takde la sampai buat bende tak senonoh.. org melayu ni nak nampak manis je.. tapi hakikat dalaman tak.. tu yg luaran nampak ok… tau2 buat projek kat semak la, ape la. org yang nampak jahat kekadang lebih baik dr org yg nampak baik.. psl yg baik ni kekadang tunjuk baik utk cover kejahatan. ak.a munafik.

    mmg ape die buat tu takde la elok sgt.. tp kene fikir jgk, siang sibuk g kelas.. mungkin free malam je. dorg maybe bincang psl study ke psl plan nak kawin ke.. lagi pun dorg bukan duk tempat2 gelap n sunyi… aku rasa ramai je pompuan yg nampak baik tp duk sembunyi ngan boipren dorg kat tempat2 mcm tu…

    yg penting nak tegur cara berhemah la.. kate satu U, so direct je la cakap ngan die…. nampak sgt hati budak yg mengadu ni berhati busuk….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  54. berry says:

    penah jumpa dia dengan boyfee dekat SP. Bole la boyfee dia tu..tp sengal gak tgk

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  55. gee says:

    time aku study kt Unimap dulu pn ramaije kapel2 balik lewat mlm..balik awal2 pg pun ade…mgkin die pun terikut2 nga senior2 diorg yg suke balik lewat mlm..think positive..diorg study2..tp xsempatla jumpa nga ainan nie coz die junior..;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  56. JoyahJinki says:

    kekeke..
    kalau student U memang kan berkepit kalau kapel..
    bezanya, dia ni penyanyi, sbb tu kecoh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. Nasi ayam hainan says:

    Kepada cik ainan,
    Aku tak kisah la pasal dating tu tapi aku mmg menyampah dgr lagu kau. Mmg tukar terus kalau lagu kau keluar. Tapi tu kalau kereta aku la. Kalau tgh naik kereta org terpaksa la dgr lagu yg annoying tu. Lirik ntah pape. Rentak dok ulang2. Suara suam2 kuku. Sorry to say la ainan, sampah giler kot lagu kau. Please la wat lagu yg tak annoying n berkualiti.

    Sincerely,
    Annoyed

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
    • Lawakkederr says:

      Betul tu nasi ayam hainan. Aku pon menyampah dgr lagu dia tu. picisan

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • jaga diri hiasi peribadi says:

      orang melayu kalau bab menghentam orang melayu yang lain, memang kaw2 punya ek?
      dalam panjang2 komen ko tu, takde satu pun yang membina..
      shame on you..
      hehehe

      Sincerely,
      Annoyed to you too~

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  58. Re : Annoyed says:

    Kepada Annoyed,
    Ada aku kisah kau suka ke tak? Aku buat lagu annoying tapi keluar radio. Kau hado? Kau buat satu lagu, keluar radio, baru kau cakap camtu balik dekat aku okay. As far as I concern, eh no I’m not concern pun.
    Bye.

    Yours truly,
    Ainan T

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 9
  59. COMBI says:

    Cishhh..! korang mengata org sana-sini No.1…. tapi korang lagi teruk dia berkepit jew pon.. tu pon kata macam2 dh
    *awat hampa baik sangat kaa??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  60. Anonymous says:

    Eh poyo la korg2 ni.mengate org je pandai.bkn berkepit pun,stakt kua mkn mlm,biase la.balik jgk bilik msg2. Bkn ad sampai 2 ,3pg ke subuh ke. Kdg tu ad je lepak skali ngn kwn2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  61. Anonymous says:

    ALAAAA BUKAN DIE BOGEL PASTU BARING ATAS MEJA.KEDAI MAKAN PON….KALAU DIE BOGEL KE .LARI2 KAT TAMAN KE..YELAA NAK REPORT..
    BIA LA DIE NAK MAKAN DGN BF DIE..BUKAN DIA DUK DALAM SPENDER BF DIE PON.DUK ATAS KERUSI KAN..KECOHHHH LA LU MINAH..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  62. ainan kuat berlagak says:

    alaaa..kenal sgt dia nie..nampak je kat unimap nie ha….lagu satu je pon..tapi attitude mngalahkan artis popular…sedikit gedik..bajet hot…n blagak :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  63. brandon says:

    orang malaysia macam ni la.. pantang nampak benda tu sikit.. semua nak masuk kat media.. nak kasi populariti orang jatuh la tuh..
    lol.. sampai bila la nak jadi macam ni.. yang tukang amik statment ni.. macam la kau dlu baik sangat time kecik.. weh tengok diri dlu la nak masuk kan dalam ni.. gambar pun x da.. fitnah lebih.. dunia dunia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  64. Anonymous says:

    salam, ,
    jgn la di kutuk orang, , jahilnya orang kita nampak kita selak luas2 …. tp dan kita nanti, ,fikir2kan la , , seorang hambe allah yang baik .. . doakan la dia , , supaya allah bg hidayah, , korang komen mencarut2 ni free2 je dia dapat pahala, , mirror your self first, , boleh nak tegur tp guna la medium yang btol,, mlot jangan lancang sangat, ,sekarang sume bayar cash, , today aina day, tommorow we never know right, , so be prepare la , ,sbb pjalann hidup kita ni kumpul sebayak amal yang boleh sbg bekalan untuk mati, ,dunia ni persinggahan je. .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  65. fiza says:

    salam, ,
    jgn la di kutuk orang, , jahilnya orang kita nampak kita selak luas2 …. tp dan kita nanti, ,fikir2kan la , , seorang hambe allah yang baik .. . doakan la dia , , supaya allah bg hidayah, , korang komen mencarut2 ni free2 je dia dapat pahala, , mirror your self first, , boleh nak tegur tp guna la medium yang btol,, mlot jangan lancang sangat, ,sekarang sume bayar cash, , today aina day, tommorow we never know right, , so be prepare la , ,sbb pjalann hidup kita ni kumpul sebayak amal yang boleh sbg bekalan untuk mati, ,dunia ni persinggahan je. .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  66. lululola says:

    sy dulu minat gk ngn ainan sbm dy jdk artis..teringat dy tulis kt wall fb dy..pnjang gle wall post dy ckp sal xkn jdk artis la bgai..nk fokus study, jgn blame dy la, sal dy nyayi suke2 bukan nk jdk artis..tup3! terus je jdk artis. terkejut i. bg pemerhatian aku n berdasarkan drpd twitter dy sume, dy ni cm xsesuai jdk artis. dy xbley ditegur sbb terlalu sensitif. dy akan bg reaksi yg konon2 xmara tp senanye dy mara n perli org yg bg bad comment pd dy. well, tgk kt u-tube pun bnyak yg nasihatkan dy jgn upload video sume, suare tu aurat, last2 sesame islam bergadoh kt u-tube tu sal video dy. aku sgt tkt bce org yg abes-abesan bela dy n ade yg snggup tolak tepi agam. serius, tkt. n yg plg best, ainan siap kte kot sume tu HATERS. mmg la de yg kutuk sakan, tp kebnyakan bg nasihat..tp nape dy cm xbleh terime. serius sdey. sjak dari bnde tu, aku da xminat dy lg. sbb dy seolah2 mempermainkan je agam tu. mmg la aku pun xbek, tp tgk gayenye…ermmm..ntahla..lg satu, ap motifnye dy btaw sume fan dy yg dy da berubah. tudung da ttup dade sume. ikhlas? klu ikhlas nk berubah npe kne btau sume org yg ko da pkai tudung tuutp dade, siap upload gmbar bnyak2.. klu btol xcmtu kot. well, ni pandangan aku je. so, xusah gado sal dy. goreng kepok lekor n mkn depan tv lg best. :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Miss N says:

      astaghfirullahalazim, tengok dari cara ko komen ni je da menunjukkan ko seorang perempuan yg nampak je macam baik, tp sebenarnye tak langsung, malah mmg suke menjatuhkan hukuman thadap kaum sejenis ko. ade bau2 cemburu, dengki dan jeles yg teramat dlm komen ko ni. jujur aku ckp aku x de la minat ainan ni, tp x minat pon bukan, kire macam biasa2 je. santai je lagu dia, aku suka dengar, so ok la. die x mndatangkan masalah kat sape2 pon.siapalah kite nak tengok keikhlasan si ainan ni ke x? kite bukan tuhan. apa la salahnya ko mendoakan yg dia mmg ikhlas berubah. stakat die upload byk gamba pon nak jadi isu ka? dia upload gamba utk tatapan peminat dia, apa la yg mnjadi masalahnya? dia upload gamba btudung, bukan upload gamba bogel. btudung yg sebetul2nya betudung mnutup aurat, ikhlas ke tak tu antara dia dgn tuhan. ko igt senang ke nk buat2 ikhlas? meh sini ko upload gamba ko btudung labuh bagi ktorang ni sume tgk. kalau ko rs org yg buat2 ikhlas ni mmg bajet baik utk tarik ramai peminat, knape sume artis yg seksi2 tak nak buat mcm tu? ada otak pikir. aku pon pempuan gak. aku pantang la baca cite2 mlayu nak jatuhkan mlayu. pmpuan nk jatuhkan pmpuan. sume kes dengki. mane nk mmbangun? kalau psl tetibe die nk jd artis, itu lantak dia la. mungkin ada sebab kenapa tetibe die jd artis. die ade peminat, die ade family ngan kwn2. mgkin atas pmintaan peminat die ke family die ke ape ke. yg psl org kekutuk die kat youtube tu, aku x nampak pulak die reply ape2 yg menyakitkan hati yg menolak hukum Allah. die diam je kot. bdiam tu lebih bagus. peminat2 die yg bising2. org bodoh je yg bgadoh2 kat youtube tu. jadi utk ko ni cik lululola, jgn pandai menilai org kalu ko sndiri tak penah kenal die yg sebena. berdosa, lg2 ko komen mmg nampak sgt nak menjatuhkan minah ni. tahniah. smoge ko brubah dan semoga ko jugak memakai tudung labuh macam cik ainan kite hehehe :)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
      • lululola says:

        meletakkan gambar kt fb mstilah sebesar ibu jari. utk ape diletakkan kt fb klu kaum lelaki bnyak puji. dose jgk kn? well, thanks, utk doa u.. amiin. :))

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss N says:

      Astaghfirullahalazim, baca dari komen ko je da nampak yang ko ni jenis perempuan yg nampak je mcm baik, tp sebenarnya tak langsung malah memang suka menjatuhkan kaum sejenis ko. ada bau2 cemburu, dengki dan jeles yang amat terhadap si ainan ni ye? jujur aku ckp, aku xde la minat si ainan ni, bg aku lagu die biase2 je. nak kate x minat pon x, kire mcm biase je la. slagi die x mngacau hidup aku xd la aku tetibe benci die kan? aku rase kelakar sgt bace komen ko ni. siapela ko nak mnilai keikhlasan ainan ni bertudung tutup dada ke x? ko bukan tuhan. ko cume manusie biase je. Stakat die post gamba die banyak2 pon nak jadi isu. dah nama public figure, lantak pi la dia nak upload gamba bebanyak utk tatapan peminat die. die ade peminat. bukan utk ko cik lululola. gamba die pun gamba die betudung tutup aurat dengan sebetul2nya, bukan gamba bogel yg nak mnjadi satu isu. mana tau lebih ramai peminat dia akan ikut cara dia bertudung mcm tu, kan ke elok? ko igt senang ke nak buat2 ikhlas ciklululola? kalau ko rs ikhlas ni mmg snang dibuat2, n kalau ko rs buat2 ikhlas ni boleh tarik lebih ramai peminat,knape ko x pikir ramai artis seksi2 still nk bseksi sedangkan dorang tau kalau buat2 ikhlas pakai tudung lg ramai peminat dorang? ada otak pikir. yg penting si ainan ni da ikut salah satu tuntutan Allah, x kisah ikhlas atau tak. tu antara dia dgn tuhan. kite ni x layak nak nilai2 org. dari ko sebok menyatakan pandangan ko utk memikir si ainan ni ikhlas ke x pakai tudung tutup dada, baik ko habiskan masa ko mendoakan supaya si ainan x kan berubah n terus pakai tudung yg mengikut syariat Allah. n x pon ko upload gamba ko betudung labuh tutup dada bagi ktorang tgk, boleh? pastu ktorang nilai ko ikhlas ke x, boleh? of course la da jadi x ikhlas sbb aku suruh kan? si ainan upload gamba die btudung tutup dada, ada org suruh ke? pk la.pasal ko ckp die tetibe jadi artis tu sukati die la. die ade pminat, ada family ada keluarga. mungkin ada sebab kenapa tetiba die jd artis, dgn pmintaan pminat ke kluarga die ke. biaq pi la kat die. pastu aku tgk kt youtube die x penah ckp ape2 yg boleh menghina hukum Allah ke ape ke, aku tgk die diam je. xde bising mcm ko smpai tulis komen kat sini. yg bgaduh kt youtube tu sume pminat2 die je yg bodoh2 nk bgaduh kat sane. bdiam diri tu lebih bagus. kalau die ckp psl haters, mmg laa sume org ade haters. mungkin bagi die haters tu org yg kutuk die pasal fizikal die ke, suara die ke, bukan kpada org yg bg nasihat kat die. mane ko tau die ckp haters tu kt org yg nasihat die psl agama? adoi la. sorry la, aku sgt anti tgk org mlayu yg nak jatuhkan kaum sndiri, n pmpuan yg suke jatuhkan membe sejenis die. aku doakan ko berubah la ye cik lululola. jgn snang mghukum org. dari ko bg pandangan mcm ni, baik ko takyah bg pandangan langsung. buat tambah dosa ko je. ksian ko nnt. :)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • lululola says:

        u pun skg tga menjatuhkan membe sejenis. i have right to give my opinion. n ko bkn ALLAH nk kate aku ni nampak je mcm bek tp x langsong..malah suke menjatuhkan hukuman..sal u-tube? ade ke aku akte dy dok komen skali kt ctu? xkn? aku cume ckp dy tolak tepi je hukum agama sbb org da bnyak nasihatkan dy sbm dy jdk artis. aku pun mmg xbek pun..n aku xd pun mention kt ctu yg aku bek. xd kn??? ok, klu ko pun pkai tudung labuh, ko upload pic pastu ckp ‘ alhamdulillah, sy da berubah….’ ok?? boleh la camtu. kn? :)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. Zalina says:

    Baik berdiam kalau tak tahu apa2. berdosa menghukum sesorang sekiranya kita tak tahu cerita yang sebenar..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  68. Miss N says:

    Kepada cik lululola:
    Astaghfirullahalazim, baca dari komen ko je da nampak yang ko ni jenis perempuan yg nampak je mcm baik, tp sebenarnya tak langsung malah memang suka menjatuhkan kaum sejenis ko. ada bau2 cemburu, dengki dan jeles yang amat terhadap si ainan ni ye? jujur aku ckp, aku xde la minat si ainan ni, bg aku lagu die biase2 je. nak kate x minat pon x, kire mcm biase je la. slagi die x mngacau hidup aku xd la aku tetibe benci die kan? aku rase kelakar sgt bace komen ko ni. siapela ko nak mnilai keikhlasan ainan ni bertudung tutup dada ke x? ko bukan tuhan. ko cume manusie biase je. Stakat die post gamba die banyak2 pon nak jadi isu. dah nama public figure, lantak pi la dia nak upload gamba bebanyak utk tatapan peminat die. die ade peminat. bukan utk ko cik lululola. gamba die pun gamba die betudung tutup aurat dengan sebetul2nya, bukan gamba bogel yg nak mnjadi satu isu. mana tau lebih ramai peminat dia akan ikut cara dia bertudung mcm tu, kan ke elok? ko igt senang ke nak buat2 ikhlas ciklululola? kalau ko rs ikhlas ni mmg snang dibuat2, n kalau ko rs buat2 ikhlas ni boleh tarik lebih ramai peminat,knape ko x pikir ramai artis seksi2 still nk bseksi sedangkan dorang tau kalau buat2 ikhlas pakai tudung lg ramai peminat dorang? ada otak pikir. yg penting si ainan ni da ikut salah satu tuntutan Allah, x kisah ikhlas atau tak. tu antara dia dgn tuhan. kite ni x layak nak nilai2 org. dari ko sebok menyatakan pandangan ko utk memikir si ainan ni ikhlas ke x pakai tudung tutup dada, baik ko habiskan masa ko mendoakan supaya si ainan x kan berubah n terus pakai tudung yg mengikut syariat Allah. n x pon ko upload gamba ko betudung labuh tutup dada bagi ktorang tgk, boleh? pastu ktorang nilai ko ikhlas ke x, boleh? of course la da jadi x ikhlas sbb aku suruh kan? si ainan upload gamba die btudung tutup dada, ada org suruh ke? pk la.pasal ko ckp die tetibe jadi artis tu sukati die la. die ade pminat, ada family ada keluarga. mungkin ada sebab kenapa tetiba die jd artis, dgn pmintaan pminat ke kluarga die ke. biaq pi la kat die. pastu aku tgk kt youtube die x penah ckp ape2 yg boleh menghina hukum Allah ke ape ke, aku tgk die diam je. xde bising mcm ko smpai tulis komen kat sini. yg bgaduh kt youtube tu sume pminat2 die je yg bodoh2 nk bgaduh kat sane. bdiam diri tu lebih bagus. kalau die ckp psl haters, mmg laa sume org ade haters. mungkin bagi die haters tu org yg kutuk die pasal fizikal die ke, suara die ke, bukan kpada org yg bg nasihat kat die. mane ko tau die ckp haters tu kt org yg nasihat die psl agama? adoi la. sorry la, aku sgt anti tgk org mlayu yg nak jatuhkan kaum sndiri, n pmpuan yg suke jatuhkan membe sejenis die. aku doakan ko berubah la ye cik lululola. jgn snang mghukum org. dari ko bg pandangan mcm ni, baik ko takyah bg pandangan langsung. buat tambah dosa ko je. ksian ko nnt. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
  69. tak suke says:

    lagu biasa jer…suara pn biasa…video klip hampeh..sek tayang muka jer…wekk geli aku tgk

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. lily says:

    sume berbalah..isyh3…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. roti says:

    bodo gatai belaja pun x hbis lgi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. yaneY, says:

    erm maybe aq agree with misz n…kta nhe umat islam,,,,jan la jatuh kan maruah ora,tngk diri sndiri dulu,kiter nhe mnusia byasa jer,,k…dosa ke x dosa,ethu allah da rancang,ber kta nhe bserah.mngucap kwan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. xxx says:

    kalau nak stdy sma2 pun ,still x manis nk buatkan….kan Rasulullah pernah bersabda, diantara dua lelaki dan perempuan akan ada orng ketiga ,iaitu syaitan…smua orng tw bnda nie tpi x prnah fham….trpngaruh dgan budaya barat..bkan nk condemn spe2 or nk ckp diri ni hbat sgat….xd jga nk kata ainan nie truk sbb buat bnda cmtu…cuma kan lgi bgus nasihat die dri mgata blakang, or lgi bgus dri ckp yg bnda tu xpe buat sbb kita msti prnh buat gak tyme dkt u dlu…bnda yg kta pernah buat x smstinya bgus…skian…mnta maaf kalau ad yg trasa hati..blogger jgan marah k…skadar mmbri pndangan…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. apa2 jelah..... says:

    haish,asal ada org bg nasihat je ckp buka aib la ap la.dh si polan tu sndiri sngja mmbuatkan org nk aib dia..kta beringt2.bkn nk bkk aib.btol la ap yg si LULULOLA ckp.tp ad ja nk mmbngkang.mmg btol pn.pamer kecantikan kt fb dpt dosa.juz accept it.so kta cuba2 la ubah dri..jd lebih baik dr semalam.k bai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. apa2 jelah..... says:

    aku stju ngan ko XXX..tp kt snie nk ng nasihat kna hati2.nnti ada la manusia2 yg nk comdeem.depa ni bkn bleh.org yg bg nasihat depa ckp nk tnjk baik.bg aku,atleast yg bg nasihat tu mncuba mnjdi mnusia yg lebih baik.then nasihat yg diberi wlau seciput tp bermanfaat kpada yg mmbca dpt phala jgk.yg condeem tu dpt ap?habuk pn tarak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Anonymous says:

    berkepit n tgk running man…stdy ke tue??-from unimap student

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Anonymous says:

    stdy running man…selalu depa dk dating bwh blok pompuan…n kadang tempat lain..yg penting gmbar kasih dlm dompet…aihhh budak….dikkkk paper math 2 ok ke????hahhahahaha-unimap student

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. Anonymous says:

    awatla duk gaduh pasai ainan ni.. aku moh la kata biaq p depa pasai dating 2 haram dh.. tp y duk kutuk2 2 pon sama dosa ja.. apa kata p dekat masa depa duk dating 2,kasi ceramah pnjang2 smpai depa b’surai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. fazz .. says:

    hey saya ni bkn nak sibuk hal org tp klau nak ber dating agak2 lh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  80. tah apa2... says:

    betul tu… fazz..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. ina says:

    da tau orang kenal kita, xpayah la nk bt bnda bkn2, so ainan culture shock. next

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0