Written by AbangNara | September 12th, 2014

Pemain bola sepak Harimau Malaya, Aidil Zafuan Abdul Razak, 27, tidak bersetuju dengan nilai tuntutan mutaah RM300,000 yang dipohon oleh bekas isterinya, Rita Rudaini Mokhtar, 38.

Aidil Zafuan menerusi peguamnya, Rushdan Sujak Rafie memfailkan pembelaannya di hadapan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Atrasina Mohd Zahrullail semalam.

Rushdan berkata, di dalam pembelaan, anak guamnya memberi alasan nilai mutaah yang dipohon oleh Rita Rudaini adalah melampaui jumlah sepatutnya.

ice age adventure “Anak guam saya tidak bersetuju dengan nilai yang dituntut oleh bekas isterinya,” katanya kepada wartawan di luar mahkamah,” katanya.

Menurutnya, kegagalan Aidil Zafuan hadir ke mahkamah pada tarikh yang lalu adalah kesuntukan masa selain perlu menyertai perlawanan bola sepak.

Saman diterima oleh Aidil Zafuan adalah singkat sebelum kes ini disebut dan dia juga tidak sempat untuk membuat lantikan peguam.

Pada kali ini dia juga tidak hadir atas alasan menyertai pasukan kebangsaan untuk perlawanan persahabatan di China sebelum menyertai Sukan Asia, Incheon, Korea esok,” katanya.

ice age adventure Mahkamah menetapkan 9 Oktober depan sebagai sebutan semula kes tersebut. Sebelum ini, Rita Rudaini yang juga seorang pelakon terkenal memfailkan tuntutan tersebut pada 7 Julai lalu.

Pasangan itu bernikah di Songkhla, Thailand pada 2008 dan disahkan bercerai oleh Mahkamah Rendah Syariah Seremban pada 6 September 2013.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Airit Rayyan Rizqin, 5, dan Airit Qaqa Arjuna, 3. Sumber Sinar Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

87 responses to Aidil Zafuan Tidak Setuju Tuntutan Mut’aah RM300,000 Rita Rudaini

  1. hi says:

    bengong laki ni

    0

    0
    • Nora says:

      mmg bengong sesgt..

      0

      0
      • posing tonggek ye Rita? mana tudungnya?

        0

        0
        • miss ynwa says:

          kalau aku jadi peguam …aku saman je aidil ni sebab menipu mahkamah
          cakap takde masa kunun……. jalan-jalan ade je mase…puihhkks
          ONCE a liar……ALWAYS a liar……
          ONCE a bitch ….ALWAYS a bitch…..
          ONCE dayus…..ALWAYS a dayus……

          0

          0
        • Diva says:

          tiap kali tengok gambar AZ ngan wife baru, mesti rasa meluat membuak2. pegi holiday ada pulak duit diorang. benci lah ngan jantan dayus cam ni. mintak dijauhkan lah jantan cam ni. abg dengan perangai cam ni. adik pulak cam tu. isteri diorang dah *&^%$#@ (tak terkata) benci! saya bukannya suka RR pon. tapi memang patut RR perjuangkan hak anak-anak dia. benci AZ! benci ZZ! benci demeroyan crew! gitchewww

          0

          0
        • chronicz says:

          kalau aku jadi zarema..
          aku suruh aidil byr sume yang rita nak, kalau aidil tak mampu, aku sendiri yang akan kluarkan duet untuk settle dgn rita. rita akan tuntut hak dia selagi dia x dapat. lagi aidil bertangguh2, lagi byk la tuntutan rita sebab rita kira dari tarikh mula aidil kluar rumah kelamin masa diaorang masih lagi suami isteri.. so aidil, plz la.. settlekan tuntutan rita b4 amaun dia akan bertambah2..

          0

          0
    • puikkk says:

      SORRY TO SAY. aku tak tawu kenapa aku rase komen2 kt sni sume adlh kak rita sndiri tulis… haihh… maklumlah… spe2 pn blh menyamar kn.. udah2 la tu kak rita… kerani2 lain pn kene cerai gak..tp cukup je ank die mkn..p skolah..pki bju.. bljr2 la move on n bersyukur klu ex bg skit pn nafkah.. melampau la kak rita ni!…

      0

      0
      • grumpydrive says:

        Bersyukur kalau ex bagi sikit pun nafkah? Hmmn, itu tanggungjawab sebagai bapa kepada anak-anak pun. Dah dia mampu bagi lebih, apa salahnya Rita memperjuangkan hak anak-anak dia.

        0

        0
      • OOS says:

        aku tak rasa tapi aku yakin yg ngkau ni aidil..tak pun si zarema kan ? hek eleh..mcm bagus jer…kerani2 cerai tapi laki dia bukan pemain bola wakil apa2..kerani tu pun dah nama kerani bukan artis..tlg compare apple dgn apple ye..jgn compare apple to mangkuk!

        0

        0
      • tecit says:

        Ntahhnyee! Kot ye pon, kalau dah tau awak tu xmampu, berbelanje lah ikot kemampuan. Rasulullah suruh berjimat cermat. Ini tidak sume nak mahal2. Belanje sakan. Pastu sesenanggg je mintak kt laki. Orang tu pun ade orang lain jgk nak tanggung. Bukan anak ko je. Nyampah. Xde give & take langsung.

        0

        0
    • Ari2 Berahi! says:

      Bengong jantan nie..!!! duit 2 tuk anak2 kau jugak.. geram lak ak gan ayah bangang x reti bertangungjwab nie..! shialll… ah emosi lak!

      0

      0
      • achuummm says:

        aidil ni sama species dgn ac mizal….buat anak pandai tp tggungjawab tunggang-langgang….tgk ac mizal; bila ank dah besar, sibuk plak ckp ank tu xnak kat dia, itulah-inilah…bla bla bla… masa budak tu kecik apa ko buat? kelek anak dgn bini baru (boleh), holiday pusing 1 dunia dgn family baru (boleh) tp nafkah anak dgn bini dulu berkira….ko ingat ko idop tongkat dunia ker? x ingat mati?… nafkah yg tertangguh x bayar2 ni dikira hutang (tau x….?) hutang ni smp masuk lubang kubor pon dikira…. isshhhh, emo plak aku…..chooooiiiii

        0

        0
  2. blueberry says:

    dah agak dah AZ mesti x setuju dgn tuntutan RR. Jantan nie mmg pandai buat anak jer.. nk bela mmg x mau. RR hang lawan sampai habis-habisan yer

    0

    0
    • NANA says:

      G holiday ada masa…nk naik mahkamah punya la byk bunyi. nasib la bkn abg aku kalo x aq cadangkan g hospital kasi ikat@mandul…x yah la ada anak. apa yg ex-wife die mintak tu kire ckit la nk dibandingkan dgn tanggungjwb dia abaikan. Kalo ni la yg org dok kte jenis laki matang..uuuiiish!

      0

      0
  3. kak min says:

    asik la alasan tak sempat…pg bercuti sampai Singapore tu sempat pulak! benci aku laki camni lah…

    0

    0
  4. Nora says:

    Asik alasan x sempat.. ngan bini baru hang sempat je nak ke sana sini.. Ngan ank sendiri asik xsempat memanjang.. Ingat sikit la weh.. ank tu amanah ALLAH pd hang.. smp bila nk lari.. Apa2 pun Rita.. hang fight habis2an k.. jgn bg muka kat jantan muka jenglot ni..

    0

    0
  5. makcik says:

    aku harap rita menang kes ni.. nyampah aku tgk aidil zafuan ni..adik abang sama ja !!
    kawen leh buat besar2 cuti sana sini sempat lak..nak datang court mcm2 alasan bagi..
    kesian anak2 jadi mangsa..apa2 pun proud of u rita :)

    0

    0
  6. Buta kaler says:

    Apa yg Rita minta semua x blh….nafkah ank rm3k sebulan x blh..ni pun x blh…apa nk jd la ko ni…ingat2 allah skit…

    0

    0
  7. hantukicap says:

    rita mintak duit tu pun sbb ank tu ank ko jugak….npe la dgn ank sndri pun berkira….ank lu 2 org tau bro….bukan sorg….nsib rita ade kerja…klu rita xde kje cmne???? skrg semua bnde nk pkai duit tau tak????? xpelh ko buat cmne kt ank ko…ank ko tu mkin lama mkin bsr…RITA TAKDE HAL LA KLU KO TAKNAK BAYAR…cuma rita nk bgthu tggungjwab ko sbg bapak pada budak tu…ko mmg jantan tak tahu malu la…buat anak pandai….jaga tak reti…ko tunggu la 1 hari nasib kturunan ko mesti ada yang mcm rita….

    0

    0
    • NANA says:

      hebat sgt ke jadi pemain bola sepak…brape lama sgt la ko nk keje. Rase diri cam bagus setakat idup pkai duit bini….semua alasan xde duit gaji kecik la. dlm ig bini kemain g holiday..shopping selalu..beli brg mahal branded. esok betol2 tuhan tarik harta, rupa, bini n kesihatan apa pon xde. time jgn tanya kenapa tuhan wat hg cam tu…muhasabah diri ckit.

      0

      0
  8. Mummy Dina says:

    hmm..bila la nak settle kes diorang ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak ptt tak dpt matchkan tarikh dia, rita, peguam dan hakim utk dpt hadir. kita ckp mcm ni ade je yg dok sokong jantan tak guna ni. merpermainkan mahkamah mcm bola

      0

      0
  9. iza says:

    Jantan jenis apa la dia ni…mintak d jauhkan dlm famili aku ad yg perangai mcm ni..harap rita bersabar..berani kerana benar takut kerana salah..dan harap rita mintak kat allah supaya di permudahkan segalanya..insyaallah allah akan bantu

    0

    0
  10. Acah Ecah Peah says:

    pegi holiday uss sempat…temankan bini tido kat bangku spital sempat…gi wat shooting acah acah geli sempat…usung family bini baru sempat…

    gi mahkamah tak sempat…jenguk anak2 tak sempat (ah acah jb – kl jauh katanya) masukkan duit anak tak sempat, bawak anak jalan2 tak sempat…Nampak tak kebodohan statement dayus ni uollls?????

    gi jejalan dgn keluaga bini baru mampo…gaya idop mewah mampo…mutaah tak masuk akal, nafkah tak masuk akal…tak masuk akal otak ungka dia la…coach bola Malaysia –> Nampak tak kebodohan kapten geli ni? tu sebab prestasi bola lingkup..ada kaptem otak ungka..okay bai…

    0

    0
  11. Biskut says:

    Dah agak dh dia takkan setuju. Pegi holiday ke S’pore byk plak masa dia. byk plak duit dia. pegi jln2 pun tak pnah nk bw anak sekali. org lain pon cerai juga…kawen baru juga. tapi anak2 tetap dorg utamakan. cth si norman, abby n memey. elok je dorg dgn anak2. ko ni aidil, byk alas an bukan apa, nnti kalo ko bg byk sgt kat anak2 ko takkan dpt maintain lifestyle mcm skrg. apa lagi bila bini baru kau tu geng dgn grup DeMeroyan crew tu…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    mgkin masa dia pergi berct too dia mmg tgh free.. dan mgkin juga kebetulan masa trkh nak nek mhkamah dia ada game.. kita x tahu kan…

    0

    0
    • ayoi says:

      boleh mnta excuse laa mangkok klu de game pun…bkn die sorg je y pandai main bola..rmai je lg boleh gnti kan klu die xde…ala…perbicaraan tu bkn tiap2 ari pun..nk seribu daya,tak nak seribu dalih…

      0

      0
  13. Mr. Right says:

    Maaf cakap la..untuk aku 1 keluarga aidil ni mmg tak dak hati dan perasaan la… tok nenek (mak pak aidil) pun 1 hal punya benci kt rita sampai aidil buat gitu pun sanggup tgk dan diam lg…Dorg bleh tgur aidil sebagaimana dulu dorg tegur sampai becerai berai… Darah yg mengalir dlm diri anak2 tu darah keturunan dorg…tak pikir ke ka mmg bodo?.. tak pe la rita hari ni hari dorg..1 hari akan tiba jgk hari ko…sabar la..

    0

    0
  14. Gotchassss says:

    Tak sudah-sudah kes diorang ni. Weh Aidil, kalau kau taknak Rita tu dok heboh sana heboh sini, better kau bagi je la duit dekat Rita. Sikit pun takpa la tapi dalam sebulan tu kau bagi je la. Bukan nak suruh kau bagi tiap2 hari pun.

    0

    0
  15. ada ak kesah says:

    suma x sempat..suma x sempat, nanti bila bini baru dah b`salin lagi la x sempat,nak jaga bby la,kna jaga isteri dlm pantang la,nak bawa anak p check up la..,mcm2 lagi la x sempat langsung nanti..haiz..suruh p mahkamah j kot..,bukan nya kna dok dlm mahkamah n b`malam kat situ -_-”

    0

    0
  16. nok gebuzzz says:

    jantan mcm ni mmg x leh buat laki….harap kan rupe jer elok,tapi perangai mcm setan….

    0

    0
  17. Anon says:

    Pada aku lah kan, andai kata Aidil lepas dri tuntutan ni msti ada “org” yg disebaliknya. Aidil2 sepatutnya kau mghormati tarikh yg ditetapkan oleh mahkamah, bukan mahkamah yg kena hormati n ikut tarikh bila masa kau free !! Kau dah tau bila masa tarikh mahkamah pada masa akn dtg, kau tulis lah surat mtk pelepasan, sekali tak dtg takpa, ni dh berkali2 tk penah hadir, xmgkin sgt jurulatih tak beri pelepasan kan. kau nak main2kan mahkamah sama mcm kau main2kan Rita ke?? itu ke yg keluarga kau & si whore ajar utk lepas tengkuk ??

    0

    0
  18. aptb says:

    Mmg patut pon rita meroyan n tuntut mcm2….x silap ak sepnjang dia kawen ngn rita xda pon nmpk dia bwk rita n anak2 p b’cuti..p sana p sini…tp ngn bini baru mna2 nk p pon blh…ibarat kata nk ke bln bntang pon sggup trbang bwk..nmpk x p’bezaan lynan tuk xwife ngn wife yg skunk..cian anak2..klu ak jd rita ak tuntut smpai muflis..pdn muka..

    0

    0
  19. iza says:

    Itu le pasalnye..aku pelik ngan mak bpk aidil ni..dorang x tegur ke anak perangai mcmtu..ke dorang pun sokong ape yg ank dia buat tu..hmm ?patutlah ank dia jd gitu

    0

    0
  20. abbot says:

    adoiiii!! boleh tak aku nak cakap aku penat baca kesah diaorang ni???? never ending story..

    0

    0
    • esh says:

      @ abbot..xde sape pun jatuhkan hukuman wajib kat ko tuk bace kisah dorg..
      yg ko sibuk nk gatal bace kenape??

      0

      0
      • abbot says:

        yang ko sentap semacam ni kenapa? suka ati aku lah nak komen aku suka ker aku bosan ker aku sebelah rita ker aku nak sebelah aidil ker, aku tak sokong saper2 or aku simply tak peduli ker. yg ko sentap sampai mengata orang gatal tu kenapa? gilos aper ko meroyan tak tentu pasal. hangin ko period ka?

        0

        0
        • ddd says:

          Bior la die jugak nk komen ko gatal ke ape…huhu.. suka hati die la tgn die nk komen ape pon….booooooooo00000

          0

          0
        • esh says:

          @abbot..lex chill sude..awat hang kalut sgt ni..mcm hang ja yg meroyan..lex lex weh..xpyh nk tunjuk demeroyan krew ko kat sini sgt..aq xsuruh ang sblah side sapa2 pun..tp komen hang bg tu mcm sistem otak hang x berhubung..org x kesah pun ang penat ke x nak bace ksah dorang..lex ye ciik @ abbot..kurang2 kan meroyan anda..peace..

          0

          0
  21. vee says:

    insyaAllah org yg benar pasti akan mendapat ganjarannya. bersabarlah Rita, La Tahzan :) aidil, tolong gentleman sikit!

    0

    0
  22. teriterobuzo says:

    xbolehhhh….

    0

    0
  23. :) says:

    Benci sangat aku tengok mereka berdua ni. Aidil, ingat.. Ko ada 2 anak dengan rita. Kalau ko ada masalah dengan rita, ketepikanlah demi anak2! Bengong sangatlah awak ni. Jgn suatu hari nanti anak ko jadi menteri ke apa ke, jgn sekali2 ko belagak jadi ayah dia ye!!

    0

    0
  24. Audrey says:

    Hurm, susahnya nak dapatkan nafkah daripada seorang bapa kepada anak-anaknya. Juga mutaah semua. Ini contoh paling ketara. Kepada semua wanita, be independent. Kumpul duit sendiri dan tak perlu share dengan lelaki. Duit tu semua backup untuk kita jika terjadi perkara macam Rita Rudaini ni. Biarkan lelaki tu tanggung dosa dia, merangkak kat padang mahsyar nanti minta ampun kat anak-anak sebab tak bagi nafkah yang sepatutnya.

    0

    0
  25. zaza says:

    ale utooo la xboleh bayarrrr.. itu utk anak ko jugak bongokkk
    ni lah contoh bapak tk sedar diri,tk brtnggjwb,tk guna.
    jgn smpai TMJ yg tolong bayarkan duit mutaah ko tu

    0

    0
  26. Momo says:

    Tak paham aku apa kena mengena tmj? Skendel rita ke?

    0

    0
    • zaza says:

      tu kan majikan dia. jgn smpai majikan masuk cmpur hal ni .jgn sebb kes personal dia ni hbis team dia kalah. pehal slowww sgt ko ni

      0

      0
      • Momo says:

        Ko tu sebenarnye yg selengap..apa kes pulak majikan nak kena masuk campur urusan peribadi staff.. Let say ko takdak duit, ko utang along puluh ribu kendian tak pasal2 bos kau nak kena settlekan utang kau? Apa jadahnya??

        0

        0
        • zaza says:

          ada je. ko ingt semua org pentingkn diri sendiri mcm ko ke? lol.
          bykkan tgok berita ye. jgn dok memerap kt blog gosip je.

          0

          0
  27. Robyn says:

    Aidil baru 27 tahun, maknanya masa rita ajak dia kawin lari kat siam dulu dia baru 21? Memang malang nasib hang aidil. Tapi takpa la sbb hang budak lagi masa tu!! Pikiran belum cukup matang. Tapi kan, Bukankah patutnya rita yg dah 30 masa tu patutnya lebih matang? Skrg dah 38 pun tak matang lagi ka hang rita? Bertindak pun tak matang2? Duk pikiaq duit ja. Lagi2 bila tengok aidil bahagia dah la ni. Sampai tualah hang takkan tenang rita sbb hang busuk hati!

    Eh pasni mesti ada yg tuduh aku zarema kan? Penyokong hang sama je busuk hati mcm hang naaa……

    0

    0
    • eda yg cantek says:

      tah2 mmg btol ko ni si zarema tuh..

      0

      0
    • OOS says:

      masa kahwin x matang ..ok lah tak reti nak pikir..ha ni dah kawen 2 kali x matang lagi ka? x kan masih tak reti pikir? x matang lagi? bodo.. confirm kau ni zarema

      0

      0
    • Anonymous says:

      2 le gigi belom habis tumbuh lgi dh gatai nk kwin…pandai bwk ank org lari kawin kat siam….pas 2 pandai pulak lari dri tgjwp terhadap ank2..rr bkn gila duit ye…dia pon dh byk duit…tpi dia tuntut hak ank2 dia…….ko ni mona fendi agak2 le kalo nk tuduh org pon…..yg ko 2 dok kikis duit aidil masa buat kenduri kwin spai aidil tk de duit nk bgi kat ank2 dia,2 nk pangil apa 2?gila duit ke atau tamak dgn duit spai hak ank dia pon ko nk sapu spai kering!!aidil mmg tk matang spai kwin dh 2 kali pon tk tau cam ner nk jdi lelaki sejati!! Rugi jer ada telo….kasi anjing mkn je le telo ko 2…atau keturunan mona fendi ni dh kerat telo ko!!

      0

      0
  28. Sarip dol says:

    Buat ank nk…tp nk tgg xnk…hurrmm…ok2…what u give, u get back…khilaf

    0

    0
  29. Robyn says:

    Hahahaha cantek ka hantu, eh hang tu eda? Kot lebih kurang muka zarema kottttt….. Kira cantek la tu naaaa? Hahahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hahhaha muka zarima cantik!!!muka org gaji indon aku lgi cantik…..rabun dekat ker rabon jauh ko ni!!muka zarema tu macam jelmaan hantu mona fendi jerr……takut sioootttt!!

      0

      0
  30. Boy says:

    Lain kli jgn brtangguh byar nafkah ank2.
    Jgn brkira byar nfkah ank2 ntt bla awk tu dh
    tua,ank2 brkira ngn awk blik.nsib baik Rita tu brkeja
    …klu x sapa nk bg ank2 awk mkn?cer tnye
    Mona Fendy ko agk2 lh nk x dia mmbela ank2
    awk ngn Rita?

    0

    0
  31. Mummy says:

    Berdoa agar segala tuntutan buat insan ini dipermudahkan…sabar yea RR
    Buat ex suami AZ…tanggungjawab sebagai seorang AYAH perlu adil dan ikhlas…

    0

    0
  32. Alpha says:

    Semoga Allah memudahkan urusan depa berdua ni. Di beri ketenangan hati, petunjuk dan hidayah utk kedua-dua sekali. Wud luv to see them be good friends with one another. Dgn kuasa Allah.. Segalanya mungkin.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    kdg2 sy jd kesian dkt aidil, family baru aidil n ibuayah aidil..dsbbkan rita ceta sglnya ttg mereka, sehingga skrg org mencemuh mrk.. kesian org tua too.. rita x rasa menyesal ka buat mcm ni… sbb mulut dia, org mencerca ayah anak2 dia.. datuk nenek anak2 dia.. sedihnya sbgai ibu…

    0

    0
    • OOS says:

      sapa punca? kalau anak jaga perangai, x dak la org nak kata mcm2 kat mak pak dia..pasai apa lak nak salahkan rita? salahkan aidil la..kalau aidil buat perangai ‘comey’ org puji mak pak..kalau aidil buat perangi serupa lahanat mestila org dok kata mak pak jugak..apa daaaa

      0

      0
      • slay says:

        sedap kau cakap anak orang kan..ko ni bagus sangat ke..betol ape mamat tu cakap sbbkan mulut rita abis semua tau..ko ni cakap macam xde otak la..ke ko xde mak bapak nak jaar ko..bodo punya betina

        0

        0
        • slay kebodohan nyata says:

          Kalo tk nak org tau perangai buruk keluarga dan diri sdiri….byr le nafkah ank2..sorg ayah kalo tau buat ank tpi tk tau nk bertgjwp mmg buruk dimata org…sorg datuk/nenek kalo boleh pejam mata bila cucu d abaikan mmg org tua yg kering hati….kalo binatang boleh syg ank kenapa manusia ini tk boleh belajar dri binatang….ko ni bodoh tahap gaban le slay…suruh emak bapak ko ajar ko lgi ye!!

          0

          0
    • tak kasihan says:

      Kasihan apa? Kan Aidil dan keluarganya yang menyakiti rita dulu? Ni baru balasan di dunia Allah bagi hidup tak tenang sebab perbuatan sendiri, belum lagi nanti di akhirat, padan muka….

      0

      0
  34. Rr says:

    Bilalah nk hbis hal diaorg ni? Klu aku jd rita aku move on jelah life aku. Ko x nk involve ngan ak2 lg fine, aku didik sebaik mungkin sampai jd ak baik n berjaya. Dunia ni mmg x adil, dunia ni adalah ujian. Aku redhakan tuhan kurniakan aku lelaki mcm aidil. Mungkin ini ujianku. Bukanlah bererti aku mengalah tpi aku amat yakin bhw Allah itu ada dan akhirat itu sebaik2 pengadilan. Kt dunia ko nafikan amanah mu, kt akhirat ko jwblah dgn tuhan. Pd usia 38 thun ni aku nk hidup tenang, lupakan lelaki mcm ko n menghabiskan baki kehidupan yg ada dgn sebaik mungkin. Aku xkan biarkan lelaki nama aidil terus mempuaka kebahagiaan aku selamanya. Aku xkan berdendam krn dendam itu penyakit jiwa. Itu kalu aku ler.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hanya org yg lemah saja yg sangup d tindas…..sokong rita tuntut hak ank2 nya 100%…..jgn mengalah…sbb ramai ppuan yg lemah macam ni le ramai lelaki suka kwin cerai ikut suka hati mereka…bila sistem keluarga menjadi pincang maka ank2 dri hasil kepincangan ini membesar dgn acuan yg kurang sempurna dan menjadi penyakit dlm masyarakat….bila ppuan tau hak2nya lelaki menjdi takut utk bbuat sesuka hati….maka sistem keluarga lebih mantap dan ank2 akan lebih terjaga…..sbb keluarga yg bahagia menhasilkan masyarkat yg berjaya danmengutuhkan negara….

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Sokong dgn komen diatas. Mungkin rita lupa satu hari nanti dia juga bakal menjadi mertua. Dan anak2 bakal mewarisi perangai bapa mereka. Anak2 masih kecil dan belum mampu mempertahankan bapa dan datuk nenek mereka jadi rita mengambil kesempatan. Sungguh tidak adil anak2 dijadikan mangsa oleh ibu mereka sendiri!! Ingatlah rita, ure just a mother and nobody’s perfect. So berpada2lah mencaci dan mengaibkan bapa anak2 kamu sendiri. Kamu juga byk lakukan kesilapan masa bersama aidil so bayangkan apa perasaan kamu bila satu hari nanti anak2 kamu pulak mengaibkan kamu? Kalau ibu boleh sewenang2 mengaibkan bapa kandung anak2 kamu, tak heran satu hari nanti anak2 boleh mengaibkan ibu kandung mereka sendiri. What goes around comes around, tunggu sajelah saatnya

    0

    0
  36. Hello kitty says:

    Sokong R ita 100 peratus, kaum wanita Jgn asyik reda lepas bercerai dan Harap ex huby tanggung dosa kat akhirat. Berjuang tegakkan kebenaran di bumi Allah ini yang utama. Apa yg Rita lakukan hari ini diharap membawa perubahan kepada seluruh wanita/ibu tunggal yg habis madu sepah dibuang agar berani menuntut hak anda.

    0

    0
  37. slay says:

    udah2 la rita oiiii…dulu support jugak kt awak tp skg ni nampak macam terdesak sangat duit…ko yang panas ko yang kenapa..macamne la ko tak kena tinggal kalo sikap kau macamni..habis semua aib keluarga mamat tu ko buka..tp aidil senyap je..mmg leh tuntut tp agak2 la..yg ibu tunggal janda yg kat sini nak emosi lebih pahal??stupid

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan dia terdesak sangat nak duit.. dia mampu je tanggung semua cuma dia nak ingatkan ex laki dia yang dah lupa diri tu, tunaikan tanggungjawab kat anak-anak.. aku rasa ko ni kurang sensitif pasal ko lelaki kot.. cuba ko bayangkan kalau mak ko tu mengalami apa yang rita kena sekarang ni.. ataupun kalau ko ni pompan, hopefully laki ko tak layan ko macam mana laki bangang ni buat kat rita.

      0

      0
    • babon kembar says:

      Yg awk sentap lebih2 ni kenapa slay?cam awk pulak yg kena kutuk kalo awk aidil insaflah ye….kalo awk kaum kerabat dia,tolong nasihatkan dia ye…..JGN LARI DRI BYR NAFKAH ANAK2 BIAT MALU KETURUNAN JERRRRR!!

      0

      0
  38. Ko stupid says:

    Yang tak kena tuntut apa pun emosi lebih2 juga, lagi la stupid

    0

    0
  39. sally says:

    Something is not quite right with most of the comments. Macam from the same person. The language used, intonation and information are just too similar to be from different people….sigh….just saying….

    0

    0
  40. Itu la nasib kebanyakan wanita, bila diceraikan, terpaksa naik turun mahkamah utk dptkan hak mereka…..

    0

    0
  41. Robyn says:

    Komen terbaik pernah aku baca adalah komen Rr @ 9.42am. The best ever, dan betul sgt2!! Semoga nasihat Rr ini juga menyedarkan peminat2 rita keseluruhannya…. Aamiin

    0

    0
    • penyokong rita says:

      Hanya org2 yg lemah atau suka lari dri tangungjawap cam aidil jer yg sokong pendapat Rr@9.42am….org yg tau hak2nya tk akan mudah di tindas oleh penyamun akhir zaman ni…kami sokong rita tampa berbelah bagi…..moga aidil akan sedar akan tangungannya d dunia…dan akan bersedia utk menjawapnya d akhirat kelak….aminnnnnn

      0

      0
  42. wawa says:

    tu sume penipuan aidil..masa tngah jadi laki RITa pun bleh mnipu..knon x knal Zarema la, Rita fitnah la, mcm2 la..pdhal mmg btol pun brcinta ngan ZAREMA tua.kan Last2 skali kawin jgk aidil ngan Zarema tu.apa yang fitnahnya..bukan big wedding ker…BIG liar..so skrg apa bezanya..senang jer mnipu bg jantan mcm aidil ni..otomatiknya..jgn percaya kata si jenglot aidil ni..tu namanya nk sedap diri sendiri..xnk ssh lnsg,TUNTUT rita..jgn x tuntut..pedulikan kata org luar yg xtau benda..dieorg x phm, xrase,tau mengata jer..yg skit ssh pyah nak jaga anak ialah KITA..aidil kawin RITA just nak glemer..dh dpt title glemer mula la buat hal..nak balik umah pandang muka BINI pun nyampah..so jgn bagi mUKA kat jantan bengong ni..biar dia rasa SUSAH sama..

    0

    0
  43. badang says:

    bertudong konon..tu pun masa nak gi mahkamah syariah..lepas tu terdedah sana terdedah sini…buka dedah..tongek..konon la claim ramai VVIP syok kat kau…kau igt vvip tu xder anak isteri..pttla kau kena cerai..lepas minta duit beratus ribu..byk cantik..konon la sgt muslimah alaf kini…pempuan ada juga nilainya..kau jfn salahkan ex kau…dia mesti ada reason xnak bagi..go aidil..u the man

    0

    0
  44. raja bomoh says:

    Mmg merana kwin dgn lelaki yg belom putus menyusu badan dgn emak dia..lelaki cam ni tk matang lgi tk boleh buat putusan….kalo ada masalah jer lari balik umah makbapak…menangis bwh ketiak emak sambil menyusu….emak bapak pulak batu api…mmg masak le rita nk melayannya!!mmg sesuai le kwin dgn mona fendi 2 skrg….pas kena manderam,bgi susu badan baru le senyap,kena tengking dan kena baling barang pon leh ckp bahagia lgi….kuat betui ilmu mona fendi ni kan!!!

    0

    0
  45. Anonymous says:

    sebenarnya, satu jer yang penting. kalo kita menjaga agama kita dengan baik, kita sendiri boleh menilai apakah perbuatan kita itu betul atau tidak di mata Allah.

    kita doakan pertelingkahan antara mereka ni cepat2 selesai ya. kesian kat anak-anak.dorang tak salah pun.walaupun berpisah, kena jadi ibu dan bapa yang terbaik untuk jaga amanah Allah tu.

    Good luck for both of u.

    0

    0
  46. siti apolla says:

    patut lah team bola Malaysia dirundung zaman malang asek kalah, ada spesies mcm ni rupanya. dasar jantan dayus, eh tetiba.

    0

    0