Written by serenity | October 5th, 2015

Bekas suami Rita Rudaini, Aidil Zafuan Abdul Razak, 28, telah diperintahkan membayar RM 30,000 kepada pelakon itu sebagai mutaah, iaitu 10% dari tuntutan asal Rita sebanyak RM 300,000.

Hakim Syarie, Mawardi Che Man membuat keputusan itu selepas berpuas hati plaintif, Rita Rudaini layak membuat tuntutan tersebut.

Lapor Sinar Harian, Mawardi berkata dalam penghakimannya, mahkamah menilai dua perkara iaitu kemampuan defendan dan keadaan serta keperluan Rita.

Mahkamah memutuskan penceraian yang berlaku bukan berpunca daripada keaiban isteri.

Sehingga diceraikan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), plaintif tidak pernah disabitkan dengan kesalahan nusyuz walaupun defendan telah memfailkan perintah kembali taat namun ia ditarik semula.

Begitulah keputusan mahkamah terhadap siri tuntutan nafkah mutaah Rita Rudaini, 39, terhadap bekas suaminya. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 6, dan Airit Qaqa Arjuna, 4.

Jom saksikan Bangsawan 'Anak Raja Anak Papa' pada 9-11 Oktober 2015 di Auditorium DBKL. Maklumat lanjut sila hubungi 03-26148200/8262 atau fb: mysenibudaya atau layari www.jkkn.gov.my #mysenibudaya #jkknhq

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Wednesday, 30 September 2015

144 responses to Aidil Zafuan Diperintah Bayar RM 30,000 Kepada Rita Rudaini Sebagai Tuntutan Mutaah

  1. Beautiful Norra says:

    10% jeww….??? hurmmm jadi lah Rita oiii….better than nothing (walaupunnn)…hiks

    0

    0
    • mat sahdo says:

      hahaha…tolak 90% sebab mulut ko jahat asyik bukak aib org je.
      kesiannya. lain kali nk duit org, mulut loji sisa kumbahan tu jaga la sikit, ye dok?

      0

      0
      • Kak Semah Manzur says:

        nampaknya drama rita-aidil ni dh nk berakhir. akak pun dh penat melayan gossip ko dik. 30k je. ok ler tu kan. rezeki jugak. dik, ko better labur. sikit2 lama2 jadi gunung kinabalu. tak ghitu?

        0

        0
        • kak nam says:

          Menutup aurat tu …wajib! What’s your excuse kali ni? 30ribu boleh beli dengan kedai tudung sekali. OK BYE !

          0

          0
        • Datin Wan Emdibie says:

          kalau ade 30k, lbih baik beli fixed deposit. x kacau org, buat kerja sndiri je..
          cume kene belajar dr org yg byk pngalaman dlm hal ni la. cume kene berani je tp kene tgk bank juge. main saham x tntu lagi. multilevel/skim jana wang pantas lagi le karut. kejap naik, kejap menurun~ sy kalau ade modal, saya akan beli fixed deposit. sekadar pandangan je la.. sbb sy tgk org yg bisnes ni.. byr sewa kedai, byr gaji pekerja, byr modal semula, letrik, cukai, gst.. ermmm tggal brape je dlm tangan..huhuhu

          0

          0
        • kak nam mulut puaka sundal says:

          Kak nam tutuplah mulut busuk kak nam, dah bnyk mkn taik zack mcm mat sahdo berok? Busuknya kak nam…yucks…

          0

          0
        • Modal 5k Sahaja says:

          Kiosk makanan – anda boleh bawa kemana2 – tak perlu kedai hanya gerai boleh dilipat lepat masuk dalam kereta. Hanya memakai generator, bateri kereta/minyak – menjimatkan! Bisnes yang anda boleh buat parttime kalu rajin. Pendapatan sampingan RM1000 sebulan – mengapa tidak?

          0

          0
        • TINA TENUK says:

          EEEE, BILA NK KAWEN DULU, KEMAIN LARI KE SIAM.
          BILA NAK DUIT, TAHU PLAK CARI MAKAMAH SYARIAH.
          PUIII SIKIT.

          0

          0
        • Zack says:

          Kak Semah menabung sejak kecil boleh beli cincin berlian. Tak mustahil Rita pun boleh beli rumah berlian nanti. Kena la rajin naik makamah buat rayuan. heeehehehee.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Guy: Wanna go out?
          Girl: No!
          Guy: Okay then but I’m a footballer.
          Girl: *Notices a nice car* Err…sorry I take that back. I will go out with you.
          Guy: (What a gold digger. You better suck my dick)

          0

          0
        • kwang x3 says:

          300 hebu juboq hangggg. byk cantek muka hangggg!!!!!

          0

          0
      • Kiah says:

        yg pasti,….rezeki jgn ditolak, mulut kena cuci.
        baru rezeki masuk sis.

        0

        0
      • mat sahdo berok sokong si dayus says:

        Mat sahdo mulut lebih busuk dari taik di jubur zack…poyo mkn taik dayus jugak…..berok mkn taik…..

        0

        0
        • mat sahdo says:

          Salam,
          Kalau berminat dgn construction boleh jadi kontraktor pembinaan kelas D. Boleh secure projek rm2 juta kebawah. Skg kerajaan byk tawarkan projek kelas D terutama utk bumiputera. Rebutlah peluang yg kerajaan sediakan. Sekiranya memerlukan nasihat boleh hubungi saya email : sahdo_mengancamgiler@yahoo dot com dot mai.

          0

          0
        • mat sahdo berok maknya berok says:

          Zack mana ko? Mak berok aku nak mkn taik ko, mai sini…oh zack di pengorek jubur…

          0

          0
        • Zack says:

          sakit otak rita udah terjangkit kat kaw ke, bitch?

          0

          0
      • Rita Rudaishit says:

        Happy la kaw wahai mulut puaka. Bila nk ke London lagi?!

        0

        0
      • WTF says:

        mulut loji sisa kumbahan pun dh terbukti die cakap betul..sebab tularh Mahkamah suruh Aidil tu bayar RM30K

        0

        0
        • Rita da blood sucker says:

          kalau tak tahu undang2, tak payah serkap jarang. Tuntutan mutaah tu mmg ada peruntukannya menurut Islam..selepas bercerai si isteri tu ada hak utk membuat beberapa jenis tuntutan..MASALAHNYA disini adalah bukan si Aidil taknak bayar, tapi jumlah dituntut Rita tu melampau2..tu sebab Aidil bantah dan berikan bukti ttg kemampuan dia yg sebenar..RITA TAK BOLEH SESUKAHATI DIA BUAT TUNTUTAN IKUT SUKA DIA..masuk akal ke kos makan anak dia sehari aje dalam 200-300? kalau di darabkan dengan jumlah hari dia berkahwin dgn aidil, kos makan anak aje dah berapa ribu?? kepala hotak dia! tu belum masuk kos2 lain yg sengaja dia rekacipta..Aidil pun faham tanggungjawab dia ke atas anak2, tapi Rita tak boleh jadi mata duitan nak kerok semua duit Aidil..dia tak ada hak sampai mcm tu sekali..TAMBAHAN PULA, byk tuntutan rita tu hanya berdasarkan sangkaan Rita saja..dia sendiri tak pasti, jadi sengaja letak duit belanja itu dan ini melampau2..pada org yg faham undang2, Rita ni tak lebih dr PISAU CUKUR aje..

          0

          0
        • seri_101@yahoo.com says:

          cik Rita da blood sucker…. rs2 ko pun kn tau apa i2 tuntutan Mutaah… apalak kaitan dngn ank2??? lgpun nm pun tuntutan so x semestinya apa yg kita tuntut akn dpt sepenuhnya…lgpun sebelum nie bekas suami dia gak ckp xkan byr sesen pun kat rita…. so ko rs salah ke prmpuan 2 tuntut hak dia?? jgn tengok jmlah yg dia tuntut tp cb faham hak disebalik tuntutan 2…. bukan nk ckp lebih2 tp yg pastinya hak tetap hak…. jgn jd llk dayus yg hnye tau ckp salah pasangan je tp hakikatnya dri sndri yg penuh dngn ego

          0

          0
    • Zack says:

      jadilah…drp takde lansung kan? boleh jalan2 london lagi. lepas ni jgn gaduh2 dgn datin lagi taw atas flight. buat malu je… hehehehe

      0

      0
      • Mat Sahdo says:

        bela ikan keli ke, kambing ke… or tanam buah2 delima buat jus dan jual buah2an kat pasar tani. 30k tu byk, kalu pandai labur lah.

        0

        0
        • mat sahdo berok sokong si dayus says:

          Mat sahdo mkn taik zack dah cukup…..dasar si taik berok….

          0

          0
        • mat sahdo says:

          alhamdulillah.. yang baik jadikan teladan..yg perangai org cam kau aje.
          hmm.. manusia.. baik bekas suami baik bekas isteri.. sudah namanya manusia. sentiasa ingin yg lebih.. samada banyak ke…sikit ke.. moga anak2 mereka semua dilindungi nya.. terbela lah juga. mentang2 ko selebriti, allowance percutian pun mintak. agak2 la wei. ameen..

          0

          0
        • mat sahdo berok maknya berok says:

          Rita dpt duit mat sahdo berok yg panas!!! Terlebih mkn taik zack kot….

          0

          0
        • Zack says:

          kambing pun sesuai…bau kambing pun sebati dg mulut dia ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          beggars can’t be choosers !

          0

          0
    • Anonymous says:

      ALHAMDULLILAH. ini baru permulaan. sekurang2nye tbela nasib wanita. yg pmpuan kutuk2 mulut mcm lngkang haku harap one day laki korang curng n dump korg..pastu korg menangis smpi kuar hingus ijo! yg jantan kutuk2 pulak lgsung xlayak jd LELAKI. Duit org..court yg arahkan yg ko panas dh knpe. haku harap masing2 pasangan tinggalkn smpi anak nk mkn pn xdpt.

      0

      0
      • kutu says:

        tahniah rita..bukan duit yg dia nak tp kemenangan yg dia mahukan..
        kemenangan utk yg berjuang demi maruah dan anak2…

        yg tak lalui jgn mengutuk..
        bersyukur dgn kehidupan anda..nasib rita dan kita semua tak sama.

        0

        0
    • minah jambu says:

      padan muka aidil huh ! lov u ritaaaa u dh menang ritaaa syukur alhaldulillah hanye Allah yg mengetahui segala nya..

      0

      0
      • Anonymous says:

        a girl who puts out to a guy for money or uses her sex appeals to try to dig money out of a guy

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh nak mampos ko neh lagi 3 jumaat!
          kalau dia gold digger ape kejadahnye nak kawen cerai naek turun court..baek layan je amek duit tu semua.
          btw aidil tu mane ade duit.
          nak bawak zarema anak bini g holiday?
          tak pernahnye pn..duit tarak..
          itu hak seorg isteri dan wanita teraniaya..berape pn dapat alhamdulillah.
          go rita! for ur kids too..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Tu la……10% sikit sgtlah….

      0

      0
    • rirara says:

      Rita bukan hadap pun duit tu.. dia nak ajar Aidil je. Haha. Tanpa duit Aidil pun selama ni dia boleh mewahkan anak2 dia. Korang yg bebel2 sini, ntah2 300 pun takda dlm wallet, harapkan duit mak je.

      0

      0
  2. zaza says:

    dpt gaji mahal mahal dgn JDT tp ada hak orang lain dalam gaji awk tu…apa gunanya..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aidil bg hak anak2 die.. rita mengakuinye..tp c rita 2 x abis2 meminta mcm2.. ad3 jaminan ke lepas nie rita x akan bt tuntutan lain?? Mahkamah da putuskn brape yg aidil ptt byr dan brape rita berhak terima.. jadik ape perlu di pertikaikan lg hak pendapatan aidil? Aidil ade bini dan anak dan ibu bapa lg yg perlu ditangung.. xkan sume pndapatan di suakn kat BEKAS isteri?? Klu mcm 2, 2bilion pon x ckup cik kak…

      0

      0
      • zaza says:

        cik kak tlg jgn pertikaikan keputusan mhkamah. kalaw mhkamah suruh bayar brmkna dari sudut islam ia dianggap hutang. dalam islam jika hutang tk dilunaskan sebelum mati,, apa jadi? pikirlah sendiri.
        mungkin pd pndgn mata awk ia tk adil tp antara cik akak dgn mhkamh siapa yg lebih layak buat keputusan? kalaw beria sgt nk defend aidil tu sila belajar pndai2 jadi peguam dulu ok then defendlah aidil tu puas2.

        0

        0
        • Anonymous says:

          3ribu sebulan dah dapat kan…300 ribu akan dapat. selebih kena la usaha. top up je la. rita bukan permaisuri. apa daa…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bile ms sy pertikaikan mahkamah?? Dan bile ms pulak sy kate x adil? Cik kak yg mempertikaikan hak rezeki org.. Bc btul2 cik kak.. lgpon, aidil ade kate xnk bayor ke? Sy hasut aidil jgn bayor ke? Sume pon tau klu da namenyer hutang, wajib la byor.. Tah ape2 la ko nie.. sblum blaja jadik peguam, blaja dl jadik manusia..g Masuk klas tuisyen bahase melayu k. Melenting x tn2 pasl.

          0

          0
        • Rita Gold Digger says:

          aku ckp rita high class ko pulak sentap..jiwa er? duit 3000 skrg x spadan dgn taraf rita..anak rita mkn western food oii..blajar private school..kelas anak dato k tu..daddy diaorg stakat sepak bola,trkangkang la nk tngnung..demand la,alang2 sakit ati ye rita..org peluk tuan,ko peluk bayang..

          0

          0
      • To Rita Gold Digger, ko mmg dasar busuk hati kan ……. kenapa dia tak boleh bagi anak dia makan Western, hantar anak dia private school, itu tanda nya Rita ibu yg terbaik, dia nak yg terbaik bagi anak2 dia. Apasal ko sebok dgn hal dia. Cuma standard dato’ je ke yg boleh buat mcm tu kat anak2. Ko mmg tahap uneducated ke apa??? Cakap mcm org2 yg tak berpelajaran, low mentality, tahap orang2 narrow minded yg tahu nak dengki kat org lain. Kan??? Mengaku je lah.

        0

        0
    • sue says:

      sebab tu lah orang kata jangan kahwin kalau tak sedia pikul tanggungjawab.setiap sen duit gaji kita ada hak anak isteri. Bila nak cerai sangat bayarlah pampasan untuk si isteri. setel dah sengan bekas isteri.Tangungjawab anak tak habis kat situ.tanggunglah anak sampai anak belajar dan mampu berdikari. Sebelum beristeri sebelum nak buat anak piker dulu 100x. Jangan bercakap kalau tak tau.baik diam

      0

      0
  3. Mat Kay says:

    300k? ko ingat ko ex-wife datuk kay ke ha? anyway, tahniah. boleh la labur dlm tabung haji. ko pun bukan muda lagi.

    0

    0
  4. Cili Hijau says:

    harap RR berhijrah la lpas ni. tu pun kira rezeki jugak kan? :D

    0

    0
    • penjelasan says:

      anak dia dua orang

      0

      0
      • Bedah says:

        300 ribu?? sikit tu..klou 1 juta ckup la utk rita yg high claass tu.. :(

        0

        0
        • HMM says:

          aku tengok rita ni lifestyle dia xde lah high class sangat. nampak gak dia sebok buat business semua nak sara anak makan..kalau dia mewah pon definitely lah bukan duit laki dia yang jerk tu!! rita hempas pulas cari duit kot. ko tak tengok business2 dia semua? you go rita!! org2 yang kutuk ni semua takde otak n diaorg yang mata duitan. sebab tak nampak apa motif rita buat benda ni.. apa yang diaorg nampak duit duit duit!!

          0

          0
  5. Lubuk Duit says:

    30k …macam2 boleh buat.

    1. Penternakan Lembu / Fidlot
    2. Penternakan Kambing
    3. Penternakan Burung Puyuh
    4. Penternakan Cacing
    5. Ladang Buah Naga
    6. Ladang Sayur – Sayuran
    7. Ladang Cendawan
    8. Bakeri / Kedai Roti Kek / Bakery
    9. Frozen Food / Makanan Sejuk Beku
    10. Restoran / Kedai Makan / Kafe
    12. Katering / Catering
    13. Cybercafe / Kafe Internet
    14. Kedai Runcit / Prosper PUNB
    15. Makanan Ringan
    16. Kedai Telekomunikasi / Handphone
    17. Kedai Jahitan / Menjahit
    18. Salon Spa Kecantikan
    19. Koperasi
    20. Kedai Dobi / Laundry
    21. Percetakan / Printing

    0

    0
    • Zack says:

      Rita ternak cacing pun sesuai. Cacing kerawit…. sbb suka korek jubur sendiri lepas tu kasi reporters bau.

      0

      0
  6. Aiesya says:

    Minat nak buka bisnes perfume tak Rita? Zaman sekarang, semua orang pakai perfume. Dari budak sekolah menengah, sampai la yg sudah bercucu. Lagi2 kalau jual dekat area2 kolej atau Universiti.. Sape kate student sengkek…?

    0

    0
  7. K.tong says:

    Aku ni bkn peminat rita pun. Tp sbgai perempuan. Aku faham situasi mcm mana membesarkan ank2. Sepanjang tmph perkahwinan.. Seorang isteri dan ibu menjaga ank dan keluarga tak blh dinilai pun. Kalau nak byr..seorg ank dan suami tak mampu pun nak byr. Terlalu mahal untuk byran lahirkan ank dan menjaga ank. Tak kisah lah rita ni mulut mcm mana pun .sape lah kita nak nilai dia.tp yg penting perjuangan dia untuk tuntut hak ank2. Mmg kena kuat sbnrnya.demi ank2.

    0

    0
    • Ibu Juga says:

      Alhamdulillah ok tu dpt 3K, tak semua ibu2 yg buat tuntutan nafkah senang nak dapat, nak nak pulak kalau si bapa kerja gaji tak seberapa, kita ibu2 kena jugak usaha lebih sama, dlm kes rita untung suami berkemampuan, dia hanya perlu top up yg perlu aje

      0

      0
  8. nenek says:

    rita minta sebulan 5 k…dpt 3 k
    minta 300k… dpt 30k

    rita memang high class! mulut n hati je low class!

    0

    0
    • nenek pelacur low class says:

      Nenek oh nenek, dah nak mampui pun sundal mulut puaka, class babi ko nenek…

      0

      0
    • Ko apahal???? Dia berani cakap kerana dia cakap yg benar. Ko tak nampak ke statement dari Mahkamah, nahhhh aku tepek lagi “Mahkamah memutuskan penceraian yang berlaku bukan berpunca daripada keaiban isteri.
      Sehingga diceraikan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), plaintif tidak pernah disabitkan dengan kesalahan nusyuz walaupun defendan telah memfailkan perintah kembali taat namun ia ditarik semula”. So the point is, bukan Rita yg abaikan rumahtangga dia, tp sebaliknya. Sudah2 lah tu cari kesalahan dia. Aku pun kalau tahu aku di pihak yg benar, aku takkan berdiam diri, so what do u expect out of her. It’s okay Rita, syukur, at least mahkamah dah ikhtirafkan bukan u yg walked out of the marriage tapi si dayus, at least u can stand tall now. At last, dah terbukti half the truth. Insyaallah, Allah akan limpahkan rezeki you dlm berbagai bentuk yg lain. Stand tall Rita, I salute yr guts n yr courage, u adalah contoh wanita dan ibu yg kental, kuat dan cantik!!!

      0

      0
  9. sotong hitam says:

    AZ jgn kemut sangat dgn duit tu…bayar jerlah kalau jantan…10% dari ape yg dituntut jer aper…takkan itu pun nk berkire lagi?! Ingat dn jgn cube memperlekehkan pembayaran sbb kau tk akan hidup senang dn aman jika ade niat nak mengelat!!

    0

    0
  10. ngek x abes says:

    Ape la yang semua komen di atas merapu?
    btol la dpt 30k je..ikut sepatutnya dapat, sekurang2nya dalam islam. ikut perbelanjaan watasiah, mutaah utk isteri. xperasan ke berapa mas kawin ikut negeri? bukan puluh ribu pon, ratus je.
    Dah nyata tulis kat atas, bukan salah rita dlm statement tu. Nak jugak mengutuk.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    GOLD DIGGER….

    0

    0
    • anonymous 8.29pm shit digger says:

      So what gold digger? Better than u shit digger…..kahkahkah…

      0

      0
    • What an asshole ……. or r u just plain stupid.. If the same situation hit anyone in yr family or u yrself, pls dont bother doing anything abt it. Just accept it as fate okay, cos that is what u deserve, NOTHING. Stupid, plain idiot, who doesnt think at all!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Pity at successful nerd who worked hard with his life. He is now rich and successful and his trophy ex-wife is nothing but a DIGGER. Equivalent to a whore. A golddigger just takes other types of payment in addition to cash. They also accept having their bills payed, cars, jewelry, homes, fame, and power. The amount of time a golddigger turns their trick can vary from a short time to many years. Golddiggers are no better than a common gutterslut whore.

        0

        0
        • Dah tak de apa2 nak mengata Rita lah tu, sekarang cop Rita gold digger pulak. Dah malu sekarang semua dah tahu jantan dayus will always remain dayus ……… n perampas tetapjadi perampas. Sudah terang lagi bersuluh kan …….. typical orang yg bersalah selalu nak alihkan perhatian pada benda2 yg tak bersangkut paut. Tahap org2 yg tak berpelajaran, org2 yg punya penyakit hati. I bet u r feeling this way, because somewhere on the forehead, there’s a word marks “LOSER”

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hakim: Hey Rita, what are you doing today?

          Rita:Going to see how much more money I can get!

          Hakim: WOW ..what a gold digger. Here…your 10%. Hahahhaaha

          0

          0
        • Lol says:

          #Wiiiinnnnnn !!!!

          0

          0
    • pengorekjuburaidil says:

      Itu jer bahasa inggelish yang kau tahu? Pengorek emas? Minah ni kahwin pun kat siam di saat datuk2 mengejar dia boleh buat wedding geren geren….dia pilih aidil yang mak bapak duduk rumah teres dua tingkat je…korek hidung bolehlah….

      0

      0
  12. Pikir La Bodoh says:

    terima saja apa yg ada….nti tuntut lebih2 langsung xdpt pula…..
    rm300k tu dh kira cukup kalau tahu bersyukur. takkan tok hakim kejam kot.

    0

    0
  13. Org yg perli2 Rita semua mmg sah ada penyakit hasad dengki. Mahkamah dah putus kan jumlah yg dia dapat, baik Rita mahu pun di pihak Aidil, tak de pun buat statement mempertikaikan apa2. Korang baca balik statement mahkamah lagi…. “Mahkamah memutuskan penceraian yang berlaku bukan berpunca daripada keaiban isteri. Sehingga diceraikan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), plaintif tidak pernah disabitkan dengan kesalahan nusyuz walaupun defendan telah memfailkan perintah kembali taat namun ia ditarik semula”. Pihak Aidil pun harus akur skg, bahawa Rita sudah jelas punya hak utk buat tuntutan sbb dia tidak bersalah. Korang yg back-up si jantan sgt patut nya harus juga bersyukur yg mahkamah memutus kan dia hanya harus membayar setakat itu sahaja. Di harap lepas ini takde mulut2 sumbang yg akan mengata Rita lagi. Rita, dont worry, u did the right thing, mahkamah dah ikhtiraf kan bukan u yg salah. Anyway, tuntutan u adalah hak u seperti yg telah termaktub dlm undang2 syariah Islam. Peduli kan dgn kata2 hinaan org lain, mereka sebenarnya cemburu kan u sbb u bukan hanya cantik, tapi di bekalkan Allah dgn semangat waja. Well done, we are proud of u!!!!

    0

    0
  14. tuntutilmuder says:

    yg maki hamun rita, pahala free kawan tu dapat, mahkamah dah tetapkan, ok aku bg hint, kalau isteri suri rumah, suami kerja, bila cerai, isteri tuntut hak sepencarian, tahu apa hak sepencarian tu?, bila suami kerja, isteri jaga rumah, jaga anak2 maksudnya isteri tu pun terlibat dalam kelansungan si suami bekerja, jadi isteri boleh tuntut hak dari aset yg ada, kalau korang rasa seorang isteri tak layak tuntut, mengandung dan bersalin sendiri, tegk ada nafsu nak beranak lagi sekali tak… kalau isteri memang hidup sebelum berkahwin ada orang gaji kat rumah, si suami kena tau cari orang gaji sebab tu memang keperluan isteri dia. bawak2 kita menuntut ilmu agama lebih dari yang ada, dunia nak kiamat, huhuhu

    0

    0
  15. Yucks! says:

    mata duitan….mulut puaka jamban tersombat…..eeeee…nyampah la Rita Rudaishit!!!

    0

    0
  16. Che Ta says:

    270 ribu…..lesapppp. :)

    0

    0
  17. jnea says:

    Ya Allah, jika penceraian rita rudaini menjadi hinaan para pengomen di sini yang tidak merasa peritnya turun naik mahkamah….dilayan hina oleh bekas suami, jerihnya membela nasib anak masih berbapa tetapi dilupa berikan mereka pengalaman yang sama ya Allah supaya mereka mengunci mulut mereka rapat..amin

    0

    0
  18. lisa says:

    semua yg kutuk ni suku sakat zarema & si kembar sado gila makan taik laa … sakit hati laa tu..
    hahahha padan muka kau mona fendi .. buat malu jaa satu malaya ingat kau bawak lari rita kat siam kawin free .. dasar bangsat .. x tau malu ..

    0

    0
  19. Mizz Leha says:

    melampau la 300k tu. bekas ratu miss malaysia ke ko?

    0

    0
  20. Podah La Hang says:

    dah tahu duit x cukup…anak2 kasi makan western food.
    ko masak la ikan bilis ke… ikan kembong ke? …..masih nak berangan tu wey.
    tu yg naik nyampah.

    0

    0
    • Ko pehal ……. ko ingat,anak2 Rita tu pun anak si jantan bangsat tu jugak, kalau anak jantan bangsat dan mona fendi giler bayang boleh bagi anak2 dia makan sedap2, then ko nak suruh anak Rita yg bijak dan handsome tu makan makanan kucing ke apa??? Rita beri anak2 dia makan apa pun, dia mampu didik anak2 dia jadi terang hati, mampu baca AlQuran. Ko hina anak2 dia lagi, kita tengok nanti anak2 ko pulak jadi apa, manusia ke setan. Mana hati perut kau suka mencarut, pasal makanan anak2 Rita pun kau nak carut. Shame on you!!! Kalau ko suku sakat sana, mmg sah ko mmg bengkak hati sbb dah terbukti kesalahan berpunca dari pihak kau. FYI, Rita is one tough person, dia takkan makan di cemuh dan dihina. Makin ko cemuh dia, makin dia bangkit. Mengaku je lah sebenar ko pun tak mampu jadi sekuat Rita dan kau sebenarnya cemburu dgn dia. Ko baca balik apa yg ko tulis, nampak sgt tahap keMENTALlan kau, tahap dengki khianat …… sampai sakit hati sgt apa yg Rita beri anak2 dia makan. Dia minta duit kau ke ?????? Bodoh, sombong, angkuh sgt statement ko, aku harap satu hari nanti kau berada di tempat dia, aku doakan …….. sbb aku nak kau rasa kesakitan yg Rita rasa.

      0

      0
    • jubujubu says:

      Successful mende..satu pasukan memalukan negara dengan1-10. Aidil adalah satu kemaluan bagi rita dan negara…si golddigger prophecy ni ada di mana2..kenapa aku rasa dia penyokong kuat aidil…siap cipta dialog mcm budak sekolah…..hang ingat ni majalah kuntum

      0

      0
      • Kio says:

        Zarema aidil bawak bcuti mkn sedap2 boleh plak. Anak dia dgn rita x boleh pulak pasahal aidil mampu. Apa la ko ni

        0

        0
  21. mami d jarum says:

    asyik sibuk panjat makamah….kepala pun terlupa nak tutup.
    burit hang la haih.

    0

    0
  22. Cili Kering says:

    dulu nk sgt kan pemain bola. gigih masuk siam nak kawin punya la x sabar giler. lepas beranak 2…nafkah cerai ko pun dia buat mcm bola lah jugak. tendang ke sana..ke sini.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    She’s only dating him for his fame n money. She’s such a gold digger.

    0

    0
    • Dhia says:

      They got married when Aidil had nothing.. two person who fell in love..still remember that time when Aidil expressed his feelings to media about his love towards rita..dont be jealous..thats the fact dude..rita was famous than Aidil back then…even now.

      0

      0
  24. pengorekjuburrita mengganas eh says:

    That gold digger sure knows how to get what she wants. Now she gets only 30k

    heheheheh.

    0

    0
    • L.O.S.E.R . Cant face defeat. Admit it u r just being a SORE LOSER.

      0

      0
      • Anonymous says:

        A fake ass actress who only married a guy for his fame n money. All women are golddiggers, they just won’t admit it. Just like you. Sad.

        0

        0
        • ngek x abes says:

          Ko bodoh ke ape? memang kalo dlm islam pon suruh tengok harta jugak.
          Tapi sebaiknya tgk agama. suke die la nk cari yg berharta berduet pon.
          sekarang tau la. yg ada agama bgs lagi, reti bagi nafkah sekurangnya-kurang nye.

          0

          0
  25. syukur says:

    Tahniah rita! Rita boleh senyum tidur…..yg kutuk rita nmpk sakit hati betoi….. mlm ni rita sibuk kumpul pahala dari pengutuk2 bodoh….sian…..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    artis low class…. 30k jadilah.
    bukan sensasi sgt pun dulu.
    jd anak mami jarum je berlakon.

    0

    0
  27. zack says:

    LOW CLASS GOLD DIGGER….
    EEEEE…HER PUSSY IS JUST 3O,OO0

    :D

    0

    0
  28. geng dayus meroyan gila says:

    Zarimau dan geng dia meroyan sakan…..
    yerlah, 30k boleh beli bnyk make-up utk tutup muka tua, kan bnyk duit tu….nasib….nasib….

    0

    0
  29. Jambu says:

    Bt sape yg kutuk tuntutan rita..zmn skrg ingt besar sgt ke klu 3000 sebln utk sorang ank.inikn plk 2 org ank yg sdg mbesar…ye bleh ckp bsederhana.mslh skrg bkn sederhana..smua bnda duit.duit.duit.sesuai la dgn status rita sbg artis n BAPAK BDK2 TU PEMAIN BOLA SEPAK yg bajet bgus…mstilah rita nk yg tbaik utk ank2 dia.si dayus tu xrsa sbb bkn dia yg bsrkn ank..makan minum pakaian.sekolah etc..ko ingt bsr…aku sndri yg bkn artis ni ank drjh 1..sek kbgsaan biasa sje duit blnja rm4 sehari..klu sek 22 hari x4..rm88..sek agma ptg pon rm4…dh brpe?..tsyn sje sbln hmpir rm800 sbln.blum lg kelas taekwndo..art..mengaji..
    Org sng ckp..yg ko pg anta tsyn or ape2 kelas tu wat pe…jwpn sng je ..stiap org nk yg tbaik utk anknya…sbb tu aku kta aidil ni DAYUS..dgn darah dging sndri berkira..dlu ckp dia mampu bg rita rm 10 sehari utk mkn..bodoh mangkuk dia ni..ko bg zarema rm10 ko srh dia pg mkn utk sehari..ape dia bleh mkn…mmg rita ada pndptan sndri tp mna tgjwb ko pd ank2… pdhal itu la saham ko d akhirat..malu aku klu ada bapak mcm kp ni aidil…is not about money..so rm30k ni wpon xsbrpa mcm yg dituntut yg penting Allah swt maha mengetahui n kbnaran tbukti..so yg kutuk n hina rita lps ni klu laki korang(klu ppuan la)ko dduk umh diam2 nngis la spuasnya….apa yg rita bt tu btl sbb tu hak dia…mmg kdgkla seakn nmpk mengaibkn suami…tp mgkin itu je jln utk dia selesaikn mslh….sekian..yg xsuka apa aku tulis dok diam2 ye…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Guy: Wanna go out?
    Girl: No!
    Guy: Okay then but I’m a footballer.
    Girl: *Notices a nice car* Err…sorry I take that back. I will go out with you.
    Guy: (What a gold digger. You better lick my ass)

    0

    0
  31. mamami says:

    padan muke aidil… yess rita .. tuntut sehabis mungkin.. we wanita pasti sokong u

    0

    0
  32. Penegak Kaum Adam says:

    tahniah aidil…simpan je bro 270 k tu.
    hakim pun dah bersuara. hehehehe
    10 percent sebab hakim dah x kuasa nk melayan tu.

    0

    0
  33. Hadap Nya Dia says:

    duit dia pegi london…cukup pulak tu. pelik x?
    huhuhuhu

    0

    0
    • Kepoci says:

      Dia pergi london tu hasil titik peluh Rita, yg Rita Tuntutan sekarang ada lah hak Mutaah untuk anak2 dia dan tu menang jadi kewajiban lelaki dalam Islam tak kira lah billionare ke apa ke ? Hak nafkah tetap hak nafkah terhadap anak2 walaupun dah cerai . Sebab itu tanggungjawap sesorang lelaki yg dah pernah berkahwin terhadap anak2nya.

      0

      0
  34. Anonymous says:

    300 ribu juboq hang la rita hoi.
    hakim tu pun x se tolol hang.

    0

    0
  35. lala lala says:

    10 percent gold digger….lol

    0

    0
  36. Tok Kadi says:

    hang pi gadai poen hang kat siam dapat la kot 30000 ribu baht…. opsss.

    0

    0
  37. Fact says:

    Aidil Zafuan: This meal is terrible. Why don’t you learn cooking?
    Rita: What did you expect? I’m a golddigger not a chef and only suck you off for money.

    0

    0
  38. truth tea says:

    How to spot a gold digger?
    Some gold-diggers will blatantly ask for gifts, using techniques like sulking or nagging until they get what they want. Others are quick to drop hints about their dire financial situation – how they can’t afford their rent, child care or etc. Just like Rita. Sad right?

    0

    0
  39. Mat Sahdo JR says:

    yg sokong rita kt sini mcm la nk dapat upah. 000.1 percent pun belum tentu.

    bodoh betul la kalian… :)

    0

    0
    • efie says:

      Same jugak yg sokong aidil. X dapat apa pun. So mai pakat jaga laki bini masing2

      0

      0
    • mat sahdo jr berok mkn taik says:

      Ko pun tak dpt apa2 mat sahdo jr bodoh mkn taik korek jubur zack. Sahdo konon….meroyan menyalak kalah pmpuan….boo….go eat shit berok…

      0

      0
  40. janda jugak says:

    I doakn sapa yg kutuk rita, akn alami naseb lg teruk dr rita. Saat tu nnti….ko ingat baliklah apa yg kutuk rita ye…..i luv rita. Akhirnya Allah tunjukkan kebenaran

    0

    0
  41. zabedah zabit says:

    Alahai…. Si Rita ni kasi 3 juta pun x cukop. Bawak anak2 makan kt tempat2 kelas je. Private school lagi…mana cukop? Lifestyle kalah Datin Semah…makan angin Di London ada pulak budget. padahal pelakon gred D je. Ukur baju je badan la sis. Jgn nk mengada-ngada sgt lah! Semua org dh masak dgn perangai ko neh!

    0

    0
  42. Zaremah X Risau says:

    30 ribu…dua-tiga bulan gaji si aidil ni je. ambik la…semoga ko tenang x meroyan lagi…

    0

    0
  43. che rose says:

    Yang perempuan kalau belum kawin mengutuk…ingatla…hari ni hari dia merasa….hari kita esok pula…
    Yang lelaki kalau belum kawin mengata….ingatla……hari ni hari dia merasa…..esok hari anak perempuan kita…..

    Yang dah berlaki kalau mengata…..ingat la….hari ni kena kat dia dan anak2 dia…..hari esok kena batang hidung kita pulak dgn anak2 kita….

    Yang dah berbini kalau mengata….beringat la…..hari ni hari dia….esok2 kita pulak nak kena bala……

    Tabahlah rita, semoga bertemu jodoh juga nanti dengan lelaki syurga. Amin.

    0

    0
  44. Black Widow Detected says:

    Akak x rasa Rita bujan nk duit. Dia ni mcm nk balas dendam. Konon fefeeling jadi mangsa. Bawak anak2 gi London, boleh plak. Sungguh merepek.

    0

    0
    • Anonymous says:

      haku harap kak klu ko dah berlaki, sok laki ko buat perangai pastu ko mati kutu dan bodoh tak reti tuntut hak wanita.
      ok bai!.

      0

      0
  45. Minah senget says:

    kenyataannya mmg rita and anak2 yg jadi mangsa…
    yang korank berduyun duyun sibuk perli memaki hamun nie kenapa?
    golongan teraniaya korank hina sakan
    golongan sundalan mcm zareema and nora danish… korang puja puji

    sebagai seorg wanita tak ada sapa yg sanggup bercerai kerana suami gilakan perempuan lain

    dan sebagai lelaki… korank mesti suka la sbb boleh membuli kaum perempuan nie… bercinta, berkahwin, bercerai mcm trend utk lelaki tunjuk yg dia terorrrrr

    0

    0
  46. Arina says:

    Aku x nak komen hal rumahtangga depa. Depa lebih tahu la kan..bukan kita yg duduk serumah dgn depa dulu pun…tapi aku suke tgk rayyan dgn arjuna…mmg respectla cara didikan rita dkt anak2…si rayyan tu very gentleman walhal kecik lagi..dahla pandai pelajaran mengaji solat pun bagus..ustaz yg ngajar depa pun penah ckp rayyan ni genius…syukur semoga anak2 ni akan menjadi umat Islam yg berguna di masa hadapan.

    0

    0
  47. Yekeni says:

    Terkenang Bil2

    Rumah 1000
    Kereta 1000
    Handphone 3 beranak/ internet 400
    Api air 350
    Anak duit poket sekolah 200
    Bantu mak 1000
    Duit poket bapak 200
    Ubat bapak 400
    tak masak. Makan luar hari2 1500 – 2000

    Kalau boleh pakai duit monopoly kan best

    0

    0
  48. Yekeni says:

    Oh rupanya si lelaki ni takde hasil lah. Berlagak mewah, poket kempis eh. So, semua duit bini lah. Baru i paham. Kalau i, i taknaklah species mcm ni. Takde hasil, lembut, takde pendirian, takut famili. Rita is better off without him. It’s a blessing in disguise, rita. Anggap itu hikmah. Hidup you lebih bahagia tanpa stress dari kampuak dia.

    I lebih suka jejai. Pakaian simple, low profile tapi poket tebal. Baru ada kelas.

    0

    0
  49. Anonymous says:

    asal gossip Rita keluar banyak yang comment, yang nak kutuk….

    0

    0
  50. Ada org nak spin pulak skg cakap kat Forum Cari, yg si jantan dayus bukan elak bayar mutaah tapi yg dipertikai kan jumlah mutaah tu. Betul punya spin ….. kalau boleh diorang ni tak nak bagi walau sesen pun pada si Rita just to make her life difficult. Kalau Rita tak tuntut, korang ingat dia ada otak ke nak settle isu mutaah dan hal nafkah anak2 personally. Dah kalah maka nya kena lah reka cerita baru jadi tak malu sgt muka kaum puak dia , ye tak??? C’mon, dah tentu2 ko kemuka kan sbb kat mahkamah dia tak layak dapat mutaah sbb dia tak jalankan tgjawab seperti memasak, mengemas rumah, etc.. So kebodohan apa kah ini?????? Jgn ingat semua org bodoh boleh di spin around kan ya ……

    0

    0
  51. sue says:

    Alhamdulillah.. Glad for you Rita & anak2. At least sedikit sebanyak terbela juga hak

    0

    0
  52. unknown says:

    alhamdulillah.. kesimpulannya aidil memang zero lah.. sedey ko aidil

    0

    0
  53. Jambu says:

    To rima…lantak aku la nak bt karangan ke ape ke..ko panas knpe.bitch!..ko dgn aidil dayus tu elok la…klu kau blom kawen hrp ko dpt laki mcm aidil..bru padan muka ko…klu dh blaki klu laki bt prgai mcm dayus..lg pdn muka ko…dh mahkamah pon kte aidil slh..ko plk meroyan…

    0

    0
  54. Anonymous says:

    rasanya bila ditetapkan amount 300k tu diambik kira dr semua sudut…bila hanya dpt 30k..sebagai bekas isteri yg naik turun makhamah pertahan kan hak dan maruah jumlah kemenangan dah bukan menjadi keutamaan..percayalah kemenangan ni patut dijadikan contoh tuk semua wanita2 diluar tuk jadikan pengajaran..hanya DIA yang tahu kepayahan ditanggung selama bergelar ibu tunggal.. insyallah yg baik drNYA yg buruk dari kit…doa2 kan semua mendapat kebaikan and teladan dr kisah ni…insyallah

    0

    0
  55. Mat sahdo says:

    fans rita sentap giler. nak sangat baki 270k tu…pergi la jumpa tok kadi siam yg ko nikah dulu. hehehehe

    0

    0
  56. Seri Bunga says:

    Rita tuntut duit tu sebab dia berhak. Tak salah dan tak berdosa pun. Kalau korang kena cerai, korang nak senyap je jadi bodoh tak nak tuntut nafkah dari bekas laki? nak biarkan je laki tu hidup senang dgn family baru sedangkan nafkah anak liat nak bayar. Rita nak bercuti ke, shopping ke, makan mahal ke. Lantak dia le. Sebab dia pun ada income sendiri. Tak salah pun dia nak bagi anak dia rasa senang. Zarema tu tak kerja pun hidup senang, so anak2 Rita nak biarkan je?

    0

    0
  57. Hamba allah says:

    Ya Allah yg mengutuk menghina mencaci ni korang rase hidup korang sempurna 100% ke…bertaubat lah dari menghina sesama islam…nanti mati merangkak la korang kat padang masyar nk mintak maaf kat tuan puan punya badan…selagi tuhan diberi kesihatan eloklah mulut tu di amalkan baca.alquran lg dapat pahala..tak takut azab allah ke semua

    0

    0
  58. mira says:

    Rita minta duit kt laki dia. yg org lain panas kenapa… adoiii la.. kenapa la sibuk, bkn kacau duit korg pun. pd kaum llk2, xyah sibuk hal org. lbh baik jaga family sndiri dulu. bg nafkah kt bini korg. xyah nk memekak kt sini

    0

    0
  59. Anonymous says:

    ak tgk rita xpenah nak berbaik dgn mak mertua die..keburukan mak mertua yg diceritakan..setakat nih mak @ayah aidil xpenah lg citer ape2 pasal rita di media..kecuali adik kembar aidil..tp sape yg dpt tahan kalo org luar (rita)asyik kutuk mak ayah kita jer.. dan mak ayah mane yg dpt tahan kalo anak laki dia asyik kene je di media..mcm nmpk semuanye jahat aidil.. klo dah tahu aidil tu jht,kaki perempuan,kenapa ikot kawen lari dlu?? ak rase tindakan aidil betul,klo dah semua aib buruk kita diceritakan pd media, lebih baik berpisah dr menambahkan keburukan kemudian hari..sudahla rita,anggap je ni semua Allah

    0

    0
    • minah jambu says:

      skrang bende ni dh lepas yg kau sebot2 mak mertua bapak mertua tu ape pasal ! cakap pasal kawin lari la ape la kenape nk ungkit kesah lama dia ??? aidil pon dh kawin n dh ada anak baru n skarang dia kena bayar rita RM30ribu duit mutaah mari kite sama sama padankn muka aidil sato dua tiggaaaaa PADAN MUKA LU AIDIL HAHAHAHAHAHAHA…lov u Ritaaaaa god bless..

      0

      0
    • zaza says:

      komen kau ni dgn kepala lutut kau sama tinggi

      0

      0
  60. Yekeni says:

    I, baru hari tu hubby i bilang i ada perempuan call dan msg dia. Kononnya pompuan tu nak mintak carikan teman berbual sebab hati dia dah terbuka untuk mengenali seseorang. Baru tu aje darah i dah berderau. Ni lagi bila dapat tahu suami main kayu tiga. Terbayang2 lah mcm mana dia dgn pompuan tu ber intimasi, berpegangan dan yg sewaktu dgnnya. Hanya hati seorang isteri aje yg dapat memahami betapa sakitnya ketika itu. Sesiapa yg tak rasa tu, maka mereka adalah di kalangan wanita yg tak kisah samaada jantan yg nak ditacklenya itu milik org atau bukan… Ataupun mereka tu jantan….

    0

    0