Written by Bella | July 28th, 2016

Status perkahwinan kedua Adi Putra akhirnya telah terjawab apabila pelakon berkenaan mengadakan satu sidang media khas baru-baru ini.

Didalam sidang media berkenaan, Adi mengaku telah berkahwin kali kedua pada 20 Jun lepas dengan seorang janda anak satu. Adi pada masa yang sama menafikan beliau berkahwin kerana ingin mendapatkan zuriat.

Tambah Adi lagi, isteri pertamanya Aida Yusof juga mengetahui tentang perkahwinan kedua beliau dan tiada masalah yang wujud antara kedua-dua isterinya. Dalam erti kata lain, Adi ingin memberitahu bahawa beliau mendapat kebenaran daripada Aida untuk berkahwin sekali lagi.

Walaubagaimanapun, jawapan Adi itu tidak dapat menyakinkan sesetengah pihak dan mereka mahu Aida sendiri menjelaskan perkara sebenar.

Namun, Aida tetap tidak mahu memberikan komen lanjut mengenai perkara berkenaan dan enggan membuka aib suaminya.

Sebagai suami, Adi sudah jelaskan dalam sidang media. Dia mengaku sudah berkahwin lagi. Jadi, saya anggap itu benar dan segala desas-desus sudah terjawab. Selain itu, saya juga mempunyai prinsip sendiri iaitu tidak akan sesekali mengaibkan suami saya walau dalam apa juga keadaan.

Saya hormati tugas wartawan untuk mendapatkan berita. Tetapi, saya seboleh mungkin mahu elakkan untuk menjadikan sesiapa mangsa keadaan, buat waktu ini. Bagaimanapun kalau ada sesiapa mahu meramalkan apa-apa tentang kami, apa yang boleh saya katakan, tunggu sahajalah.

Sungguh bertuah Adi mempunyai seorang isteri yang kekal tabah dan masih tidak mahu membuka aib suaminya. Hmmph, tidak mengapa biarlah Aida tenang dahulu dan jangan terlaku menghimpit beliau dengan pelbagai soalan. Hanya mereka yang tahu apa yang terbaik buat masa depan rumah tangga mereka.

Sumber Berita :  Utusan Online

41 responses to Aida Yusof Enggan Buka Aib Adi Putra

  1. Anonymous says:

    Bgus wife dia.. tu pun Adi dok mngatal lg.. geram aku..

    0

    0
    • kentut buih coca cola dan panadol says:

      hope bahagia…move on jeee .

      0

      0
      • kentut buih coca cola dan panadol says:

        adi… bawa lah family2 peegi umrah ke.. . u sponsor..
        tahniah aida,, u bagus .. positif ajeee

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu dari ayat2 aida neh..mmg nmpk dia xtau ape2 dan makan hati.

        “Tetapi, saya seboleh mungkin mahu elakkan untuk menjadikan sesiapa mangsa keadaan, buat waktu ini. Bagaimanapun kalau ada sesiapa mahu meramalkan apa-apa tentang kami, apa yang boleh saya katakan, tunggu sahajalah.”

        buat waktu ini? oh ye lah..skrg still sabar..dah xtahan sok meletop ko.
        npe dia nak ckp pasal ramal2 hubungan dia ngn adi? membayangkan akan bcerai jika dah xtahan, kan.

        dia mungkin nk jaga aib, tp dlm masa yg sama xtahan dh. waut & see..
        lagipon, adik sendiri pn dah dedahkan hal sebenar..tmasuk ex ipar adi.

        0

        0
        • Anonymous says:

          adi ni da confirm ke bini die yang xleh pregnant? ntah2 sperm die yg xaktif, xpon testis die yg xbfungsi.xsaba nak tunggu hasil nye ngan 2nd wife.

          0

          0
    • blablabla says:

      whateva. next.

      0

      0
    • support kak aida says:

      Inilah sebab kenapa saya benci artis malaysia terutamanya LELAKI !!! Gatal sangat ka batang sampai mahu kahwin dua secara diam2 . Tidak cukup ka ada 1 saja tempat kasih lepas nafsu . Mahu juga pasang 2 . Geli betul saya artis lelaki macam itu . Tapii apa2 pun , saya harap suami itu bagi keadilan to your 1st wife . Jangan saja lain hari ko kasih cerai si Aida itu . ( 2nd wife , ahaa siap2 lah kau kena pandang serong dan dihina masyarakat di malaysia ini) sbb ko PERAMPAS SUAMI ORANG .

      0

      0
      • anon says:

        Tok sah sebok sngt nak benci orang, artis saje ke yg berpoligami? Mereka manusia biasa, cuma jadi artis je, bkn ulama pun. Yg lbh menggelikan ialah ustaz2 yg duk berceramah psl dosa pahala, tapi masa nak menambah bini, tak kawen dgn janda yg ada anak mcm nabi, tapi kawen dgn anak dara muda belia, Tu lagi menyampah, nak tunjuk baik konon….mcm si UAI tu..

        0

        0
        • Anonymous says:

          salah ke kahwin berpoligami dgn anak dara ????
          UAI ,,dia tu berilmu kot..hukum2 tau… yg anon ni kalau tak suka .tak payah condem ..menambahkan dosa je

          0

          0
    • anon says:

      Sape tak nak zuriat sendiri?? Kalau ko, padan dgn anak angkat je ke? Tak kena batang hidung sendiri tak tau…
      Kalau ada peluang utk dpt kan anak sendiri, sape tak nak usahakan.
      Anyway isteri pertama lbh sweet, isteri baru tak lawa langsung…..ape2pun dah jodoh dia, nak wat camne, tapi rugilah jugak, ingatkan dpt janda yg lawa…

      0

      0
      • greenfingers says:

        Aku bkn nk mengata, slalu mmg aku tak sentuh bab rupa n fizikal. Tp tang isteri kedua adi, mmg aku nk komen. Bini kedua adi tinggalkan laki dia dl slalu nk kejar adi yg hensem. Ex laki pon ensem. Nk tips gak cmna dia asik dpt laki ensem ni, hahahha.. Seriusly, aku tak paham apa yg Adi nmpk smpi sggup kawen ngan pompuan ni?

        0

        0
  2. VOVO says:

    Isteri solehah.. InsyaAllah

    0

    0
  3. hamba allah says:

    stay strong aida!!!! :))))

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Relakan cintamu seri…leburkanlah rinduku ini agar bisaku menikmati belaian kasih yang sejati darimu seri……

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Tahniah Aida. Be positive n strong. U know him better. Adi must be fair. If not kau tanggunglah nanti. Be fair. Ur time means ur time. Her time is hers. Jangan kacau

    0

    0
  6. Black Cat says:

    Bella xnk kuarkan citer terbaru ke…panas beb…isteri adi kena tngkp ngn imegrisen atas kesalahan perdagangan manusia…

    0

    0
    • kentut buih coca cola dan panadol says:

      tanya je kot ….

      0

      0
    • Mova says:

      Black cat… isteri baru dia kena tangkap ngan polis la.. isteri dia imigresen.. terlibat dgn sindiket seludup warga asing..

      0

      0
  7. Support Kak Aida says:

    Inilah sebab kenapa saya benci artis malaysia terutamanya LELAKI !!! Gatal sangat ka batang sampai mahu kahwin dua secara diam2 . Tidak cukup ka ada 1 saja tempat kasih lepas nafsu . Mahu juga pasang 2 . Geli betul saya artis lelaki macam itu . Tapii apa2 pun , saya harap suami itu bagi keadilan to your 1st wife . Jangan saja lain hari ko kasih cerai si Aida itu . ( 2nd wife , ahaa siap2 lah kau kena pandang serong dan dihina masyarakat di malaysia ini) sbb ko PERAMPAS SUAMI ORANG .

    0

    0
  8. Gua x kisah says:

    Allah bayar cash now ni. Adi lepas ni jenguk Bini kat kajang lah ye. Jangan kata nak dapat anak lah adi. Lepas ni kuar statement biniku bukan immigrisen yang di tangkap ITU haha haha punah harapan nak dapat ic biru.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mana de ic biru..pendatang tetap ic merah kecuali lahir kat sini..btw rasanya dia dh dapat kan lepas kecoh pilih kasih aaron dapat cepat dr dia

      0

      0
  9. Ciss says:

    Apa lah nk dikorek2 rahsia umahtangga org…teruk btullah manusia ni. Ke binatang?? Xde hati perut akal fikiran

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tuu… kalau dah aib ke.. rahsia ke tak perllu lah nak di tanya.. lebih2 lagi hal rumah tangga orang , kesian tgk orang malaysia nih, bukan semua lahh, nara pun satu ,,,,,

      0

      0
  10. Wawa says:

    Bermkna adi kawin time bulan puasa la ni

    0

    0
  11. kekat says:

    Adi ni ada alasan kuat…aida takleh mengandung dan mwlahirkan zuriat.kalau pi oejabat agama nak poligami…senang lulus. Harap jannah menanti aida di sana.redha dan berlapang dadalah.

    0

    0
    • ahkak ahkak sangat says:

      dear… aida leh ngandung la… cuma banyak kali gugur.. lom rezeki diorang…

      0

      0
  12. Anna Carolina says:

    The trust of the innocent, is the liar’s most useful tool. – Stephen King.

    0

    0
  13. Wan says:

    Mohon artis lain ambil contoh Aida take mengaibkan suami…tak berdosa pun Adi nak kawin lg utk dapatkan zuriat. Jgn menghukum lah kalau kita bukan di tempat Adi.

    0

    0
  14. puteri mawar biru says:

    sem0ga allah tabahkn hati kak ,ini memang berat utk akak ,siapa tau akak ada rezeki utk menimang cahaya mata sendiri lepas ni, berkat kesabaran akak ,mcm wife ashraf muslim, akhirnya pregnant gak lepas suami kahwin lain, sem0ga kesedihan yg akak alami akan d gnti dgn kegembiraan..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Dia mengaku sudah berkahwin lagi. Jadi, saya anggap itu benar dan segala desas-desus sudah terjawab-statement ni mcm menunjukkan seblm ni aida tak tahu sehingga lah adi mengaku.dan secara tdk langsung mengiakan desas desus…pendpat aku je. tp tngk statement mmg nmpk mcm mkn ht n tak rela

    0

    0
  16. hmm says:

    She deserves better. May Allah bless you Aida

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tabahnyaa Aida

    0

    0
  18. Irdinya says:

    Tabahnya aida…semga d permudhkn sgalanya utk Aida ni. Aamiin. kita nmpk aida tenang, kita dgr aida tabah menghdpi namun dlm hatinya sbgai perempuan pasti tahu betapa sakitnya smua yg adi putra lakukn ni, smpai hati ye adi

    0

    0
  19. cik muna says:

    kita x tau hati pompuan nih….sakit nya Allah jer tahu…….
    sabar yer kak Aida….tp kalau dah tahan sabar….fikir jer la jalan terbaik untuk akak….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    sudahlah, citer bab lain pulak. semua tau adi dah ada 2 isteri. pandailah dia uruskan sendiri.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    untung ko dapat istri mcm aida tu adi…tu pn x thu nk brsykur…mcm2 hal ko dh buat…tpi dia ttp telan juga..klau aku jadi aida..aku angkt kaki je..x sanggup klau aku d buat mcm ni..
    berita terkini…istri kedua ad d tangkap…HAAAAAAAAA….HI…HIII….KAHHH…KAHHHHHHH

    0

    0
    • anon says:

      Zuriat mcm mana? Ada ke orang yang tak nak zuriat dari darah daging sendiri?

      Oh ye ke?? Isteri pelakun popular yg ditangkap psl imigresen psl penyeludupan manusia tu, dia ke??

      0

      0
  22. Anonymous says:

    aida mampu sebab tu ALLAH turunkan ujian sehebat ini pada Aida.. bukan pada kita2 yg hanya tau cakap sahaja.. termasuk ak.. kalau masalah untuk dapat zuriat di pihak aida, aida wajib benarkan adi kahwin lain.. siapa kita untuk menafikan hukum ALLAH.. semoga ganjaran syurga menantimu aida

    0

    0
  23. Sayang aida says:

    Bersabarlah Aida..org sabar pasti ADA ganjarannya

    0

    0