Written by AbangNara | August 27th, 2010

aida aris cerai

Penceraian sememangnya mahu dielakkan oleh mana-mana pasangan suami isteri (mungkin pengecualian jika suami anda bernama Roslin Hashim), tapi akhirnya pasangan Aida dan Joe Razwill telah sah bercerai semalam. Joe telah melafazkan talak satu ke atas Aida di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya.

Penceraian ini terjadi selepas Aida memohon fasakh kepada Joe. Selepas penceraian, Aida telah bersetuju untuk menggugurkan segala nafkah edah dan mutaaah. Bagus lah gitu. Kiranya taknak menyusahkan sesama sendiri la nie. Lagipun Aida pun rasanya mampu untuk hidup sendiri.

Takziah kami ucapkan kepada Aida dan Joe yang terpaksa melupakan hasrat untuk sehidup semati selepas berkahwin selama 10 tahun. Nampaknya jodoh mereka hanya setakat itu. Moga-moga menjumpai pasangan yang lebih baik selepas ini.

All the best untuk Aida dan Joe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Aida & Joe Razwill Akhirnya Bercerai

  1. azza says:

    Ok la tu sbb bercerai secara baik…

    0
    0
  2. fifie says:

    TAKZIAH…

    0
    0
  3. anna says:

    nak buat mcm mna…jodoh hanya sampai d situ saja..sabar ajelah yer…

    0
    0
  4. [email protected] says:

    takziah

    0
    0
  5. aries_april says:

    dh lma jga dia orng kawen ek?
    rs cam bru ja

    0
    0
  6. sms says:

    sayang sgt2…
    krn aida rmhtangga joe dgn wife lama berantakan…
    tak sgka plk yg rmhtangga dia pun tak kekal…
    kan elok kalau dia still lagi dgn wife lama…
    tapi itu la namanya takdir…
    hehe..
    allah itu maha berkuasa, kebenaran pasti terserlah jua.
    sesungguhnya golongan teraniaya itu adalah golongan yg paling makbul doanya…

    0
    0
    • basshunter says:

      yup betul3….what goes around comes around..
      bnde da lepas, harap2 jd pengajaran la kt dorang

      0
      0
      • Ryta says:

        Aku kesian kat ex-wife si Joe Radzwill ni masa dia ceraikan wife dia dulu. Yelah, masa tu ex-wife dia baru lahirkan anak dan still dalam pantang lagi, tup2 kena cerai dan si Joe Jambul opss Joe Radzwill pun kawenla dgn Aida Rahim ni ha!
        Aku ingatkan bolehla kekal lama…tup2 10 tahun jek cerai gak! Hmmm…nak wat camana…jodoh tak panjang! Tapi sebaik2nya jgnla terus bergaduh lepas bercerai. Tak jadi suami isteri tak bermakna tak leh jadi kawan….kan?

        0
        0
  7. Bom aTOM says:

    Takziah. Lepas ni guna nama ayah je lah. Kalau kawin cerai berkali-kali pun tak payah asyik tukar nama.

    0
    0
  8. TOMTOMBAK says:

    hahahahahah xleh blah la ayat abg nara…. (mungkin pengecualian jika suami anda bernama Roslin Hashim), apa2 pun, takziah…… kami suka betul dkt aida ni… makin cantik sejak dah menutup aurat sekarang.

    0
    0
  9. cili says:

    takziah. ada hikmah di sebaliknya.

    0
    0
  10. butang baju says:

    bila masuk makamah … semua cerita keluar .Yang buruk saja .Ada lebih baik bercerai lepas tu …bila keburukan telah digemburkan …

    0
    0
  11. Sabo nip says:

    Semoga kak aida sabar mengharungi penceraian ni..kami sbgai peminat akan sentiasa menyokong…

    0
    0
  12. bai says:

    takziah untuk mereka. hope they’ll get the best in life from now onwards insyaAllah

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    0
    0
  13. mizzura says:

    moga yang terbaik untuk mereka…

    0
    0
  14. hikhok says:

    suka tgk dia pakai tudung daripada tak bertudung dulu

    0
    0
  15. F-O P says:

    Hhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm……….. Nama Aida Razzwil tu lepas ni kembali jd Aida Rahim balik laa..

    Artis ni nampak okay mcmana sekalipun..at the end of the day, bercerai… Banyak2 muhasabah la semua kenapa ini berlaku back-to-back kerap sgt mcm skrg..

    0
    0
  16. haHa says:

    lelaki kena byk sabo dlm perkahwinan ni..cerai bknnye jln penyelesaian, bawak2 la brbincang..

    0
    0
  17. […] … read more &rsaquo Read More Visit Site 0 Comments Share Twitter delicious Facebook […]

    0
    0
  18. Ferrari Enzo says:

    elok pn bercerai..lepas ni bubuh Aida Cerai plak..wakakakakakakakakakakaka

    0
    0
  19. HUMAIRA says:

    KENAPA BN KATA BAGUS BILA AIDA GUGURKAN TUNTUTAN EDAH DAN MUTAAH??? JANGAN JADI ORANG YANG TAK TAHU HUKUM DAN TANGGUNGJAWAB DALAM INSTITUSI KELUARGA!!! SUAMI BILA MANA MENCERAIKAN ISTERINYA, DIA HARUS MEMBAYAR NAFKAH EDAH DAN MUTAAH.. KALAU MCM TU SENANG LA ORG LELAKI… KEPADA ISTERI2 ANDA HARUS TAHU HAK ANDA BILA ANDA DICERAIKAN. NAFKAH EDAH DAN MUTAAH HAK ANDA! BERGURU LAH DENGAN ORG YANG ARIF DAN JANGAN MEMBUTA TULI MERINGANKAN SESUATU YANG TELAH TERMAKTUB SEBAGAI HAK ANDA DALAM PERKHAWINAN YANG TELAH DIBUBARKAN :-)

    0
    0
    • F-O P says:

      Setuju sgt dgn Humaira. Kadang2 ade je pompuan yg masih tak jelas hak2 diorg.. Kadang2 plak, ade yg pikir bahawa kalau dgn menggugurkan segala hak2 spt Mut’ah & nafkah Iddah, tu baru dikira bercerai secara baik..salah tu. Hak2 tu kalau direkodkan sbg persetujuan bersama dpn Hakim Syarie & masuk dlm perintah selepas bercerai barula effective..kalau bersetuju mulut je, baik tuntut hak2 tu.

      Di beberapa negeri, pompuan yg menggugurkan hak2 spt di atas mmg ramai..& puncanya kerana hanya perceraian yg diharapkan, nothing else. Kadang2 kerana sering merana & teraniaya disebabkan suami yg hampeh ni, banyak isteri hanya mengharapkan perceraian semata2 tanpa memikirkan lg isu hak2 diorg.. Kira kalau diceraikan tu dikatakan rahmat laa..itu fakta, mmg banyak berlaku di Malaysia.

      Satu lg, banyak suami yg bg syarat semasa nak bercerai, kalau nak si suami tu bersetuju melafaz cerai dlm mahkamah, jgn tuntut apa2 hak. Atas sbb malas nak melayan cekadak suami yg banyak songeh ni, maka ramai pompuan akhirnya terpaksa bersetuju kerana taknak ulang-alik mahkamah kalau si suami tak setuju bercerai secara biasa…..

      0
      0
  20. gosipgurl_fea says:

    untie, sila kahwin dengan papa saya..papa saya hensem lagi kaya XDXD

    0
    0
  21. mat Sentul says:

    harap bersabar,,,dah tak ada jodoh nak buat macam mana

    0
    0
  22. ayu cute says:

    Jodoh pertemuan sudah ditetapkan….kak aida masih cun lagi masih berpeluang untuk cari lain..patah tumbuh hilang berganti

    0
    0
  23. Batunisan says:

    Takziah moga kak aida tabah menghadapi segala UjianNYA..dan pedulikan apa orang nak kata..cukup kak aida dan Allah mnegetahui segalanya..

    0
    0
  24. mamia says:

    huh! saya kenal dan tau kat mana tmpt tgl betina simpanan JOE tu!!! mmg dorang bersekedudukan dah lama, JOE siap bw anak laki dia bila pegi rmh betina tu! Betina tu pon boley tahan kaya..tgl kat area KIARAMAS. Betina tu siap declare JOE hubby dia, tp anak betina tu sendiri cakap mak dia pembohong!

    0
    0
  25. eam says:

    “asyik cerai jer artis skrng niii .apa dah jadi …!

    0
    0
  26. Ema says:

    agak2 u all apa sbb kes cerai blh berlaku?

    0
    0
    • Hani Bunny says:

      yelah.. maybe joe tu is younger than aida and aida is getting older.. it is time to get herself closer to allah.. joe pulak, well, life begins at 40…

      0
      0
    • Bom aTOM says:

      Yang saya baca..Aida selalu refuse bila Joe…Tapi mungkin sebab dia dah 51, menopause, jadi libido pun kuranglah.
      Tapi, sbnrnya, itu tak jadi masalah skrg sebab dah banyak HRT dlm pasaran. Suami yang sepatutnya memahami sebab masa kahwin dulu dah tau perbezaan umur terlalu jauh.

      0
      0
  27. dee says:

    haku salah seorang yg menggugurkan hak ketika mau cerai sebab tak mau sengsara bersama suami yg tak tau menghormati wanita… walaubagaimana pun aku tau hak aku dan anak2 akan ada di akhirat kelak…

    kepada aida bersabar… muhasabah diri…
    kepada yg mengutuk, bertaubatlah, apa yg berlaku semuanya ketentuan.. kepada razwill …. ingatttttt

    0
    0
  28. AIDA NI NAK IKOT ARTIS OMPUTIH TARUK NAMA LAKI KAT BELAKANG, KITA TUNGGU NAMA BARU AIDA….

    0
    0
  29. SoLaR says:

    hahaha…mcm2 tul :))

    0
    0
  30. Thank you… I’m going to add this to my bookmarks. If I may ask, what was it that got you started into blogging? To be honest I’ve just been catching on to this hobbie and it’s really begun to inspire me to start a blog of my own. I’ve tried but nothing that concrete has occured as of yet. You seem established, hints would be appreciated…

    0
    0
  31. lili says:

    dasar lelaki tak sedar diuntung.

    0
    0
  32. Legalsounds says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks – you cleared up some things for me!

    0
    0
  33. A wooden bed is better than a golden coffin.

    0
    0
  34. Legalsounds says:

    We are a group of volunteers and starting a new scheme in our neighborhood. Your blog provided us with valuable information to work on|.You have done an impressive job!

    0
    0
  35. I cannot thank you enough for the article.Really thank you! Great

    0
    0
  36. Toby Gorski says:

    Many thanks for piecing this together – this can be an incredible submit for those of us with our heads buried from the keyboard all day.

    0
    0
  37. Hi there can I bring into play some of the understanding here in this inlet if I provide a interdependence couple destroy to your site?

    0
    0
  38. Alegro.pl says:

    This is the appropriate blog for anyone who wants to find out about this topic. You understand a lot its nearly hard to argue with you (not that I truly would wantÖHaHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

    0
    0