Written by AbangNara | May 2nd, 2011

Awesome gila Fina nyanyi lagu All By Myself dalam konsert AF9 minggu 4. Meremang bulu roma Abang Nara dibuatnya. Tak sia-sia Fina masuk menggantikan kakaknya, Aida. Memang ada aura juara. Adakah Fina bakal bergelar juara AF9 yang merupakan AF terakhir? Apa pendapat anda?

Minggu ke 4 menyaksikan peserta lelaki iaitu Raqib tersingkir. Abang Nara tak sempat nak layan keseluruhan konsert AF9 kali ini so tak boleh nak komen persembahan Raqib. Tapi daripada apa yang dibaca, kemungkinan besar pertarungan sengit untuk bergelar juara bakal berlaku di antara Erul dan Fina. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

89 responses to AF9: Raqib Tersingkir, Fina Bakal Juara AF9?

  1. best ke AF kali ni?

    Dah lama x tgk AF
    last sekali tgk masa Mawi
    haha

    Entri Terkini: Khas Kepada Penggemar Barangan Apple & Peminat DSLR!!!

  2. nanana says:

    ehhh…aku first. hahaha

    • Kika says:

      Alahai si Fina ni…kalau nak banding dengan SALMA MENTOR….macam langit dengan bumi….menjerit tak tentu pasal…..pelik la…kenapa orang sukaa sangat kalau dia menjerit….x reti ke nak beza antara kelantangan vokal dengan MENJERIT???…..

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape2 jeeeeeee belom lagi gi final dhhhhhhhhh puji2 si fina ni ! tapi suara salma mentor lagiiiiiiiiii sedap n best lagi POWERRRRRRRRRRRRRRRR !!

  3. sya says:

    best… dengar macam menjerit tapi better than miza…

  4. Fairytopia says:

    tu la..rmai yg ckp style dia mnjerit…tp jac pun lebih kurang..tp sdp.. erm x tau la cara nyanyi yg btl cmne..

    • Kurus says:

      menjerit ni ialah apabila note trsebut kte tk dapat capai tetapi kte paksa…iya lah mcam yg kte menjerit kalo anjing keja kte tu…pitching lari..

      menyanyi dgn mantap adalah apabila note tersebut walopun tinggi tetapi kte dapat capai…sebab tu apabila orang dengar… orang tk sakit kepala atau rasa2 nak baling kasut kt kte…trasa best jerk…

  5. Shinta says:

    Fina menjerit la part tarik tu,,tp boleh dperbaiki la sbb suara dah ada,,
    Persembahan best konsert minggu 4 ni azri,erul,fina,hazama,,nera apsal dpt undi tggi??padahal plg xbest kat af

  6. micha02 says:

    bes!! mgu dpn erul plak tersingkir ye.. hehehehe

  7. labulakely says:

    menjerit kalo suara sedap mcm fina ni ok la..
    kalo tak sedap yg jadi masalah..awok dengo pun sakit telinga ye dak..

    • minamie says:

      yela….bkn menjerit xtentu hala mcm miza tu….die kawal jeritan vocal die…lgpun sedap didengar bknnye bingitkan telinga….klu di mentor mmg la salma is the best….but, this is AF9…..bknnye salma tu bertanding dgn fina…..so, dlm AF9 ni kira fina antara yg terbaik la….juara dalam pencarian…..

  8. naz says:

    terjerit2 jerk dia nynyi.. x best lngsung….

  9. lfc says:

    ok tapi jgn harap nk jadi juara..
    fina the super poyo..
    menyampah giler ngn fina…
    bajet nk mampos…

  10. lynn says:

    sgt suka… just teknik menjerit tuh kene betolkan bg sedap hehehe

  11. smh says:

    Boleh jadi juara, tapi kena kurangkan menangis dan minta kesian tu. All the best Fina.

    Next week, bagi Kay pula usung luggage.

  12. Haley Reinhart says:

    well…biasa2 jew, standard artis malaysia lah…tak berapa boleh nak di banggakan lah sangat!!

    Salma is Better!!!

    • Pia Toscano says:

      u right haley!!!
      suara just standard artis malaysia jew..
      i pernah dapat stnding o dulu tau…heee

      • Salma says:

        Thanx haley!!!
        u tengok konsert mentor i ker??!!!
        i dah agak dah i mesti boleh menang punyer..!!!
        i nak bawa lagu all by myself jugak lah utk final konsert..!!!
        u n pia tengok tau…

        • Ayish says:

          i dah tersingkir malam td…baru nak uat kejutan..!!! huhu :(

        • Shiha says:

          Umi pesan kat i Salma, jangan bangga diri tu,u tu dah lah tak berapa nak C*N**K..!!
          Umi nak battle nyayi lagu Negaraku dengan u Salma!!!
          ada berani??

        • Jenifer Lopez says:

          hey hey!!!
          y r u screaming like the hantu kak limah hah Fina??!!

        • Randy says:

          yo yo baby! dont scream!! its hurt my ears!!

        • simon cowell says:

          u sing like a rubbish…just go home

        • Ana Rafali says:

          hai…
          im ana rafali..!!!
          im going to join the club!
          can arh?!!

        • Haley Reinhart says:

          Sorry Ana!!!
          u x in our field!!
          get out!!!!!!!!!

        • Faizal Tahir says:

          I’m still the best..hahaha..no one can beat me..

        • Zaiton Sameon says:

          Hell NO!!!!!!
          Saya lah lagenda di Tanah Malaya.
          Mengalun suara gemersik di nusantara.
          Indah menyusuk hati seantero insan dunia..
          Setakat gah di pementasan saya, tiada siapa menandingi saya….. sayalah ZAITON SAMEON. ;)

        • Rosmah Mansur says:

          Dikau lagenda tolak ketepi.
          Sini First Lady datang menyanyi… lalalalalalalala
          If tomorrow never comes.. lalalalalala

        • Tiz Zakiyah says:

          hello girls…
          Tiz baru belajar nyanyi, jgn kutuk tiz tau..:)
          Tiz sayang kak Rosmah Mansor ngan auntie Zaiton!!
          Muaaahx

        • M.Daud Kilau says:

          musim dpn I ingat I nk jadi mentor lah ..
          I nak cari protege lelaki yg boleh gelek..
          konpem juare tahun dpn..i like~

        • kak ogy says:

          cangkul lagi.. korang ingat korang power ke?? baru masuk tv nak kecoh… i dah muak masuk tv ni… takda pun nak kecoh.. cangkul lagi ye

        • Ustaz Azhar idrus says:

          semua ni lagha belako… wat malu jah…

        • Siti Nurhaliza says:

          go salma…u layak jadi pengganti i…fina xde kualiti langsung baik balik umah….ape kate konsert minggu depan u bwa lagu i…..kompem menang!

        • Amir Maharaja Lawak says:

          Minggu dpn kawe tubik dari maharaja lawak kawe nok masuk af lah..sbb kawe yakin rama oghe akan undi kawe..sbb kawe kiut..im sorry~~

    • Azwan ali says:

      Amboi amboi amboi,,semua nk kene hanjeng dengan mek la nokkk,tak kuase nyehh,,,biar amboi3 nak nyanyi ni,

      • Ebby Yus says:

        Ape biseng2 nih…pokcik nak tido pon sosah…ekao engat sore ekao sume nih sodap??? seb baek pokcik nih pokak…

  13. wanida says:

    fina the best…kurang2 nya memberi nafas baru pada Af9 yg kurang bermaya ni,..all the best..

  14. ADA SUKA,ADA YANG TIDAK..ITULAH LUMRAH BILA TIME MEMBERI PENDAPAT..TAPI JANGANLAH SAMPAI BENCI MEMBENCI..GADUH BERGADUH N KUTUK MENGUTUK..X ELOK..
    DAH TENGOK ARTIKEL TERBARU???KLIK DUNIA SENSASI (NAMA)

  15. aida AF7 says:

    hope next week lena out….peserta af yg pling tergedik…poyo je lbih tp sore cam hampesss…apapun pujian utk kay,w/pun sblm ni x ska kt dia tp byk peningkatan…hazama mmg bgus..af9 tlh buat keputusan yg bijak krn ops gugur…byk peningkatan..kak ogy keep up a good job…u’r the best…

    • Kika says:

      ek elleh…macam la kO x gedik…pandai mengate orang…paku dulang paku serpih,mengata orang dia yang lebeyyy!!!!…ada ku kesah nok???…

  16. leman says:

    BILE LA SI MANGKOK HAYUN ERUL TU NK KLUAR..
    SYANG LA RAQIB KLUAR. SORE DIE SEDAP.
    STACY POWN SUKE SORE RAQIB. DIE SENDRI CKAP MSE DIE DTG RUMAH KACE.
    KAY TU POWN SAME, SUARE ANGSE BILE LA NAK USUNG BEG KLUAR AKEDEMI.

  17. Miko says:

    ni pon nak bangga sgt. kalu cam pia toscano nyanyi all by myself xpe gak. biasa2 sudah. bkal juara bgai. erul ?? adoi…. kalu bkal juara si erul tu, ritu time mentor da mnang da. korea je lbih. ahha

    • baby face says:

      erul blh jd juara ke?sore mang sedap tp xder identiti..lena bgos tp mcm attitude pblem kit…fina mcm mnjerit jerk..over confident…tp sore mcm dier da byk kt msia..kter ade jaclyn victor..ziana zain….afif sore bgos tp nmpk mcm bendul jer..huhu….

    • Pia Toscano says:

      Thanx Miko…
      but i still humble rite?!
      im on my way to release my new single…:)

  18. aku says:

    Fina ni harus dibagi makan lebih n saplimen kasi dia montel sikit baru le nak lawa ..ni cikeding ja, baju biru dia malam tu mnampakkan ketulangan yg bisa dibuat sup..anyway try bg lagu low note tengok dia dapat bawa ke tak..
    banding dgn salma ..salma lagi best!

    • Kika says:

      hahahaha…..macam tengkOrak kan???…wakakakaka….yes I like Salma tOo!!!!…

  19. syaz says:

    AF9 ni tak best lah !!!

  20. jena jen says:

    ada lg ke org yg nonton af skg? Rasenye monyet pn x tengok af. Ape ke jadah tengok af

  21. Indraputra says:

    MEMANG MENJERIT……bukan menyanyi…rasanya, majoriti orang yang ada telinga kata dia menjerit…mmm kalau ikutkan, penyanyi asal pun menjerit untuk sampai nota….’anymore tu…tp yang bezanya, sedap ngan tak sedaplah ek…hehehhe\

  22. Pia Toscano says:

    Yucks..poor performance..poor judging..

  23. elis says:

    boley x nk kt sore die xbest lsung!xde teknik langsung bile menyanyi..setakat menjerit n lpskan sore cmtu,i think everybody can do better than her..sori laa..x mencapai standard lsung..!n yes,salma bijak bile perform sesebuah lagu…n 1 more…take charice as an example…!

  24. LoL says:

    http://www.youtube.com/watch?v=_WwAxGAfETo

    sekadar berkongsi….renung2 kan lah

    :D

  25. Jeiz says:

    not bad this blog, jumpe dari facebook fina af9 fans club http://www.facebook.com/FansClubFinaAF9 .. btw sgt minat dengan fina , fina mmg sangat berbakat ! u go girl …

  26. dear mie says:

    biasa2 je

  27. saya says:

    erul eiii…tak sesuai..

  28. abang musang says:

    best sangat ker AF9…. main PES 2011 lagi best……

  29. ellen says:

    memang best fina nyanyikan lagu ni..tapi kena tunggu juga dia nyanyikan lagu yang key rendah dan lagu2 tradisi..kalo ok..cfrm blh juara..hehe

  30. aspire5580 says:

    semua pelajar ade pluang jadi juara..tapi vokal kena power la..jgnla ala2 kalaoke ataupun mendayu2 smpi ke laut….cangkul jgn x cangkul, amik pahat dan pakukan nota nota itu.haha..

  31. aku je says:

    suara okey la…tapi x suka la tgk dia suka nyanyi angkat2 tangan sampai nampak ape yg x patut nampak…. ish ish…

  32. Melza says:

    Best ker..?? tak best pon…biasa jer…aku pon ble nyanyi lagik best..lalalala…tapi mslahnya aku x gila glamer mcm drng nie..wakakakakaka….
    nak taw pa best pasal AF9..?? best nak mengutuk pelajar2 die yg ntah perasam bagoss…yuckk…nak muntah la…

  33. syud says:

    compare ngn salma n adira,die ni xkn kemana pun.jerit je kuatp hampeh.p ok la gak dr c lena besar kepale,bongkak,prasan baik n penuh ngn kepura-puraan…luv hazama

  34. syud says:

    af 8 the bezt..

  35. sibuk jer says:

    aku rase semua nyer nyanyi biasa2 jer mcm kat karaoke…yg blh harap hazama jer… tu pon sbb die pernah perform ngn team MUH… yang lain mcm suam2 jer … aku layan af sbb nak tgk aznil…ngeh ngeh ngeh

    • Bebe says:

      I soooo agree with u… Hazama was ok compare 2 d rest… … but toooooo bad his hair make him look like a girl…. !! Hazama oi… tkr la style rmbut tu.. ….. not MAN enough…!!

      • baby face says:

        pak nil ckp rmbot hazama tu fesyen..huhu..xslh pak nil pnh wat rmbot ala2 gitu tp pndek kit…tp pak nil nmpk ensem…hazama??hmmm…

  36. syud says:

    nape x suh je protege mentor msk af ek?dowg better than af,pttnye thn ni adlh plg best coz last,p sume yg kne pilih mmg xde bakat lgsg.dh msk minggu ke bape still xde peningkatan..c’mon la..pttnye af9 should be the best but kecewa sgt2…af cume buk wat kejutan semate2 nk raih byk penonton n undian.c’mon la…wake up af..xde kemajuan langsung

    • baby face says:

      adakah slh juri yg memilih mse audition tuh???punyelah byk tapis tapi still hampeh…..adakah juri sesi audition mentorlbh bgos..atau ptotnye af nie tkr jer cikgu2 sbb dowg da xleh majukn murid2…hmmmm….

  37. ann says:

    muke raqib cam muke abg nara punye abg la…haha

  38. Bebe says:

    To be honest …her pronunciation is quite bad & wasn’t all tht clear… its like she’s mumbling…. so nak ckp dier ni best ….NOOOOOOOO! She’s jz ordinary… for her 2 shout “all by myself”on and on… is equally as bad as her pronunciation… Mmg dah ble nampk sgt yg AF ni nk sgt Si cekiding Fina ni mng… Ho3…mng x mng… AF this year sgt TERRIBLE… smua nyanyi pn ke laut….. d best konon… like duh…!! Better tgk American Idol & Mentor…

  39. nana says:

    Jangan terlalu yakin yg fina jadi juara..baru konsert pertama dia,kita blm tgok dia nynyi lagu nada rendah or lagu rancak..mcm af8,semua sangka adira yang mng tp shahir y mng..n lg satu,lena ni mcm x suka dak fina,kalo sp tngok diari hr isnin,sp rase fina x lyk msk af,lena sorang je angkt tngn..af2 gak best,teamwork..

    • unknwn says:

      tu la sbb fina pn cam xska jer dgn lena..> lena memang gedik tp sore dia ok la dri c nera yg hrp muka cantik jew… bajet nak mampus budak tu. jadi bdk pengoda boleh la

  40. ans says:

    pak nil jgn la menampakkan sgt dia “Taste” kat Azri…to obvious la…n one more thing..jgn memondan sgt…malu la…

  41. joyah kecoh betul says:

    aku tak pernah tgk af9 ni tp yg mggu ni bleh plak akak aku pi bukak..dgr minah ni nyanyi aku kompius dah ape minah ni sebut.. “oh by myself” ke dia sebut “ooobama sayyyy”

    ce kome dgr lelok..ce dgr~

  42. Mat jiwang says:

    Baguslah dia dah keluar. Boring mat jiwang ne. Setiap minggu lagu jiwang je. Tak banyak pergerakan pun time concert. Memang patut pun dia keluar. Haha..

  43. Sweety says:

    teruk sangat lah dia sing lagu ni, x sesuai dgn dia… pat tinggi dia main teriak je… hancur hati ku dengar dia nyanyi lagu tu, ROSAKKKK habis… Hancur tu lagu jadinya…

  44. ralph says:

    Hey there, I’ve found this really cool wordpress plugin, which has helped make me loads of money through affiliate sales, being a blog owner I thought you might be interested. Good luck earning :)