Written by AbangNara | December 31st, 2013

Semenjak dua menjak ini memang ramai sungguh rakyat Malaysia terbang ke London untuk bercuti. Mungkin harga tiket kapal terbang yang ditawarkan murah. Lagipun hujung tahun memang best pergi ke London kerana jualan murah yang sedang berlangsung di sana. Memang sakan la shopping.

aeril zafrel london

Terbaru, Wawa Zainal, Aeril Zafrel dan anak mereka juga turut ke sana. Sambil bercuti, sambil berbulan madu. Seronok Abang Nara melihat kebahagiaan keluarga ini setelah dilanda kontroversi sepanjang tahun 2013. Semoga tahun 2014 akan membawa lebih banyak sinar kebahagiaan buat mereka. Sama-samalah kita doakan.

aeril zafrel london

Lagi beberapa keping gambar Aeril Zafrel, Wawa Zainal dan anaknya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london
aeril zafrel london

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 responses to Aeril Zafrel, Wawa Zainal & Anak Bercuti Di London

  1. Olga says:

    FIRST U OULSSSSSSSSSS PERMULAAN YANG BAIK UNTUK TAHUN BARU

    0

    0
    • lalalililulu says:

      amek la olga oii.. batak sgt… kesiannn…

      0

      0
      • kesian says:

        dah dekat setahun kawen baru diketahui umum.. kan elok kalau bg tahu awal2.. elak fitnah dan penipuan.. tp nak buat mcm mana.. aeril & wawa tak matang.. buat anak baru tahu erti matang

        0

        0
        • Anonymous says:

          sorry la.. dah tak minat mereka berdua.. kaki kencing peminat!

          0

          0
        • hassan says:

          untung la org berduit.. dpt ke luar negara je kerjanya.. bukan nak menidakkan rezeki org lain tapi….. baru nak merasa hidup senang 2014 ni tp harga brg pula byk yg naik.. baru nak menyimpan sikit utk beli rumah harga rumah & cukai pintu pula dah naik.. baru juga nk simpan azam nak kerap balik jumpa family di kampung harga minyak & tol pula yg naik.. haiiihhhhh… TURUN!

          0

          0
        • nana says:

          gmbar 9 and 10 tu pun kat London juga ke?

          0

          0
        • Didi says:

          Maaf terpesong dari cerita wawa ni. Nak kongsi rasa, perasaan.

          Sedih sgt dengan ekonomi sekarang. Semuanya naik. Bilalah boleh hidup senang (aku tau nnti mesti ada org kata kerja keraslah, usahalah, overtimelah). Senang kata dari buat. Kata kalau undi… Janji Harga semua menurun tp sekarang apa? Kalau boleh patah balik tahun 2000 dn keatas, nak sgt patah balik. Masatu hidup masih boleh dikawal. Nak beli apa pun boleh. Tp sekarang, nak makan pun fikir sepuluh kali sebab harga dah naik. Sanggup tahan lapar, makan kat rumah je. Habiskan brg dapur. Nk shopping pun sama. Dulu grab je mana nak. Sekarang, masuk, tengok harga pastu blah. Saya ni remaja lagi. Tapi hidup dah kontang kanting mcmni. Kalau

          0

          0
        • Semua Naik says:

          Aku orang Perak kerja di Singapura dapat gaji tukar Ringgit Alhamdullilah dan aku duduk & beli rumah banglo 3 tingkat di Iskandar, Johor.Marilah ubah nasib & bekerja di rantauan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kawan aku dari Sabah bekerja sebagai Teknisyen in Jurong Island Singapore, petrochemical company dah keja 8 tahun baru tahun lepas naik haji suami isteri bayar RM60,000.Pas tu gi London.

          0

          0
        • ahmad says:

          bangla, indon datang Malaysia boleh kaya raya….kenapa tidak kita ???
          korang tak pernah fikir ke kenapa indon , bangla boleh kaya raya datang Malaysia ??

          0

          0
        • Julia says:

          @Semua Naik
          amboii…suruh org Malaysia kerja kat perantauan, abis tu kerja kat Malaysia ni kau nak suruh sape ganti ?? bangla ker ?? patut lah ramai bangla kaya raya dtg Malaysia, rezeki depan mata tak reti nak manfaat…bangsa asing lah yg ambik peluang

          0

          0
        • Amber says:

          betul ke org asing datang Malaysia boleh kaya raya ?? sorry sy org Singapore but why Malaysian here komplain tak cukup makan ?? betul ke tak cukup makan tapi you still boleh online, thats weird. if sy tak cukup makan sebab harga mahal..sy tak kan online dah.

          0

          0
        • Singapore Girl says:

          @Amber
          Malaysian lazy to work hard but they want Ferrari….ha3 you know what i mean. itu semua alasan saja tu, saya datang Malaysia hari tu mall penuh dgn org, restoren mewah juga penuh dgn org.., sebab tu lah sy ckp ” Malaysian lazy to work hard but they want Ferrari “

          0

          0
        • Singapore Girl says:

          hey Malay, kenapa tidak bagi chance kepada Chinese mentadbir Malaysia, just give DAP chance lah, Malaysia akan maju mcm Singapore, harga pun turun, Chinese people very like to work hard, not like Malay…always complaint but look at what happen…warga asing juga yang kaya cuz they lazy to work hard but they want Ferrari.

          0

          0
        • Christiano says:

          aneh banget…ngak punya uang untuk makan tapi kok bisa online sich ???
          loe itu bukan miskin tapi males kerja, kalo loe benar2 miskin….loe udah ngak bisa online, laptop atau hp juga ngak ada tu, kalo pake hp murah udah tentu ngak bisa online kan…hidup di jaman sekarang ngak ada yg gratis….usaha dong

          0

          0
        • akusukadia says:

          @semua naik
          saya kagum dengan kebolehan n kemampuan yang anda miliki sekarang,n saya tumpang bangga anda salah seorang warga malaysia yang berjaya dirantauan..tapi, jangan samakan anda dengan orang laen..bukan semua orang mampu untuk bekerja seperti anda, seperti yang kita maklum singapore hanya akan mengambil orang yang berpelajaran tinggi, high value market senang cerita..kita kene ingat xsemua orang diberi peluang seperti anda walaupun sudah mencuba banyak kali..sudah tertulis bukan rezeki dia di rantauan barangkali..xsalah untuk kita sebagai rakyat malaysia mencurah bakti ditanahair sendiri..mengapa dulu kita belajar di sekolah2 kerajaan sekarang bila dewasa kita mengagung2kan negara luar???xmalukah kita dengan berperangai sebegini???

          @singapore girl
          saya rase anda perlu kaji semula perlembagaan negara malaysia n sejarah2 tanah melayu dulu baru anda akan dapat jawapan kenapa malaysia dipimpin oleh orang melayu bukan nya orang cina or india..maaf,saya bukan racist tapi sebagai anak jati tanah melayu yang asalnye adalah kaum melayu BUKAN cina BUKAN india, saya xrela andai tanah melayu dipimpin bukan dari orang melayu..mungkin orang luar akan cakap bodoh, sebab orang melayu malas tapi angan2 tinggi..tapi kita kene ingat jasa nenek moyang kita yang berjuang untuk mendapatkan kebebasan yang kita peroleh pada hari ini…ape yang anda akan lakukan bila singapore dijajah oleh orang luar???bukan dari bangsa anda sendiri???fikir2kanlah..pesan saya,anda sebagai pendatang di tanah melayu ni, jaga lah adab anda sebagai tetamu…sedarlah dibumi mana anda pijak..
          sekian.

          0

          0
    • lynn says:

      sama cantik sama padan. suka tengok. semoga bahagia hingga ke jannah :)

      0

      0
    • erah says:

      kaya betul artis ni kan..lama menyepi xbuat job sbb larikan diri pun tup-tup pergi bercuti kat London..kelas u olsss…

      0

      0
    • v says:

      betul ke kat london.. macam gambar kat malaysia je nie..

      0

      0
    • oooooooo says:

      org tua2 cakap kalau beby isap ibu jari kaki,petanda dia nak dpt adik baru..betol ke ??huhu

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        betol ! nenek minah jambu pon ada cakap….tapi kalau tknk baby buat masa ni bila time sondol tu pakai lah rainkot…..selamat mencobeeee……..

        0

        0
      • akusukadia says:

        mungkin ya mungkin juga tak..rezeki kan di tangan Allah..
        perkembangan baby seusia begini, dia suka teroka bahagian bawah badan dia untuk tau panjang mane badan dia..ape yang ade di bahagian bawah badan dia..baby makin besar makin kuat daya ingin tahu n zaman teroka dia bermula…n lagi 1, its normal kalau baby masuk kaki ke ape2 barang yang dia pegang ke dalam mulut dia…
        saya bukan nak menidakkan kepercayaan orang2 tua…mungkin ape diorang cakap hanya kebetulan, jangan kita ikut kepercayaan yang turun temurun tanpa alasan yang kukuh..hanya percaya smua itu adalah ketentuan Allah..

        0

        0
    • as says:

      sweet giler gambar aeril n wawa zainal .. siyez beb ..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Nape gambar baby satu je… nak la tengok cam muka wawa ke aeril kann…

    0

    0
  3. CANTIK NYE... says:

    wawa ni confirm pakai tudung ke????alhamdulillah ….

    0

    0
  4. wawan says:

    gambo baby tu bkn kt London tu..mcm dkt Sabah je, dkt umah moyang dia..hak hak hak..

    0

    0
  5. erah says:

    kaya betul artis ni kan..lama menyepi xbuat job sbb larikan diri pun tup-tup pergi bercuti kat London..kelas u olsss…

    0

    0
  6. keina says:

    Doakan yang t’baik buat mereka..semoga kekal hingga ke jannah..tgk pic anak diaorg dh pandai ‘mkn kaki’, org tua2 kate kalau reaksi anak mcm tu, nk b’adik lg..mudah2an..amin…

    0

    0
  7. amoi says:

    gambar yang ke-3 dari bawah tu, gmbar bas rapid ke? London de rapid meyh??

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Mewah artis2 dan vip2 malaysia ye. Dalam keadaan gawat semua harga barang naik, mereka berlumba2 gi holiday ke London dan Eropah. Bershopping sakan.

    0

    0
  9. ninie says:

    manusia mana yang tak pernah buat kesilapan sebab tu Allah s.w.t sentiasa buka pintu untuk bertaubat..sekarang diorang dah sedar kesilapan dan cuba betulkan diri..doakan je la yang terbaik bukan tak habis2 mengungkit macam diri tu tak pernah buat silap..

    0

    0
  10. MAXMORA says:

    boleh buat dramalah..KABUT BULAN MADU..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    doakan yang terbaik untuk mereka la…amin…sweet sgt..

    0

    0
  12. k. says:

    lawanya wawa zainal! semoga bahagia

    0

    0
  13. akutakisah says:

    Betul ke semua gambar di atas diambil di London? Macam tak betuuuuul je !!!1

    0

    0
  14. mat tajam says:

    anda benci mereka????
    hahaha..benci2 pun diorang dah sampai London..anda???

    0

    0
  15. Anonymous says:

    y btl2 pic kt london cuma dua tiga jer n y lain tu pic zaman tok kadok masa kt sabah lagi…bang nara ni kan slow sikit…cite y dh basi baru kasi keluar n d camour ngan cite baru…..wat orang huru hara jer….

    0

    0
    • akutakisah says:

      Ha, kan aku dah agak dah, bukan semua gambar kat London. Yang dok sangka aku benci dua tu, tengok gambar tu pakai mata dan otak . Ada aku kesah dah ke London ke belum.

      0

      0
  16. Pilih kasih says:

    ala…y lepas tu lepas la..sape le kita nk benci kt dia org ni wlpn dia org dlu pernah menipu…setiap manusia ad wat kesilapan….doa kan dia orang bahagia sudah la….

    0

    0
  17. jandameletopzzz says:

    hensem nye aerill….OMgucci…seriyesly…merasa jeles kat wawa…

    0

    0
  18. bro shaazly says:

    perghhh… mak oii i’m speechlesss!! makin verstlye… jealous jap!

    0

    0
  19. agnes says:

    alhamdulillah.. buang yg keruh ambil yg jernih… Allah itu maha penyayang… siapalah manusia mengadili sesama manusia sebab di padang masyar nanti kita semua akan diadili .. kuatkan semangat perbaiki diri dan teruskan kehidupan selagi masih bernyawa.. jgn patah semangat. apa yg berlaku dah terjadi, tak boleh diubah lg.. yg penting hari ini dan esok dan seterusnya….

    0

    0
  20. sha says:

    cantik sangat wawa…….

    0

    0
  21. bro shaazly says:

    perghhh… mak oii i’m speechlesss!! makin verstyle… jealous jap!

    0

    0
  22. abangNARAsukaCOPYpaste says:

    mmg betul diorg honeymoon kat london..
    cuma abang nara je letak gambar diorg kat sini,,, kalau ye pon suka copy paste…. buat ar research dulu…. gambar yg abang nara letak tue ada yg diorg shoot kat singapore .. ada yg kat kampung…. kalau korang follow insta aeril n wawa mesti orang tw…

    0

    0
  23. MyCherita says:

    selamat tahun baru.. semoga anda mencapai kejayaan dengan apa yang anda doakan pada tahun 2014..:-)

    0

    0
  24. MyCherita says:

    selamat tahun baru.. semoga anda mencapai kejayaan dengan apa yang anda doakan pada tahun 2014..:-)..amin

    0

    0
  25. Anak Dara Tua says:

    gambar no 3…aeril is hot!

    0

    0
  26. Kakak Lanun says:

    Biaq ler..rezeki dia org,Allah yag bagi rezeki kt dia org sampai kt London….Jodoh pun urusan Allah,Dia nak sembunyikan suke hati die lah,die punya hak,ada sebab musabab,doa lah yg terbaik buat org lain,Allah akn makbulkan juge doa kita,buang hasad dengki tu.Tahun baru 2014 buatlah azam yg lebih baik…udah udahlh nak cakap tak baik pasal org lain…

    0

    0
  27. chantique says:

    tajuk tak sesuai la… bukan semua pic kat london… ada pic yg kat kg wawa ni… kat LD sabah…

    tlg la nara… buat cerita tu jgn sampai timbulkan fitnah… selidik dulu btl2… bagi la tajuk lain…

    selamat tahun baru 2014… kurang2kan la aktiviti mengumpat tu..

    0

    0
  28. Oh Aeril ku says:

    Oh!!!!Hensemnye aeril!!!!!!!

    0

    0
  29. anon says:

    Untungnya Aeril…wawa tu dahlah puteh gebu, cantek pulak tu. Tulah agaknya dia rampas je wawa senyap2 dari tunang dia. Yelah sape tak nak bini puteh and comel lote kan…hmm…bertuah badan.

    0

    0
  30. r says:

    Aeril ni mmg xreti senyum ka.. ka mmg style dia ambik gambar muka cenggitu

    0

    0
  31. Sebeseng says:

    eh g london… stroller anak pki yg murah je… pelik2…

    0

    0
    • AWEK KL says:

      ooo kalau pi london wajib pakai sroller mahal yeh…. ini lah melayu yang suka menunjuk & mengutuk org… kalau pakai baju RM 10.00 pon nak kutuk… ukur baju badan sendiri!!

      0

      0
  32. anonnn says:

    gamba last tu muka aeril ada iras pelakon omputeh Jonathan Rhys Meyers tu

    0

    0
  33. lilysara kassim says:

    a’ah muka aeril same mcm jonathan Rhyes Meyers , series popular ” DRACULA ” ,dia mmg popular not only drama also movies !!!

    0

    0
  34. WHO ARE YUS ? says:

    Banyak artis yg G LONDON .
    Agknya banyak la duit diaorg ni..

    Da puas buat onar sana sini boleh pulak bercuti sampai ke LONDON ..
    Hebat betul ..

    0

    0
  35. g-g says:

    muka hipokrit…nak tunjuk 1 dunai kamu bahagia selepas menipu besar! peminat dah pandai menilau mana kaca mana permata..husband kaki jual agama bini alim2 kucing!

    0

    0
  36. uncle says:

    very beautiful couple…eloklah muda2 kawen. yg mengutuk ni baik2 sangat ke

    0

    0
  37. muja says:

    i dont hate them but quite frustrated knowing their lies. still, i hope for the best for them. moga jadi tauladan dan inspirasi untuk mereka yang nak kahwin muda. amiiin

    0

    0
  38. nona says:

    Pengantin baru pegi honeymoon kat oversea, pengantin basi ni pun nak up gambor jugekkkk .

    0

    0
  39. kakak ko says:

    Mmmm, betul tu, bangla , indon datang bole kaya raya, naper kiter tidak, 9/10 rezeki datang dari perniagaan , cuba berniaga, part time pon bole,tp kene bsungguh..hendak seribu daya, taknak seribu alasan..merungut takde pekdahnye

    0

    0
  40. Aku Pelat says:

    ank dia dah isap ibu jari kaki tu…nak mintak adik lagi ke tu?hehe…comel2…muka byk ikut wawa, tang mata cam aeril…smoga tahun 2014 ni permulaan baru utk diorg dan kita semua…tak ada manusia yg bisa lari dari melakukan kesilapan…

    0

    0
  41. aku ok je says:

    sbb apa indon bangla mai sini kaya..
    1-umah sewa majikan yg bayar
    2-keta xperlu beli n bayar bulan2
    3-bil api n air majikan jugak yg bayar
    4-duit gaji depa hanya untuk makan dan pakai sahaja
    5-gaji depa dh sama tahap dengan org malaysia sejak PM umum kan gaji 900 depa pun nak sama 900..so apa keistimewaan org malaysia…xda apa beza pun…org depa mai sini kerajaan kita suka tolng ..kita p tempat depa tgk apa kerajaan depa akn tolong kita…

    0

    0
    • kak Nera says:

      Betul tu.. setuju sangat2..
      1. umah sewa x payah bayar = duk kongsi atau flat (bos baya). Tu dia, flat kat kl ni penuh org dia jer.. Gi tgk la kat damansara damai tu, nak lalu situ pun gerun..
      2. kete xperlu beli n bayar bulan2.. = gi mane2 duk berebut naik komuter. Public transport kat kl ni dah penuh ngan org indon & bangla. untungla, kerajaan sediakan kemudahan utk dieorang. Setiap hari rase nak nangis duk berebut naik komuter ngan indon n bangla. bercampur gaul ngan mat2 bangla bau kari.. huh!
      3. bil api air xyah bayar = betul, kebanyakan semua majikan yg bayar, yang duk kongsi boleh gune api n air percume…

      Tu belum tgk yang duk meniaga sakan, kedai jamu, kedai bakso.. huh!

      0

      0
  42. capslock says:

    ke london tak mahal mana pun laa..cakap2 org aje mahal, sebenarnya tak pun..tambang aje yg nampak mahal kot (dulu ada air asia x, murah aje ke london baru 1k++ ke sana..yg mahal adalah penginapan/jalan2/makan..tapi yg penting kena pandai plan..kena rajin check di internet apa2 ticket yg buka untuk season tertentu..beli awal2 secara online lebih murah selalunya..kalau penginapan, selain duduk free kat rumah kakak aku (kalau dtg dgn family), aku lebih suka sewa apartment daripada hotel (kalau dtg dgn kwn2 yg ramai)..apartment kat sana mmg dapat pengiktirafan dari mayor of london..kelebihan duduk apartment adalah boleh masak sendiri..tp kalau percutian aku tu activitynya byk bergerak dari london ke negara lain misalnya ke paris or amsterdam ke untuk 1 minggu atau lebih, kdg2 sewa apt, kdg2 sewa sewa hotel je..kalau tak masak pun kedai arab berlambak kat sana, halal selain sedap menjilat jari..so, key word kat sini adalah rancang perjalanan anda berbulan2 lebih awal..cari apa yg patut secara online..kalau tak pasti mana nak start, masuk aje ke blog2 yg banyak membincangkan ttg tour ke europe..tanya pada org2 dalam blog tu, insyaAllah diorang beri tunjuk ajar..pergi sendiri & jenjalan sendiri jauh lebih jimat dari buang duit bagi kat tour agency..

    0

    0
  43. baby says:

    ORG TUA2 KATA, KALAU ANAK ISAP JARI KAKI MAKNANYE NAK DAPAT ADIK.. OPS, WAWA BAKAL DAPAT ANAK KE 2 MUNGKIN??? HEHEHEHE

    0

    0
  44. aku says:

    lantak la dorng nk menipu besar pun.. dosa pahala dorng tnggung.
    kita ni kena cermin diri sndiri mgkin bnyk yg perlu diperbaiki.
    life must go on. 2014 bukak buku baru ttp buku lama.
    k.bai..

    0

    0
  45. […] Aeril Zafrel, Wawa Zainal & Anak Bercuti Di London (76) […]

    0

    0
  46. mulut leser says:

    udah besar ya anak luar nikahnya…….

    0

    0
  47. lolo says:

    Apa lah kecoh sgt pasal artis melayu ni. buang masa je. g tgk keperitan dan kesengsaraan hidup ikhwanul muslimin sedara kita di mesir sana kan lg bagus. ni artis. yg tup2 beriman pulak tetiba. kalah ulama. hahahaha. kelakat la artis dah rasa malu dan2 baru nak kembali kpd ALLAH. MALU LAH OI! Muka pun budak lg, umur pun baru setahun jagung. sibuk2 nak kahwin, gatai2 sgt dah, ouh patutla artis betina tu orh sabah. gatai merenyam nya lebih. no wonder! tgk la nanti hidup korg 19, 20 tahun lg. belajar tinggi2 xnak, sibuk nak jadi artis pastu gatai2 kahwin. kelakar la artis melayush ni!

    0

    0