Written by AbangNara | May 18th, 2012

Terlalu banyak spekulasi yang timbul apabila Ady Putra memfailkan penceraian terhadap isterinya, Aida Yusof. Ada suara-suara yang menyatakan hubungan Nora Danish dan Ady Putra sebagai punca penceraian. Namun spekulasi tersebut dinafikan sepenuhnya oleh Ady Putra.

ady putra

Ady Putra berkata yang tidak wujud langsung unsur orang ketiga di dalam rumah tangganya:-

Saya tahu macam-macam orang buat spekulasi tetapi ingin saja jelaskan, bukan pihak ketiga yang menjadi masalah perkahwinan saya ini.

Dan pada hari Isnin depan, Ady dan isteri akan ke Mahkamah Syariah Kuala Lumpur sebagai percubaan terakhir menyelematkan rumah tangga mereka:-

Pada hari itu nanti Hakim Syariah akan membuat keputusan sama ada kami akan bercerai ataupun perlu mendapatkan khidmat kaunseling rumah tangga. Apa saja keputusannya, kami akan ikut. Kami amat menghargai segala doa dan usaha untuk menyelamatkan rumah tangga ini.

Untuk makluman, Ady Putra telah pun berkahwin sejak April 2006 dan masih belum dikurniakan cahaya mata akibat isterinya sering mengalami keguguran. Abang Nara doakan agar keputusan yang dibuat pada hari Isnin depan akan dapat menghalang penceraian daripada berlaku. Kredit info Mstar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

180 responses to Ady Putra Nafi Nora Danish Punca Penceraian

  1. mintak mintak la diorang masih pertahankan perkahwinan ..
    Amin..

    0

    0
    • mISS J says:

      karma la tu .. dlu ND ckp Fasha rmpas laki dia now ND rmpas laki org len plk .. lgpn ND tu hipokrit la muke jer nmpk suci tp perangai hampeh!! da xsuke la lps tgk gmbor dia seksi pastu g umrah btudung litup hmmm .. sape fan ND msti unlike komen ak ni kn… kan kan

      0

      0
    • Anonymous says:

      maybe Allah nk uji diorang je..nk tgk kuat ke x cnta antra satu sma lain..pe pn yg tjadi kt dowg psni Allah knows better…

      0

      0
      • MissH says:

        MissJ syok kat A.P kowt…tu yang jeles sgt A.P kalau jd dgn N.D..jodoh pertemuan bukan kat tgn ko lah MissJ..tu semua ketentuan Allah..kalau jodoh A.P dgn N.D sekali pun nape ko nak pertikaikan?! Ko ni pun kaki fitnah pun stok kaki fitnah ehh??

        P/S: Doakan jelah jodoh A.P dgn ister dia berpanjangan. Jgn ada yg dengki mcm MissJ nnt.huahuahua

        0

        0
      • truther says:

        tuhan ko suka main uji2 -test ye. kenapa ek. cam main games kot.

        0

        0
      • pizza says:

        to truther – sedangkan di dunia pun, utk mencapai kejayaan, ada beberapa siri ujian yang perlu ditempuh. Cth – ujian masa skolah, nak interview keje, nak macam2 lagi la. Untuk mencapai syurga Tuhan juga perlu ada ujian yang memberikan verification kelayakan. Simple what? That also you cannot comprehend and think meh?

        truther – mind your bloody words. Carik pasal nampak?

        0

        0
    • Lovelyvic says:

      Bukan karma, perkataan yang betul Qada’ dan Qadar.

      0

      0
    • Ayu Raudha says:

      Bini kau tak cantik, gemok, pendek… tengok pun tak stim
      cubalah cari bini yang cantik macam i ni… solid, mata cantik, kulit putih mulus
      rambut ikal mayang…
      manja… suka tersenyum… berhati suci

      Lelaki2 diluar sana… kenalah pandai cari isteri berwajah cantik dan pandai memujuk rayu… kalau bini gemok gedempol buat sakit mata memandang buat apa.

      Balik belakon penat2 tgk muka bini yang kembang macam pinggan, pinggang besar sama saiz dgn dada, punggung
      mesti hati memberontak… akhirnya…

      Tengok macam Ayu ni… laki pun sayang tau.

      0

      0
      • Pak Leman says:

        kalau semua lelaki nak kawin dgn yg cantik…perempuan yg tak cantik macam mana pulak? Nak suruh abah ko pinang ke? bodoh punye statement

        0

        0
      • Anonymous says:

        sakiitnya ati baca komen ko neh..hina sgt ka bini dia tuh??laki yg baik dia xkan pandang rupa jnji prngai elok sudah..lawa mcm mana pn seseorang 2 klo Allah nk trik blik snang ja..so jgan la dk bangga ngn muka yg cntik..slim cmna pn ps branak gmok gdempol gak..tme 2 bru dk thgeh2 xmw mkn nsik sbb nk slim cm ank dara dulu

        0

        0
      • Anonymous says:

        kepala bana betol ayu ni.

        0

        0
      • miss amanda says:

        ayu raudah klon ni mesti bapok hahaha..

        kurang ajar kau ckp cmtu.. tak baik lah..silap2 Allah bg rupa kau lebih dasat lg..

        0

        0
      • sarah_nina says:

        ayu ni.. mulut… agak2 lah kalau nak keluarkan statement pun.. tak baik tau mengata orang macam tu.. takut2 nanti terkena kat batang hidung sendiri.. tak pun terkena kat ahli keluarga terdekat..hmmm..

        0

        0
      • Ayu rodok says:

        chill la wei .. Ayu Raudha tu saje nk perli AYU RAUDHAH bini zaquan adha je … apedah .. korg skong AYU RAUDHAH ke ? xkan ..

        0

        0
      • unduk says:

        sape kata bini cantik tak kena cerai? kat entry BN ni pun ramai je artis cantik bercerai berai..nak ke tulis satu2 nama diorang..

        bini dia pun dulu kan cantik..tapi mungkin sebab dia ambik ubat ke ambik pil hormon ke untuk hamil..kesan ubat tu buat body kembang sikit la..

        jgn sibuk sgt la hal masjid org..masjid sendiri retak nak runtuh taknak pulak repair..

        0

        0
      • hamba allah says:

        jdoh pertemuan, ajal maut di tgn tuhan.. bkn salah rupa xcntik, tp jdoh mereka xpnjang. siapa anda utk menilai mahluk ciptaan tuhan smpai bgitu skali? tak perlu menilai cantik @ buruk rupa paras org lain sbb sama seperti anda mngutuk ciptaan tuhan.. ramai lg artis yg cantik2 rupa parasnya tetepi msih blum btemu jdoh kan? renung2kn. peace!

        0

        0
      • kakak neelofa says:

        aku rasa cantik jer bini dia…..gmuk kurus ker, kaya miskin ker, hati mau baik lah….pdai2 jer ko ckp kembang mcm pinggan…..chaittt!!!!!!!
        lg satu ahkak nk btahu ko Ayu, BIAR SAKIT MATA! JGN SAKIT HATI!!!!!!! ko blk study dulu apa maknanya okies!!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        mampos la dia perli ayu raudhah,yg pergi kutuk bini adi apa kejadahnya?

        0

        0
      • adha adha saja ayu raudha ni hahahaha

        0

        0
      • saya xnak ckp yg xelok.. dosa says:

        penting sgt ke rupa paras??
        lau muka cantik tp prangai mcm hantu
        bwat ape..
        statement yg ko tulis 2 da dpt mmbuktikn pwatakan ko mcm ne..
        ingtla sgale kcantikan yg kite miliki hanye la bsifat sementara..
        bile2 mse je allah swt bleh tarik blik smua 2..
        jgn pandai nk ckp org..
        renung2kn la..

        salam

        0

        0
      • Anonymous says:

        bila masa rodhoh kurus??????????? lengan pun berlemak2 tepu..

        0

        0
      • RR junior says:

        Ni satu dah le hina orang pastu guna nama Ayu raudah tak pasal-pasal dia kena maki lagi, tolonglah jangan nak babitkan nama orang lain kalau betul beranai tunjuk nama siap gambar real. Ingat balasan sekarang tak perlu tunggu akhirat didunia pun Allah bayar cash apatah lagi menghina, mencaci,, mengaib dan menuduh tanpa usul periksa.

        0

        0
      • amie_orched says:

        tonggok tullll… tu bkn bini tu pelacur mcm ko
        huahuahuahuahuahuahua

        0

        0
      • Anonymous says:

        bodoh…

        0

        0
      • Anonymous says:

        zalimnya kauuuuuu

        0

        0
      • Anonymous says:

        ayu sial !

        0

        0
      • Pendekar Bujang Lapar says:

        Ayu Raudhah palsu, Tuhan bayar cash tau..

        0

        0
      • ingat Tuhan says:

        apalah kutuk org sampai camtu sekali? sume tu kurniaan Tuhan…

        0

        0
    • miss amanda says:

      aku doakan supaya kekal lah perkahwinan mereka berdua.. jgn lah bercerai..

      0

      0
    • miss amanda says:

      kekalkan lah hubungan suami isteri tu.. jgnlah bercerai.. hrp dpt selesaikan mslh dgn baik ya..

      0

      0
    • redcarpet says:

      hmm korg ni sume suke mgata org len lg2 klu artis pjaan ati kna hentam org yg komplen kna sumpah seranah xttntu psl.. yg mncarut mnyumpah seranah pn dpt DOSA gk tu pkir2 kn la sndri.. ak pn sme kot ni .. mntk maaf awl2 la ..

      0

      0
    • Selitone says:

      Laki-laki… biar badaki badaki…
      Putus saaatuuu… Ramai yang ganti…
      ~Yopie Latul~

      0

      0
    • Calculator says:

      semoga Allah memanjangkan jodoh AP & isteri… Tp, kalu betul tiada jodoh antara mereka, smoga Allah sentiasa memudahkn khidupan mereka….
      Hrp2 2-3 bulan lps tu tiada statement “sy &_____ rapat selepas bpisah dgn bekas isteri kerana dia sahaja rakan yg sy ada ketika itu…” (statement biasa artis…)…huhuh…

      0

      0
    • aku hantu TV says:

      ~~ Ya Allah…sesungguhnya aku berdoa agar rumahtangga mereka berjaya diselmatkan ::
      runtuh sesebuah perkahwinan, setan bersorak gembira.
      >> jom sama doakan yang terbaik.

      0

      0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      yg tu rmpas yg ni, yg ni rampas yg sini, yg sini rampas yg sinun, ehhh, berapa byk rampas daaa…
      udah2 le tu..
      dh tuan yg empunye diri kate xde kene mengena ngn org ke 3, watpe korg plak yg main tuduh2 fitnah2 ni..

      0

      0
  2. peminat abg Ady says:

    memang btol la kot..sy follow twitter kak Nora..dy seorg yg sgt ske amikgmbr..xde plak gambar mereka berdua akrab di Mekah..dah jodoh abg Ady ngn Kak Aida sampai setakat ni..doa kan yg terbaik je la..

    0

    0
    • dadu says:

      Bodoh. Ingat duduk kat Mekah tu boleh ambil gambar akrab dgn bukan muhrim suka2 hati?

      0

      0
      • Kissama ! says:

        woi dadu .. kau ni mmg bangsat kn kate org bodo … padehal kau tu yg x btol …bkan saje kt Mekah, kt mane2 tmpat pn xelok ambil gambar akrab dgn bukan muhrim suka2 hati ..nnti bleh menimbilkn syak dn fitnh … thap pmikiran kau ni dh mgambarkan kau mcammane ..smoga kau brjaya dlam idup …

        0

        0
      • iGNeeL says:

        TO DADU FUCK OFF BITCH

        0

        0
  3. bukan artis says:

    kalau betul la dorg bercerai, mmg kasihan. sbb dorg nampak secocok sgt. tp kpd semua, jgn buat spekulasi mengata benda-benda tak baik pasal mereka. korg bukan nya nak memperbaiki, lg memburukkan keadaan ade la. kita bukan taw apa yg terjadi dalam hidup mereka. pray for them..=)

    0

    0
  4. BoBoiBoy says:

    Dah x der jodoh. Yg penting jgn gadoh2. jgn jd cam artis lain. pas cerai trus timbul satu2 citer ttg keburukan psgn.

    0

    0
  5. Low Yat Gegurl says:

    Jodoh pertemuan di tangan Allah ,
    setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya .
    Peace no war !!!!!!!!!!!

    0

    0
  6. minahselenge says:

    hrap2 xjdla cerai..smoga bersatu semula..aamiin~;)

    0

    0
  7. hany says:

    kita doakan yg terbaik..amin..insyaALLAH ady

    0

    0
  8. sitiumira says:

    YA ALLAH, KAU KEMBALIKAN LAH KEROHANIAN RUMAHTANGGA MEREKA, KAU BUKAKAN LAH HATI DAN JIWA MEREKA UNTUK BERSATU KEMBALI, YA ALLAH, JAUHILAH PERKARA DAN ANASIR YANG TIDAK BAIK DRPADA MEREKA….

    0

    0
  9. fathi says:

    Urmmm, hidup umpama roda, kdg kita d atas, kdg d bwah, ALLAH lebih mengtauhi yg terbaik utk mereka…

    0

    0
  10. minahselenge says:

    hrap2 xjd cerai..aamiin..;)

    0

    0
  11. Handbag Pink says:

    Tak baik buat spekulasi, walaupun agak xsetuju bila ND asyik post pic dia dgn Adi putra. tapi still xbaik nk buat spekulasi yg lg mengeruhkn keadaan, kalo nak jadi, sbb semut seekor pun bleh cerai, kalo x, letak pisau tengah leher pun xkan bercerai. kan sume ni keje Allah

    0

    0
  12. namaakuM says:

    tiba-tiba je ennn. terkejut betul

    0

    0
  13. kak melah says:

    kesiannya…semoga jodoh mereka kekal ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata..amin=)

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ok..percaya =.=

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Yelah tu..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    mayb Allah nk uji diorang je..nk tgk kuat ke x cnta antra satu sma lain..pe pn yg tjadi kt dowg psni Allah knows better.

    0

    0
  17. orang biase2 says:

    kita tak tau ape punca sebenar. tapi kalau isu takde anak, ramai lagi pasangan yang sukar mendapat zuriat. ada yg sampai berbelas tahun, tapi berkat kesabaran akhirnya tuhan kurniakan juga anak. yg penting, walau apa pon alasan, kenapa pilih perceraian sedangkan telah bertahun menyulam bahagia, tiba masa susah, masing2 bawak hal masing2. setiap dugaan/ masalah yg dihadapi setiap pasangan jika ditempuh bersama pasti bahagia akhirnya. utk ady putra, jika tiada jodoh tiada sapa yang menidakkannya tapi jgn terpengaruh dengan kehidupan sebagai artis hingga mungkin membuat keputusan yang pasti akan dikesali. Buat pertimbangan sebagai suami kepada isteri anda, bukan sebagai seorang artis yang dikenali / dipuja ramai, ok..sy doakan yang terbaik untuk rumahtangga kalian berdua.

    0

    0
    • ak yg comel suka mengampu kipas says:

      like org biasa..lg 1 nk tambah…masa ady kawin aida dulu dia bkn glemer sgt…pelakon besa2 jer…sekarang yg pemes gila…hope umah tgga diorang selamat…

      0

      0
  18. […] Namun spekulasi tersebut dinafikan sepenuhnya oleh Ady Putra. Ady Putra berkata yang tidak … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Danish, Nafi, Nora, Penceraian, Punca, Putra by […]

    0

    0
  19. double ss says:

    hope semue nye akan baik n doa kn yg terbaik utk ady n wife..amin…

    0

    0
  20. rozi says:

    Alhamdulillah…suka bila baca kenyataan Adi di atas…
    Semoga semuanya beroleh kebaikan..amin

    0

    0
  21. ems says:

    Mmg biasa ke org amik gbr rapat2 camtu masa umrah? Dont think so…doakan ady pikir betul2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      hek eleh…x boleh ke gambo rapat cenggitu?.bkn haram pun.ko pahamkan dulu makna umrah tu.pi baca buku tasawwur islam lg baik dari ko baca blog bn ni.

      0

      0
  22. ND gedik says:

    hipokrit nyer kau adi……insaflah…..

    0

    0
    • nordin ahmad says:

      aaa aku dpt cari ko kat sini…cite la lebih skit ND gedik..adi bertepuk sblh tgn ke?tepukan adi dibalas?cite la…

      0

      0
  23. Kurus says:

    the truth will prevail

    0

    0
  24. honeywellz says:

    Aku rasa mmg kerana anaklah walaupun dia tak mengaku. Hari tu dlm paper dia bercerita pasal dia dan istri dah mencuba bermacam cara utk mendapatkan anak, pegi berubat , berurut dan macam2. Dia kata dia tak nak ambik anak angkat sb takut tak dpt bagi sepenuh kasih syg. Aku rasa ni mmg the main reason dia bercerai.

    0

    0
    • Anonymous says:

      lelaki yg nak becerai psl anak selalunye dh jumpa pompuan lain, so xyah la nak ckp psl anak punca utama, ckp je la dh jatuh cinta ngan org lain, pastu br ckp manatau pompuan tu boleh bg zuriat. so the main reason is, berubah hati, bukan psl anak sgt!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Itu apa yg ko rasa je,bkn dia rasa…. Ko bkn org yg xde anak.tu sebab ko x faham.memang semua pasangan nak anak.tp kalau belum ada rezeki, benda ni bkn isu besar pun.hanya yg mengalami je tau.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kawin tu lifetime commitment la! kalau nak anak tak payah kawin pon bole je dpt… kawin bukan sebab nak ada anak je…. so dah dapat anak cerai pastu cari model baru? cam tu ke?

        0

        0
    • f says:

      Lelaki yg senang je cerai wife atas sebab wife takleh beranak memanglah teramat kejam n keji. Penah imagine camne wife tu rasa? Dah lah rasa down sebab kekurangan tu, husband pulak gun alasan tu utk cerai and cari bini lain. Rasa2 apa akan jadi kat kebajikan wife tu eh? Anak takde, husband yg masa dgn rela hati sanggup terima akad masa nikah dulu tetiba nak angkat kaki n tinggalkan wife tu sensorg mengharungi life yg tak tentu nasib.

      Sehina mcm tu ke perempuan? Takleh beranak, kau buang dia mcm kain buruk? Tapi cantik nya Islam, yg menghalalkan poligami utk overcome situation mcm ni.

      0

      0
      • pizza says:

        Ni salah satu hikmah poligami yang org pompuan taboo sgt tu. Sbg jalan keluar masalah perkahwinan. Boleh je kahwin lain kalau nak anak, secara tak langsung 1st wife boleh tumpang kasih dari benih suami dia. Jangan cakap x boleh, ALLAH berkuasa menterbalikkan hati yang x rela kepada kasih tepu berkat kesabaran suami isteri menempuh ujian perkahwinan.

        Menyerahkan diri dan urusan dunia pada jalan Ilahi, insyaALLAH, semuanya akan baik-baik saja.

        0

        0
      • comei says:

        kalo x silap, dlm mahkamah wajib bg tau kan sebab nak bcerai?kalo stkt gtau xde sfhman lg, rasanye mhkmh x trma. tp, memang kjm la kalo laki cerai krna anak.kalo nak madu plak, ssh istri nak trma.

        0

        0
  25. zai says:

    sumer yg telah dan akan mendoakan kebaikan derang aku like…

    0

    0
  26. zzzzzz says:

    Mulut mcm longkang si Ayu Raudha yg comment kat ats ..ko hingat ko tu perfect sgt la kn?? Mgutuk kejadian allah je..

    0

    0
  27. loving says:

    hrp2x p’cerain Ady dgn isteri nye x jd…..
    bru jak mrk mraikan ulang thn pkahwinan dh nk cerai…pa makna nye smua ne…
    klu da mslh pun bawa b’bincang la…..dpt kn nasihat dr kluarga……
    ne tdk….minta cerai je2x…ambil senang la….
    klu bnr Ady bcerai dgn isterinye….sya dh x minat dgn dia lg…..
    bgitu juga dgn ND….klu btl dia punca pceraian ne….sya dh x minat juga dgn ND…..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Semoga adi dan isteri tak jadi cerai..tapi kalau jodoh da takde siapa yg bole lawan takdir..Kalau berpisah jugak,aku doakan supaya nora ada jodoh dgn adi..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    pasangan mane yg dah kawin x nak ank.. tp kite hanye manusia biasa… ape yg kite rancang tuhan penentu segalanye… saye tau, hati dan perasaan pompuan yg x ade ank… . siape kite yg nak pertikaikan keadaan mcm tu… saye masih ingt, ady putra ckp dia akn berusaha selg daya utk mendpt zuriat… tp adakah dia sudah berputus asa? akhirnye inilah jdnye! saye tau salah satu sbb dia bercerai krn x de ank! tp x kan dia nak bgtau… klu dia bgtau abislah.. ramai org hentam dia!

    0

    0
  30. sakura says:

    jgn la mengata yg bkn2 tnpa kita mengetahui perkara sebenar.. mungkin ada masalah diantara adi dgn isterinya yg kita x tahu dan adi xkan nk bgtau hal rumah tangga nya dkt org ramai kan.. kebetulan pula, dia rapat n berlakon sama2 dgn nora danish, jd korang nk terus menuduh yg nora ni punca penceraian adi ni ke ha???? kita yg x tahu apa2 jgn pandai menabur fitnah… berdoa lah agar rumahtangga adi ptera dan isterinya ni dapat diselamat… walau apepun AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN SEMUA DI TANGAN ALLAH S.W.T….. btw adi n nora prgi umrah bru2 ni atas tajan syarikat travel n bkn diorg prgi berdua je.. ramai lg yg pg…. semua org nk tduh nora danish yg jd punca.. buat tambah dosa je… bertaubat lah wahai saudara2 ku sekalian….

    0

    0
    • sweet32 says:

      ape salahnye bwk wife dia sekali.. bln ady x de duit pon.. setakat bayar tmbng utk wife dia, duit ady x kan abis punye… pg tempat baik bersama wife lg elok dari pg dgn org bkn muhrim.. alasan semuanye tu…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku kate ngok kang ko marah pulak.ade ke adi tu cakap dia xmau bwk wife dia?.dia ckp masa umrah dia ada mintak supaya rumahtangga dia bahagia.ini bermakna masa pegi umrah,depa dah ada krisis rumahtangga.mungkin bini dia sendiri xnak ikut.aku rasa baik ko pegi tanya kat aida tu.dia ke xnak ikut atau adi xnak bawak.itu lg baik dari ko fitnah adi x bwk bini dia tu.

        0

        0
      • magnificent says:

        errr..bukan ke tu gambar adi bersama wife dia? cuba tengok betul2.

        0

        0
  31. Queen Freddy Mercury says:

    Aku tak rasa ND nak Adi Putra tu..coz ND high maintenance n dia xmain laki org!!Ady Putra kalau bole berusaha jgn berpisah..cuba ingat masa kita susah dulu..siapa ada dkt sebelah kita..jgn terbawa dgn dunia artis yg fake ni n bersifat sementara je..cuba la buat sbyang istikarah mlm2 supaya diminta petunjuk..tq

    0

    0
  32. cleopatra cleo says:

    serah jela pada takdir…
    insyaAllah ada yg terbaik bt mereka..
    doakanlah…

    0

    0
  33. hairan bin ajaib says:

    ermm..musykil..kata g umrah nk mintak petunjuk, pastu nk lepas tgn cakap ‘ikut apa kata kaunselor’..maknanya sekarang kalu kanselor tu suruh ko makan taik bini ko, ko makan la? fedup,sewenang2nya mendakwa mcari rahmat/berkat/petunjuk time umrah then semudah itu jugak nk mempermainkan takdir seseorang hamba Allah yg lain. jgn cakap lak bini ko takdpt beranak, lupa ke..ajal maut rezeki itu dtangan Tuhan bukan tangan ANDA Ady Putra..sok2 nk kahwin g la umrah mintak petunjuk spa calon kann? .pernah dengar sembahyang istikarah?haaa..jgn lak jadi makcik Umie Aida, bkawen sakan di Mekah, last2 dpt petunjuk d Marie France Bodyline..nyampahs! uwekkkkkk

    0

    0
    • Anonymous says:

      xkan la kaunselor tu bodoh cam ko plak.kalau ko jd kaunselo aku percaya ko suruh org mkn taik.sebab akal ko kurang.sesuka hati ko kutuk adi nak cerai sebab xde anak.bleh plak ko baca hati dia.kalau bkn sebab tu,ko tanggung la dosa ko fitnah si adi ni.bkn fitnah je,siap kutuk dan hina lagi.

      0

      0
  34. chentalove says:

    dh agak dh,msti org2 dluar sna tduh ND…
    ska mfitnah…tak baik tau…
    mentang2 la ND sllu blakon dgn Ady n dgn status ND tu…
    kalau dh dtakdirkn jdoh stakat tu je nk bt cm mna…
    ptp ku hrap2 ady xjd bcerai…doakn la kbhgian ady n psangan nya…

    0

    0
  35. Iylah says:

    kenapa nak jadikan nora danish kambing hitam dalam masalah adi putra and wife. sedangkan diorang dalam proses kaunseling untuk selamatkan sumah tangga diorang. Diharapkan adi dan wife kembali berdamai agar tak memburukkan nama nora danish lagi.

    0

    0
    • equator man says:

      yea laa..tak kan si ND nie nak rampas laki orang plak. Kan dulu laki dia penah kena rampas oleh si pasha sandha tue. Takkan dia tak memahami perasaan isteri si adi ni. Lagi pun ND nie bole cari yg better than adi laa..tak payah laa risau. Lama2 nanti dia akan jumpa laa lelaki idaman dia..Tapi say NO to other woman’s man ya!!

      0

      0
  36. lol says:

    hmmm weird but true.. nways kenapakah org org begini dah femes pastuh selalu nak cerai berai. tau la bini tak berapa hot mcm dulu but she stayed there when kau tuh tak femes lg kot .. dah femes ada je alasan tak ade persefahaman …

    nways pelik menafinakan ND adalah punca but tgk instagram si Ady ni takdok pon gamba bini .. gamba ND peluk peluk ade lah termasuk gamba vain diri sendiri..gamba artis perempuan lain takder pulak kan nak peluk peluk.. wife mana tak jeles ??ady ohh ady.. Temptations is the greatest sin..

    seperti biasa la ND lak mcm nak keruh kan keadaan tabur minyak kat api .. dah tau ady ade problem kemain lain upload gamba ady jarak dekat la.. jarak jauh.. jarak pegang pegang ..

    Lu pikir la sendiriiiii..

    0

    0
    • Anonymous says:

      agreed.. kalau ms rumahtangga not stabil tak kan wife nak ikut pergi.. she might follow tp sebab ND ikut sure lagi rasa tension… pastu gmbr2 pon yg ‘mesra’ sgt.. tau ada problem with wife macam saja je tunjuk happy ngan ND… mula2 deny pas tu couple gak…
      cth: CT n Datuk K… fasha n jejai… norman n memey.. waheeda n ustaz (lupa la nama)… watie n joey n ramai lagi…jom tengok samada spekulasi or betul..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sori ek bkn nk kate ape..dlam hal nie ND aku kesian juga..besar ujian yg dia kena tempuh..mane tak nye..bks somi yg ceraikn dia time preggy dh kawen ngn pompuan yg mhncurkn rumahtangganya..pn mc d kata giler talak..x move on.. menyinding kt mk mertua lah..beli beg mahal hrp duit jejai lah! walhl dia dh ckup ok ape try nk positif..wish slmt pgantin baru lg kt dedua tu.. blum abes lg isu d kaitkn ngn hal 2…d kata pula punca keretakn rumahtangga ady..ape la perasaan dia tu..ermm aku yakin dia pn mcm kta jugak, mharap kbahagiaan utk dirinya dan anknya raycal. Org kate doa yg teraniaya ni termakbul..aku rase kalu nora btul insaf dan berdoa sepenuh hati kpd Allah InsyaAllah msti doa dia dperkenankn. yela yg dok cni suka ngutuk mgata..tk kn rase ape..bak kate org berat mata memandang berat lg bahu yg memikul..

      0

      0
      • Lol says:

        Helloo.. Ni bukan pasal ND cerai.. Tuh kes dah lama.. Jejai pon dah kawin lain.. Ni Ady yg nak cerai ni hah.. The isu is ND ni tak sensitip kat wife Ady. Sah sah le ND yg upload sendiri gamba peluk peluk sakan .. If not takde nyer org nak mengata .. Takder la teraniaya sangat pon.

        0

        0
    • adoi nye punnnnnn... says:

      btul la tu….ntah2 nd tu xde kena mengena lngsung…ap sndiri cakap nd xde kaitan dgn masalah rumah tangga dia……mentang2 diorg blakon sama2,trus cakap nd punca…habis kalau ap baru habis brlakon dgn w. maimunah then rumah tgga dia ade prob,nak cakap w.maimunah punca jugak ke?lain la kalau terang2 nd dgn ap mengaku,time tu korg nk bom diorg mcm mana pun lantak la…

      0

      0
      • Cik ah says:

        Kalau takde kena mengena pon aku still rasa she played a part .. Aku dah tgk gamba instagram ND and Ady .. Ady tuh mungkin le tak mushkil sgt nak promos kan movie.. Tp si ND ni mmg minat bnyk, mesti minat sikit kat Ady ni.. Gamba close up, gamba blakang, gamba side, gamba jarak jarak jauh, gamba peluk.. Amboi. Ady tak perasan pon kau ambik gamba kau ambil jugak. Kalau kita ni takde perasaan kat org gamba pon tak kuasa nak ambil iye tak? kalau jd kat bf or laki kau sure kau pon emosi tah tah dah campak periuk. Pernah ke artis nak mengaku punca cerai? Nanti tup tup kawen .. Bukan nak menuduh tapi boleh jadi pada sesiapa.. Brad Pitt and Angelina Jolie pon kes lebih kurang sama?.. Ady hope ur counseling goes well.. Takde anak ambil je anak angkat. Nora jgn nak gedik sgt bleh? Kau pon pernah kena cerai should have been more sensitive

        0

        0
  37. Anonymous says:

    mula2 nafikan la… same old stories.. mcm Ct dulu ngan datuk K.. norman n memey… waheeda ngan ustaz tu (lupa plak nama).. fasha n jejai… awal scha.. byk contoh tak larat nak taip or kami kawan je… pastu 1-2 mths nak kawin dah… mula2 nafi pas tu…
    wonder if they ends up together? kalau salah ok la kita dosa gak coz spekulasi3 xbetul tp kalau betul, dosa jugak ke buat spekulasi ni? hmmmmmmm….

    0

    0
    • Anonymous says:

      kata perkara yang betul —–> mengumpat
      kata perkara tak betul (spekulasi) ——-> menfitnah

      dua2 adalah berdosa besar dan dosa kita hanya boleh diampunkan dengan meminta maaf dari orang yang kita umpat atau fitnah. wallahualam.

      0

      0
  38. Makjemah says:

    Dah agak dah bnde ni akan tjadi. Sbb adi byk sgt bgambar dgn si Nora danish tu… Bini mane xsakit ati kan. Tp whatever it is i doakan uols remain together la ye…Yg kutuk bini adi tu gemok la ape la korg tu cun sgt ke? Sekali Tuhan nak tarik muke cantik uols tu snang je… Jgn wat spekulasi mcm2…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    ni mesti kes dah bosan ngan bini.. biasalah dah glamour, handsome lak tu. orang lelaki ni bila dah senang selalu lupa asal usul. tapi ady ni pu satu, kahwin terlalu muda. takda anak lak tu..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    ND lain kali perangai control eh.. bergambar berkepit sakan dgn ady kat mekah.. ady plak sibuk amik gmbr peluk2 dgn mak kau… ingat tak sakit jiwa ke bini dia kat malaysia time tu.. bodoh! skrg kena laa kat batang idung sendiri bila org sibuk ckp kau la punca penceraian diaorg.. (walaupun taktau lg kebenarannya)

    harap2 betul la sbb ND! hahaha.. sbb aku benci minah hipokrit tu…. YEAY!

    0

    0
    • Anonymous says:

      awak masalahnya xada sape yg larang c ady tu bw bini die..apasal x bw bini umrah.?.tk kn tk mampu..kn binik c adi tu tk nk pg.knapa tk pegi? klu ia pn nape tk salahkn c adi yg xbw bini…klu dorang dedua pegi kn bgus..same2 doa kt mekah , hidup bahagia somi isteri.. nak2 nuduh c nora jugak! tk fhm aku..xper aku memahami mgkin perasaan sesetgh pihak mc ttp tk leh trima cozz peminat lbh pro fs.. mmmm

      0

      0
  41. Jantan says:

    tu lah muda2 lagi dah kawen…. u miss all the free pussy , sekarang mengelabah isap ujung jari!!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    pernah baca artikel yg ady ni x nk anak angkat tp nk anak dr benih dia sendiri. w/pun statement kat paper tu dia kata punca perceraian tu bkn sbb anak tp bg aku tipu sgt2ler klu itu bkn salah satu sbbnya. aida tu dh ada anak hasil dr perkahwinan pertama dia. dgn ady je asyik x menjadi. mmg pernah terbaca artikel yg aida ni ada mslh endometriosis. nmpak cam aida je yg ada kekurangan. tambahan plak, ady tu anak emak n anak tunggal. dgn umur ady yg dh nk cecah 40an tp blum ada zuriat. risau gak kot. psal isteri yg jd janda akibat diceraikan suami krn betina lain plak, x mustahil klu dia plak ganggu r/tangga org lain. dh byk kali aku tgok hal2 yg cam ni. mcm x pernah belajar dr apa yg dia lalui sebelum ni. tp aku x pikirlah ND. aku rasa AP bkn taste dia kot.

    0

    0
  43. nordin ahmad says:

    anggap je adi tu bkn artis…biala die nk cerai ke ape ke…ini semua mesti ade hikmah…tkyah sebok2…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    semoga perkahwinan adi dan aida terus bertahan…suami isteri perlu melengkapi satu sama lain, lau ada kurang isteri, suami lengkapkan..ada kurang suami, isteri coverkan…manusia x pernah sempurna…kesempurnaan itu takkan pernah wujud…terima seadanya, bersyukur dengan rezeki dan rahmat yg Allah beri…insyaAllah, diberkati perkahwinan dunia akhirat…bertemu kembali disyurga…:-)

    0

    0
  45. Anonymous says:

    yg kutuk dan fitnah nora danish tu orang upahan fasha sandha ke ?

    0

    0
    • pemborong betek says:

      setakat aku kutuk nora danish tak sedar dek tek layut berjuntai.. kau upah aku puji fasha pun tak hingin. engkau ni mak nora danish ke? cakap sikit kat janda tu, nak sangat belaki kan org kaya carilah vip, jgn murah sgt londehkan baju, pastu goda laki org.

      0

      0
    • AnakAyam says:

      yang ko nk backup Nora Danis tuh dibayar tunai ke!!!!

      0

      0
  46. Anonymous says:

    kalau betol la..nora danish dapat adi putra yg lg better dan hensem dari jejai :PPP

    0

    0
  47. Anonymous says:

    kalau betol la kan..nora danish dapat yg berganda hensem n better dari jejai :PP

    0

    0
    • hmmmmmm says:

      selepas meruntuhkan rumah tangga orang lain???kalau betul la dia ngn AP…dia lagi bangsat dr FS tu…

      0

      0
  48. abil says:

    semoga rumahtangga ady dapat dipertahankan…amin

    0

    0
  49. miza says:

    nkorang ni kalau komen macam nkorang tahu apa yg ady putera tu rasa. dlm Berita Harian pun both husband and wife tak cerita aib memasing. cuba baca balik n jgn suka buat analisa dan spekulasi. buat dosa je. benda tak betul, pastu pakai sebut pasal anak la, pasal bini la.. adesss. aku respek kat adi n wife dia, dia komen doa yg terbaik dan dia cuba. ni kita pakai hentam kromo je komen. dah tak fikir ke kalau kena kat nkorang. siyes geram la baca komen tak fikir esok lusa nkorang mati tak sempat minta maaf.

    0

    0
  50. naily says:

    -sian nora danish kene tohmah
    -doakan yg baik-baik untuk ady dan isteri sbb both of them loves each other
    -sedih tgk ramai artis cerai berai

    0

    0
  51. ketot jendol says:

    ND tgah terkembang-kembang kat umah depan cermin pas baca BN – Uhuuu… Aku Hot ..aku hot..aku hot…..arrrrhhhhhhhhhh…uhhh. cam gambar posing ari tu

    0

    0
  52. Mina says:

    Bismillah.

    Kasih sayang itu milik Allah, Allah yang mempunyai segala isi dunia sama ada nyata atau tidak. Semuanya hakNya. Cinta yang Dia anugerahkan untuk kita hamba sepatutnya dianggap seperti hadiah. Bila orang bagi kita hadiah, kita tentunya lebih sayangkan orang tu berbanding kita sayang hadiah kan? Tapi, banyak mana manusia berkahwin kerana tanda membalas hadiah Allah? Banyak juga yang menerima hadiah cinta dan kasih sayang, tapi membuang jauh-jauh yang Maha Pemberi. Bukan isu orang ke berapa dalam rumah tangga. Kadang-kadang kita rasa kita dah cukup mencuba lakukan segala yang terbaik buat keluarga dan pasangan. Tapi sedarlah, kasih sayang milik Allah. Apa yang kita semua perlukan adalah rahmat dari Allah. Belas ihsanNya untuk mengizinkan kita terus menerus mendapat hadiah cinta. Kun fayakun, kalau Dia nak tarik semula hadiah tu, itu semua di luar batasan kita.

    Pesanan saya yang lemah ini, sama-sama kita cari rahmat Allah, belas ihsan. Kadang kadang kita lupa kepada Pemilik Cinta yang Hakiki. Nak dapat rahmat Allah pulak, bukan sekali doa terus dapat. Bukan dengan doa doa doa tapi terus menerus berada dalam dosa. Kita kalau nak mintak mak kita belikan something, takkan dia tengah marah kat kite tu kite nak mintak kan? Mestilah berbaik dan minta maaf dulu, baru sejuk hati mak nak bagi apa kite mintak.

    Wassalam =)

    0

    0
  53. fasha sandha says:

    suka hati kau la nk cerai bini kau adi..
    asalkn jejai syg gegirl smpai mati

    0

    0
  54. ms why says:

    x paham aku…kenape org kaitkan nora danish ngan perceraian adi putra????aku sgt pasti x prnah pun ade gosip pasal adi putra n nora danish kuar berdua ke… tgk wayang same2 ke….yg ade pun gosip ND ngan org luar…khairul fahmi…noh hujan…tu pun x betul langsung…len la mcm kes FS, waheeda, siti, watie & memey yg mmg prnah ade gosip dan akhirnye ‘brjaya’ smpai ke jinjang pelamin….tapi yela suma tu jodoh la kan….wpun kebhagiaan mereka dibina atas penderitaan org len…..so rasenye mmg agak x de point yg strong nk kaitkan ND sbg org ketiga….nk kate sbb asik brlakon same…ade satu drama n satu filem je…agak x logik ye…or sebab g umrah same2??…diorg kan ditaja n pergi sbg duta penaja….n pergi umrah utk buat ibadat n bknnye dating kan……so x yah la nak wat cerita…

    0

    0
  55. juju says:

    psl amik2 gamba ND n AP kt umrah ni xbole slh kn ND jgk (bkn nk back up ppuan ni i dun even like her)..mungkin ND xtau yg AP dgn bini die ade masalah..tp yg AP ni pon,dah tau ko ade masalah nfn bini kau jgn la nk bergambar sakan dgn ppuan tu..bole je tolak kn..mungkin amik gamba ramai2 xde hal..jage la hati isteri tu time2 mcm ni..jgn nk tambah kn masalah..tongong la AP ni..gram plak aku..masa masa gini la die kne lebih jaga perasaan n hati bini die..melain kn mmg die dh give up dgn rumahtangga diorg.

    0

    0
  56. […] Terlalu banyak spekulasi yang timbul apabila Ady Putra memfailkan penceraian terhadap isterinya, Aida Yusof. Ada suara-suara yang menyatakan hubungan Nora Danish dan Ady Putra sebagai punca penceraian. Namun spekulasi tersebut dinafikan sepenuhnya oleh Ady Putra. Ady Putra berkata yang tidak … Continue reading → […]

    0

    0
  57. suka AP & ND says:

    klu saya jadi Ap…tak nafi saya pasti terpikat ngan ND sbb ND ni manja & baik .sbb tu mak jejai terlalu sayangkan ND.what ever saya tak tahu knapa saya suka sgt Ap bersatu ngan ND. sorry yek..mesti saya kena marah nanti atas komen ni.

    0

    0
  58. awek cun says:

    Suka sangat kalau AP & ND jadi couple. Sepadan je diaorg.

    0

    0
  59. Miss Wawa says:

    Sokong dgn awek cun dan suka AP & ND!!!! Diaorg nampak sangat sepadan!! Tapi harap2 rumahtangga Adi & Aida akan kekal jgnlah sampai bercerai berai ya..

    0

    0
  60. poligami says:

    korang nak kata apapun kat nd. ikut suka korang tapi yg pasti aku suka ND + AP.sepadan!!! kawin 2 jelah AP oiiiiiiiii…berlaku adil.

    0

    0
  61. who cares says:

    org tu bercerai pun belum..korang dah pandai2 nak padankan dia ngn ND.xterfikir ke kalau wife AP tu baca komen2 kat blog ni..yg menyakitkan hati dia?? ckp dia xmengandung lagi laa…ND lbh cantik + manja laaa.kite mn tau ape yg jd pd rumah tangga diaorg..kalau AP ckp bukan sbb org ke3 & anak..so terima je la! ni korang mandai2 menambah cite ..silap2 wife AP bc rasa was2 plak..rs mmg betul AP ade skandal ngn ND.so jgnla nak tabur2 fitnah

    0

    0
  62. Anonymous says:

    sapa suh ap bercerai..ada ka sebut suh dia bercerai.? suh dia kawin 2 ja. klu dia berkenan kat nd. baca bagi perabih dulu..ap tu nak anak..marah tak tentu pasai.menyampah aku!

    0

    0
    • aku yg hebat says:

      anon…aku nak tanya…kau keja clerk ke wei…ngadap laptop je kew…aku tengok komen kau smua entry ade..heheheheheheheheehe…….jangan mara…aku tanye je

      0

      0
  63. Pencinta Wanita says:

    Hahahahhahahaaa …. dose2 ….

    0

    0
  64. hehehe says:

    tah2 ap nie nak kawin dua kot…bini pertama syg..bini ke dua tuk dptkan zuriat…aida tak kasi tu yg nak bercerai tu…tah la nie aku agak jer…

    0

    0
  65. kan tuhan nak tunjuk kat si nora..dulu dia main tuduh fasha perampas sampai satu msia caye..skang sket2 tuhan tunjuk kebenaran..fitnah nora makan diri dia balik..masa kat mekah org kecoh pasal kontroversi gambo bogel dia..dah balik jadi bahan mcm ni plak..tulah nora len kali jgn ikut perasaan setan kau tu..tuhan maha mengetahui lambat atau cepat org yg sabar dan benar akan menang gak….PADAN MUKA KAU DAN GENG SETAN KAU NORA DANISH SUNDAL OIIII!!!

    0

    0
    • aa says:

      dah terbukti pun laki dia kena rampas, apa lak fitnahnye
      …kira baik la si nd tu setakat tuduh je.. kalo aku, aku ganyang cukup2..yg ko nak kata org sundal tu dari ayat ko tu dah mmg menunjukkan kesundalan ko sendiri.

      0

      0
      • sila rujuk fakta yg tepat sebelom ko nak ckp org perampas!!! read between lines from A TO Z jgn jadi bodoh ikut nafsu setan ko tetiba nak ganyang org!!! silap ari bulan muka ko yg mcm minah indon tu pecah!!! ko ni mesti spesis dira abu zahar..suka suki nak belasah org..makcik aku kenal fasha la dari dia sekolah convent lagi..fasha tak pernah ada affair dgn jejai time jejai still married tu nora in fact they were frens since nora tak jadi artis lagi..si nora je yg jeles tak bertempat bila tengok jejai n fasha main sms..member lama biasa la kalo main sms..bukan bercinta pon…tu baru jejai sms dgn fasha belum dgn pompuan or pondan lain…fasha orgnya friendly so ramai yg jeles dan salah anggap…apa pon tuhan maha mengetahui..tak guna kita nak bermusuh dan busuk hati la wei!!!..besides kalau nama aku nyah tak semestinya aku ni nyah dan suka menyundal…nama hanyalah nama..yg penting hati kena suci dan murni!!!! tq!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      nyah 1 malaysia mulut sundal!

      0

      0
    • dinda says:

      yup…tu la lain kali jangan suka mengata orang sangat.
      nanti kena kat diri sendiri balik…kaannn

      0

      0
  66. reply to jantan says:

    kalau depan ALLAH kat akhirat nnt..ko berani ckap camtu?sbb tu ALLAH takdirkan adi kawin awal,klu x jd cam ko la!!!

    0

    0
  67. come says:

    aku terbaca gossip kat berita minggu ..mmg umahtangga ad problem before nih and si ap dah sasau kat nd..hahahah..tapi aku sukaaaaaaaa. love nd forever

    0

    0
  68. Anonymous says:

    orang luar tak layak komen pasal rumahtangga sesiapapun, hanya diorang je tahu. kita doa yg terbaik cukuplah,

    0

    0
  69. nana says:

    adi putra&wife:harap x jd cerai ehh
    n.d:hermmm…cari lar lelaki lain
    xtau lar betul ker tidak…tapi klau dah tau laki org xyah lar mesra sgt..hati isteri mane yg x terluka..mb ader slh faham kot..and tentang fasha..dier baik..in fact x bukan type yg nk busy body…selamat berbahgia..and bg i ayu raudhah x la cantik..kakak dier cantik..ayu langsung x cantik..tp semua kuasa tuhan..doakan yg terbaik..

    0

    0
  70. liza1979 says:

    kesian ND.. gara2 selalu berlakon berdua dgn AP dah di tuduh perampas..
    ada masalah lain sebenarnye antara AP n wife..
    ND tu mungkin pemanis cerita je bg gossip2..
    wallahualam..

    0

    0
  71. omega says:

    Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to
    take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .

    . Anyhow, good blog!

    0

    0