Written by AbangNara | December 3rd, 2010

ady putra

Jejaka kacak lagi handsome, si Ady Putra nampaknya melangkah seribu tapak dalam kariernya sebagai pelakon apabila berjaya memegang watak peguam kepada Shah Rukh Khan dalam filem Don 2. Walaupun hanya untuk 2 scene sahaja, tapi ini satu pencapaian yang sangat bagus. Kami tengok pun Ady Putra nie ada iras-iras mat bangla sikit. Itu yang terpilih kot.

Eh eh eh. Janganlah marah bila kami cakap Ady Putra nie ada iras mat bangla. Mat bangla hensem apa. Kalau tak hensem takkanlah ramai awek-awek Melayu kita terpikat ngan mat bangla. Tak gitu? Buat masa ini, Ady Putra sedang cuba untuk kuruskan badannya untuk mendapatkan bentuk rahang dan tulang pipi yang ideal.

Dan dengar ceritanya pelakon veteran Ridzuan Hashim pun ada dapat jugak watak dalam filem ini. Tahniah kami ucapkan. Nampaknya pelakon-pelakon Malaysia semakin dipandang tinggi. Semoga lepas ini boleh pergi ke Hollywood pulak. Terima kasih AndyHowtt untuk info.

64 responses to Ady Putra Bakal Berlakon Bersama Shah Rukh Khan Dalam Don 2

  1. ProfHariz says:

    Wahhh.. Menarik! Lakonan Adi Putra Memang Mantap.. Semoga Berjaya dari profhariz

    0
    0
  2. erisaamieza says:

    mcm best jer taniahhh nyeee

    0
    0
  3. Aku yg Hebat says:

    2 scene jer??? ahaks! tp ok la…dr xde….aku tgk mamat ne x la hensem pun…..

    0
    0
    • kak nam says:

      hensem la….. suka tgk… lg2 kalau dia pakai spek mana yg frameless tuh… nmpk cam very da educated…

      0
      0
  4. eliz says:

    tahniah :)

    dapat tuka baju byk2 kali
    guling2 siap

    kakakaka

    0
    0
  5. ngah says:

    eheh ..!! minat sgt ngan dia ni .. nampak baik orgnya ..

    0
    0
  6. aku ler says:

    congratz…
    aku suke mamat ni kalo jd hero.
    watak antagonis boleh, watak hero lg boleh.
    watak kelakar, lucu, serius, alim, etc sume boleh.
    hehehe…ape pun takziah tuk dia sbb dulu wife dia miscarriage kembar 3…

    0
    0
  7. tiang gol says:

    alah .. kalau setakat jadi pak pacak .. apa yg nak dibanggakan …

    0
    0
    • Aku yg Hebat says:

      aha…betul tu….mcm don yg sblmnya…. pelakon2 m’sia langsung xde fungsi…..hahaha….sedih pula aku tgk…..stakat scene c tony pegang pistol tu ape la nak bangga…..org x tgk pun karakter tu….ahaha…lawaks!

      0
      0
      • gaga says:

        biasalah org kita ni suka bangga2 kan org luar…mcm peribahasa ckp kera dihutan disusukan anak sendiri dianak tirikan….ramai lagi artis Malaysia yg hebat2….

        0
        0
    • kurus says:

      jadi nak mcmana..
      suh dier hafal dialog base hindi tu bnyak2
      tros mengalahkan hero ek?

      0
      0
    • aku ler says:

      susah tol kalo jenis yg x open minded ni.
      kao ingat senang je ke nak masuk international?
      dpt 2 scene tu dah kire ok la dr x dpt ape2.
      kao ape yg dapat?
      tu rezeki allah yg bagi. sket ke bnyk tetap rezeki jugak.
      yg kao asik duk menyibuk tu pesal?

      0
      0
      • kak nam says:

        betul… betul… betul… ini tapak utk dia berkembang maju….. pttnya kita bagi smangat… bukan kondem… at least… ada la juga pelakon mesia dpt berlakon ngan SRK….

        0
        0
  8. luvlavender says:

    xbaik tau ckp die cm mat bangla..hehee..ensem woo.. apepun congrats.!!

    0
    0
  9. MuJE says:

    teringat pulak kat chinta chanduri

    0
    0
  10. Kasih says:

    tahniah.. walau 2 scene pun atleast dpt pengalaman berlakon gan SRK dan produksi luar…. :)

    0
    0
  11. ashley says:

    GOOD JOB!!!tahniah!! pencapaian yg baekk..x payahlah mcm sesetengah artis yg sibuk menayangkan ASET2 (terutama ARTIS WANITA) mane taw kot2 ader pengarah film BOLLY / HOLLWOOD nak amik berlakon..tp hampeh..
    ADY n RIDZUAN rilek jer..x yah dedah2 sane sini pun dpt offer. x kiralah 2/3 scene janji org kita sudah masuk itu BOLLy pny filem..tahniah kpd mereka..TABIK SPRING!!

    0
    0
    • Aku yg Hebat says:

      penonton luar m’sia takkan kan ambil tau sape watak yg dia bwa tu nanti…org m’sia jer yg nak bangga habis….ahaks! lawaks!

      0
      0
      • aku ler says:

        kao ni hebat sgt ke?
        ape cite/drama/filem/cerite pendek yg kao berlakon?
        nak gak aku tgk or beli cd kao!
        setakat hebat mulut je baik duk diam2 jelah weiii!

        0
        0
      • gaga says:

        tp apa nak dibangga sgt dgn artis singapore berlakon 2 scene tu???? sebelum ni ramai artis Malaysia yg berlakon filem hollywood pun…..

        0
        0
    • jaado says:

      artis wanita kite sexy camne pn ttap xleh kalahkn sexy aktres bollywood yg super duper mngancam biler mnyeksi..pkai baju ckup kain pn,muke bipasha basu tu pn da sexy dah..

      0
      0
  12. RiRi says:

    congrats bro!

    0
    0
  13. afd says:

    wah2…clap2 nnti erry putra ngan ridzuan hashim dapat pngkat DATO’ cam SRK jugek…kerajaan melaka leh le pertimbangkan yerp :)

    kehkeh :D

    0
    0
    • nrs says:

      Erry Putra…….?? confius la…entry ni psl Ady Putra kan? :-) typing error kot….jgn mrh ye afd…. :-)

      0
      0
  14. honeyamour says:

    bangga jadi org malaysia:)

    0
    0
  15. emilda says:

    aku yang hebat ni orang negara mana ek??zimbabwe ke??asyik nak kondem artis malaysia je…die layak ke..tak layak ke..best or x best ke…ko hade berlakon ngn srk??takde kan…so…pujilah buatan malaysia.

    0
    0
  16. qaesya amani says:

    tapi ady putra ni separuh malaysia separuh singapore..huhu..

    0
    0
  17. cikaro says:

    syabas…mmg minat kat ady..belakon mantap..die pun ade batu lesung(lesung pipit) mcm srk gak….good luck k…

    0
    0
  18. Reena says:

    Tahniah ler Ady walaupun ko pelakon singapore.

    0
    0
  19. SWEET says:

    OK good luck Ady

    0
    0
  20. Maimoon says:

    Ada tak pelakon malaysia dpt belakon pelem holywood byk scene? Jawapan: arwah Ibrahim pendek

    0
    0
    • SWEET says:

      Filem apa ek

      0
      0
      • lara_hati says:

        hmm penah dgr dia dpt tawaran berlakon di hollywood tp dia reject sbb dorang tawarkan watak monkey kt dia, tak tahu le btul ke tak wallahualam…

        0
        0
        • gaga says:

          Ibrahim pendek mmg berlakon ..mentang2 lah ibrahim pendek mcm tu…penggambaran di buat di singapore…ko org ckp watak monkey pula….

          0
          0
    • gaga says:

      Michalle yoeh, Deana yusof , azmil mustapha, tiara jacqulina dan beberapa lagi bukan kah org Malaysia yg berlakon filem hollywood?…..Deana yusof dgn Jodie Foster dan Chow Yen Fatt lagi….

      0
      0
  21. Dhia Widyan says:

    ady pelakon asal spore tp mencipta nama kat m’sia…xbyk gosip..lakonan pon besh…xpe ler even 2 scene pon, atlez dpt pengalaman…teringat aku kat rasul iman/amar n chinta canduri…ahaks…

    0
    0
  22. lara_hati says:

    Hmm dah ramai artis malaysia yang berlakon dengan pelakon luar, cth Allahyarham M.Rajoli, sharudin thamby dalm citer omputih ape tah dah lupa, dharma harun al-rashid,deana yusof,zaibo,aflin shauki n ramai lagi dlm citer anna and the king..tak kepoh pun huhu…yang kassim tu siap berlakon jadi crook lg dlm filem tamil…

    0
    0
    • yg Allahyarham M.Rajoli, Shaharudin Thamby blakon tu filem hollywood, 50/50 tahun 1992. Paling best pelakon utama wanita di samping Peter Weller (hero Robocop) & Robert Hays (pelakon filem aksi Hollywood) is Ramona Rahman. ramai lai pelakon mesia cam Dharma Harun Al-Rashid, Mr. Os yg mana diaorg ni bkn sekadar pak pacak je tp pegang watak penting…

      0
      0
  23. dark_angel says:

    klakar tgk die berlakon ngan ziana zain dlm cite nur kasih di jabal rahmah

    0
    0
  24. tumpang lalu says:

    suke sangat kt ady putra… selain remy ishak, ady putra pelakon yg sgt2 berbakat n hensem…………………… gogo caiyok ady putra!!!

    0
    0
  25. Rin says:

    oh wowww…~ suke tgk ady blakon ngn sape2 pom!

    0
    0
  26. Nice one for disclosing this level of detail. I think it is most interesting without a doubt will share it to buddies, also. If you go on posting about this subject I will surely continue reading your future articles.

    0
    0