Written by AbangNara | March 2nd, 2012

Memang hebat. Kalau dalam Adnan Sempit, jumlah kutipan terakhir ialah RM8 juta, nampaknya Adnan Sempit 2 ada harapan untuk mengatasi kutipan tersebut. Baru seminggu ditayangkan, jumlah kutipan tiket untuk tayangan di Malaysia, Singapura dan Brunei sudah pun mencecah RM4.5 juta.

kutipan filem adnan sempit 2'

Nampaknya gandingan Shaheizy Sam dan Intan Ladyana sekali lagi membuktikan yang mereka berdua ada tarikan yang tersendiri. Abang Nara bajet filem ini akan berjaya mengutip lebih daripada RM6 juta selepas hujung minggu ini. Kalau anda sudah tengok Adnan Sempit 2, tahniah Abang Nara ucapkan. Kalau belum lagi, luangkanlah hujung minggu ini untuk bergelak ketawa bersama keluarga anda di pawagam.

kutipan filem adnan sempit 2'

Tahniah dan terima kasih kepada semua yang menyertai pertandingan gaya rempit sempena filem Adnan Sempit 2. Di atas permintaan ramai pihak Metrowealth sekali lagi mengadakan pertandingan serupa dan 20 peserta bertuah akan dipilih untuk sama-sama menjamu selera bersama bintang-bintang filem Adnan Sempit 2. Maklumat lanjut sila klik tab ‘Peraduan Open Table‘ atau klik link ini http://www.facebook.com/davidteo99?sk=app_251442451607785! Semoga berjaya!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Adnan Sempit 2 Kutip RM4.5 Juta Selepas Seminggu Tayangan

  1. myra edora says:

    Tahniah adnan sempit 2! kpd org yg ktuk2 citer ni lam post abg nara yg lepas tu, nmpk sgt tipu….ade ke 7 org je tgk? hik hik~

    0

    0
  2. emi says:

    cutenye yana!!

    0

    0
  3. honeydew says:

    cite yg boring..

    0

    0
  4. sukesuki says:

    Best ke??? kalu best ingt nak tgk weekend nie…

    0

    0
  5. IzaLina says:

    Memang Terbaek Der!! Love abg sam..Love SSLC!!! Love mummy khaty too!!! Tahniah..blh kutip berjuta9 lg ni..=)

    0

    0
  6. Ir Izham says:

    tahniah la kerana dapat kutipan yang bagus. sy dah menonton; atas dasar nak memberi sokongan kpd filem tempatan. maaf sy katakan, cerita ini tidak menghiburkan, melemaskan dan seakan memperbodohkan penonton.

    sy juga menonton adnan sempit 1. ok lah sikit. tapi yang ini rasanya setakat tahap filem Z Lokman awal 90 an.

    harap peminat filem beri sokongan pula kepada BUNOHAN. nampak seperti lebih berisi dan tidak membodohkan kita sebagai penonton.

    sy keluar panggung selepas 40 minit menonton. sorry david teoh – u makin kaya i tahu; tapi janganlah buat ini macam punya filem lagi. OUT!!!

    0

    0
    • saje suke2.. says:

      tak best ke? alaaaa….

      0

      0
      • bknIR says:

        ok je..myb sbb diatas nie IR kot.so dia xleh terima cite yg just bg korg ketawa releks..n mgkn dah x sealiran kot.ak rase gembra n fun je cite nie..

        0

        0
      • ika says:

        bagi sy cite ni best la.. bg yg xminat cite ringan macam ni mybe la kata mcm2.. tp kalau nak hiburan, gelak2, tgok la cite ni.. masa tengok hari tu satu panggung gelak dr awal sampai habis cite..

        ala.. yg kata cite ni xbest tu msti ade gelak jugak mase tgok tu.. xkn xde langsung..
        #true story

        0

        0
    • meeradriana says:

      saya pun dah tgk..
      cerita ni ok tapi ada sesuatu yg kurg dan buat saya bosan..
      lepas tgk adnan sempit, saya beli tiket fist of the dragon..
      bagi saya cerita fist of the dragon lagi bagus dari adnan sempit..
      hanya pendapat saya..
      tq..

      0

      0
    • kamal adli says:

      lancau..kau bgus sgt kau p buat cite kau sendiri la..org dtg panggung nk enjoy2..nk relese kn tension..nk berhibur bukan nk mengkritik filem org len..bodo pnye olang..aku tunggu filem kau kua nanti aku suh david teoh pulak kritik..dasar datebanyoo..

      0

      0
  7. Safwan Seth says:

    tak tengok lagi la

    0

    0
  8. feyus says:

    Tahniah!!, Sangat lumayan boleh kutip sebanyak tu dlm seminggu.
    Streamyx Registration

    0

    0
  9. izzar says:

    Not bad la….Ending dia yg lawak giler………

    0

    0
  10. biase bro says:

    mmg best la..lawak giler k!!try la tgk dulu..my opinion best dr adnan sempit 1..yg ni lebih super lawak..congrats!!!

    0

    0
  11. super makan2 says:

    sokong la david teo yg suka buat cerita merosak kan orang melayu tu.adnan sempit nii tadak mesej and lawak dia kosong
    kalau nak sokong sam tngk songlap la.bnyk mesej dlm tu

    0

    0
  12. nobody says:

    emmm..mcm bes je tp lagi teruja nk tgk cinta kura-kura..sori sam i minat u tp i lg suke dgn zizan…;)

    0

    0
  13. wanputra says:

    katakan tidak pada filem metrowekkkkk!

    0

    0
  14. ed says:

    Zizan x bes la.. Hancus! S0ry 2 say.. Tp JJR..:)

    0

    0
  15. Adibah says:

    wahhh hebatnyer! mesti lebih 8 juta kalau mcm ni..

    0

    0
    • silent reader says:

      tak tahu nape tibe2 aku rase semakkkkk kat ko ari2 ade dalam blog nara.
      (yer blog nara bukan blog aku)
      xpayah buh gambar laaa…nyampah aku.
      giler nak jadi macam redbloodsnow tue kah? phuiiiii

      0

      0
  16. lantak says:

    yg KAYA tokey filem… yg barai duit penonton. tadaaaaa

    0

    0
    • futuremg says:

      bukan ade sesape pakse pown utk pegi tgk…yg bodo tukang kluarkan duit-yg cerdik tukang buat filem,itu baru betul

      0

      0
  17. adnan kepit says:

    argh…..mmg lawak tp menyampah tgk intan ladyana, yana..nmpk over, plastik sgt!

    0

    0
  18. ck slmh says:

    sam, sam..
    kenapa lah ko still terima job utk crite2 mcm ni.
    sdgkan ko tu talented gile!
    please la, after this terima job utk filem yg ada ‘isi’.
    bcoz, we loved u so much!
    kesian tau tgk ko berlakon dlm filem2 mcm ni.
    haihh…

    0

    0
    • mintun says:

      standard la… kat malaysia ni bukan macam Hollywood dee….
      Bukan selalu ada filem…bukan market gedabak punya luas…..
      Hollywoood lain la… filem selalu ada… berlambak, yg tak masuk Malaysia bersepah. Market…seantero dunia. Profit juta2…peminat world wide deeee….Nak demand, nak pilih, nak tunjuk diva, takder hal punya…

      Kat sini, nak hidup kena ambik job… skrip hancor ke… jalan cerita tak best ke….soal ke dua. No1, boleh sara anak bini tak……

      0

      0
  19. jajarius_90 says:

    citer ni kelakar time adnan ckp bahasa english jer!!!!
    yg lain boring!!!!

    0

    0
    • nobody says:

      sokong jejarius_90.. dah tgk cerita ni sbb pd mulanya yakin dan nak memberi sokongan dgn filem melayu. bile dah tgk tu, luntur semangat dah.
      jln cerita byk merapu dan lari dr tajuk, lebih2 lagi yg tibe2 masuk babak kejar mengejar lumba motosikal dgn cikaro tu.
      tak significant pun babak tu, kalau tak ade dlm filem ni pun x merosakkan jln cerita. jln cerita mcm xde plot, so my personal opinion, i dun like this movie n wont recommend to others. AD1 rasanya lagi better dr yg 2nd ni. lawak yang tak lawak yg hanya menyerlahkan ketidakbijaksanaan pengarah.

      0

      0
  20. kecoh siak says:

    my personal opinion, cita ni 50-50
    -aku mula2 ingat x bes gila. tp lepas tengok cita ni smpi abes, aku rasa OK la jgk. ade la part gelak2 yg mmg lawak.
    -aku x suka cita ni sbb yg kwn sam tu sape?yg keding tu? dia nmpk over berlakon. suka cakap menjerit2. mmg spoil.
    -yana pun sama. lakonan dia so-so je lah.
    -intan ladyana pun boleh la. so-so
    -aku lost time yg kwn sam keding tu lawan moto ngan cikaro bertudung tu. ape motif? sbb putus cinta, nak pegi rempit balik? mesej x smpi.
    -part lawak bodoh, masa kejar2 antara sam and keding tu kat sopping mall. boring, da boleh agak.
    -masa ckp english dlm cita ni, best.
    -masa meeting nak akhir2 tu…tiba2 bapak dia boleh cair hati plak tggok kesungguhan sam. what????????? -.-”
    -yg paling aku suka ending dia. nak tau ending, kena pegi tgok sndri. SAMPAI HABIS. lalalala~ :)

    0

    0
    • Kakiwayang says:

      yeah, pendapat ko sama dengan aku…aku beli tiket, aq rasa cite ni kelakar tp ada juga scene2 yang foul/rosak minda jup..haha……semua ni tules kat blog kakiwayang….setiap cite tu ada la pro n cons dia….lek2 suder…..sila baca review2 di blog lain juga untuk gambaran sebenar…..setakat komen dari orang yang belum tengok, xde la valid sangat…..tanya orang yang dah tengok…..media war je neh…..

      0

      0
  21. Mrs Beauty says:

    Belum tengok lagi ni rasa macam best je ni.

    0

    0
  22. jongkong says:

    tak besttt langsongggggg.

    0

    0
  23. belum tp IR lagi..sedang berusahaa says:

    sy sokong IR, mmg nak kena tgk bonuhan, kadang2 nak sgt support citer malayu, tp asyik kecewa jer..last tgk movie kt panggung citer melayu is Magika, best, kreatif…bukan kate lawak xjadi tp slapstik sgt..cube korg layan How i Met your Mother..download jer..kompem pecah perot..free lagi..takder lah nak kayakan david teoh dgn citer sampah dia yg buat kite ni mcm langau yg hurung sampah..sedehhh..

    0

    0
  24. aku kesah? says:

    kpd yg suke gelak,suke genre lawak,kelakar blh la g tgk..sape yg x suke genre kelakar,suka seram ke xpyh la abis duit g tgk pas2 nk komen mcm korg lg pandai bt filem..klo hebat g la bt sndiri 2k blm tentu korg dpt…byk bunyik plak..bkn taste kotg xpyh dk semak pggung pas2 nk komen bajet2 tror bt flem plak..pdhal otak zero…tgk ikt minat la,xsuka xpyh la g tgk..ape ke bodoh org2 cmni..tgk cte korg suka sudah..xsuka gi tgk sape suruh,nk komen bjet2 plak..cte melayu sndiri xnk suport..ape daaa

    0

    0
  25. xbest says:

    xbestt.melayu xpndai wt crite

    0

    0
  26. […] Memang hebat. Kalau dalam Adnan Sempit, jumlah kutipan terakhir ialah RM8 juta, nampaknya Adnan Sempit 2 ada harapan untuk mengatasi kutipan tersebut. Baru seminggu ditayangkan, jumlah kutipan tiket untuk tayangan di Malaysia, Singapura dan Brunei sudah pun mencecah RM4.5 juta. … Continue reading → […]

    0

    0
  27. n says:

    quite disappointing tho

    0

    0
  28. Lalalalalalalala says:

    tak tau apa bestnya ceta ni..AS1 pun aku tgk tak habis..tal lucu pun..biasa2 jer..lawak sampah adalah…lg pun bosan tgk muka SAM..asyik2 mukanya jer yg kuar kat panggung..

    0

    0
  29. zarul666 says:

    citer ni main kat wayang,aku tak kisah sangat tapi tolong le jangan buat Adnan Sempit The Series 2 kat astro!

    0

    0
  30. Quillaia says:

    Citer bodoh macam ni pn dpt sambutan. Sbb tu la citer2 bodoh makin byk kt malaysia ni. Smpai bile la org malaysia reti nk menilai filem.

    0

    0
  31. tgk sekali, nak tgk lagi.. says:

    its a good way to release tension.. laughed throughout the movie.. tak perlulah nak kondem ceta boring atau bodoh.. its just entertainment.. kalau nak yg serious.. tgklh documentary, history channel, discovery, etc.. lakonan lady makin menyerlah :)

    0

    0
  32. benci pencacai says:

    ntah..nk serius g tgk documntary berlambak kt astro 2..atleast ade cte bodoh2 cmni blh gak gelak pecah perut..ni x kuar opis muka da kelat,nk kelat je 24jam?kondem org mmg pndai bdk2 ni..g bt sndiri tgk..menangis xberlagu kot modal xdpt balik..atleast muka sam ensem la ckit dr muka ko 2..klo ambik ko lgsung jd mcm gambit..busukkkk je.nk tgk pon x lalu.

    0

    0
  33. syuhada says:

    aku da tgk…mcm bosan je..lawak recycle n expected.. :(

    0

    0
  34. aYienCyGAnUAR says:

    Best sgt2 citer nie..ilang sumer penat n tension pas tngok citer nie..bestt wooo…

    0

    0
  35. Emelyn Aziz says:

    Tahniah kepada Metrowealth dan produksi Adnan Sempit 2. Walaupun kecoh orang dok kutuk sana sini tapi kutipan tetap meletop!!!!

    0

    0
  36. xx says:

    tunggu u tube jela. pada yg suka sgt cerita ni, tak yah nak marah pulak org condemn cite ni. gelabah bila orang kutuk2 cite rempit korang.

    0

    0