Written by Bella | August 16th, 2016

Kontroversi melibatkan Dato Red dan Ruhainies baru-baru ini cukup mendapat perhatian ramai bukan? Malah, ada yang melabelkan Dato Red sebagai suami yang tidak menjaga hati isteri-isterinya.

Berbicara mengenai kontroversi berkenaan, Adira akui beliau ada merasa sakit didalam hati. Namun, beliau tidak mahu lagi mengenangkan perkara itu dan percaya apa yang berlaku ada pengajarannya tersendiri.

Sebagai isteri dan ketika itu sedang mengandung, bila dapat tahu mengenai video tersebut, tipulah kalau saya tak sakit hati tetapi bila tahu cerita sebenar kenapa benda itu terjadi, saya sudah okey.

Urusan saya dengan Ruhainies juga sudah selesai. Saya tidak marah atau simpan apa-apa. Biarlah apa yang terjadi di antara saya, suami, madu dan Ruhainies menjadi simpanan saya sahaja.

Buat Adira, beliau akui tidak kisah jika suaminya itu mahu berkahwin lagi asalkan Dato Red  mampu untuk menjaga hati isteri-isterinya dengan baik.

Saya tidak ada masalah jika dia ingin berkahwin tiga atau empat sekali pun. Janji, dia boleh jaga semua isterinya dengan baik. Jangan kahwin selagi tidak boleh berlaku adil.

Pada masa yang sama Adira memberitahu kontroversi yang melanda membuat beliau lebih untuk menjaga hatinya sendiri daripada orang lain dan ingin menumpukan sepenuh perhatian kepada anaknya yang bakal dilahirkan sekitar bulan Mac 2017 nanti.

Setabah mana pun seorang wanita, jika insan yang mereka cintai melakukan perkara yang tidak sepatutnya pasti akan ada luka didalam hati.

Sumber Berita : Kosmo!

41 responses to Adira Tidak Kisah Suaminya Ingin Berkahwin Lagi

  1. Anonymous says:

    dia da start daaaaa….nanti terjojol la datinred…..pastu pusing kot ruhainies pulekkkkk…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Perempuan sangkak harap laki berduit memang la tak kisah laki kawen lain. Ooo lupa hakak… Ko pun perampas kan? Sbb tu ko tak kisah. Konon mulia sgt la hati tu nak jd mcm madu ko jugak kan konon2 hati baik bebenor. Dlm hati korang je la yg tau. Baru hakak ingat, dia pun perampas kan? Hmmm patutlah tak kisah katernye….

      0

      0
      • Anonymous says:

        bodo gak adira neh..belum pape dh bg green light..ckp tu biarlah matang, patot suh laki tu stabilkn lagi ekonomi sb dah ada dua, anak ramai..bkn bg green light! pk mse depan..

        0

        0
    • Anonymous says:

      LAKI DIA DI MEMANG NAK KENA SEMBELIH BATANG DIA NI…TAK PUAS 2 LOBANG..NAK LAGI NAK LAGI..YG SI BETINA PULAK BAGUS KALAU SEDAR DIRI..KAU TU PERAMPAS…SESUAI SANGAT DAPAT LAKI GATAL.

      0

      0
  2. wana says:

    TOLONG STOP CERITA ARTIS NI. TAK MEMBERI APA2 SUMBANGAN APA2 PUN.

    0

    0
  3. wana says:

    TOLONG STOP CERITA ARTIS NI DAH BOSAN.

    0

    0
  4. melati says:

    Muncul lagi Haiwan RED ni……baik ko jadi Pokemon lew…Dato Red…baru menarik skit..!!! …..wakakakakaakakaakakakaaa…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Klu x rela pun Dato red ni kwin la kt Siam.. bkn dia kisah ke apa ke bini2 dia bg x kwin lg.. Adira pun sndiri kawin kt Siam.. sakit ke x hati tggung sndiri…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    LOBANG IDUNG KO LAGI UDAH LH MUKA PENOH FULL PAGE

    0

    0
  7. aih says:

    yang korang gelabah pasal apa ahh??… dah dia cakap dia tak kisah untuk share.. korang pulak sakit hati…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    coz we don’t want him to share dia sapa untuk kitorg nak mau tau??????pelakon sinetron yg cerita tak abis2?????

    0

    0
  9. Anonymous says:

    tunggu adira dalam pantang nanti laki miang tu mesti kawin lagi. apasal buruk sangat gambar baju colour hijau tu

    0

    0
  10. terpijak taik says:

    Jolok sana jolok sini, kulum sana kulum sini, main sana main sini. Apa nak jadi dgn pompuan muslimah sekarang sanggup share dgn jantan2 sundal yg hanya mempergunakan wanita sebagai pelepas nafsu….geli aku. Kumpul isteri banyak2 lepas tu buat anak berterabur merata tempat, Tanggung jawab terhadap isteri dan anak diabaikan. Last sekali, anak jadi bohsia, mat repit, bini pulak kena cerai. Lepas tu cakap saya redha dgn apa yg terjadi, bodoh punya orang, sayang sekali semua ni terjadi kepada orang melayu islam

    0

    0
  11. bodopiang says:

    sampah la korang lagi bini..
    murah sangat jual cerita ..
    bosan

    0

    0
  12. peliks says:

    paling xpaham korang gaduh2 pasal depa pasai apa? baca ja sudah la…

    0

    0
  13. Fid says:

    CIte sampah ni jgk x habis2 Nara ni…

    0

    0
  14. zahari says:

    pergi mampus la dira oooii aka pompuan pucat lesi…kau tu ckp kat mulut je…hati x rela sbb kau kan dah pernah miskin..ni la cara nak menumpang duit jantan sial tu…..klu kau x kisah kau x kan call ruhanies…..datin red mungkin setuju sbb masa kau kawen kt siam pun dia x pernah call kau kannn,,BODOH

    0

    0
  15. anon says:

    Mmglah dia tak kesah laki miang dia kawen lagi sb dia pun dulu amik laki orang. Cer kalau dia first wife, mestilah terasa. Anyway, laki dia tu mmg tak sedar diri. Bila dah senang mulalah mata liar duk cari perempuan yg dahi licin nak wat calon bini. Dato miang hoi, jgn kawen je nak ikut nabi, amal ibadat ikut nabi ke tak? Lagipun nabi kawen amik janda yg ada anak sb nak dpt pahala, bukan mcm dia ni, pilih yg muda semata2 kerana nafsu. Lupa ke ko dulu drebar lori je…

    0

    0
    • Anonymous says:

      rasanya slh tu..nabi kawin bukan nk dapat pahala..nabi kawin sbb tggjawab nk selamatkan janda & ibu tunggal..kebanyakan ibu tunggal & janda yg nabi kawin pn istri sahabat2 baginda yg tbunuh di medan perang..even nabi kawin dgn aisyah pn sbb nak selamatkn aisyah dr pemimpin ms tu yg sk pgunakan kanak2 perempuan..lgpun istri2 nabi bukan bmadu..bila meninggal sorang baru nabi kawin lg

      0

      0
      • kitikurak says:

        Ait…nak tolong balu bukan untuk dapatkan pahala? Aki ada baca..umur aisyah masa berkahwin dengan rasululah dalm 16-18 tahun.try google.yang dok cakap umur 9 tahun tu semua dakyah yahudi.Bapak aisyah kan sahabat nabi…malu la dia kalau tolak lamaran sabahat sendiri. Nabi memang kahwin lebih 4..ada kata 8..semua janda…masa tu tadak ayat turun suruh kahwin 4.dah diturunkan ayat kahwinlah 4, 3, 2, 1…nabi tak tambah lagi dan tak cerai mana2 isterinya sebab tuhan turun lagi wahyu supaya tidak menzalimi istrri2 nabi ketika itu….banyak isteri2 nabi sudah tua2 dan mati lebih awal daripada baginda. Walahualam.

        0

        0
  16. sentap says:

    ayat org dah malu tpksa la cover ckp tak kisah pdhal dlm ati rasa nak terajang je sapa2 yg jd madu dia…kikikiki…baiknya ati..: -)

    what u give u get back…suweet sgt…

    0

    0
  17. Jimbo says:

    Macam mana Adira boleh keluar statement macam ni? Apa, ada reporter bodoh ke yg pegi tanya soalan sama ada Adira kisah Dato’ Red hauk tu nak tambah satu lagi? All of Dato’ Red and his family punye story need to stop. Dato’ Red, Adira, Datin Red and what so fucking ever in between all of u guys, tutup mulut je. Bila keluar cite macam ni korang sah2 kena bangang, bodoh bagai. Reporter pon sama bodoh. Cari cerita lain, JANGAN MALAS!

    0

    0
  18. mawar says:

    kesian…pilih punya pilih terpilih dato gatal gila seks…apa nak buat redha dan pasrah je laa

    0

    0
  19. bini no 3 dato Red says:

    oiiitttt… pehal dok ngumpat laki aku nih????

    0

    0
  20. Novel KentutKu KentutMu Jua says:

    kentot kuar taik????

    bile??? dimana??

    nantikan jawapannya……..

    0

    0
  21. hm says:

    knp aku rasa yg 1st plan “perangkap” tu ek

    0

    0
  22. Anynomous says:

    Cer korang google ardell aryana..dia pernah ada skandal dgn datuk yg d blurkan wajahnya..tp wajah datuk 2 sebiji datuk red..sah2 laki gatal..kcian datin red mkn ati ja..

    0

    0
  23. ein eff says:

    Adira… adira. just wondering.. sebab apa lah ko bleh sangkut dengan dia ni. and mcm mana boleh decide nak kawin kt siam dgn dia ni. nak kata cinta agung… baru je kenal. pastu now cakap tak kesah if DR nak tmbah 1 lg. mmg laaa.. takkan ko nak cakap tak boleh. ko buat bnda yg sama kannnnn… sejujurnya.. wanita mana la yg sanggup nak kongsi kan suami yg dia sayang. sebenarnya2 nya kan.. ko syg ke tak dato red ko nihhh.. pelik lah wehh. mcm offer lah.. sape nak ambik!! lagi satu jgn pernah rasa terlambat or terlanjur… if one day ko terpikir apa ko buat ni.. tak memanfaat kan diri ko.. berubah lah. cari jalan hidup lain… tak semestinya berlaki kan dato red ni adalah pengakhiran hidup ko. sekian.

    0

    0
  24. ya..mmg pompuann tu la (adrell aryana)yg dgosip dgn dato red..heh..memang gatal..gogle aje..mmg akn jumpa..
    agaknya batang dato nie mmg gatal..

    0

    0
  25. mira says:

    kesian nye ko adira..,mcm xde hati perasaan..ape punye bini xkesah laki die kawen lagi??aduhai…tak sayang ke kat suami??cakap tu mcm xde perasaan isteri langsung..come on la

    0

    0
  26. anak nogori says:

    haha… tak memasal aku google adrell aryana..

    0

    0
  27. pokemonGo says:

    biarla diaorg. korg bising2 dpt apa aa?? by end of the day, masing2 kluar berkerja, makan mandi nonton tv, shopping dan berak kencing tido mcm korg2 jgk.mcm la korg takda life mau judge life org lain. mcm rosmah tu, org kecam pun dia makin membadak jgk, sbb end of the day, dia manusia biasa

    0

    0
  28. Meluat says:

    Jgn la aku jmpe dan knal lki bini spesis ni .bru duit nk lbih ckit tp nk tmbh2 bini.nsib ko la dpt lki gatal dn brnfsu kuda.adira,jgn riak sgt bla wat sttemnt.aku lbih respek ktabhan mdu ko lg dr ko yg mmg nya gatal.

    0

    0
  29. nyahnyampahatis says:

    Pe kau nk kisah.. ko sndri pong hambek laki org pastu kawen kat siam.. lau laki kau kawen lgy pong de dia kesah kat kau.. sb laki kau mmg spesis hidung belang kalah pak belang..

    0

    0
  30. kita hamba dan khalifah says:

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Jika kia buka aib orang Allah jjuga buka aib kita. Dalam islam lelaki boleh kahwin 4. Terpulang kepada hambaNya bagaimana hendak mengendali Anugerah yang diberikan oleh Allah kepadanya. Bukan semua boleh berdepan dengan situasi sebegini. Bukan semua diberi rezeki sebegini. Setiap apa yang Allah tetap ada hikmah disebaliknya. Kita yang masih tak tahu perjalanan hidup di hadapan berdoalah kepada Allah semoga Allah jauhi kita dari perkara2 yang tak baik.

    Baik bagi kita. Tapi bagi Allah ia tak baik untuk kita. Sesungguhnya hanya Allah Maha Mengetahui.

    0

    0