Written by AbangNara | June 14th, 2013

Fuh ~~ Tak sangka kulit putih sangat pun boleh menimbulkan kontroversi. Kesian pulak Abang Nara kat si Adira ini. Baru-baru ini apabila Adira berkongsi gambarnya dimasukkan ke hospital, terus banyak pihak menganggap kemasukannya itu adalah kerana pengambilan ubat pemutihan kulit.

adira putih hospital

Memang jika makan ubat cantikkan kulit yang tidak diluluskan KKM akan ada bahayanya. Namun Adira memberitahu yang kemasukkannya ke hospital adalah akibat demam panas. Tida ada kaitan dengan kulit putihnya itu. Kata Adira:-

Saya dimasukkan ke hospital pada Khamis minggu lalu setelah beberapa hari demam. Pada mulanya saya cuba untuk bertahan, tetapi lama kelamaan keadaan menjadi semakin teruk. Saya mula rasa hendak pitam dan badan juga semakin lemah.

Selepas empat hari demam dan masih tiada tanda-tanda panas berkurangan, barulah saya gagahkan diri ke hospital. Suhu badan saya ketika itu agak tinggi, sekitar 43 darjah Celcius. Saya dimasukkan ke hospital selama tiga hari dan dibenarkan keluar Ahad lalu.

adira putih hospital

Sebelum ini Adira telah pun menafikan dirinya mengambil sebarang ubat atau suntikah untuk memutihkan kulit. Menurut Adira, dia hanya menggunakan pelembap biasa sahaja. Tambah Adira lagi:-

Saya hanya demam panas, tiada kaitan dengan apa-apa. Semua orang boleh ditimpa demam, jadi janganlah membuat tuduhan yang tidak berasas. Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya sudah semakin baik. Malah, saya sudah kembali menyanyi seperti biasa.

Mungkin mereka yang membuat tuduhan itu cemburu melihat keputihan dan kegebuan kulit Adira. Tak perlu nak cemburu. Hitam itu kan manis? Kepada Adira, semoga lekas sembuh sepenuhnya. Jaga diri dan pentingkan kesihatan tubuh badan. Info asal Berita Harian.
ronasutraP.S: Kalau nak tampil cantik menawan tanpa pengambilan ubat, Abang Nara sarankan mencuba mineral makeup Ronasutra ini. Dutanya ialah si jelita Vanida Imran dan Linda Roslan. Abang Nara pernah tengok demonstrasi yang dilakukan. Memang jelas perbezaan wajah sebelum dan selepas. Makin berseri-seri!!!. Layari www.ronasutra.com dan LIKE Facebook Ronasutra untuk informasi lanjut.

 

86 responses to Adira Nafi Masuk Hospital Akibat Kulit Terlalu Putih

  1. jungie says:

    adira dah jdi cam michael jackson daa…putihhhh luih2

    0

    0
    • keledek says:

      tapi serius la, lawa lagi dia dulu dari sekarang. sekarang nampak pucat & sangat cengkung. tengok pic kedua tu, hermmmmm seram pulak..

      0

      0
      • Olga says:

        korang percaya ek dia masuk hospital pasal demam panas! org bodoh je yg percaya.. dia masuk hospital mmg kesan ubat clorox putih kulit!

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          Janganlah kita buat tuduhan yang kita sebenarnya takdak bukti pon…kenapa nak jaga tepi kain orang sgt..dia nak putih ker, dia nak gebu ker..ramai jer artis2 buat benda tu…takyah nak serang sgt dia..kesian aku tgk adira ni..kalau betol2 kulit dia putih sbb Allah mmg buat dia jadi cam tu macam mana?nara pon dah2 laa buat entry pasal minah ni…sian aku tgk dia….sian…

          0

          0
        • pe citer bai says:

          ni lagi sorang bg statement tak masuk akal,kalau ckp bodoh kasar sgt bunyi kn.
          agak la nak cover ckp temperature 43. mana de demam pnas smpai 43. kalau 43 darjah celcius,da sawan tak leh perform nyanyi..
          satu lagi,kalo nak jadi duta pape..duk diam2 jgn ada kontroversi dan pastikan jgn bagi statement b*d*h.

          0

          0
        • qwertyuiop says:

          lembu gemok and pe citer bai ni orang yang sama ke macam mana? asal gambar code tepi tu sama? ha ayok kantoi

          0

          1
        • zuanzuan says:

          43 darjah Celcius ? macam menipu aje. kalau 43 darjah Celcius, ko dah cair aka mendidih lar. bg statement agak-agak lah

          0

          0
        • K.A.A says:

          perubahan cuaca sekarang ni.. tu pasal la dia boleh demam..

          0

          0
        • Geletisnya video terbaru sakinah! says:

          Kat meleTOP haritu, neelofa kata dia ade batu karang tu yg masuk hospital

          0

          0
        • nasib baik tak masuk spital kerana terlalu cantik. kang kata ko perasan lak kang

          0

          0
      • Kak Nita Sabah says:

        Bg saya diri adira skrg lg cantek dari dlu , dlu mcm “FAKE TAN” , tk sesuai dgn muka die . Skrg da putih lg cantek .

        0

        0
    • hendon says:

      emang ngakk berasas. biarin aja kulitnya putih. nggak bikin masalah sama kamo Nara. ngapain hal ini dijadiin isu?

      0

      0
      • mulut puaka says:

        bibik mana plak sesat ni. g jemur baju ya bik… nnt gajinya diptong kerna malas kerja… asek ngomong saja di tenet……… mau cari teman ngobrol ya…. GOBLOK!!!!!!!!!!!!!!

        0

        0
        • hendon says:

          aduhhh mulut puaka emang nggak sayang mulut yaa kamu? emang disini yang bisa komentar hanya Malaysia aja ya?? emang aku ngak bisa ya.. aku lagi busan nggak ada kerja.. bos ku udah pulang ke kampung katanya mau mohon restu kawin sama Effa.. kamu tahu nggak Tuan Ehsan?? dia itu bos ku..

          0

          0
    • Anak Haram says:

      BENDA2 NI SEMUA HARAM

      0

      0
    • michael jackson. mat bidin

      0

      0
  2. Anonymous says:

    hantu cina melayang layang..haha

    0

    0
  3. yaya says:

    Ko dah putih x yah nk telan ubat putih adiraaaaaaa

    0

    0
  4. Zaza says:

    Untung la adira, guna pelembap je boleh putih ke tahap maximum..Cuba suggest pelembap tu nak try jugak..

    0

    0
  5. bukan ke adira ni makan SNE product? Tokey SNE boleh bagi pencerahan?

    0

    0
    • doras says:

      Dulu Adira ada bg statement dia mkn Beutskin tu jap je. dia mntk jgn kaitkan dia dgn brand tu..time tu tgk kt galaksi tv9..so, kalau logiklah kan org malaysia xdela mampu nk seputih ni. ce bg tau ubat dia pakai ni eh

      0

      0
      • gulahati says:

        tau x sbb ape die mtk jgn dijadikan isu? sbb die x terpilih jadi duta, tp die makan and org2 bisnes ni jadikan die testimoni. thats why die xnak bising2. scha yg ntah makan ntah x tu dipilih jadi duta. tell me, kalau hanez suraya tu x jadi duta aurawhite tp die just jadi testimoni, die pon x mau ngaku………..

        0

        0
        • Mimi says:

          Ya. I thought adira duta sne, sebab dia yang banyak naikkan nama sne. semua orang yang nak putih atau jual sne guna nama adira utk tarik pelanggan. scha i tak tau pula. tapi personally i think adira lebih sesuai jadi duta sebab dia consume and it works. whila scha, err i dont know.

          0

          0
  6. SBDL says:

    err, terlalu putih sgt pon tk lawa jgk. jgn obeses nak kulit putih je. silap2 boleh kene kanser kulit -,-

    0

    0
  7. mulut puaka says:

    ko tepek kapur barus ke adira ke muka ko????? elok la standby awal2 ye sebelum jadi mayat

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      ishhhhh kau ni mulot puakaaaaaaaa cuba bawak bersabar sikit…bab tu Alif Aziz tknk dengan adira pasal adira ni puteh sangat jadi Alif takot kalau nk bawak dia jalan2 malam2 paham tk..

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        cuba kau bayangkan time dorang dating malam2 elektrik tak da…adira tu dah mcm pontianak, sebelum apa2 baik aliff aziz cabut lari dulu wkakakaka

        0

        0
        • mulut puaka says:

          jimat lektrik la Bunkface no 1…. buat lampu suluh gitu.. tp ko jgn risau ak kompem buret adira ni pun puteh melepak gitu

          0

          0
  8. ayam jepun says:

    Dia nie bukan minum SNE BEUTSKIN ! tapi dia nie buat pembedahan / plastic surgery macam MJ dulu . Banyak orang minum SNE BEUTSKIN , tapi hasil putih natural , bukan macam ADIRA nie , pucat semacam A4 pun ade ,,,, adoyyy obsessed agakyr ….

    0

    0
  9. danisya says:

    kulit asal dia mmg dah putih gebu pun..x pyh nk tduh..

    0

    0
    • gulahati says:

      DANISYA, BANYAK AHHH KO PUTIH GEBU. KO GOOGLE LA TENGOK. MCM BARU LAHIR LA KO NI.

      0

      0
    • ayam jepun says:

      GULAHATI ,,, i like u comment … ISH ISH DANISYA nie , ko nie cakap kulit asal minah dira nie putih gebu ,, banyak lah ko putih gebu ,,,, kulit asal dia nie macam gula perang , kalo ko nak tau ,,, melambak muka minah nie kat Google ,,,, huh

      0

      0
      • gulahati says:

        kan ayam jepun… biase la budak baru lahir ke dunia ini yang komen.. sila google ye DANISYA..

        0

        0
  10. gulahati says:

    SNE BAPAK MAHALLLLLLL… X KUASA NYAH.. KALAU DUA BULAN BELI STOCK SNE DA BLEH DAPAT CINCIN EMAS………

    0

    0
  11. Song ji hyo says:

    laaa…org sabah mmg putih2 ar..ape la nk d heran kan..ramai jer kot yg putih mcm adira ni kat sabah tu..

    0

    0
    • lola says:

      Aku pernah study kat kk sabah. Mg ramai pun yg putih…bangsa adira ni mg putih..tp bukan mcm putih org chinese…area tambunan n ranau yg paling banyak org kulit putih….I miss sabah…awek cun2…jantan hensem2…kalau islam da lma I rembat jantan sabah…lalalala

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Linda Jasmin putih tak de org bising pun

    0

    0
  13. wai says:

    suhu badan 43????biar betul.Kalau 43 sure mampos dah.

    0

    0
    • Dr.Intel says:

      43oC???gilerrrr….suhu normal badan kita adalah 36-37oC, kalau 38 tu dah kira demam, 39 dan demam panas, pada suhu 40oC, semua enzim dalam badan kita dah denature, dan kalau 41oC badan kita akan mengalami strok dan system badan akan fail…kalau adira 43oC tu mmg super dahsyat lah….

      0

      0
      • i luv u pani says:

        aku pernah demam smpai 41oC mase aku umur 12 tahun, tak pulak aku strok time tu.. doktor just bg injection je kat aku..

        0

        0
      • koko says:

        ek eleh. aku bukan nak menangkan adira bahkan aku tak minat pun dia. tapi aku pernah demam sampai 45 darjah celcius. doktor nurse and family semua risau sebab suhu setinggi tu boleh menyebabkan komplikasi lain. jadi doktor dan nurse suruh family aku yang jaga aku tu selimutkan aku dengan selimut basah termasuklah celah ketiak dan paha okay. Alhamdulillah aku beransur pulih lepas tu. kadang-kadang memang ada kes macam tu. kau ni doktor betul ke doktor fake?

        0

        0
  14. nina says:

    yang aq blaja kalo org kulit putih tak cukup melanin.pigment kurang drpd org kulit gelap. lg2 bila dia amek krim pencerah muka / apa2 yg mencerahkan kulit, dia akn kurangkan pigment, lebih merbahaya, sbab lebih terdedah dgn kanser. jadi bersykurlah dgn warna kulit anda.

    0

    0
    • Cella says:

      Mat saleh tu smua putih2 lepak, kulit mat saleh cerah sbb kurang melanin, suhu sane sejuk, kt sni Cuaca panas, melanin terhasil akibat matahri…
      Korang ni agak2 yg komen2 ni mesti semua bebal2 kan.. Xtau nk blaja, yg tau gosip je, sbb otak korang benak.. Org mat saleh tu smua smua Bakal mampos sbb Akan kne cancer kulit ke sbb dorg kulit Putih??

      0

      0
  15. key Pop says:

    setahu saya kalau yg berbangsa kadazan dusun memang terkenal dengan kulit putihnya….

    0

    0
    • mbek mbek says:

      tapi takde lah putih pucat sgt lolz

      0

      0
    • sabahan.. says:

      ya..kalao kat sini..kadazan dusun mmg putih terutama kadazandusun dari area ranau,tamparuli dan penampang..adik ipar sy (kadazan dusun tamparuli) kulit putih mulus, tak guna pelembap or produk kecantikan sbb asal dah mmg putih..apa lagi kalau mmg asal dari ranau..kalau pergi tempat panas pun..kulit x hitam tp kemerah merahan..

      0

      0
      • Mimi says:

        Betul. Kebanyakan memang putih, tapi tak seputih adira kot. she’s too pale.

        0

        0
        • sameah sabukul says:

          oo felix AF tu tak putih pun uolllls hahahaha

          0

          0
        • sabahan.. says:

          sameah sabukul:..
          felix tu bangsa dusun n dr kota belud..harus la tak putehh pasal kb ada pntai ok…orh bajau irranun sana pn x putih sgt..lgpn,felix ada bangsa campuran lain selain dr dusun..

          0

          0
      • Ayu One In A Million pun Sabahan kan. Aku tgk gelap je, LOL. Adira ni dulu takdo la seputih kertas ni. Penipu sangat kata tak ambik apa2 product. Nak cantik sorang yer. Ko sakit la sorang nanti. Banyak minum/pil macam ni boleh menyebakan kerosakan buah pinggang.

        0

        0
    • xiochye says:

      yea sngt setuju..rhrhrhrh

      0

      0
    • Anonymous says:

      eleh…. suami aku owg sabah kedazan dusun mmg putih melepak..x heran pon….dah owg sabah mmg putih…

      0

      0
  16. Anonymous says:

    Tak faham kenapa asyik jadikan isu si Adira yang putih melepak
    asli ni….biarlah dia nak pakai apa pun…
    putih pun susah , tak putih apatah lagi…..
    syukurlah dengan setiap kurniaan tuhan,
    kesian Adira…..

    0

    0
    • mulut puaka says:

      ko tu bodo.. ni kan blog gosip.. dah nama artis kalo berak cair pun org nak gosipppppppppppppppppppppppp….

      p/s : kami ni memg byk masa lapang………………………….

      0

      0
      • gulahati says:

        kepada mulut puaaka yang dikasihi, tukarlah nick name ko.. nak sebut pon mcm jahat nooooooooooooo bunyiknye walaupun ko mcm puaka.. hahaha
        k bye.

        0

        0
        • mulut puaka says:

          kikikiki……. kepada gulahati yang manis2, (dah macam tulis surat la plak kan)
          kalo ak tukar nnt korang x tau plak ak mulut puaka yang bergosip………………. hihihihi

          0

          0
        • gulahati says:

          Kepada mulut puaka yang dihormati, xpe, boleh je tuko ….. aku akan sentiasa mengenali kamu.. tp kena letak hruf MP kat ujung komen ko ye sayang… dah2,.. janji tau tukar..

          0

          0
  17. TuanTanahKedaung says:

    apa masalahnya kalau dia putih?? dia ni bukannya putih palsu..tgk la tone kulit dia secara keseluruhan..kan nampak di kawasan dada, tangan, kaki semuanya putih sekata..lain lah kalau tiba2 part muka aje putih melepak, mmg something wrong laa..hmmm..kulit org putih punnnnn nak kecoh..apa daaa…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Ironi betul letak gambar Vanidah kat bawah entry. Hehe. Vanidah manis walau tak berapa cerah.

    0

    0
  19. unknown says:

    kl sejuk katanya!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Nak pakai pencerah kulit tiada salahnya tapi biar lah ala kadar, jangan la terlalu obses sampai jadi macam MJ. Nanti mendatangkan kemudaratan. Yang penting…jangan sampai takut tengok muka sendiri di cermin. Lebih-lebih lagi disebelah malam…..Ingatkan si Ponti… rupanya diri sendiri.

    0

    0
  21. tepung gomak says:

    sy pcy dier buat sstu kt kulitnyer sbb putih dier lain dr putih lepak kulit normal. Perpun xni first time dgr org demam 43 c. Sy pnah demam n admitted hospital dgn suhu 40c. Sy dh x larat jln..semua sendi lenguh dan dlmn rasa terbakar. Perit tekak tuhan jer tau. Aperpun x selera mkn. Masa tu buah jer rasa x tukar..lain dari tu semua mknan rasa pahit. Sy x mo dh demam 40c nih..seksa!! Masuk air byk n nurse check bbrp jam sekali sampai lebam biru tgn kna cucuk masuk air. Tu 40c..klu 43c..kuar api hidung kot. Kweng2

    0

    0
  22. BUNKFACE NO.1 says:

    seram.aku tengok pic adira masa kat hospital duduk atas kerusi roda..nampak macam pontianak , dah lah rambut panjang kaler hitam…lagi lah nampak mcm pontianak

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      buat apa kulit putih2 sgt, kau ingat cantik..org lain kulit putih ori, kau kulit putih FAKE, makan lah pil tu lagi..kena penyakit buat pinggang dgn hati rosak baru padan muka kau

      0

      0
  23. nabila huda says:

    tgok aku x de sibuk2 nak putih…
    tawaran berlakon x putus2…
    jadi heroin pernah, bohsia pernah, perampas pon pernah…
    hitam tu sexy…hua3….

    0

    0
    • putih putih melati says:

      kalau hitam pun ko dah dah sexy mexy..kalau putih cam adira mau b**** kott….. muhahahahaha

      0

      0
  24. Anonymous says:

    buat mulut puaka…bahasa melambangkan peribadi…
    jangan suka-suka kata orang bodoh….
    walaupun sebenarnya bagai menepuk air didulang..terperecik
    muka sendiri…taulah ni blog artis…tak beritaupun aku tahu…
    masalahnya adira tu putih keseluruhan,bukannya muka je putih,jadi
    apa masalahnya…saya setuju dengan tuantanahkedauang….
    taulah banyak masa tapi janganlah sampai membodoh-bodohkan orang..
    isilah masa dengan muhasabah diri,lebih baik…sekian

    0

    0
  25. the adams says:

    kawan aku pun putih jugak macam adira ni.. asal pun dari Sabah, tpi tak pasti area mane..

    0

    0
  26. hoi says:

    43 celcius?agak2 la nak menipu pun weiiiii

    0

    0
  27. hoi says:

    43 darjah celsius?agak2 la nak menipu pun weiiii.tu la dulu org suruh blaja sains,taknak.skrg dah bagi statement tak masuk akal.gituu uolsssssss

    0

    0
  28. Anonymous says:

    demam 43 degree dah boleh kne seizure..all the blood vessels might be aneurysm (burst) lead to haemorrhage dahh hoiiii..more than 40 degree pun leyh wat seizure apetah lagik 43..sabo je la..ni kalo budak doctor dgr pun gelak

    0

    0
  29. Malebes says:

    Org bodoh pon takkan caye ko jadik putih sbb pakai losyen. Kalo putih sbb pakai losyen atau pemakanan sihat mcm dato CT tu la kulitnya. Kulit ko putih drastik cam michael jackson. Ko ingat cantik ke putih camtu? Aku siap tgk blk AF yg ms ko jd peserta dulu. Mmg jauh beza ngan kulit ko skrg. Skrg dh jatuh sakit sbb mengubah kurniaan tuhan. Apa lg boleh dicakap, padan muka la! Tak reti bersyukur. Aku mmg anti ngan manusia yg ubah pemberian tuhan mcm si bajura tu jugak. Ni jenis manusia yg hidup tak ingat mati. Mati nanti ko bwk skali yg ko dh ubah tu, mengerikannye la nak bersoal jwb ngan malaikat.

    0

    0
    • me says:

      kmu sbnrnya knpa??? sibuk bebenor kulit org putih.. suka hti dia lah nak jd putih ke nak hitam mcm arang pun x m’mudaratkan kmu kan?? iya kan, iya kaaaaaannn…… MJ lbih putih dr adira tw.. lgpun adira buknnya gelap sgt pn wktu msuk AF dlu. . sdrhna je.., MJ pun aku x hairan sgt lah, dia nak jd putih, biarkn sj lah :p

      0

      0
  30. snow white says:

    Klu xsalah aq dulu aq ada bc yg adira ada amik injection utk putihkn kulit sebulan sekali..klu pki losyen pelembap xdenya nk jd putih cengini..nk cover linepn agak2 la..aq dok pki losyen pelembap berbotol2 xde pulak putih mcm adira ni..klu betul la bgtaw jenama losyen pelembap tu aq nk p beli..buahhaha..

    0

    0
  31. evaliz says:

    kalo dia ambil ubt2an untk putih knpa ye,, kalo di teliti bebenor.. kulit tgn n kaki beliau sma putih ngan muka..

    0

    0
  32. manja says:

    dah macam mayat skrg!…..

    0

    0
  33. naturalbeauty says:

    Kalau dah dasar penipu..maka penipu memanjang.. fake, hipokrit, penipu besar, bitch..semua kau lah Adira aka mayat hidup woiii..

    0

    0
  34. suebeautyshoppe says:

    Adira guna skincare spf, dia pun ada jual kat instragm.. nak beli beli, kat ig i suebeautyshoppe

    0

    0
  35. Lulla says:

    Dia ni kes telan ubt kot..frust inte pts..xkuasa ak minah ni..dah la suh jadikduta ckp tkebil2 nk spekin tgantung tsasul2..buat maluuu

    0

    0
  36. annie says:

    lol tu mksdnya laugh out loud..

    0

    0
  37. me says:

    excuse ya.. rsanya mkn pil utk m’mutihkn kulit itu buknnya dosa ,.. wlaupun ia m’ubah kurniaan tuhan.. lgpun ia hnya utk m’ubah wrna kulit sj. x m’bwtkn ketagih, gila, dan jg x m’rosakkan sluruh tbuh bdn.. , gosip pn gosip jg tp jgn m’hina org sgt. . kmu ada nmpk sndri ke yg adira ambil pil tu dn msuk hospital d’sbbkn pil tu jg?? dn bgaimna jika kulit adira itu putih smlajadi? kmu m’ngta kulit adira putih mcm pontianak b’mkna kmu m’hina Tuhan yg m’cptanya :D common laa.. suka follow, x suka pie main jauh2 .x pyh nak kecoh

    0

    0