Written by Bella | February 11th, 2016

Buat pertama kalinya, Adira memuat naik foto mesra beliau bersama suami Dato Red selepas kontroversi beliau bernikah di Thailand dan menjadi isteri kedua.

Memakai tudung berwarna kelabu sedondon dengan t-shirt suaminya, pengikut di Instagram Adira melabelkan mereka berdua pasangan yang sweet.

Malah, Adira dan Dato Red sempat berbalas komen meluahkan kata-kata cinta.

Erm, mungkin ada yang tidak bersetuju dengan tindakan Adira yang berkahwin dengan suami orang sehingga dikatakan sebagai perampas, namun sebanyak mana kita kritik mereka, benda tidak akan boleh berubah. Kami tidak menyebelahi mana-mana pihak cuma doakan sahaja Adira dan suami bahagia.

Sumber Berita: Instagram Adira

50 responses to Adira Dan Dato Red Dilabelkan Pasangan Sweet Oleh Pengikut Instagram

  1. bebe says:

    sweet la sgt caras laki org

    0

    0
    • adira the buble wrap says:

      entahnya! cuba lah letak diri tue dtempat isteri pertama, sian dia! yg lakinya pun sama, gatal!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Siapa Dato Red ni sbrnya? Redho ke? Pelik aku skrg ni muda muda dah dpt dato! Ntah apa sumbangan pun tak tahu.

        0

        0
    • Minah Jambu Terlajak Laris says:

      Dengki la sumer tu…
      Kowang kalau baru kahwin tayang gambo kahwin..
      Peluk sakan sampai gambo atas katil pun buat profile…
      Lagi nak dengki kat org..
      Bknnya Adira ambik gambo tak senonoh pun..
      Bukan org lain pun.. laki dia yang sah..
      Bezanya dia share laki dia ngan org lain…
      Itu dah jodoh dia… kowang nak memekak pi memekak ngan bakal madu kowang la.. Dia bukan madu kowang pun..
      POYO tul pmpn yg tak sedar diri perasan lelaki hak mutlak seorang isteri.

      Satu je Adira..
      Tudung tu cuba pakai elok2..
      Madu ko pakai tudung pun sememeh dari cara ko..
      Kalau tatau kat mana bleh beri kerongsang..
      Nanti aku tunjukkan kedainya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hak Adira as a wife. Dalam Islam mana ada perbezaan antara isteri-isteri. Dia pun nak bercinta2 di laman sosial. No 1 x suka x payah skodeng. Cuma, seeloknya Adira kena jaga hati madu yg give in utk nikah dgn suami dia. Yang sepatutnya mainkan peranan adalah suami yg perlu jaga hati kedua2 isteri. Ngok ngek punya laki. Di layan kenapa? Dear ladies, stop.blaming urself or other woman. The one who wants to be in this shit is the man..but why is he one who is smiling?

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku memang dah agak komen camni akan kuar..so aku nak jawab 1 je..kalau rasa nak tayang laki 24/7 atas katil ke bawah katil ke MAKE SURE kau kawin ngan orang BUJANG!!!

        0

        0
      • izzy says:

        ni stok2 caras laki orang la ni…

        0

        0
        • Minah Jambu Terlajak Laris says:

          Tepuk sebelah tangan tak berbunyi beb…
          Erra, Rita, Nora, Fasha yang lawa pun bleh kena tinggal ngan laki..
          Inikan plak acik Izzy yg mcm tong dram muka tepung gomak..

          Asal laki pasang lain je ko sibuk salahkan pmpn lain caras laki ko..
          Apsal ko tak lastik ke anu laki ko tu..
          Balik2 nak salahkan pmpn..
          Laki sendiri menggatal… tutup mata.

          0

          0
      • Mak snow white says:

        Jemah wei dh nape ko nk emo ni. Biar le deorg. Bkn kome pun yg dikomen?

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      dh rembat laki orang pastu nk eksen ayu pulak konon2 cute la eh huh !

      0

      0
    • Anonymous says:

      x sampai setahun kot..mmg la sweet….lps nie ntah ler

      0

      0
  2. kutu says:

    cuba contohi zarina zainuddin.
    byk kali dia mention, tak perlu nk tayang2 suami sebab dia tahu dia hanya madu.
    byk hati nk kene jaga.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Tak boleh bayangkan perasaan isteri 1st. Kesiann

    0

    0
  4. aida says:

    Semoga sahaja pilihan yg dibuat adalah tepat.kalau boleh berkahwin biarlah sekali seumur hidup sehingga tua sehingga nyawa terpisah jasad..namum siapalah kita untuk menilai Kun faya kun, yg telah di aturkan Dia..x berdosa andai satu masa ia kandas atau gagal…itu lumrah kehidupan agar kita manusia sedar bertapa kerdilnya kita sebagai hamba Allah dan hanya Dia tempat kita mememohon petunjuk yang benar.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    awat le hang jadi lagu ni adira oii..tengok si zarina tu baru sekarang orang kenai laki dia..macam tu baru la jaga hati madu..

    0

    0
  6. sekadar mengkondem says:

    sesungguhnye aku sbg seorang perempuan dan isteri tak sanggup bile dimadukan..apetah lg lihat gmbr suami dgn madu bersayang2 di media sosial…sakitnye Allah je yg tahu…pelik aku dgn pompuan skrg ni…tak sedar diri bermadu tp lagak mcm isteri pertama…phuiii!!

    0

    0
  7. Rania says:

    Semoga Adira terus tabah dan bahagia menjalani hidup baru…orang tak tau apa yang anda lalui…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Hak Adira as a wife. Dalam Islam mana ada perbezaan antara isteri-isteri. Dia pun nak bercinta2 di laman sosial. No 1 x suka x payah skodeng. Cuma, seeloknya Adira kena jaga hati madu yg give in utk nikah dgn suami dia. Yang paling sepatutnya mainkan peranan adalah suami yg perlu jaga hati kedua2 isteri. Ngok ngek punya laki. Di layan kenapa? Dear ladies, stop.blaming urself or other woman. The one who wants to be in this shit is the man..but why he s the one who is smiling?

    0

    0
    • Anonymous says:

      contradicting statement ko ni. hak dia utk post di laman sosial, ko kata. pastu ko suruh dia jaga hati bini2 jntn tu. post sesuka hati tp nk jaga hati.

      0

      0
  9. anak nogori says:

    apo hal pakai tudung camtu… adesh….

    0

    0
  10. el says:

    serabut tudung

    0

    0
  11. Anonymous says:

    dato red selalu sangat tulis perkataan najis…najis..najis..najis…… kt ig dia
    ada maksud lain ke “najis” ni selain najis tu benda kotor?

    0

    0
    • antiadira says:

      dia maksudkan diri dia yg najis! nak sweet love u bagai…cakap la depan2 biar ko dengan adira je yang dengar! saja nak sakit ati bini #1…mmg najis la ko ni dato red!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      jangan2 najis yg dia maksud kan tu bini pertama dia takkk ? kalau tak kenape dia asek tulis perkataan najis je…mungkin jugak eh..

      0

      0
  12. Keliru says:

    aku tertanya tanya, sweet ke ni? Baju dan tudung sama warna? Atau berbalas komen love you secara public?

    Tang mana yang sweet tu

    0

    0
  13. Minah mix says:

    makin myampah, mmg xtau nak jaga hati datin red, suami yg bbini lbh dr satu ni, camner diaorg blh bahagi cinta diaorg eh kalau aku, aku xleh nak cinta 2 org dlm satu masa

    0

    0
  14. Lorat says:

    Tak tau nak keji canner lagi dah dorang dua ekor ni.. meluat nengok. Please BN tak payah up pasal depa ni, tak relevant.. nak maki pun takder mood.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xyah keji la. Dh nasib bini2 dia. Ni sume takdir kpd semua yg trlibat. Ko ingat hati senang bini byk kalo x jaga2 brlaku adil.pening lg ade. Kwn aku dlm ig sweet2. Kat umah periok trbng. Doakan saja yg baik2

      0

      0
  15. cik kak says:

    tak payah la nak heran..yg komen tu sume pengikut tegarnya (yg x nak berfikir secara waras)….ni dengar cik kak nak cakap…..sampai bila2 pun org akn ingat betapa kejam kau dua org 1. jantan (miang @#$% padahal bini dalam pantang dia merenyam) dan 2. betina (perampas suami orang) pastu nak tunjuk kasihsayang kt public….klu laki tu kau punya sorang boleh la nak tulis apa2 pun kt ig tu…nak berBABI2 (B tu stand for babi kan) org x kesah dah kau menempel laki orang sila sedar diri….hati isteri pertama tu bagai disiat2 ada kau berdua kesah…tanya la isteri2 pertama mereka akan rasa begini bila laki x tau setua dan kejam…ok mmg dah jodoh tapi blh bersabar smpi isteri pertama abis pantang & sihat @ least smpi umur anak 6 bulan ni x…bukan mendoakan yang tak baik tapi mmg x panjang jodoh kau berdua ni….pompuan jalang ni memang serabai sekarang ni…klu kau mengandung pun muga kau keguguran pastu rasa sedih macamana isteri pertama rasa bila kau rampas kebahagian dia..Yang jantan ni klu nak berlovey dovey kt IG kau pastikan kau berlovey dovey ngan isteri pertama jugak baru adil..klu x mmg senget la bahu kau kt akhirat nnti.

    0

    0
  16. Kak nam pj says:

    Nak lovey dovey kt IG boleh je klu kau tu jantan satu2nya suami dan kau betina satu2nya isteri sbb x de sape nk marah…ni dah kau rampas suami org nk jd kan cam laki kau sorang nk berlovey dovey bagai….sedar diri la pompuan yg kau tu menghiris hati datin yg kau pggl sayang tu laki dia jg…nk ckp manis bergula kau WS @ kt bilik tido je bodoh! Dah tudung mcm sarung tebuan..nk pki..pki betul2 tutup leger dada…

    0

    0
  17. Woi wad de pack ??? KO TAHU ISTERI PERTAMA TUH BUKAN PERTAMA TAPI KEDUA YANG BERGELAR DATIN RED BODOHHHHH DATO RED PENAH KAHWIN NGAN ISTERI PERTAMA DAN MEMPUNYAI 3 ANAK DAN KENAPA SEMUA BELA DATIN RED HEY PLS BANGUN DARI KHAYALAN KO TAHU DIA MAKI ISTERI NO1 MACAM MACAM MALAS LAH PULAK NAK CERITA PANJANG TAPI I FEDAP LAH TENGOK ORANG KOMEN DATIN RED KESIAN. HAHAHA NIH LAH BALASAN UNTUK DATIN RED.SO SEKARANG JANGAN BELA DATIN RED

    0

    0
  18. Me says:

    Pe yang sweetnya nara oii…

    0

    0
  19. win says:

    mesti hancur sungguh hati istri pertama dia. hmm

    0

    0
  20. shaira UK says:

    saya sempat bc kali pertama si betina tu upload gmbr yg konon sweet kt atas tu….jantan gatal pggl betina tu bABI (eh b tu stand for babi kan) betina tu panggil jantan tu sayang….tapi lepas kena komen -ve mengada2 kt public terus delete gambar (x pernah nmpk jantan tu pggl datin sayang ke apa ke…patut ke. Malam sket upload balik…yg komen tu semua penyokong tegar dan muda yg x tau camana hati hancur dimadukan…x de mana sweet klu dah merampas suami orang padan la dengan jantan miang @#$% tu Pastu baru nak kt luv u kt IG datin dan betina tu…jantan miang ni mmg x matang walau umur dekat 40….cb jadi kn ashraf muslim tu contoh…x de tulis manis kt IG..x de gmbr lentok2 kt IG dh tau tu for public view…saja la cr nahas nak kena komen. Adil la klu nk kata luv tulis kt dua dua IG isteri bukan bini no 2 je….klu nk letak luv kt caption gambar ngan betina tu letak jg luv kat gambar datin….ni klu upload gambar datin ngan anak2..nape x ambl gmbr berdua je. Jabtan ni cb main peranan sket suh betina tu contoh zarina zainudin..reserve sbb tau merampas suami dan kebahagian org…SEDAR DIRI BETINA

    0

    0
  21. shaira UK says:

    sweet? adduiii macam pasangan paling selekeh ada la…ni kali kedua betina tu upload gmbr sama kt atas tu…kali pertama kena kutuk sbb mengada2 nk manja2 tayang kt public terus betina delete -{ kata betina tu luv u sayang…kata jantan tu luv u more bABI} (b tu stand for babi kan) wuek nak muntah…nak ckp manis bergula ni kt WS @ bilik tido la ngok…dah la kau menempel/rampas kt laki org nak sweet2 mcm betina sundal plak…kali kedua upload tgh malam..dah x ada ayat manis bergula dah…dah kena sekolah sbb x beradab kan…so pagi2 buta jantan tu pun komen kt IG datin dan betina ni sama caption..i luv u..baru ada akal ..nak ckp luv ckp kat dua2. jantan umur je dekat 40 tp x matang cb contohi ashraf muslim..x de ayat2 manis bergula..x de gambar lentok2 nak tayang kt public..ni jantan letak sign luv bila upload gambar betina tu ngan dia…bila gambar datin x d plak….betina betulla komen2 kt atas tu suh u ikut cam zarina zainudin reserve sbb dah mmg u tu perampas suami org..sila sedar diri dan duk diam2

    0

    0
  22. syahirah says:

    sweet tahi kucing la..ni couple paling selekeh dan kejam…ni kali kedua pompuan ni upload gambar atas tu sbb dikutuk di IG nya sbb nak bermanis gula ngan suami org…bkn hak awk sorang…sila sedar diri…kt IG pompuan tu kata i luv u..jantan jawab i luv u more bABI (b stand for babi kan}…hancur lebur hati datin sbb jantan tu x pulak nk sweet2 ngan datin dlm IG..adil ke..dah kena sek kt IG br nak komen i luv u kt dua2 isteri….jantan ni nama je umur dekat 40 tp x matang cb contohi ashraf muslim mana ada nk tulis kata2 cinta pada kedua isteri di IG..mana ada upload gambar lentok2 dgn isteri2…dia x tau org dh meluat sgt2 dgn 2 joker ni

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Tu la kan yg untung dato red la. Kalo btol yg prtama tu bini kedua, yg kedua bini ke 3. Same je mcm kes pak SY

    0

    0
  24. datin red says:

    datin_red : Ini suami saya,buruk baik dia tetap suami saya,saya berharap semua janganlah marah dan menghina suami saya,kerana apa yang berlaku hanya kami bertiga yang tahu dan semua telah di tentukan ok Nya

    0

    0
  25. Anonymous says:

    dah tahu hidup bermadu pandai2 lah jaga hati masing2…. nak sweet2 tu bole tp tkyh lah nk tunjuk2 sngat sweet2 madu gitu…. kesian kat wife tua, dia manusia… ada hati & perasaan jugak…..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    mula2 kawin mmg la semua nya manis..sweet..bla bla bla.. tggu la setahun dua thn tiga thn lg ..silap2 kene madu lg..haha

    0

    0
  27. Anonymous says:

    dato taik kuceng…bahahhahahahah

    0

    0
  28. joyah pok pek says:

    Bersyukur dapat madu yang baik Datin Red..redha dengan perkahwinan kalian..tapi jgnlah kamu show off sgt perkahwinan percintaan kamu..byk lagi hati di luar sana harus di jaga..anak2 bersama dato datin red..mak ayah datin red..sedara mara bagai low profile lah..ikutlah mcm Ziela Jalil dan Zarina Zainuddin..senyap2 sudah!

    0

    0
  29. Anonymous says:

    time ni kentut pun wangi. hang tunggu sat g.. ketiak hamis pun terus muntah hoho

    0

    0
  30. anti kekejaman says:

    PERHATIAN!!!!! Pagi td sape smpt tgk IG adira…ada komen dr bro rasanya…..dia tulis “Baik ngan madu kunun…Yg sampai laki ko tuh hampir nak langgar madu ko tu baru2 nih pasal ape pula? Bkn psl ko ker?” Hish menakutkan betul ke berita ni…BN cari la info…kejam tau kalau betul2 terjadi cuba tya datin…kesiannya… Sekejap je adira dh delete…..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    tudung nye mmg rupa gitu ke?

    0

    0
  32. NINA says:

    bitch.

    0

    0