Written by AbangNara | January 29th, 2015

Salah satu perkara yang menjadi topik bualan ramai apabila Neelofa memuatnaik gambar ubun-ubun kepalanya dipegang oleh bapa saudaranya ialah komen yang dikeluarkan oleh adiknya, Ameera. Komen tersebut memang agak kasar dan mengejutkan orang ramai yang membacanya. Mana tidaknya, ramai yang tak menyangka gadis berwajah lembut seperti Ameera sanggup mengeluarkan kata-kata maki hamun yang amat kesat. Abang Nara pun terkejut sebenarnya.

ameera

Antara komen-komen yang ditujukan kepada Ameera selepas komen tersebut dimuatnaik ialah ‘muka cun, tapi perangai tak cun‘, ‘perangai pun kenalah secantik wajah‘ dan ‘tak sangka Ameera sanggup cakap macam ini‘. Buat yang terlepas pandang, berikut ialah komen adik Neelofa.

amera

Secara jujur, Abang Nara pun akan bengang sekiranya kakak sendiri dikutuk habis-habisan kerana sekeping gambar. Stress pun ada jugak. Lagipun Ameera baru berusia 14 tahun. Orang muda memang darah menggelegak sikit. Menyedari kesilapannya, Ameera telah membuang komen tersebut dan kini tampil dengan permohonan maaf yang panjang lebar.
ameera

Bukan mudah mengakui kesilapan dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi, namun itulah yang telah ditulis oleh Ameera di dalam permohonan maafnya. Semoga perkara yang sama tidak berulang lagi. Memang tak molek sebenarnya lebih-lebih lagi apabila anda merupakan seorang adik kepada selebriti popular. Apa pun, jadikan ini semua sebagai pengajaran. Tahniah kerana mengakui kesilapan anda.

P.S: Kucing misteri berwarna hijau kini pulih

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Adik Neelofa, Ameera Mohon Maaf Atas Keterlanjuran Memaki Hamun Dengan Kata-Kata Kesat

  1. anon says:

    Biasalah bila salah sorang ahli keluarga jadi selebriti, adek beradek nak tumpang sekaki. Cun ape gitu, muka mcm keling je, perangai pun teruk. Kata melayu yg bertudung ramai duk pegang2, hhmmm…..si amira ni lagi teruk, dahlah tak bertudung, mulut jahat pulak. Boleh jadi se geng dgn abby tu……lagipun ore kelate biasolah mulut puoka. Aku pun kelate jugok, so aku tau lah…hehe

    0

    0
    • Dafi Gayah says:

      muka cantik. mulut longkang. tak sangka sungguh.

      0

      0
      • Who's Your Daddy says:

        xpe dik, Melayu kan mudah lupa… opps.. seb baek aku paham english ni kalo x mmg terbahan lg dia ni huhu…

        0

        0
        • cik omei says:

          yang pelik masa marah guna bahasa kelantan dan bahasa melayu..
          bila minta maaf guna bahasa inggeris..nmpk sgt lerrrr…….

          0

          0
        • Mirai Suenaga says:

          maki BM, minta maaf BI. nampak sgt tak ikhlas. blah lah

          0

          0
        • Piang says:

          Dear ameera, kalu dah bodo piang tu meme bodo piang lerrr.. Lepas cakap orang bidoh, bab* n ntah hape2 lagi kata kesat, sedap2 ko niak mintak maap. Memaki hamun kemain guna bahasa melayu slang kelantan siap. Bila nak mntak maap speaking pulak. Apehal brahhhh???? Kesian bakal laki ko nanti.. Takat muka cantik tapi mulut cam longkang, budak kampung miskin lagi tak berpelajaran lebih mulia dari ko ameera. Phuiiiiii!!

          0

          0
        • jeni says:

          Nak maki guna bahasa melayu kelate…
          nak minta maaf rongeng omputih….
          Aku ingat family neelofa sangat classy…wahhh mulut adik dier setaraf longkang2 juara papan kekunci…mulut azwan ali pun baik lagi…
          Mintaklah pakcik pakistan mu..letak tangan atas kepala hotak mu pulak doa sambil ramas2 kepala bagi oksigen masuk….

          0

          0
        • batu giling lawak jeni classy gile says:

          Jeni curlasssss … jeni lawak giler …. kakakakaka
          Kasi ramas kpala oleh pokcik pakistan bg masuk oxsigen ….
          Paling classy lawak tu …
          Aduhhhnhh ….. sakit perut BG ketawa ….

          0

          0
        • bukan peminat lopa! says:

          Biasa ler tu ni kan bakal pengganti kakak dia xlama lagi NEELOFA JUNIOR!
          Dulu si lopa pun mulut cam tangki najis jugak cakap dekat orang lain umpama dia yg paling top n meletop dlm malaysia ni bila orang lain menang dia xmenang bukan main canang 1 malaysia konon2 artis tu beli paper 1 lori kan mak oiiii memang teruk lah kau ni adik kau pun sama lagi terokkkkkkkk…..

          0

          0
        • Adokukesah! says:

          apa masalah nye pun kalau cakap english??ada masalah ke?mcm xda je.. mcm bangang je org2 yg condemned si meera ni cakap english.. haha.. standard la bebudak umo cenggitu kalau kakak kau kene maki pun ntah2 lagi terok ayat yg keluar dr mlut ko.. x gitu?? jgn nk mghukum org.. die dh mntak maap pun dh kire bagus.. org yg mengutuk tu?? alamatnya merangkak la kt akhirat nnti carik lopa..kihkihkih

          0

          0
    • Anonymous says:

      x payah nk kutuk org qlate la …ko jeles kan dgn ameera? dia mmg cantik..keling apa mcm tu? klu mulut tu mmg mcm keling..dh dia minx maaf dah la tu

      0

      0
      • lily says:

        alhamdulillah.. aku pn masa remaja dulu mencarut jugak.. tp waktu tu xde laman sosial utk aku tulis n xde org print skrin or rakam carut aku n tunjuk kat org ramai.. lepas SPM, tros insaf.. dh xde dh carut2.. well, semua org akn melalui “fasa” itu.. fasa x matang tp ingt diri dh matang.. haha

        bak kata will smith “when I was 14, I was dumb.. but I dumb in private”

        0

        0
    • Anon Vogue says:

      yg ni aku setuju. org kelantan mmg bnyk yg mulot puaka.
      aku x kt semua tp mmg banyak yg bermulot puaka

      0

      0
    • Anonymous says:

      muker dia cam anak mummy. i thought dia orang kelate. ada darah campuran india ker

      0

      0
    • ntahpape says:

      bile marah pandai lak keluar jati diri kelantan….bile mnx maaf nape speaking dik non?lol

      0

      0
    • anon says:

      to anon kelate..dah awk kte awk ore klate xpyh la dok ngaku mulut tu uduh..ore klate staromne pun..kalu awk pnda control diri awk awk xkan kecek uduh…sy ore kelate jgk..tp xkecek uduh pn…bahasa ni bleh kawal…n mari ny dri didikan gtu..tp xsume bnda nk kne ikuk ore…pahe….?? so jgn dok oyat sgt gk kore lain fuokkk kt ni ado hok kecek uduh…le hok uduh tu byk lg hok xudh..pahe??

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      muda budak lagi umr baru 14 taon dh mulot macm ni ape lagi kalau dh berlaki nanti lagiiiiiiiiiii rabak mulot dia huh !

      0

      0
    • jeni says:

      Aku ingat family neelofa sangat classy…wahhh mulut adik dier setaraf longkang2 juara papan kekunci…mulut azwan ali pun baik lagi…
      Mintaklah pakcik pakistan mu..letak tangan atas kepala hotak mu pulak doa sambil ramas2 kepala bagi oksigen masuk….
      Dahlah buduh, stupid pulak….

      0

      0
  2. aku says:

    kurrr…kurrr….

    0

    0
  3. Anonymous says:

    cam gitulah mintak maaf diatas kesilapan yg dibuat. muka cantik jgn dirugikan dgn perangai dan bahasa buruk. learnt yr lesson ok adik.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    ok adik manis..jgn emo sgt naa…adik cantik sgt,harap dpt ikut jejak kakak..jgn jd mcm adik fasha..x sdar diri…

    0

    0
  5. ta kuad says:

    marilah berbaik baik

    0

    0
  6. Anonymous says:

    yer ker budak ni yg tulis…. sah2 draft by someone else.. wrote writing so official jerrrkkkkk… panjang lebar explain root cause sbb musibab emo kt org… errmm yg penting mtk maaf dh… nextttt….

    0

    0
    • Anonymous says:

      even aku cam tak percaya budak 14 yrs old boleh tulis cam ni. cara penulisan macam orang dewasa bukan budak 14 tahun. kenapa tulis in English coz bunyi & cara tulis macam bahasa Melayu ajer. ader keMelayuannya. anyway its a good effort.well done.

      0

      0
    • annnnooonyyymouss says:

      ameera sekolah international school, and semua ahli keluarga dia padai cakap omputihh.. sampai adik dia yg kecik pon english dia bagus ~~

      0

      0
      • kak yah says:

        Sekolah international…harap adab setaraf international jugaklah….tapi
        masih di kota bharu.

        0

        0
        • anon says:

          ksekolah international tapi masih menetap di kota bharu.baguslah nunjukkan parents dia mahu anak2 mereka masih ada nilai ketimuran berlajar hidup cara orang Islam,jaga akidah mereka.baru balance.bertudung kau lagi cun Meera.

          0

          0
        • anon says:

          mestilah tinggal di kota bharu nunjukkan parents mereka nak mereka belajar cara hidup Islam.pegang kuat akidah.walau moden macam mana.kelantan kan negeri serambi mekah

          0

          0
  7. keisha says:

    Ameera bohsia chowkit gi mati la bodoh dasar bohsia

    0

    0
    • tulang says:

      Padahal kau jeles dia cantik banding kau . terima la kenyataan kat dunia ni manusia lagi pilih orang yg muka cantik tapi mulut longkang dari muka biasa biasa , mulut sopan , buktinya tengok artis artis yg cantik dan instafamous ramai follower backup . bandingkan orang cantik mulut longkang , dgn muka biasa kat tempat kerja ke , sekolah ke , cuba tgok sapa lagi famous dan dikenali ramai ,
      Tapi kesian kau lagi la muka biasa mulut longkang

      0

      0
  8. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Biasa la tu..sapa2 pon kalau adik bradik kna kacau kompom naik anginkn..sib baik dia maki je kalau dia anta santau kn payah jdnya…

    0

    0
  9. nok gebuzzz says:

    cantik adik neelofa ni….

    0

    0
  10. kesss says:

    kakak ipar aku org klantan. mmg mcm taik mulut dia. laser nak mampos

    0

    0
    • KELONTONO says:

      HAHAHA…MMG BETOL PON…lg satu part tang rumah..paham2 sendiri je lah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        tambah2 kat dapur & toilet kan..

        0

        0
        • Mirai Suenaga says:

          ruang tamu pun sama. Kalau tak der tisu, mmg tak sah (yg bujang). Bila tegur, maki kita dlm loghat kelate. Ingat kita org KL ni tak paham ker? mmg vuduhh

          0

          0
        • batu giling tak pahamlah ... says:

          Tak paham BG … mirai … apa kena memgena dgn tissue ni dgn org klantan … ???. Mirai ckp apa niiii …..

          0

          0
        • batu giling tak pahamlah ... says:

          Ohhhh …. mirai kata org klantan suka buang sampah merata2 kat ruang tamu ke … takkanlah smpi gitu ….

          0

          0
      • kak yah says:

        Aku duduk dengan budak penang…hazab punya pengotor…makan tak pernah basuh….tak tahan aku pindah. Tapi dah 2 kali duduk dengan kelantan dua2 pun pengotor…kotak piza sjmpan dalam almari? Kasut sukan stokin bawah katil…seluar dalam??? ok…tak lalu aku nak komen dah….

        0

        0
  11. Anonymous says:

    Kalau aku jd ameera, mampos lantak korang ler.. betol apa yg dia ckp. Pompuan melayu gedik bertudung bukan takat berpegang tgn tak berlapik dgn bukan muhrim tp siap buat sex dlm kebun sawit, kat atas motor.. video 3gp berlambak menunjukkan kebodohan sesetengah yg bertudung tp otak takdek. Weyh ameera, ko takyah layan komen2 bodoh tuh.. tak perlu mintak maap pon. Diorang caci kakak ko ada diorang mintak maaf? Pigidah.

    0

    0
  12. Derpina says:

    Saya org kelantan jugak. Tak ada pun caci maki mcm ni. Jangan stereotype kan org boleh tak? Saya pun geram orang asyik stereotype kan orang kelantan, tapi saya tidak memaki hamun. Kita manusia biasa semua, tak kira negeri mana sekalipun.

    Untuk hal adik neelofa ni pulak, saya rasa even org bash kawan kita pun kita rasa kita wajib pertahankan, walaupun ayat dia memang kurang ajar, tapi dia dah mintak maaf tu, kita move on je lah. Lagikan nabi ampunkan umatnya.

    0

    0
    • kak yah says:

      Tu masalah dengan orang kelantan….
      oranng mu buat silap macam mana pun…
      mu tak nampak….maafkan…move on…
      kenegerian kuat gila…punya tak secure asyik2 kawan orang senegeri mcm orang negeri lain tak sama standard. Belum masuk mu royak kelate dengan bangsa mu dalam kumpulan bukan orang kelate, walau yang kelate mu dua orang jer…
      dah mcm perangai cina.

      0

      0
  13. Red Alert says:

    You’re define on what you believe in. Kalau engko pikir buruk kat org Kelantan n so on, nampak noo ko ni narrow minded. Fikiran masih dijajah. Racist. Terapkanlah diri ko ngan semangat assabiyah tu. Teruskan. Benda boleh kasi setel bebaik ko terus cari balah, pehal?

    0

    0
    • Anonymous says:

      abis yang kaum2 kelantan ni dh jumpa sek2 dia, x narrow minded pulak ?? x fikiran masih di jajah pulak ??

      0

      0
      • anon says:

        dah kalau ko jumpa org negeri ko kat tempat lain takde pulak ko semangat nak sembang ye dak? bezanya org kelantan depa ada loghat depa, so nampak la dia punya negeri tu..oqg utagha pun kalau jumpa geng naik seh woi..toksah kata la hg x sembang..lagikan oqg malaysia jumpa kat oversea pun lagikan semangat..bangsa dengki busuk hati hitam hg ni

        0

        0
  14. Lopak lecak says:

    Since she love free publicity so much, nominate her for therichkidsofmalaysia je. Kan ramai geng dia kat situ, geng display kekayaan family bukan kekayaan diri sendiri.

    0

    0
  15. Batman says:

    Ore Kelate speaking bagai…!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pah bkponyo kalu ore kelate nok speaking? In fact, kami bukey ore ulu banat hutan amazon niagara nok kkecek kelate sokmo. Tu pun boleh jd masalah haih please la awaaaaaaaa

      0

      0
  16. Linzy Longkang says:

    jahat nya mulut ko Ameera baik cecepat dpt hidayt dan pakai tudung lapis2

    0

    0
  17. mek kelate paser mah says:

    ameera ni putih je kalau face to face byk jerawat, taklah cun mana pun cam neelofa tu.. kemain mintak maaf speaking bagai la haih, time ko maki org tekeluar bahase kelate mu tu huduh heh!, sian kat anty noorkartini mak dorang coz anty is such soft spoken and humble.. aku tau la sbb aku sendiri org Kelantan dok psr mas.. dorang kan baru je bukak butik kat taman tun, sikit byk kesan la jugak akibat si ameera ni.. bukan darjah 5 ke darjah 4 ke, 14 tahun kot dah tahu baik buruk dah anak dara sgt org ckp.. so lepas ni jaga mulut tu..

    0

    0
  18. neenee says:

    bahasa melambangkan peribadi..minta maaf pun boleh nmpk ikhlas ke x..kalo betul nk pertahankan kakaknya x pakai bahasa kesat.ni kes minta maaf pun mesti sbb neelofa xnk adik dia kena hentam teruk.perangai tu xkan berubah.so, belajar dari kesilapan. kalo kecik2 dah pakai bahasa kesat,bila dah dewasa?

    0

    0
  19. chielaopia says:

    Tahniah Ameera, tak semua orang ada kekuatan utk mengaku kesilapan, apatah lagi nak minta maaf. cara adik mengaku, meminta maaf dan brjanji utk tidak mengulangi adalah jalan yang terbaik.

    kepada yg masih mengutuk, kita semua manusia biasa, tak pernah lepas dari melakukan kesilapan.

    0

    0
  20. think says:

    Sbg org luar yg xkenal dia 100% lebih baik komen +ve..komen -ve hanya layak utk org yg ‘duduk serumah’ dgn dia..duduk serumah=keluarga @ lebih tepat lg mak ayah dia..

    0

    0
    • batu giling thinklah ... says:

      BG think cik ‘ think ‘ tak think …betul2 think lah…
      Kenalah think bnyk2 sikit … think tu.Cik ‘ think ‘ betol2 think kay.
      Bagi tau skit .. ramai ke parents yg nak komen negatip tu … adehhh …. sedehhh
      Biar betol cara cik ‘ think ‘ think. Tngk keadaan tp jarang2 takut ank lari rumah ..
      Tak perlu kenal bnyk2 dan tak perlu think bnyk2 …
      Org nak kenal seseorg lihat cara dia marah …. Harap2 lps ni berubah …
      Jgn dah minta maaf buat lg trmasuklah ‘ Org yg Provoke ‘ adk ni (suka buat org marah). Haaa … kan dah kena marah dn maki bebakul … Dua2 sama Prangai ..

      0

      0
  21. pinana says:

    masa memaki hamun siap masuk kecek kelate….
    nak mtk maaf speaking berabuk… ko pk ko CLASS..???..

    SAJE JE NAK PROVOKE.. kihkihkih (biasa la budak2 cpt melenting, adik2 aku pon sama… saja la usik)

    0

    0
  22. GadisJaguar says:

    Aduii…. apa yg korang semua nak ni? Ari tu beria suruh si Ameera ni mintak maaf.. dia dh mintak maaf korang kutuk lagi… pening2… manusia mmg x pernah puas! Apa yg sebernarnya diorg nak xtau la… emmm…

    0

    0
    • batu giling nak bg ubat fenin ... says:

      Jaguar … knape marah2 ni .. kenalan meera ke ?. Knpa penin2 mcm org ngidam niiii. Kan dah ada jwpnnya.. Manusia mana ada yg puas hati . Jaguar jgn marah2 nanti darah tinggi cepat nmpk tua. Rasanya klu maki guna bhs klate. Nok minta ampun pun ngoyak klate lah smula.. baru sesuai. Oppss … Meerakan Pakistani afghanistani hindustani …. apa klasss guna bhs melayu. Tak gitu?. Guna bhs omputih nmpk high class .. top of the class .. ketua class?. Huhuhuhu. Biarlh kita ni nmpk humble skit. Lainlah dia maki guna bhs inggris dn maaf pun sama. Bkn BG yg kutuk nilopa dn merra bkn marah BG pun. BG tak kesah pun. Bye .. !

      0

      0
  23. eyJ says:

    sek2 kelate meme mulut puaka belaka. I know them well…..

    0

    0
  24. cantik ke? says:

    huk aloh, budok lagi

    0

    0
  25. Anonymous says:

    haiyo english very the takat2 karangan UPSR. adik aku darjah 4 pon lagi bagus dari dia ni

    0

    0
  26. BUKE ORE KATE says:

    ore kate meme lgau ni ko?
    muko lawo dop guno sesen pong kalu mulot supo letok ike pong ike buleh mati lemah.busukkkkkkkkkkkk

    0

    0
  27. Gedebuih says:

    Cehhh..adik selebriti je pun..kakak xbising, adik yg bising lebih..tahi..

    0

    0
  28. cikikaka says:

    demo loni tok supo mulo.. haha

    0

    0
  29. victoriabecks says:

    Kakak dia paksa la tu suruh minta maap,kalau tk jgn harapp la…
    tu yg berspeaking bagai tu…

    0

    0
  30. Melly says:

    Orang Kelantan ni mostly macam ni la perangai. Pantang kena usik, melenting, padahal bukan dia pun yang di usik. Orang lain, tapi dia yang over. Semangat kenegerian tu, even kat London pun kalau jumpa sesama negeri, terus ignore member negeri lain. I used to study at Kelantan, bila kita cakap dengan org sana (cth order makanan), dorang siap menganjing sebab kita tak cakap Kelantan. Apahal? Kau expect aku nak kena cakap bahasa kau ke sedangkan aku ni originally bukan orang Kelantan? Macam salah pulak jadinya kalau kita cakap macam yang selalunya kita cakap. Tapi masa kau kat negeri lain, kecoh pulak kononnya taknak cakap bahasa luar, sebab kau tu Kelantan sejati. And one more thing, pakcik2 tua kat Kelantan pervert gila. Selain duk nganga tengok video Adik Wani bergelek, depa duk tengok orang pandang atas bawah,macam nak telan. Eh hello, bukannya kitorang ni pakai seksi ke ape. Pakai elok je tutup aurat semua. Pengalaman duduk Kelantan over 5 year memang dah cukup buktikan, memang orang2 kt sana mostly perangai buruk.

    0

    0
  31. Aliaa says:

    Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta still boleh diundur lagi, terlajak kata? ini dinamakan buruh padahnya… by the way, boleh tahan kuat carut jugak dia ni.. mesti biasa mencarut ni.. opppsssss~~ terhina la pulak. soowwwryyy… huhuhu

    0

    0
  32. AmeeraPig says:

    Kelantan..pengotor,pemalas,jahat,bodoh.

    0

    0
  33. makjenab says:

    1 je aku nak komen..
    Mase maki hamun reti cakap melayu, masa minta maaf english sokmo..haha
    *gelaktutupmulut*

    0

    0
  34. mania says:

    kerana mulut badan binasa… jadikan pengajaran.
    cantik biarlah luar dalam..sekarang dah x nampak mana cantiknya.

    0

    0
  35. Hamba ALLAH says:

    Hmmmm… tak tau nak komen apa… hmmmm… lepas scroll and baca komen2 dkt sini, teringin jugak nak komen.. entahlah…. ya, memang dah ternyata apa yang dia buat tu memang salah! Tak boleh nak dinafikan… tetapi, pada pandangan sayalah kan, what she wrote didn’t bring any harm to each one of us.. ya, kite yg melihat ni wajib menasihati dia tetapi bukan dengan cara begini. Maaf jika ada yang terasa hati. Saya ni tak sempurna. Tetapi saya yakin dia boleh berubah. Jikalau seorang penagih dadah yg tegar blh berubah dan menghafal 30 juzuk Al-Quran, kenapa tidak dia? In Shaa ALLAH… Kite doakan bersama2 ya… Dah2… no bashing2… lets pray ye.. ^.^

    0

    0
    • Maryam says:

      Apa salahnya dia komen bidas balik komen2 negatif terhadap kakak dia. You all semua pun apa masalah? Jeles tak tentu pasal terhadap neelofa pasal apa? Support her lah. She is a malay, Islam dah berhijab dan gigih berniaga. Her family is rich dan mereka hidup bahagia sekeluarga tidak mengunakan kekayaan orang untuk maju ke depan. kalau dengan kafir tu boleh pulak korang puji melambung.btw Bahasa Ingg Ameera is excellent. Cool…

      0

      0
  36. Maryam says:

    Apa salahnya dia komen balas balik komen2 negatif terhadap kakak dia. You all pun satu hal jeles tak tentu pasal terhadap neelofa pasal apa? she is rich, beautiful, berhijab dan gigih berniaga. Keluarga dia pun kaya dan mereka keluarga bahagia.apa salahnya support, mereka Islam dan keluarga yang baik2 ,tidak perasan, tidak menyusahkan atau menumpang orang lain untuk maju ke depan. Think positive ya.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    MAKI BAHSE MLAYU KLATE…MINTA MAAF BAHSE PENJAJAH…
    NAMPAK SANGAT KAKAK NEELOPA DIA YG TOLONG REPLY KOMEN TUH…
    SIANNN BUDAK BARU NAK UP MMG AKAL PENDEK…

    0

    0