Written by AbangNara | July 14th, 2010

sms dari tom

Memang gila. Kalaulah semua sms dan mesej-mesej dari Tom ini memang sebenar-benarnya datang dari Tom, maka jelas dan nyatalah Tom bersalah. Tapi mungkin semua mesej-mesej ini satu rekaan. Oh ye, mesej SMS adalah datang dari mangsa sendiri. Baca info dan tengok gambar yang kami cilok dari Murai dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Maaflah asyik keluar cerita pasal Tom jer. Kami sebenarnya tak berminat pun nak tulis. Tapi kronologi cerita dia semakin kompleks menyebabkan kami terasa ingin berkongsi. Maafkan kami kalau anda bosan.

Sebelum berlakunya pergaduhan serta perang mulut yang melibatkan juara Mystar LG3, Raja Farah Afzal Raja Ikram atau Tom,23, dengan keluarga mangsa pukul pada petang Ahad lalu (11 Julai 2010) di Damansara Utama, adik mangsa iaitu Nur Umirah Ali atau Miera, 17, lebih dulu berperang SMS dengan bintang realiti ini.

Malah, SMS yang diterima Miera daripada Tom lebih menjurus kepada SMS yang berbentuk ugutan serta caci maki. SMS itu diterima selepas dia memberikan keizinan kepada kakaknya (mangsa), Zaireen Sofia Abu Bakar atau Ayin,23 untuk menggunakan akaun ID miliiknya di laman MySpace untuk mengesan Tom yang dikatakan sering mengemas kini akaun peribadinya.

Difahamkan tujuan mangsa berbuat demikian adalah untuk mendapatkan pengesahan daripada mulut Tom sendiri tentang hubungannya dengan suaminya. Mangsa ketika mendapat tahu bahawa Tom telah menjalinkan hubungan sulit dengan suaminya.

Namun, tindakan Miera yang membenarkan mangsa menggunakan ID miliknya itu telah mendatangkan bahana buat dirinya. Dengan tidak semena-mena dia telah menerima panggilan daripada Tom yang marah-marah kerana menganggap dia yang berinteraksi dengan Tom di dalam MySpace tersebut.

Selepas menerima panggilan tersebut, Miera kemudian dikatakan menerima SMS yang mengandungi kata-kata ugutan serta caci makian daripada Tom. Sejak itu, berlakulah perang SMS di antara mereka berdua. Lebih mengejutkan Mira lagi, bila Tom juga ada membuat pengakuan mempunyai hubungan dengan suami mangsa menerusi SMS tersebut.

Apa yang pasti, disebabkan terlalu bimbangkan keselamatan dirinya dan kakaknya itu, Miera telah membuat laporan polis di Balai Polis Taiping, Perak pada 22 Jun 2010.

Berikut adalah wawancara murai.com.my dengan Miera:

“Sebenarnya, myspace itu adalah milik saya. Kakak saya tidak mempunyai akaun myspace. Jadi, dia minta nak gunakan myspace saya untuk berhubung dengan Tom untuk bertanya pelbagai soalan berkaitan hubungan suaminya dengan Tom.

“Selepas kakak dan Tom berbalas komen dalam myspace, tiba-tiba saya mendapat panggilan daripada Tom pada jam 2 pagi 22 Jun lalu. Tom pesan pada saya supaya mulut jangan kurang ajar sangat. Mulanya saya tak tahu siapa yang buat panggilan itu. Bila saya tanya siapa dia, barulah dia kata dirinya adalah Tom.

“Selepas telefon, Tom terus memberikan SMS kesat dan berbau ugutan pada saya sehinggalah abang saya bernama Anas membalas SMS itu bagi pihak saya. Disebabkan takut dan bimbang, saya terus membuat laporan polis atas tindakan Tom terhadap diri saya,” katanya.

Dalam pada itu, mangsa juga dikatakan telah menghantar SMS berkaitan rakaman video yang disiarkan dalam program Melodi TV3. Difahamkan, segala video yang tersiar itu adalah lakonan yang terpaksa dibuat mangsa selepas menerima ugutan daripada suami mangsa dan Tom.

Berikut adalah terjemahan SMS yang dikirim mangsa kepada Miera sebelum pengakuan melodi di siarkan semalam (Ahad, 11 Julai 2010)

Mangsa: Miera How are you? Miera ok ke? I know u cant accept me da, but i miss u n mama so bad. A lot. Just to inform u.Ahad ni tengoklah terjah. It’s all fake. I cant be honest to myself. Miera take care ok. Now i realise apa pun, I love u n my baby more. Really2 in hurt..

Mangsa: Aah.tgk jela. Plastik semua. Mesti Miera tak caya. Tapi muka sensed. Sekejap. Baby nangis. Ayin akan selesaikan semuanya. Ayin janji.

Mangsa: Haha. Dia jaga Ayin? Kawan Ayin? Tengoklah dalam terjah nanti. Dia siap ngaku kakak angkat lagi…kawan baik. Kawan rapat. Isk! Tunggu je la. Just wait and see. Konfem Miera tengok miera menyirap punya.

Mangsa: Miera percaya Ayin ke atau Tom?

Mangsa: Mirea, jangan SMS da. Angah (panggilan untuk suaminya) dah balik. Love you.

Berikut adalah terjemahan SMS dari mangsa kepada bapa mentuanya. SMS ini dikirimkan sebaik saja mangsa dibawa lari suaminya ke Kuala Lumpur.

Mangsa: Mak, abah..tolong Ayin. Ayin nak balik. Angah (suami)…dia tipu Ayin mak. Hari tu Ayin terpaksa berlakon..Mak Abah, Ayin kena pukul kat sini. Tolong Ayin.

Mangsa: Mak abah…Ayin akan minta Angah lepaskan Ayin. Ayin tak boleh hidup dengan dia (suami) dah. Cukuplah dia da tidur sekatil dengan perempuan tu (Tom) depan mata Ayin. Ayin harap Ayin tetap akan jadi anak mak dengan abah.

sms dari tom

sms dari tom

sms dari tom

sms dari tom

sms dari tom

sms dari tom

.

sms dari tom

sms dari tom

sms dari tom

206 responses to Adik Mangsa Dedah SMS Dan Mesej Dari Tom Mystarz LG

  1. JersiNo20 says:

    ad smbungn kt melodi rs

    0
    0
    • JersiNo20 says:

      abg nara, crik le crita brade hatan (biso bonar) yg ng g tlg org gaza 2,.. smlm tgok buletin utama ad, tp xtau ujung pangkal., ad le moral skit dr crita Tombongok nih.. tq.

      0
      0
    • gilo says:

      POMPUAN SERABAI NI LAGI…

      0
      0
    • hanya pemberi pendapat says:

      dari ape yang aku bace dari awal..
      nie juz pendapat aku..

      si isteri (ayin) da kena pukul ngn laki.. tp sbb sayang
      kena ugut bagai,kena hentak.. mengandung pulak anak jantan 2. mestilah die takot..
      laki die yang bawak die lari. family die xjumpe die lgnsg sbb laki die bawak smpi xdapat dikesan..

      si tom ni pangai mmg cam haram.. pas2 depan tv konon nak ngaku baek.. konon die dianiya..
      kalo korg berada kat tmpt isteri 2 pon myb korg takot..
      da laki pangai cam haram. banyak jew isteri kat luar sane kena hentak bagai.. tp ttp sayang nak lepaskn suami.. kalo cite nie xbetol.. xkan dorang leh kuarkan cite cam nie..

      tom 2 xpemes wei…. nak jatuhkan pon celah mane..??
      takat pangai cam nie.. betaubat lah tom.. laki orang..
      n yang si isteri 2 bawak2 lah lari dari edop merana ngn laki ko 2..
      *die bukan tumpang.. die di bawak lari dan disembunyikan ,diugut.. tok die xbagi kuakan cite sebenar…. tok kaver tom.. tgk la kat melodi.. nampak sgt semua dirancang.. kalo bini die lari.. cite hal sebenar abeslah tom.. 2 jew la pendapat aku….

      0
      0
      • oren says:

        aku kompius ni..mana satu betul…

        0
        0
      • manama says:

        aku setuju dgn ko

        0
        0
      • reality says:

        setuju ngn ko…tom cam sial ank haram

        0
        0
        • hanya pemberi pendapat says:

          skrng nie kecoh kat paper die cakap.. myspace 2 buakan die… mmg la die xkan ngaku.. myspace kan kekonon ramai yg
          nyamar jadi die??? pemes kerr?? orang nak nyamar2 jadi die… yang sms mmg la die tepakse ngaku.. sebb bile org check numb
          die da sah2 akaun numb 2 atas name die.. xleh la mau lari kan.. tepakse ngaku.. n cakap adek die stat dulu.
          orang da gnggu family die.. mesti lah mau tanye kebenaran.. maki2 pn mmg patut.. sbb adek die mmg behak maki si tom nie.. da gnggu uma tangga akak die..
          kalo kena ngn korg pon mesti gak maki2 kan.. lagi 1 tv3.. mmg mau kaver artis bawah die.. sbb 2 die backup tom dalam melodi.
          gpon tom nie kan ade sedare wartawan.. senang la karang cite besh n mintak belas kasihan~
          pape pon,kebenaran mmg akan bepihak pade yang benar.. pangai cam haram.. macam tom nie.. sekejap jew akan hilang dalam dunia hiburan..

          0
          0
        • Kak Nam says:

          apa susah… lapor je kat skmm…. skmm akan check IP… locate kat mana, access dr account internet apa… streamyx ke, celcom ke, maxis ke, etc… mmg tom x boleh lari…. walau pun dia nak kata account facebook tu bukan dia punya. sbb e-mail address as validation kan ada…. ala… nak kencing tapi terkencing dalam seluar sendiri… kan dah malu…. poyo jer ko no TOM.. lenkali kalau otak x bijak, jgn bagi alasan yg boleh makan diri sendiri… tom.. tom… len kali skolah kasi habis sampai dalam result flying colors…. ni blaja main2… apo yg dapek…. hampeh…

          0
          0
        • tizaqiyah says:

          agreed with kak Nam… belajar kasi abis ar tom oit… nk cite pasal internet nih biar ar berasas….. kalu rase diri sendiri punya mengaku yer ar….. [ini ar akibat internet..so bg sape2 tak taw guna jgn try tok guna ya] nk berbohong pasal internet nih agak2 ar.. benda kecik je kes korang kat myspace or facebook nih…. senang je nk detect….

          to tom…. belajar ar dari kesilapan [learn from mistake] . lagi kau bg reasons lagi tue ar kebenaran akan terbongkar… good luck ya tom~~

          0
          0
        • REMY_REMY says:

          sapa nak mengaku kalo dh berak tengah jalan.
          allah maha kuasa,allah maha adil,allah maha kaya.tom,tunggu je la karma kau.kalo xkena kat kau,aku doakan kena kat anak cucu kau.

          0
          0
        • tengku amina says:

          wow… intresting… baru i paham cite sebenar,
          kalau x tetanye2 jugak kan.. betol i setuju dengan u.. 100% ape u cakap mungkin betol..

          0
          0
        • i am xoxo says:

          selamat ada BEAUTIFUL NARA kn? dpt gak kt tau kebenaran =)
          iklan semata….

          0
          0
      • aku laa says:

        dengan ko jek aku leh kate betul pemahaman ko.. kalu ikot dr awal citer nih.. same le cam citer yg ko pendekkan tu.. tombongok tu x pemes mn pon.. celah mn nak jatuh nyer.. yg kenal pon x ramai..
        bini tu plak.. lepas2 bersalin.. terus dibawak lari laki die ngan tom.. mak bapak die sampai sepital tgk2 dh xde..
        abehh camne?? dari kene hayut ngan laki die lagik.. terpakse ler bohong.. ngaku baikk… hrmm…

        0
        0
        • hanya pemberi pendapat says:

          2 la.. kesian kan.. tom 2 akan ttp petahan kan diri die..
          konon kan artis.. xkan nak ngaku.. sebolehnye die nak diri die nampak bersih…
          korg pk lah sendri.. mane salah.. mane betol.. peace ~ +_o

          0
          0
      • melur says:

        nak minta abg nara letak gambar suami org yang menjadi rebutan tu hensem sgt ke?????

        0
        0
      • sesaja says:

        nak bg pendapat gak… rasanya si magsa ni yg nak ikut si jantan tu.. kalu x..kenapa dia bleh dok jd penyelamat si tom tu masa gaduh. kalu betul dia xtahan ngan laki dia apasal xlari ja..masa family dia mai tu.. tom pun kata.. yg family dia tu xsuka laki dia.. so… mcm2 kemungkinan yg berlaku…mybe tom ni ugut si magsa masa rakaman melodi.. tp bla dah dpn polis apasal xcite hal sebenar.. bknnya polis xbleh nak tolong… yg si tom tu xnampak gentar pon bla nak report polis.. yg si mangsa ni.. yg mana betul pon org susah nak caya… cam dua2 salah… pendapat akula…

        0
        0
        • pikir2 says:

          2la…ntah sape yg betul n sape yg slh..xtau..si ayin tu pn cm meragukan je tindak tanduk dia..mle2 sms ayah dia ckp yg bkn2 pasal tom..pstu kua melodi ckp bnda tu xbtl n xpnh berlaku..then sms adik dia (miera) n ckp kt melodi tu sume fake..tp ble tom kne pukul dia lak sibuk backup..terasa bersalah ke pe?now kua lak cte ayin ni jeles dgn hub tom n suami dia dats y dia wt fitnah pd tom..huuiii mulut org kalo bercakap mang leh menghuruharakan dunia..bahaya tol……skg ni hnye Allah n mereka bertiga yg tau kisah sbnr…wallahualam…

          0
          0
    • KUKUHITAM says:

      tak baik kata org jahat… smoga dia jd baik

      0
      0
      • cici says:

        bile mase la die tu jd artis kan?? tb2 nak mengaku artis? wakkwakwakwkakwka perah santan banyak sangat la ko ni tom!

        0
        0
    • _someone_ says:

      TV3 PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      baru lepas tgk terjah dr mediamalaya.com
      Sesungguhnya mereka semua yang bersubahat menyembunyikan perkara yang sebenar, dan mendedahkan penipuan kepada seluruh rakyat Malaysia. TV3 PENIPUUU!!!! konon je TERJAH, tap MENIPU buat ape? menutup kasalahan org yg salah, dan memakse yang benar berdiam diri? APE NIE???? kite KENE BOIKOT TV3 kerana mengeluarkan cerita yang tidak sahih kepada seluruh rakyat Malaysia. Menutup kejahatan orang dan TIDAK MEMBELA org yang TERANYAI. Kau berdosa lah. Doa orang yang teranyai selalu termakbul. Cube bayangkan kite ialah org yg teranyai itu. Sesungguhnya sesiape yang membuat keputusan untuk berpihak kepada Tom dan yang bersangkut paut dgn perkara ni. Bih baik pikir la baik2. Sebab ko menyiarkan kepada semua org & telah memberi tanggapan yang berlainan daripada perkara sebenar. TV3 PENIPUUUUUU!!!!!!!!!! ia seumpama menyorokkan org yg membuat maksiat. TERANG LAGI BERSULUH. KO MENIPU LA TV3……
      Reply

      0
      0
      • futuremg says:

        bini dia tuh pon same samdol…blah jerk lar tunggu aper lagi nak laki camtuh..kowt kalo kena halau ngan family pon giler aper menumpang kat ghumah ex gurlfren..bodoh haper…aku kecian kat baby tuh, sbb si tom,ex bf ngan bini dia tuh bikin drama bodoh satu malaya…

        0
        0
    • shaz says:

      Tak usah lah korang ni semua mengutuk tom atau yg berkenaan dgn crita ni.. Doa kan je lah yg terbaik untuk mereka.. Kita pyn bukannya tahu crita sebenar.. Buat tambah dosa je..

      0
      0
  2. zeti says:

    ish..ish..ish…xtsu la mane yg betol

    0
    0
  3. Scromix says:

    tu dia , tido sekatil…. malukan org perak je…

    0
    0
  4. sasa says:

    terang lagi bersuluh lahh..

    0
    0
  5. jaja says:

    wah jahat giler tom nih…
    muka dah tak lawa…..
    perangai pon buruk…

    0
    0
    • terjah menerjah!!! says:

      he..he…

      0
      0
      • wakaka says:

        aduh…tgk muka pun dah buleh agak perangai mcmna…tom2…if nak korek byk lagi artis yg sosial,lebih krg si tom nih…aduh…dah ada job bagus tp tanak jaga perangai…bila dah kene cekup baru terhegeh2 nak wat statement mcm “baik giler”..wei msk je dunia artis if x terlepas gan bab2 sosial,x sah…buleh bilang artis yg ada potensi n jarang wat perangai…korang ni hanya boleh jual suara,rupa (lepas di touch up la),body n yg len hampeh…..

        0
        0
  6. annedesilva says:

    kat mana leh tgok video melodi tu eh???
    abg nara carikan utk anne..
    anne tak sempat tgokla…

    0
    0
  7. awek cun says:

    aku rasa pihak TV3 pun ada konspirasi dlm hal ni…mklumlah tom tu kan juara realiti dri program tv3 …konfem lah kot tv3 nk jaga nama baik stesen nya..aku tk suka tommmmmmmmmmmmmm.muka dia pun nmpak mcm gengstar

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tul2… kalo x, nape diorg x hantar org diorg masa pergaduhan tu? kechoh aa tv3. peserta realiti tv korang jahat!!

      utk TOm..jangan nk berangan yg ko tu dh dpt title ARTIS yer. Ko tu hanya PESERTA PROGRAM REALITI TV

      0
      0
      • Kak Nam says:

        tv3 mmg selalu cover bila artis resident dia buat hal….. macam ZA, NFJ, etc…. tapi si tom ni x jana kekayaan pun hasil dr tom…. hancus la kerier ko tom….

        0
        0
        • aku je says:

          tu la aku nyampah lak tv3 ni.dah salah tu salah gak la.nak kaberkan watpe.subahat je.x kire le artis residen ke ape ke.TV3..justice for all,pls!!!

          0
          0
  8. norfa says:

    kesian….nape nk kacau laki org tu….ape la tom ni….yg blm kawen pun byk lg …adeyh

    0
    0
  9. miss_pinky says:

    da la xpopular.
    pangai cm sial.

    0
    0
    • uncle yellow water says:

      dah dia memang camtu….. lagu mana… pi kampung dia kat taiping tanya …. budak tak sekolah memang lagu tu… dok melepak… kesian anak dia…..

      tom … bertaubatlah…. mengaku silap……

      pasti lepas ni takde sape pun minat kat hang tom oooiiii

      balik berniaga tomyam…. pun ok duit menang tu perhabis buat pe… baik balik kampung….

      0
      0
  10. akui says:

    sedap yer bahasa ppuan nie mcm bkn org melayu

    0
    0
  11. Zaza Muhammad says:

    rasanya tak perlulah salahkan stesen TV mana2 pun dan jgnlah biased, sbb bila stesen TV backup artis sehebat Datuk Siti, takde plak org salahkan stesen tv kan… sekadar contoh…
    bab kata aku sebelum ni, kalau ade bukti kukuh, ambil lah tindakan undang2 sewajarnya. cuma satu je yg aku musykil tahap maksima, kenapa si isteri tu setia sgt smpi sanggup ikut suami menumpang rumah wanita yg bkn muhrim suaminya. even klu org biasa, adik ipar lelaki pun ade yg segan nk tumpang rumah abg kandungnya yg berkahwin sbb segan ngan kakak ipar, dan begitulah sebaliknya. ini kan pulak yg langsung tak ada kena mengena. sayangkan suami tu berpada-padalah (aku pun seorg isteri ok… bkn ckp kosong)…

    dan kpd Tom, klu anda jadi mangsa keadaan aku tumpang simpati, biasa gak dgr perbuatan dan niat baik kita dibalas tuba, aku pun penah kena. Tapi klu Tom amik kesempatan dan sengaja mencari pasal, semoga bertaubatlah, hentikanlah kerja buruk ini. Pintu taubat masih terbuka.

    0
    0
    • cici says:

      die kene bawak lari and disorokkan oleh jantan tu la kak zaza… apela…panjang da kronologi abg nara letak..iskiskisk

      0
      0
  12. Tiffany says:

    Dia bukan B****, dia adalah S**T!

    Memalukan betul perempuan mcm ni.

    And memang ada species perempuan tak guna mcm ni.

    Muka taktau malu, pastu kutuk2 org ingat dia rasa best sgt la diri dia tu.

    0
    0
  13. yanz says:

    citer ni lintang pukang..dah la nak paham kronologi satu hal, nak tau realiti lagi jauh menyimpang…apa2 pun, yang MANGSA tu pun..dah tau camtu, apa lagi angkat ler kaki ko sama…mak bapak ko bukan bela ko untuk dibelasah dan diterajang org..even tuhan pun bagi ko akal supaya ko boleh pikir mana yang baik dan mana yang buruk..yang ko nak merana pasal jantan and betina tu kenapa? diaorang tu dah spesis gitu…
    kalau ikut kronologi yang lintang pukang ni, termasuk kronologi adik dia nie…mmg nampak terang2 dah salah….yg keluarga MANGSA (konon) naper lak tak terjah terus? napa nak tunggu dia merana sampai camtu? siap nak buat rundingan lagi..apa kes????

    0
    0
    • wth says:

      saje nak glamer.. pas tu kita kat sini jugak la yg pening ngan citer mereka.. btw, mana parents sebenar mangsa?

      0
      0
  14. sasa says:

    bertaubatlah……jangan tambah dosa ngan menipu

    0
    0
  15. detektif conan says:

    aku rasa cam mk bapak si ayin ni pun tgh marah dgn si ayn ni sendiri.mungkin sebab dia ikut sgt ckp laki dia kot.cthnya…dia dh tgk laki dia n tom tido sekatil tapi still ikut laki dia lari lagi ke kl.lagipun dia kata kat mak dia hope blh jd ank mk ngan abh lagi(knp?mk abh dia tanak anggap dia ank dh ke?)…mungkin mak abh dia ada mrhkan dia psl smething jugak.tmbh pulak dia msg adik dia.dlm msg tu,dia ckp i know u cant accept me da.knp plk adik dia pn tanak accept dia kan???mngkin dia ni cpt lembt hti ngan laki dia yg durjana tu kot.kena ayt skit,dia mngalah.mybe sbb tu family dia bengang kot!!!hai…pempuan mmg cm tu.cpt lmbut hati…

    0
    0
    • KUKUHITAM says:

      dia kawen tanpa restu n terlalu percaya kat lelaki poyo tu…

      0
      0
      • achik says:

        “dia kata kat mak dia hope blh jd ank mk ngan abh lagi(knp?mk abh dia tanak anggap dia ank dh ke?)…” msg ni si ayin hantar kat bapa mertua dia (bapa laki dia). then bapa mertua dia fwd ke bapa ayin. kan dia nak minta cerai ngan laki dia.. so dia kata la hope bapa mertua dia bleh accept lagi dia sebagai menantu walaupun dia bercerai…

        0
        0
        • ~asha~' says:

          aku setuju dgn achik….dia mintak semoga mentua nye masih terima lagi..

          tapi walau apa pun kalo becerai, mentua tetap mak bapak kita jugak…

          0
          0
    • suka ati says:

      perumpuan yg lembut camtu mmg ada,kwn aku sendri,tak heran pun kalau ayin tu jenis cepat cair..kena ayat ckit dh cair,mcm lalang..bila kerna terajang menangis,nk lari la,bila ayat cket,bukak kain trus cair..podaaahhhhh…

      0
      0
  16. sasa says:

    keluarga mangsa ni pun pesal mo jajaga imej lagi
    soh kabur2 gambar………alahaiiii tak paham

    jadi pompuan jangan lembik sangat ti la kena buli

    semua bersalahh dalam hal ni!!!!

    0
    0
  17. cikedi says:

    huhuhuhu..lagi pening..ntah laaa…bukan menuduh..just firasat saja ( tak salahkan bg pendapat )rasa mmg ada sesuatu yg x kena dgn mangsa (isteri)nii….wallahualam…juga tidak menyokong sifat TOM…cumanya mmg ada something yg tak kena dgn dia org ni…yg tak dapat di lihat dgn mata kasar …

    0
    0
  18. betul says:

    tom n melodi jahat, dah menipu mereka akan terus menipu

    0
    0
  19. nana says:

    ak x penah tgk pompuan sejahat ni~

    0
    0
  20. TAK TAHU SEKARANG NI SAPA YG BERSALAH..

    0
    0
  21. JOM LAYAN MOVIE FREE 2010 KLIK KAT NAMA ARIN TU
    BYE2

    0
    0
  22. FTNer says:

    aku konfius. diorang ni macam duduk zaman batu.
    si mangsa pun, handphone ada. kalau betul kena dera kenapa tak call polis je awal-awal? apa hal nak sms pulak. Lain macamlah si mangsa ni. Dah kena voodoo ke?

    yang Tom ni pun sama kata nak negotiate dengan family mangsa, ape hal pakai seluar pendek tak cukup kain? Bila dah bawa imej yang mengarut, ko cakap macamana pun orang susah nak percaya. Kalo tak silap lidah dia pun bertindik wooo..

    Aku rasa, dua-dua pihak ada konspirasi..dua2 nak buat propa..saje bikin panas..

    0
    0
  23. tengok says:

    iskk jahat gilos ini melodi

    0
    0
  24. me says:

    tgk muka,rambut n pakaian pun dah tau perangai lar..

    0
    0
  25. nobody says:

    pening baca sms tuh..

    0
    0
  26. pora maling says:

    kalau dah masuk bab ganggu rumah tangga orang, gue rasa itu dah agak keterlaluan. => bukan pasai hang tu bagus la tom, tapi mmg tabiat orang jantan pantang di hulur.

    0
    0
  27. wat eva... says:

    EEI PRANGAI MCM BANGSAT.BODOH,BANGANG…

    0
    0
  28. keluh kesah says:

    kalu xsalah c tom janda kan….agaknyer die gersang kot..tu yg terpaksa ambik laki org….sbb yg bujang2 xnak kat die…TOM…BWK2 la berubah…hang tu dah jd mak org…jd la tauladan yg baik utk anak ko tu…aku rasa blm terlambat kalu ko nak burubah…aku doa kan ko sedar akan kesilapan ko k…kalu ko msh bersikap mcmni susah ko nak cari makan t..sumer org benci kat ko taw x…

    0
    0
    • Kak Nam says:

      mmg dia janda.. tgk tak lam jgn lupa lirik, ex hubby dia yg rambut panjang dread lock tu.. ya ampun… sama kepala pun leh cerai….. pk la sendiri….

      0
      0
  29. akui says:

    sedap yer bahasa ppuan bernama tom mcm bkn org melayu!!!!

    0
    0
  30. idayu says:

    bang nara,bosan la citer ni je..alaaaaa si tom tu tngk muka pun tau jenis camne..xsemenggah je tngk..entah ape2..baru jd atas brape ari blagak lbh..xkenal pun b4 ni..kuar citer ni baru tau rupe orgnye camne…
    tapi for me dlm hal ni 2-2 pihak pun ade silapnye..
    huhuuu..

    0
    0
  31. idayu says:

    *jd artis

    0
    0
  32. Kak Nam says:

    Based on the evidence given, habis la TOM…. bahasa yg anda gunakan melambangkan siapa diri dia… tepuk dada tanya selera la TOM… sampai mana ko nak menipu n bayar org cover ko….

    0
    0
  33. it's me says:

    hhmmm… mula2 tgk drama ingat drama je sekali betul2 live telecast lah.. member aku pun pernah buat drama live camni.. diaorg ni (tom & speciesnye) mmg akan buat sampai dapat.. samalah mcm situation kwn aku tuh.. wallahualam.. habis nasihat dah.. habis segala ubat dah.. tp kalau mmg dah kepala batu.. mcm ni lah.. tunggu jelah endingnyer..

    0
    0
  34. mrs deco says:

    Subhanallah…Tuhan kurniakan akal dan tubuh badan yang sihat supaya dapat jadik insan yang berguna…bukan jadi manusia yang dikeji oleh-Nya dan juga masyarakat. Dah sempurna dah ciptaan tuhan dengan cukup sifat segala, napa nak bagi cacat perilaku? Dengan bakat yang awak ader tu, tuhan bagi untuk awak carik rezeki yang halal bagi membesarkan zuriat awak tu. bukan nya bagi awak bakat dan bergelar artis supaya awak boleh main rembat je laki laki org. Ingatlah anak kecik awak tu, janganlah bagi dia membesar tengok perangai buruk awak tu. benci nanti budak tu jadiknya pada mak dia. bagi pasangan suami isteri ni pulak, masa akad tu, awak dah pon janji nak jaga dia dan maruah dia sebagai isteri awak dan awak baca lafaz talak tu. tak ingat ke susah payah masa awak nak dapat bini awak tu dulu. yang si bini pulak, awak tahukan perbuatan awak ni hanya mengundang sengsara pada diri awak sendiri. susah payah mak awak mengandungkan awak alih alih dah besar awak pulak jadik macam ni. fikirlah, akal ada tuhan bagi…manusia manusia mcm ni bila dikata pendek akal melenting…hishhh blaja tinggi tinggi tapi bodohnya takat situuuu jugakkkk!

    0
    0
  35. sweetlia says:

    mangkuk jamban punya tommm

    0
    0
  36. annegirlz says:

    bertaubatlah….jgn tambahkan dosa korang semua ni dengan mengumpat die….
    jdkan kisah diorg sebagai pengajaran
    sesungguhnye mengumpat adalah lebih kejam daripada membunuh…hehehe

    0
    0
    • Tiffany says:

      Untuk perkara buruk mcm ni, mengumpat itu dibenarkan.

      0
      0
      • futuremg says:

        salah lar …menfitnah lebh teruk dr membunuh…wooo malu!,…kalo nak ber-ustaz dan ber-ustazah di ruangan gosip,,…ar,silap forum lar sister….pergi ke laman web halaqah dan yg sama waktu dgnnnya…nie tmpt org buat jahat kena kutuk, tenkiu…

        0
        0
        • shaz says:

          Manalahtahu crita ini pun fitnah.. Untuk mwngaib kan org.. Dosa2.. Baca je ok.. Jadikan teladan,jgn diikuti perangai yg sebegitu..Kutuk jgn..

          0
          0
  37. missty says:

    apa2 la ko tom..lagu ko satu habuk pon aku x tau..propa je lebey !! perangai mcm samseng doo….

    0
    0
    • angel tai D says:

      aku pn tk phm dgn TOM ni.. publisiti mcm ni ker yg dia nak? pny la rmai lelaki bujang kt luar sana, yg dr terover age smpai la yg tak cukup age, laki org juga yg dia nak… best sgt ker laki org tu?? ask ur self… aper yg kau dpt bila kau sakitkan hati kaum sejenis kau?? just to remind u, TOM… Allah tu maha kaya… everything u’ve done, Allah will pay u cash… apa yg TOM buat tu, tak bleh di terima akal dan fikiran…

      0
      0
  38. oren84 says:

    xpe bang nara.. mmg tgh follow cite neh.. asal bukan cte FS sude..;)

    0
    0
  39. sis says:

    bang nara ckup ah cite psal tom ni mkin lama mkin pjg pulak

    0
    0
  40. hana konda says:

    dah la tom tu x lawa
    perangai pun truk
    memg dr zman skolah lg
    dulu pun org panggil die boh***

    0
    0
  41. jeri says:

    dasat bahasanya…aku yg lelaki pn xreti nk berbahasa biadap mcm tu..

    0
    0
  42. Kuncu_jahat says:

    hmmm xde plak..R.I.P bagi komen kan?? komen la R.I.P..aku suke bace komen2 R.I.P ni..sebab rasenye dia tu Tom kut…mengamuk sakan caki maki org je…xpe2…aku xsokong mane2 pihak…sebab sekarang ALLAH bayar cash je kat dunia ni…xlama lg everything will reveal…hah…masetu pun xyah caki maki sape2….kita doakan je kesejahteraan tuk kesemua mereka tu..kan lebih baik…so to all viewer…kite rilex ok…

    0
    0
  43. Bom aTOM says:

    memula tgk Tom ni kat Jgn Lupa Lirik pun dah MELUAT, mcm program Jgn Lupa Diri laks.aku selalu gak terjumpa artis popular kat shopping komplek, xde pun pakaian cam Tom masa kena belasah tu. Ini artis spesis mana pun x tau lah. MELODI pun dah lama aku x tgk. cam bagus sgt. Lagi – lagi si Nas tu.

    0
    0
  44. lat says:

    sis…setujulah close saja topic ni.,
    KITA semua turut buat dosa dok mengutok hentam dia last2 pahala kita yg dah lah sikit pegi kat dia..tang hampa dok kutok muka dia tu ingat2 sama hampa seolah2 menghina kejadian Allah…hudoh ke cantik muka dia tu kejadian Allah… kita nak bergosip pon berpada pada la…
    Minta semua yg berkrisis tu bawa bawa lah berbincang
    Taada masaalah yg tak boleh selesai

    0
    0
    • futuremg says:

      yo bro,selemah2 iman adalah mmbenci dgn hati…mana tau dgn mengutuk dia kat sini si Tom Tom Bak Makyong Dek Dek ni blh terbuka hati + naluri utk berubah kearah kebaikkan, dak gituh?…

      0
      0
  45. cinta says:

    dlm kes ney si mangsa n si tombol xsalah…yg bsalah adalah [email protected] durjana tue….dh tau tombol tue ex ko…yg ko nak pg menumpang umah dia asal?yg lg pelik plak knp mangsa jd dungu p ikt laki dia p tumpang umah ex?dh sah2 la dia nak tido dgn ex dia…lps kan rindu dendam….

    story paling bangang abad ney…

    0
    0
    • futuremg says:

      betul2…tp pehal si tombol pintu bagi ex bf dia mnumpang kat ghumah dia?…per gersang sgt ke si tombol pintu utk mencari kunci2 yg lain…

      0
      0
  46. AB says:

    ui…jahatnya perempuan ni! memang tak ingat tuhan tul…Allah Maha berkuasa dan adil…mudah-mudahan tom ni dapat balasan yang setimpal…amin2…

    0
    0
  47. Jongol says:

    asal msg dr tom aje yg dipaparkan? msg dr si miera tu apasal tak dipaparkan sekali?
    banyak konspirasi..

    0
    0
    • bulan says:

      klau difikir logik akal..mstilah msg miera nie ada ayat2 kurang ajar jugak…sebab org kacau family dia..so dia nie tolong defense la…jd miera marah bersebab…..dipapar ke, or tak dipapar ke…xda apa2 makna mun….yg paling penting isi kandungan msg tom ok…..

      0
      0
  48. HjH K says:

    Salam..
    I rase ceta mcm ni tak akan pernah habis… si Tom tu tak akan mau nama nya di cela (walau pun sekiranya mmg dia bersalah). Walau panjang mana kronologi kisah ni pun tak kan pernah ada satu jawapan siapa yang salah dan siapa yang benar.. apatah lagi yang di sangka ni artis mmg sedaya upaya akan mempertahan kan dirinya.. so kita tak payah susah2 nak pikir cerita sebenar… kalau betul ada kejadian memukul kita ada undang2 yang bertanggungjawap.. kalau Tuhan nak hukum.. tak di dunia pun di akhirat akan pasti jugak.. salaaamm

    0
    0
  49. Bod says:

    Tah ape2 Nara ni pun. Dah terang2 Minah hantu tu salah.. Lagi ko nak kata tak tau la betul ke salah. U make a stand la.. jangan nak panjang2 kan citer. kalau u rasa dia salah buat ape u nak kompang lagi citer dia nak bagi dia pemes. Baik u boikot aje org camni.. ramai lagi yg berbakat dan berperangai serupa orang. Jangan lagi tulis pasal dia. Orang camni tak layak diberi sokongan.
    Tah ape2 la ko Nara..

    0
    0
    • futuremg says:

      kalo dia make a stand nanti org saman dia lark…so takbleh, periuk nasik mesti dijage…huuuuu

      0
      0
    • mrs deco says:

      dah namanya blog gossip…citer citer ginilah yang di paparkan…kalau xmo baca gossip byk site len boleh bukak…takpon gi kat amazing nara tu baca lawak2 tuh…

      0
      0
  50. Reena says:

    Lambat laun, kebenaran akan diketahui juga..cuma cepat or lambat jer..mcm kes ariel peterporn..memula luna & CT tak mengaku…persis konon..last2…mana tahan..tu yg terpaksa mengaku…

    0
    0
  51. OB says:

    To Bod, kalau x suka baca cerita cenggini baca web lain lah…banyak lagi website boleh baca…kita nak tau gak cerita2 di balik tabir ni..grrrr…bukan paksa sumer orang di dunia baca kat sini pun…..sendiri cari ma..

    0
    0
  52. tommy says:

    kalo dr muraila…cume 1 kenyataan dr 1 pihak je yg x konsisten,which is tom..

    0
    0
  53. suka ati says:

    ntah apa2

    0
    0
  54. […] kisah seterusnya di sini var linkwithin_site_id = 36072; (function () { var elem = document.createElement('script'); […]

    0
    0
  55. kenapalah says:

    pada aku tom yg salah..
    aku dh masak der ngan pangai pompuan yg gini………
    sbb aku penah kena gini……..
    gilekan laki org smpai sggup wat mcm2…
    lelaki pn mmg dh dsr lelaki kan….

    0
    0
  56. saya says:

    tom mcm sial, pompuan xguna! ape ko ingt ko bgus sgt smpai nk ugut2. smmgnya ko pompuan xtaw malu & xde maruah !
    go to the hell. prgai mcm smpah. perasan lawa!

    0
    0
  57. CT says:

    mnusia yg xlayak dpggil mnusia. prgai mcm setan, binatang!

    0
    0
  58. kiko says:

    tk phm aku dgn kes ni…pening dok bc kes berbelit2…..apepn….yg nk gk p amik laki org apasl?? dh pupus ke lelaki kt dunia ni?? atau sengaja nk cr publisiti murahan???

    0
    0
  59. GEREM!!!!! says:

    ek eleh….Tom…tom bak…apa lu punya kes…siap rampas laki orang…tidor sekatil lagi….??? megah ker?ko memang tak takut dosa….ko pandai beno belakon…siap peluk2 Si Ayin…minta kesian le tu….kita orang dah muak dgn ko punya perangai tau tak…sedarlah diri…ko tu “pulic figure’ …rupa tak cantik takpe…tapi perangai kenalah baik….lagi satu jangan KURANG AJAR…siap cakap lagi…boleh rampas ayah si Miera…cakap guna otak…jangan ikut sedap mulut…nanti kena sental dengan cili padi baru tau pijarnya camne…….

    0
    0
  60. kuloy says:

    sapa tom??? tom tom bak ke..harhahrharh

    0
    0
  61. Aku says:

    inilah terjadi kalu ppn tu lemah sangat,suka ati laki dia jer.cuba lah bersikap lebih tegas lagi.tk fikir sendiri fikir lah anak tu.aku pelik lah nape keluarga laki dia tk buat apa2 pun utk selamatkan menantu dia ni?(selain fwrd msg kat fmly ppn ni lah)atau ppn ni yg tlalu byk drama?c tom ketom tu plak muka mmg bmuka miang,tgk jer dh tau dia ni jenis miang,asal ada yg hendak mmg dia akan rembat,janji boleh puaskan nafsu dia kot.

    0
    0
  62. kawinkan sudaaaaaa…………………………..

    0
    0
  63. Tom Cruise says:

    buat malu nama tom saja, kan dah efek karier aku…kekeke.

    kronologi : rambut karat (minah) + kena belasah + tidur sekatil dengan suami orang + tahap IQ rendah (nak tunjuk good2) + ugut + maki hamun = tak bersalah ?

    0
    0
    • wth says:

      kalau la betul mrk tidor depan bini dia, tak kan bini dia bodoh je nak tgk.. tah2 buat threesome kot.. kalau manusia normal masa tu dah angkat kaki.. betul tak?

      0
      0
      • hanya pemberi pendapat says:

        die kan pregnent.. xmampu nak uat hape.. family jaoh..
        gpon da lemah kena sepak terajang… die kena tendang bagai,sampai teberanak kat sepital.. family die xtau tau…!! tau2 g spital.. tengok2 anak die da kena hangkot ngn laki die tanpe dapat dikesan….
        1st time dapat jumpe pon bile si tom nie kena belasah..
        2 la dorang jmp… sbb time dorg jmp tom 2.. laki die ngn si ayin (bini) nie still kat uma.. kena belasah suruh family die bentikan agenda 2..
        da bincang2 baek punye,baulah si bini nie datang kat tmpt kejadian.. sblm nie die kena kurung.. family die kesan pon xdapat.. 2 yang gunekan kuasa wartawan sume.. dari ape yang aku bace la.. dan ini yang aku dapat

        0
        0
  64. red170 says:

    mende nih nampak jer tak ,ogik…tapi memang berlaku dol…..dunia skrang nih maacaam2 bley berlaku…..harap mangsa kejadian sbr la manyak2. Cinta taak bley paksa…agak2 da terok lepaskan jer la laki dia…tapi sebelum tu boh penendang tahap gaban kat tom baru puas hati..hek!

    0
    0
  65. lululin says:

    F*uck Tom!
    Muka cam sial + perangai cam sial!
    “Bila kita tak sedar nikmat yg Allah berikan, suatu hari bila dia tarik nikmat hidup tu..lu dah takde ape2 lagi tom”
    kalo lu bkn artis lu igt org nk pandang lu ke kalo lu dok tepi jln kt taiping tu?

    0
    0
  66. noni says:

    bukti da terang lagi bersuluh….huhu

    0
    0
  67. babycomel says:

    menyesal dohhh aku undi si tom ni dulu..cam shial jer

    0
    0
  68. nix says:

    pompuan prangai mcm ni la yg patut kna rogol beramai2….yg semua bnafsu mcm kuda, baru dia tau sakit jiwa & raga…hehehe

    0
    0
  69. TV3_SUCKS!! says:

    TV3….

    0
    0
  70. TV3_SUCKS!! says:

    RANGKAIAN ANDA……. APA LANCH TV3…APA LANCH NAS AHMAD….??? INI ARTIST RESIDENT YANG AWAK BANGGA2 KAN SANGAT TU… AGAK2 AH… LAIN KALI…PERIKSA PERSONALITI DAN LATAR BELAKANG SEKALI…BUAT CARA ELOK2..JANGAN HARAP NAK RATING PENONTON AJER…

    0
    0
  71. TOM TOM BAK MY ASS says:

    kan tom akan keluar album sulung…. jangan beli…pangkah tom.. pangkah tom…pangkah tom…. jangan dengar…nanti kita akan jadi negative macam dia…. ia lah …secara zahirnya suara dia memang lunak macam kena gang bang..tapi karakter poenyanyi tu akan buat kita terikut- ikut…percayalah cakap saya..PANGKAH TOM.!!!

    0
    0
  72. TOM TOM TOM.... says:

    PANGKAH TOM..JANGAN BELI ALBUM DIA…. JANGAN SUPPORT ARTIST REALITI TV YANG TIDAK BERSIKAP REALIST INI… DIA HIDUP DI ALAM FANTASI……BUKAN DI ALAM REALITI…. REALITI TV KONON… INI STANDARD TV3???? KARAT GILA SIOIUT…. KARAT SIOUT SI TOM NI,……

    0
    0
  73. TOM TOM TOM TOM. says:

    KARAT SIOUT BUDAK BERHINGUS NI….. KARAT SIOUT TV3. ADAKAH INI STANDARD PIAWIAN PEMILIHAN ARTIST2 RESIDENT REALITI TV???? TV3 KARAT SIOUT…

    0
    0
  74. Pundut says:

    Tumpang tanye skit adik2 semua….toilet kat mane ye?

    0
    0
  75. TOM TOM TOM TOM. says:

    tom baik lu gerak ajer dari malaysia ni…. pergi jadi pekerja pelac di thailand ajer…. masa aku kat sana … ramai siout muka macam kau… tapi diaorang lagi lawalah…..

    0
    0
  76. RAJA PAM MINYAK ESSO SRI KOTA says:

    karat KARAT KARAT karat karat siout artist realiti tv ni….

    0
    0
  77. Kedai Seks says:

    tak payah la hg nk sembunyi tom..memang salah hang..aku tau la…

    0
    0
  78. Kedai Seks says:

    tula nk cari kapel dgn laki orang..kang dh kena belasah…..

    0
    0
  79. Ubat Kuat says:

    apala..artis macam2 perangai skg nie..tak boleh pakai…

    0
    0
  80. tom bangsat says:

    babi punye tom bangsat!! pelacur!! penghidap hiv! boikot tv3..!!

    0
    0
  81. _someone_ says:

    TV3 PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    baru lepas tgk terjah dr mediamalaya.com
    Sesungguhnya mereka semua yang bersubahat menyembunyikan perkara yang sebenar, dan mendedahkan penipuan kepada seluruh rakyat Malaysia. TV3 PENIPUUU!!!! konon je TERJAH, tap MENIPU buat ape? menutup kasalahan org yg salah, dan memakse yang benar berdiam diri? APE NIE???? kite KENE BOIKOT TV3 kerana mengeluarkan cerita yang tidak sahih kepada seluruh rakyat Malaysia. Menutup kejahatan orang dan TIDAK MEMBELA org yang TERANYAI. Kau berdosa lah. Doa orang yang teranyai selalu termakbul. Cube bayangkan kite ialah org yg teranyai itu. Sesungguhnya sesiape yang membuat keputusan untuk berpihak kepada Tom dan yang bersangkut paut dgn perkara ni. Bih baik pikir la baik2. Sebab ko menyiarkan kepada semua org & telah memberi tanggapan yang berlainan daripada perkara sebenar. TV3 PENIPUUUUUU!!!!!!!!!! ia seumpama menyorokkan org yg membuat maksiat. TERANG LAGI BERSULUH. KO MENIPU LA TV3……

    0
    0
  82. Perempuan High Class says:

    Ayat Tom ni pun.. dasar melayu jinjang!!! Tak sedar diri…!

    0
    0
  83. one says:

    Tom memang sundal

    0
    0
  84. akakparis says:

    tOm cm haRam,jantan 2 puN 2x hAraMnYe..muka 22 eko drugaddict..eiiii nek darah aku x psai2

    0
    0
  85. Artz3 says:

    Wah, melayu dulu sekarang sama saja. Dulu-dulu mengumpat tepi tingkap, skrg nih pun tepi tingkap(windows) jugak. Isk?….

    Tak payah la kutuk2 benda tak tahu usul periksa, benda yang tak kena batang hidung sendiri. Ambil pengajaran sudah. Ada anak, suruh belajar elok², lengkap ilmu agama sekali. Tak payah terhegeh² nak suruh jadi artis.

    0
    0
  86. alahai...kesian says:

    kesian betul aku tgk org malaysia skrg..dahla artis macam tu perangai, yg peminat ni plak(pengkomen blog) sama je perangai!! otak letak lutut, bahasa org xsekolah!! dahla, nk layan cerita gaza kat palestin lg elok..senang nk faham..ada jugak mendatangkan hasil

    0
    0
  87. ish la says:

    aku kenal tom tu. dia memang perangai teruk dari dulu. insaflah tom oi. dulu tomboy. dah ramai laki dah dia dah tido. tu keja biasa dia.

    0
    0
    • Kak Nam says:

      moga2 kita x jd macam dia… ambik iktibar… jdkan teladan… TOM, kalau ko baca komen2 kat sini, cabar diri ko utk tidak lagi jd seperti apa yg diperkatakan… ubah la diri… insaf… pakaian… jgn la lagi pakai seluar pendek…. bawak2 la tutup aurat… ko ingat ko bagus sgt jd artis? sora sedap? kalau sedap sgt, pi masuk musabaqah al-quran.. bukan melalak2 terkinja2 dengan rambut mengerbang dpn org rami.. ngeri je aku tgk….. org yg syg ko, akan tegur ko, kutuk ko bagi tujuan nak sedarkan ko.. tapi org2 yg sokong ko untuk berperangai begitu.. adalah org2 yang nak tgk ko terus hanyut dgn ikut jalan setan…

      TOM,
      satu je aku nak tanya….. ko tak ingat tuhan ke?

      0
      0
  88. imac says:

    aper da nama nak TOM. geli aku!! eewwww~~~

    0
    0
  89. hafis says:

    umah yg melodi terjah itu hari pn sblh blok aku je..sumpah aku x perasan pn si TOM ni sape..skang baru aku tau die artis..huh!! x femes nye ko..sori eh..:D kete Myvi ko pn hari2 parking wat sempit jln je…ngeh ngeh

    0
    0
  90. noni says:

    …cite gaza kat palestin memang wajib amek tahu….n cite nie pun kene amek tau…kite sebagai rakyat malaysia…hidup bermasyarakt kene saling peka..hidup bermasyarakt …

    0
    0
  91. […] Sumber artikel penuh di : Beautiful Nara […]

    0
    0
  92. paiq says:

    dah lah xfemes langsung. aku xpenah tgk mystar lg kot. so even ko juara realiti show tu jgn nak prasan kau tu ARTIS la. album pon xde dah ngaku artis. ceh gila tak malu. menjatuhkan maruah perempuan melayu islam betul kalau cerita ni betul. dunia2. haih!

    0
    0
  93. ko pehal????nyibokk says:

    hahhh…da baca abis komen….dah x de nak komen da…sumer korunk sapu pe yg aku nak komen………

    laslty……………………….diamkan aje dulu~

    0
    0
  94. sofia says:

    Salam..

    Betul..

    Artis Malaysia memang xboleh dibuat contoh pada anak2…

    0
    0
  95. didayu says:

    knape la bnyk sgt kes artis dgn suami org ek??? Kpd Tom, jgnla tunjuk baik & jadi plastik….what goes around will comes around…klu skrg jantan tu bleh wat bini dia camtu, x mustahil ko jg akn rasa 1 hari nnti…pcayelah p’cintaan ko dgn jantan tu atas kesakitan bini dia tu akn jd 1 doa yg akn buatkan hdup ko dgn jantan tu xkan bahagia….jgn bsr diri klu stakar baru mng My Starz LG…jgn rs ko dh bgus klu ko hnya mampu memaki & memukul sdgkan ko pun nothing…mana maruah ko klu stakat nk pertahankan lelaki dayus & celaka camtu…Astaghfirullahalzim….

    0
    0
    • whatever says:

      Betul tu…kesian ngam bini laki tu…..

      0
      0
      • orca says:

        masalahnya benda tu blom terbukti pun lagikan.. kalau lah benda ni semua fitnah korang kena mintak maaf kat Tom tu sebab kata dia mcm2..

        n kalau benda ni betul, ayin sendiri kena buat laporan kat balai polis n pejabat agama pasal kelakuan Tom..

        jgn lah kita ni menghukum org tanpa bukti kukuh…

        0
        0
  96. kudan asek says:

    citer tom ni lbey krg je ngan ksh waheeda n aqil hayy dulu……..tgk la last2 nanti c tom ni confirm kawen dgn laki sewel 2…mule2 memang ler adik angkat…..last2 terangkat kat atas katil..

    0
    0
  97. sukasuke says:

    TOM?tom tom bak,tom and jerry,tom yam,tom cruise aku kenal la.tom my starz lg?ntah2 saje pakat sesama family kua kan cite mcmni bg femes.artis yg terdesak zmn skrg ni sanggup buat ape saje walaupun maruah diri tergadai.cth terbaik si fasha sandha.same je.tp fasha lawa sket laa

    0
    0
  98. TOK WAN says:

    Hish, aku yang tua ni baca pun dah naik megelegak satu badan. Yang kena hari tu, baru sikit. Angkuh dan jahat, sedara Firaun.

    0
    0
  99. ntahla says:

    Akunpun rasa musykil jugak dgn kes ni. si AYin tu mmg problem dgn family dia, maybe family dia dah buang dia thats why dia lari ikut laki dia sebab sms dia kata “I know u cant accept me now”. Lepas tu pulak sms dari miera ni pun diragui. Ada ke seorang adik simpan no tipon kakak dlm handfon tulis nama penuh?(Zaireen Sofiya). Tak logik la… kalau nama adik beradik kita dalam handfon mesti kita letak nama along ke angah ke acik ke alang ke….takkan kita nak letak nama penuh? Aku rasa banyak yg tak betul dlm kes ni…

    0
    0
  100. puspa says:

    ….tom..???kalo dh perangai buruk dr sekolah lg..mmg smp ke tua pn sama..ingtkn dh buang perangai lama..org2 yg knl die je tau sapa yg slh..tom..jgn bt citer lg beb..ko mmg sengal dr dlu..kicik2 ske pau duit org..skrg dh bsr nk pau laki org..xpdan dgn bdan halus..podddahhh!

    0
    0
  101. lady_choice says:

    ntah pape si tom nie…sok dpt r balasannyer tur…peace no war!!!!

    0
    0
  102. CAMOMILE says:

    Kita x tau apa sebenarnya berlaku hingga si istri masih bersama suaminya wlpn tinggal dgn si TOM tu. So kita x blh la slhkan dia…apsal x angkat kaki dr suami dia tu… perasaan sorg istri kdg2 susah nk ckp…hanya org yg dlm situasi tu ja rasa mcmn…

    0
    0
  103. mumia says:

    wa mmg rasa x puas ati ngn tom…kalo dia bagus sgt mai sini aku nk hentak kepala dia..x payah nk tunjuk brani nk hentak kepala org len….muka mcm cipanzi….yg lelaki tu mmg buta nk mampuih…takat muka mcm tom tu, mangkuk tandas lg cantik la daripada dia…aku tgk pn nk termuntah……

    0
    0
  104. orca says:

    kelakar ar jugak tgk nama pengirim kat hp tu…siap nama penuh lagi “zaireen sofiya”…serasa aku lah kalau dah hp tu milik ahli keluarga naper nama dalam phonebook siap nama penuh lagi…naper tak letak “ayin” ker or Ayia Sofea ker..hmmm…musykil…

    0
    0
  105. I HATE HIPO says:

    ALAH. NAMA TU BILA2 MASA LEH DIT.. TAPI KANDINGAN MSJ X LH TUKAR.. ORCA POYO.. X LEH PK

    0
    0
    • I HATE HIPO says:

      LG 1.. KALU KWENKAN DIA ORG NI BAGUS JGK

      0
      0
      • hiden woman says:

        benci ………… tom

        0
        0
      • orca says:

        cuba ko baca msg2 tu..kejap ayin guna ‘ i miss u n mama’ kejap dia guna ‘masih tetap anak mak n abah’ … mama vs mak … tak konsisten ar… aku cuma menganalisa bukti2 yg diberi.. mcm2 benda yg meragukan, itu jer…bukan nyer sokong sapa2…

        0
        0
  106. detective conan says:

    tp yg aku peliknyer nape ada msg tu ckp sebenarnya dia la yg kacau laki kakak dia..apa ni tak faham la..aku tak rasa tom salah..cz cuba fikir ayin siap peluk tom lagi bila tom kena blasah..sedangkan family ayin semua ada kat c2..nape plak dia nk takut sedangkan family penuh keliling.lagi satu buat pe dia nk selindung waktu kes terjah tu, nas ahmad kan ada..klu diorg salah biar satu malaysia thu yg kau kena berlakon.pada pndgn aku la ni mungkin kes aniaya jugak..mybe family ayin tak suka anak dia kawin ngan angah tu..aku tgk msg2 ayin tu (kononya la) tak konsisten dowh..jap2 speaking cz aku tak rasa la dia se ‘standard’ tu..kejap mama kejap mak..aku panggil mak aku mama klu msg pun mana ada nk ckp mak pulak..nmpk sgt la menipu wei..apa pun aku kesian gak ngan tom.pastu letak nama zaireen sofeeya.nmpk jugak la tipu.apsal tak letak nama ayin.mama aku pn letak nama pendek aku je dlm hp dia,adik beradik aku pun sama.apapun korg jgn trus menilai yg tom tu salah.cuba fikir mcm detective conan, cz aku rasa mcm ada yg tak kena tau..last2 yg salah jawab la ngan ALLAH swt nnt..wallahualam..adios

    0
    0
    • detective conan says:

      lupa lak nk tmbh..ni kes akaun myspace..tom kn bru nak naik aka artis bru aku da tgk page myspace dia..takkn la dia nk burukkn diri dia kat myspace tntg status smoke n drink dia, siap yes lagi..mybe org menyamar la..gmbr2 plak mybe dia copy paste dari blog si tom ni ke..tp kan klu aku salah sorry la..kiranya gagal la kes aku sebagai seorg penyiasat

      0
      0
  107. johann says:

    Apa nk susah2….BAIK benor Tom ni kan…..elok benor buat isteri ni….blh tolong ex boyfren duduk serumah lg….blh tlg jaga isteri ex sampai bersalin lagi….Mulia sungguh hati Tom ni….kalu la Tom ni free lg nak I kawin dgn Tom. Tom seksi….Tom hati mulia! Susah nak cari pompuan mcm ni sekarang ni…kalu Tom x de teman I rela Tom……Mulia sungguh Tom ni…I suka mulut Tom yang lebar tu….

    0
    0
  108. Hater says:

    Tom bongok! mcm best jer! semak la tgk muka betina Tom ni

    0
    0
  109. Nanie says:

    Muka betina nie mmg semak!

    0
    0
  110. kechik says:

    kalau btol tom buat mcm tu xkn laa die bdoh sgt smpi nk ngaku..
    artis ni kan pandai kalis..
    mcm zizie ezette tu…
    kan?

    0
    0
  111. Tatoo says:

    macam mana boleh duduk serumah? mungkin ada sesuatu yg terselindung yg tidak kita ketahui… mereka yg pernah merasa atau suka pada threesome *** act, mungkin boleh jelaskan…. :-)

    0
    0
  112. wak parjo says:

    tom..?sape ni?femes ke?
    x kenal lah..

    jd artis prangai cm ni x payah la….
    artis LG?tv3?
    jgn sampai aku banned tv3!!!!!

    artis bodoh yg “melaghokan”.

    idup baru jd artis name x seberape..dh nk letop2..
    sape ade no tpon tom tu meh cni..tau la aku ajor budak mentahan cmni..!!!

    0
    0
  113. I’ve always thought Tom Cruise was hot ever since I first saw _Endless Love_ in February 1982! As for whether or not he ever gets back with Nicole, I bet he’s going to be more likely this polygamist and he’ll be married to Katie Holmes, Nicole Kidman and me all at the same time!

    0
    0
  114. Grady Birak says:

    Tom Cruise hasn’t changed. Still looks like he is still the popular Top Gun man idol during the 80s. Keep it up Tom, you are my idol. I watch all your movies

    0
    0
  115. I have seen Tom Cruise Mission Impossible and I cant wait to see his latest one MI:4. He is my idol and I don’t think anyone can replace him

    0
    0
  116. Ngoc Lob says:

    Will be blogengine much better than wp in a roundabout way? Really needs to be since it is increasingly popluar nowadays.

    0
    0
  117. Terrific short article, well crafted I have to admit.

    0
    0
  118. Diana cun says:

    Ada sstu yg pelik.. Rasa mangsa tu sakit otak… Lagipula.. Atau Ada sstu yg x kena… Takkan SMS Mak n abah dia ke telefon yg sama…? Mak n abah.. Atau Mak abah mertua? Hmmm… Pelik pelik.. N mangsa yg bodoh bahlul!! Da tau gitu blah lah!! Rasa dia yg minta publisiti murahan!!!

    0
    0
  119. Bertrand Russell~ Man needs for his happiness not only the enjoyment of this or that but hope and enterprise and change.

    0
    0
  120. Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking you feeds also, Thanks.
    Hello. Great job. I did not expect this on a Wednesday. This is a great story. Thanks!

    0
    0
  121. yeah,I just thought you might want to know that your blog is messed up when you view it on my iphone. I?m not sure if it has something to do with my phone?s browser or your website? just saying…

    0
    0
  122. Carla Lysak says:

    Is actually blogengine superior to live journal in some way? Must be as it would be ever more popluar recently.

    0
    0
  123. Thank you for another great article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

    0
    0
  124. lida dai hua says:

    In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hosting linux plan web,
    your site came up.
    You are a very smart person!

    0
    0
  125. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

    0
    0