Written by serenity | November 23rd, 2011

Kerana pernah putus cinta sebanyak 5 kali, penyanyi Adibah Noor yang berusia 41 tahun nekad untuk tidak berkahwin. Dalam laporan oleh Mstar Online, dia menyatakan:-

Bayangkan, lima kali saya putus cinta dan semua tak mahu berkahwin dengan saya. Dan sejujurnya, saya serik dan tak mahu kahwin.

Dengan usia sebegini, lebih baik saya jaga diri sendiri serta keluarga dan fokus pada kerjaya seni. Alhamdulillah, keluarga tidak pernah mendesak, malah mereka faham dengan apa yang saya inginkan.

Adibah turut berkata yang dia membela 20 ekor kucing di rumah dan kucing-kucing itu menjadi penghibur untuknya dan kawan-kawan:

Saya mempunyai sekumpulan rakan perempuan yang masih lagi bujang dan kami telah berjanji untuk menjaga antara satu sama lain.

Selain keluarga, mereka inilah yang sentiasa bersama saya ketika susah dan senang. Bagaimanapun, saya tidak menolak sekiranya takdir telah menentukan jodoh saya.

Rasa macam terlalu awal untuk mengalah. Bak kata pepatah  Inggeris, ‘Life Begins At Forty’. Kami mendoakan Adibah akan bertemu cinta sejati satu hari nanti.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Adibah Noor – Saya Serik Dan Tak Mahu Kahwin

  1. choki-choki says:

    Comel la kak dibah ni….like sore ko 2..

    0

    0
    • darsuci says:

      Kak Dibah, saya doakan akak dipertemukan jodoh yg btul2 bleh terima akak n syg akak, sape tahu kuasa Allah akak akan kahwin taun depan =P

      0

      0
      • macho says:

        Gua pon xnk kahwin..sbb gua ada awek tapi gua lagi sayang kucing gua la..love u tommy..haha

        0

        0
        • Gygygyg says:

          Kak dibah,try la mengorat abg jafar onn

          0

          0
        • wan says:

          dia kata dia tak nak kahwin…tapi kalau Allah kata dia akan kahwin takde sesiapa boleh halang walaupun pada usia 100 tahun…jodoh kita dah ditentukan oleh Allah sejak dari Luh Mahfuz lagi, yakni sebelum terciptanya alam ini..banyak2 berdoa, Insya Allah akan dipermudahkan…

          0

          0
    • Only CT (In The World) says:

      X pelah usaha kan tangga kejayaan….tp Cik Dibah x puas hati sgt komen ko pasal pembatalan konsert Erykah Badu….btw pakailah tudung nanti dapat jumpa laki beriman….(walaupun tengah cuba nasihat Dato CT pakai tudung betul2)

      0

      0
  2. sayang salmah says:

    1ST…haha… nasib baik aku pompuan klu x dh lme aku ngorat die..cun ape..sore sedap..pndi wat lawak..oh adibah noor

    0

    0
  3. Ms. Ju says:

    hmmm .. hidup single ini memang baik…

    0

    0
  4. apot says:

    Sian ko adibah nor…xpe la,mane la tau kot ade jodoh ko nanti

    0

    0
  5. Is jr says:

    laaa, mana nak lekat, perangai belakang pentas dan kat luar kekwat sgt…tu yg jantan asyik larik tak tahan….

    0

    0
  6. Ayu Candy says:

    Saya akan selalu doakan untuk kak dibah. Semoga ada lelaki yang benar-benar kenal erti menghargai. Amin.

    0

    0
  7. win says:

    ada baiknya kehidupan single ni…. kecewa 5x bermakna diri dah beri peluang pada seseorang.. namun kegagalan tu lah menjadi serik dan tak hairanlah jika adibah rasakan hidup sendiri lebih selesa…..

    0

    0
  8. lesson says:

    nabi xngaku umat x kwin….baik kau kwin jga aurat nti kna bkar lam api nraka…

    0

    0
    • Cik kiah says:

      Bukan dia tak nak kawin, cuma jodoh belum tiba.. kan dia ada cakap, “Bagaimanapun, saya tidak menolak sekiranya takdir telah menentukan jodoh saya.” means dia masih menunggu jodoh dia la tu.. walaupun pada awalnya dia cakap x nak kawin, tp pd masa akan datang, bila jodoh dia sampai, mungkin dia akn berubah fikiran… same2 la kita doa utk kak dib kita ni.. kita fikir la positif, k..

      0

      0
      • win says:

        setuju sangat dengan pendapat cik kiah kadang-kadang tu luahan rasa hati ialah jodoh tu kan semuanya datang dari allah…..jika suratan takdir dah tentukan dia tak ada jodoh takan lah nak salahkan allah s.w.t kita kena redha dengan kententuanya…ialah dia lagi public figure sebenarnya lagi mudah utk nak memiliki jodoh tu pandangan dari mata kasar tapi yang hadir semuanya untuk ujian buat dirinya bukan jodohnya redha dan pasrah that y wat statement macam tu tapi dia tak menolak sekiranya jodoh itu ada buatnya sebab tu semua bukan kita yang menentukan………

        0

        0
  9. Selitone Cold says:

    Tetiba gua teringatkan Allahyarham R. Azmi.

    Semoga awak akan ketemu kebahagian yang awak cari.

    0

    0
  10. ayang says:

    huh … kerek … patut pun orang tanak kawen dgn awak kak…

    0

    0
  11. bitchy says:

    dia ni bukan lesbo ke?patutla taknak kawin hehe

    0

    0
  12. moga dia dapat suami yg soleh, sy sukan suaranya dan wataknya yg kelakar,

    jgn putus asa, kerana manusia itu dijadikan berpasang-pasangan, insyaallah sentiasalah berdoa dan berusaha, solat hajatlah selalu ya kak dibah :-)

    0

    0
  13. hehehe says:

    selalunye yg lesb,gay n maknyah nie yg x nak kawin…coz dia org ada pasangan sejenis…tp tuk kes nie tak tau lar…mak saudara aku kawin umur 50(tp x de anak lar) tp aku tgk dia ok jer gan ank2 tiri dia…huk3x…jodoh nie allah yg tentukan tak cpt tak lambat seminit pun…

    0

    0
    • who cares says:

      eh…bln ke golongan lesbian,gay & yg sewaktu dgnnya sangat2 nk kawen…golongan2 ni mntk diiktiraf klu diaorg kawen sejenis..sbb tu golongan camni kawen kat oversea..kat msia xdiiktiraf

      0

      0
  14. makcikcantek says:

    eh..suka2 je..mana awk tahu?

    0

    0
  15. Bro 10 Inci says:

    wor nara… life begins at 40 tuh hanya utk laki je la… pompuan x valid… =.=

    papon kalo ada jodoh, x ke mana AN..

    0

    0
    • ambek kaw says:

      yelah nara nih…dia nih mesti main hentam kormo je kan…2 istilah tuk laki lau pompuan wat pe..dah x leh nak branak dah 2…mgkin boleh tapi harapan tipis lah… pe2 rezeki d tgan tuhan…

      0

      0
      • kechik says:

        life begins at 40 adalah mengarut..itu semua propaganda barat… buatnya mati sebelum umur 40 tanpa amal camne??ada hadith sahih(carik sendiri)mengatakan setiap anak adam mencecah umur 40 maka malaikat maut semakin kerap mengintai anak adam tersebut berbanding sebelumnya..jika di umur tersebut dia masih berfoya foya dengan dunia maka berkatalah malaikat celakalah manusia ini dan jika di usia tersebut dia menambah/membaik pulih atau bertaubat atas dosa2 lalu maka berkatalah malaikat semoga dia dikekalkan hidayah dan mati dalam rahmat Allah…ada lagi sambungannya tapi aku tak ingat…. WALLAH HUALAM

        0

        0
  16. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Adibah, kahwin, mahu, Noor, Saya…, Serik. […]

    0

    0
  17. mommy says:

    nabi xngaku umat ckp cmtuh. hmm.. doa je la moga kamu dpt jodoh wahai adibah. stiap hambaNya, ada pasangan masing2. ckp gunakan iman. btw, nara. tu omputih ckp. ikut islam, life begins dr lahir lg. ibu bapa la yg mcorak anaknya dr mula. moga Allah buka pintu hatinya nt. amin

    0

    0
  18. mommy says:

    2nd time post : nabi xngaku umat ckp cmtuh. hmm.. doa je la moga kamu dpt jodoh wahai adibah. stiap hambaNya, ada pasangan masing2. ckp gunakan iman. btw, nara. tu omputih ckp. ikut islam, life begins dr lahir lg. ibu bapa la yg mcorak anaknya dr mula. moga Allah buka pintu hatinya nt. amin…

    0

    0
  19. mz says:

    weh korang ni btul ke nabi x ngaku umat klu x kawin? Nabi bersabda jika kite kawin, kite mengikut sunahnye, itu aje.Setahu sy, nabi x mengaku umat klu kita mengamalkan homosexual….

    0

    0
    • kechik says:

      nabi kata kalau umat baginda yang tak mahu berkahwin maka mereka ”bukanlah dikalanganku”…banyak tafsiran daripada hadith tersebut..ulama Syafie menafsir hadith tersebut ditujukan kepada sesiapa yang sengaja tidak mahu berkahwin sehingga mati …jika seseorang itu dah berusaha sebaik mungkin untuk mencari jodoh, atau tidak ada seorang pun yang datang meminang maka dimaafkan bagi golongan seperi ini..manakala orang yang mati dalam usia muda iaitu sebelum sempat dia berkahwin atau sebelum sempat dia mecari jodoh,mereka tidak termasuk di kalangan umat yg dilaknat tersebut…maksud ”mereka bukanlah di kalanganku” lebih kurang sama dengan maksud baginda tidak mengaku umat…kalau baginda tak mengaku umat maka nereka jahanamlah tempat tinggal kelak, kerana di akhirat setiap makhluk meminta syafaat daripada Rasulullah Saw termasuklah jin dan umat2 terdahulu…

      0

      0
  20. pemerhati says:

    Adibah Noor – Saya Serik Dan Tak Mahu Kahwin

    weiii nara..betulkan statement tuh..dia ckp kalau ada jodoh dia x menolak..mana boleh wat tajuk cenggitu…tu dah bermaksud tekad x nak kawen…weiiii tekad x nak kawen ni nabi x ngaku umat…sila paham dowh sblm tulis!!!!!

    0

    0
  21. whitening cleanser says:

    td nmpk c nasa & marion counter kat kpj damansara..comel marion pregnant :) nasa super kacak hehe

    0

    0
  22. moon says:

    kalo dh 5 kali gagal jugak maksudnya ader something wronglah 2…jodoh xlekat..mst ader yg kak dibah xbuat lg kot..ikhtiar n cuba 2 bagus tp kena doa dan tawakal jugak mcm doa setiap kali solat maksudnya dlm sehari 2 boleh doa dpt jodoh n kuatkn jodoh tu 5 kali gak,kalo doa pendekat jodoh 2 trylah search kt intenet,mmg byk.ramai kata berkesan..n kalo dh ader jodoh solat istikharah n solat hajat plak bg pstikan i2 mmg jodoh kita…umur dh 40 ni maybe susah nk cari yg bujang so kalo boleh jgn memilih sgt k(duda or suami org pn xper janji dia bertanggungjawab n syg kita).kakak sy pn 40 tahun baru kawin.insyaallah,nxt year dpt anak..lg best kalo kak dibah pakai tudung,lg berkat…good luck kak dibah!!!

    0

    0
  23. nami says:

    jgn risau, kalau tak jumpa jodoh kat dunia nih, insyaAllah, Allah temukan jodoh yg terbaik kat kita kat akhirat nanti. huhu.. sy faham perasaan kak dibah sebab saya pown dalam situasi yg sama. sedih gak bila ada org cakap “kau tak kawin lagi? nabi tak mengaku umat kang..” sapa x nak kawin.. tapi Allah tak temukan lagi jodoh yg sesuai.

    0

    0
  24. lyeesa says:

    i love kak dibah……~

    0

    0
  25. suke2 says:

    prempuan klo umur dh lebih 40 mmg ssh nak cari calon suami yg still bujang….klo ada pun either suami org or duda….kdg2 kesian gak….mcm cousin aku….jodoh dia ngan suami org..mmg mula2 mcm tentangan….but kahwin jugak at last….tp jadi isteri kedua ni kenala byk tolak ansur….alhamdulillah….at least dia ada jugak anak…drpd hidup sorg2 je sbelum ni….lgpun parents pun dh xda…..

    0

    0
  26. Piston Pecah says:

    betul tu…

    jangan mengalah, nanti kita kalah.. kikiki

    0

    0
  27. beta draconis says:

    Jodoh,rezeki ajal dan maut semuanya urusan Allah S.W.T…..berdoa.berusaha.istiqamah dan tawakkal

    0

    0
  28. mizzmind says:

    dulu sy pun camtu, siap rancang nak dftar dok uma org tua kalo da 50 thn. tp Allah temukan sy jodoh di usia 31 thn..dan skrg mmpunyai sorg anak yg aktif. mari la kita ramai2 doakan jodoh utk kak dibah kita..aamiin.

    0

    0
  29. simah hussin says:

    for everybody information..dia ni dpn peminat bukan main lg senyum.tp di blakang pminat,depan org media..mulut tu ringan je nak mncarut,memaki hamun mencaci suka hati. org x tahu sbb malas la media nk laporkn.tp kte doakan la kak dibah dpt restu dan lebih sopan dan manis mulut tika brckap kelak.AMIN 44KALI! ***XDE NIAT NK BURUKKAN. sori to all her fans,,,

    0

    0
  30. mixgirl says:

    kak adibah mmg sore sedap…dh jdh dia blm sampai….doakan jer yg tbaik buat kak adibah….tp dia ada kerjaya bagus dan ank yg baik buat ibu bapak…doa sy buat akak stiasa bahagia dunia & akhirat…amin….

    0

    0
  31. Pencintahaiwan says:

    Just enjoy yr life for being single, Kak Dib…kawin pun belum tentu bahagia sbb sekarang ni nak cari lelaki yang waras mmg susah..yg banyak kaki mengikis, kaki perempuan, kaki menipu..so, rasanya membujang lagi bagus.

    0

    0