Written by AbangNara | October 21st, 2013

Terkejut beruk Abang Nara membaca ruangan Zubir (ruangan favourite Abang Nara) di BiPop semalam. Seperti yang anda ketahui, kes Adi Putra dengan seorang isteri orang kini masih lagi di dalam siasatan polis. Menariknya apabila Zubir mendakwa bahawa kononnya Adi telah bertemu dengan seorang individu berpengaruh untuk menggugurkan kes tersebut daripada siasatan.

adi putra

Menurut Zubir, laporan forensik berhubung isi kandungan telefon bimbit dan isteri orang itu sudah pun diperoleh. Abang Nara secara jujur tak sabar juga untuk mengetahui hasil siasatan pihak polis. Iyerlah, nak tahu siapa benar siapa salah. Itu yang Abang Nara agak pelik apabila membaca dakwaan Zubir tentang Adi yang mahu kes ini digugurkan demi menyelamatkan kariernya.

adi putra

Namun entah benar entah tidak dakwaan Zubir ini. Kita nantikan sahaja. Lagipun kalau berada di pihak yang benar, buat apa nak minta gugurkan kes. Orang kata, berani kerana benar, takut kerana salah. Abang Nara yakin Adi Putra berada di pihak yang benar. Diharap pihak polis cepat-cepat mengeluarkan keputusan siasatan untuk semua pihak tahu kebenaran kes ini. Sama-samalah kita nantikan.
running manP.S: Anda penggemar Runningman? Ikuti aksi mendebarkan, kelakar pecah perut, dan drama air mata. Kini, siri Runningman diterbitkan dalam bentuk komik yang pasti mencuit hati. Stiker percuma untuk setiap pembelian komik ini. Dapatkan segera di www.bookcafe.com.my atau kedai-kedai buku berhampiran anda sekarang!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to Adi Putra Dikatakan Jumpa Individu Berpengaruh Untuk Gugurkan Kes?

  1. fara says:

    xpelah…aku xnak judge pape.. nanti kebenaran akan terbongkar samada di dunia atau kat akhirat kan…so, judge lebih2 pon x guna.. mana pihak betul aku doakan la..

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      Gugurkan apa??
      whateverrr~
      klik me ya…

      0

      0
      • amoi says:

        hoh..gilassssss…adi putra ni bebetul wat sikap cmtu ke???haiyak…jgn bg aku jd sentap utk minat dia dah kalau kes dia ni betul!

        0

        0
        • candylala says:

          nampak gaya zubir tak sabar nk tggu org bunuh die…
          kite saksikan ksudahan hayat zubir hehehehehhehehehhehe

          0

          0
        • Oh Zubir! bawak la bertaubat says:

          si Zubir ni mmg keje jaga tepi kain org je la ea?
          nk jugak aku tau kisah si Zubir mcm mn…xkan la perfect sgt kan…org yg bukak aib org lain ni, di akhirat nti Allah akn bukak aib dia pula…jgn tggu akhirat la..klu Allah bayar CASH kat dia bru si Zubir 2 tau langit tinggi ke rendah..suka sgt bikin cerita panas….

          0

          0
    • Aaron Aziz says:

      Kl gengster btul ko ni…
      klik me lah..

      0

      0
      • tak suka zubir says:

        tapi kalo takda zubir ramai artis yang kawen 2 kali..takpun skandal ngan bini org lain tanpa rasa salah.

        0

        0
      • Zed Zaidi Famous in the world says:

        AKU TAK MASUK CAMPUR….aku sibuk dengan kes Aeril dan Wawa ni!!! Senang sikit nak pung pang pung pang dgn David Teo. Kes Adi complicated tak geti aku nak handle, silap2 makan diri nk bela dia tapi last2 memang dia layan gedis tu..aku pun bukan pandai sgt pong! Setakat berlakun hu ha hu ha sana sini aku pandai lah..

        0

        0
    • Wawa Zainal says:

      Saya dah kahwin <3 Aeril
      klik me hya..

      0

      0
    • dena says:

      zubir punya kalut mcm bini die yg kena kacau

      0

      0
    • Dragon says:

      Dia mintak tolong “Tailong” ke? Abg dia “Malik” tak leh tolong??? Tu lah..yg ko berani sangat goda2 bini “King” ape kess..Kena sengatttt lah lu!

      0

      0
    • Olga says:

      BENCI LAH ADI PUTRA NI,HARAP MUKA JE HSEM TP GATAL TUNJUK ANU KAT BINI ORG,APASAL X TUNJUK KAT BINI KO SENDIRI

      0

      0
    • Olga says:

      DAH NAMANYA WARTAWAN HIBURAN HARUSLAH CARI BAHAN GOSIP,XKAN NAK CARI BAHAN AGAMA KOT?APE LA KORANG NI

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalo x salah watpe nak takot

      0

      0
  2. cucukuat says:

    Isyk.. isyk.. kes memalukan betul.. tapi isterinya sangat tabah!

    0

    0
  3. entah ler says:

    zubir..zubir..cpt jer dia ya..

    0

    0
    • tomtombak says:

      Zubir kalau bab2 mcm nie mmg cepat….kdg salah artis 2 jgak suka wat kontroversi…boleh bg pengajaran tuk diorg…lgpn diorg kn public figure, kene la jga imej….

      0

      0
  4. paukaya says:

    kalau tk slah wat ape nk wat smue tu??zubir puake tu mane lak die tahu??

    0

    0
  5. sue says:

    Wartawan Zubir ni ku tengok dah macam paparrazi. Cuma tak ambik gambar secara agresif je. cuba sekali sekala terjah kelambu orang. Aku tak pernah suka tengok Adi Putra ni berlakon. tak tau kenapa. kalau boleh janganlah macuk campur kes polis. mengganggu siasatan. Berat tuduhan tu. ABPBH patut masukkan satu kategori baru tahun depan. Wartawan paling popular!

    0

    0
  6. redeye says:

    lama2 aib si zubir nie terbuntang semua org nmpk!!dok bukak aib org jek keje die!!carik la keje lain..belambak lg org ssah boleh wat cover cite..at least kite sama2 boleh tlg..dpt saham dunia akhirat!!

    0

    0
  7. jejaka yakin says:

    zubir kalau bab nak aibkan orang memang expert..ntah camner keadaan dia nak mati nanti. tp aku pon ntah camner la…ish3

    0

    0
  8. cinta says:

    semoga kebenaran itu akan lebih cepat didedahkan supaya takde fitnah laen pulak yang tersebar…tak habis2 si Zuber tu mengorek kisah sana sini…kalo betoi takpe..kot kalo salah kan dah jadik fitnah tu?? haih~~~

    0

    0
  9. damai says:

    kan ini dah kes polis. why still come out statement from zubir. mungkin vice versa jumpa org terperanguh to make it that other way. zubir please once its police case, can you stop digging and digging.

    0

    0
  10. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Zubir ni 1 ari org bkk plak aib die bru tau..aq tggu je nk tgok, mmalukn wartwn btol..
    Sehebat-hebat zubir cover artis je xla mncabar sgt, klo buat skop criminal or rencana ke respectla..

    0

    0
  11. karah says:

    Very Good zubir.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Jangan nak aibkan orang klu taktau kepastian / kebenaran . biar pihak bkuasa yang uruskan semua. kita just tggu keputusan . yang baik dtg dariNya . yang tidak baik semua dari kita sendiri .

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Zubir lagi ? Usahlah buka aib orang. Nanti Allah buka aib anda seluas-luasnya. Berpada-padalah dalam menjalankan tugas

    0

    0
  14. sha says:

    patutnye zubir ni masuk bahagia jenayah berat lah….

    0

    0
  15. kiah's says:

    go zubir!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ishhhh..apa la wartawan zubir tu..kalau benda tu x btl x kan mengaibkan n menimbulkan fitnah j…sok ALLAH buka aib ko zubir lebih teruk dari ni baru tahu…dunia ni bulat…

    0

    0
  17. adnan semput says:

    wow zubir ni pandai bikin panazzzzzz

    0

    0
  18. x suka zubir says:

    uhuk2… aku memg x berkenan ngan zubir ni… tp kadang2 gosip yg dia kepoh2 kn byk yg betul… walaupon awal2 nyer nmpk mcm fitnah…. renung2kn

    0

    0
  19. anymous says:

    well…isteri dia pun bekas isteri handy black…nak tak nak dia kena lah tabah kann..dulu pun dia kacau isteri dia juga ( kena tanya handy black lah pulakk ) huhuhu. Mmg zubir mulut mcm puaka tapi ada masa kebenaran juga yg ada di sebalik kepuakaannya tu.

    0

    0
  20. tomtombak says:

    Zubir kalau bab2 mcm nie mmg cepat….kdg salah artis 2 jgak suka wat kontroversi…boleh bg pengajaran tuk diorg…lgpn diorg kn public figure, kene la jga imej….

    0

    0
  21. wanji says:

    Bini Adi Putra ni cuba le kuruskan badan. Double chin nampak tuuu. Bila badan slim, baru le laki tak cari lain. Ni tengok pun tak selera. Jadi isteri kena la jaga penampilan. Tambah lagi laki awak tu artis popular.

    0

    0
    • Anonymous says:

      btl tu wanji..aku sokong…aku tengok bini ade putra ni mcm selekeh j n x pandai jaga penampilan…aku tengok pn geleng kepala…mcm mana le ad leh selera ye…

      0

      0
  22. Bendi says:

    Ko ingat badan slim dan curvy jaminan jantan tak cari lain ke? Kalau jenis mata keranjang ni, takkan cukup2 walau dah rasa seribu pompuan. Julio Iglesias tu bapak dia sendiri ngaku anak dia dah tido ngan beribu pompuan. Ko ingat bini2 dia tu tak lawa dan hot.

    0

    0
  23. Patok says:

    Sapa kata Adi kacau minah ni masa masih kawin? Jangan memandai la. Dia ni dulu sakit dalaman wanita. So si Ex Handy Black tu ON ngan Aida Aris. Dah lama ceria dan menjanda baru kawin ngan Adi la. Agak-agakla kalo teringin berperangai macam Zubir pun. Jangan sampai bini orang tu kena fitnah sekali. Merana sekejap wei dia kena tinggal.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    sizubir ni x habis2 nk bka kbrukn org…slagi x dpt slagi tu dia mroyan,mcm kes siaril dgn wawala..satu lagi mulut mcm tmpayan..sedarla wahai zubir jadila wartawan yang berhemah..

    0

    0
  25. Kak long says:

    Salam..Si Zubir ni mulut dia lebih busuk dari bangkai..perangai pulak macam puaka. semua dia tahu, yang polis tak tahu pun dia tahu. Agaknya dia ingat hidup ini menongkat langit kot? suka mengaibkan orang, membuka aib orang dan membuat cerita yang tidak sahih untuk memalukan orang lain. ingat zubir apa hukumnya memfitnah. jangan hanya baca etika kewartawanan..baca juga kitab2 tentang hukum hakam memfitnah dan bercakap bohong.

    0

    0
  26. aini says:

    mmglah kecantikan isteri bkn jaminan utk suami x cari lain tp sekurang2nye suami yg mata keranjang tu x de alasan nak ckp yg dia cari lain sbb bini dia selekeh. lgpun tgk bini si adi ni suka sgt pakai cekop kepala mcm tu. klu nak bertudung pakailah elok2 biar nmpk cantik. ini x pakai cam tu dah mcm makcik2 je.

    0

    0
  27. SOKONGZUBIR says:

    YG KONON2 DUK MENYAMPAH SGT NGN ZUBIR NI HIPOKRIT. WALHAL DEPA YG PLG SIBUK BUKAK BLOG HIBURAN BACA HAL SENSASI ARTIS!!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    dh le suka pakai cekop d kepala..dh tu pakai tudung ala2 mak cik y pakai…aku tengok pn x semengah…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    mula2 tunjuk brbird..pas tu bagi brbird kt org…retis ni sebenarnya bnyk propa..jgn d sangka air y tenang tiada buaya….

    0

    0
  30. Jubir lah sangat says:

    Alahhh dkt kecoh kt bukit aman adiputra minta igp ketua polis negara tutup kes, siap nangis n merayu2 lg.. Lagi satu aku tak sokong jubor eh silap jubir tp aku sokong zuan bikin panas jadi wartawan paling popular abpbh hihihi

    0

    0
  31. […] Susulan dakwaan  menggunakan individu berpengaruh untuk menggugurkan kes polisnya, isteri Adi Putra iaitu Aida tampil ke hadapan untuk menjelaskan dakwaan tersebut. Menurut Aida, kes tersebut masih di dalam siasatan dan mereka berdua tidak pernah berjumpa sesiapa untuk menggugurkan kes tersebut. […]

    0

    0
  32. lala says:

    Ala…adi putra ni dgn isteri dia mmg kerek, akak ipar aku dulu kwn dgn isteri adiputra ni, pastu bila dh popular tegur pun tak nak dah….pegiiii daahh

    0

    0